Written by AbangNara | December 6th, 2013

Wow. Tengok kad kahwin pun dah terasa betapa “grand“nya majlis perkahwinan Rozita Che Wan dan Zain Saidin yang bakal berlangsung pada 11.12.13 ini. Mesti Che Ta dan Zain tengah berdebar-debar tahap tertinggi punya. Lebih-lebih lagi Zain yang bakal melafazkan akad untuk menjadikan Che Ta miliknya secara halal.

kad kahwin rozita che wan dan zain

Cantik kan? Nampak klasik sangat-sangat. Semoga majlis perkahwinan Che Ta dan Zain akan berjalan lancar seperti yang dirancang kelak. Sama-samalah kita doakan. Buat Zain, jangan lupa prektis akad nikah anda. Jangan cuak bro!!! Hehee.

P.S: Kerajaan teruskan AES kerana yakin berjaya kurangkan kesalahan trafik

 

 

96 responses to Kad Kahwin Rozita Che Wan Dan Zain Saidin

  1. diana says:

    gempak habis!

    • Olga says:

      KELAS KAU NOKK

    • aina says:

      harap2 kekal la perkahwinan diorg ni… jgn wat grand2… tp bertahan hanye 1-2 thn jek… mintak jauh la.. penat org yg sponsor tu.. huhu…*wink*

      • Aiman says:

        mana tak kekal..zain boleh tidur lena pasni..makan minum semua che ta tanggung..jgn hang gatai2 servis teloq kat luar dah la zain…che ta taun depan dah mula sakit sendi..kena rajin2 urut kan yer..cam opah2 kita jugak…hehehee..

    • Abby Adabi says:

      Bese2 je kad kahwinnye..Tang mane yg NAMPAK KLASIK SGT2 NYE abg nara oi??..Nmpk sgt abg nara asyik puji melambung bakal mempelai ni dr entry hari tu..Yg sbnrnye nenek ta tu yg PENGANTIN KLASIK..

      Cpt2 la khwin supye terhenti semua yg kurang enak dipandang mata n kurang sedap didengar telinga..Semoga berkekalan smpai JANNAH..Ameen..

      • kamariah says:

        MENDOAKAN SEMOGA MEREKA BAHAGIA HINGGA KE AKHIR HAYAT..
        SUDAH KETENTUANNYA..MARI KITA SM2 DOAKAN ‘MASJID’ YG BAKAL MEREKA DIRIKAN…DOAKAN YG TERBAIK ITU LBH BAIK DAN ALLAH JG AKAN MEMBERI ‘KREDIT’ PD KITA…

        PEACE..

    • wannabe says:

      gambar kat kad tue macam gambar baru lepas nikah je..

    • noni says:

      buat kad kahwin mhl2 pn, last2 ke tong smph jgk…xpn org buang jer tepi jln..baik buat yg harga 30sen jer,,,

    • mizz cerry says:

      Bak kata Ostajah Abby Adabi…membazir amalan syaitonnnn xgitu ostajah??? xnak kasi nasihat sikit ke kat pasangan pengantin baru ni ostajah kawen pun simple je kan…kan…kan…

    • sarip dol kg dusun says:

      Cantik kan? Nampak klasik sangat-sangat. Semoga majlis perkahwinan Che Ta dan Zain akan berjalan lancar seperti yang dirancang kelak. Sama-samalah kita doakan….
      BTW abg nara apa yg klasik??? Che ta ke kad kawin?? Cakap biar terang??? Bg aku che ta lebih klasik dr kad??

    • kucing comel says:

      Eleh bria-ria wat kd kawin cmtu. Prlu ke?!wat cm biase dh la.kd kawin je kot smpai nk tyng dada knape bkn nye orng nk tngk dada die.sedar la skit che ta oi ko tu dh tua xyh la wat cmtu.pstu duit nk kawin pon smpai 13j grand sngt ker. Wat cm biase dh la smpai astro pon nk wat citer psl prsiapan prkahwinn diorng.gedikzzzzz!!!!!

  2. Anonymous says:

    :)

  3. Hanya Wanita Biasa says:

    Hmmm.. Ish3.. *Hanya menggelengkan kepala.. Tak tau nak komen apa*

  4. sotong hitam says:

    tak habis2……

  5. enaaaa says:

    Menbazir….. abis kenduri ke tong SAMPAH gak tempatnya…..

