Written by Bella | May 25th, 2017

Hampir setiap hari Erra Fazira tidak putus ditanya dengan soalan mengenai percintaan dan adakah beliau sudah bertemu dengan pengganti sejak bercerai dengan Engku Emran.  Walaubagaimanapun, Erra tidak mahu persoalan itu mengganggu kerja serta hidupnya dan  enggan menjadikan cinta sebagai prioriti.

Dalam fasa sekarang, saya lebih terbuka dan senang dengan mengambil keputusan just go with the flow. Sebab bagi saya, soal jodoh adalah urusanNya.

Kalau nak tunggu jodoh tu datang bergolek, kita pun tak tahu bila. Macam yang saya cakap tadi, itu bukan urusan kita pun. Jadi apa yang boleh saya katakan pada masa sekarang ialah, saya tidak mencari. Biarlah saya fokus dengan apa yang dilakukan sekarang. Kalau ada jodoh, adalah. Saya positif saja.

Namun, Erra menjelaskan ia tidak bermakna pintu hatinya sudah tertutup untuk bercinta lagi, cuma beliau menyerahkan soal jodoh kepada Allah SWT.

Sumber Berita : Media Hiburan

79 responses to Just Go With The Flow, Kalau Ada Jodoh Adalah – Erra Fazira

  1. Anonymous says:

    bila tanya..x habis2 berserah. why can’t you be professional for once? enough of these lame excuses. be a woman not a girl.

    33

    1
    • Nina says:

      setuju, besok tiba2 headline..”erra bakal umumkan tarikh pernikahan”.
      mcm shaheizy sam. korang ni semua ckp mcm keling mabok todi. twist sana..twist sini.

      19

      0
      • Anonymous says:

        hish, jawapan mcm dia baik ko bercakap dgn kucing je sis. atau cakap no komen pada wartawan… habis cerita.

        8

        0
        • Anonymous says:

          cakap mcm orang umno jewww. huhuhu

          6

          1
        • Joyah says:

          buat mcm abby abadi. laki anak ikan buat hal..ko cakar je sis. lepas tu cari anak ikan yg lain buat laki pulok. selambe aje tunjuk bakal laki.
          bukan orang kt luar tu yg nk rodok puki ko ponnnnn!!!

          3

          6
        • NONI says:

          ATAU MUNGKIN DIA SENDIRI X KONPIDEN NK DI BUAT JADI BINI. MAKLUMLAH 3 KALI KANDAS TERMASUKLAH YG PERTAMA.. SAMA KETERUNAN RAJA SIAM …AWIE.

          OK BYEEE.

          8

          0
        • aku hanya mahu berhuhuhu says:

          masih x boleh nk lupakan tregedi oktober le tu…huhuhu

          9

          0
        • Jemah Jemahan says:

          kesian si shahir. muka handsome badan kemas tapi tak dapat perkhimatan @ service. malam2 terpaksa guna khidmat.. “self-service”. berasmara dengan tangan sendiri je.

          0

          5
      • nyah says:

        kali ke tiga nak kawin…tak payahlah wak. buat rugi duit, masa n tenaga je. contohi azrinah mazhar hakim mantan sultan brunei. live fabulous wei.
        kemana pergi hati x sakit. besok tugas ko kat ceruk dapur basuh seluar spender laki ko jugak!!

        6

        1
        • wekkkkkkk says:

          Antara sbb kawen / x perlu kawen:-
          Wajib kepada orang yang mempunyai nafsu yang kuat sehingga boleh menjatuhkan ke lembah maksiat (zina dan sebagainya) .

          Sunat kepada orang yang mampu tetapi dapat mengawal nafsunya.

          Harus kepada orang yang tidak ada padanya galakan dan bantahan untuk berkahwin dan ini merupakan hukum asal perkahwinan

          Makruh kepada orang yang tidak berkemampuan dari segi nafkah batin dan lahir tetapi sekadar tidak memberi kemudaratan kepada isteri, sama ada ia kaya atau tiada nafsu yang kuat

          Haram kepada orang yang tidak berkempuan untuk memberi nafkah batin dan lahir dan ia sendiri tidak berkuasa (lemah), tidak punya keinginan berkahwin serta akan menganiaya isteri jika dia berkahwin.

