Written by serenity | December 14th, 2012

Lupakan kisah Julia Perez yang mungkin dikenakan tindakan kerana bekerja di Malaysia tanpa permit yang sah, kerana semalam penyanyi dangdut dan juga pelakon itu telah dijatuhkan hukuman penjara tiga bulan di Indonesia kerana didapati bersalah menyerang aktres seksi Dewi Persik.

Laman sesawang Mahkamah Agung Indonesia mengumumkan semalam perihal kes tersebut, bahawa:

Mahkamah menolak rayuan defendan, dan meluluskan rayuan pendakwa.

Kedua aktres itu yang terkenal dengan imej yang provokatif, terlibat dalam satu pergaduhan semasa menjalani penggambaran filem seram “Arwah Goyang Kerawang” pada awal tahun 2011.

Keduanya dikatakan bertampar dan bercakaran sesama sendiri sehingga terpaksa dileraikan oleh krew penggambaran.

Dewi melaporkan Julia kepada polis kerana menyerangnya, namun keduanya dibicarakan di mahkamah berhubung insiden tersebut. Dewi dijatuhkan hukuman dua bulan penjara dan empat bulan percubaan Mac lepas sebagai hasilnya.

Julia dan Dewi kemudiannya memfailkan rayuan kes tesebut ke Mahkamah Tinggi Jakarta yang mengekalkan hukuman kepada Dewi Persik.

Keduanya kemudian meneruskan pemfailan kepada Mahkamah Agung Jakarta, yang seterusnya menerima rayuan Dewi Persik dan menolak rayuan Julia Perez.

Dewi Persik enggan mengulas mengenai keputusan tersebut manakala Julia pula memohon peminat agar berdoa untuknya di Twitter.

Entri ini diolah dari artikel KOMPAS. Sekiranya anda ingin menonton, ini video pergaduhan tersebut.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

105 responses to Julia Perez Bakal Dipenjara Tiga Bulan Kerana Menyerang Dewi Persik

  1. ds says:

    bagus la sumbat dalam jail betina jalang ni

    0

    0
    • i'm not a monster says:

      dah jadi blog indon pulak aku tgk. dahsyat diaorg gaduh mcm sinetron. paling kelakar dua2 dada tersembul. memang x ada rasa malu langsung pkai bju mcm tu

      0

      0
    • Anonymous says:

      ini sangat murahan

      0

      0
    • Dua2 bangang says:

      “lonte teriak lonte!” – “pelacur kata pelacur”

      hahahaha Jupe ni mengaku dia pelacur!

      0

      0
    • Selitone says:

      “Sebanggang-banggang Julia Perez, Banggang lagi Lee Ming Yu”

      Selitone, Disember 2012.

      0

      0
    • PELIK??? says:

      wakahkahkah! emang kalian ini persta WWF ya?tapi di dalem WWF enggak ada laga tetek dong…malu sih…cowok2 di luar sana lihat kamu berdua kek gini! ait??aku plak yg over ngomong indon.wlu apa2 pun..cara mereka ni sama sekali salah.mcm budak2 la….

      0

      0
    • Dean says:

      Nara ni tinggal kata Alam mana? berita ni so last year lah! dorang dh berbaik2 semula pun! mana ade hukuman penjara lagi kesni pun mahkamah dh tutup! adoyai! len kali kalau nk buka blog jangan asyik nk copy paste dr sumber lain je.. turun padang cr berita sendiri.. tu la org buka blog ko pun sibok nak buka blog juga!

      0

      0
    • Oh no. Not again says:

      Macam dalam sinetron diorang plak aku tengok.. Dalam & luar sinetron sama je perangai..Tak dapt dibezakan.Tsk3

      0

      0
    • iman says:

      both cheap..

