Written by AbangNara | January 21st, 2013

Secara jujur, antara Zizan dan Johan, Abang Nara lebih menggemari lawak Johan. Lawaknya lebih spontan dan kena dengan jiwa ini. Jadi apabila Johan muncul pada Maharaja Lawak Mega 2012 akhir, Abang Nara tersenyum gembira.

johan raja lawak

Ramai tidak tahu bahawa pada minggu ke 7 Maharaja Lawak Mega 2012, Johan telah menjalani pembedahan untuk menyambungkan kembali ligamen kakinya yang putus. Kecederaan ini terjadi ketika Johan sedang bermain bola. Kini, Johan terpaksa menjalani fisioterapi di Prince Court Medical Center selama 6 bulan sebagai proses pemulihan. Kata Johan:-

Miniscus saya koyak. Doktor beritahu kalau saya tak buat pembedahan segera, ia akan bertambah teruk. Jadi saya tiada pilihan lain, saya terpaksa juga jalani pembedahan pada minggu ke tujuh MLM untuk sambungkan semula ligamen saya. Selepas ni setiap hari saya akan ulang alik ke Prince Court untuk buat fisioterapi. Nasib baik hospital tu dekat saja dengan rumah saya. Pengurusan Era.FM beri saya cuti sebulan. Tapi saya tak ada masalah bertugas di konti sebab saya tak perlu selalu bergerak.

johan raja lawak

Apa yang menarik perhatian Abang Nara mengenai Jozan ialah semangat setiakawan dan silaturahim yang sangat kuat di antara Johan dan Zizan. Walaupun sakit teruk, Johan sanggup hadir untuk membantu rakannya itu. Yang penting, kemunculan Johan bukanlah untuk meraih undi simpati.

“Bukan ‘drama’ tapi ia adalah satu strategi. Saya pernah janji dengan Zizan yang saya nak bantu dia menang. Jadi saya rasa tak salah saya memperlihatkan kesakitan saya ini. Kekentalan Zizan membuat persembahan seorang diri dan berjaya mempertahankan Jozan hingga peringkat akhir membuatkan saya bersemangat dan nak juga datang. Dia memang hebat. Kami gabungkan kekuatan masing-masing dalam Jozan. Pada malam ini saya bantu secara tak langsung. Saya berkorban untuk semua, untuk diri saya, demi keluarga, demi Jozan dan demi peminat yang sentiasa menyokong kami.

Harapan Abang Nara, semoga Jozan akan kekal sehingga bila-bila. Jangan berpecah belah. Gandingan anda berdua memang sudah terbaik. Memang pecah perut dibuatnya. Teruskan usaha anda untuk memartabatkan industri lawak di dalam industri hiburan Malaysia. Info asal MalaysianDigest.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

52 responses to Johan Jalani Fisioterapi Selama 6 Bulan Akibat Ligamen Kaki Putus

  1. Kak Nara says:

    Kesian..semoga sembuh

    0

    0
    • Selitone says:

      Semoga cepat sembuh…

      0

      0
    • cik kiah says:

      rasa nya sbb ada johan la yg bt jozan menang mlm tu…. klu tak dak johan mesti jambu menang… apa2 pun taniah dan semoga sembuh dgn cepat…

      0

      0
      • mari lambai lambai.. says:

        mmg pun..zizan bukan best pun..hanya “kaum2” dia je yg sokong dia..he is not funny at all..just suka buat gaya2 terencat dia tuh..

        johan is the bestttt…lawakkkk…watak apa je dalam setiap episod yg x terkesan dlm ingatan…

        0

        0
        • tulip says:

          yes agreed. zizan is nothing without johan. luv johan!

          0

          0
        • hzrh says:

          johan ke zizan ke dorang tetap best. buat ayat tu jgn sampai hati orang lain sentap. zizan buat gaya terencat tu sekurangnya ada terhibur, kalau kau yang buat tak tahu lah. maybe muntah kot orang tgk.

