Written by AbangNara | January 25th, 2012

Untuk anda yang tidak tahu atau pura-pura buat tidak tahu, Jezamine Lim ialah isteri kepada Harith Iskandar. Dan saat ini, mereka berdua sedang menunggu kelahiran anak sulung mereka. Sebentar tadi, Harith Iskandar telah berkongsi gambarnya dan isteri yang sudah mengandung 8 bulan melalui twitter.

harith iskandar dan isteri

Comel kan? Harith Iskandar ternyata masih mampu membuat lawak tentang kadar kebuncitan perutnya dan isteri.

harith iskandar dan isteri

Apa pun, Abang Nara yakin mereka berdua sedang excited menunggu kelahiran anak sulung mereka. Abang Nara doakan agar semuanya berjalan lancar. Follow Harith Iskandar di Twitter untuk mengucapkan tahniah dan mendoakan kesejahteraan kandungan mereka berdua.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

84 responses to Jezamine Lim Kini Hamil 8 Bulan, Harith Iskandar Berlawak Tentang Kadar Perutnya

  1. badroll says:

    tahniah

    0

    0
    • REDBLOODSNOW says:

      Si harith ni kan…adoiiii lah. dia dahlah tarik bini dia masok islam. pastu LANGSUNG tak didik bini dia utk tutup aurat. aritu bini dia bikini shoot…skrg tunjuk perut mengandung.

      adoiiiii…harithhhhh harithhh. fail kau jd suami yg membimbing isteri **geleng² kepala**

      0

      0
      • Punok Poret says:

        gago kwu ya. asa dirik bagus gilak ka??? sacak!!!

        0

        0
      • anonymous says:

        abg dillah sihat ker…

        0

        0
      • REDBLOODSNOW says:

        ANONYMOUS
        –> alhamdulillah. sihat je dia :) eh ini blog org. namo tanya benda alah ttg akak zie taw. hehe ^_-

        0

        0
      • cacaca says:

        eiiiiii…perott!!! – Boboi

        0

        0
      • missyaa says:

        REDBLOODSNOW muka dah lah hodoh buat muke itik. rasa nak lancap je tngok ko. macam bagus je ko komen. pirahhhhhh hodoh.perasan cantik. babi tul

        0

        0
      • aku bkn siapa2 says:

        missyaa….. tul lee ape yg d katakan oleh REDBLOODSNOW tuu…. kita org islam kan & adat budaya kita jugakssss. amat2 lah tak sesuai bergambar camtu..

        0

        0
      • mangkuk tingkat says:

        aku bkn siapa2… mmg betul ape yg redbloodsnow tu, aku tak nafikan. Just bila aku terrrrbukak blog die(klik kt nama dier)…words2 dr komen dier ni seperti indah khabar dr rupa, kata yg tanpa dikota yakni die sndiri camwhore dgn lengan bju yg tak cukup panjang, tudung yg tak menutup dada, baju ketat menampakkan gunung yg bulat2 tu… hmmm tak tau nk ckp ape dah. Jadi aku harap, jgn hanya pandai nasihat artis…dlm masa yg sama kene jugak baiki diri sndiri dgn berpesan juga pada diri sndiri agar terhindar dari tersasar atas landasan yg sewajarnyer…

        0

        0
      • kunangkunang says:

        apa yang you cakap tu betul dah, cuma kalau boleh, kalau you nak condemn orang (or maybe you panggil benda ni nasihat), you perbaiki la diri you jugak. baru bersama sama ke syurga gittewww.

        p/s: i’m referring to your way of covering you aurah.

        0

        0
      • sememeh says:

        a’ah kan..aku tengok gambaq si redbloodsnow ni ntah pape…ada satu gambar tu myb korg xperasan kot kat sidebar tepi tu ada gambaq dia nmpak baju dalam kaler putih..efek dr pakai inner kaler itam..huhu…

        0

        0
      • REDBLOODSNOW, mungkin ia mengambil masa. approach tu kena betul.

