Written by serenity | November 28th, 2013

Tatkala kami membaca artikel mengenai Johan As’ari, 27, yang telah melamar Lana Nordin, 34, setelah tiga hari berkenalan di sisipan HIP Berita Harian (BH) pada hari ini, kami mengatakan, “Beh, mesti gimik drama saja -_-“.

Tetapi semakin kami membacanya, semakin jelas bahawa ia bukan gimik atau dongengan. Johan As’ari, pelakon yang baru-baru ini digembar-gemburkan rapat dengan Shila Amzah, penyanyi sedang mencipta nama di luar negara, telah membuat pengakuan yang dirinya telah melamar pelakon seksi lagi meletup, iaitu Lana Nordin untuk dijadikan isteri berdasarkan ‘gerak hati’.

Jodoh, pertemuan, ajal, maut adalah ketentuan-Nya. Kita tidak tahu bila ia datang. Perasaan saya cukup kuat bagai ada suis yang mendorong saya merapatinya. Kami berborak panjang pada majlis itu.

Selepas bertukar nombor, kami keluar makan tiga hari berturut-turut sebelum saya tekad membuka mulut mahu menyuntingnya.

Lana sangat menyenangkan. Dia nampak lincah, tetapi dia mempunyai kelembutan tersendiri. Memang dia sendiri tekejut dan bertanya semula. Mungkin tiga hari terlampau awal untuk menyelami hati seseorang. Saya yakin cinta kami akan terus bersemi selepas kahwin.

Johan turut menambah yang dirinya sudah bersedia menjadi suami dan dia turut memberitahu yang pilihannya direstui oleh keluarga Shila Amzah yang dikaitkan dengannya baru-baru ini.

Mereka memberi saya restu. Bagi saya, Shila gadis baik dan bersopan-santun. Dia masih muda dan masih jauh perjalanannya. Dia bertuah kerana mempunyai keluarga yang sentiasa berada di belakang.

Tidak dapat dipastikan apakah komen Shila tentang perkara ini, namun di Twitter dia ada menulis:-

 photo shila.png

Kami hampir pasti tweet ini tiada kena mengena dengan Johan As’ari.

Untuk penjelasan panjang lebar Johan tentang cinta agungnya, sila dapatkan naskhah BH anda hari ini. Johan memberitahu perkahwinan mereka besar kemungkinan akan dilangsungkan pada tahun hadapan. Tahniah diucapkan.

245 responses to Johan As’ari Bakal Kahwini Lana Nordin

  1. myter says:

    hahahahaha…

    0

    0
    • mayo says:

      Alhamdullilah..ini la cara betul untuk bawa seseorang seperti lana nordin ke jalan yang benar..

      0

      0
      • chocolate says:

        Ternganga mulut aku baca cerita ni.. serious lah johan?? Ko dah buat solat istikharah bebanyak lom? Pikir byk kali bro

        0

        0
        • kelly klaksom says:

          mak aih… tokojut den.. pasni pasti shilala amzah buat lagu ombak rindu versi kedua. hahahaha

          0

          0
        • gagap says:

          suka la lana.. dapat mak pak mentua datuk datin… hehe..

          0

          0
        • shila amzahey says:

          patah seribuuuuuu hatikuuuuu…

          0

          0
        • lana nordin VS shila amzah says:

          twitter frust dari shila amzah… lain kali jgn ikutkan perassan.. tu namanya syok sendiri… sharnaaz mesti tgh dok gelak skrg ni.. kahkahkah..

          0

          0
        • goyah says:

          Aku perasan si Johan ni asyik syok sendiri…sekejap dengan artis pompuan tu, lepas tu artis pompuan lain plak. Nak tumpang popularit artis2 pompuan ke? ayoooo…so cheap. publisiti murahan sangat!

          0

          0
        • CINTA BUTA says:

          setelah membaca post ini. aku menjadi murung dan tertekan.

          0

          0
        • Anonymous says:

          bg aku shila amzah ni haaa syok sendiri.. johan takde bg statement apa2 pun yg kata syok kat dia.. jodoh itu milik tuhan..

          0

          0
        • keledek says:

          shila, taknak dah ke buat video ala2 ombak rindu versi hingus leleh2 dulu, pastu buat drama lari membawa diri hahahahhaa bila ingat balik, betul2 budak hingusan. skrg ni pun x serik lagi up status mcm tu kt twitter adoi nya pun

          0

          0
        • lynn says:

          betul. aku pun ternganga mulut dgr kwn aku cerita pasal ni. ayat pertama yg keluar dari mulut aku, “bangang ke apa si johan ni?”. ke dia cuma terpana dgn “kecantikan dada” si lana ni? hahaha.

          tapi kalau dah jodoh, tak boleh lah nak dikata apa2. semoga johan dpt membimbing si lana yg seksi tahap gaban bertapa digua ni kearah kebaikan. semoga lana pandai2 lah menjaga maruah diri dan maruah suami lepas ni. tak boleh lah nak cakap “dosa aku, aku yg tanggung sendiri”. kesian suami nanti.

          btw, apa dah jadi dgn boyfriend czech si lana ni?

          0

          0
        • Fahrin Ahmad says:

          biar betol… ko tak malu ke kahwin ngn orang seksi…
          klik me pliss..

          0

          0
        • red says:

          aku suka johan dgn lana dari shila…lana memang seksi azab terlampau, tp jangan kita menghukum dia sebaliknya doakan dia berubah sebab mana tau orang yang seksi tu bila dia berubah satu ari nanti dia akan jadi seorang hamba yang zuhud menutup menutup auratnya lebih sempurna dari kita…sbg contoh wilma muhammad yang dulu giler bapak punya seksi tp skg alhamdulillah berubah…doakan johan dapat membimbing..

          p/s: kesian kau shila huhu

          0

          0
        • Aaron Aziz says:

          Nobody cares… perlu ke update pasal artis tak berapa nak femes ni..
          klik me pliss..

          0

          0
        • Neelofa says:

          wooii.. bleh tak cari yang menutup aurat…
          yang ni cam hape ni… dah la seksi, tak femes lagi..
          klik me pliss…

          0

          0
        • Anonymous says:

          baru je ary 2 aku nk sangat tengok ape balasannye untuk c kerang lala n c lalat 2,xperlu tunggu lama nie habuannya..xserik dgn cinta hati yg lalu,nk menunjuk lg 2,kn malu sekali lg..lepas nie nyanyi lagu ape plak shila,cipta la lg lagu baru untuk johan..hahahaha…mmg la family shila restu diorang dah malu kang klu xrestu dah cnfirm2 nmpak sgt yg shila dah perasan kt johan 2.,.tgkap gmbr sma malu2 kucing tup2 lamar org lain..hahahahahahaha….lawak pling best tahun nie kalah bulu ayam jep..

          0

          0
        • Wawa Zainal says:

          ada aku kisah!!!
          kahwin ngn artis seksi buat apa..ko dah la sekolah agama..tak malu kewww….

          0

          0
        • Anonymous says:

          yuckkkk geli je taste johan asaari ni…..

          0

          0
        • johan asaari the twin says:

          semoga mereka dikurniakan hidayah oleh Allah.
          mnjadi pasangan suami isteri soleh dan solehah

          *baru tau taste johan.gulpp

          0

          0
        • apa pun tak bley says:

          to shilalat.. pas nie ko jgn buat ombak rindu versi ke dua pulak.. versi pertama dulu pun aku nyampah nengok gigi ko n geli bila tengok hingus ko meleleh2… dah la nyanyi tah ape2 jer..

          0

          0
        • Zubir Zubirah says:

          tertengok IG shila amzah tadi.. apa motif shila post gambar dgn mak johan sambil post “please be strong aunty….”

          tolong la shila… kenyataan ko kat media sosial lg mengeruhkan keadaan.. perlu ke nak minta simpati sampai ke pihak belah sana..

          IG mak johan pun turut rasa sedihnya.. tp percaya la aunty jodoh itu milik tuhan.. insyallah… doakan yg baik2 buat mereka.. amin :)

          0

          0
        • sakura says:

          aku pun tgk insta mak johan td.. nampak mak dia mcm tak restu.. yg shilalat ni plak dok menempel komen ckp “sabar la aunty sayang, nanti sha g shopping belikan scarf for u k..”.. what the ‘H” la minah ni merepek.?. perlu ke???? mcm batu api je………………………….

          0

          0
        • Ahmad Albab says:

          Like seriously?! Aku baca 2 3 kali entri ni. Mcm tak percaya je.. Mcm dongeng je.. Mcm propa je.. Mcm gimik je.. Huhu kalau betol la, ni lah dinamakan Jodoh Rahsia Allah. Duk canang sedonia pon, kalau tak jodoh, tak kemana gak. Simpati pd Shila, tahniah pd Johan & Lana.
          Br teringat, dulu Johan suka NabilaHuda, em si NH & Lana ni spesis sama saja. Oh baru tau taste Johan.

