Written by AbangNara | November 14th, 2009

spa qistina

Kesian kami kat Nora Danish dan Fasha Sandhay yang tersepit dalam kontroversi ntah apa-apa macam nie. Akhirnya dua-dua nampak jahat. Peminat Nora Danish akan cakap Fasha jahat, peminat Fasha akan cakap Nora Danish tak profesional. Last-last yang rugi adalah 2 orang nie jugak. Yang gembira sudah tentulah penerbit dan pengarah drama Spa Qistina. Dapat promosi free yang melampau-melampau sebab pergaduhan nie.

Bila kami baca kenyataan jawapan Nora Danish pasal isu nie, kami sedikit tak faham. Bukan nak menyatakan yang Nora Danish tak professional, tapi tertanya-tanya apa bezanya jumpa di atas pentas modellling dengan semasa berlakon? Dua-dua pun jumpa jugak kan? Sukar nak selami jiwa raga seorang perempuan yang terpaksa bergelar janda kerana seorang wanita lain.

Apa-apa pun bacalah artikel ini sepenuhnya untuk mengetahui jawapan Nora Danish tentang isu penarikan dirinya dalam drama Spa Qistina. Panjang jugak penjelasan dia tapi kalau anda wajib baca kalau anda peminat setia ND ataupun ada cita-cita nak ngorat ND.

Selepas mendengar pelbagai versi mengenai apa yang berlaku di lokasi ‘SpaQistina’ minggu lepas, di mana Nora Danish dikatakan mengamuk ataskehadiran Fasha Sandha, rasanya ia hanya adil jika tuan empunya diridiberi peluang untuk bersuara.

Ikuti temubual Nora dan para media apabila ditemui petang tadi selepasmajlis doa selamat penggambaran filem ‘Jangan Pandang Belakang Congkak2’ di pejabat MiG di Subang Jaya.

Komen Nora tentang apa yang telah berlaku.
Nora tak nak kontroversi. Ini (lakonan) periuk nasi Nora. Takkan Noranak rosakkannya? Nora tarik diri sebab Nora rasakan permintaan Nora diambil sambil lewa dan tidak di hormati. Menarik diri dari satu produksiadalah sesuatu yang sangat negatif. Tapi bila ia melibatkan perasaan,susah nak cakap. Fasha tak terlibat langsung (dalam keputusannyamenarik diri). Rasanya, dia tak tahu ada perjanjian di antara Nora danGlobal Station.

Nora tahu orang nampak Nora lemah, boleh dipijak tetapi pasal prinsip,Nora memang tegas. Nora dan pihak Global Station mempunyai satuperjanjian yang kuat, perjanjian lisan di antara Nora dengan Kak Zaiton(Zaiton Mohd Jiwa, penerbit Global Station) di mana Nora tidak mahu ada’scene’ bersama dan sebumbung dalam satu set lokasi dengan Fasha.Apabila Nora di yakinkan bahawa permintaan Nora akan di penuhi, Noraterima tawaran ‘Spa Qistina’.

Nora selalu tekankan perjanjian ini pada pihak penerbit agar semuafaham dan tak timbul masalah seperti ini. Malah malam sebelumpenggambaran hari tu, Nora ‘explain’ sekali lagi pada Adila (AdilaDatuk Ramly, penerbit eksekutif Global Station). Bagi Nora, apa yangberlaku, rasanya adalah dari kecuaian pihak produksi.

Sebenarnya sebelum insiden itu, sudah timbul beberapa persoalan didalam fikiran Nora kerana apabila Nora diberikan jadual penggambaran,ada tertulis satu babak Nora bersama Fasha di dalam sebuah kelab. BilaNora tanya, kru produksi kata mereka tak buat. Tapi sejak itu,macam-macam Nora fikir. Nora tak tahu jika Nora telah dipergunakan.Tapi Nora tak rasa apa yang berlaku itu telah di rancang.

Apa sebenarnya yang berlaku hari itu?
Call time Nora, 1 petang. Dan Nora pun tahu call time Fasha, 4 petang.Nora tunggu sampai 4 petang tapi penggambaran tak bermula lagi. Masatu, Nora ingatkan pihak produksi dah hubungi Fasha untuk memberitahutentang kelewatan penggambaran dan minta dia datang lambat.

Selepas tu, ada orang beritahu Nora, Fasha dah ada di set. Nora ingat,tipulah. Bila Nora keluar dari bilik, Nora nampak dia, jaraknya dariNora lebih kurang 200 meter saja. Dia tengah di solek dan membacaskrip. Kalau dia baca skrip, bermakna dia tahu ‘scene’ mana yang nak di’shoot’ tapi Nora masih tidak diberitahu.

Hari tu, ‘shoot’ pertama dengan kru baru. Jadi mereka pun serabut. Noraawal-awal dah tahu akan ada kelewatan dalam penggambaran. Persoalannya,mengapa pihak produksi tak hubungi Fasha untuk memberitahunya datanglambat sikit?

Nora ‘call’ Adila sebab Kak Zaiton dan Adila tak ada di set, jadimereka tak tahu apa yang berlaku. Nora tanya Adila mengapa Fasha ada disini. Tak bolehlah macam ni sebab kami dah ada perjanjian. Noraberitahu Adila, Nora kecil hati. Adila pun suruh Nora balik dulu. Lepastu, Nora berjumpa dengan pengarah. Masa tu, Nora dah dalam keadaan nakmenangis.

