Written by AbangNara | August 12th, 2011

Takziah diucapkan kepada Joey yang kini telah berpisah secara sah dengan isterinya. Mahligai yang dibina disahkan hancur di mahkamah semalam. Abang Nara tak nak cerita lebih lanjut, cuma Abang Nara tertarik dengan kata-kata bekas isteri Joey.

joey sah bercerai

Saya hanya nak pesan kepada artis-artis wanita, jika banyak lagi lelaki lain, jangan ambil suami orang. Tolong cari yang lain, jangan runtuhkan rumah tangga orang lain dan biarkan anak-anak kecil tanpa bapa

Pesanan yang sempoi tetapi sememangnya pedih dan memedihkan untuk mereka yang terlibat. Rasanya semua pun tahu punca sebenarnya kes penceraian Joey dan isterinya. Mungkin sebab itulah bekas isteri Joey mengeluarkan kata-kata pedas sebegitu.

Apa pun semoga Joey, bekas isteri dan bakal isteri baru Joey akan berbahagia dengan kehidupan mereka selepas ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

239 responses to Joey Sah Bercerai, Pesanan Bekas Isterinya Memang Pedih

  1. fairuz says:

    hoho pedas2.

    0

    0
    • umie says:

      terbaik lah ayat bini dia!!

      0

      0
    • umie says:

      TERBAIK DOH AYAT EX-WIFE DIA!!!

      0

      0
    • jaafar onn says:

      ni mamat ni orang mana ni?
      kalau mamat dari kelantan PENGOTOR, SELEKEH, X RETI KEMAS RUMAH, SERABAI
      mostly mamat dari JOHOR pulak playboy, pantang nampak awek sexy. dahi licin je terus mudah falling in love

      0

      0
      • org joho says:

        suka hati je ckp mcm tuh…..ni lah bila org xsekolah beri komen unsur perkauman tapi org xsekolah pun bole pk nak komen… macam haram jek nk kaitkan kenegerian!..

        0

        0
      • ermm says:

        ko ni dari negeri mane? meh sini aku nak kutuk sikit negeri ko…..

        0

        0
        • mummy lopez says:

          ek eleh…..ntah apa2 komen jaafar onn nih….tiba2 kenegerian plak….komen yang langsung tak berhemah!!!

          0

          0
        • 1/2 tiang says:

          Dia ni dah x ada negeri…org. kena buang daerah ni.
          Kan dia ni pernah curi getah sekerap kat kampung dikelantan tu yg. anti-kelantan.
          Kat johor dia kacau bini org. kena curah air longkang sampai ari ni dok trauma ……tu yg. kutuk johor, apalah tok Jaapaq oii….dulu dia rembat nenek aku……nyaris2 tok wan aku nak potong punai dia, kalau tak x berpunailah dia……

          0

          0
        • kukumalu says:

          Lawak doo komen ko ni…hahaha..Jaapar ni kasi hempuk ngan batu nesan lg baik..

          0

          0
      • ermm says:

        ko ni dari negeri mane?? meh sini aku nak kutuk sikit negeri ko…..

        0

        0
      • jackie says:

        ko pehal jaafar onn..???
        sesedap tekak ko jer ckp lelaki johor playboy…!!
        statement sengal siott…!!

        0

        0
      • ekelehhhh says:

        woi jaapar..ko ni dr hr2 lgik meroyan kn..ko pesal?gila talak ke ape?

        0

        0
      • tasya says:

        apa main2 negeri ni? tah apa2 tah…

        0

        0
      • orang says:

        kau ni orang ke bukan ek?

        0

        0
      • nana says:

        kesian pulak kat jaafar onn,dia komen ayat gitu coz nk dpt popular murahan!!eeeuuuuuwwwwwww…kasihan laa

        0

        0
      • gadis says:

        ayah aku llaki kelantan..xselekeh pon..kemas je..pembersih orgnye :)

        0

        0
      • pija says:

        jaafar onn ni orang buangan kot.sebab tu suma negeri dia kutuk

        0

        0
      • Manjalara says:

        Korang jalan layan di bodoh ni..lagi korang layan dia lg best duk kutuk2 negeri org lain. biasa laa muke x leh nk jual sbb tu la duk meroyan kt dlm ni ari2

        0

        0
      • nenek says:

        ni pahal lak nk babit2kan negeri2 ni…negeri tak salah, yg salah manusia…tu manusia dr perut bumi pun kdg2 playboy gak…ntah ape2 ntah

        0

        0
      • aku baik says:

        pe ke bodoh nyer ko ni jaafar onn…org mcm ko ni tak layak dok kat malaysia ni…kutuk negeri org pe hal!!ko nyer negeri bagus sangat ker?ko tue perfect sangat ker? cermin dulu diri ko…bodoh betul ko nie hidup mesti tak reti bermasyarakat…suka hati mak abah ko yer kutuk johor..perangai tue elok sikit…jgn salah gunakan otak yang dah diberi…otak mcm haiwan…

        0

        0
      • aku says:

        tah pape la kondem org sesuke ati

        0

        0
      • awek johor dahi licin says:

        tetibe johor pun masuk…hehe…wateve la u ni…u dari mana eh?asl plish

        0

        0
      • V says:

        c jaafar onn sumela org dr negeri kat msia ni pengotor, serabai, tak pandai kemas rumah… haha… die tggal kat ner lah ye?

        0

        0
      • Hantu Kak Limah says:

        Giler ke apa si Jaafar Onn ni..??

        0

        0
      • 1malaysia says:

        hek’eleh ko jaafar onn..men2 negeri plk..
        ko ingat ko tue hebat sgt nk hina negeri org..
        wlpun aku bkn negeri yg ko sebut 2 tp kte 1msia..
        nk hentam biarla bpada-pada jgn la nk bgkitkan isu pkauman dkt cni..ade paham!!!

        0

        0
    • cik jelyta says:

      WATIE NIE CKIT PNYA LAWA LA JGK..YG AKU HERAN NAPA DIA P NAK KT JOEY YG X NSEM N X PEMES NIE?? P LA CARI LAKI YG KAYA,PEMES N NSEM.. DIA PTOT DPT YG LBH BEK DARI YG NIE..

      0

      0
      • Dinda says:

        Berbahagialah ko watie…
        ko sama cam sememek…
        jgn ingat nak seronok je kat dunia…
        ingat, esok lusa ko leh dipanggil Allah
        samada dlm keadaan hina or sebaliknya

        0

        0
        • Rooooooney says:

          I smell nasty bitches here =) give Watie a break la. She has a lovely family of her own. Really, how does her mistakes and her pass hurt you, that you would want to be so vicious towards her? Well if Joe ex wife can understand, rejection must hurt ;p but hey God must have said that Joe is for Watie. Not her ex wife or anyone else. Who are we to defy Him?

          Just to remind you, all the bad things you pray upon someone will only fall back on you so lets pray for the best. I hope and pray that Watie and all readers will have a great life ahead.

          0

          0
        • HUAHUAHUA says:

          n i hope watie will think about it too…every little thing that cause hurt to others feeling with turn right back to catch her…every family that had been wrecked by her before will soon she face it too..some people will not stop from doin something wrong until they suffer the same pain on their own…what goes around coming back around…what goes up must come down..she can have a big smile like in this picture today but tomorrow mite b the smile will turn into tears…nobody knows rite….

          0

          0
      • fanabangnara says:

        pompuan yg baik utk laki yg baik..fikir2kan n slamat beramal!!!

        0

        0
    • LN says:

      ai…dulu kantoi mabok..pastu anak meninggal x insaf2 terkinja2 atas konsert kat genting walaupun baru bape hari arwah anak pergi…lepas tu bape kali kawen sorok, cerai..pastu kantoi ade anak name “angelina” ke ape tah tu pulak..x cukup ke wat die sedar? Allah bg banyak chance da tu..pasni kalo kawen dgn joey pastu kena tinggal jgn meroyan dahla

      0

      0
    • lalala... says:

      bru sahur tadi tgok dia bukan maryam…watak watie dlm tu pun gila ngan laki org…pdn la menjadi je dia belakon…

      0

      0
    • cik m says:

      allah swt tu maha adil.. jika hari ini suami dia dirampas oleh wanita lain, kebahagiaan itu tidak kekal lama.. percayalah… mungkin bekas isteri joey pernah merampas joey dr isteri yg sebelumnya… siapa tahu? kini tiba giliran watie pula berbuat demikian, itu cuma andaian tp allah swt maha mengetahui apa yg berlaku..

      0

      0
    • alahai says:

      tapi kan…. tepuk sebela tangan x kan berbunyi. jika sang suami pandai mengawal diri dan emosi. sedar status diri dan tanggungawab mereka x akan tergoda dengan mana2 gadis pun… gadis yg baik unutk lelaki yg baik begitulah sebaliknya. so mmg suai sgt le tu berdua.. sorang tglkan bini sorang amik laki org… untuk ex wife.. moga bertemu jodoh dengan suami yang mampu mengemudi keluarga dengan baik. insyaAllah

      0

      0
    • lembu pakai stokin says:

      amek kau ayat dia!!! makan dalam wooo…!! bagus gak mcm tue..kasik skolah ckit kat org2 kat luar sane tue…ehehee

      0

      0
  2. mizz malay says:

    dah jadi cam trend lak..sumer nak kebas laki org…ishh minta2lah di jauhkan..mizz malay x nak amik laki org nih…nak yang bujang jer…apepun jodoh telah di tentukan..apepun kiter kene berusaha…..cuba elak untuk tidak memilih laki aka suami orang…..

    0

    0
    • dahlia TECK says:

      auuu,
      u ‘re watie
      u’re so daring
      i baru nak famous
      skrg, u pulak yang lbh famous dari i
      x suka
      x suka
      (sambil hentak2 kaki)

      0

      0
      • Elia says:

        oittt TECK…
        apesal kau ambik MIA dr aku time kitaorg tunang?
        knp kau x tggu kitaorg kawen dulu baru kau kaco?
        kau xnak ikut jejak sememek, fasha dgn watie ke??
        hadoiiii….

        0

        0
      • kakak hering a.k.a kakak elia says:

        hey pempuan! nanti kau aku meroyan jap kat twitter

        0

        0
    • eza says:

      ak rse mmg trend skang la suke caras laki org. ak btl xberkenan betine rmpas laki org nih. xpikir ht org len.

      0

      0
      • Manjakani says:

        Kadang benda2 ni kuasa tuhan nk bg balik, kita pn x tau ex bini dia ni dpt joey dgn cara mcm mana, ntah2 dia pn dlu duk rampas mamt ni dr 1st wife dia. Yang sedap nye si joey la main pakai buang je..

        0

        0
  3. NenekPenne says:

    ramai betul spesies memey kat mukabumi ni..
    alahhh si wati ni pun satu, kerja dia asyik kahwin dgn laki oranggggggggggggg je…
    dah berapa orang eh laki dia?
    bagus betul watie ni, tak serik2 kahwin…

    0

    0
  4. luciez says:

    sape mkn cili dia yg terasa pedas…kaannn waheeda, memey, fasha sandha & yg seangkatan dgnnya…uppsss

    0

    0
  5. Anys says:

    kenapa asyik nak kata trend? trend, trend, trend. dah memang takde jodoh kan. :) kesian..

    0

    0
    • kucingemok says:

      anys dear… kita kena faham konsep jodoh tu sendiri… mmg jodoh ditangan tuhan… tapi, jodoh, rezeki ajal adalah benda yg paling misteri, org kata Allah dah tetapkan sejak azali lagi, tapi kenapa ada doa ‘panjang umur’, murah rezeki, cepat betemu jodoh atau panjangkan jodoh?

      adakah org yg ditangkap berzina sehingga tepaksa kawin dikatakan jodoh dari Allah?? Adakah orang yg menggunakan bomoh utk berkahwin juga dikatakan jodoh dari Allah? adakah org yg dpt duit dari merompak, rasuah etc dikatakan rezeki dri Allah?

      tolongla jgn sewenang2nya menyalahkan takdir dalam setiap perkara… yg baik semuanya dtg dari Allah, dan yg buruk tu dtg dari kita sendiri… kena pelajari hikmah yg tersirat dari pengalaman sendiri or org lain, supaya Allah jauhkan kita dari perkara2 sebegitu…

      p/s: sorry la i fefiling setazah plak lam bln rmdn ni..