        0

        0
      • YY says:

        islam ke dia ni. hihi

        0

        0
    • superring says:

      ciss…aku pon ade perot la..xde nk tayang2..haahahah

      0

      0
  2. kum kum says:

    kenape kaburkan tang pewut tu?
    tunjuk jela…

    0

    0
  3. comot says:

    adeiii..aiii…pekebendernyer ni?? hmmphh..

    0

    0
  4. Aya Ariel says:

    jadah hape amik gambo tunjuk perot?

    comel ke??

    0

    0
  5. saya says:

    hemmm..ni bukan pura2 xtau or buat2 xtau tapi xfaham kenapa asal pregnant je kene kluarkan ke perut yg boboyot 2??kenapa harith xkluarkan perut dia sama???wat de hekkkkk!!!

    0

    0
    • nfi says:

      Tu la namanye lelaki dayus..membiarkan seorang isteri mendedahkan aurat..dosa isteri suami yang tanggung..isteri mcm ni sayang laki kt dunia je..sebab kt akhirat dia dah bookingkan “tempat’ nan indah untuk suami dia

      0

      0
  6. Whadda F? says:

    Sape nk tgk gambar perut yg tak kabur pegila twitter Harith Iskandar. Perv!

    0

    0
  7. Saye ler Perempuan Itew... says:

    bila si laki xde basic agama, ini lah jadi nyer…

    0

    0
    • TeruteruBozu says:

      suker plak si harith ni as suami dengan sengajer menayang aurat bini dier kepada orang ramai…malas nk ckp lelebeh sbb orgnyer dh tua.. akhir kata..selamat ‘menanggung’ di sana nanti…

      0

      0
  8. bluepink says:

    apa nk diheran kan..
    dulu selamba jer wife dia berbikini pakai bra n spendel untuk tatapan umum..
    setakat tunjuk perut, small matter je kan Harith Iskandar kan..kan..kan..

    0

    0
  9. suka suki says:

    hurmm…sangat “KEBARATAN”…

    0

    0
  10. McDonalds vs KFC, mana lebih sedap??? says:

    kalo aku snap pic mcm ni time preggy nanti n upload dlm fb aku, org kata aku gila x???
    So, lu pk lah sendiri… hehehe

    0

    0
  11. peah xsuka gosip says:

    ingat bini kor jer ker yg pregnant….suami ape le ni..itupun nk tunjuk ker..malu aisey..

    0

    0
  12. aku la.. says:

    nak tnye sikit,. harith iskandar ni islam ke bukan?
    die ni agama ape ek..?

    0

    0
  13. anonymous says:

    Ya allah ya tuhanku sabar jela. ape ke bengong nya si harith ni ambik gambar perut bini mcm ni . bodo btul la.

    0

    0
  14. sarah_nina says:

    biasalah lelaki perut buncit ni. kawan aku banyak aje perut buncit mengalah orang pregnant 9 bulan..hahaha.. btw, bila gambar kat sebelah ni nak hilang ya.. busan betul.. buka2 aje nampak gambar sebelah kanan ni..:(

    0

    0
  15. Cik Ketom says:

    Harith ni rasanya berdarah kacukan dan beragama Islam.
    Ada banyak lagi cara nk berkongsi kegembiraan Harith tp bukan dengan cara yang macam ni.
    Jangan rosakkan akhlak orang lain termasuk anak dalam perut bini kau tu dengan perbuatan2 yang mungkar mcm ni.
    Bertaubatlah…

    0

    0
    • REDBLOODSNOW says:

      Yeah betul tu cik ketom. kot iyer pun happy sgt akan dpt bby tak lama lg…jgn arr sampai shoot gnie bagai. jg sikit batas²an agama

      0

      0
      • mangkuk tingkat says:

        letak gambar dengan gaya yg boleh mendatangkan berahi pada lelaki terutama lelaki ajnabi yg melihatnyer pun tak bleh jugak cik redbloodsnow oiiii… awak pun jaga skit batas2 agama yer. APTB