      0

      0
    • Ratu minah jambu merah / biru ori says:

      sundal betol jantan yg dera anak tiri dia tu minah jambu kesian skali pasal budak tu baru 3 taon aje si sial punye jantan sundal ni pukol tendang sepak ki wak nye jantan mampos bagos lah !!! si mak pulak lebih sayang kn laki dia dari anak !!! apeeeeee punya mak cangini….kt negeri jiran kalau dia dera budak cm gini mungkin paling cepat 7 taon kt dalam !!! biar dia kt dalam tk dapat sondol ngan bini dia….biar dia sondol tembok lagi bagos………

      0

      0
    • Raja minah jambu merah / biru ori says:

      bang nara tkde komen artis2 lain ke ? asek2 ini je dari semalam….ape2 pon idop pak Najip ! idop Umno ! lov u pak Najippppppppppppppppppppp…..

      0

      0
      • Raja minah jambu merah / biru ori says:

        Bang nara ! pesal kaler minah jambu yg kt atas tu asek tukar2 kaler je ? problem ke blog bang nara ni ? ke minah jambu yg problem ?

        0

        0
        • Raja minah jambu merah / biru ori says:

          Eh ! tukar kaler lagi ! kelabu pulak !!! bang naraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!

          0

          0
  2. si purple says:

    OMJ..Haha padan muka ko JP..Perangai tak semenggah mana pun..Meh aku doakan ko banyak2..semoga berbahagia hendaknya masuk penjara wehuuuu.. :p

    0

    0
  3. gladice says:

    padan muka…bagusss

    0

    0
  4. kakak says:

    Ini yg dia kata KUALITI filem sana ye?patut la kualiti..tersembul sana sini..pastu dalam cerita bajet suci. Luar set macam perempuan ***** je. Astaghfirullah..

    0

    0
  5. nak jahit jeans says:

    alamak jeans aku macam mana ni jupe?

    0

    0
  6. entry ini takde motif says:

    eiii…ape BN ni… dh citer psal artis endon plak dlm blog ni…dahlaaa kt tv di conquer oleh cter2 bodoh diorg…kt tenet pun nak jugak? demmm

    0

    0
  7. julia pereng says:

    kes nie mmg pling meletop skali kat indon masa awal 2011….nie la 1 time aq tngok artis gado trok skali…..by the way seksi siot dua-dua….dewi persik mse lpas gado siap bole btolkan coli dye depan orang ramai tanpa rasa malu…..yang julia perez x yah citer la tetek mcm tersembol nk kuar…..dan yang paling trok skali dua-dua tu orang islam…..hai dunia-dunia….

    0

    0
    • perez hilton says:

      Last sekali ada jugak lelaki gg concern suruh cari kain tutup dada dewi prsik ni….jantan baju merah asyik nak pegang2…

      0

      0
  8. Anonymous says:

    hahaha..ganas tol diorang ni…sebujik cm sinetron diorang…

    0

    0
  9. julia pereng says:

    http://www.youtube.com/watch?v=VyA1OuqUr-I

    tpi lagu julia perez nie best gak….layanz….. :!

    0

    0
  10. makhluk allah says:

    merosakkan imej seorang hajjah je.. bangang….

    0

    0
  11. zzzz says:

    mana satu julia perez ni..yg pakai baju purple tu ke

    0

    0
    • tersemboolll says:

      yg purple tu dewi.

      0

      0
      • Raja minah jambu merah / biru ori says:

        Hensem uztaz kazim ni lah minah tengok kt tv1 ni …..uztazzzzzz minah jambu nk tanye sikit uztaz ada hp no? tolong kasi minah jambu pasal ada banyak soalan yg minah jambu nk tanye ngan uztazzzzzzzz pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeee uztazzzzzz…..lov uuuuuuu..

        0

        0
  12. ...... says:

    puiihhh sape jugak nak doa kan ko .

    0

    0
  13. shiro says:

    wwe..wow!