          Jadi utk “tagline Nyah” u sesuai utk …Haram…sbb u Nyah..
          Jgn lah hasut ERA x kawen ya..

          Aku “wekkkkkkk” copy & paste je..ada aku kisah

          1

          0
        • wekkkkkkk says:

          Wajib kepada orang yang mempunyai nafsu yang kuat sehingga boleh menjatuhkan ke lembah maksiat (zina dan sebagainya) .
          Sunat kepada orang yang mampu tetapi dapat mengawal nafsunya.
          Harus kepada orang yang tidak ada padanya galakan dan bantahan untuk berkahwin dan ini merupakan hukum asal perkahwinan
          Makruh kepada orang yang tidak berkemampuan dari segi nafkah batin dan lahir tetapi sekadar tidak memberi kemudaratan kepada isteri, sama ada ia kaya atau tiada nafsu yang kuat
          Haram kepada orang yang tidak berkempuan untuk memberi nafkah batin dan lahir dan ia sendiri tidak berkuasa (lemah), tidak punya keinginan berkahwin serta akan menganiaya isteri jika dia berkahwin.

          saya rasa tagline “nyah” boleh bagi ..yg haram tu”..sbb Nyah kan.
          Era..kawen je la, jgn termakan ckp Nyah ni ya.
          apa2 pun aku wekkkkkkk..copy and paste je, ada aku kisah

          0

          0
        • Anonymous says:

          contohi awie pun xpe. jumpa yg berkenan…terus kawin. drp buat dosa mendatangkan fitnah pra sangka..baik kawin kalau sama2 suka.

          6

          0
      • Anonymous says:

        nampak benor ko pun x pasti sebenarnya nk jadi bini..
        nak kawin ke idok. itu je yg aku boleh interpretasikan.

        6

        0
      • Pak Over says:

        kepuran-puraan sgt la ko ni…eeee rimassss!

        4

        0
    • x10 says:

      it was a good answer dont u think? if she said yes i wanna marry that boy and suddenly somethg happen and that boy ended up marrying someone else, yg malu erra eventho the boy has clearly mentioned abt the relationship..kita tak tahu kan apa jadi dan akan terjadi..so to me takde salahnya jawapan erra tu..

      40

      1
      • save your drama says:

        for me, it implies something else. it shows you that you are embarrassed to admit or being seen with him. be proud of who you are. people meet people break up. so what??? so childish lah unless you have someone else who is even better…

        7

        3
        • Urban Girl says:

          sekarang baru aku tahu betapa pentingnya ilmu. tanpa ilmu..jadi macam ni lah. jgn dok buat perangai kampung la..mcm rita rudaini tu. org pun menyampah.

          6

          2
        • Chillie says:

          you nailed it @save your drama. this show she is insecure herself. better break up and move on with your daughter. afterall it is her 3rd marriage. or maybe you are not a wife material but scred to admit it.

          7

          1
        • anon says:

          tersalah blog ni, ni bukan daily mail tapi blog gosip malaysia, so can’t you just send in yr comments in bahasa??? such a show off…
          She is not being childish, but why would she marry someone penniless…?? shahir tu miskin, and mak jan ni mata duitan..

          1

          5
        • Anonymous says:

          Why can’t we use English as a second language? What’s your problem anyway? Who are you? Rosmah??

          13

          0
        • Martha Tilaa says:

          Bitches, pleaseee! The fact is.. he doesn’t have money. Artists in Malaysia strive for status and glamour. Look at her beasties such as Umi Aida, Betty, Zizie..thats why lah kan. It is not a rocket science. She doesnt want to sound like she is chasing that toy boy and being a desperate mummy!!!

          8

          0
      • khaltom says:

        betul kata kau. kalau tak jadi malu. tapi kalau jadi???
        jangan negatif sangat la pompuan2 melayu. benda baik tak payah sorok.
        lain la ko rampas laki org.

