Written by AbangNara | June 25th, 2014

Walaupun sudah berkahwin baru, Jimmy Shanley ternyata tidak melupakan tanggungjawabnya sebagai seorang ayah kepada anak hasil perkahwinannya sebelum ini. Menerusi akaun Instagramnya, Jimmy telah melahirkan rasa kecewa kerana tidak dapat menyambut hari jadi ke 3 anaknya, Zahra kerana dihalang oleh keluarga bekas isterinya itu. Tak dapat bayangkan kesedihan Jimmy terhadap apa yang telah berlaku ini.

jimmy shanley

Tulis Jimmy Shanley:-

hapi 3rd bday… dulu alasan tak bg sebab duk keseorg, kini sudah berumahtangga pun tak dpt, kununnya hanya nak publisiti (pleaseee la), nak di ambil tak bg, tak di ambil di caci di media, lu pikir la sendiri

Malah Jimmy turut berkongsi satu gambar yang bertulis mesej sindiran. Tidak diketahui daripada siapakah mesej tersebut namun ia sedikit sebanyak agak mengecewakan untuk melihat perbalahan seperti ini.

jimmy shanley

Inilah jadinya apabila hak penjagaan anak tidak dapat diselesaikan setelah berlaku penceraian. Emak ayah bergaduh sesama sendiri, yang ruginya adalah si anak kerana tidak mendapat kasih sayang secukupnya. Sepatutnya semua pihak yang terbabit kena mengalah dan fikirkan keadaan si anak, bukannya fikirkan ego dan kepentingan masing-masing. Tak gitu? Apa pendapat anda?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

38 responses to Jimmy Shanley Luah Rasa Kecewa Tak Dapat Sambut Hari Jadi Anak

  1. Bellalicious says:

    Permulaan corak anak adalah dari ibu bapa. Harap2nya walaupun sudah tidak bersama, jangan lah ketepikan perasaan anak tu. Kedua2 pihak diharap tidak menjadi ‘selfish’. Berkorbanlah sikit perasaan dendam tu untuk anak.

    0

    0
    • Baby AA says:

      terbukti…org handsome x semestinya hidup aman n bahagia dan boleh jadi bapa yg baik.

      0

      0
      • Dapur Arang KakJie says:

        Ni lah padahnya kalau dulu ko kawin sbb mak mertua ko yg suka bukan sebab cinta. Kasi kereta mewah segala tapi setelah beberapa tahun kereta mewah pun dah jadi besi buruk, perkahwinan entah ke mana, cucu jadi mangsa, bekas bini dpt title janda. Dunia..dunia.

        0

        0
        • Koyok says:

          ni lagi satu kes x habis2. cam rita rudaini. bosan…sampai kiamat pun bergaduh je kerja.

          0

          0
        • diva says:

          buruk nye perangai datin moniroh ngan family2 nye sekali. choyyyy! sabar je lah jimmy yer. nampak sangat diorang carik publisiti

          0

          0
        • Didi says:

          Tak habis habis. Doa banyak banyak pada tuhan agar nasib menyebelahi kau. Tuhan maha adil. Cepat atau lambat, mesti kau dpt jumpa anak kau. Allah takkan pernah sesekali menangkan org yg bersalah. Semua yg jadi ada hikmah! So bersabar jelah. Ni tak. Semua nak di-instagram kan.

          0

          0
    • Olga says:

      ni lagi satu artis bermasaalah.

      0

      0
      • Abang Jailani says:

        Punca utama…MELAYU MEMANG TERKENAL DENGAN HASAD DENGKI !!

        OK. Jimmy already moved on…
        Suhaila bengang dia lambat move on…takde jantan nak masuk meminang..
        Mak Suhaila…”Datin Make-up”…yelah tu dapat datin…beli title ke??..Duit banyak berkepuk kepuk tu…kau beli lah anak kau Suhaila tu sorang jantan…so that boleh padam perasaan hasad dengki anak beranak tu….

        Takde siapa yang untung dalam kes ni…SEMUA LOSER….termasuk saya yang baca kes loser ni…. letih siul…. cuba lah bertamaddun sikit…. berakal sikit…6 tahun lagi nak masuk tahun 2020…perangai melayu masih takuk lama…….buang hasad dengki tu……..SETTLE !!!