    0

    0
  14. unknown says:

    Mana 1 julia mana 1 dewi. Sorry tak pernah ambil tau

    0

    0
  15. Lagubestbest says:

    Haha.. filem taik malaysia maner la yang amek jupe blakon. confirm tak laku, kecuali diorang g jual kat indonesia.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    jupe ke dewi yg kene penjara..xpaham

    0

    0
  17. kak timah says:

    bagus . . .penjara seumur hidup lagi bagus xlah menyusahkan org ngn perangai yg mcm sial tu

    0

    0
  18. diya says:

    sy pnh tgk cter ni kbtolan ad dlm lappy my frenz..jupe sgt daring gn adengan pnas gn plakon laki yg wtak suaminya..n dlm cter ni dy sorg pnari ala mkyong siam xp dgdut
    cm pnari tiang gitewww…depe pon sme..dy mnari dpn org2 tua gtal dlm disco smbil org tua gtal selit duit kt dada bra dy…n ade adengn dy bkk bra dpn pnonton..xtw real ke edit xp npk cm real la..depepek lak jelez gn c jupepek dlm cter ni….itu sj sy nk komen..da cm bg snopsi lak kn….btw sy bkn pminat snetron or film indon…juz tgk skip2 dlm lappy bley la..hikhik…

    0

    0
  19. vida la kopok says:

    rasain lho perempuan neraka…..mulutmu busuk sekali…

    0

    0
  20. Ku cakar muka huduh JUPE says:

    Aaa.. terserlah kebangangan keINDONan dlm vid cakar-mcakar nih.. Maju btol industri filim ko JUPE, jeles aku tgok! kah3!! puii!

    0

    0
  21. hmmmm... says:

    indons memang jenis bangsa murahan, tak tahu mahu dan tidak bermoral.ape nak heran…..memang begitu sikapnya

    0

    0
    • Mimi says:

      Jangan kaitkan keseluruhan bangsa macam tu lah. Bukan semua orang Indon jahat. Hanya kerana satu mulut puaka, jangan judge semua mereka macam tu.

      0

      0
    • Anonymous says:

      kalau aku cakap melayu ni bangsa yang low class mentality dan bangsa murahan kau marah x? marah kan??? so, watch ur mouth!! x semua orang indonesia macam yg kau ckp kan! contoh aku bg, pompuan melayu murahan, depan mak bapak pkai tudung labuh, blakang mak bapak, jumpa jantan, bogel terus! rmai contohnya! tp aku x ckp pon malaysia ni murahan. sbb yg murahan pompuan tuh, bukan keseluruhan masyarakat malaysia.

      0

      0
      • melodies says:

        relex..ko terasa ker. selalunyer puak2 indon jer yg terasa ni…aku bukan nk mengata…cuma aku dah tak tahan lagi dengan perangai indon yg selalu kutuk negara kita…baik2 indon pun..kalau soal negara indon still sebelah negara dia…wujudnya org mcm ko ni lah PATI ramai masuk kt negara kita..sebab hanya pentingkan org luar padahal org luar asyik kutuk kita tiap2 hari…lain lah kalau ko indon atau ada keturunan indon…memang terasa sgt2 lah dgn statement aku…

        0

        0
  22. kak li says:

    mana tidak sinetron nya bagus, bergaduh benar benaran. sampai “parabolanya terpancar semua”, he he

    0

    0
  23. achunurul says:

    jupe ni mmg kaki gaduh
    pastu jolok tebuan industri Malaysia
    dah la berlakon takde permit
    nak kata bodoh ke bangang?
    dia igt org Malaysia ni diam jer gaknye
    kau silap laa jupe
    presiden SENIMAN negara ni jenis alert
    silap haribulan laa, kan
    PADAN MUKA KAU WAHAI JULIA PEREZ!
    harapkan ‘nasi lemak’ jer setambun
    hampes!!!

    0

    0
  24. leklu says:

    woiiii nih malaysia bkn blog indon

    0

    0
  25. Ku cakar muka huduh JUPE says:

    video bercakaran hampir2 mnjadi video separuh bogel JUPE n DUPE kah3!!!

    0

    0
  26. Julia Periuk says:

    Sinetron indon menggambarkan realiti kebanyakan masyarakat nyerr yang minda low-class. Bukti??? Video gaduh Jupe nih antara bukti diaorg nih ada otak xmo guna. Macam orang tak bertamadun jee gaduh.

