Written by AbangNara | April 8th, 2009

jo anna rampas

UPDATE: Kesemua gambar ini adalah milik Rithzal. Terima kasih dan maaf dipohon kerana tak beri kredit sebelum ini.

Dengan ini kami mengisytiharkan yang Jo Ann Sue Henley Rampas kini akan menjadi model rasmi blog BeautifulNara.Com.

Mohon maaf kepada Scha Al-Yahya kerana takhta anda selaku awek paling cun di BeautifulNara telah dirampas oleh Jo Ann Rampas.

Tak puas dengan gambar Jo Ann Sue Henley Rampas semalam, kami menggeledah Google untuk mencari lagi gambar-gambar posing awek Sabah ini.

Memang mantap-mantap semua gambar Jo Ann Henley Rampas nie. Posing dia yang sempoi memang bisa menggegarkan jantung lelaki-lelaki di luar sana.

Tapi jangan kecewa sebab desas desus kedengaran yang si Jo Ann Rampas ini adalah awek Adam Akademi Fantasia. Benar atau tidak, kita tunggu pengakuan dari Adam dan Jo Ann Sue Henley Rampas.

Sila layan lagi koleksi gambar-gambar Jo Ann Sue Henley Rampas dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

jo anna rampas

jo anna rampas

jo anna rampas

jo anna rampas

jo anna rampas

jo anna rampas

175 responses to Jo Anna Rampas Memang Bisa Bikin Jantung Gegar

  1. Bunga says:

    .: Elokk laa ngan adam sama2 satu negeri senang nk kawen nnti..:.

    0
    0
  2. flower says:

    ye la..dekat je kenduri nyer nanti..

    0
    0
  3. lilies says:

    iye kew? tapi bkn awek adam skrg ngah study kt oversea kew..??

    0
    0
  4. garfield_82 says:

    kalu gambo dia dekat2,nampak xlawo pn..biasa jek..agaknya mata aku kot..tah la…heheheh

    0
    0
  5. Akula says:

    Aku rasa Scha lagi cun dan elegant…

    0
    0
  6. now_tea_boy says:

    bleh la, muka iras2 nenek aku

    0
    0
  7. minah says:

    sejuk jer mata bila tengok muka dier nie…. kalau betul la awek adam.. hmmm untung adam… nampak jer si adam tu lembut tapi…..

    0
    0
  8. eton(bknnamasebenar) says:

    a’ah..
    dlm myspace adam pn ade pmpn ni kt top fwen die..
    pastu kt box comment die ade pmpn ni comment
    syg2..
    ish..
    jeles aku..
    hehe

    0
    0
  9. minah says:

    tut tut tut

    0
    0
  10. lara says:

    LOL i jumpa this girl masa teman my mum buat facial and this girl buat botox injection kat dagu. masa tu dagu dia merah gila.
    but shes very friendly lar.

    0
    0
  11. bUDakgEnIus says:

    GAMBAR 2ND LAST:

    Sekali tengok macam nak
    BERAK pon ade mimik muke dia nie..

    TAU LA..
    Ko bergambar kat sungai…

    0
    0
  12. kepoi says:

    gmbr 4 n 5 mmg cun abis..
    ke sbb make up ek…
    konpius…
    tp mmg indah ciptaan Allah ni…heheheheheh

    0
    0
  13. now_tea_boy says:

    aaa… nenek aku ckap mekap jer tuh, korang leh lawa mcm tu jgak

    0
    0
  14. ain says:

    dia ni memg comei..tpi klu d bndingkn dgn scha..scha la cun lg..sbb aku tgk dia ni hidung kepek ckit

    0
    0
    • bUDakgEnIus says:

      SUKE HATI JE kutuk org..

      HIDUNG KEPEK..

      hahaha…

      Orng hidung kepek nie umo panjang tau..
      Hidung dia bleh tapis partikel2 besar dari masuk dlm lubang hidung,
      mcm batu,kayu,guli even tayar lori..

