Written by AbangNara | November 28th, 2016

Pejam celik pejam celik, bulan Disember ini Shopee sudah pun berusia 1 tahun. Wow sungguh pantas masa berlalu. Buat anda yang tak tahu, Shopee adalah satu applikasi yang memudahkan urusan jual beli pelbagai produk. Abang Nara pernah cerita tentang Shopee di sini, di sini dan juga di sini. Secara jujurnya, Shopee adalah salah satu tempat kegemaran Abang Nara untuk bershopping. Dan untuk ulangtahun pertama Shopee kali ini, pelbagai promosi, tawaran, hadiah percuma dan voucher sedang berlangsung di birthday.shopee.com.my

1

Abang Nara yakin dan pasti korang akan rambang mata sehingga tak tahu nak memilih apa yang perlu dibeli. Jangan risau jangan bimbang. Abang Nara akan memudahkan tugasan pembelian anda. Meh sini Abang Nara senaraikan 6 benda yang wajib dibeli sempena ulangtahun pertama Shopee. Jom layan:-

2

1. Instant Magic Shawl untuk kelihatan cun melecun macam Neelofa

Impian semua wanita adalah untuk memakai tudung yang menyerlahkan lagi kecantikan wajah mereka. Masing-masing bercita-cita nak jadi cun macam Neelofa, Diana Amir atau Ummi Nazeera. Tapi taknaklah pakai tudung yang berbelit-beli sampai kena menghadap cermin selama 15 minit. Sebab itulah Abang Nara suggestkan Instant Tudung Shawl Dua Muka ini. Memang confirm akan menambahkan keayuan wajah anda dan paling penting, tak sampai seminit pun dah siap pakai. Jimat masa beb!!!

3

confirm pakwe/suami anda akan bertambah sayang selepas melihat kecunnan anda memakai instant shawal ini

2. Badan sado macam Fattah Amin

4

Kesadoan Fattah Amin telah menjadi bualan ramai selepas popular menerusi drama Suri Hatiku Mr Pilot. Kalau anda seorang lelaki, pastinya anda mahukan badan seperti Fattah. Tak perlu susah payah nak pergi gim. Beli sahaja peralatan senaman di Shopee. Macam-macam ada di Shopee!

5

dumbell, kasut sukan, kasut lari dan macam-macam lagi semua ada di sini

3. Wajah bersih, mulus tanpa jambang bak Sharnaaz Ahmad

6

Sharnaaz Ahmad sekarang lebih kacak dan tampak lebih muda selepas segala jambang, misai dan janggutnya dicukur licin dari muka. Untuk dapatkan kemulusan sebegitu, Abang Nara cadangkan Philips Electric Shaver. Confirm awek dan bini korang akan lebih sayangkan korang selepas ini.

7

4. Muka comel macam Nora Danish

8

Kecomelan Nora Danish memang tidak boleh dinafikan lagi. Walaupun sudah berusia 30-an, wajahnya nampak macam anak dara 18 tahun. Di Shopee banyak betul produk kecantikan wajah yang dijual. Salah satu yang mencuri perhatian Abang Nara ialah April Skin Magic Snow Cushion yang berasal dari Korea. Lepas ini korang semua muka ala-ala Kpop le.

9

5. Comel dan bergaya macam Lara Alana

10

Sejak tengok drama Lara Oh Lara, Abang Nara memang dah jatuh cinta dengan Lara Alana. Kecomelannya memang buat rasa nak cubit je. Pandai Awal dan Scha jaga anak, lebih-lebih lagi bab bergaya. Baju semua cantik-cantik dan comel-coimel. Korang pun leh dapatkan baju kanak-kanak yang comel di Shopee. Macam-macam pilihan yang ada dengan harga yang amat berbaloi.

11

6. Bergaya ranggi macam Ayda Jebat

12

Gaya Ayda Jebat memangn sering menjadi ikutan para gadis remaja. Dressing Ayda memang amat sempoi. Kasut yang sering digunakan oleh Ayda adalah kasut yang selesa dan kalau dibawa berjalan, tak sakit kaki. Abang Nara teringin nak belikan kasut di bawah untuk isteri tercinta yang selalu mengadu lenguh kaki. Mungkin lepas ini tak ada lagi masalah sebegitu.