          0

          0
        • zaia says:

          @Zubir Zubirah & @sakura
          serius c shilaamzah tu post dan komen mcm tu ke??patutnya dia snyap je la.dh mcm drama plak yg pmpuan watak kedua yg konon nk bg sokongan kt mak hero.haha..mgkin juga dia takde niat apa2 tp yg pasti tindakan dia dh sprti mcm batu api dan mcm x puas hati je.
          shila ni mcm nk bgtau kt semua org yg konon2 mak johan ni tak setuju la kan?,dan konon2 dia nie rapat sngat ngan mak johan?
          dan konon2 lagi yg dia ni prihatin dgn kesedihan mak johan..?konon!
          nie ape,lagi satu sikap terlindung dia yg sebenar ke,busuk hati jgk dia nie ea..org klau baik ht ataupn reti malu,dia bg skongn melalui fon je. ni nk post bagai,dh nmpk niat dia tu ke lain..

          0

          0
        • Tiara says:

          kaaannn ?? mcm tak betol je -_-

          0

          0
      • siput sedut says:

        bf lana org republic chech tu dah putus ke ?? aku lebih suka dia kawin dgn lana dari shila amzah sebab pemaikaian seksi boleh dibimbing tapi kalau perangai mcm bdk2 walaupun dh berbulu n suka memburukkan ex susah sikit nak buang, baik pilih Lana jer Johan oiii

        0

        0
        • kopi susu says:

          shila amzah tu kenapa…perasan ker Johan nak kat dia, kalau ye perasan…tak perlu kot update kat twitter…kan tak pasal2 org tahu kau tu perasan, sungguh tak matang shila ni.

          0

          0
        • Anonymous says:

          aku lebih suka Johan dgn Lana

          0

          0
        • Anonymous says:

          den suko kalu johan dgn che ta…………… hehehehe

          0

          0
        • lala says:

          pakai seksi compare to perangai budak2…no no no..ptut compare perangai bdak2 dgn cpat melenting bile org tgur kat IG..senang ke nk buang??

          0

          0
        • Mina says:

          KALAU JODOH ITU YG ALLAH TENTUKAN..
          ALHAMDULILAH…SEMOGA JOHAN JADI PEMBIMBING LANA… JGN LA TENTUKAN LANA TU MCMANE…AKN DTG KITA SDIRI TAK TAHU.,,MGKIN LAGI ELOK CARA PAKAIAN DAN HATI BUDI DIA DARI KITA… MANUSIA BOLE BERUBAH…

          0

          0
        • zaia says:

          sebenarnya statement Johan mengenai shila amzah bukan yg kt atas tu je,abg nara tak kuarkan kenyataan yg sebelum tu.
          Johan ada ckp yg dh bnyk kali dia beritahu bahawa dia dh anggp shila mcm adik,dn kuarga shila mcm kuarga sndiri. Dlm akhbar tu, wartawan ada tanya samaada shila n kuarga tahu mngenai ni, Johan kata, mereka yg terawal dia beritahu..mknanya dorang rapat mcm family la,
          kalau baca komen mngenai shila kt atas tu je, nmpk mcm Johan dah taknak ngan shila dn smpat lg minta restu dgn family shila, kan mcm tk kena je, sebenarnya ada statement lain sebelum staement tu

          0

          0
      • Anonymous says:

        Yep…, kadang2 rahmat Allah datang dalam bentuk yg kita tak sedar.. mungkin betul Johan ikhlas dalam hubungan tu N sekaligus dapat membimbing Lana ke jalan yg lebih baik. sebagaimana yg kita tau, Lana sangat sosial N Johan sebaliknya. sebagai artis, Johan bolehlh di kategorikn sebagai ‘baik’. Kita patut mendoakan kebahagiaan mereka.

        —> hemm…, nampak dah taste Johan perempuan yg macamana. besar & berat tanggungjawab tu Johan.. nak jd imam dalam rumahtangga, harus juga memilih makmumnya yg bagaimana. & bila sudah di pilih, bimbinglah dengan sebaiknya..

        0

        0
        • Olga says:

          aku bayangkan Lana Nordin pakai BIKINI masa bersanding nanti..
          pastu malam pertama johan ratah habis-habisan tubuh montok Lana..
          hehheee..

          0

          0
      • Abg Guard Ambank says:

        Two of the best boobs artist in town are getting married..huhuhu..dh kurang bahan dh ni nak fab fab depan tv…Che Ta and Lana..untung lah laki korang nanti! Tinggal Neelofa je jadi bahan..

        0

        0
        • Ini Semua Poyo says:

          Lebih baek Shila dari Lana !!!

          0

          0
        • Abby Adabi says:

          Jodoh yg SEKUFU dgn LANA NORDIN sebenarnya ialah AMMAR ALFIAN..Persamaan kedua2 nya jelas terpancar:

          1. Gemar bergambar separuh bogel

          2. Mudah tersentap dan meroyan di IG mahupun twitter apabila ditegur.
          ” Kalau rasa berdosa janganlah tengok gmbr saya” Bidas Lana apabila ditegur peminat di IG
          “Saya bukan letak gambar lucah pun” Bidas Ammar berkaitan foto mendedahkan badannya.

          3. Kedua2 nya mempunyai warna kulit yang sama iaitu coklat keperang perangan.

          4. Kedua2 nya pernah dikaitkan kontroversi gambar panas bersama bekas kekasih masing2.

          0

          0
      • keledek says:

        suka tengok cerita menggali Nur Allah di astro oasis malam tadi, johan berlakon. sejuk mata memandang. buat jadi adik ipar ok sesangat ni. hihihihi :) :)

        & buat shila, cukup2 la over expose tentang hubungan anda dengan mana2 lelaki. ya. dulu dgn sharnaaz berchenta2 hati, ye betul, aku sebagai perempuan pun, kadang2 kita cepat perasan & syok sendiri. lelaki tu mesra & caring sikit dgn kita, kita terus cop dia suka kita.. kan.. belum apa2, better kunci mulut. tapi bukan ke dulu, johan ada kata dia jatuh hati dgn shila? maaf kalau salah info

        0

        0
        • betol says:

          betol..kita perempuan cepat perasan. lelaki ni kuat main perasaan

          0

          0
        • Anonymous says:

          @ abby adabi
          tergelak besar aku baca komen abby hahahaha.
          entahlah.
          jodoh tu kan rahsia allah.
          kita cuma boleh doa harap jumpa jodoh tu cara yang baik la.
          macam cara johan ni ok la direct ajak kawin.
          n berkekalan hendaknya.
          amin.

          0

          0
      • baby AA says:

        akan ada video YouTube…..daripada Shila soundtrack “Pelamin AnganKu Musnah Dijilat Api ” ???

        0

        0
        • Pink City says:

          baby AA.. hahahahahha!!! Lucu lah statement u ni! Apa2 pun, semoga bahagia ke anak cucu to Lana dan Johan jika sudah ditakdirkan kalian bersama.. Ada hikmah disebalik kejadian.

          p/s: Shila Amzah ni drama queen la… pls grow up girl!

          0

          0
    • Shilo Apokono Ejang says:

      patah dua ribuuu…hatikuuuuu.

      2+1=3

      0

      0
    • Baby Shaanaz says:

      Tahniah Bro..pilihan tepat. Utk Shila, best woman won. U masih kebudakan agi..long way to go to be a woman! Johan needs a real woman. If he can change her, it a good rsik to take..walau pun bekas orang guna, Johan nekad nak jadikan isteri. Kurang seorang wanita dari terus hanyut..

      0

      0
      • kati pari says:

        cheq stuju sgt2 kalau johan ikhlas nk selamaykn lana dri yerus hanyut dlm dunia maksiat…teruskan johan dan segerakanlah…

        0

        0
    • apa pun tak bley says:

      aku harap lps ni shilalat tk buat ombak rindu versi kedua sbb aku menyampah nengok gigi dia n aku geli nengok hingus dia meleleh2.. padan muka ko shilalat n ND lalat…

      0

      0
    • Dia untuk ku says:

      Menangis berbulan2 mak johan nih..last min anak jantan tukar selera pulok..tengok insta mak nye johan nih memang dia sedih pilihan anak kesayangan dia ni.. sabo je la datin oiii….terima la jodoh dia naaa….tersenyum kambing org pinang…kah!!

      0

      0
      • zaia says:

        kalau lana tu baik,mungkin sekejap je boleh diterima.
        biasalah dorang tetiba je brcinta dn terus nk khwin,bakal mak mertua tak sempat nak kenal dalam-dalam,dah tu rupanya anknya nak kahwin dgn org yg terkenal dgn pemakaian seksi plak tu. double terkezut la mak dia, lelama ok la tu. jgn lana tu buat perangai hazab lepas jadi isteri johan dah la, dn kena la amek ht mak mertua.
        nenek aku dulu tk ske isteri pkcik aku, tp last2 dia syg jgk anggp mcm ank sndiri smpaikan masa isteri pkck aku tu sakit, dia tolong jaga, tp isteri pkcik aku tu dh mniggal dh skg

        0

        0
    • Abby Adabi says:

      3 JENIS JODOH:

      1) JODOH DARI SYAITAN
      iaitu lelaki dan perempuan yang berjalan berpegangan tangan dan menuju ke arah kemaksiatan. Apabila si perempuan tadi mengandung, barulah si lelaki tadi menikahi perempuan tersebut.

      2) JODOH DARI JIN
      iaitu lelaki yang menyukai seorang perempuan yang tidak menyukai dirinya, lalu dibomohkan dan disihirkan perempuan itu untuk setuju berkahwin dengan lelaki tadi.