      0
      0
      • Penari Poco2 says:

        Hidung ko penah ke masuk benda2 besar macam tu? X dapat ku bayangkan…DASYAT.

        0
        0
  15. Beyon sehh says:

    mana la korang dgr dia kapel dgn adam ni, ngarut je…tak padan langsung, adam tu ‘control macho’ pd hal tak macho dan mcm hipokrit je…c lara tu saje je jeles,sbb dia tak cantik mcm joanna pas tu nak fitnah org guna botox,org yg dah nak expired je guna botox…ntah2 mak lara tu yg suntik botox kot..

    0
    0
    • ferfer says:

      ADAM BUKN CONTROL AKU TAHU KO JELES SEBB ADAM ENCEM!!!!!!PADAI LAK KO MARAH ORG FITNAH YG KO FITNAH ADAM XPEW LAK???LU PIKIR AR SENDIRIK!!!!

      0
      0
  16. kila87 says:

    cm cantek lak rambut dia..huhuhu

    0
    0
  17. Didik Budiyanto says:

    cantik nyeeee…..=)

    0
    0
  18. zaza says:

    mcm muka penyanyi lama…aku lupa nama….iras2 la

    0
    0
  19. naima mora says:

    wahhh sedapnya mulut Lara ckp org buat botox kat dagu.. dagu dia mmg dah asli org dah keturunan mat salleh.. yg u jeles sngt kat dia apasal?? dia da dpt title Miss u dpt apa? Haprak.. myampah la dgn ppuan2 yg x puas2 ati dgn suratan takdir.. kalu u di lahirkan hodoh maka hodohla.. jgn nak buat gosip.. btolla ckp beyon seh.. ntah2 mak hang yg sebok inject tang sana tang sini… kciann..

    0
    0
    • lara says:

      eh first of all, mmg my mum pun inject muka, so wat ? this girl inject pun so wat ? shes a nice girl. dia nak inject or not itu hak dia, bukannya salah pun dia nak inject muka. I cuma kata masa i jumpa dia tu dia baru lepas inject dagu and jadi kemerahan. even i lepas injection pun kemerahan. shes a beautiful girl and very sweet to us at that time. kenapa u terlalu marah ni ? atau u anggap injection is kotor ? then thats your problem not mine. susah kalau orang suka berfikiran negatif macam u ni.

      0
      0
      • Penari Poco2 says:

        Bagi aku ler….kurniaan Ilahi adalah yang TERBAIK dan aku bersyukur dengan apa yang diberikan olehNYA….Kalau aku ubah wajah aku, bermakna aku tak BERSYUKUR….ada hikmah di sebalik kurniaan SANG PENCIPTA….Renung2kanlah wahai anda2 semua!!!!

        0
        0
    • joju87 says:

      ylh…stau sy dia mmg asli g2…dr kcik g da cntik….mother dia kwn mem sy….bpa dia kan org pth…da tntu dia cntk…..dia ni bbkat….kita kenala sokong dia….bkn kutuk2 ke pa…..kan naima???

      0
      0
  20. Anonymous says:

    wowww miss naima, u guna botox ke…heheh, mcm hangin je, asal ada duit semua jadi,tak kisah la dia guna botox ke, koalgen ke yg penting duit dia, tp rasa rasanya awek cun yg baru 20thn ni tak pakai kot,masih ada spring lg, c lara tu je kot yg gian takde duit nk suntik botox,pas tu fitnah org..

    0
    0
    • lara says:

      first of all, im a non muslim sabahan. this girl pun non muslim, also sabahan. kalau dia nak inject botox pun whats wrong ? botox is NOT WRONG to us. what is your problem ?