      0

      0
  6. ctm says:

    I not picking sides here.. Bila diteliti betul2… kita tak blh nak jangka pada sapa yang kita akan suka.. Sometimes, kita aware of the situation that may be orang yang kita suka milik orang lain.. tapi bila hati kita dah suka dan disogok pulak dengan mendapat balasan chenta dari pihak yg lagi satu, who are we to deny that feeling?

    0

    0
    • rianda says:

      sbb tu manusia diberi akal utk berfikir mengatasi nafsu. =) bukan ikut nafsu smpai snggup buat org lain merana kerana pentingkan diri sendiri. mcm mana kalau yg kene tu mak kite ke adik bradik kite? mmg org slalu kata jodoh dah ditentukan. tp kene tgk gak flow idup kite tu mcm mana.pmpuan baik utk lelaki baik dan sebaliknya la kan.

      0

      0
      • mizz malay says:

        betul rianda..aku sokong!..cube kiter letak kalau kene kat kiter n ahli keluarga kiter…ckap memang senang..tu x kene ni x kene..tapi berat mata memandang berat lagi bahu memikul…huhhhhhhhhhhhhh

        0

        0
    • lolok says:

      SUDAH LA KAU…KAU MESTI SPESIS AMIK LAKI ORG KAN..MCM NAK BACK UP DIRI SENDIRI JE.. PALAHO KO..KALAU ORG AMIK LAKI KO APA CER?KLAU ORG AMIK LAKI MAK KAU APA CER??NI LAH PERAMPAS..BILA NAK COVER SILAP MESTI PETIK AYAT ISLAM “JODOH JODOH JODOH..”..RASA NAK LUDAH KAT MUKA LU LA..BOLEH TAK?

      0

      0
    • ShapeShifter says:

      cinta tak semestinyer bersama….berkorbanlah kalo betul2 sayang… ape2 pun back to basic lah… kukuhkan iman tu… nescaya perit mcmana rasa x dpt memiliki org yg dicintai akan dpt diatasi…bukan dgn cara merampas dan anggap dh jodoh…

      biarlah dah jodoh kalo hidup bermadu… tp dh jodoh sbb hak org yg lebih afdal dirampas dan org yg punya hak pulak yg terpaksamengundur diri…ape kes?…

      0

      0
    • tipah dangdut says:

      mmg bila hati da suka da xble pikir syurga neraka……tetapi harus diigt kadang2 perasaan ni juga adalah ujian dari ALLAH…utk tgk kita ni pentingkan diri ke atau org lain…dosa besar runtuhkan masjid org…jgn ikutkan sgt tuntutan nafsu…gunapakai akal yg diberi….

      0

      0
    • ANTI LAKI ORANG says:

      STUPID ASS..CUBA KO PLA TELITI BETUL2 KLU LAKI KO PLA DI KEBAS ORG…BODOH!

      0

      0
      • lolok says:

        DIA MANA PIKIR..DIA TU PERAMPAS KOT…LAIN MCM JE AYAT….CUBE KO BACA BALEK…ABAI KAN AJE SI GILA TU

        0

        0
  7. Sakit Tekak says:

    Watie,watie..anda memang selfish..langsung tak respek dgn kaum sendiri..sanggup meruntuhkan rumahtangga org smata2 nak pertahankan cinta..cinta la konon….Ini lah yg jadi kalau becinta kerana nafsu…

    kesian si isteri terpaksa berkorban dan undur diri demi anak2…joey,tgok pengorbanan bekas isteri ko tu…sedar la diri tu joey,watie tu pun tak sanggup nak berkorban mcm tu utk ko…….skrg sapa rugi..skrg semua org nampak sapa yg layak jadi isteri sapa yg tak layak…

    0

    0
  8. ntah ler says:

    kawin cerai… kawin cerai… nafsu menjadi raja dihati
    anak entah kemana, nafkah entah kemana…
    sindrom yg kerencatan akal

    0

    0
    • persetankan mereka says:

      zaman skrg ni… isteri yg selama ini berkongsi ssh snang tolak tepi.. anak2 tolak tepi… yg penting isteri / kekasih baru yg seksi menggoda… ape kejadahnya…

      0

      0
  9. fara says:

    kesian nye ex-wife die….ape la nak jdi suke2 je ko nak rampas laki org smpai bcerai org tu pastu alasan klishe lg banggang ko tu “hanya saya dan die tau punce mereka bcerai,saya kenal dan start rapt dgn die pun slpas bcerai” wtf!!!!!!!!!!!!!!!!!!aku pnh kot jmpe wati ni..muke da xbole blah..plastik!!! bdn spare tyre merata2..n one more time laki ni muke cm mamt indon ouh…

    0

    0
    • pizza says:

      Kalau mcm Joey ni, tambah pulak si Watie jadi madu, aku rasa ada lebih baik la bercerai. Takut2 x tahan dgn dugaan bermadu sbb iman di dada x mantap. Setan mmg tunggu peluang jer nak masuk jarum, dibisiknya planning yg bukan2. And, bukan semua lelaki (yg berjenis) syok nk berpoligami, halangan pertama is of course fulusss. Senak oooo nak survive tiap2 bulan utk berlaku adil terhadap rumahtangga isteri2. Tapi, aku tatau la mcmana si couple dua org ni, yg pasti bab penghayatan agama mmg very the obvious lacking big time. Kalau x, kenapa perlu runtuhkan masjid yg sedia ada kerana nk bina masjid baru? So, better dayung sorang2 ke syurga dr berenang bersama2 ke neraka.

      0

      0
    • saya says:

      ku stuju gler3 dgn ko!!!aku pnah jumpa si wati ni kat sunway..muka kerek nak mampus! mcm lah femes sgt,dah tu pkai singlet n skirt pndek gler!!jln dgn si joey ni..

      tak malu ke jln dgn laki org??perempuan murahan!!!mcm ni ke nak buat bini????

      0

      0
  10. pizza says:

    Poligami betul2 terletak pada sejauh mana ketaatan dan darjah ketakwaan sang suami kepada ALLAH SWT, baru la boleh mendidik isteri untuk sama redha dlm kehidupan bermadu. Kalau solat suami mcm roti kirai, berlobang2, alamatnya isteri2 akan derhaka pada suami sebagaimana suami derhaka pd Tuhannya. Tu x masuk bab anak2 lagi, silap ari bulan x ingat nama yg mana satu. Syarat nombor 1 ialah mampu dr segi fulussss. Kalau cukup2 makan or bini kena support duit belanja umah, lupakan je la niat nk pasang cawangan. Tak aman hidup kalau bini2 asik nk perang jer, percaya la…

    0

    0
  11. cahaya says:

    sesuatu perkara jika dimulakan dengan niat yang baik insyallah berakhirnya dengan perkara yang baik,,,tapi jika sebaliknya,,itu lah yang kita akan dapat pada penghujungnya,,,,,

    -then about org yg kahwin suami org tu,,jgn slahkan mereka 100%,,dh jodoh mereka,,,kalau benar mereka ikhlas insyallah bahagia lah rumah tangga mereka,,,kalau tidak,,,x mungkin bahagia atas penderitaan org lain,,

    0

    0
  12. whatever says:

    faezah elai pun sama.

    0

    0
  13. choki terperanjat sakan.. says:

    hemm… cerai jugak akhirnya… Takziah diucapkan…
    Kepada bekas isteri tu diucapkan supaya tabah membesarkan anak. Lebih baik akhiri sebegini dari terus tergantung tengok laki dgn betina lain…

    Zaman sekarang kalu suami di rampas pompuan tu akan diagung agungkan.. banyak contoh yg ada.. pikirlah sendiri….

    0

    0
    • rianda says:

      alamak.bnyk gila kot. hahahah. smpai x tersebut satu persatu. bila asal dieorg bercerai, yg ketiga kata xde pape.bukan punca.tup2 nak kawen pulak.aaaalaaahai.. artis ni, bukan nak akata semua la. tp mostly. gunakan kecantikan dieorg utk pikat lelaki. sbb dieorg tau, dieorg xde pape selain muka je. dah tua nnt x laku lagi. tu yg prepare awal2 tu. tp in this case..mamat ni ade ape seh??

      0

      0
  14. Sapa benar sapa salah kita tak tau..Tapi harap-harap walau dorang dah bercerai, dorang tetap baik-baik dan rapat..better jadi kawan rapat demi anak-anak jika ada..saya doakan perkara ini tidak besar dan diperbesarkan sesama pasangan dan kalau ada jodoh pada masa akan datang, peminat2 semua sentiasa menanti..

    Entri Terhangat!! :
    Preview – Libas
    Video Kenakan Kawan..LAWAK GILER!!

    0

    0
  15. sss says:

    testing

    0

    0
  16. analuv says:

    sbg wanita aku malu dgn tindakan wanita2 yg merampas suami/ bf org….. ramai lg lelaki yg masih single…. kalu da tau lelaki tu suami org or da ade yg pnye tolonglah jauhkan diri korang…
    tak baik musnahkn kebahagiaan org laen….
    zaman skrg Allah ”bayar cash” stiap perbuatan kte…
    suntik la sedikit rasa kasihan pada wanita2 yg teraniaya disebabkan perbuatan kite……

    0

    0
  17. donat says:

    dan semalam juga aku nampak watie dan joey di dalam jakel masjid india tgh pilih baju raya. baju anak x beli skali ke?

    0

    0
  18. emmm... says:

    dunia..o..dunia…cam tak adil rasenyer..emmm..kesian..bekas istri dier..

    0

    0
  19. Apam Tembam says:

    Eloklah tu A BASTARD & A BITCH meant to be together.

    Laki macam Joey ni- serupa kucing kurap jalanan. Pandai main buat anak je…tanggung jawab tarak.

    Watie ni jenis pompuan apa tah:
    1) Kahwin, cerai…sudah banyak jantanlah kau tenggek.
    2) Ada anak lelaki – meninggal jatuh apartment. Tak sampai 30 hari anak mati – dah masuk disco- dah janji la konon.
    3) Ada anak pompuan belasan tahun, masih tak nak mengaku.
    4) Dagu dah macam kepala ikan flowerhorn. Benjul kebawah sebab suntik kollagen. Muka pun suntik kollagen.
    5) Pergi Umrah -konon-konon baik. Tukar nama jadik Hanna la…last-last keluar masuk kelab malam. La ni baju makin lama makin terdedah, makin pendek, makin sendat.

    Aku heran kenapa orang melayu suka namakan anak dia WATI, walau pun makna dia dalam bahasa Arab tak elok…

    0

    0
    • Queen B says:

      betul sangat tu apam tembam….memang sepadan!!!!

      0

      0
      • mulut capoi says:

        Dia ni dari remaja sampai dewasa..x habis2 masaalah moral, sosial, berlaki x pernah kekal…memang dasar pompuen x pernah cukup laki.
        Pelik sungguh dagu dia..iras2 dagu nek kebayan…dulu muka contot sekarang panjang, dia org. ni yg. suntik kolagen/ botox…muka nampak cantik tapi pelik..macam makhluk asing.
        Muka macam mask, kejung, keras…walaupun kelihatan gebu..mak aiiii….gerrruunn….org. tua2 dulu kata macam perempuan bela pelesit.