        4

        0
    • mat sahdo says:

      tak payah buat suprise lah…ngaku dan move on. lain la ko check- in hotel mcm aku dulu senyap dulu dgn filipina. naik genting tiap2 minggu…sejuk.. best…asyik keras je.

      5

      0
    • johnny bravo says:

      Dia tak berapa nak kat shahir tu sb shahir bukannya berduit. Kalau shahir tu kaya, dah lama dia kawen. Lagipun minah bohsia ni kan suka publisiti murahan. Kalau kesah dia ade dlm paper tiap2 hari, lagilah dia suka…

      4

      0
    • Anonymous says:

      She doesn’t need to answer to anyone. It’s none of your people’s business, really.

      3

      0
    • Godknows says:

      only dead fish follows the flow…

      3

      0
  2. Jemah says:

    mengaku je lah. nk cover2 line lak. penat lah kak…

    4

    0
  3. yop says:

    mulut kata “go with the flow”.
    dalam hati kata “aku nak kawin dgn jantan mudo”.

    5

    0
  4. wartawan pendek says:

    2017 kot, bercinta pun nak sorok2 ke. perangai budak2 tu buang la. ko hidup dalam gua je laaaa

    6

    0
  5. pak cik says:

    aku benci artis mcm ni. mcm la org tak tahu. siapa yg ko nk menipu nie? hati siapa yg ko jaga? ex laki..ex mak mertua? alahai, ex laki ko dah move on lama dah. ko tu je yg fefeeling anak dara makcik oiii.

    4

    0
  6. jiran says:

    tak sangka erra ni perangai kampung. che ta dulu selamba je…
    yg ko awal2 main sorok2. hey woman, grow fucking up la!

    5

    1
  7. Anonymous says:

    Bagi aku ok je dia bagi jawapan mcm tu selagi belum declare nak kawin. Maksud dia.. x mengharap tapi x jgk menolak.

    6

    2
  8. wekkkkkkk says:

    semua yg belum kawen atau janda/duda…akan ckp ada jodoh adalah…mmg la..btul…tapi, smpai bila kak oi…lhir thun 74, kalau kawen skrg…boleh lagi kalau nak anak 1, nnti dh masuk 45 keatas, ssh sikit la. Melenkan x mau anak dh, atau dh ada anak 1 ckuplah kan..
    kawen dgn llaki muda…mungkin nk anak, kawen dpt yg laki tua sikit, x perlulah beranak lagi, sbb dh tua sama2..mana ada eneryg nk jaga..

    2

    1
  9. yawn says:

    bab berserah ni dr tahun sudah… zzz

    5

    0
  10. wekkkkkkk says:

    kawen je la…nikmatnya byk..rezeki murah, rugi kalau x kawen, kalau kawen InsyAllah rezeki akan brtmbah murah..sbb tu org yg penah brkawen, lpas tu cerai…pasti nk kawen lagi…lbih2 lagi lelaki, sbb dh terbiasa dgn semua dh tersedia, mkn pakai jga, brbanding wanita…wanita amek masa lama nk kawen balik…sbb wanita tahan, tahan byk dri segi benda…ssh nk huraikan..walaupun wanita ada 99 nafsu akal 1 je.

    ssh nk huraikan…lah…jwb lah sndiri..

    8

    0
  11. sajat says:

    agree..ko bukan virgin lagi. dah terbarai melandur pon..

    3

    1
  12. Anonymous says:

    one word: hipokrit.

    2

    1
  13. aih says:

    yang korang sibuk sgt pasal dia nak kawin apahal ahh???..
    biar arr dia ngan statement dia.. cam batang dan **tat korang je yang sakit hati lak…
    typical malays…..

    1

    4
  14. era rentak terkini says:

    ganasnya komen2 korang…pehal nie?

    8

    0
  15. Anonymous says:

    dah jadi ratu cantik miss malaysia pun masih kesunyian….kesian….apa lah nasib….harap tak meroyan di hari tua cam ogy.