        0

        0
    • minah jambu merah biru says:

      kalau bini tu tk kasi tengok anak tk payah la nk tengok anak ! kalau nk kasi nafkah pada anak ha kasi aje bulan2 tk payah nk tunggu mintak…itu pon kalau iklas nk kasi nafkah….buat anak cepat2 jadi tkde la nk harapkn anak yg ada sekarang !

      0

      0
      • Aina says:

        Apa kejadah tak payah tgk anak? Tu kan anak dia jugak. Masalahnya, laki bini bila bercerai jadi possesive n berdendam n gunakan anak nak sakiti hati bekas pasangan. Dahnya tolol tak habis. Tak ada pun yg fikir utk mengenepikan ego n dendam masing2 utk anak yang dikatakan nyawa jantung hati mereka. Why do u think kids nowadays are so screwed up? Divorce is on the rise n these people who dared to call themselves as parents are so bloody self centered ! Bergaduh lah sampai ke tua. Jimmy ada anak dgn bini baru bukan solutionnya. Zara is a human being who needs the love of both parents .

        0

        0
  2. Mummy77 says:

    Macam2.. dah tak tahu ape kes dorang ni.. dia ni tuduh orang ni..orang ni tuduh orang tu..ishhh tak kesianke pada anak tu.. cubalah berbaik2.. terima hakikat dan ketentuan tuhan…. sama2 ada tanggungjawab dan sama2 perlu matang.. kemelut ni memalukan diri sendiri dan mereka yang terlibat… wallahualamm

    0

    0
  3. Osemmm says:

    Yang mangsanya adalah anak..

    0

    0
  4. saya xdak kerja says:

    Kesian la kat jimmy ni,
    bini dia ni mmg nak balas dendam kat dia..
    papa pun doakan yang terbaik buat jimmy

    0

    0
  5. sue says:

    Kesian kat jimmy ni. Mak ayah pun dah xde, nak curah kasih sayang kat si comel Zahra pun diber mcm2 halangan. Panjatkan lah doa yg baik2 menjelang Ramadhan mulia ni agar semuanya dipermudahkan selepas ini, terutama utk kebaikan & kebajikan si Zahra comel.

    0

    0
  6. ina says:

    adoii bini dia ni.. kess cemburu ker?? dulu beriya yg tuntut cerai.. skrg kua citer mcm2.. bg la hak sama rata!!

    0

    0
  7. LESONG says:

    seblm jimmy kawin, kemain lg x bg jumpe anak.
    bile jimmy dah kawin, kemain lg perli² anta mesej mcm tu.
    meroyan ke ape betina ni?
    ke…cemburu bekas laki dah kawin lain?

    0

    0
  8. someone says:

    Sedih… kesian zahra dpt mak bodoh cam suhailah tu. Mak org lain bukan main mau anak rapat dgn babah dorg.. hnya disebabkan ego, si comel jd mangsa.

    0

    0
    • pzzzz says:

      aku sokong.mmg bodoh suhaila ni….dpt laki cm jimmy sket nyer hensem dia blh sia2 kan.aku pernah baca dlm mingguan wanita, mak suhaila ni kata anak dia xpernah berkawan ngn lelaki la, xkuar malam la…anak yg baik.puuuihhhh…pas kawin g berpoya2 kt thailand.pe hal!!!

      0

      0
  9. nok gebuzzz says:

    masalhnyer ko pompuan meroyan n suke buat kecoh…..nak publisiti murahan,org minta baik2 kasi la baik2…..b*****g

    0

    0
  10. azreen says:

    Comel giler si Zahra ni…
    Buat Jimmy…bersabar dan berdoa. Klau betul2 anda terinaya..cukuplah Allah untuk menolong

    0

    0
  11. ain suzana says:

    mak zahra ni leh kawan dgn mak firdaus…spesis sama… bab kasih syg anak mmg out. selfish.

    0

    0
  12. Tomeii says:

    Yur ex is jeolous..
    pompuan meroyan sape nak??walupn ko kya
    mne pn..org tkut nk dkat.

    0

    0
  13. Matter says:

    pity the kids ,the parents should give and take for the kids future. not Ego !!!