Nora terlalu terkilan dan kecewa dengan sikap pihak produksi yangmengambil remeh perkara ini. Nora terima (tawaran ‘Spa Qistina’) atasperjanjian kami tetapi mereka telah melanggarnya. Sebenarnya Nora punbelum menandatangani kontrak dengan Global Station. Malah cek untukbayaran pertama pun belum dimasukkan ke dalam bank.

Mengapa pula Nora boleh bersama-sama Fasha menjayakan fesyen show di Malaysia International Fashion Week (MIFW) 2009?
Kalau ia satu acara anugerah atau majlis, itu lain. Dalam setahun lebihNora bercerai, dah banyak kali Nora berjumpa dia di majlis. Tapimasalahnya kalau berlakon. Nora memang tak nak. Nora tak mahu bilaberlakon bersama, kisah kami dijadikan bahan kontroversi. Bukan Noratak nak maafkan dia. Nora memang nak maafkan tapi Nora tak mahu iadibuat-buat atau dipanaskan ceritanya. Nora memang tak nak lagidikaitkan dengan kontroversi.

Nora tahu sejak insiden ini, orang menuduh Nora bermacam-macam.Walaupun Nora pada awalnya rasakan kami boleh berlakon dalam produksisama, tetapi bila Nora di sana, perasaan itu lebih daripada segalanya.Nora cuba untuk jadi profesional tapi tak boleh. Perasaan itumenyelubungi diri Nora.

Sekarang mereka mempertikaikan profesionalisme Nora tapi dari awalnya,memang dah tak profesional sebab Nora minta untuk tidak digandingkandalam mana-mana babak dan tak boleh sebumbung. Selepas ini, jika adatawaran lain untuk bekerja dalam produksi sama dengan Fasha, Nora takakan terima sebab Nora dah tahu apa yang akan di lalui. Nora dah serik.

Nora menyesal menerima tawaran ‘Spa Qistina’?
Jika Nora tahu (apa yang akan berlaku), Nora tak akan terima. Kesilapanterbesar Nora ialah menerima tawaran ‘Spa Qistina’ sebab ceritanyatentang kontroversi dan sedikit sebanyak ada kaitan dengan kisah hidupNora. Disebabkannya, perhubungan Nora dengan Kak Zaiton dah rosak.

Selepas enam tahun dalam industri, inilah sejarah paling hitam dalamkerjaya Nora, rasanya lebih teruk dari kegagalan perkahwinan Nora. Noraterkejut sangat dengan apa yang berlaku sampai demam pun ada.

Nora tahu apa yang terjadi telah mendatangkan kesan buruk ke atas diriNora. Sebelum ini, Nora tak pernah menghadapi apa-apa masalah denganmana-mana produksi. Tapi Nora percaya, pihak produksi yang pernahbekerja dengan Nora tahu Nora orang yang macam mana.

Bagaimana perasaan Nora apabila membaca kenyataan Kak Zaiton?
Nora tak kisah apa yang dikatakannya. Itu pendapat dia. Apa pun Noratetap ‘respect and adore her’. Nora ambil tawaran ‘Spa Qistina’ punkerana dia semata-mata. Nora tak marah. Kalau Kak Zaiton sudibekerjasama dengan Nora di masa depan, Nora terima.

Nora percaya ada orang yang ‘cucuk’ Kak Zaiton. Sebelum MIFW,perhubungan kami masih okay tapi selepas MIFW, timbul salah faham. Noraada hubungi dia untuk menjelaskan apa yang berlaku tapi panggilan Noratak dijawab. Bagi Nora, Kak Zaiton faham apa yang Nora lalui. Cumaketika dia membuat kenyataan pada media, dia fikirkan dari perspektifseorang ahli perniagaan.

141 responses to Jawapan Nora Danish Tentang Isu Penarikan Diri Dalam Spa Qistina

  1. hantupensil says:

    ermmm…
    xkonterversi xglamer le..
    hehehe

    • Sundal Bolong says:

      Ada aku kisah…
      Hmmm…sesuai sgt…
      Baru korang tau yer sape itu nora danish?
      Asyik2 Fasha Sandha kena tembak…
      Si Nora ni cerai bcoz, nak idup senang sgt kawin ngan Jejai, padahal semua org tau dia ni playboy …mmg sah2 masuk mulut buaya…
      At the end…hmmm cerai jugak…

      Fasha?
      For me, that’s simple….dia cantik (natural beauty lg)…
      Jantan mana x t’hegeh2 ngan dia..

      Hmmm..conclusion…nak idup aman…
      jgnlah b’cita2 nak jd artis kalau rimas n takut ngan kontroversi…
      Sah2 dunia artis ni mmg kotor dan penuh kepura2an..HIPOKRIT!

      • pendapat je says:

        fsha mmg cntk..tp atinya xscntik mka..

