Written by Bella | April 5th, 2016

Bermula daripada kes penceraian mereka sehinggalah baru-baru ini, bekas isteri Jimmy Shanley iaitu Nursuhaila sering mendakwa Jimmy bukanlah seorang bapa yang bertanggungjawab kerana gagal memberi nafkah kepada anak mereka.

Enggan dirinya terus dipersalahkan, Jimmy menerusi akaun Instagram beliau pagi tadi memuat naik foto slip bank yang merupakan bukti beliau tidak pernah gagal memberikan nafkah kepada anaknya.

Jelas Jimmy, sebelum ini beliau hanya berdiam diri kerana tidak mahu mencari publisiti murahan.

#WahaiAnakKu jgn main ngan slip bank tu penat daddy simpan slip bank nafkah janda daddy walaupun tak duk sesama pun dan nafkah kakak… dr bulan oktober 2010 sampai lah ke april 2016 ni tak penah lg tercicir walaupun sebulan.

daddy bank in sendiri ke akaun MBB 56274010**** daddy bukanlah org berada beri sekadar mampu jer tp yg penting beringat dan LEBIH DARI SATU SEN… mana daddy dpt nombor akaun? oooo… ni bekas mak mertua yg bg lepas beberapa minggu kawin dulu… daddy mls nak bising2 kang dituduh cr publisiti murahan lak… Allah Maha Mengetahui.

Rumit juga kes Jimmy Shanley dan Nursuhaila,  berpanjangan sudah beberapa tahun juga. Hurmm, mungkin masing-masing ada lagi perasaan tidak puas hati dan susah untuk memaafkan.

Sumber Berita : Instagram Jimmy Shanley

66 responses to Jimmy Shanley Pertahankan Diri : Tunjuk Bukti Beri Nafkah Anak

  1. Anonymous says:

    mak mertua mana boleh jadi bekas mak mertua ..

    0

    0
    • Myra says:

      Nape tak bole plak? Bini pun bole jadi bekas bini..ni kan pulak bekas mak mertua. Ape istimewa nya lak x leh jadi bekas mak mertua?

      0

      0
      • Nys says:

        mak mertua kekal sampai mati.. sbb smpai bile2 pon menantu lelaki tak boleh kawen dengan mak mertua walaupun dah bercerai. begitu juga sebaliknya

        0

        0
        • Zie says:

          Berdosa besar putuskan silatulrahim x masok syurga bekas bini kaki kelentong sesuai merengkok dalam jail!

          0

          0
        • Kiah Kongo says:

          Kan akak dah cakap awal pagi tadi…boleh tahan juger kebitchian bekas bini dia ni peah hoi. Akak tengok aura muka org akak boleh agak!

          0

          0
        • Anonymous says:

          baru kwen terus bgi no akaun..takot anak xdpt nafkah la tu..
          terok nau..mata duitan satu family.
          igt jimmy tu bodoh..siap ada bukti lagi

          0

          0
        • Anonymous says:

          wuduk pon x terbatal rasenye

          0

          0
      • mat sahdo says:

        terima lah kenyataan yg x semua pompuan boleh dijadikan isteri. segelintir hanya layak ditinggalkan dgn kucing ataupun reptilia2 esotik agar x kesunyiaan!

        0

        0
        • Anonymous says:

          welcome back abg sahdo….hahaha

          0

          0
        • debab makan kebab dan bimbimbap says:

          Ko ni pengkid kann?? Baik ko tutup aurat pakai tudung cepat…Pengkid pun auratnya sama macam pompuan tulen tahu!!

          0

          0
    • Anonymous says:

      Asal tak bole plak? Bini pun bole jadi bekas bini kot

      0

      0
      • Anonymous says:

        Mmgla suami isteri leh jd bekas..tp mertua kekal mertua..hub tu kekal..hehehe

        0

        0
      • Anonymous says:

        Apa lah yg korang bertekak pasal mak mertua opah mertua segala. Pokoknya disini pasal x bayar nafkah bekas bini kaki menipu. Eeee…semak!

        0

        0
    • wawa says:

      makne bekas tu mean yg pass.. yg da berlalu..
      hukum dgn mak mertua ni mmg mahram sampai mati.
      cuma nak mudah cakap, letak lah perkataan bekas.
      oke?
      pls simplify.
      dia juga tahu hukum.
      sbb tu malas nak berbalas sampai mengaibkan mana2 pihak..
      i salute u jimmy..
      dia bukan xde job hokey…

      0

      0
      • Anonymous says:

        mmg la hubungan die ngn mak mertua smpai mati. tapi takkan nk ckp mak mertua… mak mertua yang mane satu??? kan dia da ade mak mertua baru… takkan nk ckp mak mertua lama bagi…?? aduiii.

