Written by AbangNara | May 7th, 2015

Fuh!!! Cuak juga apabila Abang Nara menonton video Johan As’ari yang dimuatnaik ke laman Instagramnya. Hebat lakonan Johan. Nampak serius dan betul-betul apabila Johan menyebut ingin menumbuk muka budak Myvi di dalam video ini. Nasib baik Abang Nara dah jual kereta Myvi milik diri ini. Kalau tak mahu kena sedebik dengan Johan As’ari. Heheh.

Seperti yang kita ketahui, kereta jenama Myvi memang hangat diperkatakan sejak kebelakangan ini akibat kemalangan yang menyebabkan kematian 3 orang tidak berdosa di lebuhraya DUKE. Secara ikhlas, bukanlah salah kereta Myvi. Kalau bawa kereta Ferrari sekali pun tetapi memandu tak ikut peraturan, nak berlumba, membahayakan orang lain, memang boleh menyebabkan kemalangan. Benda-benda sebegini adalah salah pemandu itu sendiri. Bukannya salah jenama kereta.

johan as'ari

Agak menyedihkan juga apabila pemandu-pemandu Myvi yang lain menjadi mangsa kegeraman para pemandu Malaysia. Ada kereta yang sengaja dikemekkan, sengaja di’cucuk’ ketika di jalanraya dan sengaja dijeling dengan pandangan tak puas hati. Kesian para pemandu Myvi di Malaysia. Apa pun, menurut Johan, videonya ini adalah untuk memberi nasihat kepada umum. Kata Johan As’ari:-

Satu Malaysia telah maklum tentang kemalangan di Lebuh Raya DUKE yang mengorbankan tiga nyawa berpunca daripada pemandu Myvi. Sebagai rakyat negara ini saya ingin bertegas untuk memberi pandangan melalui cara yang tersendiri.

Saya bukan hendak mencari fasal dengan pengguna Myvi tetapi disebabkan isu tersebut menjadi perbualan ramai sekarang dan bila saya sebut kereta lain ia mungkin tidak menarik. Mengenai perkara itu bukan saya nak kata pemandu Myvi teruk tetapi saya cuma ingin memberi nasihat kepada umum.

Apa yang saya hendak sampaikan ini sebenarnya positif dan tidak ada sifat dengki terhadap sesiapa kerana orang yang bijak mereka akan faham dan saya bercakap menggunakan otak.

johan as'ari

Mungkin Johan As’ari di masa hadapan boleh tamatkan videonya dengan gelak ketawa untuk menandakan ia sekadar gurauan dan bukanlah satu perkara yang serius. Menjadi sangat lakonan yang dilakukan olehnya sampai ramai orang anggap Johan memang nak tumbuk budak Myvi betul-betul. Itu yang hangat diperkatakan tue. Apa pula kata anda?

johan as'ari

P.S: Tinggal hanya 2 hari sahaja lagi untuk Grand Opening Marshmallowscarf di Bangi Sentral pada Sabtu ini 9 Mei 2015. Koleksi baru instant shawl yang sangat trending masa kini akan dijual pada harga diskaun! Hadiah signature shawl untuk 100 pelanggan pertama menanti. Lebih 300 goodie bags untuk semua! Pastikan rancangan hujung minggu anda ke pelancaran butik Marshmallowscarf. Sila layari Instagram Marshmallowscarf dan facebook Marshmallowscarf untuk maklumat lanjut.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

37 responses to Johan As’ari Muatnaik Video Nak Tumbuk Budak Myvi Untuk Beri Nasihat

  1. anonymous says:

    Poyo

    0

    0
    • minah jambu sayang nenek says:

      Gangster rupa Nye si johan ni yee..maseh ada minah yg nk ngan dia ke ngan prangai macm gini ?

      0

      0
      • Anonymous says:

        Playboy karat…eeeeee!

        0

        0
        • Koko says:

          Lana Noordin dpt tajaan kawin 2 juta. Ko? Dapat likes video bangang ni je. Hahaha

          0

          0
        • Abg Sahdo says:

          Setakat berlakon…sape pun boleh. Please la……save your drama to your momma!!

          0

          0
        • W0000HOOOOOOOOOOOOO says:

          Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dari PKR menang dengan majoriti 8,841 undi menewaskan pencabar, Suhaimi Sabudin dari Barisan Nasional.