          0

          0
        • wak suk johan says:

          ramai owng ckp diowng lebih suke johan dr zizan. biasenyer fans lelaki la. tp bila ade award atau pertandingn mesti zizan yg menng.. ye la fans lelaki tak rajin ngundi mcm fans zizan yg terdiri dr perempuan yg mmg suke mngundi bg syrkt telco kaya. wak paling frust bile johan kalah super spontan sedangkan johan ialah raja lawak spontan. tak penah2 wak mengundi untuk rancngn realiti tapi demi johan dlm ss wak ngn adek lelaki wak sanggup anta undi pejam mata rm 30 sorng mlm tue tp johan kalah jugak. berapa la pemnt pompuan zizan korbankan untuk zizan kan?? ape2pun lawak jozan takkan mantap tanpa johan atau zizan.
          suara johan nynyi lebih sedap (ce tengok vid duet diowng nyanyi lagu gali lubang kat youtube) die mmg mcm pakcik die berbakat dlm nyayian.. anyway, true lawaks fans mmng lebih menghargai lawak johan…

          0

          0
        • Olga says:

          betul2.. aku rasa kalu Johan sorang pun masuk MLM dia boleh survive! x mcm zizan, baru buat lawak sorang dh nak menangis bagai! pastu lawak dia x habis2, pasal hidung, terlompat2 mcm kanak2 terencat, pastu jd UIA, tu je lah modal dia.. boring ok! lg 1 aku perasan Ziza suke perasan dia hensem! padahal dh la kentot!sape yg undi dia tu mmg bangang! aku doakan Johan akan menang lg utk Artis Komedi Lelaki Popular. He deserve it!

          0

          0
        • Ali says:

          Habes tu JAMBU tu xke same jugak… lawak same diulang2…teh o ais teh o ais… nampak sangat takde modal…lagi2 si yus tu ha…kalo buat lawak sorang, HAMPEH jugak

          0

          0
    • Hanna says:

      Sungguh terharu dengan semangat yg ada dalam diri Johan. Semoga Jozan terus berjaya!

      0

      0
    • mus says:

      INI SEMUA POYOOOOOOOOOOOOO

      0

      0
    • sayang salmah says:

      ligamen putus tp dpt duit terus sujud… xsakit plak lutut tu??? adeh~

      0

      0
      • Anonymous says:

        tu namanya tindakan refleks bai. waktu tu tak terasa, lps bangun baru rasa betapa sakitnya kesan sujud tu. lgpun org tu SUJUD kot, ko nak pertikai ke hapa?

        0

        0
      • rebel says:

        SUJUD pun pertikai? Masya Allah…

        0

        0
  2. slay says:

    johan xde zizan kaku kaki kuku

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Kesian Johan..
    Aku macam abang nara jugak, lebih meminati Johan dari Zizan..
    Tapi ape pun, aku percaya kekuatan Jozan ialah Johan + Zizan..
    Jika salah 1 tiada, pincanglah dua2..

    0

    0
    • hanna says:

      aku balance ngan dorang…kalau bergabung aku mmg suke giler la..kalau zizan sorang aku pun suke jugak,,kalau johan sorang aku pun suke jgak…its proven dlm super spontan…walaupun tu bkn rancangan mcm raja lawak tapi ternyata dua org ni mmg kelakar

      0

      0
  4. aku says:

    moga cepat sembuh. anda memang terbaik..ada johan ada zizan..semestinya..

    0

    0
  5. orang says:

    xleh nk mnpu diri sndri…aku ska Jambu..

    0

    0
  6. Anonymous says:

    saya rasa dua2 pun bagus..saling melengkapi…x baik abg nara cakp camtu…smoga johan cpat sembuh n terus beraksi….

    0

    0
  7. orang says:

    aku ska Jambu..

    0

    0
  8. Anonymous says:

    sy lebih suka johan sb lwk dia mang spontan..hepy gler johan ada mlm tu..apepun love jozan

    0

    0
  9. Cik Rini says:

    Jozan mmg antara duo lawak yg terbaik yg Malaysia pernah produce..

    0

    0
  10. mak lampir says:

    tahniah!!!

