Written by AbangNara | October 2nd, 2014

Wow. Kembali panas nampaknya isu hutang antara Den Wahab, ND Lala dan Shila Amzah ini. Kalau semalam Shila telah mem’back’up ayahnya di akaun Instagram, kali ini Shila menggunakan laman Twitternya untuk membuat sindiran yang amat pedas kepada Den Wahab. Semalam ada informasi yang menyatakan kononnya Shila Amzah sekeluarga menumpang makan di rumah Den Wahab ketika kecil dahulu. Kali ini Shila tampil menafikan dakwaan tersebut.

den wahab shlia

Malah Shila turut menyindir Den Wahab kerana pandai membuat cerita. Kesimpulan yang boleh dibuat ialah memang tak ada hutang yang pernah dilakukan oleh ND Lala dengan Den Wahab.

den wahab shlia

Hmmmmm. Nampaknya semakin serius pergaduhan di laman sosial antara ND Lala, Shila Amzah dan Den Wahab ini. Masing-masing berbalas kenyataan. Sebentar lagi Abang Nara akan kongsikan kenyataan balas Den Wahab untuk tatapan anda. Adakah isu ini akan ada penghujungnya? Sama-sama kita nantikan.

P.S: RON 95 dan diesel naik 20 sen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

139 responses to Kalau Bab Buat Cerita Memang Bagi Kat Dia, Shila Amzah Sindir Den Wahab

  1. Miss Yna says:

    Kenape aku rase die ni makin lame makin biadap????besar kepale ek skang…annoying

    0

    0
    • Anonymous says:

      sape2 pun panas , asik kena hentam , kena hina .. kena fitnah .. kalau ko pun panas kot .. apetah lg shila .. bila bapak sendiri kena mcm tu

      0

      0
      • Kiki Kamaruden says:

        Den Wahab desingner kampung…sama cam Hatta Dolmat.
        Geli nk pakai baju mereka.
        Eeee….please la.

        0

        0
        • mutiara says:

          kenape pompuaan neh biadap ye..
          sgt2 biadap pada org tua.
          kalau ko betol sekalipon jgn la biadap..
          malu weh mak bapak ko ade nak macam neh..
          sape nak buat menantu..
          nampak sgt2 tak matang tulis2 kat media sosial.
          ko diam je sudahlah..tu hal org tua..
          benci lah dengan pompuan neh..makin benci dengan sikap die

          0

          0
        • Bedah says:

          agree, baju den wahab cam kain perca lap kaki !

          0

          0
        • miss ynwa says:

          dah pemesss makin besor kepala
          benci betol aku lama2 degan minah ni…
          tolong la pegi mati ,,,…tenang aku

          0

          0
        • Bedah Bubur Masjid says:

          Business?? MLM is not really a business… sad -.-

          0

          0
        • Anonymous says:

          sesuai la dgn shila hamzah yng berupa desa tu.. bapak dia berhutang, dia plak nak sentap. tolong bayo la oiii…

          0

          0
        • Noni says:

          Yg cakap ko biadap tu murai.com..
          yg p ko p mengata pak den kenapa?
          kalau rasa diri tu betul, tak perlu laa nak biadap especially dengan org tua2..

          0

          0
        • Tipah Kurma says:

          Orang Baling Tahi Kita Bagi Bunga
          Jadi buatlah baik seadanya, jangan sesekali mengkhianati atau menzalimi orang lain.

          0

          0
        • Anonymous says:

          “Dah berumur separuh abad, tapi kalau biadap juga, dont deserve anyone’s respect juga”

          Apa kata kalau ko nasihatkan diri ko balik, sementara muda ni, ko pun belajar la respect orang lain n jangan jadi biadap.

          0

          0
        • jom nyanyi sket
          why u gotta be so rude ??
          dont u know he is old man too ??
          why u gotta be so rude ??
          im gonna slap ur mouth anyway……

          0

          0
        • Diva says:

          boleh tahan puaka juga mulut SA ni ye.. dulu ND kata Sharnaaz biadap, sekarang anak dia biadap kat org tua, kenapa ND diam? benci lah satu keluarga propa ni!! berambus!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          nak jer aku tampar2 pmpuan nie..bapaknye skali aku tmpar kang..xhbis2 buat hal..meluat btl laa…korang nie buat org lain yg berdosa duk caci maki korang jer..cube jdy artis yg bleh jd contoh pd org lain..to lah mse kutuk org bukan maen hebat lg kate2 lg2 c bapak da mcm penceramah bebas..ble kena kt muka sndiri mula la nk tnjuk diri tu sesuci embun di pagi hari..huh!!!tension hari2 ku dgn berita seperti ni..lala lala…

          0

          0
        • Anonymous says:

          eh dak atas aku ni . bg aku komen ko lg biadab dr statement shila .. !! bkn skdr anak org .. bapak orang pun ko nak tampar !! peh ! biadab2 .. kah2 !! … cer ko tunjuk contoh yg baik sikit kat pengomen2 lain , jgn jd penghasut sgt . mcm dia wat salah ngan ko je .. over !! aihhh .. tension aku baca komen spesis ko ni tiap2 hari . lalala .. huh !

