Written by AbangNara | September 5th, 2014

Bila sudah masuk mahkamah, habislah semua benda dalam kain pun akan terbongkar. Itulah kalau ada masalah suami isteri selalunya pihak yang terbabit akan cuba menyelesaikan masalah tersebut di luar mahkamah. Segan juga kalau masyarakat tahu lebih-lebih jika anda seorang selebriti seperti Jimmy Shanley. Untuk makluman, perbicaraan kes untuk mengetepikan perintah hak untuk bermalam terhadap Jimmy Shanley yang dikemukakan oleh bekas isterinya, Nursuhaila telah pun berlangsung semalam.

jimmy shanley

Menariknya Jimmy memaklumkan kepada mahkamah yang dirinya bimbang anak mereka, Zahra Rania akan terpengaruh dengan gaya hidup bebas bekas isterinya itu yang sukakan hiburan. Kata Jimmy:-

Walaupun dia pernah bersumpah dan mengaku tidak menghisap rokok lagi, namun pada sambutan ulang tahun kelahirannya, Nursuhaila Eliani masih merokok dan ia dirakamkan oleh orang awam.Jika hak itu dihalang (hak bermalam), saya khuatir jika hubungan anak dengan saya selaku bapanya menjadi renggang.

jimmy

Entah bila agaknya kes ini akan dapat diselesaikan. Kasihan Abang Nara terhadap si anak yang pastinya terkontang-kanting. Hmmmmm. Harapnya dapatlah kes ini dibicarakan tanpa sebarang masalah dan keputusan dapat diberikan secepat mungkin. Sama-samalah kita doakan.

P.S: Mazda MX-5 Miata 2016 diumumkan

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

55 responses to Jimmy Shanley Bimbang Anak Terikut Gaya Hidup Bebas Bekas Isteri

  1. tito says:

    First ke?

    0

    0
  2. mutiara says:

    ermm..sian anak jadi mangsa

    0

    0
  3. nok gebuzzz says:

    kalau betul mcm tu lebih baik jimmy jer yg menjaga….x sangka dah jadi ibu pun x berubah

    0

    0
  4. ikan says:

    apsal lak nak expect orang tu berubah? lelaki pun xramai yg benti hisap rokok bile dh jadi bapak. lenkali klu x suka org hisap rokok, awal2 cari yang tak merokok. jangan menyusahkan diri sendiri di masa depan.

    0

    0
    • Sepp says:

      Orang jahil kalau brubah… Bole Jadi sebaik2 manusia… Tp kalau x brubah… Menjadi ikutan pade keturunannya…

      0

      0
  5. setapak says:

    sebab tu kengkawan kalau nak cari bini…biar muka tak elok takpa…janji perangai dia elok…aku respect jimmy ni sebab dia leh je amek keputusan buat derk je anak dia…tapi sebab atas dasar sifat bapa risaukan anak tu la dia masih fight ….

    0

    0
  6. Melati says:

    Kenapa Rokok yg bersalah ???? tk paham….”

    0

    0
  7. kutu says:

    yang ni si bapa beria2 nak bertanggungjawab pd anak..si ibu pulak kekwat.
    yg rita si ibu naik turun mahkamah nk suruh si bapa bertanggungjawab tp si bapa wat dekk je.
    anak jd mangsa.kesian
    macam2 hal dunia

    0

    0
  8. AKU says:

    Beginilah kehidupan bila hidup tidak berlandaskan hukum agama…bersyukurlh dengan apa yg sudah kamu miliki…harta kekayaan tidak menjamin kehidupan sesudah mati…so di sini aku cuma nk komen teruskan kebodohan korang berdua… dulu seblm kahwin xde nak fikir baik buruk…bila dah kahwin masing2 duk jaja cerita buruk…pooodahhhhhhhhh

    0

    0
  9. linda says:

    Masa belum kahwen tk pikir lak pasal rokok or segala benda buruk. Kata dah terima seadanya. La ni pas cerai abis sume perangai terbongkar and sume pon jadi buruk.