        Wahai wati dagu kamu tu pelik sangat, muka dulu lawa lagi dari muka sekarang, ko x takut ke dosa merubah wajah yg. telah dicipta olih Allah.

        Buas sungguh nafsu kamu, Joe yg. kotai kerengkeng pun kamu rebut.
        Mungkin penangan hebat kut….dua2 nafsu kuda.

        Awak tu bukan semakin muda dah menuju alam kerepot dah, ubahlah penampilan diri, nk. kata femus x jugak, cuma selalu timbulkan kontrabesi
        murahan , macam perjalanan hidup perempuan sundal.

        Tak kesian ke pada arwah bapak kamu tu, buatlah amalan dan kebajikan kamu tu org. Islam, tapi cara kehidupan mengalahkan org. kafir.

        Berapa laki dah kamu atur, bolih dibuat berkas kayu api.
        Tak lunyai atau menggelebeh ke pepek awak.
        Tak takut ke jika perempuan terlalu aktif aktiviti sex berpotensi mendapat cancer servik/ rahim.
        Dah pi buat ujian pap smear ke belum?.

        0

        0
    • pizza says:

      Apam, kalau ejaannya setakat Wati dgn huruf arabnya Ta, x jadi masalah. Wati yang buruk maknanya tu ialah apabila menggunakan huruf Tho atau bila sebutannya jadi Wathi. Itu penjelasan ustazah sy dulu.

      0

      0
  20. Queen B says:

    alahai, mcm sepadan jer 2 orang ni..2-2 pon tak betul..tengok jer la sampai mana pon bertahan…Semalam terserempak dengan si Joe kat Petronas Bukit Antarabangsa, senyum jer dekat semua orang rupanya baru bercerai…alahai sebelim bercerai pon dah serumah dengan Watie…Joe bawak Harrier, Watie bawak Cayenne…mewah betul jadik artis sekarang ni ya walaupun tak famous lansung…

    0

    0
  21. kaki_g0ssip says:

    KADANG2 KAUM HAWA JUGAKLA YG BUAT KAUM HAWA LAIN MENDERITA -_-

    0

    0
  22. hidup sendiri says:

    aku penah berada di situasi mcm ex wife joey neh.. memang perit bile org yg kita sayang diambil org.tmbh2 lak itulah tunggak kehidupan kita.. now, aku lagi hepi kot hidup berdua dgn ank jer..sbb org mcm neh susah nk berubah.. kalo dia bole menggatai ngan org laen, tak mustahil dia bole wat kat wife baru dia..jalan terbaek adalah redha dgn ketentuan ilahi..kita ada jodoh, tp jodoh kita tak panjang..besarkan ank dgn sesempurna mungkin agar bila dah besar nnt, menjadi insan berguna.. harap ex wife joey tabah mengharungi liku2 kehidupan akan dtg selepas bergelar ibu tunggal.. buktikan anda mampu! :))

    0

    0
    • Farah says:

      To hidup sendiri,
      semoga tabah hadapi dugaan ini…besarkan anak dengan baik dan sempurna..may Allah bless you..amin

      0

      0
  23. Jejari Kontot says:

    Pedas ker???biasa2 jer aku dgr.LELAKI MEMANG PANTANG KENA GODA! …

    0

    0
  24. air katira says:

    yg rampas bf n tunang org pun aku benci..
    ni kan pulak rampas suami org. asik2 kate jodoh.
    Puiii!!! otak ade tp x berakal.. selfish. x blh give in asik nk menang je. pempuan keji!!

    0

    0
  25. Jejari Kontot says:

    Pedas ker???biasa2 jer aku dgr.LELAKI MEMANG PANTANG KENA GODA!

    0

    0
  26. jeng jeng.. says:

    alah..wati ni mmg jenis yg ske rampas laki org dr dulu lagi..tak heran pun bila dengar kes kali ni..
    rasa hot kot ble bt camtu..

    0

    0
  27. Pendapat aku, wanita seperti Watie nie sebenarnya betina sial… mmg suke meruntuhkan Masjid org len…
    begitu jugak ngan betine2 yg perangai cam dia…
    Apa kebaikkannya kalo wat wanita laen menderita?
    menjadi Ibu tunggal kerana ditinggalkan or diceraikan?
    pk lak pd ank2 mereka.. x kesian ker? x pk ker ttg perasaan mereka? mereka x tertekan ker?
    korang yg merampas mmgla sonok… sonok melihat org len menderita, isteri n anak2 dianiaya…
    “Ya Allah, permudahkanla perjalanan para2 isteri yg diceraikan dan ditinggalkan oleh sang suami yg meninggalkan mereka kerana wanita len dan KAU sempitkanla perjalanan,kehidupan wanita2(perampas) itu dan berikanla balasan kepada kaum perampas ini dengan membuat mereka merasai penderitaan para2 isteri yg dianiaya itu.. Amin..

    0

    0
  28. dibott89 says:

    karma ain’t a bitch. u just stay and bear with it one day.

    0

    0
  29. Anastasia says:

    Perempuan perampas, perosak rumahtangga dan penyebab kaum sejenis menderita x layak dipanggil perempuan…cinta mati la konon~ puihhhhh

    0

    0
  30. Lara says:

    Aku pun penah alami menda cmni….kenal2 ngaku bujang..sudahnyer bru aku tau dah de bini..tpi disebabkan aku ni berotak..tak ku hadap laki org ni…biarlah bini dia menderita ada laki cmni pun janji aku tak merampas hak org…yang penting kena tahu control supaya jgn jumpa lagi..putuskan hubungan terus…itu jer jawapan dia!!!!

    0

    0
  31. ibu says:

    TO jaafar onn says:
    August 12, 2011 at 1:00 pm
    ni mamat ni orang mana ni?
    kalau mamat dari kelantan PENGOTOR, SELEKEH, X RETI KEMAS RUMAH, SERABAI
    mostly mamat dari JOHOR pulak playboy, pantang nampak awek sexy. dahi licin je terus mudah falling in love

    P/S;;; TAK PAYAH DOK CAKAP DTG DR NEGERI MANA LA BRO TILIK DIRI SENDIRI DPN CERMIN BESAR TGK MUKA KAU TU DULU,PERIBADI KAU DULU,BARU BOLEH CKP PASAL ORANG..YANG KAU LAK DR NEGERI MANE???CER KABO???

    0

    0
  32. benci perampas says:

    knp skrg ni rmai sgt perampas???
    dr yg rampas bf org smpai la ke rampas laki org..
    suke sgt kn tgk bini org menangis..kesian la kt anak2 diorg tu..

    0

    0
  33. pom says:

    ini lagi satu pasangan yg tak tahu malu …

    0

    0
  34. linda says:

    Kesian betul kat ex wife Joey! Sampai hati Joey buat mcm tuh…

    Watie and Joey, if diaorg tk mengada/menggedik sesama sendri tkde benda nk jadi..sama2 dah gatal tk bleh buat ape..cuma pesanan saya :

    Kepada Joey si bapak budak – Ingat2 lah sket ko tu dah ade anak..pk lah tanggungjawab, jgn asyik nk bercinta jer.. tk kesian ker kt anak2 ko, nnt bila diaorg dh beso dan tak nak peduli kt ko jgn nk salahkan diaorg pulak, diaorg ade hak.. klu setakat ikut nafsu, tk kemananya der..

    Kepada Watie si perampas – Ko nih mmg tk serik2 kan, asyik nk amik laki org jer..dah lah laki tak hensem plak tuh.. knp ko ni watie, dh takde jantan lain ke kt malaysia nih… ko pun penah bermadu jadi ko tau mcm mana rasa hidup bermadu dan laki ko kena rampas balik (pdn muka!)… tp ko mmg pentingkan diri sendri kan..tk peduli sume tohmahan yg ko trime..rela tebalkan muka kerna sayang … ish ish ish, ko tkperlah, yg kesian kt anak ko..mcm mana lah bila dh beso nnt org dok ejek mak dia perampas… hurm, ko ingat Joey tuh leh bertahan ke dgn ko? dgn ex wife dia pun rumahtangga hancur, inikan pulak dgn ko..tkperla, kita tgu dan lihat jer… tp, aku mmg tk suka ko lah watie.. PERAMPAS!!!

    korang berdua nih menggediklah … semoga tak bahagia.. BYE!

    0

    0
  35. NenekPenne says:

    sikit2 cakap dah jodoh
    aiyaaaaa lain perkataan tak ada ker?
    biaq pilah dua ekor ni
    cinta konon
    hakk ptuihhhhh ptuihhhh ptuihhh…*echoo..*

    0

    0
  36. Rooney says:

    As said, look into yourself first before looking into others, concern about oneself instead others…..

    Why worry and talk about others do, worry about ourselves and family members.

    As much as we like to protect, we can’t even protect if one of us want to do. No use of opening others can of worms. well and good if that is true but why try to embrass other people to the whole world.

    Are you good yourself? It take a bad person to to see badness in others. Good people could not see badness but will always protect themselves.

    So wake and face reality. Shame on you! Who love to prob into what others are doing. True enough she is a muslim girl or guy and i guess you are one too and you are not either. If you are a good and true muslim, kamu tiada akan cuba mengaibkan orang lain.

    Perkataan yang baik lebih baik dari keburukan dan buatlah muhasibah diri keatas diri sendiri .. !

    0

    0
  37. Rooooooney says:

    As said, look into yourself first before looking into others, concern about oneself instead others…..

    Why worry and talk about others do, worry about ourselves and family members.

    As much as we like to protect, we can’t even protect if one of us want to do. No use of opening others can of worms. well and good if that is true but why try to embrass other people to the whole world.

    Are you good yourself? It take a bad person to to see badness in others. Good people could not see badness but will always protect themselves.

    So wake and face reality. Shame on you! Who love to prob into what others are doing. True enough she is a muslim girl or guy and i guess you are one too and you are not either. If you are a good and true muslim, kamu tiada akan cuba mengaibkan orang lain!

    Perkataan yang baik lebih baik dari keburukan dan buatlah muhasibah diri keatas diri sendiri .. !

    0

    0
    • vivi says:

      Rooooooney dearie, what’s the heck that u r tryin’ to say here coz i didn’t catch even a point frm ya..
      Yes, she’s a muslim but thats doesn’t mean that she’s a mukmin … That particular woman behave more like a bitch instead of behaving like a mukmin….
      So many bad things happened in her life before but she kept turning to the wrong direction…
      O ya, n one more thing, its muhasabah diri not muhasibah diri…Jerk!!

      0

      0
      • Rooooooney says:

        Kuang Kuang.. hihihi.. seriously u guys.. u make me wanted to laugh.. u guys were looking for gossips as well and wanted to read about other people mengaibkan other people..

        this means that u guys are kinda bersubahat? hahaha.. funny funny laaa.. u guys are such berbakat utk jadi comedian laaa.. haiyaaaa.. let me ask u oso laa.. u good person oso aa vivi?

        hikhik.. looking for hot stuff on celebrities gossips? aiyaaaa.. u make me pening pening laaa if i think back..

        kuang kuang..

        0

        0
        • rianda says:

          so wut the hell u doing here? here in other words=ruangan gossip ni. berdakwah? ke sama2 baca org ngumpat itu ni. lol.

          0

          0
        • rianda says:

          so wut the hell u doing here? ‘here’ in other words=ruangan gosip ni. berdakwah? ke sama2 baca gosip siap view komen segala. LOL. yea…u right..”Shame on you! Who love to prob into what others are doing.” quote. =p

          0

          0
        • vivi says:

          Roooooney the Jerk… Its juz the same as u r asking me wether i am a good person as i gave my opinion on the subject matter… Yes, i am a good person becoz i didn’t steal someone hubby and i’m not a type of person who like to bitching around… got that!! Give me the prove if u have a bloody good one that what i’m sayin is wrong…By the way, it such a waste of talent if that subject matter keep on messin’ around.. There are no such thing as complot or humiliation goes around here… We are juz givin’ our opinion thats it.. If u don’t like it then juz back off!! Thats it.. very simple isn’t it!!! And one more thing, stop using past tense if u refer to present..

