Written by AbangNara | June 12th, 2012

Semalam, Jimmy Shanley dan isterinya, Nursuhaila Eliani Suhaimy telah gagal untuk mencapai persetujuan bersama tentang hak penjagaan anak mereka di Mahkamah Tinggi Syariah, Shah Alam.  Untuk makluman, pasangan suami isteri ini telah dikurniakan seorang cahaya mata perempuan yang diberi nama Zahra Rania Shanley, 10 bulan.
jimmy
Menurut Harian Metro, Suhaila telah menawarkan hak penjagaan sama rata iaitu bergilir-gilir setiap minggu. Namun Jimmy tidak bersetuju dan mahukan hak penjagaan terhadap anaknya itu dibahagi sama rata dalam seminggu. . Namun, Nursuhaila tidak bersetuju dengan tawaran itu sebaliknya memberikan tawaran balas pula iaitu Jimmy boleh melawat dan bersama anaknya di rumah Nursuhaila.

jimmy

Oleh kerana persetujuan gagal dicapai oleh kedua-dua belah pihak, hakim telah menetapkan 28 Ogos ini sebagai tarikh perbicaraan hadanah (hak penjagaan anak) untuk pasangan suami isteri ini. Abang Nara doakan agar mereka berdua dapat mencapai kata sepakat demi kepentingan masa depan anak mereka sendiri.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

96 responses to Jimmy Shanley Dan Isteri Gagal Capai Persetujuan Bersama Isu Penjagaan Anak

  1. rooney bangang !!! says:

    harap semuanya selesai dgn baek.. mana gambar rania? letak lah sekali.. :)

    0

    0
  2. malaika nur says:

    payah bini dia ni…degill

    0

    0
    • lyn says:

      dasar muka sampsn bin dia ni haaaaa opsss

      0

      0
    • march says:

      lol ape yg degilnye? suhaila tu mak baby. hak dia sbg mak jauh lebih besar drpd hak jimmy sebagai bapak. becakap tu pakai otak sikit.

      0

      0
      • malaika nur says:

        ye hak ibu memang lebih besar berbanding seorg ayh…sy akui!!!tp untuk ibu yg baek yg boleh dicontohi oleh anaknya….jgn esok anak nye jdi kaki judi, tak taat ngn suami dah la… hrap dorg dpt kata spakat jga bergilir2…

        0

        0
  3. chef wan abah ko says:

    tp dlm byk2 aku rase nk dgr ape plak kate mak suhaila tu yg dulu beria nk kan si jimmy.. yg ayah suhaila da kasi ayat pedih dlm melodi..
    sian ank yg comel tu…xde jodoh diorg, jgn ank plak jdi mangsa.. mgkin jimmy saje xnk lepas suhaila tu, nk biar tergantung..
    ape pun selesai la care terbaik, jgn buka aib org,,yg lepas tu lepas la..
    tumpu pd ank, jgn biar ank jdi mangsa keegoan korg..

    0

    0
  4. miissiissiippii says:

    Hak penjagaan selalunya jatuh kepada pihak ibu…selalunya la kan..huhu..baru je jumpe jimmy masa g class tadi..x macam susah hati pun;)

    0

    0
  5. mira says:

    kesian zahrah..mak bapak bergaduh..anak jd mangsa..ceraikan je la isteri ko tu jimmy..hu3

    0

    0
  6. mira says:

    kesian zahrah…mak bapak bergaduh anak jd mangsa…ko ceraikan je la isteri ko tu jimmy..senang habis cerita..

    0

    0
  7. miss mimo says:

    jimmy sengaja menyulitkan keadaan.. org dah xnak,lepaskan ajer lah..berdosa kot gantung2 mcm tu.tanggung jawab sebagai suami tak dapat jalankan jugak…lama2 aku naik muak pulak ngn perangai jimmy ni.ego semacam.

