Written by Bella | October 27th, 2015

Kemesraan serta keakraban Emma Maembong dan Kamal Adli tidak perlu diperkatakan lagi, semua orang jelas melihat mereka berdua ini cukup gembira bersama. Namun, sehingga kini mereka masih enggan meletakkan sebarang status istimewa terhadap hubungan mereka.

Walaubagaimanapun, jelas Emma beliau sudah bersedia untuk mendirikan rumah tangga  kerana kariernya sudah semakin kukuh dan tidak mahu lagi terlibat dengan percintaan yang  boleh di ibaratkan sebagai cinta monyet.

Malah, Emma tidak menolak jika takdir sudah menentukan jodoh beliau bersama Kamal.

Sejak dahulu lagi, saya sering mengatakan bahawa saya sudah bersedia untuk mendirikan rumah tangga. Rasa itu hadir mungkin disebabkan saya sudah mempunyai karier yang stabil dan tidak mahu berlengah-lengah dengan cinta monyet.

Jika dia (Kamal) merupakan jodoh yang telah ditentukan Tuhan, saya menerima dengan hati yang terbuka. Namun, jika sebaliknya, saya tidak akan menutup hati untuk bercinta lagi.

Pengalaman cinta yang agak menyakitkan pada masa lalu mungkin mengajar Emma Maembong untuk lebih matang dalam perhubungan dan tidak tergesa-gesa membuat keputusan. Tak apa, kalau ada jodoh tidak kemana.

Sumber Berita: Kosmo!

46 responses to Jika Tuhan Tentukan Jodoh Saya Dengan Kamal Saya Terima – Emma Maembong

  1. ddd says:

    suka emma n kamal sesuaiiiii sgt

    0

    0
  2. enot says:

    Dah tu….semua jantan2 artis dah dapat merasa……sapa2 pun kiraa bole le kalau nak buat laki…nak kata apa, saham pun semakin menurun……Silap haribulan, mamat ni pun tinggalkan minah ni

    0

    0
    • Anonymous says:

      Camne ko tau semua dah merasa. Hrp2 anak ko pun org tuduh sama. Memandai je.

      0

      0
    • gigi karat says:

      Memang betul kata Enot, aku sokong 100% . Kalau asyik dok betukar pasangan takan tak “merasa”. OOOH memang sedap..Aku rasa sebab kau tak pernah merasa nikmat bersama kot, tu yang buat hang jealous…ptui!!!!!

      0

      0
      • llyod says:

        ?????Means ko spisis yg mcm enot maksudkan lah? kah2. jika ko sundal, jgn pikir org lain pun sama. kah3

        0

        0
    • Suka aku.. says:

      Jgn buat fitnah ..klu xde bukti ..dosa fitnah lebih besar dri membunuh..

      0

      0
  3. Anonymous says:

    boleh la…

    0

    0
  4. apa2 je lah says:

    x minat… :(

    0

    0
  5. mok cun says:

    dua2 nampak busuk…sori…itu aku yang rasa…kalau korang nampak dorang sangat mewangi silakan…perasaan itu adalah hak individu..peace!

    0

    0
    • tak paham says:

      xbaik ckp cmtu.. mana tau dorang busuk?? pernah bau dorang ke??? haihh mcm2

      0

      0
      • arianna riz says:

        kan dia kata nampak…bukan bau…apa daaa…ko nak sentap nape…ko penah bau ke???

        0

        0
        • says says:

          lawak.aku suka sendiri jawabkan.guna nama mcm.kurang kasih sayang ke?semua nak bolot.

          0

          0
        • tak paham says:

          ikutlah nampak ke bau ke.. biarlah kan dorang tu.. dorang nak kawen ke x ke.. nak buat ape pun biarlah.. kita harap dorang bahagia dh lah.. yg ko nk meroyan ni nape?? ex depa ka?? hahaha.. chill laaa.. aiyooo!

          0

          0
  6. Lara says:

    Bosan la gosip2 artis Malaysia lately ni, hat anak dara duk gedik nak berlaki, hat mak mak janda duk menggeletis berebut laki, tu belum ambik kira artis bimbo mencapab tak ketahuan hala. Please give us something new, something positive and inspiring, please BN please.

    0

    0
  7. Anonymous says:

    gedik

    0

    0
  8. alamanda says:

    sebenanye emma suke lagi kat zizan.. haha ni aku rase la.. sbb aku perempuan. perasaan tu susah nk tukar.
    klu tgk blk cpt sgt kot emma berubah ke kamal adli.

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Emma is one of d beautiful girls besides jue aziz.kuna…suka tengok muka dorang

    0

    0
  10. kutu says:

    dari ayat “cinta monyet” tu dah tau yg zizan dulu tak serius dlm hubungan.

    0

    0
  11. Anonymous says:

    ermm…emma msh muda lagi. napa tak pasang je niat nak sambung study? utk bekalan masa depan. tak pun bljr berbisnes ke. mcm che ta..nanti2 ada jg bekalan utk hr tua. sekadar pendapat je. itu hak dia lah. cma aku rs syg je dia msh muda msh bnyk lg bnd boleh diterokai.

    0

    0
  12. Psangan jelik says:

    Dh nma Allah tkdirkn jodoh korang..of cos tu jdoh ko kmbung.pe daaa.pe kuasa ko nk tolak klu dh smpi jodoh ko ngn kamal?
    Ayat retis yg trsangat lh biasa d dgr.tup..tup putus!!brlakon ke laut tp gossip yg propa.

