Written by AbangNara | February 15th, 2014

Kalau semalam Abang Nara ada berkongsi rasa kecewa Sharol Shiro kerana “perang dingin” antara dirinya dengan Jep Sepahtu, hari ini Jep Sepahtu pula melahirkan rasa pelik atas dakwaan tersebut. Menurut Jep, konflik itu tidak berlaku sama sekali dan menganggap ia adalah dakwaan yang tidak berasas.

jepp sepahtu

Pelik juga bila sorang dakwa ada gaduh, sorang cakap tak ada apa-apa. Mana satu yang betul nie? Kata Jepp menerusi Harian Metro:-

Secara juju, saya tak tahu dan pelik nak jawab apabila ditanya persoalan yang tak ada jawapan. Saya melihat perkara ini sebagai tuduhan umum dan bukan ditujukan kepada saya secara khusus.

Sepatutnya kena tanya pada lain-lain (pelawak) juga atas apa yang dia katakan sebab dia menjauhkan diri daripada kami semua.

Dia kata ada datang meminta maaf kepada saya sedangkan benda itu tidak berlaku langsung. Lagipun dia bukan buat salah apa-apa jadi nak maafkan buat apa?

Saya ini jenis yang tidak bermusuh dengan orang dan tidak suka cetus permusuhan seperti yang dia dakwa. Saya pun pelik dengan apa yang berlaku sebab memang tak ada apa-apa masalah antara kami.

Kita akan rapat dengan orang yang kita selesa untuk rapat. Kalau tak rapat, tak semestinya kita bergaduh bukan?

Saya rasa perkara ini timbul disebabkan persepsi peribdi dia saja sedangkan tak ada aa berlaku pun.

jepp

Ada logiknya juga penerangan Jep Sepahtu itu. Bukan semua orang kita boleh rapat, dan kalau tak rapat, tak bermakna kita bergaduh. Diharapkan dengan penjelasan ini, Jep Sepahtu dan Sharol Shiro meneruskan perjuangan masing-masing dalam bidang lawak tanpa gangguan. Anda berdua berbakat besar, rugi kalau kontroversi ini menjatuhkan reputasi anda. Tak gitu?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

118 responses to Jep Sepahtu Pelik Dakwaan Sharol Shiro

  1. keladi says:

    shahrol poyo lebih !!!

    0

    0
    • dear all…jgn nk mghentam dua2 belah pihak…bg aku dlm kes ni yg lebih dari batu api is pihak media yg lebih2 pulak simbah minyak…x pyh lah nk d besar2kn ckp ayat (jep sombong la, shahrol poyo la pe laa ) yg x manis/elok d baca…
      sdangkan kita sndiri pon xtaw hal yg sbnar…so kita pon jgn nk sebok2 mghukum org tnpa asal usul tkot jatuh fitnah…sekian…
      *** fikir yg baik2 sahaja…kita kn saudara seIslam :)

      0

      0
    • nanana says:

      adakah ini gimik ABPBH? kalau ye, memang lame.

      0

      0
      • Olga says:

        Jepp bengang dgn Shahrol pasal c Shahrol ni kan dulu ada anak bini kat johor.. lepas popular dia ceraikan bini dia & langsung x bg nafkah!
        lps tu dan2 dia mengaku kat semua org yg dia x pernah berkahwin! org mcm ni mmg patut dipulaukan. perangai teruk!

        0

        0
        • Anonymous says:

          betul ke shahrol dh kahwin???

          0

          0
        • minah jambu merah biru says:

          kalau ye pon si sharol dh kasi cerai ngan dia punye bini ape kena mengena ngan si jep ????? tu sharol punye pasal la yg si jep tknk bebeual ngan si sharol tu apesal !! jangan jaga orang punye rumah tangga lah !!

          0

          0
        • haha says:

          dahtu dia punya pasal la kalu x nak ckp ngan sharol.yg ko nak blame dia knapa..

          0

          0
  2. Anonymous says:

    Ape2 jelah labu…

    0

    0
  3. […] Jep Sepahtu Pelik Dakwaan Sharol Shiro […]

    0

    0
  4. Jep Poyo says:

    Jep poyo arhhh..Memang nampak Jep sombong r..Tak payah r Jep..Dulu time susah, kau tak ingat ke? Time dah senang, dah famous, lupa diri..Blah r lu…Wa tak minat mamat sombong cam lu derrrrr

    0

    0
    • Bini org says:

      ko kenal jep dr dia blom jd artis ke. ke ko dulu yg sama2 susah dgn jep

      0

      0
    • eheh says:

      btl tu wa setuju ngan lu jep poyo , jep saja nak cover la tu , pandai btl jep mefaatkan situasi atas kelurusan bendolan shiro n peminat , org tu bagi statement dgn jujur dah , blh lg dia spin .. memang tarer la lu jep .. wa bagi lu jep .. 100 bintang …

      0

      0
      • Princess says:

        nmpak sgt ko ni org yg sama dgn jep poyo tue kn. komen ko bnyk dislike tetiba ada reply yy reply sokong ko…

        lawak ler ko…kikikikiiiii.