          0

          0
        • Tiara says:

          Rooney ni watie or joey yeeeeeeeer :p

          0

          0
        • Rooooooney says:

          Assalamualaikum,I feel sad to see how tak berakhlak our dear malaysians are by just discriminating n insulting others.may god have mercy on your souls.I suggest you all bertaubat n concerntrate on what is more worth doing.You may not be perfect too and full of wrong-doings so I suggest you all go fix your anger,jealousy n evil eye first.wassalam..

          0

          0
      • Pepi says:

        If you want to want to comment in English, make sure you have a good command in English.

        And not translate it from Malay. Such a disgrace.

        ‘you make me wanted to laugh’ – wow

        So, kalau nak comment segala macam, pastikan tatabahasa betul. Buat malu je.

        0

        0
    • cebbiecholet says:

      rooney ,

      its simple here… camne awak nak salahkan orang lain yang konon2 nyer memfitnah…bergossip…dan bersangka buruk if the fact is…watie n joey yang buat orang bersangka buruk…buat orang memfitnah…kalau kita sendiri jaga diri…and maruah kita… i dont see a reason why people shud gossip bout us…rite?

      i dont really see your point here my dear…for ne… kalau diaorang berkawan lepas joey bercerai… of kos.. there will be no gossip…and sesape yang mengada-gadakn cerita itu kira fitnah…

      instead of you judging other and saying bout fitnah and all… lagi baik kalau you cakap ” why dont you guys bagi komen membina?” …..

      well .. to be honest… you just giving a comment with ur emotion… not with ur brain :) pikir ek?

      If you want people to accept your opinion… i think u better think the proper way… :)

      0

      0
  38. maya says:

    yg laki tu, pttnya sdr dh ada anak bini.. sian ank2. pk dr sndr je.. so selfish!!!! damn!!

    0

    0
  39. siti Raja says:

    adessssss

    0

    0
  40. hotmama says:

    mmm…..xtau la si watie ni xserik2 amik laki org dua2 laki dia dlu sume laki org….dia sbg pmpuan xkn xrasa apa2 ni pn laki org jgk….klu bini2 dorg xampunkn dia neraka la jwbnyerrr…..joey cm muka senduk 2 pn dia nk balun lelaki bjang berlambak kt dunia ni….mmg lelaki2 lain xnk kt dia sbb perangai xelok…..muka je lawa tp hati peruk busuk….tma la balasan nnt….

    0

    0
    • nina79 says:

      Dah anak torna x moh kat watie ni..joey tu ja yg moh kat watie..ada pengalaman di ranjang gitu kot..ooopppsss!!! bulan poser..maaf yer

      0

      0
  41. penghuni alam says:

    problem si watie ne mmg dari dulu suka berkepit ngan suami org…….ntah selera dia mmg gitu suka merampas dan dirampas!!!!

    0

    0
  42. Rooooooney says:

    I smell nasty bitches here =) give Watie a break la. She has a lovely family of her own. Really, how does her mistakes and her pass hurt you, that you would want to be so vicious towards her? Well if Joe ex wife can understand, rejection must hurt ;p but hey God must have said that Joe is for Watie. Not her ex wife or anyone else. Who are we to defy Him?

    Just to remind you, all the bad things you pray upon someone will only fall back on you so lets pray for the best. I hope and pray that Watie and all readers will have a great life ahead……

    0

    0
    • Apam Tembam says:

      Roooooney..honey. We only condemned STUPID people who don’t learn from their mistakes. Enough said.

      0

      0
      • Rooooooney says:

        i think we malaysian should have more better things to do instead of trying to knock others and tell the whole world, wow i guess you guys who loves talking bad things about famous people or artist should look into yourself and talk about how to improve malaysia economy and being succesful and icon and the footstep of young generation.

        That Watie you are talking about, is young beatiful, successful person, leave her alone, give credit but not ctitics as much as you can dig. There are more better things to talk about. It made intelligent people starts thinking, she must be something or would have not been so hot and caused you bad guys so much pain in heart.

        0

        0
        • rianda says:

          eh…i just wonder.. kau ni watie yg menyamar ke? hahahaha.back up baek punya huh?

          0

          0
        • pp says:

          well maybe.it could be but you know what they say.”once a liar,always a liar”.lagipun what goes comes around,aye??

          0

          0
        • Rooooooney says:

          Thanks for the comment. I think I gave and will give everyone fair explanation if they are willing to do that over here coz I am not stopping any of the celebrities to visit this site and to read also to explain their true side of story.

          As you can see, I don’t even try to stop you from leaving comment on this blog. I’m quite sure that you are her very dear friend and willing to protect her. I don’t say I hate her. Have you read on any lines that I have written something about I hate her? I know she doesn’t know me. Probably if I am a celebrities then she would also know me and lots of other people would’ve known me I guess coz that is why they called them celebrities. I didn’t even mentioned that she did anything to me and I don’t bring her down like this. This is not the way me bringing someone down.

          I read a lot of newspaper covered her story, and I think they are trying to bring her down. But I am trying to be fair to my readers, commenter and the celebrities as well if they are willing to participate and think that the story I have read and written are proven wrong.

          I never once and no one can prove that I don’t give Watie a fair time to ‘bela’ diri. If you are her true friends, then you could at least explain to my readers. Thanks again.

          0

          0
  43. hazree says:

    Tunggu sajalah balasan daripada Allah untuk orang yang tak reti mengenang budi dan untuk orang yang meruntuhkan rumahtangga orang lain. Semuanya ada balasan daripada Allah.

    0

    0
  44. lalala says:

    memey n faezah elai yg nak kawin bln 9 ni,ptt terase dgn statement bini joey ni..cermin diri!!

    0

    0
  45. sally says:

    aku bini ke dua doh!!!!!!ape salh nye aku nak ngn laki org….

    0

    0
  46. Dear Sally, x salah kalo ko nak bermadu asalkan ko tau hak ko sebanyakmana dan x mmbuat isteri yg pertama susah ati dan terluka kerna ko hanye tempat yg kedua dan ttp x bole menjadi yg pertama,
    SBBnye, Tulang rusuk suami hanya ada pd isteri yg pertama jd ko kene byk bertolak ansur.. so, ape2 pon mesti bg lebeh pd yg pertama.. jgn pula ko nak rosakkan hubungan madu ko tue k…lgpon ko dh kawin, nak slahkan ko pun x guna… huhuhu

    wat si Rooney tue pulak, ko nie sedaramara si Watie tue ker???back up baek nampak? or ko nie watie tue? dh-dh la, dr dulu lg si watie tue byk masalah… kalo dia kwen gak ngan si jantan tue.. harap dia berterusan dirundum malang huhuhu… hidup atas kesusahan org len, apa baeknyer???????

    0

    0
    • Rooooooney says:

      silly silly why make yourself unhappy getting upset for no reasons not important in your life! chill up guys. it shows you guys have nothing better to do to other than to defame others.

      As observer, i truly feel so sorry for we malaysian who cannot think better things to do.

      give that woman a fair chance. she may make mistake but certainly has the guts n courage to write and has the flare. I wish i can be like her or any of us here who kept pining her down would wish so but unable to.

      experiment it yourself, take a piece of white paper and put a little dot in the centre, and i bet you cannot see that whole white paper but just the tiny dot. moral of the story is, the whole goodness of others you cannot see but instead we zoomed into little unimportant things that doesn’t concerned us at all and we fail to see there is goodness in ourself……. what goes around comes around and ask yourself what are the benefits do we get to hate and defame others that does not related to us.

      why not ask how can we improve ourself?

      0

      0
      • yer lerr says:

        you too do the same ya..

        0

        0
        • rianda says:

          As observer, i truly feel so sorry for we malaysian who cannot think better things to do.<–WE including u.

          give that woman a fair chance. she may make mistake but certainly has the guts n courage to write and has the flare <–unfortunately, its not a mistake i guess since she did it many times. she did something wrong. and its not that she got the gut to stay. she is just too selfish!

          0

          0
        • Rooooooney says:

          HOWDY THIS IS TOO NASTY.GIVE HER CREDIT MAN.YOU ALL SIMPLY HAVE NOTHING ELSE TO DO.I RESERVE MY COMMENT.BUT AS AN OUSIDER I THINK SHE IS PRETTY DECENT N IS POLITE TO OUTSIDERS ALTHOUGH I DONT KNOW HER THAT WELL BUT HAVE MET HER A COUPLE OF TIMES N SHE SEEMS HUMBLE N SWEET.HER PERSONAL PROBLEMS ARE HERS N NOT OURS.

          SO STOP JUDGING PEOPLE THE WAY U LIKE N AT LEAST LOOK AT YOUR OWN WEAKNESSES N FLAWS.GOD WILL PROTECT THE INNOCENT N WILL ALSO HUKUM THE CRUEL.SO WATCH YOUR BACK N JANGAN SIBUK NAK JAGA TEPI KAIN ORANG.I FEEL THE ANONYMOUS PEOPLE COMMENTING HERE ARE AT LEAST THE SAME PERSON BUT JUST DISGUISING IN DIFFERENT NICKS,HELLO WHO EVER U ARE.YOU ARE A JERK N A LOW CLASS BITCH OR BASTARD YOURSELF.

          WATIE YOU DONT NEED PEOPLE LIKE THIS IN YOUR LIFE.DONT BOTHER LA LAYAN SANGAT ALL THIS COMMENTS YANG AKAN BAWA PADAH MEREKA,WOW IT SHOWS THAT YOU NI FAMOUS SANGAT KOT THEY WANNA TUMPANG YOUR POPULARITY.HAHAHAHHAHAH..HILARIOUSSS LA THIS PEOPLE..

          0

          0
      • Tiara says:

        To roooooney: ‘Hi watie in disguise :)’

        0

        0
        • Rooooooney says:

          Heya Tiara

          0

          0
        • Roooney shit says:

          roooney is not watie. watie is too stupid to write in english…probably SILLY SHASHA elite who preached self rightiousness and try to defend her stupid elite member…yulks!!!

          0

          0
        • Rooooooney says:

          Seeing and hearing is entirely two different thing. If you have actually seen it with your own two eyes, then yes you know it’s the truth but if you only heard it through the grapevine, then it is wrong of you to post it on the net without giving the other party to give her side of the story.

          Have you ever think of the consequences later on? Are you that perfect, that you never, ever in your life do any wrong doing? Whatever Watie did in her life it’s between her and Allah. I’m sure she doesn’t even know who the heck are you, right? So what’s her crime against you that you feel the need to bring her down like that.

          I do know her personally and I am not saying that she is not without fault but she sure has changed a lot! Hukumnya adalah berdosa apabila kita membuka aib atau memeburukkan seseorang yang tidak boleh membela dirinya sendiri.

          Allah maha kaya, it may happen to you or your loved ones. What goes around, comes around.

          0

          0
      • hypocriteimnot says:

        @ Rooney = i quote u, “As observer, i truly feel so sorry for we malaysian who cannot think better things to do.”

        and that explains why you’re here.

        Dont preach when u know nuts about true islamic teachings. you and i read these comments, you and i share the same sins of ‘fitnah’ and ‘subahat’, or maybe u skipped school the day your ustat preach that piece of sermon.

        0

        0
        • Rooooooney says:

          Oh really? Well, let me ask you what are you doing here actually other than talking CRACK?

          Listen here honey, i bet no one wants to hear you talk in real life and that is why you are here aint?

          You need to realize that you are way not near to my competition and not just that, you don’t deserve to talk to me like that like you just too.

          Watch your face honey.

          0

          0
        • hypocriteimnow says:

          more of ur flaws showing from where i am now.
          haha….i’ll let u live in denial hun.