    0

    0
  8. No One says:

    Zahra dah la chomel…
    meh la sini saya jaga…kecian budak kecik tu…
    bila bercerai anak2 la jadi mangsa…semua x nk pikir dalam2…

    0

    0
    • Anonymous says:

      harap suami kamu fikir dlm2 sebelum mencari pengganti kamu. ehhhh salah topik.. aaha

      0

      0
  9. Shahila says:

    Jimmy oh Jimmy… lepaskan la dia.. dah jodoh x panjang.. hidup perlu diteruskan…
    dah tertulis dia hanya pelengkap tulang rusuk u hanya untuk sementara waktu..

    0

    0
  10. cekodok says:

    terbukak lg hal celah kain dalam nnt waktu di court. kesian anak diorang…blogger2 dan wartawan lain, janganlah bukak aib mereka..kesiankanlah anak dorang ni…ape perasaan dia bila dah besar hal2 buruk mak ayah mereka tersebar merata rata..

    0

    0
  11. mama naily says:

    bg mama,ok ape cdgn suhaila,seminggu nk dibahagi sama rata susah,ingat seminggu lama sgt ke,kejap jer,lgpun masing2 sibuk,tp klu minggu ni suhaila then minggu dpn jimmy kan ok,leh bwk melancong ke,puas sikit jaga zahrah,apapun muah3x tuk dak kecik zahrah tomeii,mak pak x tomeii,,la la la

    0

    0
    • makcikden says:

      yup..i rasa gilir2 seminggu tu mmg sesuai… skrg ni masa cepat je berlalu… lagipun dgn parents yg berkerjaya, seminggu tu x lama mana pun… dh org offer tu ambik je lah..kang si ibu tukar fikiran..langsung melepassssss….. huhuhuhu

      0

      0
  12. MOMMY MONSTER says:

    KESIAAN..ANAK JADI MANGSA..:(

    0

    0
  13. mak beruang says:

    ok per jaga bergilir-gilir.. apo laie ekau nak wahai jimmy… kan ke susah dlm seminggu nak pindah randah 2 tempat.. mengong gak budak kecik tu kang.. jangan nanti dh dpt jaga tp anda bz dgn dunia sendiri… wallahualam

    0

    0
  14. leklu says:

    zahra sgt comel

    0

    0
  15. jimmy pun same psiko mcm neelopak pak pak….

    0

    0
  16. Elizabeth Hurley says:

    Jimmy tu tkkan pueh ati selagi famili bini dia tak kasik wang pampasan, jimmy dasar mata duitan, kalau dah tau bini ko tidur ngan orng lain, kenape tak ceraikan je??? Dayuss..

    0

    0
  17. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    jimmy ni pn satu lah ! dh mak mertua cakap jimmy tk layak jadi menantu dia lagi2 tknk kasi cerai pesal ni !!!!! tk tau malu betol la si jimmy ni….mk mertua dh cakap gitu maseh boleh ngadap lagi muka mk mertua ??????????? eeeeeeeeee tick skin betol si jimmy ni eeeeeeeeeee bwek !!!!!!

    0

    0
  18. Remaja Kantoi Skodeng Isteri Orang bodoh sebab kantoi skodeng isteri org….manusia paling bodoh……………wattteeeepakkkkkk!!!!

    0

    0
  19. Nanu Baharuddin Terkentut Cirit says:

    Betul 3X

    0

    0
  20. Anti lelaki bodoh says:

    Mom knows best to look aft the baby..whatever la exclaimed to Jiman ni that his wife jahat ke etc,,Case ni became complicated bcos Jiman ni saje nk myusah kan org..pndai ke dia ga anak kalu stakat letak kt nursery care je,,

    0

    0
  21. No One says:

    jgn la nk hukum jimmy je…
    maybe jimmy ni still syg kan wife dia..
    & maybe jimmy pikir kan masa depan anak dia…
    wife jimmy tu dah sah2 mmg bermasalah… so sbg ketua keluarga jimmy nk la wife dia taat kat dia & berubah ke arah kebaikan..lgpon diorng dh ada anak…

    0

    0
  22. Jantan x guna says:

    Jimmy ni mmg xde maruah, kalu x malu pada diri tu malu la dgn Allah..Keburukan seorang isteri tu diperbetulkan n bimbing la dia ke jalan yg betul..kalu isteri xnak tido gn ko jgn la ko tmpar, pakei la hotak ko tu!! anak tu jgn ko sibuk2 nk fight for it, kalu diri sdiri xle jga, muhasabah diri tu dulu..