        0

        0
        • Anonymous says:

          betul..saya sokong apa yg awak tullis tu..tak kan nak cakap mak mentua lama…hiihihih..terbaikkkk..

          0

          0
    • panaurama kehidupan says:

      Dah lah ko x kasi jumpa anak boleh buat fitnah Sinetron indon kat media pulok. Harap ko enjoy la duduk hotel bertirai besi karpet simen makan nasi kari kosong xder isi tu ye!

      0

      0
    • Nita says:

      saya suka statement jimmy…x melatah x mengamuk. kalu anda dipihak benar x perlu naik angin. ada otak pikir lah siapa yg sebenarnya perangai buruk dlm isu ni..siapa yg bermulut kak peah cabut ekor buat2 cerita palsu.

      0

      0
  2. Lagubestbest says:

    Beri sikit sangat kot. Tak lepas nak gunting rambut pun ngan duit nafkah yg jimmy beri. Walaupun skrg zaman moden, taraf / sekufu dah tak jadi faktor untuk nikah, tapi rasanya agama ada pesan, kalau lelaki nak kawin, dia perlu sebolehnya bersedia beri nafkah “sama banyak” atau “lebih baik” dari apa yang sedang si perempuan rasa masa bersama keluarga sendiri.

    0

    0
    • kingkong says:

      kalu sikit… bleh apply kt mahkamah lah kak… nak lebih byk mana pun boleh mintak… tapi hakim pun bkn bodoh nak ikut je keperluan dan kehendak pihak2…

      btw sblm kawen…. ko sendiri pun tau dah kedudukan laki ko… asal lpas cerai… ko nak claim sama byk or lebih baik dr apa yg penah ko dapat dr femili…. sblm kawen x pk abis ke…

      0

      0
    • Anonymous says:

      ni 1st time aku dengar suami kena bagi nafkah sama @ lebih banyak dari sebelum kawin..bab hukum hakam jangan buat main2

      0

      0
  3. bosan says:

    menjawab la memasing yang tuduh jimmy tu.. len kali jangan cepat melatah..kuar artikel sebokk nak komen juga dan menuduh.. booo

    0

    0
  4. Corse 848 says:

    Duit banyak dlm bank..mana perasan duit dah bankin..nak bg by hand..jumpa pun x nak..lpas tu salahkn org..

    0

    0
    • cik pa says:

      by hand xde black n white..klau bank in, confem ade..klau jd kes mcm ni, ade bukti transaction…sikit ke banyak ikut kemampuan dia dan keperluan ank tu..

      0

      0
  5. kaki tabur says:

    ahahaha meroyan lebih ni ex-bini dia…

    0

    0
  6. melati says:

    Ibu Mertua ku…..!!!!!! memang jahat, betol lah P.Ramlee dh buat, sekarang dh jadi…..

    0

    0
  7. Really??? says:

    Amiiikkk kau Datin Munirooh….. !!!
    Kau anak beranak yang TERMALU sendiri…. dah lah nak memisahkan hak bapa…. buat tuduhan melulu pulak tu.. yang bekas bini pulak DEGIL…perintah mahkamah tak ambil peduli… boleh menilai perangai dia macamana…

    Pakai make up sendiri tebal tebal TUTUP malu…lipstik tu pakai tebal tebal…tutup sikit mulut orang kaya yang nak perlekeh kan orang…..

    Cermin diri…!!!

    0

    0
  8. kebabom says:

    Duit bekas bini dh banyak dlm akaun ..mana nk perasan ada nafkah masuk dalam akaun…betul takkkk… lepas ni suhaila tros check acc dia…betul tak ada masuk… selama ni x pernah check pon ..

    0

    0
  9. ex jimy says:

    penipu lah jimmy..itu resit lama…buktikan dengan stetement of account lah..clear sikit..masa sebelum kahwin dengan wife skg ni pon kau kedekut xkasi abg sendiri tumpang rumah kau kat Putra Heights tu..hahaha artis tetap artis pandai berlakon

    0

    0
    • suh says:

      Bodohnya.. kalau dah transaction dia buat kat kaunter bank or cash deposit machine (sebab tu ada resit bank and CDM) dah mcm mana plak dia nak buktikan statement account. Bkn dia ada access kat account bekas bini dia.

      0

      0
    • Marie says:

      Statement account owner acc no ke y blh kluarkn..so funneyh!!!

      0

      0
  10. sarah says:

    penipu lah jimmy..itu resit lama…buktikan dengan stetement of account lah..clear sikit..masa sebelum kahwin dengan wife skg ni pon kau kedekut xkasi abg sendiri tumpang rumah kau kat Putra Heights tu..hahaha artis tetap artis pandai berlakon

    0

    0
    • ipoh mali talak sombong says:

      asal ko nak tgk resit yg clear…ko nak tlg jimmy bank in duit ke mak mentua jimmy tu..haha..cam bangang je..lantak situ la die nak bg ke x abg sendiri tumpang rumah die…yg ko sibuk pehal..xpun ko je bg abg jimmy tumpang kt rumah ko blh x kak oi….hahahaha……….

