Written by AbangNara | February 9th, 2010

siti nurhaliza

Ketepikan sebentar kontroversi memakai tudung atau selendang Dato’ Siti Nurhaliza dan marilah mengkagumi betapa halusnya kulit muka Dato’ Siti Nurhaliza. Korang tengok gambar kat atas tue. Sebijik jerawat pun tak ada beb. Bintik hitam pun tak ada. Memang suci bersih jer. Kagum gile kami dibuatnya.

Dengar cerita Dato’ Siti baru balik dari Korea sempena dengan pelancaran produk kecantikan muka dia. Rasanya dia pergi ke sana untuk buat joint venture ngan syarikat Korea untuk reka produk Siti. Satu pilihan yang tepat bagi kami. Sebab dulu kami pernah belajar di Korea dan hampir 90% awek-awek Korea mempunyai kulit yang cun melecun. Rasanya sebab pencuci muka diorang bagus kot.

Gambar ini diambil di Changi Airport Singapura. Tahniah kami ucapkan kepada Dato’ Siti yang masih sempat melayan peminat bergambar dan amik autograph walaupun tengah sibuk nak naik flight. Walaupun dah bertaraf diva, ternyata Dato’ Siti tetap cool dan tak sombong dengan peminat. Tak macam artis-artis lain.

Lagi gambar Dato’ Siti Nurhaliza dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

siti nurhaliza

siti nurhaliza

siti nurhaliza

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

105 responses to Jelesnya Dengan Kelicinan Kulit Siti Nurhaliza

  1. datin wanna be says:

    alolo…cun nyer kak siti ni..huhu… hidup dato K!!!

  2. cikot says:

    masa dia mai kat uni aku dulu, aku kagum dengan dia. dia tsk gaduh pun nak lalu kat red carpet yg ada kompang gendang tu. dia lalu belakang kami. mmg cun. and bila dia bz2..ada orang tahan nak amek pic suma dia relax je.. kulit tip top! perangai pun bagus..

  3. Ryta says:

    Dato CT mmg dah dilahirkan cantik. Dahtu byk $ pulak….macam2 rawatanla dia boleh buat…..
    Apa2pun, tahniah kerana mengembangkan sayap ke bidang kecantikan pula. Harap Dato kekalkan sikap mesra dgn peminat yg sentiasa menyokong anda. Jgn lupa diri ok!

  4. yana says:

    tgk la mknan korea..kimchi pon sayor jer..
    kbanyakanya sayor,x berminyak..
    sbb tu kulit cantek..
    tpi dato ct bkn org korea,kulit maintain chantek..

  5. BumbleBee says:

    mana JAN tadi… nih dh kuar cter TOk T…

  6. aries april says:

    orng kaya…
    klau gji 500 leh ker klit cam ni?
    lain la smlajadi klit cntk cam ni…

    • kikilala says:

      tu la..kaya kan?mcm2 boleh buat.asal ade duit.kulit hitam pom leh jadi putih.its all about money

    • Muka aku pakai lotion Clean & Clear pun dah cukup licin. Perghh.. Bangga dgn kulit aku nih! Agagaga!!!

      • kp says:

        ntahnya..kulit aku lg licin n gebu original..x bising pon.. dulu aku guna sabun buku je cuci muka.. xyah gado2 nk tutup cela dgn make up la n sgala.. dia tu org kaya..mcm2 la leh wat bg kulit lawa, hidung tggi, mata besar.. pikir2kanlaa..

  7. pEnArI pOcO2 says:

    yeke licin…
    nmpk sgt menempek tu…
    putih semcm je…

  8. fahnees says:

    yg penting adalah sikap yg ‘mesra’ peminat..

  9. roMeo says:

    Dato’ siti tetap dihatiku slama-lamanya.. Hohoho..

  10. juli says:

    kulit maya karin lg cantik la…kagum sgt mase jmpa dia kt pratonton pisau cukur. pn mesra peminat. maya lg cantik klu luar tv. bila tgk dlm tv, kureng skit.