    0

    0
    • kiki says:

      betultuh bukan tampar jer dari duludah dia heboh kisah isteri tak nak balik… rumah dalam tv 3
      nak meraih simpati

      0

      0
  23. lily ratna says:

    lantak kome la..

    0

    0
  24. triple j says:

    Secara logik,cadangan suhaila paling logik iaitu seminggu ibu jaga seminggu bapa jaga,berbanding cadangan jimmy iaitu dlm seminggu dua2 gilir2 jaga samarata.yalah kesian kat anak yg akan pening kalau tiap2 hari tukar rumah.n seminggu ada 7hari no.ganjil so takkan dpt samarata.

    Tp faham kenapa jimmy buat mcmtu.dia kan anak yatim piatu so taknak anak sama nasib mcm dirinya.n dia sgt syg anaknya sampai nak srlalu dgnnya,maybe psl tu sanggup terima wife yg perangai tak baik,demi anak2.org lain yg tak pernah lalui benda ni je yg syok2 suruh cerai dsb.mcm i tgk cerita muhbbah dulu yg fathia yg anak yatim sanggup bercerai dgn suami supaya hubungan suami n ayahnya tak putus,yg akhirnya diterangkan oleh member lelakinya tu.

    Fikir balik,alhamdulillah syukur i dlm keluarga yg aman damai n parent masih hidup dan bersama bahagia smpi skrg

    0

    0
  25. Daku says:

    saya percaya asalnya jimmy sangat sayangkan wife dia tu yg dia cuba berusaha sehabis mungkin utk berbaik. end up bnyk masuk campur dari pihak lainselain dari mereka berdua. tambahan jimmy gagal bersemuka untuk berbincang secara hati ke hati. makin lama kes semakin besar. hal penjagaan anak pulak x dpt capai kata sepakat. buntu, jimmy cuma usaha sendiri. adik beradik jimmy mungkin menasihat n memberikan pendapat namun x interframe even adik dia artis. si wife plak, family asik ckp mentang2lah artis, tapi diaorg agak interframe lebih kot. cer korang kaji fb si wife n kerabat2nya, lihat ayat2 yg mereka gunakan n sebagainya. x kishla sapa salah n sapa betul tapi memang prosiding mahkamah memerlukan both parties membela diri. pleasla jngn ketegaq!

    0

    0
    • Kak Long says:

      Daku, syabas! Komen Daku menggambarkan Daku adalah seorang yang rasional dan matang dan tidak dibendung dengan emosi.

      Apa pun nak selit sikit, memang ibu diberikan hak utama penjagaan anak di dalam kes perceraian. Tapi, si ibu tu biarlah yang bermoral dan berhemah tinggi, kerana jika sebaliknya, mahkamah mungkin tidak akan kompromi dengan masa depan anak yang ibarat kain putih.

      0

      0
  26. Wanita says:

    Jimmy nak anak ngan dia coz tak nak anak dia jd cm Wife die cm sundal tu…. Dah le time mgandung die merokok, melalut mgata dia ngandungkn anak org lain… Tup Tup anak tu berbintikan Jimmy gak… Nasib baik lahirnya sihat… Lau tak sihat td memg padan le jimmy tampar muka die…. Bg je anak tu ngan jimmy, then jimmy boleh cerai ko ngan aman tanpa memikirkan ko nak myundal lg coz anak dah selamat ngan dia…..

    0

    0
  27. yUyU says:

    dulu masa tgk gambar dorang kawen, tgk muka dorang same, aku rasa confirm bahagia kekal selama2 lamanya lahh… sekali tgk jadi macam ni, haizzz..nampaknya teori muka pasangan yg lebih kurang akan kekal bahagia, dah tak boleh dipercayai…hukhukhuk

    0

    0
  28. cili kering says:

    to be frank, i feel sorry for the baby yg baru je 10 bulan for having irresponsible parents, mempunyai ego yg tinggi, yg x paham langsung ttg komitmen berkahwin, x de sikap bertolak ansur antara satu sama lain.

    it will not be a surprise if that daughter of them, let say dh mencapai umur teenager lari dr rumah atas sebab x tahan dgn ayah die, jimmy, and mak die, suhaila.