          0

          0
        • K.A.A says:

          agak x sopan nak perli den wahab mcm tu.. misal kata la den wahab tu salah.. duduk diam diam sudah la.. bak kata pepatah diam kerana benar…

          0

          0
        • Anonymous says:

          anon 4:12..
          aku tgok dlm entry shilalat ni ko la satu2 nye kipas susah mati…ko shilalat ke??hehehe…da kurang ajar mcm tu dgn bapak la skali tmparkn aje…aku bukan sape2 utk dijadikan cntoh pn pengomen kt cni..tp ko yg backup shila nie mcm gud2 jer dpt cium burit die ke ary2..hahahahaha..pndang kiri kanan dlu la…dlu ckp ank org biadap c lalat tu skali nah amek kau ank kau yg biadap siapa yg ajar klu bukan bapaknye???ank org ko nk ceramahkan bagaikn langit dgn bumi bg ko,ank ko elok sgt ke,baik sgt ke??fkir kt ctu la ND lalat oiii….huhuhuhu..pd anon yg berpenat lelah mempertahankan artis kesayangannya ini,tahniah usaha anda mungkin berbaloi utk di……………………phuuiiiiiiiiii……….kakakakakaka…kikikiki…

          0

          0
      • Miss Yna says:

        ehhh..ni pendapat aku je..yg ko nk sentap lebih knape?x yah nk jadik kipas susah mati sgt la…ape ko dapat?

        0

        0
        • ker ko yg sentap .. says:

          tengok !! baru aku komen mcm tu ko dah panas .. kah2 !!

          0

          0
        • Miss Ebola says:

          yg ko mengutuk orang apa yg ko dapat ? pondan gila x cukup hormon ca kau. podah la ko! full of pathetic stories.

          0

          0
        • Olga says:

          kalau cam ni..kau akan jadi Miss…forever la. jantan pun tak hingin mulut jamban DBKL cam kau buat bini. layak join kelab Abby Abadi je. hahahaha

          0

          0
        • Miss Yna says:

          to “ker ko yg sentap”…aku panas dgn die hard fan cm ko ni je…ape idola ko ni buat sume betul….bnda yg salah pun jadik btol…mmg wajib panas ati pun ngan org cm ko ni…

          0

          0
        • Anonymous says:

          elehhh shla amzah lagi pathetic, dah la menangis buat video! ahahaha bodoh

          0

          0
        • MINA says:

          SHILA TAK PERLU KOT KELUARKAN STATEMENT MCM TU, BIAR LAH AYAH DIA DAN DEN WAHAB AJE YG SETTLE.
          AYAT KASAR PULAK TU…-_-‘
          BACKUP AYAH BLKG2 SUDAH, TAK PERLU MEDIA SOSIAL.. ABES SEMUA ORG DOK PERATI BAHASA DIA

          0

          0
        • ker ko yg sentap .. says:

          ape yg salah jd betol nya ?? btl la tu komen aku kt atas tu , sape2 pun ade perasaan marah kalau berada situasi mcm tu .. trmasuk la ko .. btl x ? ok , fahm ! .. ko dah mengaku awal2 … kah2 !! abis tu yg ko ni .. tido sebantal dgn den wahab ke , yg ko yakin sgt ape yg den wahab tu dakwa semua nya btl ? …

          0

          0
    • Bedah says:

      Dear Ignorance Pathetic Untalented Young Singer,

      Kindly move to China a.s.a.p!!!
      Thanks….

      0

      0
    • Anonymous says:

      biadap?klu aku pun protect family gak..

      0

      0
      • Tipah Kurma says:

        Protecting and being rude are two different thing…
        she’s been rude…

        0

        0
        • tecit says:

          Setujuuu. Even if die nak protect family die pon, die boleh lebih bersopan. & kalau nak protect family secara ‘betul’ is, membenarkan yg benar, menidakkan yg tidak. Kalau anak tu still salah, xkan nak bela jugak??

          0

          0
      • hm says:

        setuju , biasanya org blh tahan kalau diri sendiri d hina , tp dia xkn blh tahan kalau org yg paling dekat denganya d hina .. dlm isu ni aku respert shila , munkin shila dah x tahan sgt la tu , dah berkali2 family d pijak org luar , tu yg sampai keluar ayat mcm tu …

        0

        0
        • Anonymous says:

          dah tu, bayarla hutang!!! nak backup make sure la fam ko innocent. ni contoh klu dah fam penagih dadah pun gigih nak backup???

          0

          0
        • Tipah Kurma says:

          Pernah dengar tak org dulu cakap “org baling tahi, kita baling bunga”
          Biar laa org nak kata apa pon pasal kita sebab lama2 nanti keberanan akan terbukti..
          berperangai biadap macam ni semua orang pon benci! lebih baik diam!
          Diam tak semestinya salah/ kalah!

          0

          0
        • Cik LaLa says:

          ya betul….org luar pun asyik bagi perspektif buruk jer….klu tkde ape nk cakap pun jgn la tulis somethg yg menyakitkan hati…artis, ada hati & perasaan juga…

          0

          0
        • hm says:

          aku bkn fan la .. tp aku dok kat tengah2 antara kedua2 .. sbb aku x tau mana yg betul .. dan komen aku pun secara umum ..

          0

          0
        • Anonymous says:

          cakap senang la tipah , x kena kat keluarga sndiri kn .. aku rasa , aku blh fhm perasaan shila … sbb aku penah mengalami pengalaman yg sama wlu pun jln cerita bebeza .. hope sgt2 kena kat bapak or family ko .. nak tgk langit tu tnggi ke rendah .. atau x tau la .. kalau ko ni jenis buat bodo je ,

          0

          0
        • Tipah Kurma says:

          sian Anoy…
          Nampak gayanye u kena p sekolah balik belajar Pendidikan Islam atau Pendidikan Moral…Kat sekolah dulu ade ajar untuk biadap dengan org tua ke walaupon bagi kita org tua tu salah??