          0

          0
        • hypocriteimnot says:

          and oh by the way rooney dude,i aint here to compete with u? im wayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy out of ur league, i humbly admit that.
          so please dont flatter urself.

          im just here to prove myself AND to point out ur rather poor level of ‘intelligence’ in ur points argued…….

          and i did just that.

          with that..i rest my case :)

          0

          0
  47. hotspotsone says:

    Kenapa pada suka bercerai……
    berilah contoh yg baik buat masyarakat………….

    0

    0
  48. jojo says:

    kepada club perampas yg diketuai oleh Dato CT dan ahli2 artis suam2 kuku tu jgn la jadiklah takdir,jodoh sebagai alasan utama ok.korang terima jelah hakikat seumur hidup,baik mana pun korang, org tetap mengata korang semua ni perampas.sekarang korang bahagia atas kesusahan orang lain.esok lusa belum tentu

    0

    0
    • f says:

      don’t be too confident. kadang2 benda yg u truly benci mcm ni- merampas laki org, si perampas, lelaki curang macam ni boleh terjadik kat diri kita sendiri, keluarga terdekat or org yg kita sayang. semua ni ujian Allah. Who knows, one day Allah uji kita atau org2 yg kita sayang dengan perkara mcm ni?
      Sekarang ni, mmg senang lah mulut nak kata ‘jgn merampas’, jgn jadi perempuan kacau laki org etc. Tapi kalau Allah nak ubah hati kita, hati org yg kita syg, sekelip mata je kita pun boleh terjebak dan jadi perempuan yg kita hina2 mcm ni. Nak nya kalau iman mmg tak kuat. I rasa org2 iman yg kuat tak berani nak bukak mulut menghina, mengutuk perbuatan tak baik org lain. Sbb diorg pun tau kuasa Allah tu Maha Hebat. Dia kasik kita@ org kita syg ngn ujian besar mcm ni, baru time tu kita akan teringat betapa ringan nya mulut kita dulu menghina, mengutuk ‘perempuan2 perampas’ seperti yg u all labeled ni.

      Btw, rasanya diorg ni, kalo diberikan pilihan, mestilah diorg akan pilih bukan laki org utk dijadikan husband. Igt senang2 ke org saje nk tempah derita, caci maki org keliling

      0

      0
      • pizza says:

        f, maaf ya pizza nk tegur. Perbuatan yang melanggar akidah dan akhlak ni mmg kita kena tegur dan kutuk, apatah lagi dilakukan oleh individu yg mangli dan x amik pot utk membetulkan kesilapan yg berulangkali dia buat. Kita wajib mengutuk perbuatan tersebut dan menekankan ttg akibat negatif yg bakal diterima, terhadap diri sendiri dan org lain yang kena tempias. Tang pelakunya pula, kita bg nasihat. Ini utk mewujudkan rasa gerun pada masyarakat utk menjauhi penyelewengan, ataupun jika nak buat jugak, buat cara sembunyi2 sbb malu. Maksiat kalau dilakukan terang2an, hah, tunggulah bala ALLAH. Bala kalau turun, dia sapu bersih suma skali yg ada kt situ x kira beriman ke tak. Cuba tgk mangkuk berdua ni, selamba happy go lucky, langsung xde segan pd masyarakat. Contoh paling nyata, si Memek ngn Normiang. Menggelegak darah aku tgk depa berdua, muka sampah yg aku haramkan keudara dlm TV umah aku. Itu dlm pada kutukan dan cacian berkoyan2 depa dapat tu!

        Gelaran perampas a.k.a penyamun laki org tu mmg tepat utk perempuan yg sengaja bercinta dan berniat memesongkan cinta suami org terhadap isterinya yang sah. Islam meletakkan cinta sesama manusia itu hak ekslusif seorang isteri. Dan suami haram bermain kayu tiga seperti juga isteri. Kalau nk kahwin gak ngn laki org, pastikan lelaki tu berbaloi utk dikongsi, iaitu yg berakhlak serta baik penghayatan agamanya. Jgn sesekali digoda, tapi suh wali or waris pi slow talk ngn keluarga lelaki tu termasuk si isteri sekali. Niat dn cara, both kena betul. Disini terletaknya kemualian dlm adab mencari jodoh. Baru isteri2 redha bermadu. Seringan2 azab dlm neraka ialah setitik api neraka yg singgah di kulit, menggelegak otak. Lelaki yg sentiasa takutkan balasan ALLAH, akan memperlakukan semua isteri2nya dgn cermat dan penuh berhemah. Lelaki mcm ni yg org perempuan kena cari, x kira laki org ke tak.

        Org perempuan readers in this blog sekalian, berhati2lah apaila berbicara ttg poligami. Ini hukum yg termaktub dlm Al-Quran Al- Karim. Bertujuan membri rahmat kpd kehidupan manusia. Marahlah pd pelakunya yg rosak hati, dan meyebabkan kerosakan pd manusia lain. Jgn sampai rasa cemburu anda yg tidak terkawal menyebabkan anda jd syirik dan terkeluar dr Islam.

        0

        0
  49. Ayat tak boleh blah betul, tapi ada benarnya kata2 itu

    0

    0
  50. lala says:

    hurm,,,perempuan jgk di persalahkan

    0

    0
  51. memey gedikss says:

    yeah yeah!!ada org jadi kawan aku..!! ada org ikut cara aku..!! boleh jd club perampas nihh..

    0

    0
  52. sahara says:

    sy pnh dikecewakan krn pompuan muda mcm watie ni..dan sy rela dimadukan krn tak sanggup pisahkan anak2 ngan ayahnya..tp bertahan 4thn je…selama tu la sy idup dlm neraka..amat tersiksa..si muda lak minta hak yg bukan2, sedangkan anak2 sy kecik2..suami pun selalu tipu sy krn nak lebihkan masa ngan si muda..lastly, sy n suami pnh tak berckp, tak bersentuh selama hampir setahun…dan bila sy minta dilepaskan, si muda kata sy tak reti bersabar..hakikatnya dia yg buat suami sy berubah sgt2.. Skrg sy tenang, amat tenang dan tenteram idup sendiri ngan anak2..family bg support krn faham ngan situasi..anak2 sume pilih nak duk ngan sy, sebab tak suka ngan mak tiri..

    0

    0
  53. joey ni ngn wife dia tak ada anak .diorang amik anak angkat .agak nya teringin nak anak sendiri tu yang kawin ngn watie yang dah terbukti subur..:))

    0

    0
  54. mulut bangkai says:

    ingt lagi x kes erema ngan sri bayu, awie ngan arni???…ha…tu amik laki/tunang org la tu…last2 pe jadi…xde sape nak amik iktibar ke dari pe jadi ngan diorg…amik laki org ni x bahagia mana pon…tp erema tu kena kat dunia…yg x kena kat dunia ni..akhirat menanti…kawen ni bukan sbb nafsu je…bnyk lagi tanggungjawap… kalau dah btol jodoh ko..poligami jee la…jgn la runtuhkan rumah tangga org…tp mampu ke si jantan tu nak sara…pandai nak buat..pandai le pikiorr….

    0

    0
  55. Rooooooney says:

    To be a good muslim, one shouldn’t gossip about other people’s private affairs. I personally don’t know if she cheated or not, regarless, who are we to judge?

    Sorry to all the haters that you weren’t didn’t hit the genetic jackpot but must you vent your anger in such un-muslim-like manners?

    Think about your families. Think about your friends. Think about your faults. Have you, or they, REALLY not have done anything wrong? Cheated on anyone? Or even told the occasional white lie? If you haven’t sinned in your life in one way or another, then you are a liar. Otherwise, congratulations, you are the epitome of a perfect person. To those whose parents are divorced… Why? To those whose dads have got second families.. (In this day in age) why?

    So I say the pot is calling the kettle black here. People should live the life they want and leave it to Allah to judge. Cause Allah judges you when you defame another. You all easily bitch because they can’t see your faces. It’s a joke, really. You guys should stop bitching and do something productive with your lives. It’ll do the world a whole lot of good. Because if you want to preach about being good, act like it.

    Basically the saying goes.. Practice what you preach. It’s that easy.

    0

    0
    • rooney shit says:

      Oh mt gowd…rooney you’re so annoying, long winded, poorly opinionated woman. SHOVE A CUCUMBER TO YOU CUNT AND SHUT UP. such a loooseer…ha ha ha!!!!

      0

      0
      • rooney shit says:

        typo error….Shove a cucumber up your cunt & shut up bitch…..ha ha ha

        0

        0
        • Rooooooney says:

          Well, there you ago another lower-moderate income Malaysian

          :)

          0

          0
        • Rooney shit says:

          U mentioned before “So I say the pot is calling the kettle black here”…like you are the daughter of Donald Trump…as if you are the RICHEST BITCH……STOP FLATTERING yourself bitch….you are THE lower-moderate income Malaysian.

          0

          0
        • Biz Owner says:

          How much is your monthly income honey?

          Whatever the figure is, you still a balaci or kuli of your horrible bosses.

          Do I need to tell anyone if I graduated from US, earning five figures per month and running my own company.

          Be humble, and people love you more.

          0

          0
    • hypocriteimnot says:

      weh rooney, mak kau panggil tolong tangkap ayam buat sembelih bukak puasa.
      i suggest you pack ur bags and stop talkinglah. the more u talk mcm u bagus, the more flaws ur showing. sebab itu Ustat kata to the nearest meaning “lagi awak cuba membuka aib orang, lagi Allah akan membuka aib awak.”
      but since u yang berdakwah panjang atas nama Allah dan ajaran islam,
      i quote u, “To be a good muslim, one shouldn’t gossip about other people’s private affairs…”

      and that explains exactly what ur doing here.

      so, is it soo good a muslim to call other people bitches and bastards coz i quote u..

      “HELLO WHO EVER U ARE.YOU ARE A JERK N A LOW CLASS BITCH OR BASTARD YOURSELF.”

      “I smell nasty bitches here =)”

      baik sangat ke seorang islam yang mengagungkan dan menghubungkaitkan Allah dan ajaran2 Rasullullah dalam ‘nasihatnya’ tapi pada masa yang sama dia menyamakan seorang indiidu atau indiidu2 yang lain sebagai anjing betina kelas rendah (low class bitch) dan anak haram (bastard).

      i must say u are better than them lots here. JUST that u do better condemn in good english.
      but a good muslim person who acts to what he preaches? no.

      so i quote u again dude..
      “Practice what you preach. It’s that easy.”

      0

      0
      • Rooooooney says:

        Have you ever heard of the proverb where the kettle called the pot black? Pardon my bluntness, but it seems odd that someone like you, who tries, but clearly do not master the English language, should post a comment about Siti Nurhaliza’s English. Yours is no better.

        Perhaps you should get some lessons too, so as not to embarrass any of your countrymen and fellow bloggers.

        Watch those tenses and your grammar, and I’m sure you’ll go a long way to realize the slogan that “Malaysia Boleh”.

        No hard feelings, but a dose of reality and advice surely cannot hurt you.

        Peace.

        0

        0
        • cebbiecholet says:

          rooney… u spend too much time here… see ur last comment? up until subuh :)

          well… broken english or not… i dont think its an issue… and i dont see why you have to comment a lot… if i be you… i dont like it… i just leave it rite?

          like i reply on ur comment earlier… u cannt call its a ftnah.. wen this joey and watie tu sendiri membuka pintu untuk orang ramai bergossip pasal mereka… yes… we dont know who wrong and right… but the way she do it now… absolutely wrong… he just get divorced… but people already saw them around …. lovey dovey…kalau la diaorang bercinta selepas joey dah bercerai… ade ke orang nak cakap dia perampas? if ader… without bukti solid..then consider fitnah…rite? but now what they doing? they didnt even malu nak show their love…hugging each other….. or even watie wearing sexy clothes…. so camne u nak cakap if dia sendri yang mengundang gossip… biarkan orang berkata…

          i dont see a point here kenapa awak perlu pointkan kat orang yang bergossip…sedangkan empunya badan yang buatkan diri sendri di gossip..

          tak gitu?