    0

    0
  29. meeradriana says:

    dua² xnak ngalah..hmmee..

    0

    0
  30. misstomato says:

    fikirlah elok2.. baru je tadi sembang2 ngan ibu n kak ipar… dorang kata cerai je lah.. then hak penjagaan tu bergilir lah… kan senang.. xdelah aib sana,aib sini… masing2 ada maruah kan… harap-harap ada lah jalan penyelesaian… baby baru 10 bulan.. kasih sayang ibu bapa penting…

    0

    0
  31. rashidah utama says:

    ‘Suhaila telah menawarkan hak penjagaan sama rata iaitu bergilir-gilir setiap minggu’= dah kire ok la tu… yg si Jimmy ni xreti nk bsyukur ke… ni nak sama rata plak dlm seminggu…ape daaaa…tolak tambah darab bahagi..same je laaaa. sminggu sni, sminggu sane..xde la penat nk tukar2 berbanding sehari sane..sehari sni… pd sy Jimmy saje cari pasal

    0

    0
    • aku suhaila lala says:

      kan kesian budak tu dalam seminggu nak pindah2 rumah…klau seming sekali kire ok la gak…dasar jimmy ni!!!!

      0

      0
  32. KEYBOARD WARRIOR says:

    CERITERMUAK.COM

    0

    0
  33. Anonymous says:

    kesian baby, bapa datang melawat sudahlah. bagi ibu jaga, pernah baca kisah zaman rasulullah lebih kurang wanita yg berzina dapat anak luar nikah, baby tu bersama ibu dia sampai dah pandai makan roti (lebih kurang 2 tahun kot) barulah ibunya di kenakan hukuman berzina. jimmy… jimmy… nak menang jer nak balas dendam jer, kesian la kat baby, ko pun bukan baik sgt

    0

    0
    • Anonymous says:

      xde kene mengena kot cerita jimmy ngan cerita ko psl penzina yg dikenakan hukuman selepas anaknye putus susu… mak atau ayah masing2 ada hak utk jaga anak, tp slalunya mahkamah akan bg hak penjagaan anak2 yg masih kecil kat ibu, unless klu si ibu dpt dibuktikan tidak mampu secara mental dan fizikal utk jaga anak tersebut. selalunya laaa…

      0

      0
  34. Anonymous says:

    aku doa anak tu dapat dijaga jimmy…aku rasa jimmy lebih mampu menjaga anak tu dengan baik berbanding isteri dia.isteri dia tu mungkin akan berubah one day..but for the time being,ketika anak tu perlukan perhatian dan didikan agama, moral yang betul dari ibu bapa,..i dont think that si ibu mampu dengan perangai nye sekarang. mungkin yg lebih menjaga adalah orang lain sebab suhaila mungkin masih belum puas berhibur..( aku rasa la sebab dia masih muda dan dari apa yang aku baca hal dia laaa)….as for jimmy,pengalaman kehilangan ayah dan ibu mungkin memberi kesan mendalam dalam hidup dia dan dia mungkin tidak mahu anaknya rasa apa yang dia dah rasa…and jika ditakdirkan Allah, jimmy bertemu jodoh semula dengan orang lain,..aku rasa jimmy akan lebih berhati-hati dan si anak akan dapat seorang ibu tiri yang baik. back to suhaila,..kalo dia kawen lain,..zahrah akan dapat ayah tiri…ooooo…ayah tiri,..sangat menakutkan lebih2 kalo si anak tadi cumel dan akan jadi cantik rupawan bila dah besar nanti..susah nak percaya orang laki zaman skrang yang ramai kurang kualiti dari segi pegangan agama dan moral….kalo dapat ayah tiri yang beriman,..alhamdulillah..baik utk anak,..baik jugak utk suhaila..apa-apapun,..aku yakin,Allah dah tetapkan ketentuanNya untuk si anak di dunia ni..yg penting,..kita tak menyalahkan sebaliknya memberi sokongan dan dorongan serta nasihat…….aku harap, baik suhaila atau jimmy,..perlulah membaiki diri dan aku seru kat diri aku jugak serta semua yang bagi komen kat sini untuk muhasabah diri dan membaiki kekurangan diri kita….dan pendapat aku pasal suhaila dan jimmy adalah dari apa yang aku tahu dan aku baca saje,..kalo semua tu fitnah je,…aku harap suhaila dan jimmy maafkan akulah….