    0

    0
  14. emo says:

    pening mcm2 hal lah manusia sekarang nih! sebelum ni cite rita, bapak anak2 tak dtg melawat bg nafkah bagai. ni pulak jimmy nak bagi nafkah dan mnjalan kan tanggungjawap dia, bekas isteri dan keluarga pulak tak bagi. ade2 je lah…. tak boleh ker nak buang rasa dendam ego segala mcm “penyakit hati” tu buang sikit dan cuba lah ambil yang jernih buang yg keruh tu. ni sampai bila nak mcm ne hah? sampai kemati lah agaknya si zahra tu nak hadap parents yg mcm ne. kesian si anak…mangsa keadaan.

    0

    0
  15. zurai says:

    for me suhaila tu yang nak kan publisiti je,….
    just imagine mak taikun syarikat kosmetik….dlm majalah gambar lawa licin jer kulit nyer..
    bila tgk real jerawat bayak gak….
    jimmy nak amik ank./…hasut ank kata itu ini…at this kind of age..kanak2 senang termakan kata2
    so jimmy berdoa lah ..ramadhan pun hampir menjelang semoga ALLAH SWT membantu umatnya

    0

    0
  16. hehe says:

    Salah sgt ke nak bg ayahnya jenguk? Heran betol.

    0

    0
  17. Ibu Mithali (Mithali la sangat) says:

    Cutenya anak ko Jimmy… Kirim Salam… btw apa boleh buatla Jimmy Nasib Badan… Tunggu anak barulah sm dengan bini baru ko tu… Hehehee

    0

    0
  18. apadahh says:

    skrg mmg tak kasi bpaknya nk tgk anak,nnt bila anak nak kawin,baru sibuk bapak jugak dicarinya jadi wali..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Yg rita nk suh aidil jumpa anak
    Yg jimmy lak nk tgk anak ex wife lak xkasi

    0

    0
  20. oh!!!pocot says:

    Dulu nk nikah, dpt bernikah, nk bercerai dpt bercerai, dah p mahkamah dapat keputusan penjagaan anak.. ni bile jimmy dah menikah lain, royan2 lak mcm x puashati.. feninglah ini org2…. Hidup berlandaskan hati dan perasaan… itulh jiwa sentiasa kacau..

    0

    0
  21. jinkalewajinkalak says:

    cube lah jdikan contoh mcm erra n engku emran..kerana anak dorg sembunyikan ape jua masalah..ni x anak dari kecik dh dihalang anak terima ksh syg…

    0

    0
  22. anon says:

    Org perempuan ni semmgnya tuhan jadikan emosional & hati perut kotor. Kenapa kalau terjadi satu2 perceraian, perempuan2 jahat suka menyalahkan perempuan??? Dlm kes ni sb ape duk ngutuk suhaila??? Jimmy ni baik sngt ke??? Kalau baik takde pulak gih tampar bini, pd hal baru je kawin. Ni terbukti dia jugak yg cari pasal tunjuk message yg di hantar oleh ex dia. Tapi kita tak tau pun entah ape yg dia message kat ex dia kan??? So sape sebenarnya yg suka cari pasal???? Sudah2 lah jimmy, be a gentleman plz…

    0

    0
    • lola says:

      Nak jilat puki masam kau boleh tak??? puki kau bau sangat masam!!! macam puki suhaila.. kah kah kah

      0

      0
  23. ikan says:

    boringla. suhaila tu kawinla lain cepat. pastu tipu je kata laki baru tu bapak budak tu. senang. dah besar nnt pandaila budak tu pikir sendiri.

    0

    0
  24. garu kepala says:

    Adakah Suhaila gila talak?
    Adakah Jimmy x teringat kat anak sampai kena perli macam tu?
    Adakah Jimmy = Aidil<- kene ketuk baru leh fikiq nk jmpa anak…
    Adakah snapshot tu nk cover line sbb bz p honeymoon gan bini baru..
    Adakah keluarkan isu2 itu = snapshot message tu?

    Hurmmm… bagaimanakah, apekah, apelah ape ntah.. aptb

    0

    0
  25. Fish Fairuz says:

    Ex in law pun mcm retarded pfft…

    0

    0