      0
      0
    • lara says:

      owh and .. YES we have THE MONEY :)

      0
      0
  21. naima mora says:

    lol.. u all blh bezakn gmbr2 time Joana baru berusia belasan tahun.. takanla umur belasan gila nak suntik botox..

    dady dia mmg Mat Salleh ala org dah dilahirkn cntik mmg cantik slamanya walu apa org nak gosip hakikatnya mmg dia cntik ntural.. cuma mulut2 longkng mcm Lara and sapa tu ain yg kononny nak jadi artis sngup buat pa je demi cantik? wtf?? brangkali hang tula yg da suntik sana sini x juga jadi2 artis. kcian dah muka mcm tapir nak buat camana ye Ain trima je la seadanya…

    0
    0
  22. labu labi says:

    takpe, kalo tapir dah suntik botox, jadi mcm muka badak kot, ok cket

    0
    0
  23. monkey dong says:

    hahahahhaa… lawak
    hang label drg mulut longkang… mmg ptt..
    dasar cemburu pd nasib org lain… dah tapir buatla cara tapir.. ekeke cygnya gmbr dah remove..

    0
    0
  24. neo says:

    hahahah, tak salah guna botox for non muslim, but sgt salah di semua agama memfitnah org…thats the point my dear lara…

    0
    0
    • Penari Poco2 says:

      Yuuup…aku setuju!

      0
      0
    • lara says:

      of course its wrong menfitnah. Sama saja salahnya kalau bercakap tanpa fakta atau tanpa first hand experience. Samalah salahnya kalau org tuduh i menfitnah when i sendiri tak ada agenda utk fitnah dia. Kalau i sendiri fikir botox is normal and its ok and even i sendiri pun inject botox to my jawline, then tak timbul lah i nak fitnah dia or not. I enhance my beauty, she does the same. So what ? I seriously think u all yg kata i fitnah ni adalah those yg fikir botox is taboo and wrong, but ofkos kalau u Melayu/islam then u tink its wrong or taboo. Even suntik Vitamin C or plasenta pun macam tu. Pendek kata, apa apa sajalah yg suntik2. Tapi please la jangan paksakan fahaman Melayu tu ke atas kami non Melayu or non Islam.
      Tapi im not surprised if these people are the same people yg tuduh Siti Norhaliza isap rokok or curi suami orang or hipokrit. Anyway, for the sake of people yang macam ni, anggap sajalah i “fitnah”. LOL. So funny lar u all.

      0
      0
      • Anonymous says:

        lol!! funny? u r funny bee yotch!~ wow tau juga mfitnah tu wrong! dosa tp buat juga.. but i dun think so u know wat ‘sin” is?? cos i surely confirm that u r 1 of those yg hanya tau berlagak ja berprsoalkn isu agama dsini tp doesnt really know wat religion is cos u r “idiot” yg empty brain! haprak! so wat if u did botox?? who care? so yesterday!! but watch out ur mouth! jgn nak babitkan nak tuduh org sbrangan pula.. well mayb u non muslim tp u xda hak mau memprsoalkn isu senstif here.. i non muslim juga! how dare u talkin bout religion n bangsa org?? ini bkn soal fahaman melayu but malaysian institution! kalu u nak sngt berlagak.. go Amerika.. wtf?? American wanna be?? so funny! oya.. u did?? omg.. biacth.. feel confidant wif urself.. well i know u r ugly but injection will never make u better thn b4 its just fake!! SO FAKE!!

        -naima-

        0
        0
        • lara says:

          Me mempersoalkan isu agama ? Is it not the truth that theres already fatwa for Muslims about Botox ?
          Youre the one whos getting a bithfuckface for thinking i was talking thrash bout JO ANN when i was only talking casual. Didnt i say she was nice ??? Or youre just too fucked up to read that ?
          O M G . Do you not see the logic here ?
          If i DONT THINK that botox is wrong, and the fact that i was only saying that i saw her and that she was nice, HOW CAN I BE menfitnah that girl ?
          Yes i have my imperfection but did i once say that she did botox because shes ugly ??? In your own words, who cares if she wanted to do botox or not cos thats just about as less significant as eating chocolate for us who can afford it. I Berlagak ? Hehe bitch you dont even wanna know what i do to berlagak.
          Besides, if you dont care if anybody would inject anything into their own body then why would get so upset about this ? Urghhh what an assfaced lowlife.
          Having crapped my shit outta your mouth Naima, i must say i like Jo Ann :) Shes nice.