  11. hek says:

    setuju……80%….no komen 10% tak setuju 10%…ish ish ish pandai nyer diriku mengira..hehe

  12. miss_hujan says:

    x nk ar jeles2 psl kulit muka ct n..Lama2 6t kertu n kerdu jgk..UWah3

  13. manjalara says:

    duit byk ape pun boleh buat bagi cantik, aku menyampah tgk dia ni, skt2 cover rambut dgn topi, pakai selendang pun cover belakang rambut jer, lbh baik tak yah pakai

    • pEnArI pOcO2 says:

      pesen ape tu…

      • deng says:

        pesen malas cuci rambut … hehehe

      • manjalara says:

        pesen tunjuk baik ‘ kalau bertudung mcm adik-adik yg kat depan tu’ hahaha…bodohnya punya statement

        • AK says:

          betuuuuulll…..duit byk…..APE pun boleh buat….cucuk sana….cucuk sini…..botox sana botox sini…..vitamin tu la….vitamin ni la…..nama pun artis…kena la maintain lawa je…..p org yg bukan artis pun, bersepah kat luar sana tu yg kulit lg cun/gebu dr ni….cuma sebab bukan artis kan, so xdelah org nak puji lebih2….

        • rezab says:

          serius, kalu CT x pkai tudung @ topi lg nampak sopan dan selesa…kesian plak tgk dia slalu terpaksa cover ngan ntah apa2 jer kat kepala..rimas dia tu…aku dah x minat dia sejak dia kawen ngan org tua yg menumpang harta ex bini dia tu….hmmm

  14. deng says:

    die beli eyecream kt lot10 pun dh rage 400 for 50ml tu psl kulit mcm tu… tk heran

    • Heart says:

      tau takpe..tak leh ckp lebih2 deng..kang org ckp kite jeles lak ..kite kalo duit byk pon,camtu gak kite kot..kan2??hahhaa

      • Tulip says:

        Ye btl skali…aku perasan lah kan yg byk jeles ngan Ct ni pmpuan je..dia public figure mmg la kn jg semuanya kang kalo selekeh kulit buruk org kutuk lak..

  15. BlackBerry00 says:

    kulit aq lg gebu n halus…
    cm kulit baby br kuar….
    x caya, p tny ngn bnara…hehehe..ahaks!!!!

  16. Mr.K says:

    Bukan dari dulu ke kulit dia memang camtu..licin bersih….cuma bila dah kaya …mudah la dia jaga kecantikan kulit dia…lagi satu pasal kaya kan…minat jer beli…

  17. yang heran says:

    Ada duit semua boleh……….

  18. eiyna says:

    aku mnat sgt ngn ct ni..
    nk jd pyyi cm dia..tp tkt nk nyyi dpn org rmai..

  19. eiyna says:

    aku mnat ngn ct ni..nk jd pyyi mcm dia..
    tp tkt yg nk tnjk bkat..

  20. eiyna says:

    asyk kmen xmsk jer..

  21. pening says:

    Betul tu, kalau ade bnyk duit. mcm2 blh wat..hari2 g facial je…kita yg xde duit ni..tepek jela bedak sejuik..

  22. maria says:

    tu la untung nye jd org yg byk duit..blh beli ape je yg berminat..kulit hitam legam pun blh jd putih melepak..so,kite kene la berusaha lbih ckit kalo nk berjaya mcm dato siti ni..

  23. cantik says:

    bedak 4 inci..mmg xdop jerwat…jgn fikir sgt lah..

  24. org kaya baru says:

    alah… org zaman dulu tak beli pun mende mahal.. tak yah wat facial… nenek aku tak yah pakai mahal2 pun kulit dah memang cantik.. tengok cara pemakanan lah…

  25. jan says:

    eh dah kuar citer ct, BN ni mmg best lah. apapun kulit ct ni mmg halus mulus n dia mmg tak sombong.

  26. yop says:

    makin cantik n muda plak siti ni. tp muka dia tak licin kalau tak pakai make up tebal2. penah tgk ritu time dia jalan dekat gile ngan aku

  27. dayang says:

    sian datuk k tdak diajak bergambar skali… bwahahaha

  28. fifie says:

    ade duit,sume pon bole..

  29. akuGAYah says:

    Korang bersyukur la dgn kulit korang yg ada skarang ni..

  30. ladybird says:

    CT… mmg cantekkk…

  31. wAwa says:

    datuk K jangan jalan laju sgt! adik ct tertinggal ni! :D

  32. jan says:

    nampak mcm belasan tahun kan??

  33. kesian says:

    bersih apa ke bendanye..ko x nmpk ke kat pp dia ada jeragat tu? dah tepek ngan bedak pun still nmpk…..ko lelaki apa tau oiiii

    • jane says:

      dia org tu rabun kot tu tak nampak….dia pakai bedak pon tak rata… takde la cantik sampai halus mulus…. biasa je la macam org lain pakai….