        xde mananya si sharol tue bendul. kalau bendul xde la dia ceraikn bini dia lepas menang RL dulu

        0

        0
    • shanana says:

      ni mesti shahrol yang comment lol

      0

      0
    • nida says:

      Setuju dengan Jep poyo & eheh. Jep memang aku menyampah dengan kau. Bajet otai. Aku tau kau sbnrnye dah ketaq lutut kn dengan shiro nye persembahan. Takot kan dorang jadi juara MLM. Ikotkan kemenangan sepahtu sangat tak profesional. Persembahan OUT tapi menang. SHAME ON YOU!! Kau patot malu sebab menang. Patotnye kau cakap, “saya tau peminat sy luar biasa, tapi sila lah profesional. Persembahan Sepahtu mmg saya akui SAMPAHH!”

      Balik2 bulu ayam. Balik2 ular. Balik2 kete. Balik2 man of the Match. Si Shuip menang man of the match pon sebab die mention soh bagi. Kalau die xmention xmustahil die takkan dapat man of the match tu. Si rahim tu pon xlayak dapat man of the match. Tu dapat sebab kesian je dua orang tu. Kau tu konon2 peminat luar biase banyak la dr yang lain kan.. Nyampah k dengan statement ko tu. Buekk

      0

      0
      • wani says:

        memang btol aku pun da x berkenan dg si jep skrg ni…hnpk sgt pas mng super spontan muka & prangai pun da npk berlagak, dlu masa time sepah muka low profile abis…jeppp klau da popular tu jgn mendongak langit sgt..korang skrg ni pun wat lawak dan takde bahan alain aku tgk…sian at least time sepah ” lama” byk idea korg…bila da jd sepahtu…merepek je lawak koraang k..memang terbukti secara “pro” shiro lbh baik dari korang…cuma bkn rezki diorang…
        kena igt2 time kt kat ats ni…jgn last2 nnti jadi mcm mawi skrg..bawa2 sedar diri ckit jep…jb peace yaww!!

        0

        0
        • nida says:

          Pastu jadikan isu Alza sebagai lawak. Yang sebenarnye ko dengan shuib memang xpuas hati kan rahim dapat kete tu? Korang nak soh rahim jual pastu bagi2 duit die kan? Ko tak puas hati cakap jela. Kesian aku tengok rahim tu tekial2 layan lawak ko dengan shuib. Asyik jadi bahan je. Tengok air muke die pon dapat bacelaa.. Pastu dah habis buat show trus peluk2 Rahim tu konon besfren forever. Bahan2 biasela geng kan.. Whaddehekk!

          0

          0
      • izzy says:

        eleh sbenarnye shahrol yg sentap sbb jd naib juara je..
        dia bajet mlm aritu dia boleh menang sbb konon2 sepahtu cam da x bes!
        tp ramalannye tdak menjadi.. apsal bile da kalah baru nk kuar statement poyo ni? shahrul mmg poyo n overrated!
        tgok kt betul ke bohong cam meluat gile.. buat lawak yg x hape2

        0

        0
  5. jonah says:

    ish ish ish aku tak tau mana yg betul n salah
    to shahrol : jgn la buat kenyataan yg xpatut..
    to jepp : cer tanya dia f2f.

    hehehe

    0

    0
  6. Sukati aku nk komen apa says:

    poyo la ko sharol
    jep relax je. ko yg perasan lelebey pesal.
    ko ingt semua org nk rapat dgn ko ke???
    bajet bgs jer

    0

    0
  7. sukahati aku says:

    yelah memang poyo..aku setuju dng komen jepp…asal x cakap kata gaduh..aku memang pantang lar ,org kata camtu.sharul siap heboh kat akhbar lagi ..apa kes…yg penting aku sokong jepp.sebab aku pon camtu jgak ,,,,

    0

    0
  8. jelita says:

    aku sentiasa x suka org kata buruk kat depan ke kat belakang ,memanglah kita ni x semporna sangat ,,tapi agak -agak la..sharol ni pon satu melebih jertu,,saje nak cetus kontroversi la tu,nak perhatian …papepon aku setia menyokong mu sepahtu,,,im your fanz…

    0

    0
  9. yoww says:

    kau apehal sharol..tengok ajak rilek jer..aku lebih suka ajak tau,,sbb dia xda kontroversi yg sampah cam ni..

    0

    0
  10. dia says:

    macam-macam retis skarang ni,, sharol kenapa sampai nak heboh .bawak berbincang,,jangan sampai nak malukan diri sendiri

    0

    0
    • lola says:

      kes lebih kurang hanez suraya dgn fazura la. si junior suka gaya si senior. amik tiru sikit2. si senior of cos la x suka. mcm xleh cari gaya sendri. rasa annoyed. si junior buat kenyataan kat media. si senior plak bg kenyataan dia x gaduh pun. yg kena balik si junior. senior relaks je.

      dlm hal ni:
      junior (shahrol & hanez)
      senior ( jep & fazura)

      0

      0
      • Anonymous says:

        woi ni kes lain lah….langsung tak sama

        0

        0
      • naruto says:

        @lola
        relax apa bendanya..kau tak perasan ke fazura tu perli hanez, kat galaksi fazura ckp angkuh giler…hanez plak cakap kat galaksi relax jer down to earth.
        padahal fashion fazura tu pun tiru gosip girl. bukan original pun, aku bukan sebelah mana2, cuma aku tak suka fazura klaim tu style dia..sebab fashion dia tiru sebijik actress gossip girl. sape yg tgk gosip girl tahu lah.