    0

    0
  11. Diri Ini says:

    pelawak terbaik masa kini…gabungan yg mantap..sentiasa xkering idea tuk hiburkan org…terkilan shiro dpt tempat ke-3…sepatutnye jd naib juara…

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Harap Johan cepat sembuh
    Saya suka Jozan dengan Shiro

    0

    0
  13. sapa sapa says:

    ye..aku pun suka johan lg dr zizan..zizan ok..cuma..hentikan lah lawak celah kangkang tersebut..BENCI aku menengoknya

    0

    0
  14. Anonymous says:

    kalau zizan x bape best, xkan la minggu 8 tu undian blh up sampai 88% dan bertahan pd ranking teratas hingga final… kalau zizan x best, asal blh jd jaura super spontan?
    kalau sokong jozan, please la jgn nk banding2kan diorng. kes2 gini yg bese buat penyokong berpecah. jozan takde apa pun. komen membina yg akan membina smngt setia kawan diorng.

    0

    0
    • jozanggg says:

      setuju!! walau entry sape pon tak kira johan ke zizan ker.. tolonglah jangan bandingkan dorang boleh takk!! sedih la. pada pendapat aku, salah johan jugak dh tau awak tu terikat dalam pertandingan MLM jaga diri elok2 kalau ada aktiviti yg bleh memudaratkan diri tu elak2kan lahh. bkn nk pikir ker contohlahh “kalau aku main bola tak pe ke?? tapi nnti kalau injured mcm mne??” bataskan lah kalau boleh.. kesian jugaklah pada zizan dari terengganu sampai ipoh 4 sektsa kena buat sorang2 korang ada kesah.. diorang satu team!! jambu xnak pulak korang banding2kan.. mungkin korang kata suka hati abg nara lah nak minat sape. tapi agak2lah. ramai kot pembaca blog ni. yang lain yg minat zizan or jozan mesti terase ati gak.. lagi2 kalau zizan yg baca or tahu. mesti dia rase yg dia useless wlau jozan menang MLM.. eleh abg nara kalau entry johan ckp la skong johan kalau entry zizan puji bagai nak rakk!!

      0

      0
  15. Anonymous says:

    abag nara tetibe lebih minat lawak johan dari zizan sbb nie entry johan kan…. propa sangatttttt……..*tangan di bahu,mata ke atas*

    0

    0
  16. Anonymous says:

    saya suka johan dgn zizan

    0

    0
  17. wak suke johan says:

    ramai owng ckp diowng lebih suke johan dr zizan. biasenyer fans lelaki la. tp bila ade award atau pertandingn mesti zizan yg menng.. ye la fans lelaki tak rajin ngundi mcm fans zizan yg terdiri dr perempuan yg mmg suke mngundi bg syrkt telco kaya. wak paling frust bile johan kalah super spontan sedangkan johan ialah raja lawak spontan. tak penah2 wak mengundi untuk rancngn realiti tapi demi johan dlm ss wak ngn adek lelaki wak sanggup anta undi pejam mata rm 30 sorng mlm tue tp johan kalah jugak. berapa la pemnt pompuan zizan korbankan untuk zizan kan?? ape2pun lawak jozan takkan mantap tanpa johan atau zizan.
    suara johan nynyi lebih sedap (ce tengok vid duet diowng nyanyi lagu gali lubang kat youtube) die mmg mcm pakcik die berbakat dlm nyayian.. anyway, true lawaks fans mmng lebih menghargai lawak johan…

    0

    0
  18. Anonymous says:

    ramai owng ckp diowng lebih suke johan dr zizan. biasenyer fans lelaki la. tp bila ade award atau pertandingn mesti zizan yg menng.. ye la fans lelaki tak rajin ngundi mcm fans zizan yg terdiri dr perempuan yg mmg suke mngundi bg syrkt telco kaya. wak paling frust bile johan kalah super spontan sedangkan johan ialah raja lawak spontan. tak penah2 wak mengundi untuk rancngn realiti tapi demi johan dlm ss wak ngn adek lelaki wak sanggup anta undi pejam mata rm 30 sorng mlm tue tp johan kalah jugak. berapa la pemnt pompuan zizan korbankan untuk zizan kan?? ape2pun lawak jozan takkan mantap tanpa johan atau zizan.
    suara johan nynyi lebih sedap (ce tengok vid duet diowng nyanyi lagu gali lubang kat youtube) die mmg mcm pakcik die berbakat dlm nyayian.. anyway, true lawaks fans mmng lebih menghargai lawak johan…