    8

    0
  16. wekkkkkkk says:

    jgn pilih sgt..nnti trsalah pilih…cuba je dulu kawen kalau dh ada orgnyer…makbapak/kuargapun x leh push u…melenken u sndiri je yg stuju. Yg nk kawen kamu…yg x nk pun kamu. Lpas kawen pndai2 lh urus semuanya.
    Rezeki & Jodoh kerja Allah, tapi kita usaha, mcm si lelaki nk si wanita, msti usaha jugkkn kuarkan ayat power/kuarkan duit nk belanja, semua lelaki kena kuarkan…termasuk buat anakpun lelaki kuarkan..wanita teguk je..jadi kalau ada lelaki mau awak…setujujelah…jgnlha “tetiba mat fit/org mabuk tetiba malamr u, u terus setuju…maknanyer…siapa org yg kita nk tu..

    dhbrkali2 saya ckp, masih x sedar, maknanyer kawen je la..(mcm iklan trivago pulak)..

    3

    0
  17. Anonymous says:

    puihhh…jual mahal lak. dah 4 -series kut beb.

    3

    1
  18. cikikaka says:

    bagi aku erra kena fikir masak2 la. umur pun dah byk. shahir tu muda lagi mesti nak ada anak. erra nak ke pregnant lg? kawen bukan benda main2.. buat solat istikharah.

    2

    1
  19. Anonymous says:

    dah senja la tak payah nak pilih sangat kot nanti dah kerepot baru nak sebok….dah sejok lah dekni

    2

    1
  20. agaa 5c says:

    dah makin tua aunty erra tapi masih gossip tentang cinta dan jodoh seperti era 90an. Boringnya aunty

    5

    2
  21. Mak Lampir says:

    “follow the flow” kononnnn….. Padahal “excited nak BLOW the anak ikan teruna gitewww”! Wahai era pazirap… mmg la anak ikan itew sedap pada pandangan zahir… tapi bila dah kawin nnti baru tau merana idup. Si shahir tu pun berjayakah idup dia? Mampukah dia menampung high maintenance retis nih? Kalau shahir berjaya mcm bisnes neelopak tu atau at least ada kedai gym atau restoran mcm pattah amin… maka boleh lah peretimbang utk kawin. Lau setakat nak sara dgn hanya status ANAK IKAN semata-mata tanpa kewangan kukuh… mmg merana lah kau jenab weiiii! Masa tu lah kau sedar bhw BLOW pun rasa tak sedap dah….! Hahaha

    3

    0
    • Anonymous says:

      terpulang pada kewangan masing2. yg tua2 pun lagi merenyam. uban atas bawah..tengok pompuan mcm nk terkam.

      3

      0
      • Anonymous says:

        memang la… lelaki bukan nyer ade menopos pun…sib baik tgk perempuan mcm nak terkam dari tgk pondan haa…..lebih baik pilih perempuan ye dok…tulen bang….heheheh

        0

        1
        • Anonymous says:

          pondan skrg lebih cantik dari pompuan mcm ko yg x cukup hormon. baik ko jadi pengkid jerrr.

          2

          0
        • Adaje says:

          Perempuan menopause. Lelaki andropause dimana hormon level lelaki menuron. Tapi tk semua tahu. Kalau tahu pn mereka tkn talk openly mcm perempuan dan malu tok jumpa doctor.

          2

          0
  22. minah over says:

    sampai bila nk go with flow ni. gosip ko dgn shahir pun dah lama. asyik2 mengelak jeww.
    tampar baru tahu..

    1

    0
  23. Anonymous says:

    erra ni mmg mengada-ngada sikit, waktu dgn engku emran pun mana dia pernah ikut kalau bukan majlis2 utk artis. nk ikut bontot ko aje…please. roomate aku dulu kenal si imran. tu yg fed up terus belah je..

    4

    0
  24. Anonymous says:

    Makin meluat akak dgn drama Erra ni. Dah tua kot..perangai mcm budak baru guna Stayfree!

    4

    0
  25. Intan says:

    sbb jantan tu tak berduit. rupa ada tapi dompet nipis. cuba dpt yg kaya mcm uqasha…berselfie mcm burung sejuk la gais!

    4

    0
  26. Anonymous says:

    nk kawin dgn yg somebody mcm engku imran. mereput la ko…

    3

    0
  27. Yuhana says:

    Mcm mana erra nk jawab kalu shahir pn sekejap ada banyak hilang..dia pn x bagi concrete answer sbb asakan reporter je…

    1

    0
  28. Anonymous says:

    hilang ke mana???