          0

          0
        • Anonymous says:

          nak cak pasal adab n sape biadab konon .. ko tgk la sape punca .. kenape bila isu shila tgh hot mcm ni .. den wahab nak masuk line .. ko x rase tindakan din wahab tu biadab ke ? kalau setakat din wahab kena cakap mcm tu .. bg aku ape la sgt kalau nak di bandingkan dgn shila kn

          0

          0
        • Tipah Kurma says:

          bla bla bla… *peminat tegar lewtuw…*
          uols… wartawan yg korek cite lame diaorg tijah oi…
          kalau tak pasal penyanyi kesayangan uols guna otak before upload dekat media social, lepas tu reti mintak maaf, takkan lew jadi kecoh macam ni..
          anyway, uols p laa nasihat penyanyi kesayangan uols tu p improve dia punya PR, hancur dik non…! Suruh jugak dia diet, umo baru 24 tapi body out.. nama je pakai tudung, tapi baju sendat2.. euuwww… phuwleezzzz!!

          0

          0
      • Feeling Annoyed says:

        bapak kau pon mengaku die penah hutang den cuma statement bapak kau tu ” saya dah bayar hutang tu”..nampak nau kebodohan kau shilah..baik diam dari bagi statement bodoh ye dik..

        0

        0
    • Rim kereta says:

      What ever it is, I lost my respect towards you Shila Amzah!! Bad attitude

      0

      0
    • jeni says:

      Masalah orang tua2 budak2 jangan masuk campur….minah ni duduk kat china lama macam dah takder adab…muka tebal dah takde rasa malu setebal sejauh setinggi tembok besar china..tu muka..belum part paha…
      mK bapak dia pun nak menangkan anak jangan nampak mcm tak pernah ajar anak hormat orang tua….
      sharnaz…silalah buat sujud syukur
      johan ashaari …dah lama buat solat istikharah…cuma kesia lana nidin mangsanya nak lepas diri darpd shialalt

      0

      0
  2. krepot says:

    Boooooooooooooooo silalas…..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  3. LESONG says:

    to shila : klau betul bapak awk tu ade hutang, bayo aje laa. dah kaya kan? duit berkepok kepok kan? kalo mase kecik2 pnh mkn kt umah die, ngaku aje laa..malu nk ngaku ke? sbb ape? sbb skrg ni dah berjaya? dah byk duit? heh!

    to den wahab : klau betul dorg pnh hutang dgn awk dah pnh mkn kt umah awk, nape skrg ni nk timbulkan issue tu? nape x dari dulu?

    0

    0
    • Anonymous says:

      kalau xde hutang .. mcm mana ? ko bkn knal pun den wahab

      0

      0
    • lily says:

      btol tu. yg aku paling pelik, nape 2-2 pihak suke sgt discuss kat laman sosial instead of calling or pm kat inbox, or email… dorg ni mmg sengaje nk perhatian media ke??

      0

      0
  4. lily says:

    well, u are too immature to b an international artist.. please la nara.. jgn kuar cite die lagi.. buat malu weh..bergaduh kat laman sosial.. ko call den wahab sudah..setle problem.. org pun xde la sakit hati baca status ko

    0

    0
    • Shila Lahanat says:

      entahnya si shila lahabau ni…nampak sgt bongkak..patutla sharnaaz pun xnak dekat dia dulu…padan muka kena tinggal dgn sharnaaz sampai nanges2 kt youtube mata bengkak, booooo!!!
      apa2 settle la face to face, x paham aku.. nape mesti menyalak dlm laman sosial? nampak sgt mmg sooo sial!! jumpa, tanya la org tua den tu betul ke tidak bapak ko ada hutang, kalu ada ko byrkan la, apa susah ko kan kaya..
      ko tu pompuan betina, esok2 xde laki melayu nk buat bini..xpelah, ko suka konek cina x sunat je kan, kan.. haiyaaa, chi sin la lu shila!!

      0

      0
  5. tecit says:

    Ok disini saya nak petik semula kata2 shilalat yg mahaaaaaaaaaa cakap xserupa bikin.

    “@tokreatok hahaha…sungguh TAK MATANG MENGGUNAKAN MEDIA untuk selesaikan benda ni..sekiranya benar dakwaan ini..kenapa tidak datang sendiri..:)”

    ludah mu jatuh terpalit kemuke mu jua shialat. memang lalat! langau kot ko ni!

    0

    0
  6. liyana says:

    sorry, shila ni aku tengok sekarang makin kebudak-budakkan perangai engkau. Takpayh la nak luahkan makian hamun kau tu kat laman sosial. Ini bab personal, jumpa la depan2. Ni sikit2 laman sosial tempat kau nak menyalak. Kalau kau nak dia terasa, jgn tulis kat twitter, pergi jumpa depan2. Puas hati, org pun takde kutuk kau sebab perangai kurang hajor kau terserlah. Kau buat mcmni memang nampak sangat perangai kau budak2, plus kureng hajor lagi. Adeh..