          0

          0
        • Copy paste jerrrr says:

          Brpa ramai orang tersangat bodoh dlm Malaysia? Boleh x amek gmbr dorang dan paparkan satu-satu kerana klau terserempak rasa nak pijak kerana terlalu bodoh. Aku bukanlah pengguna Myvi tp menyampah giler dgn KEBODOHAN seseorang, siap boleh memaki pengguna myvi lain yg X ADA KENA MENGENA DGN KEJADIAN, TIADA MELAKUKAN KESALAHAN, klau macam ini lah caranya, PENGGUNA KERETA YG SELALU PENTINGKAN DIRI(X KIRA JENIS KERETA APA) DAN BERISIKO UNTUK MEMBUAT JENAYAH DIJALANRAYA TU, MEREKA INI TIDAK AKAN RASA BERSALAH, kerana dah macam bukan spesis mereka yg disalahkan. Jgn la tunjuk bodoh tu sngt, dah terang2 pengguna yg berlumba tu yg salah, yg pi salahkan kereta dan pengguna lain dah kenape? Nnti x psl2 pelumba bodoh haram lain berkereta lain teruskan kebodohan berlumba mereka tu, dan yg bodoh memaki org x ada kena mengena tu plk jadi mangsa, nak ke? Mnatau kot2 Tuhan bg tunjuk kau kena dgn kereta lain org lain plk boleh? Sbb jht dn bodoh sombong sgt kn. Ke ada ke keturunan kacukan lembu kat Msia ni? Malu aku klau orang luar tau ada kewujudan org bodoh tahap kronik ni kat Msia. Baik campak pi longkang sama2 dengan pemandu myvi yg berlumba haram tu, sama2 bodoh.

          0

          0
        • Jangan Libat Semua says:

          Cuba jgn jadi gangster bodoh…Kata ckp pakai otak,bermakna otak dan video tu dah tunjuk diri tu bodoh.. Apalah yg diaorg ni dapat dgn melibatkan kesemua org lain…Semoga diaorg2 ni dapat bagi saham di akhirat kepada yg teraniaya…Dgn video ni shj sdikit sebnyk telah melibatkan orang tdk bersalah…Apalah mereka2 yg myvi lain tu rasa bila tk buat apa2 salah kt jalan tp diperkotakkatik mcm tu…Pemilik myvi sgt ramai, dari yg pandai dan yg bodoh, dari datuk tua ke budak remaja..Cubalah fikir orang lain yg baik2 tu..Aku ada adik guna myvi dah la jnis budak skema buang smph gula2 pun tk suka, bwk keta pun skema…Boleh tk tk pyh libat semua..

          0

          0
      • Nekelehhh says:

        x padan dgn kurus keding. drug addict tumbok ko pun ko boleh tersungkor. bodoh!

        0

        0
      • gangster taik kucen ! says:

        Ada minah. –> shilah hamjeh wakaka

        0

        0
    • Gadis says:

      Pesen Shila Amzah la jugak Johan ni. Suka upload video. Padan la hampa dua.

      0

      0
    • Honda says:

      WAH3. ’SEMUA’ MYVI KE SALAH? GANGSTER SGT HUH?. BOLEH2. AKU ADE SEDARE DUK AREA DLM CKT KT SABAH SBAB URUS TANAHNYA KT SITU. KT AREA TU ADA KUARGA YG KETURUNAN DIA DULU2 PMBUAT BAGI NAIK TOTE KT DAHI DN BG BERAK BAMBOO. KT AREA TU KETA BSR2 TP MYVI PUN ADA JGK. APAKATA VIDEO NI HANTAR KT SANA DAN KLAU MENARIK PERHATIAN UNTUNG2 JOHAN BERPELUANG BERAK BAMBOO SAMPAI KOYAK BONTOT TU BOLEH??

      0

      0
    • Johan Jongang says:

      Kannn menyampah aku pulak. Poyo tahap gaban

      0

      0
  2. zuanzuan says:

    mmg sakit hati dengan FMC myvi club, yang berlumba 6 org (saksi kata nampak 6 buah myvi berlumba) yang meninggal 3 org,yang terperangka dlm trafik jem beratus2 org, yang didakwa di mahkamah esok, 2 org shj ( kereta yg terlibat dengan kemalangan), yg lagi 4 org pemandu myvi yg berlumba tak kena apa2 tindakan sbb kereta diorg tidak melibatkan kemalangan si 3 org yg meninggal dunia. Punaca kemalangan sebab berlumba, bukan kecuaian. Cuba kalau mat rempit yg berlumba, polis trafik tahan sorg dua atau tahan satu geng? satu geng siap bawak lori angkut mat rempit, tapi geng myvi? . Mmg mudah hidup kat malaysia kalau ada org dalam.

    0

    0
    • minah jambu sayang nenek says:

      ape tu geng myvi ? kaom puak ape tu leh tau tak ?

      0

      0
    • aini says:

      ye betul tu…knpa x dakwa mereka skli sedangkan dah terbukti yg pemandu 6 myvi tu juga mnjadi penyebab kepada tragedi itu. nmpk sangat ketidakadilan berlaku dlm kes ini & mcm ada sesuatu yg nak diselidungkan.

      0

      0
  3. nok gebuzzz says:

    nak bagi nasihat bukan tak boleh….tapi kalau diri sendiri pun memerlukan nasihat org…mcm mn org nak terima,silap2 kena balik pd diri sdiri.