        0

        0
      • rooney macaroni says:

        redbloodsnow : aurat anda pun x tutup dengan sempurna, tu dikira sebagai batas2 agama….;)

        0

        0
      • tekateka says:

        si REDBLOODSNOW nih dtg komen banyak2 kt blog nih nk promote blog dy ker..hampeh

        0

        0
      • Promote blog says:

        Memang ni RBS ni nak promote blog. reader ramai, iklan masyuk. kadang2 cedok entry dari beautifulnara jugak.
        To RBS, tak perlu nak buka aib di dada. Komen orang mengalahkan diri sendiri dah betul. tengok sajalah buat pedoman tak perlu nak tunjuk bagus. choi

        0

        0
  16. dora de explorace says:

    nanti wife die brsalin jgn lupe amik pix then tunjukkn cmne baby nk kuar….:-)

    0

    0
  17. lis says:

    bukan semua benda boleh share dengan public bro. kitaorang kat malaysia ni tak nak tengok perut bini lu.

    0

    0
  18. pandapanda says:

    semua lah nak jadi ustaz/ustazah. korang mengata orang ni pon berdosa juga tau.

    0

    0
    • aku bkn siapa2 says:

      bukan nak mengata @ mengutuk…. sekadar teguran kita sesama saudara seagama….. ingat mengingati tak salah kan.

      0

      0
    • qaisara says:

      TEGURAN ngn MGATA pn xtau beza ke?ni mst jenis xsuka d tegur ni..asl org tegur skit,kata org nk jd ustaz/ustazah.. tp bgus gk la,kira doa tuk org yg suka mnegur ni..:)

      0

      0
    • marie says:

      pandapanda….cpt melatah..huuuuu ingt sesame sndri xsalah pn

      0

      0
  19. wawa says:

    nak tunjuk r 2 perut bini die cntk kot…….

    0

    0
  20. perut takde strechmark says:

    wow..perut takde stretchmarks!…halusssssss….

    0

    0
  21. buhsan says:

    waoo.. gmbr suda tukarr… skg xde stretchmark la, da kuar baby menggeleber lah…

    0

    0
  22. zr318 says:

    oo…sangat comel..naper tak amik pic pegnen..tunjuk perot..hy pakai bikini jr..ka lg seksiiiiiia….!!

    0

    0
  23. TECKTECK says:

    abg nara x nak tunjuk pic wife abg nara ke.yg sedang sarat tu….:))

    0

    0
  24. Triple_j says:

    moral cerita: tak perlu menjadi hensem dan berbadan sasa, asal pandai berjenaka dan membuat wanita ketawa, takde rambut dan buncit pun wanita cantik tetap suka…

    0

    0
    • cik tipah says:

      Kalau dia tunjuk perut dia sorang je tak pe lah jugak
      ini perut bini pun nak tayang kat orang apa ke hal…
      Harap Harith tak segan silu tunjukkan pd public cammane baby tu kuar nnt yea…
      kut tingkap ke kut pintu….
      teringin nak tengokkkk jgn malu2 tauuuu…..

      0

      0
  25. poker face says:

    mula2 ms aku tgk gmbr ni aku ckp “x kisah la bini dia amik gmbr cmni sbb diorg bukan Islam..pastu EH, harith ni Islam la!” adoi la.. aku blh terlupa plak si harith ni Islam.. hmmmmm..