      3) JODOH DARI ALLAH
      iaitu pandangan 2 pasang mata iaitu lelaki dan perempuan sehingga menusuk ke dalam jiwa. Lalu,lelaki itu pun masuk meminang perempuan tadi. Perempuan tadi menerimanya. Mereka bernikah dan bercinta selepas itu kerana cinta selepas kahwin adalah satu2nya cinta yang diredhai ALLAH. Bercinta sampai ke syurga. Itulah yang digelar “Syurga Cinta” tanpa berlakunya sebarang bentuk kemaksiatan.

      0

      0
      • zaia says:

        “iaitu pandangan 2 pasang mata iaitu lelaki dan perempuan sehingga menusuk ke dalam jiwa. Lalu,lelaki itu pun masuk meminang perempuan tadi. Perempuan tadi menerimanya. Mereka bernikah dan bercinta selepas itu………………………………………………”

        erk dh mcm kronologi johan sedikit haha cuma apa yg bakal jadi seterusnya tu tak tau la ke arah mana kan, semoga dorang berjaya menjadikannya lengkap seperti ayat no.3 di atas

        0

        0
    • Abby Adabi says:

      Jgn LANA NORDIN n JOHAN buat photoshoot PRA PERKHWINAN kat PHUKET si Lana berbikini sudah la..Yang penting bimbing bakal isteri, jgn JOHAN plak yg join group Lana bersosial tak hengat..

      0

      0
    • afsar says:

      Bro,be engaged at least six months before you get married…

      0

      0
    • Olga says:

      DAH PIKIR MASAK2 KE???????XPASAL PASAL SHILA MEROYAN KAT YOU TUBE LEPAS NIH

      0

      0
    • Shilalalok says:

      Sampai hatimu johan buat i mcmni…
      dulu sharnaaz, skrg u pulak…
      jantan sume sama!! penipu…puiiii….
      Patah beribuuu hatiku…

      0

      0
    • minah jambu merah biru says:

      shukur lah kalau gitu …atlis si lana ni ada jugakkkkkkkkkkkk orang yg macm johan ni satu hari nanti mana tau johan akan nasehatkn jangan pakai seksi n seksa sangat ngan si lana kannnnnnnn……….bagos johan minah jambu pon hepi u ngan si lana…kalau boleh cepat2 kawinnnnn tk payah la u nk tunggu lama2 nanti jadi macm si fiz pulak ngan si almy …lov uuuuuu..

      0

      0
    • wawa says:

      tunggu majlis sudeyyy. johan ni pun bukan betul je. kejap dengan orang lain, kang dengan orang lain. salute dengar dia azan. tp macam mat romeo je.

      0

      0
  2. boiboi says:

    terkejut #tanjat boboi

    0

    0
  3. nununu says:

    hang da pikiaq elok2 ka..jgn menyesal di len hari sudah..

    0

    0
  4. ehh says:

    biar betikkk????

    0

    0
  5. beep88 says:

    kesiannye shilas kn…tu r expose sangat perasaan tu…johan xckp pape pn ko lebey..kn da malu…kat instagram pun da delete gmbr johan…xpenah nk amek pengajaran…

    0

    0
  6. dia says:

    johan kena wat semayang istiqarah bebanyak kalu lagu nee…
    tp kalau itu jodoh dia, siapa kita nak lawan kan
    walaupom agak terkezut ngan citer nee.
    semoga berbahagia lee yeee.

    0

    0
  7. mimpi ngeri says:

    cam mimpi ngeri je mendengarnya.

    0

    0
  8. mat tajam says:

    dulu ngan abil..sekarang gna lana..memang taste jenis hot2 la ni..n harap kalau dah betul tu jodohnya nanti umah tangga tak mau hot2 yerk

    0

    0
  9. DOktorCinta says:

    Alhamdulillahh.. tahniah buat both of you… memang ade hikmahnye tuhan jodohkan mereka berdoa… semoga johan dapat membimbing lana ke jalan yg diredhai..ameen…

    0

    0
  10. anti-zubir-jgk says:

    bagus la tu…bawak2 la bdk tu ke jalan yang benar…mudah2an berubah…

    0

    0
  11. nenek gayung says:

    nenek rsa johan ni nk kwin ngn lana sbb nk bimbing lana menjadi wanita yg solehah…who knows lpas kwin lana brubah jadi baik.jgn kata x bleh kwin ngn pmpuan sekian2, sbb seseorg itu mampu utk brubah mnjadi lbih baik!

    0

    0
    • diane says:

      betol..dah banyak dah contoh artis yg dulu agak terpesong….sekarang dah jadi lebih baik dari kita #alhamdulillah.
      contoh : noryn aziz, paling2 mizz nina, natasha hudson tu pon, siap kene tgkp basah bagai..lagi siapa..banyakk kan.. so doa yg baik2 aje.. :)

      0

      0
  12. MAT TAPAH says:

    UNTUNG LAA JADI PAMELA ANDERSON MALAYSIA. OKBAI

    0

    0
  13. bunga2 Melati says:

    jijik ok. lana yg perangai mcm celaka gak ko pilih.. bodoh!!!!

    0

    0
  14. mamatcomel says:

    jemmmmmmmmmm!!drama apakah ini???

    0

    0
  15. linda says:

    ni gerak hati ke gerak nafsu?? OMG..agaknya tk senang dpt dr Sheila hamzah tu yg main grab je LN nih. kalau kawen ngan LN ni tak rasa mcm kawen ngan pmpn jalanan ke?

    0

    0
    • sj2 says:

      tak perlulah nk kate pmpuan jalanan..mmg la die seksi gile tp pmpuan jlanan tu mcm jht sgt je bunyinye..

      0

      0
      • Anonymous says:

        linda.. jodoh tu ketentuan tuhan.. jgn tgk luaran je.. mana tahu nanti terbuka pintu hati lana nordin utk berhijrah.. ko igt shila tu dah berhijrah baik benor ke imannya? tepuk dada tanya iman..

        0

        0
      • linda says:

        mmg tak elok, saya tau, tp minah ni sndr kuat melahar orang tak tentu pasal. mmg kita kene bersangka baik tp kat dia ni tatau cenne nk bersangka baik sbb perangai dia sndr tidak menunjukkan yg baik2 sumenya. kalau berubah Alhamdulillah. we will see.

        0

        0
        • lana says:

          linda…. kite doakan la yang terbaik ye. x baik doakan x bek tok org.. ke linda nie shiela hmzah?

          0

          0
        • Lalola says:

          To linda :

          Dia kuat melahar ke.. Kuat ape ke.. Doa je yang baik-baik.. Senang macam ni laa.. Kalau kita ni tak mampu nak mencari kebaikan dalam diri seseorang, begitulah sebaliknya.. Jangan kita mencari keburukan dalam diri seseorang.. Kau nampak dia seksi, kuat melahar ape semua tu.. Tapi, diri kau pula macam mana..? Kau rasa diri kau SEMPURNA sangat ke sampai perlu nak menggelarkan orang dengan benda tak baik..? Kita manusia tiada yang SEMPURNA.. Kau suka ke kalau orang mencanang keburukan kau..? Mesti tak kan..? Dah-dah laa tu.. Kalau kau benci sangat pun dengan perangai Lana ni, Kau doa pada ALLAH moga dia berubah.. Habis cerita..

          0

          0
    • heljay says:

      ko sape nak ckp org ppuan jalanan?

      0

      0
    • Lalola says:

      Agak-agak laa wei nak sebut orang perempuan jalanan.. Aku tak minat pun Lana Nodin ke Shila Amzah ke Johan As’ari.. Tapi kan, jangan laa nak menggelarkan orang dengan benda yang tak baik.. Mana tau satu hari nanti, orang yang kau panggil perempuan jalanan tu berubah menjadi lebih mulia dari kau.. Doa yang baik-baik dah laa.. Lana tu memang seksi.. Doa je moga lepas dia berkahwin, dia berhijab dengan sempurna.. Tak payah nak gelar-gelar benda tak baik.. Buatnya ape yang kau cakap tu berpatah balik kat diri kau macam mana..??

      0

      0
    • inni says:

      Tak baik la cakap macam tu. Semua org ada dark side masing2.. Cuma kita bernasib baik, Allah jaga aib kita. Aku tak suka jgk lana ni tapi sapa kita nak gelar dia mcm tu.

      0

      0
    • camsial je says:

      Mulotttttt! sedapp je cakap mcm kawen ngn pompuan jalanan. bagus sgt ke ko tu?bertuah sgt ke jantan kalau dpt pompuan cam ko? cakap tu pandang2 diri same .jgn kerana life die mcm tu ikut sdp mulut ko je nak hentam die.kite kalau duk beribadat atas sejadah x bangkit2 pon..kalau hati busuk..mulut busuk..tetappp humban dlm neraka jugak. Awass ek

      0

      0
    • dyana says:

      nauzubillahiminzalikh… ye..mmg lana seksi n banyak cerita psl dia brcinta sana sini… tp ramai je lg artis lain mcm dia…. mls la nk sebut nama… contoh diana amir la… dulu berlakon, seksi pakai skirt pendek.. skrg, alhamdulillah… dh bertaubat.. so, kita ni, doa yg baik2 dah la… ada je story2 artis lain yg lebih teruk dr lana… tapi dorg pndai cover..mcm lana, lebih suka share… sbb tu org nmpak buruk je dia ni…. tp sama je.. n dia boleh jd lebih baik dari “KITA” dgn izin Allah…siapa tahu kn… in sya Allah….