      • CuNnnn says:

        Sokong Sundal Bolong 101@. Jantan kalau kaya mesti nak cari yg dahi licin takkan nak kekal pada yg lama. Kalau idak x ler dipanggil jantan kaya. Kalau si jantan tu sayang giler kat bini dia sudah pasti si jantan takkan ceraikan bini dia. Jgn nak salahkan orang ketiga. Sebab dia jantan kaya ada hak utk kahwin lagi dan lagi sebab dia kaya. Pompuan mesti jadi mangsa kalau kahwin jantan kaya terima aje lah hakikat. Pompuan jgn jadi lemah disebakan seorang jantan dan mudah melupakan maruah diri. Menyesal dahulu pendapatan menyesal kemudian tidak berguna lagi. Jgn terlalu ikut perasaan badan jadi binasa.

        • pendapat je says:

          pmbtulan, dia ade hak nk kwen lg bkn sbb dia kya..
          mndai je ko ni

        • awekcun says:

          enth2 Fs wt2 pro,ko mne tau!!org atie busukkkkkk!!!!
          cbe laki ko kne,xkra la kya k miskn..ko xskit!!!!
          ko ni bodh laaa!!!ko tau x ko bodh klu xtau,tany…………

      • master_clap.... says:

        xpyah k0 nk ksah…
        bkn k0 ade hak nk ksah p0n….
        nd p0n xsr0h k0 ksah psal die…
        g r sk0ng fasha gdik 2…

      • maktiri fasha & nora says:

        datin zait0n tu yg b0d0…dia yg tak pr0fesional sebenarnye dlm dunia seni ni…org nak buat drama,dia pun ghairah nak buat…tapi hal remeh mcm ni dah tak leh handle…itu bl0m buat filem lagi…fasha & nora tak salah pape p0n…

    • apa2 je la labu.. jgn ko kena banned sdh.. tak pasal2 nanti ko kena berlutut utk dpt job. huhu..

  2. yuppus says:

    ape2 jelaaa

  3. lanToK LeW says:

    hmmm….mana 1 betul nie…????ntah laa…

  4. yana says:

    i s0k0ng n0ra…

  5. xoxo says:

    sume kene tipuu….hahaha

  6. anNeDeSilVa says:

    amua pon hampehh…

  7. anNeDeSilVa says:

    hye kak nara….
    gathering mcmana?

  8. anNeDeSilVa says:

    /???

  9. rehan says:

    kesian beliau… tapi nak wat caner.. nak berjumpa dgn org y dah runtuhkn rumahtangga, bukan senang.. jadi..sabar jer la…

    • awekcun says:

      BTOL 2 AKU SOKNG…………

    • Malunye Akue says:

      SAYA SOKONG KLU TERKENA DGN ZAITON PUN BARU DIA AKAN TAHU JG SILAP2 HB DIA LG LEBIH TERUK DR NORA…..NORA SA PUJI LU LA X HIPOKRIT SUKA KATA SUKA LA, X SUKA BIARLAH KATA X SUKA ITU LEBIH BAIK….SAYA SOKONG NORA….FASHA NAPA BIARKAN DIRI JADI MCM TU? SMPI SKRG X KAWIN2 JGK….ORG LELAKI MINAT KAT U JA TP MINAT UTK KAWIN TU X ADA KRN BUNGA MAWAR HANYA UNTUK DILIHAT HINGGA LAYU TP UNTUK MEMEGGANGNYA MRK TAKUT TERLUKA HAHAHAHAHUHUHUHUHUH JGN MARE YE……..

  10. gosiper says:

    dah la nora, nak berlagak diva konon, menyampah betul aku.. sblum ko nak setup prinsip ko, ko kena paham apa maksud prinsip, jgn pakai ckp jer…

    • awekcun says:

      TU BRMKNA KO XPRNH RSE SAKTNY HATI…..
      SBBNY…….
      ENTH2 KO FS…….
      WKAKAKAKAKA……………………..

    • awekcun says:

      ASL KO LK YG SAKT ATI……
      AGKNY KO XPRNH DSAKITI KOT………
      ENTH2….
      KO NIE FS??????
      KLO TOL WT MALUUUUUU………..!!!
      WWWWAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKA………………………….

    • master_clap.... says:

      asl ler mulut k0 nie cm cilantat sgt…n0ra danish xslh…
      sah2 nmpk sndiri fasha sandha yg gtal…
      ksian 0rg 2 ngah sarat ngandung d craikn plak…
      cbe k0 rse sndiri r…

  11. Along says:

    Syg jgk ND kuar dr SQ.Pd dia dia rugi.Tapi nak wat camnakan.Kalau kite kat tmpt dia pun x hingin nak b’dpn ngan si perampas.Parutnya ada klaupun luka dah sembuh.

  12. pndapat je says:

    kalau aku jd nora,
    aku wat bnda yg sm kot..
    huhu..antara prasaan n prfesional,
    kalau bab rmpas laki aku,
    aku plih prasaan..

  13. blackberry00 says:

    susah nak komen dan aku tak sebelah mana2 pihak…

    tp nmpk gaya mmg global station sajer jer nak crik pblusiti… pasni ramai yg tepon mtk psg astro… dek kerna nak nengok spa q 2… bijak2….

  14. lanToK LeW says:

    hmmm….ade kaitan laa tu black…bese laa dunia artis….org asyik nk amik kesempatan je….saje je nk promote citer ni…huhuhuhu….

