Written by AbangNara | February 23rd, 2015

Hebat. Walaupun tidak muncul di Maharaja Lawak Mega, drama atau mana-mana filem tahun lalu, Johan tetap muncul sebagai pemenang anugerah terbanyak di Anugerah MeleTOP Era 2015. 3 kategori menjadi milik Johan semalam iaitu Penyampai Radio MeleTOP, Pelawak MeleTOP serta anugerah utama iaitu Top Top MeleTOP (Lelaki). Tahniah Johan.

anugerah meletop

Jujur dikatakan, Anugerah MeleTOP Era 2015 semalam banyak diselamatkan oleh lawak-lawak Johan. Antara yang paling kelakar ialah gelagat Johan, Awie dan Erra. Pecah perut beb. Apa pun tahniah diucapkan kepada semua pemenang. Di bawah ialah senarai pemenang Anugerah MeleTOP Era 2015:-

1. Top Top MeleTOP Lelaki – Johan

2. Top Top MeleTOP Wanita – Ayda Jebat

3. Anugerah Fesyen MeleTOP – Nur Fazura

4. Artis Baharu MeleTOP – Ayda Jebat

5. Bintang Online MeleTOP – Datuk Siti Nurhaliza

6. Anugerah Couple MeleTOP – Scha Al Yahya & Awal Ashaari

7. Program Radio MeleTOP – Johara Pagi Era

8. Grup/Duo MeleTOP – Akim & The Majestrit

9. Penyanyi MeleTOP – Datuk Siti Nurhaliza

10. Lagu MeleTOP – Mewangi (Akim & The Majestrit)

11. Program TV MeleTOP – Maharaja Lawak 2014

12. Drama TV MeleTOP – Bukan Kerana Aku Tak Cinta

13. Host TV MeleTOP – Datuk AC Mizal

14. Artis Lawak MeleTOP – Johan

15. Pelakon TV MeleTOP – Zul Ariffin

16. Bintang Filem MeleTOP – Nelydia Senrose

17. Filem MeleTOP – Abang Long Fadil

18. Penyampai Radio MeleTOP – Johan

anugerah meletop

Semoga dengan kemenangan ini akan menjadi pembakar semangat buat semua untuk terus meningkatkan prestasi dalam industri yang diceburi. Tahniah sekali lagi.

33 responses to Johan Bolot Kemenangan Di Anugerah MeleTOP Era 2015

  1. minah says:

    MANE ZIZAN???

    0

    0
    • Lembu Gemok says:

      Tp Johan mmg lawak yang spontan yang mmg lawok giloooo…best ko Johan..over pon over laa…over ko acceptable….please masuk balik MLM next year….~

      0

      0
      • nor says:

        Betui.thn ni lebih happening yg betui best giler.puas hati I bila akhirnya the best man win.u deserve sebab I nilam kali pertama aku tak jemu dgn pelagic mcm johan

        0

        0
  2. rora says:

    benci zizan~ lalalala

    0

    0
  3. Rashidah Utama says:

    Adeh
    dari dulu x berkenan dgn AC..sorry to say la ye peminat AC Mizal.
    Terjerit2..padahal dah gune mic. lawak2 berbaur lucah..xde sape pun nk tegur.
    lawak asik nk tgk BCG artis..motip???
    cmtu ke etika pengacara?? sedeyyy

    0

    0
  4. gg says:

    yeah ..sy suka dgn keputusan di atas.

    0

    0
  5. Anonymous says:

    antara johan dan zizan……lagi best johan…

    0

    0
  6. tokti prasan says:

    tokti prasan dia artis meletop uwekkk

    0

    0
  7. mak jemmmsss says:

    aida jebat? please lah… mula2 mmg minat die… tp sbb tgk gelagat die smlm masa ckp ‘bg la sy ckp’ .. sorry…xminat dah.. belagak la sgt..td dkt JOHARA pn ckp belagak je..
    spttnye dpt kt org lain kot.. Dato CT ke… hurm..

    0

    0
  8. elbaim says:

    mmg gedik je aida j tu,perasan hebat muka empat segi tu

    0

    0
    • klon elbaim says:

      ko ckp muka org empat segi….ko mesti cantik tahap gaban kan…..hahaha….mesti muka ko runcing kan…
      adoiii suka sgt laa kutuk rupa paras org…kot esok2 Allah bg muka ko or anak2 ko lonjong baru tau…haishhhhhh!!!!