  6. aku tak jeles says:

    erkkk??? ape maksud halal tu? masih wujud ke? kalo sblm kawen dah boleh pgg sane, pgg sini? so, ada beza ke? hishhhh

  7. black says:

    cantikknya……… utngggggg……

  8. DondangSayang says:

    Nara,

    Segempak manapun kad kawin Che Ta dengan Zain tak mampu nak mengalih tumpuan masyarakat terhadap Lana Nordin ! Percayalah… hehehe

  9. eleh says:

    segempak mana pon che ta mendada dalam kad kawen, tak dapat melawan dada lana nordin bergesel2 ngan johan

  10. putri lilin says:

    che ta x kesian ke dgn zain. dah la budak tuh muda lagi. tp dah tertulis mmg jodoh kan.

  11. helo helo says:

    biarla dia… kita ni doakan la yang baik baik untuk dorang..

    semoga berbahagia hingga ke akhir hayat RCW and ZS.

    btw, memang cantik kad kawen dorang. yang kata nampak biasa2 je tu..sebenarnya dengki!

    • Maya says:

      dah memang kad kawin dia nmpk bosan, tak kan kau nak suruh org jadi hipokrit puji cantik plak, puji dapat apa..? tak ada sebab org nak jealous, org cuma meluat ok.. meluat

  12. Nok-Nok-Nok says:

    Wahhhhh.,

    Meriah kad uoalzzz…!!!
    Xpe la., dah rezxeki, Alhamdulillah..

    Anyway, harap kekal bahagia. Wedding besar2 lepas 3-5 tahun orang akan lupa uoalzz..
    Nok harap pasangan ni ada buat peruntukan kenduri untuk peminat.. Pada pendapat Nok, sah2 wedding ni nanti dihadiri oleh keluarga dan VVIP jer.. So, mak cik2 dan pak cik2 yang tengok cerita Kiah Pekasam tu korang kena la jamu makan jugak uoalzz.. Diaorang ni la yang support korang..

    VVIP yg korang jemput tu Tak Tengok Oh My English Zain tu..!!! hahahahahaaha Ni baru keluar balik artikel pasangan ni selepas beberapa kontroversi. Wedding korang yg BERJUTA2 tu, spend la sikit beli roti canai bagi peminat..!! Orang akan doa korang lagi bahagia dan murah rezeki.. !!

    Yg SEBENARNYE Nok nak ckp ni, Nok tak suka dengan Abg Nara(atau penulis artikel)..!! Korang ni medium antara artis dan peminat/pengkritik.. So kalau tulis artikel yang agak negative ceritanye., jangan la korang menangkan 1 pihak je.!! Macam artikel Becca dan Erma, yg Nok nampak jelas Abg Nara menangkan Erman dan SENGAJA lagi nak melaga kan dua2 ni..!! MOTIP..????? Jangan la Pengaruh orang luar supaya benci membenci…!!!! Becca Bayar blog ni ker suruh sokong..??? Ermmmmmm…
    Next time Jangan pilih bulu ok..!!!

    Ehhh., tak sedar dah lari Topik.. heheheehe..

    Abg Nara, Ko jangan TAK pos komen Nok ni..!!!

    Daaaaaaaaaaaaaaaaaaa…

    • zain che wan says:

      krik krik krikkk, boooringgg~~~~

    • AdeAkuKesah says:

      Tak suke, tapi ko bukak web ni, baca gak artikel dia..haha, bongokssss

      • Nok-Nok-Nok says:

        AdeAkuKesah—

        Ko lagi BONGOKsssss..!!!!

        Takde pulak Nok cakap tak suke., Nok bagi NASIHAT .. Sebab nye TEMA si Nara ni “Bergosip cara Berhemah”..!! Tapi kalo dah artikel tak berhemah., Nak buat camne..!!!

        Nok menegur secara membina.. Sebab last artikel pasal Becca and Erma tu buat orang benci pada satu pihak.. Apa salah kalu Nara jadi org tgh leraikan.. Ni tidak, dia lagi nak Melagakan..!!! Kan ker tak patut tuh..!!!

        Ko ni Nara ke yg nak Carot Nok..?? hahahahahaha

        Daaaaaa…

    • lisa ray says:

      slm,

      xde de pe sbnr nk cakap…satu je ko tau ke x kawen ni berkekalan?..ak doakan berkekalan…ingat, kalau nawaitu dah tersasar, Allah x redha perkahwinan ni..bt berjuta2, kalo sok lusa ade prob dlm kata len bercerai,,,x rugi kawen berjuta2,, hidup biar BERSEDERHANA cikta oi….ak doakan Cikta diberi hidayah oleh Allah supaya x riak dgn harta benda ini..kena ingat Allah akan bg ko harta banyak2 supaya nk tgk banyak mana ko ingat pada Dia, tp Allah x heran kalo ko xnk sembah die, sbb manusia tu la yg paling rugi kalo ko orang yg berakal…salam..

      p/s: syok ke kawen meriah skrg ni dgn org yg kebulur makan pon x cukup…xtau la nk ckp mcm mane kalo org yg de duet ni…mcm xtau nk habiskan dwet tu tu kemana.