    • henna says:

      btul tu…sja je menangguk air keruh,,nk promosi crita diorg ngan kontroversi… last2 rugiiiii……haha

  15. iz says:

    hahah
    aku gelakkan ke :D

  16. syler says:

    kat pentas peragaan tak de guna perasaan, senyum plastik asal cantik dah ok.. berlakon kalo dah sebumbung, satu scene, kena guna perasaan…

    • BumbleBee says:

      xlaa syler… kt pentas peragaan….ade abg jejai tengok, ade mak ayah jejai x silap aku…. so time ni ND ade kekuatan sket utk berdepan aku rasa…

      time drama scene, xde sape yg ade….

      apepun drama queen tul dua2 org nih…produser pun sama, kalo tawu byk masalah nnt…x payah gatal2 nk gandingkan diorg dua….

      kesimpulan : padan muka produser.

  17. virgo says:

    sabo jer laa ND…
    mgkin ada hikmah disebaliknya…

  18. libra gurl says:

    ermmm..x kisah la apa pun…pes time bila aku dapat tau dorang tukar pelakon asal spa q…konpom aku tak tengok season 2…sorry….

  19. Zaza Muhammad says:

    at least Nora tu ngaku awal2 psl dia xble jupe si fasha tuh… so pihak produksi tu kena aaa paham situasi dia. btul, bab2 keje kena pro, tp certain2 thing tu payah aaaa. lain le klu dia memula ckp lain, pastu smpi masa lain plak jadinye… ape pun pls le respek keadaan Nora Danish, se pro2 aku pun, klu aku ditmpt dia, aku pun x sanggup weh dan cuba elakkan…

    • juz cakap saja says:

      betul lah tu. hati perempuan susah ditebak. cuba korang duk kat tempat dia mersa sume tu. baru tau kan. for Nora jalani je hidup ni. sbb mmg bnyk ujian. dan tiada bahagia di dunia. ape yg penting zuriat kamu tu, dijaga sebaik2nya.

      to fasha, kembalilah menjadi wanita yg tau mengenang erti hati wanita lain. usah dipikirkan saja kehidupan kamu.

      • jane says:

        hmmm yg jahat aku rasa ialah production hse tu…. dah tahu keadaan saja nak cari publisiti murahan…. takpe la nora lain kali kalau ada cerita yg ada berlakun ngan “pompuan tu” jgn ambik terus toksah dok buat agreement pon….dia org ni nak mikirkan bisnes dia org je…bukan perasaan org….elok la tak berlakun citer tu..aku tak minat langsung citer bodoh tu….

        • BumbleBee says:

          btul la…cter tu kebaratan…x de nilai2 timur langsung… cam ala2 cter dallass, bold n beautiful jer…skandal sana sini, rebut harta org…. yakss..

        • flower's says:

          btol tuh…ND awal2 lg da ckp yg die xmahu di pertemukan dgn FS..so ble jd mcm ni die terase yg diri die kne tpu..np kru2 x btau awal2 yg FS akn dtg..np ND tnye sume kru x jwp…so..ini yg memyebbkn pihk produksi mengambil sikap smbil lewa ats ND..die terase di tipu..kalo aku pun terase gak mcm tu..sbb awl2 da ade perjnjian..tp mungkir plak kn..so ND i’m alwaz support u..

        • awekcun says:

          AKU XKN TGK SQ DSBBKN FS,WT MNYMPH JER……….

        • nora 2 jewww gdiksss….!!!!!!xsah jdi artis arrr klu nk ngda2,…..ko xpndi lyn lki ko arr 2…..cba gdikksss cm fs ngokkkk…rmi dtg….nk sgt kwin lki ancem rse arrrr…. bkn fs jewww dok miang lki ko..bg aq pn nk…cma aq bkn artis jewwkkkk…xsahh wt beekkk arrr…ko n fs sme jerrr gdiksssss…klu pas2 crai ko btobat kn bgus… asl nk ngda2 lakk…bab2 laki kna kbas nihh da jdi pkra biasa arrrr..blakon pgang2 lki bley lakk…ADERR KO PKIR PRSAAN LKI KO..???fs xkwin ag bia arr die arrr… BEBAS!!!!cm rmja2 skunk arr….

  20. Rin says:

    Nora danish sensitif ke @ takut tgugat dgn lontaran skrip fasha ms blakon bsama..? hihikk
    wateva la

    • juz cakap saja says:

      kamu pasti wanita, usah berkate begitu ye. pk kan andai kamu pula disitu?

      • Zaza Muhammad says:

        btul3x… klu ppuan, jgn le nk ckp besar, konon kate si nora tu sensitif bebenor… eeiii korang x rase oooo… x kena mmg leh ckp senang, klu bf kena kebas dikenang sakit atinye ini kan plak dah menjadi suami dan ayah kpd ank kite…. apa pun yg penting kena lah sentiasa berdoa, hanya Allah yg ble tolong kuatkan diri kite. aku tetap respek tindakan nora, sblm mende lebih buruk terjadi, baguslah dia undur diri….

        • sumbody says:

          mungkin si rin ni makhluk species fasha x??
          sb tu xde perasaan main ckp je ikot sedap mulut…
          LOL..