      0

      0
    • outsider says:

      tak baik ckp macam tu sekali,kita tahu luaran dia jer,sexy tu semua,tp amalan dia kita tahu ker?siapa kita nak judge org,doa yg baik2 dah cukup,dr fitnah org..lihat diri kita dulu sbelum fitnah org…

      0

      0
    • Opssiee says:

      Are you God? The way you responded and criticized Lana has shown how you exactly are, no big difference. Why don’t we all let it be, and try to keep our mouth shut. We are nobody to evaluate anybody.

      0

      0
  16. miss mong says:

    ini lah yg dikata tidak ku sangka..cempedak menjadi nangka.

    0

    0
  17. Anon says:

    cinta pandang pertama ye..perkara pertama yg kau terpandang kat lana nordin ni ape ye johan..

    0

    0
  18. fal says:

    toksah nak ikut gerak hati sangat lah.
    perempuan dinikahi atas 4 perkara : kecantikannya, hartanya, keturunannya, agamanya. tapi pilihlah agama der.
    apa2 pun, all the best lah ye.

    0

    0
  19. damai says:

    adui, knp lah taste johan nie. dah dpt yg elok dan baik, cuba2 lah tanami cinta, tapi nak buat apa dah jodoh. if really till married hope he can guide lana to be good muslimah, no seksi2 anymore

    0

    0
  20. nok gebuzzz says:

    wow!!!!terkezuuuttt mak nokkkssss…….!!!!

    0

    0
  21. sj2 says:

    patut la mcm xnk ngaku suka ngn shila amzah…shila yg nmpk mcm suke tp johan biase2 je..die mmg xminat kot kt die..kawan bleh la..agaknye mmg taste johan nk pompuan yg egrasif kot..dl ngn nabila..tp lana ni bkn dh ade pakwe omputih tu ke???..dh putus kot..ok la tu..biar lana berubah jd elok sikit..jgn johan terikut stail lana pulak sudah

    0

    0
  22. mizz says:

    eh kite pun terbeliak skjp mata membacanya…
    tapi betullah jodoh tu mmg rahsia Allah yg kita sndr x jangka kan…
    bdw good for them…

    #komen aku pun smpi jem…

    0

    0
  23. atieaz says:

    biar betul mamat ni.. apa2 pun good luck! *Allah sudah siapkan pasangan itu bukan semuanya mcm yang kita nak dan kita suka, tetapi disatukan sesuatu yang tak sempurna untuk disempurnakan bila bersama* :)

    0

    0
  24. nedim says:

    hmmm…untongglaa johan boleh panjat gunung everest hari2 lepas ni..ikut gerak hati kan.ikut la dek non oiii…

    0

    0
  25. Jooooooohen says:

    Kahkahkahkahkah lawak akhir zaman… Johan ni kalau ckp nk citer islamik saje.. Tgk2 dah crettttt lana ni tp kesian lobosss sbb byk dgn mat salleh.. Nmpk sgt johan ni jantan yg jenis mcmana kahkahkahkah …ni mmg lawak weihhhhhhhh.. Lagi lawak dr maharaja lawak mega ni, seriousssss lawak.. Patut abil hencap johan dulu ckp x serupa bikin, kuat propa rupanya johan ni skrg kan dh terang lg bersuluh

    0

    0
  26. manusia biasa jerr says:

    hahahaa macam lakalakaa jerrr ~

    0

    0
  27. 9~6 says:

    Atotototo frust menonggeng dan tertonggeng.

    Patut ah padam sume gambar berkaitan johan dkt insta…
    Moral of da story, don’t gedix2 more after this babeh.

    Bersederhana kan bagus..pape pun taniah johan, semoga kehadiran johan pd lana akan membentuk keperibadian mulia. Fikir positive…

    Pada shila dan keluarga…yg baik belum tentu sempurna..yg sempurna belum tentu baik buat kalian…bertabahlah hokeyyy

    0

    0
    • fairus sulaiman says:

      Meanwhile at somewhere else, probably Penang , Sharnaaz Ahmad tersembur pasembor yg dia baru breakfast tdi dek kerana tergelak besar …..

      0

      0
    • shilaamzah says:

      Shila saja meraih perhatian mama firdausari, sbb tu hupload picture kat insta..mtk bertabah konon…aiyoyoooo dgn kenyataan itu mmg tau cek shila ni dah syok kat bebi johan dan berangan bagai nak nek pelamin..

      Kawenkan ajer shila dengan dean daud tu….family ko kan ke suke dengar ckp dean daud siap jatuhkan ex dulu mcm pakat2.

      Sharnaaz, ko xyah berenti,,teruskan kerjaya..peduli ckp haters..kontrol baran dan be nice with others ok.

      0

      0
  28. hani says:

    jgn hina lana tu..kte xtau 1day die jd wanita solehah.. sape tau?? Allah klu nk bg hidayah xpilih org..

    0

    0
  29. KO HADOO says:

    alhamdulillah..smga Johan dpt mbimbing Lana lps ni..mgkin ni jalan Allah nk bukekn hati Lana utk ke arha lebih baik..In Shaa Allah…

    0

    0
  30. ehh says:

    amik ko pkcik ND lala..hri tu bkn kemain kutuk sharnaz dlm melodi, siap bg perumpamaan binatang.tup2 ank pkcik dh kne main..layan la prasaan sorang2 shila oii..lps ni pkck ND lala nk bg komen ape plk ye kt melodi psl johan ni?

    0

    0
  31. bebal bertingkek tingkek says:

    dafuq ??? kemon la wey .. lana tu mulut nok arom. tp think positif. bagos ar kalo ko leh bimbing dy ye ..

    0

    0
  32. fairus sulaiman says:

    tahniah la kalau btol .. tapi pasal shila tu nampak benar dia tgah bengang .. siap kuar prkataan Bullshit lagi tu ..HAHAHA cant wait for for another ombak rindu video .. keep it coming shila ..

    0

    0
  33. Julia says:

    mak ko restu ke johan?

    0

    0
  34. sweeties says:

    hukum karma jugak utk N- —-, walau sjahat mana shahnaz, ada cara nak tolak kn..so skarg akn rasa serba sikit apa yg shahnaz and fmly rasa..pd pandangan saya lh..maaf klu ada yg x suka…tp apa pun memg betul 4 ciri wanita pilihan yg dinyatakan td..tp x salah klu betul2 johan ada niat bawak lana ke arah kebaikan..lagi besar pahalanya..Insyaallah..

    0

    0
    • kacap terbalik says:

      aku setuju dgn ko…
      aku pn rs tu balasan tuk shila amzah
      johan bela nsib bg pihak sharnaaz
      hukum karmaaaaa

      0

      0
      • dena says:

        orang islam tak de karma2 ni…. tuhan kita tak jahat la nak bagi balasan jahat kat orang… mungkin ni petunjuk yang johan tu jodoh dia dengan orang lain, jodoh shila ngan orang lain.

        tapi aku perasan johan ni senang betul jatuh hati.. nk betunang tahun depan dah kecoh2 kt media..sedangkan benda belum tentu jadi.,,nanti kalau tak jadi kecoh lagi sekali, malu lagi

        shila, bapaknya kata nak anak fokus kt kerjaya tapi semedang duk layan perasaan.

        *masih bersimpati dengan sharnaaz, sbb aku tak tahu apa salah dia sampai nd lala benci sangat ngan dia.. kalau pasal “bencinta” yang buat shila rasa trauma sgt tu, sharnaaz dah cakap kalau betul ckp depan2..dan2 plak si shila nafikan.. tak paham. aku nampak diorang sesuai sgt berdua cuma kadang2 over exposed

        0

        0
  35. apa cerita juliana banos says:

    To Lana Nordin , Tahniah Lana ..semoga bahagia dan menjadi isteri yang membanggakan suami dalam rumah tangga
    To Johan , Semoga dapat membimbing Lana menjadi suri yang terbaik dalam hidup mu
    To Shilalat , Bahagiamu Deritaku..Hahahaha ..Senang je ceritanya ,K.A.R.M.A ..dengan apa yang awk tuduh pada shaarnaz

    Kesimpulannya : Johan saje je nak test market kat si lalat tu ..(yg lain korang pikir lah yer )
    Biasalah Lalat budak2 baru nak up..baru nak kenal erti cinta sebenar katonya..wakakaka

    0

    0
  36. mia says:

    xpela.. kite doakn yg terbaik. harap Johan dpt mmbimbing lana pas kawen nnti..

    0

    0
  37. just says:

    johan asari mmg the king of crocodile..nape laa bkn die yg blakon dlm playboy itu suami aku..tuihh!

    0

    0
  38. Anonymous says:

    Lain macam je bunyinya. 3 hari dah terus melamar. Macam dah terkena minyak dagu . Baru jumpa 3 hari pun dah tergoda dengan keseksian Lana, cam ne tu , itu maknanya lebih pada nafsu. Apa kata keluarga Johan. Mesti kecoh… Kalau Lana sendiri sudah terbukak hati nak berubah, tak pe la . Masalahnya takut Johan yang terikut cara hidup Lana. Jangan nanti bila dah berkahwin menyesal pulak. Dah elok2 dapat permata, nak juga kaca….