  13. LOLIPOP says:

    Dah macam anak dia ajerk aku tengok

  14. Blueberry says:

    org sponser mmg la cantik. cube duit sendiri. print kt A4 paper jer kot

    • Anonymous says:

      Hehehe betul betul betul…..tapi walau macam mana cantik kad tu pon, akhirnya masuk ke dlm tong sampah jugak dgn muka2 tu skali….

      • susu lembu says:

        kat rumah aku berlambak kad jemputan aku simpan….so apa problemnya ?

        • Anonymous says:

          Ehhh susu lembuuu…aku ade byk kad jemputan kawin tapi dah masuk tong sampah, kalau ko nak nanti aku kutip balik, kad raya ko nak tak buat tambah ko nye koleksyen…nak cakap je, aku pos laju it for u….

    • minah jambu merah biru says:

      elehhhhh kalau print cantek2 pon kau ingat orang akan simpan ke ! habis aje jemputan dorang akan buangggggg ! jadi lebih baik ada sponsor kalau orang buang pon kite tk rugiiiiiiiiiiiii ! hehe cantek ck ta semoga bahgia lov uuuu !

  15. markonah says:

    untung la zain, sume sponsor.. kalo harapkan dia, mana ada duit, blak0n pon ke laut.. oh my…

  16. betik says:

    cepatlah kawen depa ni.. meluat aku dah ngan citer2 dorang 2 ni

  17. GG says:

    macam mak ngn anak! kah kah kah!

    pape pun semoga bahagia…:)

  18. maklong_peah says:

    Kad kawen pun nayang dade..
    Xpaham tol aku..
    Suma gmbr dia mcm tu..

    • minah jambu merah biru says:

      yg kau sebok tu kenape huh ! biar la dia nk tayang dada ! dh dada dia cantek bila lagi nk tayang !

  19. Anonymous says:

    over sgt… tp ramai sungguh nk sponsor majlis dorang ni..

  20. Datin Hangit says:

    Tak baik ckp pasal jodoh die, itu ketentuan tuhan jgk. klu tuhan tak izinkan maka tiadalah juga jodoh antara mereka. doakan yang baik2 ajelah untuk orang yang nak dirikan masjid. ape perasaan kite sendiri, bile kite nak buat sesuatu yg baik tapi dikutuk2 pulak. ya mungkin cara die ade yang salah contohnye terlalu berbesar sgt dlm majlis..tapi itu juga adalah hak die untuk kepuasan die sendiri. lgpun jd publisiti bukan senang..pelbagai cabaran nak dilalui..sesekali nak reward diri sndiri..biarlh.

  21. minah jambu merah biru says:

    tg kau sebok tu kenape !

  22. ye saye says:

    pasal che ta nan zain pon nak gado…!!! korg dapat duit eak gadoh kt cini..bukan die bace pon…

  23. Kak Piah says:

    Oklah tu…kak piah doakan yg baik2 je utk che ta dan zain…

  24. Anonymous says:

    x phm la ngn org zaman skang ni..
    kad kawin ke,banner kawin ke..sume posing ala2 da lpas akad nikah..
    xkire la retisss ke org biasa ke..ngan pre wedding bagai..
    agama da xde makna bg dorang..stakat kat ic jela..
    si cikta ni p0n 1..mkin tua mkin menjadi,,
    seksi ngalahkan anak dara..emma maembong p0n x seksi mcm ko kak..
    mengucap mak tgk pic ko berskirt pendek bagai nak oii..um0 da senja..leher da kedut..tgan da kematu..udah2 la tu..tau la muda2 dulu x smpat mlaram..malu sket kat anak teruna awk..
    yg familynye p0n yg da tua2 xde ke reti nk mnegur..mak cikta ke..herannnn

  25. rozitachewan mantap says:

    Apa guna kad kawen cecantik kalau akhirnya masuk tong sampah hiho

  26. layan aje la.. says:

    alaa nikah je lah cepat2.. rimas

  27. kamal says:

    untung la cik tah dapat orang muda.. apapun tahniah semoga berbahagia hingga ke anak cucu

  28. Anonymous says:

    Cemuih aih ….