        • BumbleBee says:

          ha ah…kadang pelik bler ade wanita yg suruh jd professional dlm kerjaya…. nk tergelak pun ade. tak kene batang idung sndiri buleh laa cter banyak kan.. cube kalo dh melalui….or terjadi kt org yg kter sgt sayang – mak kter, kakak kter, adik pempuan kter… masih bolehkah kter tersenyum melihat perempuan yg melakukan semua onar?

          kesimpulan: balik kepada perkara basic, kter sume masih manusia biasa, ade hati, nafsu dan perasaan…

      • kila87 says:

        dia blm kne lg bleh la ketawa kn org hihikk2
        whteva jgk

  21. huh says:

    Orang tu diceraikan masa tengah mengandung. 1 Malaysia tau sape puncanya. Bezanya jumpa di atas pentas modellling dengan semasa berlakon ialah
    – Pentas modelling tak show pada 1 negara. Nak masuk kena ada tiket. Berapa ramai yang nak tengok pun?
    – Kalau berlakon, drama tu tayang kat tv jadi sape sape pun boleh tengok, orang akan tengok sebab curious dengan kontroversi tu. Dalam erti kata lain, dia dipergunakan untuk melariskan cerita tu.

  22. juz cakap saja says:

    pada pendapat aku lah, FASHA tu kawan baik si Saerah Adik Siti. Situ tu pulak adik ipar Kak Zaiton. korang dapat agak sendiri gak? aku tak sokong sape2. tp kesian gak kat Nora tu, dijadikan bahan tuk naik kan rating Spa Qistina. Spa Qistina ni awat kontroversion sgt.korang pk lg pas satu satu isu dorang nk buat havoc. gile rating doh.

    takut sgt ke xdpt tanding nur kasih????

    • Zaza Muhammad says:

      tol gak..aku wase saje je diaorg tu nk wak gempak….. pls le jgn nk celen2 cite Nur Kasih tu (wpun aku x follow sesgt cite tu tp aku tahu intipati cite ni tip top, bagus)….
      Mmg obvious sesgt aaa nk create publisiti murah sblm cite ditayangkan. eeii cam xde mood je nk tgk cite ni. selama ni aku follow sbb yg 1st season aku suke tgk elly mazlin, comel wpun gedik heheheh se lai Faradhiya, mmg menjadi aaaa watak dia, makin dibenci org makin aku suke tgk dia blakon….
      hmmm season 3 ni kompem aaa lebih sudu dr kuah… cite sok ntah apa2….
      agaknye btul kot, cam ade link je Fasha—>saerah—>siti—->zaiton producer tu… klu le niat diaorg nk main2 kan Nora, sok2 kena batang hidung sendri baru aaa nyesal sbb mempermainkan kaum sendiri…

  23. anNeDeSilVa says:

    hai smua….

  24. anNeDeSilVa says:

    anybodyhome??

  25. caca says:

    bagi aku, nora danish kena professional. perasaan2 jugak… tapi, jangan sampai menyusahkan orang lain. Bagi aku, dia cerai dgn jejai, dah ketentuan Ilahi. Dia lupa ke jodoh pertemuan ni tangan tuhan. Kalau nak kata fasha jahat, aku rasa ramai lagi pompuan jahat. Semua pun boleh kira perampas suami orang. Contohnya, waheeda, emylia rosnaida, datuk siti pun… suma tu amik laki orang kan… contohnya waheeda… sampai orang bercerai-berai… bina istana atas kehancuran org lain. tapi, dari segi yg lain… jodoh pertemuan tu Allah yang tentukan. Dan perasaan manusia tu kadang2 tak bisa kita mengawalnya. Nora Danish kena faham ni.. Sudah2 la benci kat fasha. Jangan kita asyik menyalahkan orang lain. satu jari tuding kat orang, lagi empat jari tuding balik diri sendiri. Kaji kelemahan diri..

    • lanToK LeW says:

      ko x kene cam nora memang laa ko leh kata camtu….cuba ko kene cam dia…diceraikan masa mengandung…ko ingat senang ke dia nk trime?????yes…betul ketentuan Ilahi….tapi kita ada akal kan…leh pk baik buruk…kalo da taw tu hak org x yah laa p terhegeh2….xpela…rini hari c sundal tuh…mana taw masa depan nnt dia lak terkene lek macam nora tu…baru dia taw langit tu tinggi ke rendah….

      • caca says:

        Ian Tok Lew: Saya kesian kat awak, nora dan fasha yg bergaduh tapi awak yg dapat dosa… Bahasa awak ni., perlu berhemah sikit…

        memang betul, cabaran yg dilalui oleh nora bukannya mudah.. tapi, benda tu dah berlaku… dan dah tersurat di loh mahfudz.. bukan boleh berpatah balik pun kan.. sebab itu, Allah mengajar manusia untuk REDHA…

        Kita ni doakan jeh yang terbaik untuk mereka.. baik fasha atau nora. Tak perlu nak menghina sesiapa. Sebab apa yg kita kata dan doakan tu, akan berpatah balik kat kita… bukan hari ni, someday…