    0

    0
  39. Anonymous says:

    emmmm.. shila tu da kene reject makkk nokkkk.. hahaha.. kemain ngutok c sharnazz, cm bagusss je kn? post gamba johan bagai(banyakkkkkk plak tuh!).. kn Allah dah balas setepek kt muka hang!!

    0

    0
  40. Lisa says:

    Something fishy…. Ni mesti gimik pelancaran produk ke..drama ke.. tengokla nanti..

    0

    0
  41. babai cute says:

     “Tidak ada insan suci yang tidak mempunyai masa lampau dan tidak ada insan yang berdosa yang tidak mempunyai masa depan ”

    Marilah kita doakan mereka sama2 menuju kearah kebaikan yg diredhai ALLAH.

    0

    0
  42. sha says:

    Sian shilaaa….

    0

    0
    • fairus sulaiman says:

      xpayah nak simpati … watpe nak kesian dgan mangkuk yang terus-menerus burukkan ex-bf dia smpai si sharnnaz ahmad tu tertekan sgat smpai trpaksa bersara dari industi hiburan ? ..

      mark my word .. he’ll do the same with Johan … lpas ni if ade kuar filem pasal lelaki beralih cinta kpd pumpuan laen .. dia akan tweet “been there done that”

      suck it shila .. u and your family deserve it ..

      0

      0
      • kim says:

        Hahahaha agree with you! Shila tu dah meroyan dah kat twitter! pastu fans dia mula lah sibuk2 nak menenangkan dia… attention seeker betul.. dulu i minat shila, but after i read her twitter (sekali with her mom), terus naik menyampah. Bajet good2 je dia ni. This is what we call KARMA. It must be sux right shila? hahahaha i even agree with tweet yg pernah ditulis oleh sis of sharnaaz… shila is hypocrite! LOL

        0

        0
      • nida says:

        Shila amzah ni taylor swift malaysia. Silalah produce lagi yg awesome2. N jadi macam taylor swift. untung2 lagu hit. yg kene kutuk ex gak .hehe

        0

        0
  43. atien says:

    biar betul ni.????/
    aku baca 2-3 kali ni.. mcm x caya jaaaa…
    abis mna prgi bf lana yg dr palestin tuuu…

    0

    0
  44. cecibo says:

    at least ada diversion pada citer che ta dan kawin juta2nyaa

    0

    0
  45. cili padi says:

    ape kate hati ND Lala yer??? ni lah suke kondem org sangat2 sampai Johan pun takut nak ber-mentuakan NDlaLa….la..la…la..ni kire patah dah beribu2…

    0

    0
  46. cicaq chantek says:

    pengajaran gak wat ND sbb dlu reject shanaz ~ x nak langsung pandang shanaz, at last.. huhuhuuu ~

    0

    0
  47. ikan kembong says:

    alhamdulillah…xbaik kite mengata2 lana lg…mana tahu dgn hidayah Allah die blh berubah mcm diana amir..diana dlu pn seksi jgk.apepon shila jadikan ini satu pengajaran.jgn nk oevr expose sgt,,,mgkin karma atas ape awk n famili awk buat pada shanazz.shanza btol2 ikhlas nk kawen ngn awk dlu….kesian die… tahniah johan & lana..

    0

    0
  48. MJT says:

    Hukum Karma! see..hope shila Amzah tu sedar apa yang dia selalu mengata to ex dia si Sharnaz tu…haa now serve your right! Johan pilih Lana… :D

    0

    0
  49. cikmunge says:

    Perempuan yang baik hanya untuk lelaki yang baik… begitulah sebaliknye.. bersabar ye shila… mmg Johan da tertulis utk Lana..

    0

    0
    • fairus sulaiman says:

      perempuan yg baik x mengutuk dan menghina seseorang yg pernah dia sayangi dulu

      perempuan yg baik xlari rumah smpai bapa kena wat report polis ..

      perempuan yg baik x sebut perkataan Bullshit

      perempuan yg baik x upload video dia nangis dan lpastu boleh pulak nyanyi lagu ombak rindu dkat youtube

      nak lagi x ? ade banyak lagi boleh bagi .

      0

      0
      • Abby Adabi says:

        To @ fairus sulaiman

        Berdasarkan nama kau, aku anggap kau lelaki lah..

        Lelaki yg baik tak menulis komen2 yg bakal menjatuhkan seseorg

        Lelaki yg baik tak masuk dalam blog gosip semata2 nak menghentam org

        ;Lelaki yg baik kena bersikap gentleman bkn kutuk blakang2 org

        Lelaki yg baik tak mengumpat org

        nak lagi x? ade banyak lagi boleh bagi

        0

        0
  50. Anonymous says:

    harap tak ada kes melarikan diri dan buat video nanges nanges lagi. takmo takmo takmo

    0

    0
  51. lona says:

    si lana tu pun sapu je laa.. xde plk kata nak kwn dulu ke, kenal hati budi dulu ke, wlupun baru 3 kali kuar mkn sama2. dah anak datok rugi wei klu tolak. johan, klu kau x bimbing lana nie takut2 dia plk yg ‘bimbing’ kau nti. jaga2 johan, dia nie kaki sentap!

    0

    0
  52. Jemah Jematon Jr says:

    Uols..ape pandangan Uols kalo I ckp Shila nak try Taufiq batisah lak lepas dikecewakan oleh si Johan sbb kat Instagram die..si Shila ni sanggup lukis gambor taufiq 2 jam ok..then bila Taufiq batisah puji..sanggup die nak Bagi lukisan tu..siap nak Post kan lagi…siap ber”Uncle” n ber”Aunty” lagi…mcm gedik jer..terkejut gak die x lukis gambor Johan..something Fishy kan..he3

    0

    0
  53. mmm says:

    bole caya ke si johan neh…mcm bengong ja…mmm

    0

    0
  54. nobody says:

    for u LINDA…

    BE POSITIVE..
    siapa yg perempuan jalanan nih?adakah anda menyatakn dri sndri?
    xyah la nk emosi..dh jodo.

    0

    0
  55. acer says:

    btul diana amir tue seksi tp bkn kaki sentap, kaki laser mcm lana tue. mulut klu dah over pun susah jgk nak berubah.

    0

    0
  56. jj says:

    “i ain’t that girl with white scarf and the guitar no more” katanyaaa. kesian kat kau shila oii. kalau betul shila anggap johan tu sebagai kawan, dia xkan padam gambo dia ngan johan aku rasa. relax je sudaaah. dah kenape nk emo padam gambo kawan kau bila dia ckp nk kawen kannn hahahahaa

    apapun., semoga dapat lah johan membimbing si LN ni nanti. tunggu kawen betul2 nanti br nk ucap tahniah.

    0

    0
  57. teropong says:

    tahun depan tu bila ..?? bulan 1 bulan 2 ….. atau setengah tahun ….. x leh pakai statement johan ni ….. statement budak ingus meleleh .Baik la ko cari org lain lana …….. johan ni x empok lagi ……

    0

    0
  58. Anonymous says:

    aku baca tajuk cite ni dh terkesima jap…betul ke x btl atau hnya propa jer…tpi kalau johan nk bawa si lana ni ke arah kebaikan ap salahnya…kita doakan jer la dia org bahagia…tpi kt kepala ni ada rasa mcm musykil skt la…x tahu nape…..

    0

    0
  59. life goes on says:

    mmg antara berita psgn nk kawin yg mengejutkn. hari tu adam n fiza elite. ni johan n lana. sama je jalan citer, jumpa dlm 3x pastu trus lamar. hrp mmg membuka jalan untuk lana berubah.. dan untuk shila… takyah la nk kecewa sangat sbb johan tu bknnye luahkn perasaan dia pon kt ko. da nmpak mcm perasan sorang2 je yg johan nk kt ko. even thou family korang mmg rapat dah mcm nk berbesan dan kenen2 kan korang… tapi cinta mmg takleh dipaksa kan. rsnya ini boleh jadi pengajaran utk ndlala n family. org yg betul2 nk pinang anak ko… ko tolak mentah2..ckp nk fokus karier la ape la. tp bile johan anak datuk tu close dgn anak ko.. elok je ko ikotkan… takde nak halang2… dlm kes ni… aku rs sharnz tu mmg ikhlas nk memperisterikn shila tp sbb terlalu dikongkong oleh family… smpai satu family dok cemuh si sharnaz tu… apa pon.. life goes on… pk setiap yg berlaku ade hikmahnya…

    0

    0
    • ekin says:

      mmg betol pon..kalo ikotkan family sharnaaz malu besar sbb mulut ND Lala yg bajet jutawan sbb MLM dia tu.. pdhal dia xtau yg family sharnaaz pon bkn calang2 org..thats y family sharnaaz xnk buka mulot mcm ND Lala.. kesian sharnaaz terpaksa tanggung malu sbb family dorang ni.. skrg baru tau perasaan malu tu mcm mana..

