Written by AbangNara | October 9th, 2014

Kontroversi yang membabitkan Rita Rudaini dan Dato’ Aliff yang dikenali dengan tagline ‘Terlajak Laris’ sememangnya membuatkan banyak pihak tertanya-tanya. Iyerlah, walaupun sekadar menyampaikan apa yang disampaikan oleh orang ketiga, kenyataan ‘pondan’ yang dikeluarkan oleh Rita sudah pasti sedikit sebanyak mengguris hati Dato’ Aliff. Malah Dato’ Aliff juga telah memohon agar dirinya tidak dilibatkan lagi dalam pergaduhan antara Rita dan orang ketiga itu.

rita rudaini

Namun begitu menerusi Utusan Malaysia baru-baru ini, Rita Rudaini telah tampil dan memohon maaf dengan sejujurnya sekiranya kenyataan ‘pondan’ tersebut telah membuatkan Dato’ Aliff terguris hati. Kata Rita:-

ebenarnya saya dan Datuk Aliff sendiri pernah bekerjasama dalam urusniaga suatu ketika dahulu. Secara jujurnya saya kenal dia, tetapi apa yang berlaku tempoh hari bukan seperti apa yang difikirkan orang. Saya hanya menjelaskan keadaan sebenar yang keluar dari mulut ?seseorang’, tetapi mungkin secara tidak sengaja luahan saya itu mengguris hati Datuk Aliff. Memang saya tidak ada niat lain, kalau ada silap di pihak saya, saya minta maaf dengan sejujurnya.

Walaupun kami pernah menjalankan urusniaga suatu ketika dahulu tetapi saya memang tidak ada nombor telefon peribadi Datuk Aliff. Tetapi saya tidak kisah jika Datuk mahu saya berjumpa dengan dia untuk menjelaskan keadaan sebenar dan seterusnya minta maaf jika benar-benar dia terguris dengan tindakan saya tempoh hari. Saya sedia berjumpa.

rita rudaini

Diharap dengan permohonan maaf ini, kontroversi ini tidak lagi berlanjutan. Iyerlah, masing-masing pun cari rezeki dalam bidang yang sama. Kalau bergaduh, diri sendiri yang rugi. Mana tahu satu hari nanti Rita dan Dato’ Aliff saling perlukan bantuan antara satu sama lain. Apa pun Abang Nara respek kepada Rita kerana rela meminta maaf. Bukan senang nak buat macam itu. Tahniah Rita.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

34 responses to Kalau Ada Silap Di Pihak Saya, Saya Minta Maaf Sejujurnya – Rita Rudaini

  1. poyos la says:

    len kli jgn smpikn ape yg org smpikn pd kamu dkt public sbb nti org cop kamu mulut tempayan or suke menyampai2kan..elok la kmu smpikn secara private msg pd org itu sndri len kali..ni xpsl2 org tau datuk tu pondan..cube cerdik sikt rita oiii..ok bai…

    0

    0
    • fifizafa says:

      kan..Saje lettew tak nak guna otak.

      0

      0
        • Jaga Mulut Tu says:

          besok anak2 kau jadi pondan….baru ko tahu. waktu tu baru kau tahu nak tersujud atas sejadah. jaga mulut awak tu. anak2 awak masih kecil. ingat tu sudah. dalam islam x de karma tapi KIFARAH- balasan Allah di dunia akibat dosa yang dilakukan oleh seorang hambanya….

          0

          0
        • Bedah Langsuir says:

          ini la masaalah nya org2 perempuan yg ikut naluri dan hati…guna perasaan bila bertindak. allah kasi akal berpikir guna otak bukan hati. sebelum nak type tu pikir dulu la apa kesan jangka panjang. dato tu ada anak bini. jgn nk sedap maki org wlaupun dia lembut ke apa ke. kan dah kena maki dgn fans sendiri. berubahlah sis…jgn nampak mcm low class dan cetek ilmu. malu la name retis2 di msia neh.

          0

          0
        • Olga says:

          Aku semakin sangsi dgn “Toh Puan Seri” Rita; ada je semua orang x kena.
          Dia je yg betul perfect. Menyesal dulu aku x goda Zafuan tu kat toilet stadium Perempuan bermasaalah….tak habis2 citer kao jer. Kau ingat kau setaraf Datin Seri Siti Hasmah ke?