        • Rin says:

          ntahnya, dlm hal ni bkn jek nora danish yg sgt2 snsitif tp pminat2 nora yg over snstif..
          nora bcerai ngn jejai time ngndung pom, x kan la 100% salah fasha.. msti lah ada jgk kekurangan n klemahan nora sndri..
          lgpom even tuduh fasha yg bsalah, bkn jejai kawin ngn fasha pom final nya,
          nora cuma bengang jek sbb x dpt trima knyataan jejai tggalkan dia tp trus bkwn ngn fasha.
          dan kerana bengangnya yg x sudah tu, smpai muka fasha pon x nak tgk even shooting sama,

        • Janda_baik says:

          huhuhu… bg aku igt senang ke nak terima hakikat yg kita ni diceraikan. Dahtu plak time ngandung.. memang emo giler. Memang lah kene REDHA tapi kiter ni manusia biasa.. masih ader sisa2 kelukaan dalam hati. Cuba bayangkan berlakon sekali dengan org yg rampas suami dia, for sure dia sakit hati.. sabar dia dah habis, Kene lah ..

        • henna says:

          awk ckp memang senang..awk ppuan jg k?? klu ppuan sy pasti awk fhm perasaan seorang perempuan..mmg kena redha tp semua tu perlukan masa..mungkin bertahun.N.D dh mengaku awl n dh bt agrmnt awl bkn?? jd xleh salahkn dia klu dia xprofessional..ap perasaan awk klu agreement yg dh dibuat xdihormati?? sakit hati bukan..klu dh sakit hati,,mcm2 yg akan berlaku..pd sy apa yg dh berlaku adlh di luar kawalan..

        • sumbody says:

          tu la ak ckp, rin ni pompuan species fasha kot..
          tu yg die xde pk perasaan org lain..
          try la bg kene skali kt batang idung ko tgk..
          ko bley jd btol2 profesional ke x..

        • lanToK LeW says:

          bahasa ko tu berhemah sangat kew caca???

        • lanToK LeW says:

          bukan nk menghina sesapa caca tp da keterlaluan laa sikap c fasha tu….hanya jauhari mengenal manikam….sendiri mau ingat laa…kalo awak ase saye x berhemah terpulang….kalo terkena atas batang hidung sendiri baru awak taw camne peritnya…masa tu ingat laa sama da awak nk REDHA atau RELA sahaja….2 perkataan tu berbeza maksud nye…

      • julie says:

        btol2x.. nk wat cm ne dah dunie artis..kene cerai time pantang ke time ngandung ke..die dah kene accept dari awal la.. ‘die dh men ngn api..so, kene tanggungla.. nk slh kan fasha pasal die cerai tk leh jugak sb dah takdir die.. nt tgok jela die kawen gn sape..if ngn jejai pon tk leh nk slh kn fasha..dah tkdir..cm dato’ siti..ade owng kesah die ngn dato’ k.. bg aku..sape pon dah masuk dunie artis ni kene professional ok.. if tk nak kene kontroversi tk yah masuk artis..jg ank je kt uma.. aku tk suke pon artis dua owng ni.. tp aku pandang dari sudut yg +ve.. if sume nak kaitkan dgn hal peribadi susahla..fasha ni pon bkn tk famous..kt mane2 pon owg jumpe die.. nak elak pon mmg tk leh la.so to nd..if tak nk jumpe sesape bek lepak kt uma je.. rezeki de dpn mate ditolak..

    • pndapat je says:

      aku rs nora dnish pon xnk ssahkan org..
      kalau x, dia xltk syarat2 tu..
      sape yg ssahkan sape?prduksi yg xpnhi syarat..
      xleh slahkan ND kalau dia trik dri..
      sbb mmg dia dh ltk syarat..
      lainla kalau dia xltk pape syarat..

      • Leo says:

        Nora sepatotnye jgn tarik diri, menampakkan die lemah, buat x reti je ngn pasha tu,.. tapi pe nak buat die x kuat, dh lame perasaan menanggung sakit…

  26. caca says:

    Berapa ramai artis malaysia jadik isteri ke dua atau ketiga? Aku rasa ramai…… Suma tu amik laki orang kan? tapi, tak pun depa dilabel jahat. Kenapa? Kalau kita nak jatuhkan hukum pada seseorang.. jgn sesekali kita berat sebelah…sedangkan diri kita sendiri pun bukannya sempurna. Nora, awak bernasib baik sebab jejai berterus terang kata dah takde perasaan kat awak. Bekas isteri akhil hayy lagi kesian, akhil dan waheda main drama kat belakang. hipokrit tak nak ngaku,. tup2, lepas sebulan cerai, depa terus kahwin..tapi, isteri akhil hayy tak kecoh mcm awak pun.. dia bukan artis tapi lagi professional.. awak dan jejai dah lama bercerai. redha jer lah.. semoga awak tabah dan berjaya di mana hadapan.. jgn lagi toleh belakang..

    • Geli Hati says:

      Betul tu caca. Nora tu sama2 dlm bidang artis dgn Fasha mesti berjumpa juga. Malaysia nih kecik artis pun x ramai. Ngok!!!

      • pendapat je says:

        mmg..xslmanya dia akn elak..
        tp wat ms skrang, dia nk lka tu smbuh dl..
        bl dh oke nnt, insya Allah, xde hal dh..

  27. ain says:

    cian Nora Danish
    hmpa suma kna fhm prasaan Nora tu
    xpa la Nora,,,hg tarik diri lg bguih
    lps ni xdak mslah apa2 dh
    si Fasha tu memg gedik!