        0

        0
      • peminat jepp says:

        hoi lola…pehal kau samakan jep dgn fazura ???
        jep tu aku rasa cool jer orang nya berbanding dgn fazura yg berlagak diva suka perli orang gunakan tweet and kata2. lepas tu puji diri sendiri cantik, wth.
        So kau still nak sama kan artis fav kau dgn Jep ke ?? jauh panggang dari api. bagai langit dgn bumi, kau faham apa maksud aku ??

        0

        0
  11. Anonymous says:

    ape pn hrp2 dorg dpt berbaik semula…satu negeri kot…pusing2 pn jumpe gak nt…buang yg keruh amek yg jernih…gituuu

    0

    0
  12. aku says:

    ehh best jgak skool of lawak smalam…yg paling best sbb ada jepp dan johan,,,barulah sronok nak tengok…tolong lah astro ,kekalkan 2 org tuuuu,,,,,,takde 2 org tu ,,citer sol tu hampeh ,bayar seribu pon tak nak tengok…x lawak langsung…

    0

    0
  13. Anonymous says:

    i love you jeppp…

    0

    0
  14. fanz says:

    dedua aku suke.dan fanz 2 2 kumpulan ni.. tp since aku dapat tau shahrol bercerai dgn bini dia selepas dia dh femes aku terus x berkenan dgn si hahrol nie…kalo ikot kan wujud nya dulu sepahtu dan femes dr awal2 kemunculan dorang…comparekan dgn shiro..knape jep xpena cari psl dr dolu sejak dia femes..knape baru skang dgn pulak…nampak sgt ko ni bermasalah sharol…

    0

    0
  15. kenny says:

    jawapan yg sgt2 matang dr jep.

    jep baik ko jgn lyn org yg nk kn kontroversi utk naikkn nama sendiri.

    0

    0
  16. pening says:

    pehal pulak kat atas tuu,siap cakap ilove you pulak..hmm macam-macam…sbb dia tinggi kan dan good looking…am i right …hensem lah jugak tapi x leh lawan shah rukh khan .walaupon dia pendek huhuhu…

    0

    0
  17. ann says:

    gado ke tak gado tu blkg citer…
    yg penting diorg berdua nie dah buat idup aku ceria bila tgk lawak diorg…
    bkn senang nk gmbirakan ati org…
    apapon korang sgt2 bagus… be profesional..
    rsanya lau sesekali wat gabungan antra korang.lg mantopp kot
    kompom2 la kes ni leh settle & trus berkubur…

    0

    0
  18. sepah juara says:

    best pulak lagu rapuh(opick) yg shuib nyanyi final ari 2..konsep nsyid.
    utk sharol..xsume org selesa dgn kita.ble ade yg jaokn dri..kaji diri sndri cri mna silap kita
    utk jepp..ko lbih lme dlm industri lwk.sharol mgkin bru naik..statement matang ko dpt mmbntu sharol utk kekal dlm industri.saling2 mmbantu
    =]

    0

    0
  19. jeppers kental says:

    Shahrol cari PUBLISITI MURAHAN. Saje cari KONTROVERSI. ATTENTION SEEKER. Kalau lepas ni TAKDE JOB jangan salahkan orang lain. salahkan diri sendiri dulu.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    sebenarnya apa yang dah berlaku antara depa yg menyebabkan kesan begini?
    memang dari dulu tak rapat sebab tak selesa ke baru sekarang tak rapat n tak selesa ni?
    yang bab IG tu pulak (refer apa sharol ckp),
    memang tak pnah follow ke baru sekarang unfollow?
    entahlah kengkadang bila kita buat kat orang mmg rasa best gila kan.
    tunggu la bila kena kat kita balik.

    0

    0
  21. iman says:

    adoi jep, jep x jawab pun sbnrnye isu ni. jep sepatutnya terus terang je. walaupun org nmpk mcm jep jawab matang, x burukkan sape2, tp, nmpk jep pusing2 jawapannye, ni akan burukkan lg keadaan, org akan nmpk shahrol ni yg nk cari publisiti, nk kontroversi, sbb mcm x terjawab pun dakwaan tu, tp, nmpk mcm shahrol yg lebih2. jawapan selamat jep ni x membantu sgt utk pulihkan keadaan. bukan shahrol je yg perasan, tp peminat pun perasan yg shahrol dipulaukan, ajak pun ada ckp pasal ni kt fb ajak. paling obvious waktu final mlm hr tu, x nmpk pun shahrol jauhkan diri dia, tp, nmpk bila dia nk salam, semua org mcm main lari2. kalau jep x nk burukkan shahrol, x nk cerita kt reporter x pe, tp, at least jep jgn pusing2 kata sebaliknya pulak. maybe shahrol memang salah, jd, jep jawab je betul ke x betul, itu pun dh cukup utk peminat. peminat2 pun pening, x clear jugak cerita sbnr. lagipun jep memnag rapat dgn shahrol dulu, tp, bila org n peminat tgk adegan lari2 n elak2 salam ni, tu org tertanya2 tu, bukan sengaja je ditimbulkan isu ni. walaupun saya sbg peminat kedua2nya rasa belum clear dgn jawapan ni n x rasa jep jawab dakwaan shahrol tu, harap, shahrol n jep akan selesaikan masalah ni atr mereka dgn cepat, sendiri2. nnti x pasal2 peminat2 jep n shahrol pulak yg serang menyerang satu sama lain kan x baik mcm tu. cuba muhasabah diri masing2, harap2 diorg bc pendpt saya ni.

    0

    0
  22. nadzri says:

    bukan ke jep bengang kes rakan pelawak yg sebar kat wartawan konon dia over ke??tp jep diam je xgitau sape yg sebarkan padahal dia tau sape org nye..

    0

    0
    • MNZA says:

      betul,ada jugak dengarnye, tapi dorang lebih tau kebenarannye.,nak lebih jelas tanye je shuib n pakyus..

      0

      0
  23. chinta mia says:

    Ok pd pndapat sye sbgi artis ….masing2 ade bkt semule jdi yg tuhan anugerahkan utk pcapaian yg tsendiri….jdi perhatian ramai….jdi klu bleh jdn disalah gunakan bgi kpentingan sndiri….dan jgn angap sentiase di snjung …kdng kali lebih bk merendahkan diri bgi mngatasi segala kemungkinan…krne kite x thu bleh mse kite akn di uji…oleh tu sesiape shaja dikalangan artis nie jgn de rse dengki pd kejayaan seseorng kre itu rezeki dari usahanye…..simpan dan tnjulkan kearah kebaikan dan sentiase bsyukur dgn ape yg ade…..ingt sgle nie hnye pnjaman smte2 ahirat kelak la yg kekalnye bebuat bk la sesame sndiri demi mjage industi tahan air kite…dan jdikan A.Tan Sri P.Ramlee sbgi contoh kukuhnye pepaduan….dan bgi pihak media jgn tlalu m’geiyakan pkr yg tidak bhaye kre mbawa fitnah yg dasyat jdi sme2 kite renungkan…dan fikirkan jaln yg diredai …Insyallah

    0

    0
  24. manusia biasa says:

    dua2 saya suka..please dont fight..i love uols

    0

    0
  25. najwa latif says:

    Abang jep i love u kih3…..

    0

    0
  26. satekajang says:

    bagus jugak jep bagi statement cam gini…
    x la mengaibkan si shahrol tu…yg lain2 leh settle senyap2 je kot…
    ini lebih baikkk..

    0

    0
  27. Cik Ika says:

    sharol baling taik jep kasi bunga. siap suruh fan sepahtu support shiro lg

    jep mmg terbaik

    0

    0
  28. Johan says:

    steady lah jep! sharol, lu memang poyo!

    0

    0
  29. meski ku rapuh says:

    Aku perhatikan jep kalau bagi statement memang statement matang. Cara dia taknak burukkan pihak satu lagi. Steady Jep,.yang penting terus jaga maruah diri keluarga agama semua.
    suka jawapan Jep dalam Meletop bila Lofa tanya perihal Mamat. Dia jawab, benda belum jadi. sy takde jawapan untuk itu. Kalau sesetengah artis, kalau dah tahap menyampah, memang mampus dia burukkan org tu.
    Btw, Jep.. steady je. buat macam biasa. orang tahu siapa yang lebih matang dalam perkara ni.
    aku pernah kena macam ni, takde angin takde ribut,.ssuka hati orang nak burukkan kita. kalau sstgh artis maybe melatah dah.

    0

    0
  30. nok gebuzzz says:

    abaikan jer la jep…..ko x d benda dy lak lebih2

    0

    0
  31. joyah says:

    Yg korang plak dok begado kt cnie wat hape…F2F laaa,poyo laa…cam ko knl plak dorang nie kn…nk bace2 laa…bley plak bagado kt cnie kn…hahaha…ape kejadah laaaa….