          0

          0
        • Rooooooney says:

          OOps too much crap here and we fail to realized that we are one of them, wake up guys do better things and self improvement, if we want to pick others it never stop and forever and ever.next thing cebbiecholet will put cameras in everyones room if she could in order to attract attention and popular.( actors and actresses rooms, politicians, teachers?) cebbiecholet this is not the way to show your credibility, and it is cheap. To be popular talk something more intelligent than this stupid crap that does not benefit us. We are getting tired with gossips and banging others. Would you please come out something more exciting on how to save the world. Stop bitching! and be happy.

          0

          0
        • kepochi says:

          english is just another language..no big deal here!

          0

          0
        • vivi says:

          hahaha… kawan2 sekalian, si Rooooney kata korang tak pandai grammar kan? Tengok ayat dier tu lagi berterabur… Tak tau nak guna present tense…. Idiom yg dier guna takkena langsung dengan situasi… hahaha Mesti dier buat reserch dulu sblm menaip nih huhuhuhu..

          0

          0
        • cebbiecholet says:

          ok… when i read ur statement… i really try my best to find what is ur point rooneyy? u keep bitching others…

          why dont you reply my point with facts? the facts that if joey and watie themselves didnt even bother of feel shame… or think twice whatever they doing…. why u shud be bother?

          they open the door for people talk bout them… if they really care… they dont hugs , or even show to others they are lover while joey is still someone husband..

          read back all ur statement…. ur writing is just a crap…you try to show other like dont bother bout gossip… well.. just give simple example…if you keep barking bout this isssue here… n people keep cursing u and fireback… dont you see what its mean?

          i hope later , i will see ur comment with fact all that im writing… or else…im not going to reply… just laugh like crazy when i read ur comment… its didnt mean ur english is good.. u r smart… okay? n i didnt see.. why u keep on replying…. u know what? kalau awak tu rase segala awak cakap tu benar and bagus… tak payah nak encounter balik whatever orang reply…u dont need to fireback just to prove ur stupid statement is GOOD or true..

          oh yeah… calling me bitch? hahahahaha… like i care…….because orang YANG BIASA JADI BITCH NI… MEMANG SENANG NAK BITCH ORANG LAIN….

          p/s : waiting for ur reply.. if kalau dua makhluk Allah nih care sangat ngan segala gossip n kata2 nista orang…why they acting like that…. :)

          0

          0
        • Rooo00oooney says:

          cebbiecholet,

          I don’t see why is it so relevant for me to reply your comment again, i am sorry?

          Pack your bags honey.

          0

          0
  56. moon says:

    Artis2 wanita yg berjaya merampas laki orang:-
    1)siti nurhaliza
    2)memey suhaiza
    3)watie elite(xamik pengajaran ke apa jd kt abby,kwn
    se-elite ko?)
    4)faezah elai
    5)alamak!rasa mcm ramai lagik tp otak dh blank,
    saper lg ek?hehe

    *mesti diorg bangga giler kn dapat rampas laki
    orang?ish3…

    0

    0
  57. oh retis says:

    watie muke plastik pun nak jgk..hohohho..nk senyum pon mcm tersekat jer..byk ar kes gini,papepun tahniah kpd ex-wife joey..sbb dh terlepas dr lelaki yg xlayak jg ko..adela tu nnt bahagia yg lain plakkk..jage la anak2 tu bebaik..kesian btol aku klu bab gini.huh!

    0

    0
  58. dud says:

    kluarga saya pernah mgalami situasi di atas..mmg byk org mgata…yg kwin d kata tp anak2 dia yg d tanya “bapak ko kwin len eh…” … ” mak ko kena madu ek”…” ko da jmpa mak tiri ko” soal2an mcm ni la yg sllu bt anak2 jd sedih…blik umah ngis2…mana dgn mak kita yg sdih dpt lagi report dri anak2 cmtu cmni….fmly ble jd huru hara…

    skg bnda ni msih blaku…kmi sume da besar2….tp blik pada yg positif…kita bw mak kita bljr jd tabah..

    bt pgomen kt atas..x salah nk komen org…tp biar la bpada2…mana x org bukan muslim asyik ktwa kn kita.. bla ada hal cmni..maki seranah kita bg..knp xda bhsa yg baik sikit .. yg lebih positif n matang..nasihat bguna … (wlpn org cmni xkn dgr nasihat) tp biar la bbhasa yg elok..

    sdar x sdr kita sering dpersendakn… jd la muslim yg bpikiran positif dan bukan men hembur jak… soal dia kwin cerai…ada hikmah…suatu hari ada jg blsan Allah ..tu yg kita kena ingat

    0

    0
  59. mak jemah femes ok says:

    hanya lelaki yg beriman sj yg blh benar2 mbahagiakn seorg wanita…
    dan wanita tidak akan bahagia selagi terlalu mharap kpd seorang lelaki untuk rasa bahagia…
    renung-renungkan…

    0

    0
  60. VtecTurbo says:

    dunia…ohh…dunia….”what goes around comes around”…;)

    0

    0
  61. Aku la says:

    aku xpenah xpk nak kwn dgn laki org..tuhan uji aku bertemu dgn laki org..tapi alhamdullilah aku masih berpk dgn baik…aku juga nasihatkan laki org tu supaya jg isteri n anak2 die dgn baik sbb die xkan dpt ape yg die ada sekunk..even bersama aku sekalipon…
    kepada laki org..hargai la ape yg korang ada sekunk…
    kepada perempuan yg masih berkwn dgn laki org…tinggalkan sume tu..ingat what goes around comes around…

    0

    0
    • pizza says:

      Bercinta dgn suami org tu pun dh membuktikan lelaki tu mmg spesis x guna. Tipu bini, tipu anak, tipu mak bapak! Isteri berhak mintak cerai dan menolak utk dimadukan bila dia membenci si suami akibat ditipu. Takkan bahagia punya perkahwinan, sbb akhlak suami yg menjadi nakhoda hancur. Keadilan apa yg nak dibuktikan? Ndak2 kalau suami fulus x byk mana, bini kena tlg topup kan tiap2 bulan. Kalau yg jenis bengkeng x bertempat, bini asik mkn pelempang, wahai isteri, tunggu apa lagi, cabut pi mahkamah syariah. Pas je laki awak yg x berguna kt pompuan penyamun tu. Ni pesan aku, nak berlaki biar berbaloi, kalo tak, x payahhhhh!!!! Bumi Malaysia ni ALLAH bg rahmat, murah rezeki. Be kreatif la skit, insyaALLAH, you’ll move on just as good.

      0

      0
  62. kepochi says:

    alahai rooney..tak moh depend saper2 la here..nama pun gossip column….anyway, do u know watie personally? I used to be her neighbour at Jalan Kelab Ukay 2/3, Taman Kelab Ukay Bukit Antarabangsa (no rumah dia tak payah la sebut kan)..dia ni memang ada mental problem..masa dia duduk kat situ, mamat arab simpan dia…malam2 buta bergaduh, siap neighbour kena panggil security. Lepas tu serumah dgn si Joe..and latest ada VIP simpan dia sebab tu dia mampu drive Cayenne…

    0

    0
    • rooooney shit says:

      Way the go kepochi…….maybe “roooney the moderate low inclome malaysian” will support this type of bitch living in her getho.

      0

      0
  63. cili kering says:

    Watie is the best example not to be followed by all in and outside Malaysia. What goes around, comes around. Soon, your payback is a mess Watie!

    0

    0
  64. rianda says:

    aku npk hot topic skang is no longer watie…tp rooney. kehkehkeh.. udah2 la.well rooneey, u got the point. i agree. to be a gud muslim nak kene bersangka baik. thanx.baiklah. jom kite bersangka baik semua ye kwn2. watie ni akan bertaubat satu ari nnt bila maybe die akan kene balik mcm mana die buat org. bukan ke doa org teraniaya tu lebih diterima. kan rooney kan? so tgk la part mana nnt. kalau watie yg teraniya, then it will come back to us. tp kalau die yg menganiaya, sendri pk la.=) selamat berpuasa semua.

    0

    0
  65. Rooooooney says:

    Someone just dead reading all my comments. TROLL

    :)

    0

    0
  66. enna says:

    Aku la, nasib kita sama…seumur hidup aku, aku x prnh trpk yg aku akn masuk kategori perosak rumah tangga orang n jadi org ke3..aku cukup jaga perkara tu selama ni..tapi,Allah itu maha kaya..Dia uji aku dgn perkara begini..perkara yg selama ini aku sndiri selalu kutuk kalu perempuan lain lakukan..iaitu jadi org ke3 dlm marriage org lain…Allah balikkan hati aku n aku jadi org ke3…tapi alhamdulillah,aku cepat sedar..aku cuba kmbali ke jalan yg benar n betulkan semula keadaan..aku mnta maaf kt isteri dia,kt dia n kt seluruh ahli keluarga dia atas dosa2 yng aku lakukan tu..aku pn x sngka aku akn jadi org ke3..nasib baik rumahtangga dia x hancur sebab aku..wife dia maafkn aku..aku hrp dia mmg ikhlas maafkn aku…even aku rasa smpai ke akhir hayat aku rasa diri aku jijik n kotor sbb jadi org ke3..n paling teruk smpai sekarang aku x dapt maafkn diri aku..itu yg paling sengsara…aku cuba bgn balik, cari life aku balik, cari senyuman aku dulu..tapi terlalu susah..hanya Allah tmpt aku mengadu…aku mmg sayang dgn dia..sbb dia yg pertama aku cinta..mmg my 1st love..tapi tu la..aku serahkn 1st love aku pada org yg x sepatutnya..sakit mmg sakit..even smpai sekarang aku masih rndu kn dia n cintakn dia..aku tahu berdosa mencintai hak org lain..tapi aku x dapat tipu hati aku..aku dh x jumpa dia dh..sbb aku x snggup nk sakitkn hati isteri dia..biarla aku sakit sndiri drpd aku sakitkn hati org yg lebih berhak trhadap dia.. Allah lebih mengetahui apa yang Dia dh tetapkn utk aku..apa yg aku belajar dari pengalaman paht aku ni..jgnle trlalu cepat menghukum seseorg..aku bkn brmaksud menyebelahi Memey or Watie or yg lain2..aku fhm,di sudut hati mereka,mereka pn x minta jadi begini..hati mereka turut menangis kerana kecaman semua…mmg dia org pntgkn diri mereka kerana sanggup melihat air mata perempuan lain jatuh..sama2 kita doakn mereka semoga diberi hidayah oleh Allah..jgn la mendoakn kecelakaan kepada mereka…kita x tau apa yg akn Allah uji kita kmudian hari walaupn sekarang kita kata kita x akn lakukan..itu yg terjadi pada aku..x trjadi pada diri kita,mgkin ahli keluarga yg lain..

    0

    0
  67. nutt meyh says:

    mcm xde jantan laen!

    0

    0
  68. nak pelempang? says:

    If wanita tak cantik luaran tapi berperangai baik..org lain akan melihatnya baik shj dan akan menghormatinya…tapi if cantik,sexy,hot,dada beso…pinggang ramping,mulut sexy mcm itik..dan berperangai sungguh x baik..semuanya akan menjadi burukkk di mata org..ingatlahh apabila dah tua@berumur..tak ada sesiapa yg cantik..semua nya akan menjadi tua..uzur..fikir fikirkan..dan fikirkan perasaan org lain yg di rampas hak..

    0

    0
  69. norule says:

    yg aku heran sgt nie si rooney tuh.banggang ker apa.name pn gossip..klu x nak menambah dosa tk yah la bukak blog gosip nie. sanggup ko nak komen panjang mcm tuh ye.. dont waste ur time….org mcm nie perasan bagus.haha.