          0
          0
        • akaakkkkkkjugakkk says:

          wakakaka kellessss lara
          kejung mak gelak bace reply ko lara.
          ko pun satu naima releks je ler dh pd dorg botox tu x salah ofkos ler dorg anggap xde sbb nk anggap botox tu petnah
          ko slah paham dr awal ni naima
          kekekekeke
          mati ler mekksss kene hamun…

          0
          0
        • samad(bknnamasamara) says:

          Apo yg ekau merapik ni Naima ?
          Haaa kan dah kono sojibik dgn Lara!

          0
          0
        • sopeah says:

          lorrrrrr!!!
          muahahahaha lek la naima
          Mende kecik pun kau nk maki.
          bile lak si lara tuh ckp psal religion.
          ko je yg lelebey naemah
          betul per org mlayu/islam mane leh buat botox.
          ciannn lara xpasal2 kene title biotch…muehehe

          0
          0
        • bonchett99 says:

          melatah ker haper naima nehh ?

          stim wehh nengok joanna nie

          0
          0
        • tupai22 says:

          ….lawak seyhh kuikuikui….
          Bangang agaknyer naima ni kuikuikui

          0
          0
        • loripasir says:

          aik!
          ko pehal Naima membebel xtentu pasal nie ? org len bace komen lara relex je ble paham ko lak cam mak nenek.
          tukor ar jadi NekMah
          tapepe..

          0
          0
        • cantikee says:

          mati…. ko naima kena “bom” oleh c lara kihkihkih sapa su….ruh….. kuikuikui ape pe pon lek ba..kamurang jan gadoh2 hehehe pengajaran tuk naima yeyeyeye

          0
          0
  25. eton(bknnamasebenar) says:

    weh..
    jgn ar gado2 kt cni..
    xbesh ar aku bc komen gado2 ni..
    jom r kte bergurau senda…
    hik3..

    0
    0
  26. mantikulaz says:

    fewwiittttt!!!!
    bolehlah tahan….

    0
    0
  27. chsr98 says:

    c Joanne nie aku dgr tone suara besar..baru2 nie geng Sabah aku bg tau dorang ada pertandingan kat sabah..n antara peserta yg terlibat dalam tue is Linda Nanuwil (AF2)…budak nie kalahkan vocal Linda tue…dia dapat vocal terbaik…ada kat youtube..menurut desas desus kengkawan Sabah aku yg kenal kat dia,(sumber yg boleh dipercayai) dia BUKANNYA pun awek Adam..laaaa..(cute jg kalo dorg nie couple kan)tp relationship to another level tak kesampaian…tak de jodoh lah kot..desas desus mengatakan juga yg mak budak nie garang giler…dia tak nak c Joanne nie couple ngan sesiapa buat masa ini….anyways…wish her all the best in this industry…muka cntk mcm dia tak susahlah nak cari pakwe cun!!! :) Go Joanne!!!

    0
    0
    • ferfer says:

      DIE AWEK ADAM LA!!!!!!AKU TAHU LA!!!!AKU KENAL DEPA!!!!,ANNA NI GF ADAM DAH 3 TAHUN IF AKU X SILAP LA TU PUN LPAS ADAM CLAS NGAN JULIANA!!!

      0
      0
  28. chsr98 says:

    Ehhh…aku dgr juga budak nie very funny…friendly giler tak sombong langsung…haha.btw, talking about botox, kalo korang tgk dagu bapa dia and adik beradik yg lain, dagu dorang sama semua…i think she inherited the British chin lah kot..hahahah…cute lah budak nie…soooooooo cantik….haaa…Diana Danielle and Juliana Evans pun gulung tikarlah korang..hahaha

    0
    0
  29. neo says:

    aku dah tengok kat utube tu,tp aku tak faham dorg tu nyanyi apa,mmg sora joanne ni cantekk dan,mmg pakej yg perfect la kalo nk jd artist,rasanya dia pernah jugak host rancangan rtm….tp lupa la rancangan apa…apa2 pun gud luck to joanna,semoga jd finalist bintang rtm 2009

    0
    0
  30. cancer girl says:

    muka dia ni mcm mix jer….