    0

    0
    • Anonymous says:

      hello??? u ckp masyarakat indonesia ni low class??? abes malaysia ni bagus sgt ke? artis xpernah gaduh ke? high class sgt ke? nak bukti? rita gaduh ngn lisdawati kat pool tu ape? itu high class eh?? btw, jgn krna nila setitik, rosak susu sebelanga. x semua masyarakat indonesia ni jahat. plz judge by personality n individual. bkn by country okeh! x payah nak cakap semua rakyat malaysia ni suci sgt la! ade jugak yg bogel2 n seksi n lebih ramai yang talam 2 muka! contohnya, ade gak yang depan mak bpak pkai tudung labuh, tp kat belakang, jumpa jantan, bogel trus. puihhhh!!! buka minda anda yg “high class” sgt tu! jgn nk judge semua masyarakat indonesia ni low class!

      0

      0
  27. Anonymous says:

    kat sana dia dah takde job….kalau ada pon blow job…sebab tu dia byk masa terluang tak tau ape nak buat…tu yg asik cari pasal ngan kite je…rase2 semua produser ambik dia berlakun pasal tetek dia yg tersembul tu kot…termasuk la yg kat malaysia ni kot…

    0

    0
  28. Hmmm…sampai begitu sekali ya…

    0

    0
  29. sf says:

    memang kaki gaduh pompuan ni

    0

    0
  30. Anonymous says:

    julia perez memang kurang ajar…dh la msuk mlysia mempersoal drama mlysia… msuk negara org…jgn brlagak mcm kat negara sndiri…tak profesional langsung…

    0

    0
  31. siakap senohong says:

    betina ni kan yg ade tatu azan tu?? haiyya ‘alal fallah kot…..kalo google name dia ni sume kua tetek laboh dia tuje…

    0

    0
  32. siakap senohong says:

    betina ni kan yg ade tatu haiyaa ‘allal fallah tuh?? kalo google name dia ni sume kua tetek laboh je…..memalukan dow

    0

    0
  33. Kira says:

    Duh. Islam hanya pada nama.

    0

    0
  34. Tak tahan tengok muka jupe says:

    tolong remove entri ni boleh tak? semak la aku tengok citer pasal julia perez. orang malaysia tak perlu tahu la apa jadi sama dia. dia nak masuk penjara ke, masuk neraka ke.
    pesal lak kita terhegeh2 siar cerita pasal dia ni? lagi la naik lemak, jupe ni tak kisah org cakap pasal buruk pasal dia, pada dia itu kan publisiti walaupun yg tak elok. so kita ni kenalah faham, cara terbaik ialah jangan bagi perhatian langsung sama org yang memang jenis nak cari perhatian. harap maklum.

    0

    0
  35. yoorin says:

    O.M.G!!! Risau aku takut benda kt dada tersembul td..Bg aku JUPE yg salah sbb sblm tu dia kata macam2 kat DEPE..itu DEPE hangin satu badan kejar & serang DEPE..bagosala JUlia PErez tu kena jail jgk baru adil..Aku mmg xsuke dia sbb perasan bagus & perasan cantik..muka standard org kg indon ajer pon..

    0

    0
  36. honey says:

    uihhhhhh besarmya nenen….mcm mau terkeluar jak dari baju…beggagar jak tu nenen hak hak hak hak hakkkktuihhhhhh
    mcm hanjeng

    0

    0
  37. buah ciku says:

    Untuk JuPe…’maju’ betol cerita yang kau berlakon tu ek? Tahniah ye JuPe.

    0

    0
  38. budi says:

    itula..bila syaitan dah menguasai minda..

    0

    0
  39. jup jup says:

    Wuuuuuhuuuuu…..seronoknyer nonton sinetron aktres berantem nih….x puas sekali. Nex time bagi jer muka plastik ni watak perempuan samseng. Dia berbakat pukul orang. Dasar perempuan murahan.

    0

    0
  40. akulah says:

    makin maju dia nii

    0

    0
  41. didigaga says:

    video nampak fake/lakonan ja..tambah tambah bila ada nyah kat blakang tu..please have some class ok..