    0

    0
    • Rooooooney says:

      norule, aku tulis panjang sebab aku educated, i graduated from US okay and I can write very very well.

      I can elaborate tak macam sesetengah orang yang hanya tahu cakap macam budak kecik je so you tak payah nak cakap i ni sesenang hati nak komen panjang panjang.

      It just me, working in a big 4 company and doing presentation benda benda macam dah lali. Dah biasa. Give me a topic and i’ll bullshit it.

      Now, who are you anyway to talk to me like that? Cermin diri dulu. GROSS!

      0

      0
      • tiara says:

        saba saba rooney, aku tau ko tgh backing kawan ko, tp takyah blagak blagak pasal diri kalau nak berhujah pon. ade je org org yg from big company, spm straight A’s ke, anak datuk ke, yg turut comment lam ni. humble je lar

        apa watie buat tu MEMANG salah. seriously salah. jgn nk guna alasan, ‘cuba kalau berlaku kat family kite’.

        so, kalu perogol merogol org, still nak guna ke alasan ‘cuba kalau berlaku kat family kite, adik kita terogol perempuan, bukan dia sengaja nk merogol’

        kita ada akal nak pilih jalan yang betul or yg salah. Allah sentiasa menguji kita.

        kalau tak, tak de lah SYURGA and NERAKA.

        back to basic ok ;)

        0

        0
      • kepochi says:

        enough la Rooooney woi…anybody can say that they are graduated from US but who cares?!!! Tsk tsk tsk ….

        0

        0
      • hypocriteimnot says:

        norule, biarkanlah…bergaduh dgn budak kecik tak bawak ke mana.

        rooney: ” i graduated from US okay and I can write very very well.”
        budak kecik darjah 3 : rumah kita besar tau! ada swimming pool. rumah awak ada swimming pool ke?

        rooney: “It just me, working in a big 4 company and doing presentation…”
        budak kecik darjah 3: eh, mak kita janji nak beli ps3 kalau kita cukup puasa bulan ni tau.

        see any difference there? at the same time berdakwah pasal dosa pahala, at the same time calling people names, at the same time jadi ustat, at the same time bangga diri, eh, jalan tu tengok bawah, takut tak nampak batu kang terjatuh, kene kepala, amnesia pulak. langsung tak ingat sapa watie kawan baik awak tu.

        cubalah tengok kalau lobang kubur awak nanti boleh muat syarikat big 4 awak tu yer, dan kita tengoklah kalau2 nanti talkin imam bacakan nama penuh awak nanti dia sebut ke tak awak graduate dari US ke tak yer.

        sapa grad dari kampung angkat tangan! waaaa…betul, seems ur the only Malaysian who made it to US and oersea and ur the only Malaysian who works in big 4…we all salute u. Dato’ Shaikh Muzaffar and Tun Dr. Mahathir, back off, we hae a new hero in town! and s/he is WATIE’S friend! woohoo!

        hmmm…teringat sungai di kampung…oops, gotta go, malam ni its my shif kat kilang simen in Gua Musang tu.

        0

        0
        • lahir Pantai Med Bangsar tapi suka makan moy dari kampung Jitra says:

          aku rasa Rooooooney ni peminat fanatik Tengku LuQiee la. Style cam sama jek. Condescending approach to replies and feedbacks.

          0

          0
      • hypocriteimnot says:

        @norule
        tak payah layan budak kecik ni norule. belajar kat Ulu Selangor je dah kecoh. layan budak kecik tak kemana.

        rooney: “…aku educated, i graduated from US okay and I can write very very well…”
        budak kecik darjah 3: eh, rumah kita ada swimming pool tau! rumah awak ada swimming pool ke?

        rooney: “…It just me, working in a big 4 company and doing presentation benda benda…”
        budak kecik darjah 3: eh, mak kita nak belikan kita ps3 kalau kita cukup puasa bulan ni! mesti cukuplah, bukan macam awak.

        spot any difference?
        tengoklah nanti bila mati, muat ke tak muat nak masukkan BIG 4 company awak tu dalam lobang kubur awak, and dengar2kanlah masa pak imam talkin, lepas dia baca nama penuh awak if dia sebut awak grad dari Ulu Selangor tu ke tidak. bukan apa, saya takut mayat awak bangun buat presentation ‘bullshit’ cerita background history awak pulak kat tengah2 kubur tu.

        berdakwah agama tapi at the same time, calling ppl names, nasihat dosa pahala, at the same time bangga diri and riak, eh, mata tu mata tu, pandang bawah bila berjalan, takut kang terjatuh, kepala terantuk, amnesia pulak kang, terus tak ingat sapa Watie kawan baik awak tu.

        sapa grad dari US sini ‘please stand up please stand up (bak kata eminem)! waaaaa!!! betul betul!! awak sorang jelah Malaysian yg berjaya grad dari US! awak sorang jelah Malaysian yg berjaya kerja at BIG 4! Dato’ shaikh Muzaffar, Dato’ Nicole, Dato’ Lee Chong Wei, Tun Dr. Mahathir, please back off, we have a new legendary hero in town, s/he’s watie’s friend and graduate from ULU SELANGOR!!! woohoo!!!

        oppps, gotta go, terlupa pulak malam ni saya shif malam kat kilang simen kat Gua Musang. anak kampunglah katakan.

        selamat berbuka semua. eh, Rooney, kalau boss tanya kenapa mata sembap and mengantuk, kata je, ‘i was trying to put my ego off to sleep, but to no avail.”

        0

        0
      • nana rina says:

        sombong dan sungguh angkuh berkata2..kau igt kau graduated dri US dan bekerja in the big company mcm kau nyatakan tu kau hebat sgat la!kau yg GROSS skrg kat cni..konon nak ubah pemikiran org malaysia dr berkata buruk ttg org lain..ko igt org2 US tak pernah berkata buruk psal org lain..kau igt kau hebat!kau cermin dri dlu jdi manusia yg humble to earth baru kau berbicara..kau punya comments just makes me feel sick and annoying..igt ko tu dilahirkan di Malaysia..penuh dgn sikap humble dan ramah..klo ko rsa ko tak suka tak payah dok malaysia..g blik US ko berkawan ngn sekutu ngn kau maybe BUSH will be the good match for u..btw ur english not so swell honey…jgn jd angkuh!

        0

        0
        • Rooo00oooney says:

          Hey of course aku sombong and bongkak. I represent the successful thinker, a product from United States. I re-present the new breed of Malaysian. I am the one with the rest that will change people perception about Malaysian in the eyes of the world.

          Not people like you who are SO conservative. Hello tinggal dekat kampung is OK but please lah jangan nak jadi KAMPUNG sangat sehingga di hina orang. Oh yeah that’s you.

          Sorry, jangan jealous kalau tak dapat belajar dekat US sebab kerajaan pun dah build Open-U University JUST FOR YOU honey !

          And again, orang or people macam kita orang tak mai lah nak jaga and kutuk tepi kain orang macam you all semua nih. Tolonglah, SEMANGAT KAMPUNG sangat.

          PLEASE…..

          And again i do not neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeed to be humble because this is the way I am and this is the wayyyyyyyyyyyyyyyy i get to the top.

          Hell yeah do you even SMELL the big 4 company?

          I WIN !!

          0

          0
        • Rooo00oooney says:

          Oh one more thing, hypocriteimnot please don’t mention Dato’ shaikh Muzaffar, Dato’ Nicole, Dato’ Lee Chong Wei, Tun Dr. Mahathir because you are wayyyyyyyyyyyyyyyyyyy not even 1 inch closer to them.

          They are successful in their own class, oh yeah how about you? You will stilllllllllllll sitting thereee, over thereeeee…in the old class fashion, on that desk, where no one even knowing you or heard of your DUST!

          You heard me?

          :)

          0

          0
        • aku pun grad oversea degree, master n PhD lagi :) says:

          rooney..

          even u dah keje @ so claimed BIG Company… ur mentality is still KAMPUNG.. sorry to say that ;)

          I am proud to be a MUSLIM and a MALAYSIAN!

          0

          0
        • hypocriteimnot says:

          hahahhahah! @rooney…
          orang kalau dah tak tau macamana nak counter argue balik, macam tu lah reply dia. i dont een see an atom of intelligence in ur reply there. u sure ur not just a cleaner in ur so call big 4 there? ur replies i noticed are full of ur so called ‘kampung’ style jer.
          hun, my jaw is so aching coz u made me cry with laughter!

          yeah, make sure u tak lost contact with ur Ulu Selangor contacts kay, coz i hope they will be there to korekkan lobang kubur u and tanam u, coz from the rate ur going, i doubt anyone from Malaysia nak tolong tanamkan mayat u since u represent so called US…hahaha! ayat tak boleh blah!

          u know, i know of few jakuns and sakais who made it to the big 2, humble they are, but then again, u dont hae that trait. coz thats how u made it to the top…well, if thats what fancies u, by all means.

          dude, u showed something good during the 1st few msgs way up there, but as u go on, i think ur in the way of being dumped by a girlfriend or wife, or in the process of being terminated or retrenched, and berdakwah mcm bagus and talking big is just ur way of cheering urself up coz thats wat i see in u, soooo suffering from inferiority complex.

          and if it makes u feel alot better, no, i dont hae a desk nor an office so no one can smell of my dust thank u so much, een if i hae my own desk, im sure i’ll hae a nice cleaner to clean it up :D . and i AM successfull in MY OWN CLASS thank u so much and as well as other readers and commenters here, but lets not talk about me or us.

          u are the one crying so bad for attention here and i dare not let ur ego fall to crumbles. takut nanti, menangis cari mak pulak awak malam2 nanti. pada saya, awak cuma budak darjah 4 berbadan adult. so, i will treat u with care.

          and hahahha!
          “I WIN!!!”?????? oh my dear Allah, that is such an adult, working in big 4 and product of US of u…and please note thats me being sarcastic….hahahah!
          u sure can fool loads of the big 4 idiots there but hun, u aint foolin me or some of us here..hahaha!
          no, i dont heard u hun, i READ u well :D
          hey, u must be tired, pujuklah keangkuhan dan ego sebesar big 4 awak tu tidur :) takut besok bangun lambat, lewat pulak nak represent US dalam meeting awak

          :D

          0

          0
        • hypocriteimnot says:

          pssst…ronney! jangan lupa tau, nanti kat padang masyar berdepan dgn Allah pencipta kita, awak cakap semua ni tau bila dia tanya kenapa masa di sunia awak sombong dan bongkak, in case awak terlupa apa awak cakap saya dan readers2 kat sini dah copy and paste utk awak.

          ” Hey of course aku sombong and bongkak. I represent the successful thinker, a product from United States. I re-present the new breed of Malaysian. I am the one with the rest that will change people perception about Malaysian in the eyes of the world.

          Not people like you who are SO conservative. Hello tinggal dekat kampung is OK but please lah jangan nak jadi KAMPUNG sangat sehingga di hina orang. Oh yeah that’s you.

          Sorry, jangan jealous kalau tak dapat belajar dekat US sebab kerajaan pun dah build Open-U University JUST FOR YOU honey !

          And again, orang or people macam kita orang tak mai lah nak jaga and kutuk tepi kain orang macam you all semua nih. Tolonglah, SEMANGAT KAMPUNG sangat.

          PLEASE…..

          And again i do not neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeed to be humble because this is the way I am and this is the wayyyyyyyyyyyyyyyy i get to the top.

          Hell yeah do you even SMELL the big 4 company?

          I WIN !!”..

          saya harap awak masuk syurga lepas awak jawab ni depan DIA :)

          0

          0
        • Lucy Suka Selipar says:

          sah jelmaan puteri lukiee nih…
          “walaupon hidop seribuuuu tahun, andai sewel dan bongkak, apa guuuuunanya..”