    0
    0
  31. gumpunk says:

    aku bukak ada je nama flower….huh kutuk2 no 1 itu la ini la…macam bagus jek hahahahah…ko suka sangat bergosip…kata orang la…orang
    yang kecoh selalunya x lawa hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha gua chow dulu….

    0
    0
  32. hantu gler says:

    Scha Al-Yahya ttp trcntik bg aku
    sape stuju woiii

    0
    0
  33. adeqed says:

    joan adalah unduk ngadau n.sbh atau ratu pesta kaamatan n.sabah thn 2007..bla masa plak adam ne kene gosip ngan adam..mengarut tu..erm dlu joan pnh jadi pengacara sambilan i slamat pagi malaysia sempena hari raya di angkasapuri thn 2007..

    0
    0
    • ferfer says:

      TAU X PEW TAPI KENYATAANNYE ADAM NGAN DIE DA KAPEL!!!CUBA XNAK BISING-BISING JEW!!!BIAR AFCM JEW YG TAHU K!!!!

      0
      0
  34. adeqed says:

    joanna tu nyanyi lagu dalam bahasa dusun.. tajuk lagu tu “koupusanku”..ada dlm utube..

    0
    0
  35. reds_09 says:

    awek ni mcm nenek ak…hahahhaha

    0
    0
  36. fiena says:

    dia ni awek adam kan?pnh tgk kat ms adam..gurl nih..siap kat top fwen..kat ms gurl nih pon adam kat top fwen dia..tp skang dh xde pon..adam pon dah delete..kwn aku ckp mmg btol dorg ni kapel..tp terpaksa sorok2 sbb femly gurl ni strict..lagipon x same agama..sbb tu adam pon tak mention trg2 dlm media sape awek dia..dia just ckp name gurl tu stat ngan urup J n gurl tu still study…tp skang xtaw lak still kapel ke tak?

    0
    0
  37. fiena says:

    dia ni awek adam kan?pnh tgk kat ms adam..gurl nih..siap kat top fwen..kat ms gurl nih pon adam kat top fwen dia..tp skang dh xde pon..adam pon dah delete..kwn aku ckp mmg btol dorg ni kapel..tp terpaksa sorok2 sbb femly gurl ni strict..lagipon x same agama..sbb tu adam pon tak mention trg2 dlm media sape awek dia..dia just ckp name gurl tu stat ngan urup J n gurl tu still study…tp skang xtaw lak still kapel ke tak?

    0
    0
    • ferfer says:

      AKU SOKONG KO!!!!BIAR KTE JEW YG TAHU ADAM DA DELETE MS SI ANNA NI!!!DIEORG KAPEL LA ADAM CLASH NGAN JULIANA BUKAN JOANNA!!1ADAM PON SATU PILIH NAME SUME YG DEKT-DEKAT HA3…

      0
      0
  38. sabah ba says:

    memang orang orang dusun dan kadazan ni cantik cantik belaka. tak caya korang pegi sabah kat tempat orang2 dusun dan kadazan. memang cantik2 ooo… macam artis filipina pun ada. putih2 gebu2 plak tu

    0
    0
  39. Gakuto says:

    ala c adam tu kalau disabah kena kutuk saja tu.. saya satu negeri sama dia pun bukan minat orang macam tu.. stail saja mengalahkan orang dungu(nerd).. tak mainlah lagu rap ni kalau disabah.. phuiiii la ko adam.. perasan hensem.. behambur lagi yg lebih hensem disabah.. MCM SAYA contohnya.. wakakakakakakakkaah

    0
    0
    • ferfer says:

      KO INGAT KO BAGUS KE!!!!!!!!X DEW ORG SEMPURNA LA BODOH!!!!!!SI JOANNA NI GURLFRIEND ADAM SEJAK TAHUN 2006 KALU AKU X SILAP TU PUN LEPAS DIE BRAKE NGAN JULIANA!!!!