      0

      0
  60. Anonymous says:

    aku ni bukan ap…kalau johan cakap ni mcm bnyk y x btl dari y betulnya…dia ni mudah rapat ngan pompuan n MUDAH sgt jatuh cinta…kalau x caye cuba tengok cite dia y sebelom ni…

    0

    0
  61. mimi says:

    aku rase baik johan n shila same2 je mengong…shila psl kes de ngn si sharnaaz…maybe ni hukuman utk ko la…asik buruk kan ex boyfie ko je an..da jadi mcm ni, kan dah malu..si johan ni plak…mcm playboy je..mcm buaya je..hahaha…aku bukan nk doa kan benda yg x baik kt de..tp johan ni stat mase de dgn izreen azminda, gosip ngn fasha sandha, then ngn nabila huda…pastu shila amzah..now..lana nordin…aku xtaw nk ckp de ni laki jenis ape… susa nk expect..jgn after kawen timbul masalah x serasi or nk kawen lg satu or ape2 je la…sbb johan ni pun jenis suke main2 hati n perasaan gadis2…takut ade balasan utk ko di kemudian hari..huhuhu..tp kalau btol ko nk kawen ngn si lana tu, all the best la ye.. ^.^

    0

    0
  62. Hantu says:

    kenapa shila nak terasa..rasa nya shila pun ckp dia dengan johan kawan baik..maaflah kurang gemar dengan shila..nampak byk pura2..

    0

    0
  63. aku bukan aku says:

    johan ni budget je lebih…budget hot…

    0

    0
  64. ISLAM ITU INDAH says:

    Semoga Johan Asari dapat membimbing Lana agar menutup aurat serta bertudung litup . pilihan yg tepat .. segerakan :))

    0

    0
  65. lalat meroyan says:

    lalat nak hinggap kat mana plak lepasni errrkk ..hahaha ,wahai shila oitt ,aku jadi kau..malu makan tahun..keluar rumah pun terpaksa pakai tutup kepala muka semuaaa pakai baldi..malu woo …hahaha ! haa..shila ni boleh jd bff nas adilaa tu err ?? Boleh kott..hehehe..Kita ni perempuan kan,kalau ada perasaan suka pada memulanya,tak perlu expose sedunia okey,malu tauuuu

    0

    0
  66. Anonymous says:

    Johan ni suka pada pompuan yang seksi2 rupanya. Dulu dengan si Nabila …ni dengan Lana pulak. 3 hari je dah jadi angau dan terus nak kawin. Parah tu….macam dah kena manderam je.

    0

    0
  67. mimi says:

    diorang dah terlanjur….tu yg nk kawen tu…

    0

    0
  68. Miss Gucci says:

    The wedding will not be happen. Uolls tau x family background si johan nie. Family johan nie sume dari golongan high end / socialites. Nabila dulu kena reject dgn mak johan. Now lana nordin pulak?? Johan nie anak org kaya. Tu pasal dia bole jd king of crocodile. Petik pompuan sekali, 10 yg dtg:-)

    0

    0
  69. Minah Jebon says:

    Pasni kuar lak statement Sharnaaz…

    ‘Saya dah ubah fikiran untuk tidak jadi bersara dlm masa terdekat ni’

    0

    0
  70. muslimah says:

    wowww….xsangka ye..pk +ve…i rasa johan ni suka org yg lincah n liar…maybe ni cara nk bawak mereka ke pangkal jalan…pas kawen kita tgk versi sopan lana nordin…hahaha…maybe nabila tak terkawal oleh johan….ape pn…kalo dh ikut gerak hati tu maknanya dia dh berserah pada Allah…

    0

    0
  71. Syed says:

    Gantikan kebencian dengan kasih sayang, pasti hidup lebih bahagia.

    0

    0
  72. ct says:

    jika Johan benar2 ikhlas menerima Lana..cepat2 lah meminang lana..dahulukan yang halal :) doakan terbaik untuk mereka..amin :)

    0

    0
  73. politik says:

    lelaki mmg jenis bg harapan palsu dekat perempuan. lps tu ckp prmpuan terhegeh2 dekat die. johan ni spesis tu la. idiot.

    0

    0
  74. Lizz says:

    Sila visit bit.ly/17Ysl0H

    0

    0
  75. Anonymous says:

    TERKENTUT AKU DENGAR CITER NI..

    0

    0
  76. mak c kina says:

    aku xsuke si lana ni sbb pakaian dia,tp dia belakon,ok je…dah mmg watak jahat je kan,mesti la gedik skit..klu ikt kan aku pn xla suke klu johan dgn dia ni…jauh sgt…tp klu btl la johan nk khwn dgn dia,byk pahala nye…sbb bawak pompuan mcm tu utk dijadikan salah sorg ahli syurga…

    0

    0
  77. hantu says:

    suka tengok tetek letewwww…hahahahaha

    0

    0
  78. Anonymous says:

    padan muka hang shila oii…… aku pasti shanaz gelak besaq… hahhahahaha (sambil guling2 atas lantai..)

    johan ni kaki gomoi tetek ni…

    0

    0
  79. han says:

    suka tengok etek letewwww

    0

    0
  80. Anonymous says:

    Johan ni cepat jatuh cinta.semua drama yg dia berlakon mesti ada skandal. Mula2 dulu heroin drama juvana, fasha sandha, nabila pastu seterusnya. Hati dia ni tak tetap, semua nak.

    0

    0
  81. Anonymous says:

    Kakak si johan ni pun seksi . Dlm drama yg ngan farah af tu siap pakai tube lagi

    0

    0
  82. mimi says:

    mula2 dgn izreen azminda..pastu gossip ngn fasha sandha..pastu nabila huda..pastu shiLALAT…now ngn si LANA NORDIN plak….mcm playboy je..mcm buaya je..hahahaha

    0

    0
  83. Anonymous says:

    Best lah johan, hari2 makan apam gebu.

    0

    0
  84. azreen says:

    Perempuan yang baik untuk lelaki yang baik..begitulah sebaliknya…kbai

    0

    0
  85. keliru says:

    Kenape ramai yg mencerca shila and mengangkat lana?
    Korg dok kate lana can change.. shila x blh change ke?
    Sy bukan defend shila ye.. tp ni pemerhatian terhadap comments.
    Jgn berubah ke arah kebaikan, jalan Allah, semata2 kerana ade lelaki nak bimbing.
    Jgn pilih jodoh dgn niat nak mengubah org tu.
    Do it because of Allah swt.

    Everyone can change. Yang penting niat.

    0

    0
    • Anonymous says:

      knp saya rasa awak ni macam shila? hehehehe

      0

      0
    • Anonymous says:

      Aku xphm 1 menda je..dlu msa shilalat ikut ckp sharnaaz pertahan cinta dorg suma org kutuk2 si sharnaaz ckp baran la,gengster la,xrespek parent shilalat la..warning mcm2 kat shilalat..now nk ckp pdn muka shilalat n fmly sbb tolak niat ikhlas sharnaaz.xphm ape yg dorg cani nk sbnrnya..mmgla shilalat tu bajet good2 je,tp bila dlm keadaan skrg nmpk sgt public cma tau komen tp xkonsisten dgn komen2 tu..kita xknal dorg personally,so jgn judgemental sgt.doa yg baik2 ja ckupla

      0

      0
  86. im not mr arrogant says:

    yg aku nampak Johan ni senang sangat nak jatuh cinta.. setiap kali berlakon drama n mostly drama bersiri (start dari Juvana) mesti nak dikaitkan dgn heroin2 drama tu.. 3 hari tu mcm sekejap sgt nak declare hubungan Johan oii.. tapi mana tau kot2 Johan dah buat solat istikharah kan… good luck n all the best bro.. semoga dapat membimbing bakal isteri ke arah kebaikan..

    0

    0
  87. maya says:

    Betul ke ni? mcm x pcaya je… Tgk IG mak Johan tu.. mcm dia sedih je dgn kptsan johan.. coz nak bermenantukan shila..

    0

    0
  88. Pondan Selatan Thai says:

    Masalahnye, pondan tu nak kat ko ke Johan oiii?!

    0

    0
  89. cik kim says:

    Mana si Abby Adabi ni.. nak dengar komen dia.. Selalu berletop2

    0

    0
  90. mariam kampung pantat says:

    boleh masuk league “the most hated couple of the year” ni. calon2 laen : nek ta dgn zain lemang pink & pojiah haus dgn asben die yg nok2 tuh !

    0

    0
  91. mak jemah says:

    Pastinya ramai peminat industri hiburan tempatan terkejut dengan berita mengenai kesediaan Johan As’ari untuk memperisterikan pelakon kontroversi, Lana Nodin hanya selepas tiga hari berjumpa.

    Menerusi Berita Harian hari ini, hubungan kedua-duanya dilaporkan mula rapat selepas berjumpa buat pertama kali dalam sebuah program pada 18 Oktober lalu.

    Sejak dari itu, mereka saling bertukar nombor telefon dan keluar makan tiga hari berturut-turut sebelum Johan nekad melamar Lana.

    Menurut Johan, dia cukup yakin Lana adalah calon isteri terbaik seperti yang didoakan di depan Kaabah sewaktu mengerjakan umrah awal tahun ini.

    WHAT THE HECKK!! 3 HARI KENAL ???

    0

    0
  92. insan biasa says:

    Terimalah hakikat yg lelaki lebih gemarkan wanita yg boleh membuat keputusan sendiri berbanding ank bapak.