      0

      0
    • haihh says:

      kak obviously yang tu cash deposit. mana ada keluar bank statement. keluar resit gitu je lah. unless dia transfer guna direct transfer dekat bank. adoyaii

      0

      0
  11. ada aku kesah says:

    pd aku, ex bini dia ni yg melebih2. mungkin or katakan la jimmy bg tak byk mana pun. maksudnya xcukup nafkah tu. tp at least dia ada bg jgk kan ?? and aku rasa ex bini dia ni yg tak bg dia jumpa anak tu sume. pastu nak ckp orang tu tak amik berat pasal anak kau ? puiii dah kau sendiri yg bwk lari, sorok dia. tak bg bpk dia jumpa or amik dia. cemana dia nak jumpa anak dia ? bangang abadi la

    0

    0
  12. Hani says:

    Mak mertua xde istilah. Sekali kawen dgn bini pekej dapat mak mertua. Even bercerai xkan jatuh mak mertua jd bekas mak mertua. Sampai mati akan jd mak mertua. Bace siket bab agama hukum hakam

    0

    0
  13. bila bagi anak bermalam dengan kau dulu..kau tinggalkan rania tu di rumah kakak ipar kau,kesian rania tergontang ganting..kau kan kerja DJ radio balik tido ja..pirahh….sudah sudah la jimmy dengan dendam kau tu..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Datin tu patut bunuh diri je… malu betul bila dah terbongkar…
    Sebab tu Jimmy amik keputusan berhenti jadi DJ , berkorban untuk anak …cari nafkah nak wat camner…
    abg tiri jimmy pun patut bunuh diri

    0

    0
  15. kak temah says:

    ishhhh ishhhh jahadnyee dah2 lah tu mintak maaf lah yg tua pon besok lau mampos x sempat mintk maaf,brp pun bks mnantu tu bg redho jelah ko pun bkn org miskin shila n datin muniroh oii..hadap no,kesian tgk..tgulah sok luse ade statemnt baru kluar????

    0

    0
  16. Anonymous says:

    berbaik la demi anak… janda jimi dah jadi bekas banduan di mata masyarakat.. tapi itu tak luntur kan nilai ko yg positif di mata Allah.. move on la koranag.. berbaik la demi Allah dan anak… manisnya nanti korang jugak yg rasa..

    0

    0
  17. akakbank says:

    lain kali bank in slip tu fotostat. sbb lama2 boleh faded. dh tak bole dijadikan bukti. fotostat plak kasi image 150% lebih besar. baru kitorang yang tgk ig bole nampak. kihkihkihkih

    0

    0
  18. Anonymous says:

    to norsuhaila..1 je nak cakap..awak tu seorang ibu jadi tolongla berperangai seperti sorang ibu..anak awak tu pompuan..satu hari nak kawin kena ada wali..pikirla ke depan jangan ingat nak hidup hari ni je
    to jimmy..kalu benda ni berterusan one day anak tu datang nak minta jadi wali jangan le dibiarkan biarpun berdendam dengan ibunya

    ***teringat nasib kawan bercinta bertunang bertahun2 sebab ayahnya xnak walikan..majlis agama pun 1 hal..nak juga ayah sendiri yang walikan padahal boleh pakai wali hakim kot..macam mana orang xkawin kat siam..oh malaysiaku

    0

    0
  19. tongkol says:

    Dapat bini lama dia punya cipap mesti laayan klu jilat samapi masam

    0

    0
  20. wei suh 3.25pm?kau lagi bodoh?kau kenal ka jimmy tu?wei dia kalau jumpa kau pon dia xkan senyum la kecuali depan camera..hahaha

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Kepochi nya. Yang tentu, hakim n peguam dah belek semua bukti. Mata2 netizen ni, tak penting pun.

    0

    0
  22. ku says:

    alahai…
    kalau resit bank tu inknya dah kabur,..atau dah x boleh dibaca lgsung..jimmy boleh pergi ke kaunter bank minta statement yg baharu. Pasti boleh dapat,..itu pun kalau dia nk buktilah,kan. Cuma bank akan cajlah itu je.

    bekas mertualah…tetap mahram. puas hati
    kekadang bila kes mcm ni sya sebgai seorg prmpuan pun malu dgn perangai sesetengah drpd mereka ni.

    tengok sjalah kes rita rudani tu..maaf jika sya keluar dripd topik asal…kau tuduh aku,..aku tuduh kau..sebb perasaan benci yg membuak didlm hati masing2. bukan diorg sja..mngkin ada lgi yg mcm ni. masa hepi lupa seantero dunia ni.
    ambil contoh kes nash dgn arwah sosilawati…sewaktu arwah ada dulu. maaflah ye,..nash pulangkn semula apa yg telah diberikn oleh arwah. so ada bising2..? sebb kedewasaan mematangkn mereka.
    Buatlh mcm abby abadi tu,..wlaupun bgitu sya respect cara dia,..xde dngar pun dia tuntut apa2..tgok erra fazira.
    ini semuanya nk memang…x nk mengalah.