      0

      0
  9. Mek says:

    Camne la ayda jebat tu leh menang. Tak best langsung berlakon. Baik amyra rosli lagi

    0

    0
    • mek jelmaan says:

      Mek ko mesti mesti aamyra rosli banyak kan….??? camne dia tak menang eh??
      lain kali ko kopipes je sms tu….baru laa aamyra rosli menang….
      kalau setakat cakap je tak vote mcm mana retis ko nak menang….tapi apa2 pun janji JOHAN menang…yahooooooo!!!!!!

      0

      0
  10. Gaban Meraban says:

    Aku x penah amik port pasal aida jebat. X benci and x pulak suka..
    Tapi sejak aku TERtgk dia dalam melodi yg jadi artis jemputan Awal tu.. terus aku banned minah ni.. gedik semacam. Perasan bagus ke?? sbb drama bersiri je orang minat dia kot.. kalau bukan drama bersiri xdenya orang peduli kehadiran dia.. filem lagi la.. choiii~!!! :P

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Bukan korang aje yg tak percaya Ayda J menang, ASTRO pun pening mcmana ayda bole menang, byk pengundi hantu kotttt

    0

    0
  12. tahppetah says:

    biarla si ayda tu yg mng.pe de hal setakat anugerah meletop ni.heran lak ngn anugerah meletop ni.klu ABP xpe lak gak..yup btol bile die ckp ‘bagila saya ckp’ mmg nmpak kepoyoan and kebelagakan di situ.last word ape brg anugerah meletop ni ek??kuang3..anugerah merepek3 je..

    0

    0
    • yo lorrr says:

      Kalu anugerah ABP tu ayda menang jugak, bertambah2 la lagi org yang akan meroyan. Lantak la sape menang pun……setakat anugerah syok sendiri

      0

      0
  13. what?? says:

    abg long fadil menang.?
    this is a joke

    0

    0
  14. cik kitt says:

    Marah benor korang ayda menang ye x..bkn luak pun duit korang.dah,jom lunch.

    0

    0
  15. melati biru says:

    AJ tu time AF dulu suara hancus..sekarang berangan top pulakkkkk…

    0

    0
  16. kemek says:

    Aku nk tya, menang anugerah ni dpt adiah apa, tropi je ke? pasangan meletop ala ala bunga api eira syazira dn azad tk tecalon kew?hehehehe..

    0

    0
  17. nor says:

    JOHAN PATUT DESERVE MENANG dah lama.FOR ME LAWAK DIA NATURAL,KREATIF,SANTA I MCM ARWAH DIN BERAMBOI. He can standing by himself. Cuma sebab status dia buat dia lmbt meletop.biasa le nadib artis di msia. Yg kahwin diturunkan saham, Patutnya nilailah baKat bukan rupa n statusnya. Anyway.rezeki awak johan. Finally dihargai n Allah tolong jgk.Baru sekrg sya as peminat awak lega dan berpuas hati.

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Macam mana Ayda Jebat boleh menang. Dia tak meletop langsung. Popular sangat pun tidak.

    0

    0
  19. Anonymous says:

    ayda jebat xbest lgsg..cmana minah tu bleh menang..sapa yg vote dia tuh..best lg amyra rosli…..mmg hampehlaaaa.
    poyooossss

    0

    0
  20. ROSEBIRU says:

    Alhamdulillah dan Tahniah Johan..akak suka sgt…

    0

    0
  21. anoy says:

    aku tak peduli sangat si ayda jebat..tapi makin ko kutuk makin aku suka si ayda..klu tak suka si ayda vote ler reramai artis korang..ini tak mulut masing2..alahaiii..

    0

    0
  22. semak kepala says:

    aj memang xsombong.. tak belagak.. dah biasa jumpa depan2.. sebab tu dia banyak fans

    0

    0
  23. Ayda Tuah says:

    Ayda J boleh menang pasal dia pun salah sorang duta AuraWhite tu. Mmg main sponsor nak one of dia punya duta dpt award. Amyra tu pun duta juga tapi to compare dgn Ayda J tu Amyra fans tak berapa ramai. Mungkin. Ayda J pulak pandai tackle fans dia so ramai la vote dia. Takpelah rezeki dia kan. Award bukan boleh bawak masuk kubur pun.

    0

    0
  24. Aida Jabek says:

    Alahai..anugerah TOP TOP MELETOP tu bkn voting dri peminat..xde pun kategori tu mse voting sms/online/astro.apps..organiser yg pilih..tp kalau ak..mmg xla nk undi ayeida tu..haha!

    0

    0