  29. taik ayam says:

    Hasad dengki dan busuk hati… manusia oh manusia…

  30. ayang says:

    nenek aku bertemu jodoh tuk kali ke 3 ms umoq 56 thn, tok aku ms tu br 36 thn walaupun x d kurniakan zuriat sendiri tp depa bahgia hingga ke akhir hayat. tok aku amat sayang kat nenek aku. semoga Allah temukan mereka di ‘sana’. al fatihah.

  31. Anonymous says:

    Mesti batang zain pun grand .puas lah che ta dok kemut nanti..selamat mencuba.doakan che ta bunting pelamin.

  32. Linzy Longkang says:

    pas kawen cecepatla cik ta ngandung yer nak anak kacukan lah katakan….tahniah!

  33. Anonymous says:

    tapi cik ta nyer leher da berkedut..macam org tua…badan bole pakai koset ..dulu badan anita sarawak pun ada curve walaupun umur 50 thn.. he he he..

  34. .................... says:

    malas le nk komen lebih2….doakan dia orang bahagia sdh le……

  35. eyriqazz says:

    Sure beautifulnara pun dijemput kan?

  36. Sha says:

    I ingat album pre wedding, rupa rupanya kad kawen.
    Kelassss uollssss

  37. Aidil says:

    kad kawin je pun mcm org dah lama jd suami isteri. hmmmm

  38. high 5 says:

    betul2 punya high taste che ta nie.. zain mmg ikut jer la..

  39. Kiah Propa says:

    Hmmm dah title “miss janda” pun ada hati nak buat majlis grand bagai….bkn ape tu keghairahan che ta nak buat weedg of the yr menggambarkan betapa dia tak tahan nak di jilat & di jolok dgn batang si zain tuhhh…nnt che ta kuarkan video eksklusif mlm pertama uols hokeyyy sure TERLAJAK LARISSS!!!! :p

    • Che TaZain says:

      Op kos la i x tahan kiah propa oit….habaq mai sat pompuan mana x suka dgn belaian lelaki (bakal suami aku) Pesal ko jelez sbb x dpt laki mat saleh celop cam aku…uwekkssss

  40. nobita says:

    zain, ko dah beli banyak2 pelincir….. hu3…..

  41. meati says:

    Kan dah malu..aritu cakap 13 juta ….tapi sebenarnya 3 juta jer sponsor…sian kasta 2 ekor ni jadi permainan Habib yg nak promosi…barang2 kemas Habib silap haribulan nanti Habib tak jadi sponsor…aku rasa berapa byk jutawan Malaysia baca kisah kasta ni jadi bahan ketawa jer….contohi lah Mizz Nina memang anak Jutawan …tapi simple jer ,senaskah al Quran jer Hantaran.

  42. meati says:

    Contohi lah Mizz Nina…senaskah al Quran jer hantaran.

  43. BUNKFACE NO.2 says:

    pix kt kad kawen tu nmpk mcm che ta bsr sgt bdn die n over plak mcm beriya nk sandar kt zain.. zain nmpk tersepit but cover.. hahah

  44. MAXMORA says:

    ashton kutcher dan demi moore…malaysian version..akhirnya ashton cari yang sebaya jugak…

  45. izreen says:

    semoga perkahwinan ini kekal hingga ke hujung nyawa. dah kawin nanti harap RCW jaga la cara berpakaian..kesian suami nak tanggung dosa. kata sayang kan?. berubah sikit demi sikit jika tidak mampu berubah secara drastik.

  46. Komik says:

    La kad kawin rupanya, ingatkan buku cerita bergambar…

  47. Haliza Misboon says:

    warna cam kad condolence pun..

  48. nonamanes says:

    Abg nara ni komen yg tak cencored dia tak publish. Komen yg nyata terang-terang lucah elok pulak dia publish. Tak paham aku.

  49. naz says:

    ok la tue.. kang buat kad 30 sen kater xstandart pulak,,, pe pe je la mulut orang mmg xleh nak tutup,,, byk ye pahala dapat kat rcw sb org duk ngata dia ,,, hehehe

  50. aku says:

    hoiii.. yg korang sakit pulak hati tu da knapa… weyy sudah2 la tuu . simpan2 sikit dengki tu .. p mgata kat mak2 hmpa plak. . simpan sket bongok2 tu. . itu gelarannye wat org yg sakit ht. lau da itu jodoh nye yang korang nak complain ape hal? salahkan dia ke lau itu jodoh dia? xkn ngn korang plak. apa pon xdak. ada2 modal.. modal mgutuk ja. elok laki ka ngn pompuan sama ja.. yg pompuan jeles tang mna tak tau.. dok wat euw2 la.. hok aloh.. dia tu lg lawaa pada ampa..