    0

    0
  7. mek yah says:

    kalau nd lala berhtuang knp tak kontek sindiri minta hutang ? knp nak ckp dgn media ? apa tujuannya ? kenapa 11 tahun baru nak minta ? boleh telefon kan ? boleh pergi rumah nd lala kan minta bayar hutang ?

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kes mintak utang ni dh lame dh pun…aku rase den wahab gune media sbb die tngok skang ND Lala ni dh senang, tp utang buat lupe….rasenye den wahab ni pon dh fed-up nk kol ND Lala ni…ade org jenis liat nk bayar utang ape…so, ni je la care nk dapat feedback dri ND lala ni kot….skang media dh dapat tau, baru ND lala ni menggelupur….kalo ape yg den ckp tu fitnah, asal ND ni x buat report je?

      0

      0
    • anon says:

      mek yah terlepas berita agaknya atau mek yah kecik lagi masa tu..

      0

      0
  8. Hmmm says:

    Aku tak kenal sgt Shila ni.
    Kenal melalui gossip2 sejak kes dia selfie record video nyanyi sambil nanges2 tu.
    Wajah nampak matang.
    Tapi lepas satu-satu benda, aku rase la, xberapa nak matang lagi.
    Bagi aku, tak perlu kot nak sindir2, reply2 kat media ni.
    Diam sudah lah.
    Lagi di layan, so 2×5 5×2 5+5 je semuanya.
    Kalau kununnya ‘org yg mintak hutang’ tu ssh nak jumpa, why not Shila sendiri pergi jumpa at the same time settle kan whateva masalah yg korang ada.
    Asyik serang sana sini jd keyboard warrior ade ke menyelesaian?

    0

    0
  9. CUTE says:

    Den Wahab dah bagi org mkn..knapa ungkit…dimana pahala????????

    0

    0
    • fairus b sulaiman says:

      ni lagi sorang .. den wahab xcakap ape ape pun .. murai.com yg publish artikel tu .. xcaye cube bukak tgok

      0

      0
  10. themightydingdong says:

    aku setuju dengan kata shila yg kekadang kebenaran kena ditegakkan (taktau spe yg betul dlm kes dia ni, aku generalkan je). Kalau asyik telan caci maki org taktau hal sbnar pun payah gak. tuan diri yg makan hati.. tapi aku setuju gak ngan korang, dia cam over je 2,3 menjak ni

    0

    0
  11. semah says:

    shila…. ko ble diam tak… klau tak silap aku… bapak ko dulu kan ke idup susah
    bukan asal org kaya sangat pun… dah tuhan bagi rezki jgn belagak tak hengat
    sok tuhan kot nak ambik….. klau ye pun bpak ko penah hutang tp tknak ngaku… dia punya pasal & ko tak perlu nak bekap pun.. ko bukan tau semua citer dlm kain bapak ko…tkkan dia nak citer kat anak2 dulu kejahatan yg penah dia buat…. hadoiii budak sorang nih

    0

    0
  12. loveumrarrogant says:

    nape shilalangau ni makin biadap sgt bahasac die..
    den wahab yg “umur da separuh abad” tu pon masih lg pandai menjaga bahasa…
    berani gile weh ko wt statement mcm tu…
    ayah x ajar budi bahasa ke shila…
    jgn melatah cpt sgt shila…
    simpan ckit utk ari tua..
    [bila kau kata kau cinta..ku juga cintamu…
    sudah berkali2 ku jatuh cinta, sudah berkali2 jua aku kecewa..]
    hehehehehehehehehehehehehehehe..

    0

    0
  13. Ibu Merah@5469 says:

    Saya rasa biarlah ND Lala dan Den Wahab yg selesaikan masaalah hutang piutang ni. Shila x perlulh nk menghangatkn keadaan. Memanglh nk pertahankan keluarga. Tapi rasanya lagi baik dan manis kiranya mereka yg selesaikan. Tidaklah Shila dituduh biadah dan sebagainya.Kiranya benar hutang itu wujud, bayarlah segera. Bukankah adat berhutang mesti dibayar.Ketika jenazah ingin dibawa ke lahad pun, waris akan berkata ” jika simati ada berhutang, silalah berjumpa dgn waris”. Kalau hutang rm10 atau rm100 mungkin terlupa.Maklumlah dh lama. Tapi kalau jumlahnya beribu-ribu ni tak kan lupa kot..Diharap selesaikan secara baik. Jagalah nama baik artis, mana-mana pergi pasti berjumpa. Allahhualam..

    0

    0
    • massa says:

      memang biadap pun!!! kalau nak pertahankan keluarga pun, selidiki terlebih dahulu sebelum mengeluarkan kata-kata sendirian. perpijak dibumi nyata lah syila ooiii. kau fikir orang tak tau kah yang keluarga kamu pernah susah dulu? bapa kau sendiri yang memberi pengakuan. kau nak Allah tu bagi kau sekali lagi ke?

