Written by AbangNara | October 21st, 2013

Walaupun tidak menyebut nama artis yang berjaya memikat hatinya, Abang Nara dapat agak bahawa gadis yang berjaya membuatkan Johan As’ari angau ialah Shila Amzah. Rasa satu Malaysia sedar akan kemesraan mereka semenjak dua ini. Abang Nara suka jika mereka berdua benar-benar bercinta. Memang sama cantik sama padan.

johan as'ari dan shila

Berkata kepada Mstar Online, Johan As’ari memberitahu yang dia merasakan dirinya tidak bertepuk sebelah tangan. Kata Johan:-

Saya dan dia, masing-masing tahu yang kami saling menyukai antara satu sama lain tetapi kalau boleh kami tidak mahu mengesahkan sebagai pasangan kekasih.

Pada saya biarlah kami diikat sebagai ikatan suami isteri yang sah, barulah boleh merasai nikmat bercinta itu. Keadaan ini juga sebenarnya lebih mudah kerana andaikata tiada jodoh, kami boleh membawa haluan sendiri

johan

Menariknya, Johan merancang untuk melamar dan bertunang dengan gadis yang berjaya mencuri hatinya itu tahun ini. Kalau dibuat kira-kira, hanya tinggal 2 bulan sahaja dalam 2013 ini. Tak sabar pula rasanya nak tengok majlis pertunangan Johan dan Shila. Kata Johan lagi:-

Perhubungan yang dijalinkan sekarang ini lebih kepada kepercayaan antara satu sama lain tanpa perlu menjadi kekasih. Jadi, memandangkan kami sekarang ini sibuk dengan urusan kerja seni, biarlah tugasan itu diselesaikan dahulu.

Malah, kami biarkan masing-masing mengejar cita-cita dahulu sehingga berpuas hati dengan zon masing-masing. Andaikata perhubungan ini menjadi, InsyaAllah saya akan sebarkan pada semua, doakan ya

Namun Abang Nara sebenarnya agak pelik juga kerana sebelum ini Johan mengakui sudah mempunyai seorang teman istimewa yang bekerja di bahagian penyiaran. Malah dah ada perancangan nak berkahwin dengan kekasihnya itu. Mungkin cinta Johan dan gadis tersebut telah terputus. Harap-harap begitulah. Jangan main kayu tiga pulak. Kang tak pasal-pasal meletup perang dunia ketiga. Hehehe.

52 responses to Johan As’ari Mengaku Sudah Jatuh Cinta Dengan Shila Amzah?

  1. juwita says:

    1st haha

    0

    0
  2. Akulah says:

    Oklah tu….dedua pon comel

    0

    0
  3. Mak Jemah says:

    Tak payah nak bergosip sangat la benda2 yang tak pasti cam ni. xbest langsung.

    0

    0
  4. timohh says:

    Dah dapat restu dari ND LALA ke?kang x pasal-pasal pisang berbuah 2X..

    0

    0
  5. Gorengpisang says:

    Pesen Shila suka yang garang dan kasar. Si Johan ni pun terkenal dengan sikap cepat naik angin dan mulut nya yang rude. Good luck la Shila

    0

    0
    • cili padi says:

      memang tepat komen anda!…setuju banget!!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      Gorengpisang

      Semua orang ada sifat panas baranlah. Cuma you boleh
      control atau tidak. Jangan bawak mulut macam tulah jadi orang,
      Kau cermin diri kau, panas baran ketidak.

      Sebab tu nama kau sebdiri pun gorengpisang ….panas kot
      Hahaha,,.bodoh!

      0

      0
  6. sheena says:

    x payah lah nak bagi komen secara memerli atau sinis. amenda je lah korang ni. ni perkhabaran gembira. benda baik kita sama2 laa doakan. itu je.