    0

    0
  32. SWEET says:

    hmm artis mcm2

    0

    0
  33. peminat jep says:

    saya cuba bersikap adil bg dua2 pihak dlm beri komen, cuba utk x bias.
    bg saya, jep x betul2 jawab pun sbnrnye isu ni. jep sepatutnya terus terang je. walaupun org nmpk mcm jep jawab matang, x burukkan sape2, tp, nmpk jep pusing2 jawapannye, ni akan burukkan lg keadaan. bila jep jawab mcm ni, org akan nmpk shahrol ni pulak yg nk cari masalah, cari publisiti, nk kontroversi, nmpk mcm shahrol yg lebih2. jawapan selamat jep ni x membantu sgt utk pulihkan keadaan, tp, lbh mengeruhkan keadaan. jep soal blk soalan shahrol, jd jep nmpk baik, jep nmpk matang, x kan ini yg jep nk tunjukkan melalui statement ni jep. tgk skrg, bnyk betul org dok kutuk shahrol kt BN ni, terbukak semua aib n rumah tangga dia, ini bukan jawapan yg peminat nk lps dgr dua2 pihak jep.
    isu pemulauan ni bukan ditimbulkan dgn sengaja, tp pemerhatian peminat esp waktu final mlm hr tu, jep n pelawak2 lain main lari2 n elak2, x nk salam shahrol, peminat yg tanya, bukan shahrol je yg dok perasan, ajak pun ada ckp pasal ni kt fb ajak. paling obvious waktu final mlm hr tu, x nmpk pun shahrol jauhkan diri dia, tp, nmpk bila dia nk salam, semua org mcm main lari2. kalau jep x nk burukkan shahrol, x nk cerita kt reporter x pe, tp, at least jep jgn pusing2 kata sebaliknya pulak. maybe shahrol memang salah, jd, jep jawab je betul ke x betul, itu pun dh cukup utk peminat. peminat2 pun pening, x clear jugak cerita sbnr. lagipun sblm ni jep rapat je dgn shahrol dulu, bnyk br sama, shahrol promote movie sepahtu,
    tp, bila org n peminat tgk adegan lari2 n elak2 salam ni, tu org tertanya2 tu, bukan sengaja je ditimbulkan isu ni. walaupun saya sbg peminat kedua2nya rasa belum clear dgn jawapan ni n x rasa jep jawab dakwaan shahrol tu, harap, shahrol n jep akan selesaikan masalah ni atr mereka dgn cepat, sendiri2 x perlu guna media. nnti x pasal2 peminat2 jep n shahrol pulak yg serang menyerang satu sama lain kan x baik mcm tu. cuba muhasabah diri masing2.
    rasanya shahrol ni anggap jep idolanya dlm industri ni, sbb tu kadang2 aksi shahrol sebijik mcm jep, jd bila jep ignore dia, tu yg agaknya shahrol terasa hati.

    0

    0
  34. gag concert says:

    plawak mlaysia ni cube lar bwat lawak educated skit mcam korea comedian ni suruh kaji malas lawak low class……

    0

    0
    • izzy says:

      tak abis2 korea!!!
      kau try buat lawak, educated ke x?
      tp drp komen kau ni nampak sgt x educated nye.. ade ke suh buat lawak cam org korea…! kahkahkah.. statement tu mmg lawak, tp sorry x educated!

      0

      0
    • eh eh eh says:

      Sorry to say.. Bukan nak kutuk korea ke pe.. Tapi lain negara lain style lawak die.. Pergi la mana2 negara pon mesti kena ada style of comedy die yang tersendiri.. So xpayah kot nak tiru korea ke pe.. Berbangga la dgn budaya kita

      0

      0
  35. chi chi says:

    Bkan semua org kita bley rapat dn bila x rapat tk semestinya bgaduh..bagus pegangn hidup jep..sebagai peminat kita bley bwt penilaian sendiri..biasalah artis baru nk up suka mencanang kt media msalah2 peribadi..

    0

    0
  36. mamabosan says:

    jep ni ok baik aje. kan jep dah sebut memang takde bab sharol minta maaf, dia berani sebut sebab takde la, cuba wartawan jumpakan 2-2 depan2 nak juga aku dengar sharol jawab macam mana bila jep kata memang takde datang minta maaf. statement dia baik aje takde burukkan sharol. sharol siap burukkan dia cakap gi sebar cerita itu ini kat pelawak2 lain. jep dah kata apa kata cuba tanya pelawak2 yang lain, maknanya dia berani la berdepan dengan komen orang lain sebab dia tau apa yang jadi. kalau betul jep unfollow sharol kat ig, ape ke wajib nak kena follow. mungkin betul dorang ada masalah kat belakang, tapi jep bagus nak settle baik2 takde macam sharol burukkan orang kat wartawan. kalau jep taknak kawan dengan ko apa yang ko risau sangat pun??

    1

    0
  37. aku comel says:

    tahniah jepp seorg yg kool dan matang. x melatah dan x sebut2 pun pasal lawak shiro yg meniru sepah raja lawak. great minds think alike. abaikan aje isu2 remeh cmni kalau nak terus kemuncak jaya. sharhol ko dh la copy paste jepp. jgn la nk wat isue yg xde. tingkatkan prestasi kurangkan kontroversi. insyaAllah kamu juga boleh berjaya nanti. maafkan jika tersinggung sesapa atau fans shiro. tp terima la hakikat, sepah memang awesome. lagi2 kaau mereka bertiga dgn mamat dan style lawak mcm masa raja lawak.