    0

    0
  29. Anonymous says:

    ??PINJAMAN PERIBADI??

    ???

    Untuk area
    ???
    PENANG..MELAKA..JOHOR..KUANTAN..TERENGGANU..KELANTAN..NEGERI SEMBILAN..NILAI..RAWANG..BANGI..,SELANGOR..KLANG VALLEY..KL..

    ??Promosi menjelang hari raya aidilfitri??

    ??Dokumen yang perlu??
    ?Payslip 3 bulan terbaru
    ?Bank statements 3 bulan terbaru
    ?Bil air/api(rumah sewa pun boleh)
    ?Salinan ic(2keping)

    TANPA GST???
    Tak Perlu Deposit(Upfront Payment)?

    Untuk sebarang kelanjutan sila call/sms/whatsapp number dibawah???

    ?CALL/SMS/WHATSAPP::
    017-3414176

    ?CALL/SMS/WHATSAPP:
    017-3414176

    1

    1
  30. Anonymous says:

    apa2 je lah,..ko pun dah sendu.
    kawin ke..tak..sama je.

    2

    0
  31. Anonymous says:

    betul lah dia jawab tu….jodoh kan rahsia Allah yang hanya Dia yang boleh tentukan.
    and she was right to not mention nama shahir dah.

    1

    0
  32. ohyeah.. says:

    kita kena ingat perkahwinan bukan hak exclusive org muda.

    kadang2 org yg lebih berumur lebih memerlukan seorang isteri atau suami sebagai teman mengisi kesunyian.

    takkan lah nk lepak atau berhibur dgn teman2 di luar. tambah lagi masyarakat skg suka dan cepat menghukum.

    2

    0
  33. Elle says:

    Erra sound mcm x konfiden je nak kahwin dgn shahir, maybe ade part yg shahir x memenuhi kriteria erra utk build up family contohnye bisnes ke, kerja tetap makan gaji je ke or shahir nye yg x mix around people mcm yg die nak ke. Yela ni da marriage ke 3 if jadi, so erra kena laa carik yg btul2 boleh dibuat laki bukan laki yg semberono je kang cerai lg malu laa beb, sure org pk erra yg bermasalah

    3

    0
  34. Anonymous says:

    Retis menipu cukup pandai. Contoh Faye Kusairi tu.

    2

    1
  35. JahatnyaMulutAku says:

    Kawin ke..single ke..tadak beza. Lagipun umur ko meningkat. Publisiti pun da kureng. Selamat melangkah ke alam veteran!

    0

    1
  36. wekkkkkkk says:

    reply utk tagline : nyah says:May 25, 2017 at 2:09 pm

    5 pekra hukum nikah:-
    Wajib – bagi yg ada nafsu yg kuat sehingga boleh menjerumuskan ke lmbh zina sedangkan kamu mmpu bernikah.
    Sunat – bgi org yg mampu tapi dpt mengawal nafsu dri godaan.
    Makruh – bgi yg x berkemampuan dri segi nafkah batin & zahir.
    Harus – bgi yg x ada bantahan/ galakan utk bkawen, dn ini merupakan hukm asal kawen.
    Haram – bgi yg x mampu utk memberi nafkah zahir & batin atau erti kata lain (lemah)
    ..hhhmmm..fhm je lemah (mati pucuk)

    Jadi bgi tagline Nyah..mgkn anda no 5 tu…suruh era x kawen lak..
    apa2pun era…kawen lah jika masih ada nafsu..ya

    Aku jdi ustazah jadian jap…wekkkkkkk..just copy & paste je…
    maaf..hari ini mengutk…esok hingga 25 /6/17.. harap aku insaf..