    0

    0
  10. Suka hati aku says:

    Dia ni memang kaki sosial dan perokok tegar
    Mak bapa GAGAL didik dia
    Bukan saja biadab dengan bekas suami, mak bapa sendiri pun

    0

    0
  11. V2 Ecigs says:

    It’s a shame you don’t have a donate button! I’d without a doubt
    donate to this superb blog! I suppose for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to
    my Google account. I look forward to new updates and will share this website with my Facebook group.
    Chat soon!

    0

    0
  12. Hurul-ain says:

    kenapa nak menafikan hak bapa? esok2 anak nak khawin, perlu cari bapa juga untuk jadi wali.. mak mana boleh jd wali..biarlah si bapa tunaikan tanggungjwb pd anak dia walaupun dh bercerai dgn si mak.. sbb esok2 di akhirat kena ingt yg Allah akan tanya setiap satu tanggungjwb ayah pd anak nanti… time tu mulut dikunci, yg berkata2 selain dr itu.. Ingatlah wahai manusia…

    0

    0
  13. elsa says:

    korang ni itu sebab si bapak ingat dosa dan pahala laa dia sgp fight even dan takde hubungan dengan si ibu sbb si anak masih menjadi tanggungan si bapak . Sebab kalau betul la perangai si ibu masih cenggitu sedikit sebanyak anak akan ikut apa yg jadi role kat depan mata dia..kalau si bapak biarkan jer.. di akhirat nanti dia akan ditanya 1001 satu soalan. adoila benda simple pun korang x boleh nak nampak.. salahkan rokok la apalaa..hisshh..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    hak bapak nk dinafikan sepenuhnya ???patut ker…jimmy hnya nk pertahan kan hak dia utk bermalm dgn anaknya..itu shaja kan..dia bukan tuntut lain2… klu hak bermalam pn nk diketepikan…so ape hak yg tggal lg sebagai ayah?? bini dia tu bertolak ansur la sket..xkan nk berjupe dgn anak sndiri pn x bole???

    0

    0
  15. melati ati cam hanjeng says:

    Melati kapiaq tu yg bebal…

    0

    0
    • YEKE says:

      Aku kadang2 lambat terjah blog ni. Tapi aku perasan kalau ada komen melati mesti dah hidden. Parah ko ni melati. Selalu sangat bagi komen negatif. Diri sendiri tak tahu lagi lurus ke bengkok. kadang-kadang jadi bukan kat diri sendiri,
      Cuba ko pandang sekeliling. Mungkin family or teman rapat ada jadi macam ni. Tapi tu lah orang cakap, kuman di seberang laut nampak, gajah depan mata buta.

      0

      0
  16. eyfa writer says:

    semoga segalanya akan baik-baik,In Sha Allah

    0

    0
  17. zlinda says:

    Melati….perkara makruh tu….kalu buat selalu jatuh haram…
    hrp faham ya…
    tq

    0

    0
  18. zulfaz says:

    Makruh kalu selalu wat jd haram,cik melati….

    0

    0
  19. 54320 says:

    Aku agak respect dgn Jimmy ni sebab dia berusaha nak ‘elak kan’ anak dia drpd jagaan mak kandung nya yang berperangai ‘sebegitu rupa’. Bukan apa. Artis-artis wanita dkt Malaysia mcm Siti Nurhaliza, Erra Fazira, Rozita Che Wan etc tu kaki hisap rokok tapi husband & anak-anak diorang tak ada kisah apa pun.

    *Macam mana aku tahu artis-artis tersebut hisap rokok? Aku kerja dalam ‘arena seni’ so mesti la tahu ;)

    0

    0
    • Kaki Anime says:

      Tak baik awak tuduh bukan-bukan.. Iyalah, semua sudah tahu, MEROKOK MEMBAHAYAKAN KESIHATAN. Hisap rokok dapat apa? Sekarang dah masuk ulangtahun ke-11 tanpa adanya iklan tembakau di media massa Malaysia.