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Cepat cepat nikah ek . tak nak nanti ad lg gosip cerita macam2 . tak enak di dengar .. Semoga bahagia ~

    0

    0
  8. sotong kering says:

    ND ckp nak anak die pergi lebih jauh, tak kan dh nak settle down…anyway, publisiti murahan…tapi memang pasangan yg sungguh sesuai…pasangan ‘sengal’

    0

    0
  9. Anonymous says:

    ok la 2 percepatkan perkahwinan….xyah tggu lama2…..mcm 2 lebih baik….jauhkn diri dr kontroversi….moga dipermudhkan tuk J & S…….

    0

    0
  10. Anonymous says:

    x nak masok kat utube lagi ke hihi

    0

    0
  11. JEJ41 says:

    Jodoh itu rahsia Allah..Kalo becinta bagai nak runtuh langit pun kalau bkn jodoh xmenjadi gak..tp kalo dh tertulis jauh mcmanapun ttp ianya akan datang mencari…semoga ada jodoh mereka..

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Goodluck Shila.

    Semalam buat persembahan di Channel 5 di Singapore bagus sekali. Especially you
    Persembahan lagu Mandarin. Cina2 di Singapore semua terpegun dan ngowo. Pakain
    You yang cantek dan bertudong dapat membawakan persembahan yang baik. Cuma kain you agak ketat sangat, Next time longgarkan sikit eh dek Shila.

    We Singaporean Muslims are so proud of you. Mudah2 Johan tang terbaik unton you.

    0

    0
  13. KeraniNyanyukSukaMainGameBola says:

    Klo break nnt jgn nk buat ombak rindu versi ke2 plak.. #BosanngnShilalat#

    0

    0
  14. ok says:

    artis nie kdg2 pelik prngai dorg..bila timbul gosip bercinta..ckp la khabar angin..hanya kwn..kami tak ada apa2..tapi yang lawaknya..selalu bersama..kehulu..kehilir..bkepit bersama..ambik gambar bersama..cam dorang nie..kata takde apa2..tapi bila wartawan tanya..komen cam malu2. tapi mahu..macam ada apa2..pastu bila shila buat show..open house..masing2 saling mengunjungi..keluar bersama..dlm instagram pon msing2 dok tayang gambar bersama..lau kawan biasa napa gambar kawan lain tak de sama..em berbelit2 dunia artis niekan..pastu yg paling kelakar..bila dah putus..senyap sepi..lau tak bercinta nape nak putus kwn..time happy tu semua nak tunjuk bersama..mana la peminat tak bercakap..sbnrnya gosip tu timbul sbb perilaku artis tu sndri..bukan sebab angin..sebab ribut..
    bukan salah artis nak bcinta..cinta tu lumrah..tapi yang jadi menyampahnya..terlalu poyo..ada stghnya nak sorok konon..tapi slalu bersama..ada yang show plk..lagi la terlebih..hampeh..
    smoga ada la jodoh dorg..wish u hpy shila..jaga nama baik ayah awak yang slalu nak yg tbaik utk awk..penat dia naik kn nama awk..so kurangkn cite2 mgarut..lau tak pasti nak kwin..xyah nk tayang lbh2..

    0

    0
    • JDT says:

      Ko punya komen tu takyah panjang boleh tak? Sebok hal dorang awat? Jeles ka? Kalau betol pon apa salahny. Sebok je.

      0

      0
  15. Anonymous says:

    bosan ngn si penarik perhatian……#shilalat…..klaw ade pape pasal lelaki panas baran or lelaki mgamuk lam surat khbar pastu upload lam ig wat caption mcm baek sgt..pastu owrg ckap sal pglman dy bcinte dlu mnimbulkan kmarahan owrg sane yg da ta care sal engko ni ..pastu ko nafi..so fake sgt la #shilalat…nmpak ala perasantan ade jgak ko ni….adiosssss kbye !