      0
      0
  40. akulah aku says:

    joanna dgn adam dh clash la.. dia mmg gf adam tp tu dlu..

    0
    0
  41. akulah aku says:

    joanna dgn adam dh clash la.. dia mmg gf adam tp tu dlu.. family joanna nie mmg strict.

    0
    0
    • edieyla says:

      betul tuuu.. family joann yg tak kasi dia ngan adam..
      especially parents dia.. neway dia ni cantek pun sb mix..

      0
      0
  42. ferfer says:

    ADAM BUKAN GAY BOY!!!INI AWEK DIE SEJAK 3 TAHUN YG LALU SELEPAS ADAM AF2 PUTUS NGAN JULIANA ADA PAHAM!!!!!

    0
    0
    • fasah says:

      mmgla minah ni pernah kapel ngan adam tapi skang juz friends laa..tak percaye tanye sendirik ngan adam!!

      0
      0
  43. Rin says:

    laa… xde lah sgt cantik jelita mgoda pon..
    lgpon itukan gmbar yg dh d edit..
    tp jo anna sue ni nmpak manis+putih la.. yg confirm, dia ni lg sedap d pndang drpd Scha alyahya tu.

    0
    0
  44. jernih says:

    gago!!! wakakaka

    smt pagi ya!!

    0
    0
  45. bee says:

    kesian…..hanya org yg rapat je tahu sape JO ANN… aku bangga dgn dia, wlu pon jeles sket hahahahaha…… rase2 nyer…aku pon cute jg(prasan sndri la ni wakakakaka) tp aku mengaku dia ni tanpa makeup pon still lawa luar n dalam..btul2 natural beauty tau…dagu tu dr kecik2 pun mmg camtu….salammm

    0
    0
  46. angel says:

    anna memang lawa and suara pun ok…cuma aku nak tanya macam mana dia blh ikut unduk ngadau.coz dia ada campuran org inggeris

    0
    0
  47. ct says:

    Rasa cam penah baca artikel adam ngaku yg awek die nama jo-anna n masuk bintang rtm..btul lar tu kot ni awek adam..dia mengaku kat dalam paper Bpop..

    0
    0
  48. Benny's Fan says:

    jo-anna ni study law….dah la lawa, talented, bjjak pula tu

    0
    0
  49. siotto says:

    mana ada awek si adam…si jo ann tur awek aku tur..huhuhuhu

    0
    0
  50. borneo says:

    bukan nak jeles… tp pada akulah, dia ni cantik coz dia putih gebu… ala2 dato ct pun ada gak. kena masuk islam dululah b4 ngn adam af… apesal nama dia ‘rampas’ ker dia ni suka rampas barang orang?

    0
    0
  51. Hagemaru says:

    Aku da jmpe da Joanna ni…
    siap duduk minum skali sblm konsert final BRTM aritu…
    hehe…
    xsangka lak dia kwn ngan mmbe aku…

    0
    0
  52. Akue89 says:

    Da Tuhan bagi nama dia Rampas…apa nak kisah???Lahhhhhh tak bersyukur langsung….

    0
    0
  53. kid says:

    aku sukala tgk muka dia ni…bikin hati byk sinang oo..

    0
    0
  54. kid says:

    da tentu adik ppuannya lagi lawa…

    0
    0
  55. leeroy says:

    hi lawa dia ini ( masipi daparapa kapa diyapa ipinpi )

    0
    0
  56. Dairin says:

    Ble than jgk ye org2 sabah hahahahahahahahahaha

    0
    0
  57. michelle says:

    hidung penyek

    0
    0
    • joju87 says:

      hidung ko mancung sangat ke..???lau nak kata org sndri kena fikir diri sndri lu…lau hidung xcukup mancung…..xpyhla nk mgata….jeles ka pa ni???da mmg dia cantik…..ada2 je la korg ni….bila hidung tlpau mancung ntah pa g korg cakap…confirm minta suntik g kan???ada2 je la….

      0
      0
  58. Siti says:

    Tak ngam..tak sama agama..

    0
    0