      0

      0
  14. dak debab says:

    eeiiii…kurang ajarnye

    0

    0
  15. ada ak kesah says:

    Semalam ada informasi yang menyatakan kononnya Shila Amzah sekeluarga menumpang makan di rumah Den Wahab ketika kecil dahulu (ko x reti baca k?nara tulis ADA INFORMASI YG MENYATAKAN bukan y nara tulis DEN WAHAB YG KATAKAN)
    ak pun heran kenapa la baru sekrang den wahab ckp mengenai hutang nie..tapi kan mesti la ada org yg mulakan dulu b`tnya x kan tiba2 den wahab nak cari wartawan n ckap psal hutang y x??
    shila pown jgn la bongkak sangat walaupun den wahab dah 2a tapi p`cakapan d x penah ag la ada p`kataan biadap mcm yg ko tulis nie shilalat oiiiiii

    0

    0
  16. fairus b sulaiman says:

    aku tau yg shila ni x cerdik judging from on her past xperience .. tpi xsangka pulak yg dia ni mmg jenis otak dkat lutut aka stupidest .. FYI . bukan den wahab yg kutuk family dia , kate dia biadap bagai .. tpi laman web murai.com .. murai.com komen pasal isu shila dkat instagram .. kesian den wahab xde kene mengena pun ..

    0

    0
  17. hehe says:

    hoi shila mmg susah la bapak kau nak tanggung semua ni gara-gara engko tak matang.. cetus kan kontroversi murahan mcm ni.. sila fikir dulu sebelum menulis.. engko tu public figure..

    0

    0
  18. dutch lady strawberry says:

    nd lala n shila kuat propa….mcm2 cara nak naikkn nama dlm industri tp x berhasil…kena pk n muhasabah diri..mungkin ada la silap kt mana2…ms shila kecik2 dulu nd lala pernah jd pegacara konsert ct nurhaliza…tiba2 ms nk umumkan siti utk kluar menyanyi nd lala tersasul sebut nama siti shahila….org media smua kata nd lala buat2 tersasul…sbb konsert sebesar tu x kn x practice dulu….amik kesempatan nk promote anak…

    0

    0
    • Mirai Suenaga says:

      Aku ingat lagi masa sekolah rendah, tak ingat darjah berapa, apak dia gigih dari sekolah ke sekolah promote anak. apa ntah masa tu nama, shila tekno ke apa. suruh budak2 gebang kat parents masing2 beli kaset seploh ringgit satu. yg beli pun poyo kengkonon ada. aku tak beli pun sbb aku fikir tak der guna klu aku beli.

      0

      0
  19. nuyu says:

    biadap…..aku pon sebaya ngan ko tp ko memang tak matang.

    0

    0
  20. Net says:

    Dik Shila.. ada baiknya awak berdiam diri.. tak manis anak dara mengeluarkan ayat2 mcm begitu kepada org tua. nak pula awak tu org femes. xperlu nak pos balas kat mana2 utk keruhkan lg suasana. cakap2 sesama keluarga cukuplah.. hilang respect org pd awak nanti..

    0

    0
  21. Cik comot says:

    Bayar je la dah nama pon hutang.dulo wktu bapak ko si telinga capang tu susah terhegeh2 pie mintak pinjam sekarang dah dapat anak 4 orang yang capang dan tak matang masih tak mahu bayar lagi.Ko sbgai anak waktu tu kecik lagi mana tau!! dulu mana ada perjanjian atas kertas..bg pinjam atas dasar kepercayaan & kawan semata2.Bodoh punya si telinga CAPANG + PEHA GEMOKKK..!!

    0

    0
  22. Anonymous says:

    shila, akk rase baik kau pegi jumpe den wahab, tanya betul ke tak ada hutang, kalau ada tlg sttlekn. kalau smua nak tulis kat media sosial smpi bila pun hati x puas.

    0

    0
  23. nok gebuzzz says:

    shila…ko ni x serik2,diam2 sudah la….ni hal org tua biar mereka yg uruskan…..ko x abis2 gunakan media sosial tok memuaskan hati kau….lagi satu kot ye pon nak berckp ngan org tua jgn la kurang hajar mcm tu…..melampau pulak ko ni shila!

    0

    0
  24. milah sirus says:

    nilah nasib pemberi hutang…time nak pinjam manis mulut berbicara..time nak mintak hutang..yg bagi hutang pulak yg kena maki…ingat senang ke nak mintak hutang balik…malu tau..!

    been there..done that…
    sy sarankan den wahab baca surah Yassin banyak2 n solat hajat

    0

    0
  25. wud wud wud wudd says:

    Shilala..pandai sungguh berkata2 dengan orang yg jauh lebih tua..mohon belajar erti malu dgn org tua, tutup mulut dan bedung tangan dari menaip buat sementare waktu.. -_-“

    0

    0
  26. emm alahai says:

    aku tak tahu sapa betul sapa salah (aku tak pedulik pun sebab aku tak suka kedua2nya), tapi tak manis utk seorang perempuan muda cakap serupa tu pada seorang lelaki yg sebaya bapaknya..mana adab sopan budak perempuan ni? mak bapa budak ni sila la berasa malu, bukan sebab soal hutang dibayar atau tidak (sbb tak pasti kebenarannya) tapi malu lah dgn ketiadaan adab sopan anak perempuan kamu berdua..sebelum ni pun budak ni dah menampakkan diri dia poyo dgn perangai2 tak wajar dan kebudak2an..mak bapak dia tak memantau ke? tak nasihat ke? apa fungsi anda berdua sebagai parent? perlu ke masyarakat lihat insiden ini sebagai “MAK BAPAK TAK AJAR”?? Dgn penggunaan bahasa yg sgt kurang ajar oleh anak perempuan anda berdua ini, anda berdua WAJIB MALU.

    0

    0
  27. inayusoff says:

    umur muda lagi..
    tapi sibuk cakap orang lebih tua biadap..
    SIAPA YANG BIADAP SEBENARNYE???