    0

    0
    • gump says:

      mmg la x sebut sbb si sepah kuat meniru lawak shiro….
      x caye tgk balik RL6 banyak btoi si jepp ni sapu lawak shiro…choyyy

      0

      0
  38. bear says:

    Yang buat kes ni lagi teruk adalah peminat. Fans Jep sokong Jep and bash Shahrol.. Sama jugak dengan Fans Shahrol. Benda dari kecik jadik besau sebab semua orang nak bukti kan artis diaorg yang betul. Korang tak tau apa yang jadi sebenarnya, so just calm down. Jangan bash sini, bash sana. Baik le korang gi sembahyang, doa kat Allah mintak tunjuk kan sapa yang betul. Sebab yang tahu semuanya adalah DIA. Jangan diungkit kisah penceraian Shahrol, semua berlaku ada sebabnya. Jangan cari dosa, berikan sokongan pada kedua2 artis. Kita manusia banyak kelemahan nya.

    0

    0
    • gump says:

      stuju ngn ko bro
      elok berdamai la dua2 belah pihak

      0

      0
    • TAK SOKONG mane2 pon says:

      bagi aku dedua pon xbest.

      Jep belagak otai. Die tau die boleh pengaruh sume industri lawak. Sian Sharol. Mmg la sharol tu kadang2 menggatal (especially dalam betol ke bohong) & so much attention seeker. Die ade streak of Jep dalam suara & some side. Tapi bukan niat dia nk tiru Jep. Dah memang dia secara spontannye macam tu. Jep jahat xsuke jep. Mentang2 die tau die banyak peminat.

      0

      0
  39. minah jambu merah biru says:

    ye laaaaaaa memang betol ape yg jep cakap tu tk semesti Nye kite kena rapat ngan orang yg kite baru kenal n tk selesa tol takkkkkkk tapi jep mana boleh buat bodoh aje kalau si sharol tu tegorrrr n nk bebual ngan diaaaa tk baik kannnnn …ape2 pon kalau orang tegor n nk bercakap.. kite dengar ape yg dia nk cakap kan n jangan teros buat muka siak tk bagos kannnnnn…ape salah Nye kalau jep dengar ape yg sharol nk cakapkn ngan dia jangan terossssssssss nk mengelak ! konon bagos sangat ke pe huh !! sharolllll u sabar aje ok kalau jep dh tknk bebeual ngan u sudahhhh u buat bodoh aje jangan nk terhegeh hegeh u nk bebeual ngan dia ! makin u nk bebual ngan dia makin dia mengelak soooooooooo u kena cakap ngan jep > u can go to hell lah !! <

    0

    0
  40. qistina says:

    sy peminat shiro dgn sepah..sepahtu xberape minat..da xbest mcm sepah dulu
    ape2 pon harap kedua2 berdamai…tp sy mmg perasan shiro dipulaukan dan mcm xrapat dgn pelawak2 lain..tgk la time super spontan, awal2 lg shahrol dikeluarkn..ntah knp yer…hmm

    0

    0
  41. LadyGreyz says:

    dulu dgr gak khabar² angin cmnie..tp tatau la pulak jd kencang cenggini..aku mmg tatau hujg pangkal citer n tak mnyebelahi sape²..tp kan bler isu cmnie klua, tibe² aku teringat plak MLM 2014 (akhir)..time tu smua dh dpt award..nak kata shiro xngam ngan sepahtu, aku tgk ajak (shiro) ok je ngan geng² sepahtu..tp sharol alone..kalu btol la ada isu yg tak brape nak best, settle kan la cpt² ea..mula² mmg la org follow citer² korg tp kalu berpanjangan nnt org akan jd menyampah..korg baru nak naik..aku setuju ngan sttment jep “Lagipun dia bukan buat salah apa-apa jadi nak maafkan buat apa?”..isu bini bagai tu, xyah la kite di sini nak jd judges..sbb bnde tu bkn klua dr mulut sharol mahupun jep..skrg ni jumaat mlm aku sepi tanpa MLM..dlu asal hari jumaat je berebut nk blk keje..but now hmmmmm..

    0

    0
  42. munahkepoh says:

    Sharol Shiro mmg dah lupa daratan!!! Sapa2 yg kenal latar belakang Sharol ni tau ler dia mcm mana… penipu n hipokrit!!! ramai yg turut benci perangai buruk dia ni… dh glemer (ekceli tak glemer mana pon) habis lupa anak bini kt Johor!!! Tak mengaku dh kawen n ada ank sorang… Skang dh cerai n dh ada awek baru… hr tu masuk Melodi dia nafikan bersekedudukan dgn awek dia! tapi jika takda angin masakan pokok bergoyang??? Dia tak puas hati Sepahtu Juara MLM2013… kononnya lawak dia lg best dr Sepahtu! aku suka Ajak Shiro jer… Sharol ni aku TAK SUKA lgsung!!!

    0

    0
  43. lily says:

    salam..lg 6 jam sy akan dinikahkn mlm ini tetapi tiba2 sy ase sedih xtau knp..byk yg dfikirkn sprti tiada kebebasan,kne jge ank,kne blik umh mk mertua n byk lg ble dh kwin nti..sy ase x bebas sy nk mcm dlu kuar ngn kwn2 n tiada komitmen dgn org lain..cam nk lari je dari sume ni..minta nasihat,plz

    0

    0
    • Anonymous says:

      Insyaallah lily bleh kawal keadaan, jgnlah risau sgt, masalah yg lily pikir tu blum jd lagi, dan tak semestinya jadi pun, malah mungkin hidup berkahwin ni lagi best dr hidup lily sekarang. So tempuhilah alam perkahwinan dgn tenang n banyakkan berdoa.
      Okies.