    0

    0
  26. mak andir tekejut... says:

    niat dorg nk bagi education utk lelaki2 bujang kt luar sana..inilah rupa peyut isteri anda bila mereka peknen nti… (agaknya kot… aku x paham apa motif gambar ni..)
    terbaeekkkk…

    0

    0
  27. Aida bte Abdullah says:

    Ya…Allah…janganlah kau timpakan balasan ke atas umatmu yang lain…sekiranya ada segelintir hambamu…yang cetek kesedaran agama…berikanlah hidayahmu…ya Allah…pada para suami…atau mukmin yang lain…sehingga mereka lupa…kepada asas ajaran Agama Islam yang sebenar…!!!Inilah yang dikatakan dek nila setitik…habis rosak susu…sebelanga…

    0

    0
  28. Maria says:

    Sebenarnya ramai ibu2 yang ambik gambar macam wife Harith ni untuk kenangan.. tapi bukanlah untuk tatapan umum.. Semua peribadi, untuk diri sendiri dan kenangan buat si anak… (” lihatlah anakku, betapa susah paya ibu kandungan kau.. jadi nanti dah besar janganlah derhaka dan lawan cakap ibu”)

    0

    0
  29. lolalova says:

    adeh..perlu ke tnjuk perut bagai??? macam2 manusia skunk nih….

    0

    0
  30. hehehe says:

    tah apa2 lar…aku yg penah gandung dl pun tak buat mcm nie…tak pyh lar nak tunjukkan perut kat org ramai…elok ajar si kecik dlm perut tu erti2 adab berpakaian…nie dr dlm perut pun dah ajar bukak2 esok lusa bila dah besar mula lar tak nak pakai baju coz dah biase di ajar dr dlm perut tuk buka2 nie…lg bgs kalo simpan baik2 gambar n cd yg kita scan ms baby dlm perut…tu kenangan yg lbh penting…paling penting bc lar surah2 maryam n yusuf supaya anak kita jd baik n di berkati…bkn penting pun bergambar nie…zmn datuk nenek dulu tak de gambar2 ms pregnant menjadi jer anak2 dia org semua dl…

    0

    0
  31. what the? says:

    sangat bodo!

    0

    0
  32. Mate says:

    Ushar lah facebook dia. Lagi dahsyat!

    0

    0
  33. non says:

    hah!…adoi…apo kono eh ko nie..den pulak malu nengok

    0

    0
  34. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    terok nye si bini dia niiiiiiiiiiii orang tau la u tu ngandong ada anak kt dlm perot tuuuuu tapi jangan lah tunjok2 perot tu tejojol sangat !! anyway jambu bini dia tapi tkda taste thank u………………..

    0

    0
  35. ko je ada perotkan! says:

    penah jumpa dorg nie kat curve. dress up c jezamine ni tesgtla seksi.mcm x pakai seluar. mmg ko sempoi la harith. suami terbaek..

    0

    0
  36. islamituindah says:

    ini adalah salah satu tanda akhir zaman. orang islam membuat perkara yang membatasi landasan agama tanpa segan silu. si suami sepatutnya mendidik isteri, seharusnya menegur isteri menutup aurat. selalunya org bukan islam sj salu wt cmtu. tp skrg org islam dgn slumber tanpa segan silu menunjukkan aura. inilah yg dikatakan mengagung2 budaya barat. islam hanya sekadar nama.

    0

    0
  37. curious says:

    harith kawin bulan 6kn??? awat bini dia pregnant dh 8 bulan?? Bukan 7 bulan ker??

    0

    0
  38. si A says:

    mcm edit jerrrr…

    0

    0
  39. izzah bkn nama sebenar says:

    ishhh….perot yg boyot tu xyah la tunjuk sangat la kan..org laen pon pegnen gak.xheran pon..

    0

    0
  40. kay says:

    Curious: harith kawen Jun 2010 laa…jgn tersilap ye :-)

    0

    0
  41. dah taw dah says:

    pe aku nk ckp kt redbloodsnow ko xpyh tunjuk alim n baek ko cermin dlu pic2 ko yg dlm blog sume gedix nk mampos elok pkai tdung tp jelir lidah cm sangap link http://www.makkepochi.com………..nyampah siot aku tgk

    0

    0
  42. dah taw dah says:

    pe aku nk ckp kt redbloodsnow ko xpyh tunjuk alim n baek ko cermin dlu pic2 ko yg dlm blog sume gedix nk mampos elok pkai tdung tp jelir lidah cm sangap ..nyampah siot aku tgk redbloodsnow perlu ke cm2