    0

    0
  28. Amin Firdaus says:

    Bidas je si tua separuh usia yang biadap tu Shila.Cite punye lame,tup2 nak ungkit.Nak tumpang femes Shila letewww.Hahah

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Shila ni famous??? setakat 1 lagu patah seribu tu aje…..kalah kan siti nurhaliza….

    0

    0
  30. Britney Sporos says:

    Bapak berhutang. Anak kurang ajar. Syabas!

    0

    0
  31. wawewo says:

    memekak lg shila amzah nih..biadap x beadab..ank bapak sama..dah arrr x pemes mana pon..lama2 mmg tnggelam tros la koooo..

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Jangan main2 hutang tak bayar….ayat paling panjang dlm al quran ialah tentang hutang ………..takut nanti kene jawab kat akhirat…Allah is all knowing

    0

    0
  33. Britney Sporos says:

    Belagak diva. Siti nurhaliza yang memang dah femes tu pun tak sesombong shila sendu ni

    0

    0
  34. Biskut says:

    Bukan ker dia ni yg hari tu kata dia n family dia sgt mendukung budaya dan agama? tp tgk dr statement dia langsung tak mencerminkan sedemikian. shila oh shila…ni hal antara bapa kau n den wahab. tak perlu la kau nk sebok hal org tua. biar sesame dorg selesaikan secara dewasa. walau mungkin mmg den wahab tu slh tapi kt org muda tak perlu nk keruhkan lagi keadaan.

    0

    0
  35. lis says:

    aku tgk statement Den Wahab profesional, takde sindir2 pun.
    bhs elok je..
    yg anak bapak ni sungguh rude..
    mendukung agama apanya..
    kalu mendukung agama anak tk jd penyanyi le pokcik ND oit..

    0

    0
  36. Anonymous says:

    perkara tu antara den wahab dgn bapak dia. patutnya anak tak pyh la msk campur urusan org tua. lgpun anak tak tau apa2. apa kata klo anak den wahab plk klrkn statement sokong bapak dia. sure glamer jg jdnya

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Dlm hal ni aku tengok y terang2 si shila ni y biadap…betapa angkuhnya aku tengok shila ni skg..klau btl si nd lala tu x berhutang ke ap..x boleh ke ckp cara elok sikit..nmpk sgt la SHILA AMZAH GIGI ARNAB NI Y BIADAP…

    0

    0
  38. cincinperak says:

    hari ini mungkin kau kat atas. tak selama ko kat atas…ko kena ingat yang direndahkan pasti di tinggikan… sekarang ko dok senang kutuk2 org yg ko sebut “org tua”…apa satu hari nnt ko tak reti nak tua? part tu nanti org lain plak selak ko “org tua” org tua tu general ok…kluar statement tak pandang siang malam… wake up la bitch…hati ko lagi busuk dr bangkai biawak 1 minggu.

    0

    0
  39. bila mak jemah membebel says:

    im not a big fan or haters u adik shila.

    tp bila attitude awk mcm ni. nnti org fikir lapan juta kali nk jd kn awk ni menantu taw. kang mrh sket je kt mertua..tetibe buat PC. tk pun kuar kt tweeter ke ig ke fb ke..

    if betul org tu buat fitnah. jumpa depan2. marah or cakap depan2. tk perlu nak balas kt media jugak. tak payah nak tunjuk yg awk back up sgt ayah awk kt media. lg byk awk bersuara dan buat mcm ni. eventually you will look more stupid n childish dik.

    0

    0
  40. kasabian says:

    Nk protect family..tp bising menyalak mcm anj*** bukit kat media sosial.
    tau la anda artis…popular pulak tu..jangan la salah guna.
    Apakata anda diam saja lebih baik dan bermakna.
    Tak bermakna kita duk diam…Allah tak tolong. Kalau anda betul…Allah tunjuk kebenaran suatu hari nanti. Duk diam tu berdoa..bukan menyanyi bunga bunga bunga bunga…mcm haprak.
    Ni tak abes2 guna media sosial..lepas ko menyanyi ko menanges kuar hingus..pastu menyalak menyalak panggil orang tu orang tua…
    bukan aku nk ckp kau tak bleh back up family…yelah takkan ko nk g backup pak cik den plak sebab kata mcm tu kat ayah kau..tp aku rasa kalau ko diam dan bersopan lagi menunjukkan kecerdikan.klu ko susah sgt nk paham, klu rasa ada telur, gi mengadap pak cik den tu minta kepastian. Ni nampak lah ko bodoh mcm anj*** dgn bayang2. maaf lah, terkata plak.sbb mmg betul.

    0

    0
  41. mimiyangdivine says:

    tak pernah tgk org segigih dia ni memusnahkan karier diri sendiri…sian…

    0

    0
    • Hehehehehe .... says:

      Huhuhuhuhu ….. memeritkkn komen awk …. tersedak shila klu dia baca sampai terduduk tergulin2 kat lantai …..

      0

      0
  42. Mirai Suenaga says:

    Aku bukan lah haters dia, fans pun lagi laa… nampak siapa yg biadap…
    org minta duit dia balik dikatakan biadap ker?