    0

    0
  4. JOHAN ASS ARI says:

    Aku penye nasihat plak kat ko;
    Ayat kau pukul rata je kan..
    Kau tau kau sound sape, ko sedar tak?
    Cer ko tengok diri ko tu, ko dah betol?
    Ko jgn sampai kena pijak !!!
    Cara aku tak maki org, buang masa, aku direct..
    Skang ko cari pasal..
    Manusia macam ko penuh ujub. Aku harap kau keluar statement mintak maaf segera..!!!

    0

    0
    • jeni says:

      Mesti bawak myvi ni..sentap!
      Tapi johan ashaari ni bukan bijak sangat…mengayat pompuan, petik ayat agama masa belajr kat indon dulu….tu jer boleyyyyyy…banyak punya ooooootak kau johan….

      0

      0
      • pink says:

        driver myvi aje yg drive bagai nk giler kt jalan..
        yg lain2 sume baik sopan santun aje…
        typical minded malaysian people..
        semoga yg salah terima hukuman yg setimpal
        bak kata adik firuza amira (anak arwah), nk pesalah2 tu msuk penjara
        duk dlm penjara smpi mati

        0

        0
  5. melati says:

    kentutler ko johan …nanti kena angin kentut habis mlayang badan ko yg sekeping tu phuiiiii

    0

    0
  6. aku cantik says:

    nk viralkan video ni ke asyari wei. aku bkn owner Myvi tapi aku rasa x patut buat sweeping statement mcm tu. baik ko ckp secara lebih terperinci. “ko yg merempit dgn myvi ko hari tu kan?” something like that. ini, ko pergi direct video ni utk owner myvi. sama ibarat seorg perempuan yg ko layan kemudian ko dumped, pastu pompuan tu buat video direct kan kpd semua lelaki di dunia ni. faham kah analoginya? ko marah x kalo ko bkn buaya tapi dituduh buaya? sama dgn owner myvi yg x merempit, x adil utk mereka. peace yaw

    0

    0
    • johan sengal says:

      btol tu. johan ni ckp xfikir guna otak. klo guna otak, dia mesti perincikan lg statement dia psl fmc club yg blumba tu. Simpan sikit bdoh tu Johan.

      0

      0
  7. safiq copot says:

    x payah layan la mamat bangang ni..
    sajer jer nak up la tu.. kes myvi ni tgh hot..
    tu yg buat mcm ni..mana tau bole up kan diri yg dah sendu kelabu taik hanjing tu..

    0

    0
  8. aku says:

    jom belasah FMC hahahaha

    0

    0
  9. huhuhuhuhu says:

    saja nak cari kontorversi laa ni sbb mcm dah lama jer x keluar media.

    0

    0
  10. yaya says:

    BODOH!! Rentikanlah carik publisiti murahan. Nak tumpang nama bdk2 myvi la tu.. dah tak leh nak menumpang nama retis perempuan yang lain. Al-maklum, sume pompuan reject dah die nie. Sedeh hidup ko.

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Memamg bangang. Dah lah hodoh. Bersepah ja muka dia. Beautiful nara setakat benda mcm ni pun nak publish. jelik

    0

    0
  12. ali says:

    Diam ah johan poyosss !

    0

    0
  13. Anonymous says:

    alaaaa johan ni..ckp cam laa ko tu pemandu berhemah….ko laaa y ske bw kete gile2 kat atas jln raya kann??cume seb baik je ko bkn bw myvi….bg aku pemandu kat mesia ni mmg x berhemah..x kira laa ko pandu kete jenis ape tp klu sikap individu tu sndri xboleh sabar,pntg di cabar,jln jammed pun diorg nk bw gile2….sblm nk ckp org adlh lbh baik ko MUHASABAH diri ko tu dl johan…..ko pun kkdg bw kete pun cam org mabuk…dlm islam kan de ckp sblm nk cari slh org,selidik dl salah kt…kipidap….jgn jual AGAMA tuk AYAT perempuan je…

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Aku mmg dri dulu mmg tk minat tgok mamat penyet ni berlakon….sejak dia kata nk kawin dgn artis ppuan tetek besar tu lgi le aku geli geleman bila tgok dia …ingat kan skolah agama otak pandai le skit dri artis lain rupa2nya lg kosong…kosong…kosong…

    0

    0
  15. USTAJAH says:

    POYO BETUL BUDAK JOHAN NI BUKAN DIA SEKOLAH PONDOK KE DULU? INI KE BUDAK LEPASAN BUDAK PONDOK TUNJUK SAMSENG NAK TUMBUK KEMAIN PAKAI SONGKOK. TAK PAYAHLAH JOHAN……….. NAK TUNJUK BAIK NI TAK PAYAH DITUNJUK SANGAT YE KALAU BETUL NAK BUAT NASIHAT.

    0

    0
  16. pfft says:

    Dear johan.. so wat if we drive myvi? Ko nak tumbuk. Well..this is proved to be a threaten to all myvi drivers. Wat a stupid statement from ‘so called malay artist’. Buat malu je lah ko ni

    0

    0