13

Fuh!!! Itu baru 6 benda yang bagi Abang Nara wajib korang beli sempena ulangtahun pertama Shopee. Sebenarnnya kalau korang geledah Shopee banyak lagi benda-benda best. Lipstik ada, jam tangan ada, kasut high heels ada, baju kemeja, pampers, susu bayi dan macam-macam lagilah. Semuanya dijual dengan harga yang super duper awesome. Dan lagi best, sempena ulangtahun pertama Shopee ini, ada beberapa hadiah yang boleh korang menangi. Antaranya:-

1. iPhone7 Plus 128GB

14

Gulp. Gila betul Shopee nak bagi iPhone 7 Plus 128GB secara percuma dengan hanya perlu komen dan share di Facebook Shopee Malaysia. Harga ribu-ribu nie. Untunglah sapa yang menang. Peraduan ini akan bermula 1 Disember sehingga 7 Disember kelak. Jadi silalah jangan terlepas kalau teringin nak pakai iPhone 7.

2. Percutian ke Australia oleh Flexiroam

15

Jeng, jeng, jeng. Percutian percuma ke Australia ini bakal menjadi milik anda bersempena ulangtahun pertama Shopee. Hadiah awesome ini dibawakan oleh FlexiRoam. Australia tue takkan taknak kot? Boleh lah mengabadikan kenangan bergambar melihat Sydney Opera House dan juga Sydney Bridge. Bestnya!!!

3. Percutian bernilai RM3000 oleh Traveloka

16

Taknak bercuti ke Australia? Tak apa sebab dengan kerjasama Traveloka, Shopee bakal menghadiahkan percutian bernilai RM3000 kepada pengguna bertuah mereka. RM3000 kalau bercuti tue confirm puas hati dan mewah sangat-sangat. Kalau dah kahwin bolehj bawa orang rumah sekali. Second honeymoon terus. Tak gitu?

Dan khas untuk pembaca BeautifulNara, Shopee memberikan peluang untuk korang membawa pulang bantal emoji dengan harga RM1 sahaja!

17

Caranya senang sahaja. First thing first kena dowload applikasi Shopee di sini. Kemudia di dalam applikasi Shopee, buat carian kedai “ShopeeTreats”. Nanti akan keluar kedai bernama ShopeeTreats. Cari produk Beautifulnara #ShopeeMYBirthday dan tekan “add to cart”. Kini korang boleh memiliki bantal emoji dengan harga RM1 sahaja. Best kan? Korang boleh redeem sehingga 15 Disember ini. So siapa cepat dia yang dapat. Jangan lambat-lambat nanti stok habis.

18

Last but not least, khas untuk pembaca BeautifulNara yang akan bershopping di Shopee, silalah gunakan voucher kod “BEAUTIFULNARASH1” ketika anda ingin membuat pembayaran untuk mendapatkan diskaun sebanyak RM7. Ini adalah untuk pembelian minimum RM30. Jadi tunggu apa lagi? Download aplikasi Shopee di smartphone anda hari ini juga dengan klik di sini. Maklumat lanjut layari Shopee dan juga Facebook Shopee Malaysia. Selamat ulangtahun pertama Shopee.

Penafian: Gambar Neelofa, Fattah Amin, Lara Alana, Sharnaaz Ahmad, dan Ayda Jebat yang digunakan dalam artikel ini tidak ada sebarang kaitan dengan Shopee dan hanya digunakan sebagai panduan untuk pembaca Beautifulnara sahaja.

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

5 responses to Kacak & Cantik Bergaya Macam Selebriti Dengan 6 barangan ini.

  1. X says:

    No 4 tu makcik Myanmar selayang ke?

    0

    0
  2. melati says:

    Aduiii . buka jew Blog ni tetiba kuar muka Nate paling lahanat ( Neelofa) buat muka plak macam itik pulang petang …patah selera semua…hmmmmmm..

    3

    0
  3. My two cents says:

    Hai nara… susah betul nak baca artikel kat sini.. banyak sgt ads.. baik gi rotikaya.. anyway artikel kat sini kebanykan nya kat rotikaya pun ada.. words by words.. pics by pics

    0

    0
  4. Anonymous says:

    nelofa koo jgn nk megATAL SGT LAA MYMPAH AQ TGOK KO NIY..FATAH AMIN NIY PLAK SAJE JE NK KONTROVERSI DULU SHERRY LAA NO 1 DLM HATI KO SKUNK CM SAMPAH ,,KO DGN NELOFA SMA2 BDOOOO

    0

    0
  5. KUKU says:

    nelofa koo jgn nk megATAL SGT LAA MYMPAH AQ TGOK KO NIY..FATAH AMIN NIY PLAK SAJE JE NK KONTROVERSI DULU SHERRY LAA NO 1 DLM HATI KO SKUNK CM SAMPAH ,,KO DGN NELOFA SMA2 BDOOOO

    0

    0