    0

    0
  43. chila lalal says:

    SHILA… KL KO TAHU… KNP ADE ORG MEROMPAK? SBB NAK BESARKAN ANAK…
    SAMA LA MCM BAPAK KO… DL MS SUSAH MENGEMIS KAT ORG NAK PINJAM DUIT NAK BAGI KO MAKN NASI LEMAK YG DI SHARE 6 ORG TU… KO MCM NIH… SBB SKRG KO DAH BEDUIT DEK NON…. DIA TIMBULKAN ISU NI SBB TGK KO MKN HSIL DUIT PINJAM YG XBYR2(HARAM)…SAMPAI LA KO JDI ANAK YG KURANG AJOOOO MCMNI…..

    0

    0
  44. ryana says:

    Dulu aku minat lagi shila hamzah ni.. tapi skrg dah mluat ngan dia ni.. banyak propa je pmpuan ni… hilang rsa minat kat dia ni… still love aartis mcm lisa… tak bnyak mslah sngat… arrrgghhhh meluat nya ngan minah (SH) ni…

    0

    0
  45. jejai says:

    wow…mulut kalah cina DAP

    0

    0
  46. Qirana Qassandra says:

    korang jangan masuk campur boleh tak? baca sudahlah.. tak payah nak komen bagai..

    0

    0
  47. TENGOK IG SHILA LALAT says:

    cuba tengok ig shila lalat ni..kurang ajar giler caption dia..busy making money? HAHAHAHAHA..tunggu nanti Allah tarik semua tu dari kau!

    0

    0
  48. Fish Fairuz says:

    Diharap shila amzah insaf. Allah tak suka dgn org yang bongkak.

    0

    0
  49. Mengong says:

    Harap ND lalala dan isteri dapat nasihatkan… bukan sikit tapi banyak anak dara diaorg ni. Tak salah mempertahankan bapa, tp klu bagi stmnt cam gini, bukan namanye membela bapa tp merosakkan nama bapa. Org akan anggap bapak tak tau ajar anak sopan dgn org lebih tua. kan….

    0

    0
  50. Shilanotsmart says:

    Seriously Shila Amzah…if you have nothing nice to say…just keep calm ok…inilah hasil nya if you tak habis belajar dan diajar,,,brain damage..no manners…cepat mulut dari akal…u have to learn to only speak up when necessary..bahasa u…masha’Allah..kalau u anak i…u r not defending me but rather u r a disgrace! Your father might say otherwise but seriously…you memalukan both your parents…think about it. Take care!

    0

    0
  51. siti says:

    Ramai orang yg merempat gara2 MLM. I hv seen people gadai rumah, tanah, barangkemas, berhutang dan hilang segala2 disebabkan MLM. Yg kaya raya, jadi jutawan adalah pengasasnya dan premier shareholdernya. Bila nak suruh orang invest, gunakan agama, mulut manis, bertudung, hajjah dan sebagainya. Yg hajjah premier tu bila dah kaya, beli mercedes, bergambar depan mercedes, tudung pun hilang. Bila lingkup, kesian tengok mereka yg menjadi mangsa. Ada yg sampai nak bunuh diri. Yg dah kaya raya tu dok hina mangsa2. Dunia2.

    0

    0
  52. perak girl says:

    dia yg bidap..dia cakap org. dia yg x hormat org tuaa…ape la shila ni..ade ke ptut cakap mcm tu.. ish3

    0

    0
  53. luke pritchard says:

    kalau bab buat benda bodoh..bg kat kau shila mezah!!!

    0

    0
  54. aku says:

    Sheila kena baca.
    Urusan hutang tua tu urusan antara den wahab dgn ayah kamu.
    kamu tu toksah dok campur hal org tua.
    mak kamu pon tak berbunyi. jgn nak jd heroin sgt. masalah diri pon tak selesai.
    ur dad bkn xde mulut nak jawab balik den wahab punya tomahan.
    mulut kamu tu takde org nak buat bini/menantu oii.
    keluarga korang porak peranda..ni la kaibat makan duit tak berkat.
    aku kesian wei kat mak ko..laki & anak tak sudah2 buat hal..dah mcm nasib mak tom (mak azwan ali) dah aku tgk . Sheila just shut up! p balik China pi…shoooh!

    0

    0
  55. sugar says:

    FAT BIMBO.

    0

    0
  56. apakah? says:

    Wow…terkesima aku baca statement ko dek…
    Yelah hutang kawan antara kawan manalah nak kuar resit or buku hutang….sbb kawan tu ikhlas nk membantu dan xsangka bila senang tak igt hutang pulak..xpe lah abg Den Wahab….dia ssh cari abg…abg ssh xcari dia hy mengingatkan…takut azab plk mati nnt…biarlah dijawab sendiri di akhirat nnt…& abg DW tahniah krn mendidik ank2 abg menjadi org yg beradap dari dpt ank cm ND Lala ni tak beradap n BIADAP!….lalalalalalalalalaaaaaa…puuuiiii

    0

    0
  57. mak jah says:

    Saya mohon Siti Nurhaliza sebagai kakak shila dalam industri seni untuk seru shila ke rumah agam siti dan dibababnya peha shila sampai merah. “Biasa dia ni!” kata Siti Nurhaliza. hahaha

    0

    0
  58. emy says:

    Biadapnya anak dara nd lala ni…

    0

    0
  59. Kemek Suhaiza says:

    jom kita reramai boikot shilalat nih

    0

    0
  60. hutang says:

    biasanya, klo org berhutang mmg lupa. Org yg mberi hutang xkan pernah lupa. Sekian!