    0

    0
    • zzz says:

      cayelah…kasih syg ibu xkan sama dgn kasih syg bapa. even aku, aku admit aku lebih perlukan ibu aku dr bapak aku. jgn sekali ko try pisah kan mak dgn anak.. lgpon bapak nye (jimmy) tu bukan lelaki yg baik.

      0

      0
  35. js says:

    seel0knya anak pmpn ngan ayah..bila dah besar nak kawen, senang, wali depan mata..

    0

    0
    • aku bukan melayu says:

      orang melayu suka rogol anak kandung sendiri, so tak payahlah nak eksyen cakap cam bagus..bweeekk…

      0

      0
      • Kim Kadeshen M'sia says:

        eh ko ni…racist ke ape main tuduh2 kata org melayu suka rogol anak..kalau cakap pasal nafsu dan kurang akal org India, Cina pun sama la…kalau tak merogol anak sendiri pun derang rogol org lain…takpun main pelacur..so, kalau anda bukan melayu jgn cakap main sedap mulut jer…aku tampo kangg!!

        0

        0
      • Kim Kadeshen M'sia says:

        Yang ko ni kenapa??racist ke ape??..kalau cakap pasal nafsu serakah + kurang akal jgn kata org Melayu…org Cina dgn India pun samala…kalau tak rogol anak sendiri, derang rogol org lain..takpun main pelacur…so sama je…ko cakap jgn main ckp je tak guna akal..aku tampo mulut tu kang!!!

        0

        0
  36. […] Semalam, Jimmy Shanley dan isterinya, Nursuhaila Eliani Suhaimy telah gagal untuk mencapai persetujuan bersama tentang hak penjagaan anak mereka di Mahkamah Tinggi Syariah, Shah Alam.  Untuk makluman, pasangan suami isteri ini telah dikurniakan seorang cahaya mata perempuan yang diberi nama … Continue reading → […]

    0

    0
  37. mama says:

    elehhh..si jimmy adalah si bodoh yang berlagak pandai, baru dapat bini tak sampai seminggu dah main tampar-menampar. ada hati nak jaga anak, dulu bukan kau yg tuduh bini ko macam2 konon anak jantan lain gitu.kalau panas baran tak payah berangan konon nak jadi bapa mithali, ko jaga anak kucing jerlah.itu pun kalau kucing tu sudi, silap haribulan kena rogol atas katil siap pakai gari gitu..ahaks.

    0

    0
    • Anonymous says:

      sib baik dpt kat jimmy yg agak lembut, klu dpt kat jantan mau kene penerajang si suhaila.

      0

      0
  38. wAwA says:

    Arghhh pleasseee lah Jimmy. Elok2 boleh jaga gilir2 tiap2 minggu, disebabkan ko nak bantah jugak terus si Suhaila suruh lawat anak kat rumah dia. Senang2 bagi aku je la jaga anak ko. Korang dua2 kena datang lawat anak korang kat umah aku! :D

    0

    0
  39. Kim Kadeshen M'sia says:

    Sorang kaki pembelit…yang sorang lagi kaki ligat cucuk bintang…2-2 pun tak layak jaga anak derang tu..kene ubah perangai masing2 dulu baru Allah akan tunjukkan jalan yang terbaik siapa penjaga yang paling layak buat si anak…semoga mereka diberikan petunjuk…amin!

    0

    0
  40. hehehe says:

    bg kat aku jer la si zahra tu…ada anak aku kawan nak bermain n belajar nanti…senang abis cite tak yah nak berebut2 sape nak jg…

    0

    0
  41. aku suhaila lala says:

    perempuan yang merasa sakit nak besalin….so bia la suhaila yg jaga anak die.walau pun die ni agak sosial tapi ak yakin naluri sebagai ibu tetap ada slagi wanita itu waras.ak rase jimmi ni saje nak wat masalah ni makin rumit,gunakan anak sebagai sebab…menci lor…..