          0

          0
        • apa kata Rita maafkan Zafuan? asal bayar bulan2 RM300. lepas apa yg Rita dah buat pada dia.

          0

          0
      • Zzzzzz zzzz zzzzzz says:

        mencirit-cirit la ceriter perempuan ni kan wak wak? makin hari makin rimas dan rinsa baca pasal perempuan ni lah. adoi…duduk diam2 la kak. mulut cam pantat ayam berak kapor. dah nak masuk pangkat nenek buat la peragai elok sikit. choyyy sangat la retis camnie.

        0

        0
  2. Selamah says:

    masalahnya “menyampaikan” kat IG…ramai org boleh baca….yg org pikir itu….bukan org pikir ko yg cakap gtu….aku rasa rita yg tak paham….defensive statement sgt…

    0

    0
    • Wanie says:

      oh nak mami jarum, kalau dia buleh buruk-burukkan bekas suami (yg juga bapa kpd anak2 dia) x terkejut la dia buat perangai ala minah rempit cam ni. eeeee…nyampah. choi!

      0

      0
    • kambing hitam says:

      sebenarnya silap Rita dia tertaip terlajak laris.. patutnya x perlu kot.. sebab sebelum2 ni masa dia post pasal kawan sejati tu dia ada mention juga si ex BFF dia dok kutuk terlajak laris tp Rita x mention pun terlajak laris cuma sebut pondan je.. cuma kali ni dia tersilap langkah.. tp korang x pelik ke siapa yg kirim screenshot tu kat dato.. aku rasa ada seorang follower rita.. start dr huruf N.. tp x ingat pulak,.. sebab si ‘N’ dgn si ‘E’ ni pulun dok sindir Rita kat ig ex BFF Rita..

      0

      0
  3. Hello I am so delighted I found your website, I really found you by mistake,
    while I was researching on Askjeeve for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say
    cheers for a fantastic post and a all round
    exciting blog (I also love the theme/design),
    I don’t have time to browse it all at the minute but I have bookmarked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more,
    Please do keep up the great work.

    0

    0
  4. Anonymous says:

    hmm mulut rita ni mmg x blh simpan rahsia… x blh dibuat kwn… mmg x blh simpan rahsia.. tgk sjla mcmana dia bercerita ttg yg kononnya aidil cerita dkt dia ttg rmhtangga aidil… sungguh menakutkan dpt kwn mcm nie…..

    0

    0
  5. hah says:

    nak cover ler tu , ko yg ber ea2 jatuh kan kawan ko , last2 ko yg tersunkur … haha .. #padanmuka2

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Saper yg komen english tu…mat afrika ke..

    0

    0
  7. Robyn says:

    Dan dannnnn, ha ha ha….. Bila semua org marah dan takde yg menyokong tahu pulak mintak maaf! Tapi tetap defensive mcm bagus sgt konon cuma menyampaikan apa seseorang tu ckp. Kalau ikhlas mintak maaf tak perlulah defensive kot!!! Tapi pasal kes ni, rata2 org marah dan kutuk dia, tak mcm selalu beratus puji dan puja kalau keluar cerita dia!! Mana pegi peminat2 dia yg selama ni menyokong dia memb**i buta tu haa? Mereka baru sedar ke idola mereka ni sebenarnya busuk hati, kaki gaduh, mulut tempayan dan attention seeker?

    0

    0
  8. benciRITA says:

    lanjiòoooooo! Boleh kahwin sama Amran

    0

    0
  9. EMY says:

    Kak Rita…lepas2 ni elakkanlah bercakap buruk org kat ig atau media sosial atau wartawan. Kalau betul akak org yg teraniaya, akak sabar dan mengadu pada Allah sahaja. Besar pahala nya kalau kita bersabar dengan dugaan yg Allah dah tetapkan pada kita. Tapi kalau kita terus menerus menyalahkan orang lain, ia akan makan diri akak balik. Jadi la orang yang bijak menangani masalah. Sebelum akak buat apa2 langkah yg boleh menarik perhatian masyarakat, fikir la masa depan anak2 akak, Bukan setakat kewangan diaorang saja, akak pun tak mahu kan kalau disekolah anak2 akak nanti dicemuh kawan2nya sebab gosip2 tak baik yang dilemparkan pada akak? fikir la kak. Maaf kalau ada menyinggung perasaan akak.