    0

    0
  61. hoiiii says:

    aku tgk statement den wahab tkde laa maki ker apa.. dia pun ckp.. klau nk byr.. byr.. tknk dia redha.. tp hutang tetap hutang.. tp si shila nih.. biadap cara dia menjawab… menyindir.. kesian.. kata islam.. ada agama.. tp tak beradap.. tkpe laa.. tk mengaku kt dunia… esk di akhirat merangkak laaa ko mencari…

    0

    0
  62. paha besar says:

    alahaiiii la pompuan..napa la ko bongkak ..biadap..kurang ajar..mak bapak kau x ajar adab ke..dok ajar kau melalak jer ker…kot ya pun nak bekap family kau tu..jgn la biadap dengan org tua…dah la kena tggal ngn shanaz melalak meroyan lam youtube cam haramjaddah..muka x malu…puiii..xserik2 la kau nie kan…

    cakpung..cakpung..

    0

    0
  63. paha besar says:

    kemek suhaiza.

    sy sokong awak…JOM BOIKOT BETINA BIADAP NI..

    0

    0
  64. Jenab anggun says:

    aku harap sgt si shila baca komen2 kt BN ni

    0

    0
  65. Jenab anggun says:

    supaya dia tau betapa meluatnya sume org kt dia.

    0

    0
  66. Melati says:

    Shila ..mesti lah biadap….sebab dia kaya..so aper masaalah nya???..Den Wahab ambil kesempatan jer sebab baju Melayu dia tk popular lagi…so dia cuba nasib lah ..maner tahu baju melayu dia sampai ke China plak…hehe..itu pendapat sya jer..

    0

    0
  67. MELATI PUKI MASAM says:

    BEKAP LA KAU MELATIKKK WEII..dia bayar kau duit haram ke soh jadi pecacai taik dia…tu atas kepala kau taik shilalat penuh..hahahahahahaha

    AKU BOIKOT SHILALAT PUKI NIE

    0

    0
  68. azza says:

    SA punya bakat besar tapi sayang adab, pertuturan dan tingkah laku tidak dijaga.
    ND pernah kata Sharnaz tidak menghormati orang tua … sekarang kata2 itu memakan diri sendiri.
    Ini saja dah dapat mengambarkan latar belakang keluarga mereka.
    Tak kira la pihak mana benar sekali pun … ambil la lawyer untuk selesaikan masalah.
    Kenapa nak buka aib sendiri dilaman social?

    0

    0
  69. Anonymous says:

    abg den wahab cool! respect u.

    0

    0
  70. phoebe says:

    ish ish ish korang semua ni pun sama je laa…bagi aku laa kalau betul ada hutang belum bayar, den wahab buatlaa report polis, saman kat mahkamah ke…ini tidak…dicanang kat media plakkk…kalau aku pun mengamuk laaa org tuduh bapak kita kan…tapi shila jgn laa biadap kan…tapi kan den wahab, dah lama hutang ni tak boleh buat apa2 dah…kalau saman di mahkamah pun boleh kena tolak…halal kan je laaa…INI KALAU BETUL ada hutang…KALAU TAK BETUL…ini dh kira fitnah…NARA pun sama laaa sebarkan fitnah…huhu..hal lama2 tumpang makan semua tak yah laaa ungkit…

    0

    0
  71. Kak Lin says:

    Kalau masih budak, tak payah campur urusan org tua. Org yg dikata tu, bukan muda mcm dia. At least give some respect bcos he is an old man. Followers ko dahlah ramai dikk.. Tolonglah! Makin menyampah lak aku dgn ko ni.

    0

    0
  72. awek sharnaaz says:

    shila amzah bitch!!! mcm arr lawaaa sgt!! dlu be4 femes muke biase jee…..

    0

    0
  73. tokti says:

    semakin meluat aku ngn perempuan ni…bajet je lebih

    0

    0
  74. Anonymous says:

    shila, if you have nothing nice to say….please shut up!

    0

    0
  75. paper bag says:

    hemm nak cmnt mcm mane ea klu da biadap mcm nie,,
    heyy c penyanyi da banyak duit sgt kan,, g je baya duit yg bapak awak da pinjam tu,,
    klu betol da hutang kene baya cik kak,, klu betol ape awak ckp x berhutang bia allah je balas,, x payah nak ckp mcm nie kat org tua cik kak oi.. biadap sgt bunyi nye,,

    x sudah sudah ke hot story yg awak nak buat nie cik kak oi…

    0

    0
  76. SilentReader says:

    Adoii…pening aku bace komen merapu kat dalam ni…siap bergaduh pon ade….artis punye hal korang bergaduh…p amek air semayang wei…baca doa bebanyak tenangkan diri…

    0

    0
  77. Anonymous says:

    hmm

    0

    0
  78. miss kecewa says:

    saya rasa kecewa dengan sikap awak shila amzah.. saya suka nyanyian awak tapi melihatkan cara awak bagi komen yang macam tuh sangat2 lah melambangkan yang awak tuh xmatang..please change ur attitude

    0

    0
  79. Hi i am kavin, its my first time to commenting anywhere, when i
    read this paragraph i thought i could also create comment due to this sensible article.

    0

    0
  80. Pretty part of content. I simply stumbled
    upon your site and in accession capital to claim that I get actually loved account your
    blog posts. Anyway I will be subscribing in your augment and even I achievement you get admission to constantly fast.

    0

    0