      0

      0
      • whtever says:

        Betul kata 54320 tu tp Che ta i tak tahu plak. I hope Ct dah behenti. Tekantoi dngn member aku masa Ct belum kawin dulu bbrapa kali ternampak mcm serombong kapal. Dia tak perasan member aku kat belakang dia. Kekawan pompuan aku pun ada yg merokok gak. Masing2 punyer badan. Fatwa mengatakn Haram Merokok. Titik noktah. Bahaya pompuan hisap rokok. Nanti ada lak yg kata Opah kat kg pun merokok gak. Whtever Jawab lah sndri. Jngn marah yer CT. Sorry ler klu citer lama skrng mungkin dah berhenti. Ramai artis ppuan merokok bkn dorng ustzh. Brita x sensasi pun.

        0

        0
        • 54329 says:

          Che Ta jenis hisap rokok dekat tandas.

          0

          0
        • whtever says:

          Kahkahkahkah …. kat tandas … siannya che ta tp tngah sarat ni mesti dia puasa dr merokok … susah betul jd artis ni …. kwn2 aku selamba jer berasap dngn staf lelaki kat luar offce lg.

          0

          0
      • 54320 says:

        To Kaki Anime; Seriously saya tak menuduh. Artis-artis yg saya nyatakan tu pun memang orang-orang yg kerja dlm dunia hiburan & ada jgk peminat2 yg ternampak memang tahu yg diorang tu jenis merokok.

        0

        0
  20. minah jambu idop umno ! merah biru says:

    elehhhhhh setakat hisap rokok yg dia ni nk kecoh kan ape sajeeeee la si jimmy…dh kain tu gi la jaga bini baruuuu yg dia sebok kan si bini lama dia tu apesal …tk semesti Nye mak hisap rokok anak jadi tk betol ! jangan ingat perangai mak n perangai anak tu samaaaaaaaaaa ! jangan2 anak dia nanti ikot prangai bapak kawin dua kali huh ! kalau mak perangai tk betol jangan ingat anak pon sama tk betol ! tengok shida angkat kaki tu anak dia si beanda cantekkkkkkk aje bertudong tutop aurat padahal si shida tu dia tk bertudong pon …si jimmy ni sengaja nk burok2 kn si bini lama diaaaaa mentang2 la dia dh kawin lagi cakap nk kerek konon podah !!

    0

    0
    • Kaki Anime says:

      Iklan rokok dah tak boleh siar lagi tapi masih ada lagi orang merokok. Buat apa haramkan iklan jenama rokok kalau masih ramai lagi yang gemar menghisap rokok. Sebahagian besar yang pernah tertonton atau menonton iklan tembakau tidak suka menghisap rokok, sebab masih ada yang percaya merokok mampu merosakkan organ dalaman secara senyap dan perlahan.

      0

      0
      • minah jambu idop umno ! merah biru says:

        sekarang cerita n komen pasal si jimmy dh betukar komen pasal rokok emmmm mari sama sama isap rokok nk tak ?

        0

        0
  21. cool says:

    Hhmmm dua2 sama…sorg kaki sosial n sorg lagi x leh kawal nafsu…alim di luar tp nafsu sgt tinggi….hopefully wife baru boleh beri tunjuk ajar …dia ni seangkatan adi putra bkn yg bijak pandai tu tp yg ada kontroversi hot tu…dah2 la dgn kisah ko tu…bawa2 la berubah…sungguh tak matang…

    0

    0
  22. u-equal says:

    Masing2 ada slh.Sorg kaki sosial&sorg nafsu sgt tinggi . Hopefully wife baru ko dpt ubh ko n moga ex-wife juga jmp org yg sbliknya.Jgn la tunjuk alim hanya diluar.Biar la ia lahir dr diri ko.

    0

    0
  23. sha says:

    ramainya ustaz dan ustazah.. apa kata kita betolkan diri dulu b4 ceramah kat org lain..huuu..kdg2 komen tu melampui batas..xmemihak pada sesape.. yg baik kita ambil yg buruk kita jadikan teladan.. peace no war .. ;)

    0

    0
  24. wak says:

    huh.. nama pun mcm orang putih je, betul ke mamat ni?

    0

    0