    Tahniah lana n takziah shila

    0

    0
  93. siti says:

    Alhamdulillah…doa yg terbaik buat johan n lana, rencana Allah buat hambanya nya… moga d permudahkan segala urusan… Kita jgn menilai orng seolah dia xnk berubah pada kebaikan… tp berdoalah moga pintu hati nya terbuka :)

    0

    0
  94. Sha says:

    Macam mana dia buat kat Izreen Azminda, mcm tu jugaklah dia buat pada Shila Amzah. Kepada Johan, kalau kau tak berniat nak menikahi perempuan itu, kau janganlah bagi harapan kat dia. Ini namanya, lelaki kurang ajar!!

    0

    0
  95. nani says:

    entah-entah..si johan ni memang dah bersekongkol ngan si shahnaaz kenakan si shila ni….sebab dorang kawan baik masa dalam juvana lagi….dah bapak si shila nak jaga status sangat.,….macam anak dia tu antarabangsa sangat….haaa..amik…sekali di main-mainkan ajer dek budak2 ni ND lala tuuuu…hahahaha..adakah statement aku melampau….

    0

    0
  96. Anonymous says:

    Sy tgk byk org yg ketawa n kata Padan muka dkt shila…n Ada org yg kata Johan patut dpt yg lbh baik dr Lana …knp org2 ni. Berangapan yg Johan tu mcm lelaki yg baik n alim sgt? Johan itu dh terang2 hipokrit…cepat sgt jatuh cinta…bla dia dh tak suka blh pula ckp anggap mcm Kwnla…mcm adikla sedangkan Dlm media pun dia dh terang2 mengaku cinta…dgn izreen dia buat mcm tu skrg dgn shila pula…hari tu dia senarai kan 4 perkara Wajib yg patut di nilai pada seorg gadis Utk dijadikan isteri dan dia kata semuanya Ada pd shila…skrg blh pula kata anggap shila Adik…tak salah nk Kawin dgn wanita seperti Lana n nk membimbingnya…tapi Johan pun mcm tak betul je tapi nk bimbing org lain…itu alasan je rasanya Johan terpikat dgn fizikal Lana je tu…n laki mcm ni dh Kawin pun belum tentu stay dgn 1 cz hati tu asyik berubah2 mudah jatuh cinta….disini yg bertopeng tu Johan …Lana dia mmg tunjuk itu diri dia …shila pula for me no comment …but sekurangnya dia takle berpura2 baik sgt mcm si Johan tu…lakonan takle sebyk mana…gosip cinta je lbh n yg paling benci hipokrit…Johan stop lakonan u tunjuk rupa u yg sebenar

    0

    0
  97. cik je says:

    Dah yg korang nak kutuk shila amzah kenapa plk.xkena kat batang idung sndri.kat adik ppn sndri.kt kakak sndri.tahniah utk johan dan lana.utk shila semoga Allah temukan jodoh yg lebih baik utk shila

    0

    0
  98. Anonymous says:

    Jgn la menggelupur sume…. lum tahap nikah pun

    0

    0
  99. marimar says:

    lana nodin ni baik laa…
    don’t judge a book by its cover
    dulu aku satu sekolah dgn dia
    korang tanya la geng 1 sekolah dgn dia
    cuma dia seksi sejak jadi artis
    tu je
    alaa korang kat luar tu pun sbb xjadi artis je kan
    korang pun seksi jugak

    0

    0
  100. Pavlova says:

    patutlah ada kluar statement “saya sukakan lelaki melayu” baru2 ni, rupanya ada udang sbalik mee.

    0

    0
  101. LAT TALI LALAT says:

    johan mg nk shilalat..tapi pak nd lalat cerewet sgt..
    byk songgeh utk bakal laki anak dier..
    jadi johan pun cancel la..
    pilih la lana..sng ckit nk jga n bimbing..
    same la kesnyer ngan sharnazz dulu..
    sudahnye..
    andartu la shila amzah dek perangai n songgeh nd lalat yang xsudah2 tu…

    0

    0
  102. Hannah says:

    Baru je nak tengok IG Shila yang kata ada Mak Johan tu. Masa search ada lagi. Tengah tekan, boleh pula page not found. Sekali reload, dah delete dah gambar tu. Less than 10 seconds. Haish. Kenapa delete pula Shila? Adakah sudah kena “sound” dengan sesiapa?

    Apa pun, semoga yang terbaik buat mereka ni.

    0

    0
  103. Anonymous says:

    Laki laki yang baik untuk wanita yang baik juga…. makanya dianjurkan di dalam islam jikalau membuat suatu keputusan dianjurkan beristikharah dulu, Apalagi masalah perkahwinan… memohon petunjuk kepada ALLAH,kalau kita sudah beristikharah insyaALLAH akan diberikan jalan terbaek… membuat keputusan terburu.tup tup tup..ikutkan hawa nafsu

    0

    0
    • tulip says:

      kamu terlupa sesuatu…sepatutnya begini:-

      Laki laki yang baik untuk wanita yang baik juga, MELAINKAN DI UJI OLEH ALLAH..

      sebagai contoh, A seorang lelaki yang baik dan warak, namun dia berkahwin dengan seorang pelacur..itu ketentuan Allah menjodohkan mereka..dan perkahwinan tersebut sebenarnya ujian buat si isteri (pelacur) dan A..ujian buat A kelihatan lebih besar iaitu untuk menarik si isteri kembali ke jalan yg benar & berhenti dgn pekerjaan terkutuk, membimbing isteri mendekati Allah dan tanggungjawab selainnya sebagai suami yang baik dan soleh.

      Jadi lelaki atau wanita, walau siapa2 pun, kalau Allah nak uji ia adalah hak Allah..selalunya, lebih beriman/lebih warak org itu, lebih besar ujian dariNya..

      Untuk cerita ni, saya tak kenal Johan secara peribadi..tapi apa sekalipun saya mendoakan semoga dia lelaki yg boleh membimbing isterinya kelak, tak kiralah dgn sapa pun dia kahwin nanti.

      0

      0
  104. zedzaed says:

    shila punye tomato , lana punya tembikai.. mesti la johan pilih tembikai.. pandai btol la johan ni

    0

    0
  105. none says:

    Walaupun aku tak suka tgk pemakaian Lana, aku harap dia dpt hidayah. mana tahu dgn dia dan Johan dia akn berubah? siapa kita utk menghukum. tgk saja doa lana minta tuhan beri pembimbing utk dia. mcm shila, aku kureng sikit. sbb dia terlalu show off, over meluahkan perasaan dkt twiter insta smua. mcm dia bertepuk sebelah tangan je. btw smoga dua2 dpt jodoh yg baik. tah kenapa aku skong johan dgn lana smoga mereka berubah ke arah kebaikan. Amin. Ya Allah pimpinlan Lana ke jalan benar..

    0

    0
  106. kak bedah says:

    pergh!!tanjat gegirl.berita adam n fiza kawin dh cukup wat kak bedah terkejut
    yg ni terus naik tangga teratas!
    kak bedah dh pesan kt korg, jgn maki2 hamun2 artis, hidayah Allah kita xtau.
    byk contoh2 retis yg seksi gila dulu skrg dh berhijrah lagi sempurna tutup aurat dr kite2 ni.
    kalau xde org mcm johan nk memperisterikan lana, maka org jahat jugak ke yg akan kawin dgn dia?so nk biarkan dia terus hanyut?niat johan yg suci murni tu kak bedah doakan Allah permudahkan ye.

    0

    0
  107. jaymiee says:

    Apapun jodoh, ajal , maut dan rezeki hanya Allah yg menentukan.semoga mereka berdua bahagia sehingga ke akhir hayat…in shaa Allah.

    0

    0
  108. kiah popia says:

    johan ni berselindung disebalik latar belakang budak tahfiz kononnya…baik, alim sebagainya. realitinya…susah nak gambarkan tgk berapa ramai perempuan pernah digosipkan ngan dia. senang2 buat kenyataan, klau dia jodoh saya, saya terima segala bagai seblumnya, tbe2 nak kawin ngan orang lain. MOTIF??
    artis sekrang ni sng naik sbb benda mcam ni larh bakat biasa2 je.
    lepas ni naik plak cerita tak jadi sbb tak de restu..biasa sangat situasi artis kat malaysia ni.

    “kurang kontrovasi, tingkatkan prestasi, berdiri atas bakat sendiri.

    0

    0
  109. Lelaki Sejati says:

    Tetek besar…asset bagi wanita. :)

    0

    0
  110. Lodeh says:

    At last.. busty woman jugak terpilih.
    hahahahaha adoi lawak.

    Shila, kau naive lg yang.

    0

    0
  111. takterkejutpom says:

    shila x perlu bersedih.. jodoh yg baik utk yg baik..dan sebaliknya.. kalo ditengokkan history bekas2 johan ni, mmg stok2 ala2 lana nodin ni jugak..so x pyh nk tkejut sgt la.. huhu.. shila amzah ptot bersyukur taw awal2.. so no need to sedih2 k shila. org popuan xkn beriye kalo lelaki tu x beriye tunjuk mcm bg harapan.. sudah la..tp tu la silapnya shila selalu terlebih excited bila jatuh cinta nih.. lek2 la kak.. haha
    to johan, tahniah at last da dpt tgkp “ultimate” girl if ur taste.. blerghh

    0

    0
  112. ataspagar says:

    Kenapalah you all ni duk mengutuk2 shila. Jodoh pertemuan kan di tangan tuhan. Ape2 pun harap Johan bawak si Lana gih klinik check dulu kan ade STD. Yelah sb duk asek bertukar2 pasangan. Baru2 ni dgn mat salleh. Kan silap2 haribulan dapat sexually transmitted diseases, naya je…. Tapi mesti mak johan tak berkenan dgn perempuan sundal ni

    0

    0
  113. Anonymous says:

    Mana la tau kalau2 jodoh Shila dengan Shanaz. Kuasa Allah kita tak tau kan.