    0

    0
  13. lara alana says:

    hai la emma, terdesak sangat sampai keluar statement macamtu. kamal adli pun tak hingin, kau yg lebih. fyi antara sorang drp korang, ada la menumpang publisiti, nak glamor org cakap padahal korang berdua takde la terkenal tahap bollywood. cegah sebelum parah yee. thanks!

    0

    0
  14. anon says:

    Aku rase kamal mmg dah tak nak kat emma ni lepas kene tampar hari tu. Wlpn dia kata dia rase serasi dgn emma, tapi deep down tu rase2nya kamal takkan pilih emma. Seblm kawin emma ni dah ganas, kalau lps kawin tak tau lah mcm mana. Dlm rumahtangga selalunya lelaki yg ganas, ni terbalek, emma ni mcm si abby ustazah celop tu…..& jugak si alyah, ganas semuanya…

    0

    0
  15. jemah pun takde spender says:

    Brg emma yg kat bwh tu dah gtl sgt ke smpai bg hint mcm tu. Adoii…gila jantan rupanya pompuan ni. Terdesakkkkk!

    0

    0
  16. Anonymous says:

    aku meluat tgk pompuan gedik nie..bila secara life baru taw prgai gedik dye terserlah.lapaq jantan

    0

    0
  17. minah jambu says:

    minah jambu skarang jarang on TV3 pasal kt TV3 jarang2 ada ustaz hensem..minah jambu skarang on TV1 aje pasal banyak ada ustaz hensem..bukan bermakna minah jambu suka kawin ngan ustazz..minah jambu suka tengok aje ..macheh..

    0

    0
  18. xcorn says:

    prnah terserempak dgn kamal adli dkt satu restoren western di bangi. naek moto besar. sombong nak mampos die nie…..
    then terserempak dgn nabil pelawak, peramah nak mampos, asyik tersenyum jee..terbaik….

    0

    0
  19. obvious says:

    kalau Tuhan dah tentukan, tetap kahwin sebab dah ketentuan dah pon…
    apa yg terima xterimanya…
    kalau tuhan dah tentukan, boleh ke kamu x terima..?
    boleh ke kamu lawan ketentuan..?
    of course xboleh…so stop giving unwise statements…

    0

    0
  20. . says:

    kalau ada jodoh.kalau tak de jodoh..jangan ungkit pasal spender ye.nampak sangat jalangnya.kamal usah poyo perasan sado kacak.kalau jantan kawin je.org dah start menyampah.jgn buat perangai budak spm.tak sweet.lelaki tak perlu tayang sweet kat media.air dah naik kepala.pegi kawin.bersedap2lah.

    0

    0
  21. Anonymous says:

    KAWINLAH CEPAT..RIMAS AKU…

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Muda lg emma ni..ad baiknya amik pluang ni pi blajar dlu.. amik o level ke pastu pi smbung blaja kat swasta. Masuk uni ni bkn shj ngajar tuk mta pljaran, tp cmne nk wat kputusan ngn bijak, cr komunikasi dsb. Sbnrnya bgus. Ad beza ko brgaul ngn org x brapa nk brpendidikn dgn yg brpendidikn ni. Lgpn, kat uni tme tula sesuai nk cr jodoh, ko pn tahu bkal asben ko tu terdidik sama

    0

    0
  23. entah says:

    Bulan puasa aritu aku join satu event ni sebagai vendor.
    Emma dan kamal adalah artis jemputan.Orang ramai expect yang emma dan kamal akan datang.Sebab tu la aku join event sebagai vendor.Memikirkan emma,kamal akan join,mesti customer aku akan ramai.

    Boleh tak jam 12 malam baru dieorang datang ??
    Ada ke orang nak datang shopping jam 12 malam???
    Dahlah tu.Si emma dan kamal berkepitttt je berdua.macam belangkas.Serious gedik.Emma tu depan2 rendah je,tak tinggi pon.

    Menyampah pulak aku nengok.

    0

    0
  24. Anonymous says:

    bg aku 2-2 x bape nk ensem..baik kamal mahupun zizan..sorg katek sorg lg bajet hot,sado…buwekkk…

    0

    0
  25. ajwa says:

    eleh dulu waktu kau dengan zizan pon kau keluar statement lebih kurang gini gak .puihhh berhenti la jadi sendu

    0

    0
  26. . says:

    Kat tv kata.kalau benda nie jadi kat family,kakak.adik sedara korang apa korang rasa.kenapa benda tu nak jadi kat orang lain?kalau jadi kt orang lain kau puas hati ke?suka sngt kata kalau jadi kat ..bla..bla..bla.cukuplah benda buruk jadi kat kau.sbb artis perlukan tu semua.sbb harapkan bakat mmg tak kemana.drama pun asyik kisah kemaruk celah kangkang.setiap babak cakap pasal kawin.dan makan.

    0

    0
    • Anonymous says:

      xdak org suka benda buruk jd kt org lain..tp aku phm mksud dorng tu..dh ko kutuk2 kejadian buruk yg dihadapi org lain, apakata ko pn kena sama, bgus gk tu biar ko rse ckt cmne rsenye…nk2 lak org kutuk ko yg hadapi mslah tu khen…

      0

      0