    0

    0
  10. damai says:

    Ramai sgh org kat sini jadi hakim dan lawyer yea. Nak tanya kau org dok comment negative2 nie korang ada terfikir x RR baca ker tidak. Baik u olls tanya Nara adakah comment2 u olls dibaca oleh org punya diri

    0

    0
    • Anonymous says:

      ya ! munkin rita x baca , tp munkin bawak pandangan pengaruh buruk pada penbaca lain terhadap rita , myb

      0

      0
  11. Anonymous says:

    ni y kita tahu dia buruk2 kan org lain…mesti ad org lain gak y dia buruk2kan..dh mcm mami jarun dia ni..x kesah la ko nk menyampaikn keburukan pasal org ketiga..tpi dlm hal ni aku tengok ko lagi buruk perangai dari org y ketiga tu…dh le buruk2 kan ex suami smpi ke lubang cacing…silap2 hb nti pasal projek ngan ex dlu tu pn nk bagi tahu kat semua org…RR ni mulut dia memg terserah puaka…

    0

    0
  12. sekadar nasihat says:

    mulut mulut ….nak tegak benang basah. Perempuan macam ni tak boleh buat bini.nasihat pada semua lelaki single..jumpa perempuan macam ni cepat2 langkah seribu..

    0

    0
  13. Anonymous says:

    tkt sungguh nak buat kwn org macam ni… kalau dia blh sampaikan cerita ttg keburukan org lain dkt kita tak mustahil dia juga akan menceritkan keburukan kita dkt org lain pula….

    0

    0
    • naina says:

      tu lah yg berlaku kat Aidil bekas suami dia tu. satu persatu aib bekas suami dibuka lepas cerai. kalau dgn suami lagi buat mcm tu dgn kwn takyah ckp lah. so mmg tak leh pakai minah ni. berubah dan redha lah rita mungkin pastu hidup akan lebih tenang?

      0

      0
  14. datin hangit says:

    Tula rita mulut longkang sgt.. asyik nk selak kain org..akhirnye kain sndiri terselak…

    0

    0
  15. dadat says:

    dulu aku kesian kat rita. tp makin lama makin over dgn sinetron nya yg tak habis2 mengaibkan bekas husband. kemudian dgn kisah mahkamah nya tuntutan sana sini. aku cuba fikir positive mungkin dgn cara dia bising2 di media ni je dpt nak raih attention ex husband dia kan. yela yg laki tu pun buat pekak buta lepas tgn dr tanggungjwp je. tp skrg si rita ni siap komen kutuk kwn in public lagi. wpun dia hanya menyampaikan apa yg org ckp kat dia. tp cara dia tu tak elok je. nampak perangai dia yg suka kecoh2. dari bergadoh dgn lizdawati, mslh rumah tangga, skrg dato’ aliff. mmg mulut becok.

    kalau difikirkan balik, family bekas mertua dia diam je kan? tak restu mcmmana skalipun, takda membalas apa2 kenyataan rita ni yg dok kutuk2 anak/keluarga mereka. yg rita ni tak pernah sekali pun diam.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Aik camno plk kata x dak no dato terlajak laris ni..? Baca dlm komen dia dkt ig, bkn ke dia kata “……. Kalau sis mulut jahat dah lama sis kol bagitau kwn sis ni………………. ” hmm rita cer coment sikit… Rita kan suka bagi pelbagai komen bila wartawan tanya…

    0

    0
  17. rebecca says:

    next abby abadi..

    0

    0
  18. hani says:

    rita ni apehal ha????? asyik dier je yg wt statement itu ini…yg mulut tu cabul sgt ckp mcm tu knp…agknye…mmg dier kot yg bermasalah dlm rumah tangga dier tu….hurmmm…..

    0

    0
  19. Johnc445 says:

    You are my inhalation, I have few web logs and rarely run out from post ckdafekadkdd

    0

    0