    0

    0
  42. No moral, no class, no religion, no self-esteem, shameless, supercial, fake, plastic, weirdos, bimbos, slut, stupid, bitches, attention-seekers, and so the list goes on….n…on…on….on.

    0

    0
  43. Ku cakar muka huduh JUPE says:

    bapok yg terlompat2 dkat blakang tu pun patut dbagi sedas dua penumbuk!

    0

    0
  44. HERO TUA BANGKA.... says:

    TAK TAHAN GELAK AKU TENGOK SI GEMOK DENGAN BAG
    TERGEDIK2 KIPAS2!
    YANG BETINA PERANGAI MACAM JANTAN..
    YG JANTAN PULAK KEPIT BAG,KIPAS2!
    lol

    0

    0
  45. idir says:

    itupun ada gak mat salleh yg nak kat jupe pondan ni…lol

    0

    0
  46. Ezan says:

    ni kisah tahun 2010 la…kejadian ni dah lama berlaku….

    0

    0
  47. Anonymous says:

    jp nie la xhbs2 lagi huhuhuhuhuhu habis “ganas” la tue erkk..hoishhhhh larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ahaks!!

    0

    0
  48. kaka says:

    hahahaha

    0

    0
  49. Azmi says:

    patutnya Jupe di belasah lagi kasi lunyai.. yg pondan sekor tu pun bukannya nak tolong, reti lompat dan jerit je.. “bantuin.. awww… bantuin… tolong bantuin.. awww..!!!” adoiyai pondan ni…..

    0

    0
  50. Hakim says:

    eeiiii bapok tu, elok Tuhan jadikan lelaki nak jadi pompuan..apedaaaa! geli aku tengok

    0

    0
  51. eyriqazz says:

    macam-macam…

    0

    0
  52. Ijoll says:

    Waduh waduh.. kenape tak bagitau den nak gaduh ni.. kalau awal awal dah tau boleh den selit kan diri kat tengah tengah hehehe..

    0

    0
  53. combi says:

    Wow, nmpak spender polkadot JP… :-)

    0

    0
  54. haktuuii says:

    hahahaha..
    lawak tol pondan kat belakang tu

    0

    0
  55. kak timah says:

    dah xde gosip baru ke nara oiiiiiii hakak nk brgosip ni

    0

    0
  56. nena says:

    maid aku citer ” diaorg berdua ni sekampung, sepekan..sebandar..segenre musicnya hehe” so musuh tradisi le nih…aiyoo

    0

    0
  57. manusia says:

    at 0:31 boob butting hahaha

    0

    0
  58. Amier says:

    Kalau biar lama skit pergaduhan tu…mau terkeluar nampak sekelemboi dan bertelor.
    Keadaan biasa pun kalau di kuis sedikit pun boleh terkeluar dengan baju yang terdedah tu.

    0

    0
  59. Din says:

    patutnya ari tu diorng berdua ni dimasukkan kedlm jel yg sama dgn Ariel peterpan. br blh buat movie yg bgs.

    0

    0
  60. peah says:

    artis mcm ke yg murali abdullah ambik utk berlakon kat m’sia? nanti x pasal2 si julia perez ni gaduh dgn artis kita pulak..dah dah dia ada attitude yg x elok.so tlg lah..jgn ambik dia berlakon kat m’sia.tindakan zed zaidi tu mmg bagus.sbb artis indon skrg ni dah ramai kat m’sia,senang sgt kita bg artis indon masuk pasaran kat m’sia.so artis m’sia nak cari mkn mcm mana? artis m’sia nak masuk pasaran di indon pun susah..blum tentu diaorg nak terima k.yg org indon kenal artis m’sia ct nurhaliza,shiela majid,amy search,ashraf sinclair(suami bunga cinta lestari),upin & ipin dan jimmy palikat.yg lain mana…x de nye masuk pasaran indonesia k.so pikir2 kan lah…..

    0

    0
  61. Anonymous says:

    Sedih

    0

    0
  62. ohdanee says:

    aku tengok depe cam xsampai je nak attack si jepe ni -.- cube korang try tengok xde suara .. confirm tergelak2 :D

    0

    0