      0

      0
    • minah jambu merah biru says:

      kenape tk lari aje kalau tknk nikah huh ! jangan cakap aje lebihhhhhh nk ngadu2 kt blog bang nara ni ….blog bang nara ni bukan Nye untok nk ngadu2 pasal kawin2 ni semua kite boooooolayan ok !!!

      0

      0
    • sue says:

      ape cita? da nikah ka blm?

      0

      0
      • lily says:

        alhamdulillah sume brjalan lncar smlam..tiba2 rsa prasaan tenang n bhagia tu hadir dlm diri sy..time ksih kpd yg mmberi semangat kpd sy..

        0

        0
      • lily says:

        alhamdulillah sume brjalan lncar smlm..tba2 prasaan sy mnjadi tenang n bhagia..time kasih kpd yg mmberi semangat kpd sy..

        0

        0
  44. ketiak says:

    sharol oh sharol, muke hang pun nampak sangat tak puas hati mase sepahtu menang.
    dah kenape kau?? tup tup cite kat media pasal jep. nampak sangat permainan die.
    bukan orang lagi sayang ko, pastu benci jep. orang lagi meluat tengok hang punya peel. fans sekarang ni dah bijak sharol. kalau rase jep dah tak suka hang, dah la. yang hang lagi nak merapu kat media tu pasai apa? loratt benarr -.-

    0

    0
  45. ketiak says:

    ko dah kenape lily? ko ingat ni zaman dulu ke nak kawen kawen pakse. tak nak kawan jangan kawen. jangan buat naye kat laki ko ngan anak ko nanti. kawen ni jangan pikir sedap je lily. dunia akhirat sekali. pastikan bersedia untuk kawen. mental ngan fizikal. kalau rase tak ok lagi, sembahyang la istikharah. percaye lah Allah sedia membantu.

    0

    0
  46. namakunaruto says:

    hidup jep!! sharol pon boleh la jugekkk

    0

    0
  47. ac di mana says:

    sepahtu lawak sbb jep jer 2 ekor lgi tu jdi hiasan jer…..

    0

    0
  48. jumeirah says:

    mari kita tana serbuk kunyit

    cara-cara:

    ambik segelas air dan minum…sekian

    0

    0
  49. Anonymous says:

    Kalau aku jadi Jep pun aku xnk follow Shahrol. Keje asyik copy paste gambar. Tak original langsung. Dah tu dok memerli2 segala. Tah paper tah. Besides, kalau kawan pun bukan wajib follow. Ramai je kawan2 aku yg follow aku tp aku x berniat nak follow diorang pun. Coolio je. Takde masalah. IG je kot. Ulang suara, INSTAGRAM JE KOT. Bukannye kau block number dia dan dia2 skali seumur hidup kau. Aiyoooo.

    Malaysian celebrities need to realise, instagram is not all there is in life. Get the f out of the internet and LIVE.

    0

    0
  50. Melati says:

    No Komen kedua2 ader peminat sendiri,…yg penting jgn jadi can Nabil dah kena boikot pasal suka bahan Org ..pastu sanggup bahan Bapa sendiri untuk buat lawak…manuasia aper kah ini ..bahan Bapa sendiri untuk dibuat lawak.

    0

    0
  51. Anonymous says:

    Yang seram peminat, yang POYO artis. Artis baru naik haha kalau macam gini perangai artis tak lama lah bertahan. Peminat pulak taksub ngan perkembangan artis. Padan la muka peminat sebab taksub sangat. Artis tu pun orang. Korang ingat dorang tu baik sangat aper nak sokong sokong.

    0

    0
  52. themightydingdong says:

    dua dua aku tak suke. puii. berlagak glemer je depa ni

    0

    0
  53. Aku pelat says:

    aku suka jep dan aku xsuka sharol…sekian…

    0

    0
  54. kak bedah says:

    oiii.gadoh ke idak?tayah gadohla senang
    wat lawak sorg kata gado sorg kata x
    ko igt lawak?ko igt punchline?

    0

    0
  55. Anonymous says:

    anugerah…. artis komedi terbaik [ jep sepahtu] …artis merapu terbaik[jambu]…artis xsedar diri terbaik [sharol shiro ] …artis lawak pandai jaga diri terbaik [ajak shiro]….artis banyak gosip terbaik [zizan]…artis berani terbaik [shuib sepahtu] sbb masuk fear factor….artis keluarga bahagia terbaik [nabil] romantika….artis lawak baharu naik terbaik [bocey]…..orang suka tengok tv terbaik [akuuu]…suka dok depan tv stlah exam habis…dan hidup bahagia……..lelaki cool

    0

    0
  56. siro says:

    tapikan suara diorng agak kesamaan jugak la..nak2 bila tengok Buletin Cinta yang jep pengacara…

    (9×9=81) makin mencabar pengiraan bang nara

    0

    0
  57. pening ehh..itu kata ini,ini kata itu…ni lah salah satu cabaran jadi artis, KONTROVERSI..

    last last,pihak media bubuh minyak petrol lagi membara api..lagi laku cerita..duhh..

    kita takkan tahu cerita yang 100% ASLI selagi kita tak dengar dengan telinga kita sendiri dari mulut orang tuu..