    0

    0
  19. bulibalik says:

    Aku suka 22 mrk saling melengkapi x1org pincanglah jdinya,go jozan

    0

    0
  20. Minah Kilang says:

    Mereka saling melengkapi.. Tanpa Johan persembahan Zizan pincang.. Begitu jugak sebaliknya.. Ibarat irama dan lagu gitu.. Semoga cepat sembuh, Johan. Tahniah Johan + Zizan = JOZAN

    0

    0
  21. Anonymous says:

    nara kan kelantan so mn de suke org ganu si zizanggg ni..tol kan nara?????

    0

    0
  22. Benci Indon dan Kelantan says:

    I love you Johan! Semoga cepat sembuh…. Johan sssssssssssangatlah best!!

    0

    0
  23. my boo says:

    mmg admirer dgn friendship dorang ni!semoga kekal sepanjang hayat!

    0

    0
  24. annezzghaff says:

    Johan+Zizan mereka saling memerlukan.. Zizan kalau xda Johan agak bosan..sama jugak dengan Johan kalau sorang tanpa Zizan pun bosan jugak…so dorang ni balance…

    0

    0
  25. Anonymous says:

    pada pedapat sy.. Maha Raja Lawak Mega final baru ni sedikit hambar…. x berapa nak gelak dibuatnya.. shiro dan saywho (bukan nk sokong indon) ada peningkatan dlm lawak mereka…mmg best…. tapi jozan, jambu dan boboi (lawak apa yg diorg buat?? tah apa2) …. seperti hilang idea…… mcm redah jer.. pakai buat jer…

    0

    0
    • Ratu minah jambu merah/ biru says:

      dh laaaaaaaa jozan pon dh menanggggggg jangan nk ungkit2 lagi soal tuuuuuu ape2 pon keputusan kan pengadil yg menentukan jadi kite terima aje lahhhhhh ok senyum cikit…ha gitu laaaaa…..

      0

      0
  26. bese je says:

    Abg nara pun satu bongok. Zizan mmg la kurang lawak tp at least dia menjage adat tatasusila sebagai contoh mase slot selami jiwa bersama dr fadzilah kamsah. Sopan je zizan mase communicate dgn dr dan penonton. Aku tak nak comment johan sbb aku pun minat dia tapi agak2 la..tak yah kutuk zizan. Sian dia

    0

    0
  27. syahmi says:

    abpbh ni johan kena menang dua2 kategori. penyampai radio dgn artis komedi!!

    0

    0
  28. Ayumi says:

    Ayumi paling suka masa malam finale tu AC Mizal menari tergedik-gedik masa wulan guritno keluar..hahaha..pakai worrior tapi menari mcm tu lawak sungguh..the best presenter lah. Ikut persembahan,Boboi sangat menyerlah mlm finale tu,sgt sgt kelakar. Saywho mcm biasa lawak dia lawak soal jawab, “dokter kenapa pakai ni?, dokter nak tahu kenapa?..sama je tiap minggu..lawak majalah mana la dia ambik…kumpulan Shiro geli geli sikit hahah, masa mengandung tu, kesana sini ,tapi masa tari zapin sgt menarik. lawak Jozan seperti biasa, mereka kena buat lawak kejutan next time, tpi mmg suka bila mrk buat spontan . Lawak kumpulan Jambu sedikit hambar, milo ais ikat tepi..tapi cara Yus cakap mmg sgt lawak. Dan 2nd sketsa komedi diaorg kurang menarik..Overall semuanya agak ok dan Ayumi rasa mmg patut Saywho last sebab lawak x menjadi mlm tu, mereka mmg nak menang sgt smpi rasa sgt tertekan, persembahan kaku…BOBOI the best mlm tu…oh ye mlm tu je, hehe

    0

    0