    0

    0
  43. hakaq siti payung says:

    laaa…. comel nye perut… nape HARITH tak bukak perut skali.. biar same2 bukak pusat… same2 tunjuk aurat gitu.. baru adil.. =) huhu…

    0

    0
  44. kasut putih says:

    Harith nampak semakin muda after his marriage. Ye, lelaki memang memerlukan perempuan. :thumbup:

    0

    0
  45. chris kurniawan says:

    Redbloodsnow perasan bagus.benci pulak rasennye.adoyai tak jadi nyampah kat isteri harith

    0

    0
  46. memerhati says:

    pandai tapi tak cerdik. tak ber tamaddun pun ada. kalau harith ni tak popular, outgoing, modern, open minded ingat jezamine ni nak ke?? Kalau tak kaya ingat dia nak masuk islam?

    0

    0
  47. saya says:

    actually kan kenapa kak zie dikutuk sbb akk publish harsh sgt psl harith tu… i’m sure harith ramai fans and fans dia bukan dr golongan melayu sgt pun.. but then napa dorg kutuk kak zie instead of harith sbb cara kak zie bias… bila artis yang akk suka, akk kutuk filtered… tp bila tang artis yg akk tak suka akk ckp bukan main… tak molek lah kan… akk dah point kan harith fail jd husband pdhal akak sendiri tak sempurna dari segi pemakaian…
    saya selalu tau tengok blog akak… suka isi kandungan tp kadang2 benda tak perlu untuk diheboh2kan.. sebab tu napa princess red ni kena kutuk…
    akak sendiri tau diri akak, kita manusia tak sempurna tp siapa kita untuk cop mmg org lain tu tak sempurna.. btol tak?

    0

    0
  48. BungaApril says:

    Mcm2 lah,,,x salah kalau nak beri nasihat,,tp baik cakap direct kepada orangnya,,kalau setakat mengata kat komen ni dikira mengumpat,,,dunia akhir zaman,,so yg penting jangan agung2kan orang yang buat perkara x baik ok,,,
    ^_^ peace yaww,,,,

    0

    0
  49. Mama Meera says:

    kalo x suke sekali pn…kutuk dlm hati udah ler.peace yo!

    0

    0
  50. bosan says:

    NI LA NAMENYE SUAMI DAYUS…. KESIANNNNN

    0

    0
  51. Tanggungjawab suami yg memperisterikan saudara baru amat berat untuk membimbing dan mendidik tentang agama ISLAM.Kalau dia sendiri jahil tentang agamanya sendiri macamana nak didik isteri dan anak2nya nanti. Sepatutnya aurat seorang isteri hanya untuk suami sahaja bukannya untuk tontonan umum.

    0

    0
  52. ADIL SAKSAMA says:

    BIAR LAH MEREKA YANG KORANG NI DAH CUKUP TUTUP AURAT SANGAT ? CUKUP SOLAT SANGAT ? YANG KORANG MENGATA NI PUN DOSA GAK KAN ? TAK PAYAH NAK TUNDING JARI KAT ORANG SANGAT , BERDOA JE LAH AGAR SEMUA UMAT ISLAM SELAMAT DI AKHIRAT KELAK , KITA NI KENA CERMIN DIRI KITA DULU TERMASUK AKU NI

    0

    0
  53. Shahhir says:

    Ini lah sikap buruk org melayu.. Yg pegi maki hamun dia kat website ni wat apa? Korang ingt dia baca? Kalau betul la nak nasihat pegi bgtau dia elok2.. Dia ada fb .twitter.. Pm la dia.. Mmg salah bini dia bke aurat, tp bkn mcmni kita tegur.. Patut la ramai yg murtad klu mcmni kita handle problem. Kita xboleh mendedahkan aib org Kalau dosa dia dgn tuhan.. Lainla dia curi duit public .. Media pun satu.. Igt, fitnah dosa lg bsar dr mncuri..

    0

    0