    0

    0
  37. wekkkkkkk says:

    reply utk tagline: nyah says: May 25, 2017 at 2.09 pm
    5 pekra hukum nikah:-
    Wajib – bagi yg ada nafsu yg kuat sehingga boleh menjerumuskan ke lmbh zina sedangkan kamu mmpu bernikah.
    Sunat – bgi org yg mampu tapi dpt mengawal nafsu dri godaan.
    Makruh – bgi yg x berkemampuan dri sedi nafkah batin & zahir.
    Harus – bgi yg x ada bantahan/ galakan utk kawen, dn ini merupakan hukm asal kawen.
    Haram – bgi yg x mampu utk memberi nafkah zahir & batin atau erti kata lain (lemah)
    ..hhhmmm..fhm je lemah (mati pucuk), jadi bgi tagline Nyah..mgkn anda no 5 tu…suruh era x kawen lak, apa2pun era…kawen lah jika masih ada nafsu..ya.
    Aku jdi ustazah jadian jap…wekkkkkkk..just copy & paste je…

    0

    1
    • Anonymous says:

      sundal ko wekkkkkk………..

      1

      0
      • wekkkkkkk says:

        ko x ada idea mcm aku kan..sbb tu ko marah aku..aku ada je idea, walaupun copy & paste…byk ckp wanita monopuse le, itu la, lelaki kalau mati pucuk x la di kaborkabor dn di warwarkan…mati pucuk lgi derita tau..dri monopuse..

        ko dh kawen ke, kalau blum kawen, hati2lh, kalau x penh “guna” atau “guna sbun” lux, sabun may ke, maka akan mendatgkn ke arah mati pucuk ko nyer.
        ada aku kisah, sbb ko ..kurang ajar ayat.

        0

        3
      • wekkkkkkk says:

        ko x ada idea mcm aku kan..sbb tu ko marah aku..aku ada je idea, walaupun copy & paste…byk ckp wanita monopuse le, itu la, lelaki kalau mati pucuk x la di kaborkabor dn di warwarkan…mati pucuk lgi derita tau..dri monopuse..
        ko dh kawen ke, kalau blum kawen, hati2lh, kalau x penh “guna” atau “guna sbun” lux, sabun may ke, maka akan mendatgkn ke arah mati pucuk ko nyer.
        ada aku kisah, sbb ko ..kurang ajar ayat.

        0

        2
        • wekkkkkkk says:

          kalau nk hentam, hentam hari ini, sok aku puasa, ko x tau la..
          ko tjukan “sundal tu pada wekkkkkk” kn..tapi itu bkn aku..
          aku nyer k ada 7., ko taip 6 je, ko rabun la..rabun.
          so dh taukn, len kali taip k tu 7, ok.

          0

          3
        • Anonymous says:

          7 or 6 kali k ko tetap sama memang besar punyer sundal wekkkkkkkkkkkkk

          1

          0
  38. Anonymous says:

    kalut betul netizen ni ntah2 laki drg dok usik pompan lain…jaga kain sendiri jela..sibuk nak desak2 org…

    0

    0
  39. Anonymous says:

    apalaa korang ni…erra jawab soalan wartawan tanya…dia kan pompuan, kalau si shahir tu tak mulakan mcm mana nk kawain???? si shahir tu…ada duit ke nk kawin dgn erra? asyik2 pompuan yg disalahkan….otak zaman batu!

    1

    0
  40. melati says:

    Saya dpt baca Fikiran Erra….dia lebih Rela sorang, sebab semua dia dh ader terutama anak..jadi buat aper nk pikir kawin2 lagi ..!! kalau nk anak Ikan petik jari jew dia Boleh dpt yg jauh lebih Handsome dr Shahir..!!!…bg pandangan saya Shahir ni Ktergori Mamat Myvi Tayar terkankang jew Level dia, sebab tu Erra Acuh tk Acuh jew nk jwb lebih2

    1

    1
  41. Sophie says:

    Erra dah nampak tua…kasihan

    2

    0
  42. wekkkkkkk says:

    Anonymous says:
    May 27, 2017 at 3:38 pm

    slamt reply comment aku..
    aku mmg sundal..nape u mu myundal sama aku ke…sila lah reply komen aku, yg u nk main kan…itupun jika u pondan, i mau la, jntan ori aku x mau.
    atau u betina…boleh la sama2 myundal ngan aku..

    0

    0

Leave a Comment

Optional