          0

          0
        • vivi says:

          Graduate from US dalam mimpi kot… Thats why tak tau nak bezakan past tense dengan present tense… Kenapa la suka sangat nak jadi bahan gelak nih!!! huhuhuhu…
          Successful thinker konon.. macam orang fail tadika jer gamaknya.. huhuhu. Mcm Minah Jenin pun ada jugak.. Oii Rooooney, dah le berangan, meh turun dari pokok kelapa tu, dah 2 hari 2 malam ko melepak kat atas nu.. .. Bawak2 le mengaji Quran ke, solat sunat ke, tolong mak kat dapur ke, tolong jiran sebelah jemur karpet ke ada jugak faedah…

          0

          0
        • losertalksshits says:

          ohhhh no wonder u re gay !! u bring the culture fr US!

          a hi from LSE graduate!

          0

          0
      • stupid Rooney says:

        so rooney, your points “I represent the successful thinker, a product from United States. I re-present the new breed of Malaysian. I am the one with the rest that will change people perception about Malaysian in the eyes of the world” meaning that you’re too good from others? so u think by yourself you can change thing or 2 about Malaysia? have you heard about “Teamwork” ouhh i dont think you ever know cuz you’re too self-absorbed.

        If you think all of US here are so kampung, i dont see the point why are you reading all those comment? dont you think it is just enough to read the story rather than barking in the comment section??

        Jangan lah berlagak awak sorang je yang boleh cakap inggeris.. saya rasa semua orang boleh.. tak semestinya kene HEBAT! cukup sekadar boleh bertutur dan memahami.. tak perlu ayat bombastic yang konon2 hebat sangat dari US tu.. i believe english UK lagi bagus kut..

        adios rooney.. bulan puasa you nak berdakwah but your so called way of berdakwah is totally unacceptable.. it is more i called DAKYAH!

        0

        0
        • stupid Rooney says:

          Ouhh btway your so called TOP of BIG company tu hebat sangat ke?

          kalo nak berlagak aku pon boleh.. i am local graduate. i got offer from 4 different BIG COMPANIES namely Intel, IBM, Chevron and Mersk but end up i chose to give my loyalness to my government because i think i have the “thing” to change people perception about Malaysian in the eyes of the world just like you said… ;)

          0

          0
        • maribel says:

          “I represent the successful thinker, a product from United States. I re-present the new breed of Malaysian. I am the one with the rest that will change people perception about Malaysian in the eyes of the world”.HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. .aku lawak sgt baca ayat rooney.esp part a “product from united states”.rooney…kampungnya ko rooney..aku tinggal kat states ni da lama rooney.br 1st tym aku jumpa org btul2 kampung mcm ko.

          0

          0
        • maribel says:

          biar aku tunjuk apa yg rooney post pada family n kwan2 aku.mesti diaorg ketawa guling2.hahahahahahaha.kelakar sangat2.sooo kampung la rooney.

          0

          0
      • hsdhcfawcv says:

        studies in US but your grammar is all over the place.

        0

        0
  70. cekmek says:

    Jakpar ni kasi rembat ngan BATU NESAN lg baik..
    Idop pon asik dok dengki org jek..Uwekk!!Haktui!!

    0

    0
  71. sasa says:

    knapa la cari pelakon y x popular ni..ummm cari la yg ensem ke kaya ke…uh!!… WATIE JAP G PEGI RAMPAS NORMAN HAKIM DARI MEMEY TAU..EHEHEHEHE!!! WAH GITUUUUUUU~~~

    0

    0
  72. rizan says:

    rooney=shasha elite

    0

    0
  73. Queen Cobra says:

    Ppuan yg dok suke gila somi org ni memang takkan pandang yg single bujang. Benda ni dah habit. Kalau dah rasa laki org, laki org tu gak yg dier org nak.. Tuler kalau ppuan yg single jgn sekali2 cuba nak rapat goda laki org ni. Kalau dah sekali buat, selama2nya lah mcm tu.. Byk dah aku tengok kwn mcm ni. .Haishh..

    0

    0
  74. no one's says:

    sedihnye….
    to all kaum hawa…kuatkan hati kita…wanita ni sebenarnya cukup kuat tok menggoncang dunia…jd, dugaan mcm nie…kte mst lg kuat…ada iman…Allah mesti lindung walau dalam apa keadaan…kita diuji nak hapuskan dosa silam nak uji iman……and Allah nak kurniakan kebahagiaan yang lebih besar…anak2 tonggak kekuatan sekarang..
    xpe…kte redha je…Allah maha mengetahui and kita tunggu sje hari pembalasan…

    0

    0
  75. randy says:

    itu ler cik kak weii..nk blaki tu pilih la yg seangkatan umornyer..ni idak,,pilih jantan muda..kena pikir betul2 time nk kawen dulo..mmg la nk kena kebas klu x pandai jaga..

    0

    0
  76. akulahpompuanittew says:

    To Joey, u can go to hell…..kor akan dpt apa yg kor nak Joey!!! To Watie, x cukup2 Allah balas perbuatan kor dgn macam2 bala kan??bala jugak yg kor cari..kor tunggu la, lps ni bala paling besor kor ngan joey dpt..!!

    0

    0
  77. Honey Bee says:

    AKU CUKUP MENYAMPAH DGN SI ROOONEY NI… GRADUATE DR USA KONON… SAPA2 PUN BOLEH TULIS GRADUATE DR MANA2 PUN…SAPA TAU…? DAHLA BODOH, BANGANG PULAK TU…

    0

    0
  78. maribel says:

    sebenarnya si rooney ni yg kampug sgt.blaja kat us pon nak kecoh ke?lawak kn blaja tggi2 knon smpai us tp nk gaduh dgn org kat ruangan gosip.kalo ko nk berdebat rooney kalo btul hebat n nk mnunjuk sgt berdebat la dgn ilmuan atau org staraf dgn ko.ksian rooney.btw rooney aku ni tggal kat us.so far aku xpenah jumpa lagi org dr negara lain mcm filifina,jepun,korea,vietam,india yg blambak kat sni show off blaja kat us.diaorg ok je.tak dela jakun sgt .malu ada rakyat malaysia mcm ko.knapa nk bangga syarikat hebat2 tawarkan keje kat ko?org xheran.lain la kalo ko berjaya mcm tony fernandes.br ko bleh blagak.kalo hebat sgt knapa xnak keje kat syarikat hebat kat us rooney??

    0

    0
    • Honey Bee says:

      BERLAGAK JE BLAJO KAT USA…

      YEKE USA NEGERI OMPUTEH TU… TAH2 USA KAT ULU SUNGAI ASSAN, SARAWAK…

      kekeke…

      0

      0
    • stupid rooney says:

      hahahhaha aku setuju dengan ko Maribel.. aku x faham kenapa die sibuk nak menyalak2 kat gossip column ni.. patut nye pergilah berdebat kat ruangan yang lebih menjana minda die.. bukan di sini.. takat nak tunjuk hebat kat sini buat ape?? orang sini pon x peduli.. kite kat sini sekadar nak bergosip di kala stress buat kerja.. Hebat sangat kah USA yang dia banggakan sangat tu? i really dont get it.. big company lah sangat.. wut ever.. kalo setakat bekerja dgn big company je nak buat apa.. lain la klo berlagak you own the big international company yang tu aku kagum.. LOL

      0

      0
      • hypocriteimnot says:

        @ ‘maribel’ and ‘stupid rooney’.

        i hae to agree with u. kita and ramai lagi kat sini yang rasanya lebih bagus dari dia pon takdelah nak menyalak nak menyalak mcm bagus sangat. apa yang nak dibanggakan sangat tak taulah. macam beruk dapat durian pun ye jugak. i fail to see any intelligence there, other than consistently contradicting comments.

        he shud get a life. those working in so called big 4 tu dah buat dia jadi tak betul. hhahaha!

        Salam Ramadhan.

        0

        0
  79. hmmm says:

    “BERBAhaGIA” dngn runtuhnya rumah tangga?..oh tidak..tidak sama sekali..

    0

    0
  80. hmmm says:

    hey rooney…sebodoh-bodoh kami poon,tanpa kau sedari..kau adalah orang yg “TERbodoh” kerana mengeluarkan kata-kata yang “Bodoh” yang secara tidak langsung “MEMperbodohkan” diri kau oleh sebab pemikiran kau yang “BODOH” itu,..sekian terima kasih

    0

    0
  81. bella says:

    pngalaman aq pun,klu blh jauhkan laki org cz 6t bile da kawen kite juge skit ati~pcayalah.

    0

    0
  82. tart nenas says:

    watie ni x reti serik sik kwin cerai….tu la bla asas mncari suami x ddasari dr landasan yg btul…main redah jerrr..cmna la nk bahagia….cari laki x semudah cari suami.!

    0

    0
  83. tart nenas says:

    eh salah plk…..cri suami x semudah cri lki…hihi…

    0

    0
  84. kenapa la hari ramai sgt kes2 mcm ni…salah suami ke salah isteri?atau salah dua2 sekali?nampaknya institusi kekeluargaan dlm masyrakat hari ni berada dlm keadaan tak selamat..walaupun sudah kawin bertahun2 belum menjamin kebahagiaan hingga akhir hayat..pasti ada insan2 kt luar sana yg berpotensi meruntuhkan masjid yg dibina dlm masa 1 hari

    0

    0
  85. ani says:

    mulut roooney nie macam pondan…ko jantan ke betina…ke khunsa hah!!!!!

    0

    0
    • gudangpetaidahbangkrap says:

      takpe, kita doakan dia pulang ke pangkal jalan dan kita doakan dia dapat beli spek baru sebab dia tu berjalan dalam keadaan rabun. tu yg dia tak nampak mana dia berjalan tu.

      0

      0
  86. Rooo00oooney says:

    U guys are just jealous.

    Memang perangai orang melayu lah selalu tak puas hati dengan orang dan busuk hati.

    U guys are just good example.

    I didn’t do anything wrong here, but you guys are so self-preclaim and super-ego always nak menang je sedangkan masing masing sampah.

    LOL

    0

    0
  87. nana rina says:

    tak yah la layan si rooooooooooooney gaaaaaaaaaaaaay nie…don’t argue with self-centre and dummy person like him..just waste your time..biar la dia ngn kehidupan ala2 US dia tu..jealous???yeah right!

    0

    0
  88. Rooo00oooney says:

    U r still a sampah in the past and present.

    TROLL!

    0

    0
  89. hypocriteimnot says:

    @ rooney,
    hahahha..
    and ur a failed product of Malaysia and US. look at ur replies hun, u cant even present good points let alone defend urself? if it makes u and ur ‘super power’ ego and tiny guts feel sooooooo much better, yes, dont know about others, i admit i sampah, but i can be recycleable. i can be good and of betterment to the environment and my suroundings.. i can be better..
    mind telling me what sort of sampah u are?
    nak dibiarkan rosak mata, nak direcycle rosak mesin, nak dialir ke laut pollute laut nak dibakar pollute udara.

    i proved myself so right in my few earlier msgs before, ur no better than a tin kosong. cakap besar tapi takde isi beb.
    i quote u,
    “I didn’t do anything wrong here, but you guys are so self-preclaim and super-ego.”
    u sure ur not on drugs and hallucinating beb?

    hahahha….u aint fooling me dude.

    ur no different than budak kecik yg taunt other kids. like a small kid taunting his fat friend.”eeee awak gemuk, eeeee awak gemuk”..sad…come back when u have more substance yeah.

    and i’ll let u have the last laugh :)

    0

    0
  90. sa says:

    adatlah owang gelemer dgn dok gelemer….

    0

    0
  91. Exceptional post however I was wanting to know if you could write a litte more on this topic? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit further. Kudos!

    0

    0