    0

    0
  16. adam says:

    aku harap sgt shila ni blajar daripada nabila huda dan rejek johan dgn bertenang lagi terbuka dekat media. seronok tgk johan yg gedik terkinja2 ni frust menonggeng.

    0

    0
  17. Anonymous says:

    johan ni masa mula2 datang dlm dunia hiburan aku minat gak kt dia..tpi menjak bnyk kontrovesi aku dh x berapa suka dia…kalau btl dia ngan shila mcm x sesuai la…ap pn moga ko orang bahagia la ye…

    0

    0
  18. adnan semput says:

    shila ni mmg suke stok2 hangen boys kot, dah lama x kene pelempang tu yg dia nak. nd lala sure mashyuk jarum punye laaa…tengok la nanti shila melalak lagu muara hati kat youtube pulak

    0

    0
  19. hijabster says:

    cantik shila bertudung.. vivy yusuf pun dah cover rambutnya.. mak merah tu masih tunjuk rambut nya ke? malas nak tengok blog dia buat sakit mata background merah menyala tu. lepas baca mesti migrain.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Random sungguh kau tiba-tiba menyebut mak merah. Aku pun dah lama tak menjenguk. Bukan aku je migrain, computer aku pun migrain. Berat bebenor website dia tu.

      Oh baru tengok. Belum lagi uolls. Doakan je la sampai hidayah kat dia satu hari nanti.

      0

      0
      • celine anti red mommy sakai says:

        mak merah tu red mummy ke??? gegeh mnayang barang branded dia ke hulu hilir.bile org mgate kate org jeles.baru merasa hermes,chanel tu yg sibuk mnayang.pakai brg branded tp muke mcm bibik hendon buat ape.org ingt tu mst brg petaling street pasal bl dia pkai nmpk mcm murah..jgn marah!!

        0

        0
  20. MAK KAU says:

    alah..muda lagi Si Johan ni..tunggu lah umur 30an baru cari jodoh terbaik..banyak masalah kalau kawin muda..lebih2 lagi artis jugak..jatuh cinta ni mudah je..boleh jatuh boleh bangun..

    0

    0
  21. Whiteboardmarkermerah says:

    So september tahun lepas break dengan Nabila (2 bulan lepas cakap beruntung kalau jadi suami Nabila ahaks), May tahun ni mengaku ada girlfriend yang dia nak bawak menikah (staff penyiaran ke cemane). Tiba2 ni tak dan dah mengaku suka Shila dan nak bercinta lepas menikah.

    Gurl, you better leave this guy before he finds another “perfect calon isteri.” Seram betul perangai mamat ni.

    0

    0
  22. wow says:

    botak vs man todak

    0

    0
  23. Mak Temah says:

    eee tolonglaahhh johan..
    eee shila, please laaaa….

    0

    0
  24. I LIKE says:

    orang lain xsuke xpe,janji aku suke..!! dan doakan semoga perhubungan korang menjadi dan kekal ke Jannah…amin!!! :))

    0

    0
  25. I LIKE says:

    Orang lain x suke xpe…janji aq suke!!.. Aq doakan semoga perhubungan korang menjadi dan kekal ke Jannah…Amin..!!

    0

    0
  26. […] satu Malaysia sedar akan kemesraan mereka semenjak dua ini Abang Nara suka jika mereka berdua Read More This entry was posted in Entertainment and tagged Amzah, As`ari, Cinta, Dengan, Jatuh, Johan, […]

    0

    0
  27. YUSNIDA says:

    sweetny dorang ny …

    0

    0
  28. just saying says:

    dua-dua poyo, sama padan

    0

    0
  29. reeza says:

    Berkenal-kenalanlah dulu….kalo serasi go on….

    0

    0
  30. […] Johan As’ari Mengaku Sudah Jatuh Cinta Dengan Shila Amzah? (50) […]

    0

    0
  31. […] Johan As’ari Mengaku Sudah Jatuh Cinta Dengan Shila Amzah? (51) […]

    0

    0