    0

    0
  42. aku suhaila lala says:

    antara ayah n ibu…ibu lagi memahami perasaan anak…sebab ibu bejiwa wanita.lagi2 si jimmy ni sekarang je da tengok macam mane perangai die.sok lusa anak da besar,tak nak dengar cakap die…macam2 di burukkan pasal anak die kat WARTAWAN…erm saiko la mamat ni….

    0

    0
  43. Kak Long says:

    Entahlah, dalam kes ni, Kak Long bersimpati dengan Jimmy kerana diperlakukan demikian; penuh drama yang berkisar dengan kisah antara dua darjat. Yang si kaya dengan game diaorang. Kalau ikut komen ayah si suhaila dalam melodi tempohari, Kak Long kira patut diterbalikan komen nya:
    Sepatutnya dia cakap “Suhaila tak layak jadi isteri Jimmy, atau mana-mana lelaki, selagi dia tak mengubah sikapnya yang suka bersosial dan tak faham hukum-hakam dan adat menjadi isteri orang”. Pastu, pandai ke si Suhaila tu nanti jaga anak? Kalau setakat tinggal anak bawah jagaan bibik, baik tak payah. ehhmm….macam cerita bolywood aje. Mohon pada Allah beri petunjuk.

    0

    0
  44. No One says:

    whatever it is..i support u jimmy…
    better zahra tu x de mak drpd dpt mak yg kaki clubbing, merokok, kaki botol..siap bole kata zahra anak luar nikah…
    why now berebut dgn jimmy plak nk dpt kan zahra if u say zahra tu anak luar nikah?
    jimmy bukan mata duitan… i know him..
    to datuk suhaimi..i now suhaila is your daughter…tp nk backing pon berpada2 la.. jgn nk backing anak yg sah2 buat jahat…teach your daughter la datuk how to respect husband…

    0

    0
    • Anonymous says:

      bodola ko, kalau zahra tu anak luar nikah, dia tetap ibunya tp jimmy bukan bapaknya.

      0

      0
      • No One says:

        bini si jimmy siap ugut jimmy nk gugurkan kandungan…bila dah lahir tau plak berebut psl anak… wat pe nk jaga zahra klu tiap2 mlm g clubbing..blk mabuk2…contoh mcm tu ke nk tunjuk kan anak?
        klu jimmy bukan bapak nye knp nama anak ber binti kan nama jimmy…
        nampak sgt psyco suhaila ni..mentang2 kaya dia igt dia bole buat apa saja?

        0

        0
      • Anonymous says:

        ko ingat jimmy tu baik sgt ker. yg penting siapa kita hari ini bukannya masa lampau

        0

        0
  45. subyky says:

    ok jugak dapat bapak mulut longkang , bila besar ader potensi jadi kaki kepoh

    0

    0
  46. abc says:

    jimmy 2 kn dari kecik x de parents mesti la die tak leh terima penceraian, die tahu macam mana hidup x de mak bapak.. so die x nak la anak die dapat nsib yg sama kan….

    0

    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

      dari kecik tkde parents? mana gi parents dia? cerai jugak ke?

      0

      0
  47. oren says:

    terbukak lg hal celah kain dalam nnt waktu di court. kesian anak diorang…blogger2 dan wartawan lain, janganlah bukak aib mereka..kesiankanlah anak dorang ni…ape perasaan dia bila dah besar hal2 buruk mak ayah mereka tersebar merata rata..jimmy lepaskan la isteri tu..bapak mentua pn dah luahkn dekat melodi..malu la….tak ape..nnti ade la bahagian kamu yg baik2..

    0

    0
  48. leerider says:

    Kalau bini dia dah di kira nusyuz (tak taat pada suami) by mahkamah, Jimmy la dapat hak jaga anak.

    0

    0
    • Anonymous says:

      xsemestinya, jimmy belum tentu layak. kena tgk jugak keprluan n kepentingan baby

      0

      0