    0

    0
  58. Anonymous says:

    dah jep taknak kawan dgn kau udah la. yg kau pi report kat media buat hape. kan dah dapat malu je. shahrol baik kau pikir mcm mana nak mantap kan mutu lawak kau. jgn cuba jadi shadow jep. cari diri sendiri. jgn bukak aib org nnt tuhan bukak aib kau.

    0

    0
  59. nida says:

    Peminat pon satu. Sokong sangat Jep tu tak kire baik ke buruk ke. Korang patotnye kalau sayangkan die kene betolkan mane yg salah. Tak boleh la nak sokong je membabi buta. Apelaa. Sebab korang la Jep besar kepale tau tak!

    0

    0
    • biawak says:

      mane de sokong membabi bute…cer ko gi ig dia, kemain lagi para peminat yg alim ulama tegur dia dlm hampir stiap post tau, siap gaduh2 lagi…
      bab besar kepale dan sombong tu, actually sejak zaman sepah lgi dia ni mmg payah nak layan and bergambar ngn peminat…so kesimpulannye dari dlu lagi dia ni mmg camtu..hahahaha

      0

      0
      • aku bukan biawak says:

        aku sokong ko biawak..jep dari dulu kot susah lyn peminat ataupun xreti layan peminat..dulu dia xpopular org xkisah la,skrg dh popular byk pulak org kesah nya..kuikuikuikui

        0

        0
  60. Bedah says:

    Kerja oi Kerja!!!
    Diaorg gaduh2 pon dah dapat pon hadiah… korang gaduh hapa pon tarak! hahahahah

    0

    0
  61. aku says:

    yang penting jep tinggi & hensem..

    0

    0
  62. Dee says:

    Kalau saya kan, saya tk faham knp si shahrol ni nak sentap. Kalau ada misunderstanding dgn jep bawak lah berbincang dulu. And one more thing, lawak sepahtu ke, shiro ke semua ada kelebihan yg trsndiri. Bnda yg diorang bwk atas pentas tu biar habis kat situ jelah. Jgn nak menilai diri pelawak tu based on watak yg mereka lakonkan atas pentas. Ulangan LAKONKAN. Ramai yg kata si jep ni besar kepala lah apalah, korang kenal ke dia? Kenal dari kecik ehh? Tak payah lah peminat shiro nak bergaduh dgn peminat sepahtu ke pebendanya, bukan korang dapat apa. Maaf, sekadar teguran dan pandangan. Betulkan andai saya salah. Sekian..

    0

    0
  63. nurul anatasya says:

    aku panas betoi dengan orang yang selalu mereka-reka cerita yang tak pasti…….macam la diorang tue baik sangat…kepada jep banyak2kanlah bersabar..sebenarnya depa tue dengki ja..bab tue buat cita entah apa-apa….kepada shahrul engkau ubah la sikap ko…aku rasa dalam hal nie..jep xsalah…yang salahnya diorang yang suka tulis benda yang nak melagakan arits…harap orang yang mulakan cerita nie..insaf la yer..kat dunia nie semua dapat..tapi dekat akhirat jangan menyesal pulak….

    0

    0
  64. yana says:

    Ololololo..perang dingin kebendanya ni…kluar dah ayt klantan aku hahaha….
    Dulu dan kini aku suka jep sepahtu…bg aku kemunculan shiro hanya ingin meniru sepahtu saja..aku menyampah benor ngan shiro..aku tak pernah minat diorang pon…shahrul tu da nmpak sgt dia meniru gaya jep…cara cakap pon sama..gaya pon sama..sdahla tu…naik mluat aku ok! Kau tak akan sama ngan jep! P main jauh2 la..for u jep i love u!!!

    0

    0
  65. aceh qyra says:

    betul pun apa yang ko cakap. aku dr dulu mmg xsuka si sharol ni..punyer lah aku xsuka spi aku xtengok rancangan betol ke bohong…masa mlm pun bila shiro nyer turn…aku terpaksa sibukkan diri buat kerja lain…nyampah aku tengok masa mlm akhir…npk sgt muka sharol y xpuas hati dapat no 2….apa igt best sgt ke lawat wresling dia tu…pi lah main jauh2

    0

    0
  66. Aila Tak Kesah says:

    hahahaahaha mcm2 la korang ni..

    0

    0
  67. johan says:

    ape2 lawak johan yg paling best.. hahahahaa

    0

    0
  68. kita kan satu umat jnganlah gdh2 ,yg pnting korang kna brbaik smula drpd budak cahaya iman:)

    0

    0