  34. puaka says:

    guna placenta uri tuu..semua tertipu..duit ada boleh la

  35. cindai says:

    die kan artis, duit byk, keje pn menyanyi je, so byk la mase die nak belek muka.. duit byk sume pon bolee..

  36. ariff says:

    elok sgt lar puji kulit pompuan…..bkn aurat ke????come on lar!!!!!!

  37. lupiki says:

    siti kalau tak mekap lagi lawa..mmg dari dulu ct tak penah sombong.
    aku penah jumpa kat klcc,kat cinema,dia lambai peminat dia dari jauh..mmg tak berlagakla..bkn cam artis lain,baru jd artis da naik belang..

  38. iin moe saja says:

    banggax org tua mu di’ >< santai jie muka mu asu,,,,,,,,,,,,,,,

  39. iin moe saja says:

    pantasan mulus chiiink,,,,,,,,,,,,bedakx berlapis uang cezzz,,,,,>< santai jie muka asu,,,,,,,,,,,

  40. jom diet says:

    Still kekal cun datuk siti…gua caya lu

  41. jomdiet says:

    Siti memang cun… i love you… :)

  42. balo0n says:

    elehhh..boleh la nk crite..early edition..tahun 2032 pny crite..tahun 2010 pny kulit..lom tentu licinn…klau berminat nk jumpe Dato CT kat klia..moh le ramai2 gi KLIA 15/1/2032 around2 kol 4.30 pm..tapi dasyat la…da tua umur 53 masih bergetah..ehh Dato K idop pulakk…syukurr…

  43. Tropong_Shotgun says:

    tada pon bedak dia btempek. blet tau klu bedak btempek tebal 4 inci, kalek muka tu lbey putih cam pontianak dr batang leher….jeragat pon tada.org pompuan ni mmg jeles jer sesama pompuan bila ada llaki memuji.

  44. acHe says:

    Walaupun aku tak minat dia..tapi memang cantek le kulit wajah dia..tak mekap tebal pun nampak cantek..lagi cantek dia macam ni..nampak muda..berbeza tul bila dia pakai selendang..nampak tua..huhuu..tapi kalau bertudung litup betul, manis..

  45. Geli Hati says:

    FUHHH SLIM FIT BAJU NAMPAK TOK T.

  46. Clipkertas says:

    biase2 jerk,.,.,,

    aku tetap tak caye kulit cantik sbb produk….
    kaki aku lg licin dr muke die kot…
    bab aku cuci kaki aku ngan air wuduk 5kali sehari…
    belum cam pur aku mandi 2kali sehari tu…
    huhuhuuu

  47. jan says:

    riak sungguh komen clipkertas di atas. ntah2 kaki pun berkurap.

  48. azie says:

    cutenya ct……orang dah memang cantikkan! pakai apa pun gerenti vouge! tapi nampak tembam ckit…love u ct….

  49. juli says:

    aku cume konfius la…konon siti ni cam bek la, sopan, tak seksi sbb mak bapak pelihara. tp mak bapak dia tak pelihara elok2 ke si saerah tu? seksi tak hengat, tindik sane sini. camtu ke kata famili baik2. pelik tul aku..klu btl sgt bek, nape la si ayie tu leh kena tgkap basah? hallluuuu….anyone can answer me?

    • maya says:

      jgn tuduh family ct mcm tue, kalau tgk sekeliling pun ada family yg mak bapa nya ustaz/ustazah tp anaknya rosak, bukan kerana mrk tak mendidik dgn baik tp itu ujian buat kedua org tuanya….. , kita tak boleh menuduh sebegitu pd org tua ct, apatah lg bapanya sudah meninggal, pelik la ada juga yg mengadili secara begitu! ct mmg artis wanita msia yg sopan & leh jadi cth kat gadis remaja

  50. shaa says:

    15.1.2032??huh kirenye umo siti dh 53 la time tuh

  51. affa_anis says:

    kalau ada duit, semua boleh jadi cantik. dulu mula2 x macam ni pun.

  52. Zaza Muhammad says:

    tol…kulit siti mmg cantik gebu, kire bertuah aa dia dpt kulit yg senang dijaga. lagipun dia mampu buat treatment, lagi le terjaga kulit dia…

  53. dutchers says:

    taknak comment tentang kulit siti yg memang cantik..tapi cuba tgk handbag dia tu perghhhh beg tu starting price rm15k tau!!! valenciaga kalu tak silap nama brand tu.kat msia tak jual lagi..