  28. kirara says:

    natural beuty????hahhaha fasha tu x lawa mane pn..sume artis pkai mekap kotttt!!!!!!muke fasha tu kalo letak kat jalan raye mcm lampu tiang eletrik..buuulaaatttttt

  29. pinkypanthers says:

    sabar jerklah……….

  30. kyoukashi says:

    mmg kesian kat nora tapi, hal-hal artis ni aku tak brapa kisah sngat…animax are the best!!! aku suka animax…x prnah tgk spa q, tpi anime ada… hahaahahahahaha….

  31. ctjerk says:

    erm…sian nora danish di permainkan…mmg saje nk naikkan drama 2 before dsiarkan kat tv…huhu…xde sape yg slh..nora xslh n fasha pn xslh…yg slh production tu…

  32. Hakuna Matata says:

    Haish.. dalam paper hari (BI Pop ngan pancaindera) semua dok keluar keluhan zaiton mohd jiwa.. mcm ade je propaganda nak jatuh kn nora danish ni.. nora dah letak syarat dah, pihak produksi ni pun tolong la respect sket. pastu si zaiton ni pulak lebey2 plak nak crita kat 1 malaysia pasal benda ni.. cube bawak berbincang ngan nora skali ker.. ni dok crita kat press, pastu orang tepuk tangan, tp both parties xdapat pape pun…

  33. Hakuna Matata says:

    1) kesian gak kat si nora neh.. sape y xsedey bile perempuan depan mata yg menyebabkan rumah tangga die musnah.. sape yg xsedey biler die pregnant tapi xde suami di sisi. tp ade di sisi perempuan lain..
    sbagai perempuan, lantakla actress ke ape ke.. still die ade hati dan perasaan.. xyah la zaiton nak cop die xprofesional or hape..
    terasa injustice la kat nora ni..

  34. baem says:

    wah cantiknya nora nie..nak jumpa dia lepas nie..he..he

  35. nuri says:

    hyee…
    more story here…!!!

  36. Riena..... says:

    Ape la…pompuan bnama Zaitun ni…Nak kate org x professional tp x nak cermin diri sendiri….

  37. julie says:

    another 1..haha… kite ni fanatik kan..kan..
    btw, jejai msti syum bace comment2x ni..yes, the best men win!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  38. [email protected] says:

    pagi semua……

    dah sarapan lom

  39. mawy says:

    salam…camat pagi all BN die hard fan
    .
    apo ceiter nih….owh…FS VS ND lagi ke….
    .
    aku ada satu cdgn…ape kata salah sorg resign n keje lain,mesti masalh ni tak berlaku..kuikuikui

    • [email protected] says:

      punca rezeki dia 2….

      nant kalo xkejer 2 xpopular lak dorang…

      dorang kalo xpopular x boleh idup….

      tapi semlm aku tengk cte FASHA belakon best le pulak…

      comel dia

      • Nur Kashiii.. says:

        COMEELLL.. TENTUUU… U NAK KE – IBLISS MASUK RUMAHH KAU.. MERANA SATU KELUARRGAA.. nanti anakkk pun tak tauu manee ayohhh.. kontroversi terlampau makk.. huuuhuuuu…Umahhh si arnab Nora dahh binasaa.. Fasharr pun belumm masukk … dierr tuu jenguk jeerr..

      • awekcun says:

        MNYMPH AKUUUU…………

      • awekcun says:

        COMEL LE SGT…..MNYMPH AKUUUUU…

  40. suraya says:

    1.ND ambk kontrak secara pro cz dia x ksh FS ade lam produksi..

    2. dia dah state awal2 lagi kat produksi dia xnak satu scene ke ape ngan FS, sbb pmpuan mane yg x perit..

    3. FS xde kaitan pasal kes ni.

    4. produsksi plak, kan diorang dah dberitahu..aiyoooo..

    so bg aku, ND dah pro lah.. cme bab perasaan tu bese r.. tapi dia xtolak mentah2 twran tu dulu.. kaler tolak mentah2..lagi org kate x pro.. at least dia cuba buat yg terbek tk kerjaya dia d samping jge perasaan dia.. n the same time hormati fasha agar xde pepe kontoversi.. tppppppppp.. production, tolong lah hormat perasaan org gak.. jgn pk kontorversi jerrrrr

  41. insuraya says:

    ND tarik diri sbb dia terasa dipermainkan,bkn sbb fasha pn dia tarik diri..lgpn fasha xtau perjanjian dia dgn zaiton tu.yg zaiton tu plak xreti2 ikut perjanjian.tu yg myebabkan ND bengang.

  42. ajie says:

    ade lagi yang menarik kat sini…

    • [email protected] says:

      tunggu jer nant kak nara masuk kan,,,

      sabar yer…

  43. masO says:

    .kesian gk kt ND nih..
    JANDA
    IBU TUNGGAL
    gara2 suami curang
    mlayan pmpuan yg alahai…..
    boleh thn gk la miang n gedik nya tuh
    skrg tuhan byr cash jerk
    x tunggu akhirat d dunia dh dpt balasan
    so FS ari ni ko mnjahanamkn istana org
    no wonder one day org mnjahanmkn ko punya istana…
    Wallahualam bis sawab

  44. GedeBom says:

    Cuba renung2kan Nora tu pelakon berbayar. Dia nak lawan Kak Ton Produser. Giler ke? x kena saman dah kira bagus. Merosak dan merugikan produser. x pro Nora nih terlalu ikutkan perasaan hati. Sampai produser pun dia dah x respect. Gila!!!!!!