    0

    0
  23. jutawan says:

    hahaha kesian ngn korang..dok kutuk bagi pahala free kat suhaila.kalau kauorg nak tahu dia xmasuk jel pon.itu semua propa media..hahahaha..kesian2 cakap macam orang terdekat jimmy je padahal cuma peminat fanatik.ok bye

    0

    0
    • ipoh mali talak sombong says:

      klu suhaila xmasuk jel, sape yg masuk jel? xkan ko kot…aku rasa ko pun peminat fanatic si suhaila tu sbb tu ko tahu die masuk jel ke tak kan…haha…lg statement yg bangang…

      0

      0
    • Nadia says:

      Seseorang yg menyebabkan org lain memfitnahnya, juga akan dapat saham dosa org yg mengata dirinya ya. Jgn ingat org yg mengata jer dpt dosa!
      Sebab tu, dalam Islam, kita dikehendaki sentiasa memelihara diri dpd sesuatu yg mendatangkan syak dan fitnah dari orang lain.

      0

      0
  24. melati says:

    xpayah kuar dah la cita pasal diorang nih,bosannn,bukan si ex jimmy tu baca pon.lagipon dia sekarang tengah rest kat labuan

    0

    0
  25. cousin suhaila elaini dato suhaimi says:

    woi ipoh mali talak sombong suku sakat jimmy: aku tahu dia xmasuk jail sb aku ni org terdekat dia lah bodoh,kitaorg bayar la sb tu xmasuk jail just propa dalam media ja hahaha.kesian kesian.bodohnya kau nak cakap aku peminat fanatik suhaila.dia tu bukan artis pon.

    0

    0
    • malik says:

      So kau jer lah pegi masuk jail. Sama bangang bodoh kau dgn suhaila bitch tu. Hahaha

      0

      0
    • ipoh mali talak sombong says:

      wei cousin suhaila yg bijaksana lg mulia, ko ingat rakyat Malaysia lampi mcm ko beb! mcm bangang statement! blh lak nak byr2 xnak masuk jail…klu mcm tu semua banduan blh byr xnak masuk jail..elok ko pun masuk jail dgn cousin ko tu..mmg keturunan yg suka aniaya org!

      0

      0
  26. Anonymous says:

    Datin Muniroh ni yg buat MLM tu ke???

    0

    0
  27. Annoyed says:

    Is there no other way to settle this? Bet bashing each other via social media is not the best way to settle the problem.

    0

    0
  28. tak suka org kaya sombong nak mamp says:

    La bayar ke utk suhaila x masuk penjara???? Ni nak kene report ni kat mahkamah balik, kasi betol2 masuk ni

    0

    0
  29. Bila ex bini meroyan luar court says:

    Sy rasa ada sbb munasabah sehingga hakim boleh ambik keputusan penjarakan bekas bininya nih. Hakim definitely takkan buat keputusan based on hearsay tanpa bukti kukuh. Mungkin ada sesuatu yg diketahui oleh yg arif yg kita tak tahu sehingga beliau merasakan hukuman penjara itu layak diberi kpd pompuan ini. Kita blh spin apa aje diluar mahkamah, tpi dlm court hanya bukti jelas yg akan dinilai.

    0

    0
  30. Enfa says:

    Kalau kita miskin, jangan kawen ngan anak orang kaya. Diorg spoilt brat

    0

    0
    • sukahati says:

      Tu terpulang atas didikan Mak bapak.. Tak semua Anak org kaya tu spoilt brat.. Ramai yg independent.. 1. Kata lah mak ayah pergi dulu.. Tak tergagau hang nak hidup? Mostly guna Mak ayah ni sebagai tiket tuk masa depan lepas tu depa standby their own la.. Jgn byk sgt tgk drama melayu..

      0

      0
  31. dina says:

    u did well jimmy…
    peliklah kan ex wife dan ex MIL jimmy tu.
    sudah lah tu… bekas2 jimmy ni.
    jimmy dah ada bini dan anak baru.
    biarlah jimmy menjalani kehidupan yg he deserves.
    dulu..u denied him his rights as husband and father.
    skrg kenapa still nak ungkit and kaitkan nama jimmy lagi?

    0

    0