  54. zam says:

    itulah kelebihan ct , sopan , tak sombong , tak bercakap besar, tak pernah mengutuk artis lain, tak membanggakan diri, sentiasa tersenyum,, ditambah dgn wajah yg jelita, lg nampaklah serinya, wajah cantik+akhlak baik

  55. joreng says:

    kalo harap muka canteek tp mulut mengutuk,membanggakan diri, rasanya lagi buruk dr beruk,,,,

    jadi aku undi dato ct- artis paling lama popular/

  56. nothing 2 say says:

    kalau siti pakai tudung litup mesti muka macam fifi yang menang pantene tu kan….

  57. jan says:

    balenciaga 15k? tp nampak beg tu biasa2 je… hari tu kat rancangn fuh beg coco chanel ct kena selongkar, berapa ek harga beg tu?

  58. xoxo says:

    muke siti ni ala ala britney spears siket..hehe tp muke siti haruslah lebih chantekk!

  59. TukangFikir2010 says:

    dato K naik Silk Air nak pegi mana tu?..CT dah level millionaire mana nak sama ngan Erra Fazira,.kalau dibuat perbandingan dah cam langit dengan bumi dah..walaupun Erra Fazira tu Ratu Cantik M’sia satu masa dulu…jadi kecantikan CT sbb pakai produk2 penjagaan & kosmetik yg terbaik dipasaran..(xyah la tulis jenama kan..)..kita pakai Garnier cukup ler….

  60. Y says:

    apasal aku tgk ramai org suka puji siti?bg aku muka dia cm biase je,setakat halus mulus biasala org bnyk duit,leh g mana2 wat..bg aku xpyhla nk susah2 abiskan duit kt mana2 produk,amik je wuduk mesti muka korang bkn takat cantik malah terpalit cahaya…itu lagi bermakna..n sempurna..

  61. bibik says:

    Kalau pasal CT semua nya ok. Semua boleh. Tak ada cacat cela, perfect lah.
    Dia bukannya malaikat. Tapi kalau artis lain ada je tak kena, buat salah sikit dah kena kutuk macam macam.

  62. Layan radio online di blog xy radio online sambil baca gosip dan berita terbaru artis di blog nara.

  63. jan says:

    x jugak bibik… CT pun selalu kena kutuk nak2 lps dia kawen ngn dato k…. komen kat atas ni bukti yg ct pun x lps dr kena kutuk… cuma ct ni dah kebal rasanya dgn kutukan2 ni.. 15 thn jadi penyanyi popular.. klu x rasanya dah bungkus lama dah ct ni.

  64. myname says:

    kalau aku kaya pun,kulit aku mcmni jgk…
    lagi cantik dr makcik siti ni agaknya…muahahaha~

  65. luna says:

    biasa lah kalu dah duit banyak mcam leh buat.. dulu cantik sikit skrg cantik byk.. cuba tgk masa mula2 kak ct jadi artis x der lah putih tapi skrg dah putih gepu… pikir2 lah sendiri.

  66. pencintakedamaian says:

    eh..ni gambar dari facebook aku nih!
    kah3

  67. safiza says:

    kecantikan luaran x pntg kn,yg penting dalaman..
    Ia bersifat sementara,anugerah allah untuk dia,rezeki & bakat..x nak komen lbh2,hak individu masing2..

  68. […] Jelesnya Dengan Kelicinan Kulit Siti Nurhaliza (95) […]

  69. siti too says:

    aku tgk muke siti tu oke je……tp xtaula klu dye cucuk……….
    tp klu tgk btol2…dlu ngan skang memg lain kowt…….

  70. Legalsounds says:

    I can see that you are an expert at your field! I am launching a website soon, and your information will be very useful for me.. Thanks for all your help and wishing you all the success in your business.

  71. noor says:

    ala dah duit byk tak tau nak buat apa,sampai plet kereta pun sanggup habis sampai 100 ribu.sedekah kat fakir miskin @ anak2 yatim lagi afdal…tu lah manusia rezeki melimpah ruah Allah bagi tak reti nak bersyukur.inikan pulak muka,setakat cucuk botox,vitamin c,kolagen dan macam-macam apa lagi apalah sgt bagi dia.

  72. This design is steller! You definitely know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool! Cheers!