    0

    0
  114. […] Johan As’ari Bakal Kahwini Lana Nordin (208) […]

    0

    0
  115. eh eh eh says:

    padan la muka si ND Lala tu..asyik ckp sharnaz x layak nak kan anak dia..dh lama putus pun xabis2 mengutuk sharnaz..padahal si sharnaz dh nk buat cara elok nak dtg meminang lagi..yg si shila ni pun perasan sgt..skang malu blk la si ND lala beria sakan bergambar dgn family johan konon2 nk jd besan sgt kan..mentang2 la johan tu ank org kuat politik..ko bodek sakan..last2 si johan pun xmau anak ko..malu wei malu

    0

    0
  116. hana says:

    Dlm pale nie cuma ada yg positif n negatif ttg ketiga2 nya.. baik shila, lana n johan.. walau sape pn jodoh yg dh dtetapkn utk diri masing2.. buwuk atau baik.. tima jela dgn redha.. Allah lbh tau yg mana lbh baik utk umatNYA.. moga jodoh terus berkekalan.. hidayah e2 milik Allah.. sape kta nk mempertikaiknnya..

    0

    0
  117. eh eh eh says:

    padan la muka si ND Lala tu..asyik ckp sharnaz xlayak nak kan anak dia..dh lama putus pun xabis2 mengutuk sharnaz..padahal si sharnaz dh nk buat cara elok nak dtg meminang lagi..yg si shila ni pun perasan sgt..skang malu blk la si ND lala beria sakan bergambar dgn family johan konon2 nk jd besan sgt kan..mentang2 la johan tu ank org kuat politik..ko bodek sakan..last2 si johan pun xmau anak ko..malu wei malu

    0

    0
  118. dhkjg says:

    terkejut2 aku dengar pasal ni,
    yg shila tulis Bu**sh** kat tweet tu lagi terkejut.
    mohon jaga perkataan. awak tu muslimah bertudung.

    apa2 pun kalo dah jodoh… semoga betul2 di jalan yg benarlah ye.

    0

    0
  119. gadis semasa says:

    Bagi aku, korang tak payah lah nak tunjuk bagus dan tunjuk bijak dengan komen-komen korang. Aku pulak yang rasa meluat baca komen korang. Suka buat spekulasi sendiri dan fitnah-fitnah yang tiada bukti. Ingat! Dosa orang yang membuat FITNAH lebih besar daripada MEMBUNUH. Perempuan jatuh hati dan terperasan bukan dia yang minta. Tapi rasa tu Allah yang beri. Korang kena ingat PERASAAN ITU ALLAH YANG BERI!. Dan tepuk sebelah tangan tak akan berbunyi. Kalau Shila bukan dengan Johan pun, apa masalah korang? Dan kalau Johan dengan Lana pun, apa masalah korang. Menyusahkan korang ke? Bagi aku manusia ni tak ada yang tak pernah perasan. Kalau caring sikit mudah perasan. Baik lelaki mahupun perempuan. Sama je. Korang tak payah nak nafikan diri sendiri. Hipokrit aku rasa korang ni.

    0

    0
  120. Ahkak dah buhsan says:

    Tahniah buat Johan, besar pahala Johan seandainya dia dapat mengubah Lana untuk menjadi muslimah sejati selepas ini, Subhanallah.. betapa besarnya kuasa maha pencipta mempertemukan mereka, membuka hati Johan… itulah yang dinamakan rahsia ALLAH, jodoh ajal maut semua kuasa ALLAH, ALLAH telah mengaturnya dengan indah… ALLAH sayangkan Lana, sebab itu ALLAH berikan Johan untuk Lana, agar Lana kembali ke jalan yang benar, wallahua’alam. Hanya ALLAH yang maha mengetahui. Seandainya berita ini benar, semoga ALLAH memanjangkan jodoh mereka yang halal kelak hingga ke Jannah, amin.. amin… amin… yarabbal a’lamin

    0

    0
  121. entahla says:

    tahniah johan n lana , semoga johan dpt bimbing lana . semua manusia boleh berubah :)

    0

    0
  122. […] Johan As’ari Bakal Kahwini Lana Nordin (226) […]

    0

    0
  123. budak kampung says:

    alhamdulillah..smoga kekal hingga akhir hayat..johan kne didik lana elok2, mne la tau tup2 lana dpt brubah jdi isteri solehah yg trbaik utk suami..congratss..klu da ske kawin,brcinta la lps nikah nnti

    0

    0
  124. Anonymous says:

    Dulu bila heboh kes Johan dengan Izreen..xtau nak percaya sape tapi sekarang dah tau dah sape betul sape salah…mamat ni mmg mudah jatuh cinta dengan pompuan…ada potensi kawin banyak dia ni sebab mudah sngt jatuh cinta…

    0

    0
  125. inaman says:

    kembali kepada hakiki…salah satu ciri2 wanita utk dijadikn calon isteri… ialah “agamanya” besar risikonya..jika mempertaruhkn utk mendidik beliau ke jalan benar..xsemestinya nak bimbing dgn berkawin xkawin pon bleh kita mempengaruhi seseorg utk berubah…contoh diana amir..berhijrah br kahwin..

    0

    0
  126. trending says:

    Wow skrg mmg trend lelaki muda kawen dgn perempuan tua woi

    I like!!!!!

    0

    0
  127. Zain Sardin says:

    Elok gak kawen ngan lama in dah tau body cantik sexy seme tu bonus bro

    0

    0
  128. […] Johan As’ari Bakal Kahwini Lana Nordin (233) […]

    0

    0
  129. wartawan kampung says:

    Dgr cite mak johan xsuke dgn lana…mane ade mak suka nak dpt menantu seksi camtu…hopefully lana dpt berubah ke arah kebaikan…

    0

    0
  130. Lia says:

    Pemikiran tipikal melayu. “Harap si lelaki dpt bimbing si perempuan.” Tp Si lelaki ni pun bukannya baik sgt. Elok la tu dgn perempuan tu. Kesian si shila pula dikutuk hebat. Dik shila, better berdiam diri je. Perangai bdk2 boleh berubah menjadi matang. Semoga kamu shila dpt jodoh yg lebih baik..

    0

    0
  131. macam comel jew macam cantik jew says:

    walaupun aku x lah minat sangat ngan lana dan johan ni,tapi pasal jodoh tu x payah lah kita nak lebih lebih…diorang kann dah boleh fikir dan boleh cari jodoh yang baik ….. x payah lah nak cakap dia ni x bagus untuk orang tu ke ape ke kann…so x payah lah nak komen negatif2 kan.kan tambah dosa….OK BYEE…SYASYA SOLERO!!!

    0

    0
  132. Freud says:

    (Lazimnya) perempuan-perempuan yang jahat adalah untuk lelaki-lelaki yang jahat, dan lelaki-lelaki yang jahat untuk perempuan-perempuan yang jahat dan (sebaliknya) perempuan-perempuan yang baik untuk lelaki-lelaki yang baik, dan lelaki-lelaki yang baik untuk perempuan- perempuan yang baik. Mereka (yang baik) itu adalah bersih dari (tuduhan buruk) yang dikatakan oleh orang- orang (yang jahat) mereka (yang baik) itu akan beroleh pengampunan (dari Allah) dan pengurniaan yang mulia. [An-Nur Ayat 26]
    RENUNGKANLAH

    0

    0
  133. Freud says:

    (Lazimnya) perempuan-perempuan yang jahat adalah untuk lelaki-lelaki yang jahat, dan lelaki-lelaki yang jahat untuk perempuan-perempuan yang jahat dan (sebaliknya) perempuan-perempuan yang baik untuk lelaki-lelaki yang baik, dan lelaki-lelaki yang baik untuk perempuan- perempuan yang baik. Mereka (yang baik) itu adalah bersih dari (tuduhan buruk) yang dikatakan oleh orang- orang (yang jahat) mereka (yang baik) itu akan beroleh pengampunan (dari Allah) dan pengurniaan yang mulia [An-Nur Ayat 26]
    RENUNGKANLAH

    0

    0
  134. SITI says:

    huhuhuhu.. pada pendapat sy… mmm bukan salah johan asari.. niat johan itu betul.. pada sy.. kun faiyakun.. setiap yang terjadi pasti akn terjadi.. terbukanya hati johan utk melamar lana nordin.. sbb x nak lana nordin terus tersesat.. sbg perempuan i respect him. sedangkan sy pernah baca artikel .. perempuan pelacur pun nak inginkan perubahaan.
    cube baca nie Dia bertuah kerana mempunyai keluarga yang sentiasa berada di belakang. dulu bukan sharnaaz yang x nak shila.. tapi family shila…

    0

    0
  135. ratna says:

    jodoh d tangan Allah.
    doakan mereka kekal hgga ke akhirat.

    0

    0