  45. Quraisya says:

    ala, aku rasa nora ni demand sangat… kak ton panggil mereka berdua sebab dorang berbakat. Klu nak jadi artis, kenelah bersikap pro. Kat luar set korang nak gaduh ke nak bertumbuk ke, tak de sape yang kisah. Ni tidak… dah lah merugikan production house. Dgn sikap dia macam tu, entah ade tak yg nak upah dia berlakon lagi.

    Sebab kak ton ni berasa kesian sebab tu dia tak kena saman, cuba mase kat MIFW dia wat camtu. Yelah, mase tu kan ramai artis popular, vvip, rasenya dia pun tak nak malukan diri sendri. Klu ade prisip tak nak sebumbung ngan fasha, wat pe nak wat catwalk sesama fasha. baik dok umah, jaga anak. Prisip nora tu leh buang dalam tong sampah laa….

    • Geli Hati says:

      SOKONG Quraisya

    • Sweet_Lady says:

      Aku rasa ko ni mesti tak kawin lagi, kan!!! Ko tak berada dalam situasi dia, senang lah cakap!!! Ko ingat senang ke nak berdepan dgn orang yang meruntuhkan rumahtangga kita??? Fashion show lain, ramai orang, nak pegi mana2 pun boleh, tapi kat lokasi shooting, berapa kerat je yg ada, nak meround pun susah!!!

      Kita sendiri tak tau apa yang sebenarnya si betina ni dah buat dgn Nora sampai Nora tinggalkan set mcm tu je. Betina ni dah berapa kali sakitkan hati Nora… kalau dia tu jenis makhluk berperasaan, dia takkan sakitkan hati kaum sejenis dia… lagi satu, ari tu kemain kecoh nak kawin ngan si Qabil, at last apa jadi??? Korang tak fikir ke, si betina ni ada something wrong??? Memang spesis tak tau malu…

      Kalau muka cantik, tapi hati busuk, perangai hodoh, tak kemana juga…

  46. oxze says:

    kalo ak jdi pun ak xmau pelokon dgn betina tu..
    yelah org penah runtuhkan umah tngga kt..
    org bdh je nk tgk muka die..
    hohoho..

  47. anony says:

    alahai~~nora~~nora~~sampai bila nak org kesian kat dia?mula² dulu aku sian kat nora nie tapi bila dah memanjang² ceta mcm ni..huh~~hilang respect aku~~huhuhu

  48. fashnor says:

    To Nora, dah bercerai, tak mo ingat kisah2 lama, nanti sakit sape susah, anak awak juga. Bgm pun awak tak leh lupakan apa yg sudah dibuat oleh FS, jgn melatah kalau jumpa dia. Mmg btl org blm kena tak tahu, tapi demi untuk mendapat keredhaan Allah, awak kena tabah hadapi ini semua, kalau org itu dah buat salah tak akan kita nak ikut perangai buruk dia kan. Jk dia berlaku maknanya kita pun sama dengan dia. Sebaik2nya jk masih dapat kikiskan perasaan marah itu, jgn ambil job yg ada related dgn FS. Ambil contoh Abby Abadi, dia tak nak dan tak ambil job yg ada related dgn siwnita memey 2. Jadilah ibu contoh pd anak, menjadi ibu yang tabah, yang kuat semangat. Akhir skeli ucapan semoga nora menjadi “insan yg berguna pada agama, bangsa dan negara”. menjadi ibu teladan”.

  49. lebak says:

    Sokong quraisya! Diaorang tertipu dgn lemah lembut si nora..oh…… PlZzzzzz stop ur stupid decent innocent face, I’m sick of it..

  50. wonder woman says:

    dua2 pompuan bodoh..asyik nk brtekak ngan sorng jantan..korang jer yg pening paler n sakit paler..pdhal jantan tu rilex jer..jantan tu bgge la,pompuan gaduh coz rebut dier..bile kene hentam sume korang dua org..jantan tu duk umah rilex goyang kaki..kalo aku la jd pompuan nie,aku kenekn jer jantan nie smula.biar die tau langit tggi ke rndah..biar die tau mcmmane sakitnyer ati..sudah2 la kaum ku..brdamai la..korang xtau pdhal jantan nie yg nk tutup periok nasi korang..beli dh bnyk kontrovesi peminat mst bengang ngan korang..korang gak rugi.jantan tu ape yg rugi!dah la jantan tu hrp beduit jer..nk hrp muke cm hampeh..bf aku lg berganda2 hensem dr dier..uwekkk

  51. Nur Kashiii.. says:

    Aduhh…. Nora nii.. adee je terperankap dalam Jerat Serigala Fasharr… Adee jeee.. Fasharr ni nak drama.. Eh… banyeekkk pula supportt Fasharr.. Mungkinn di nii aderr jerr suportt berbayerr.. haa.. Fasharr… u ni nak buat ceriterr lagii kee.. si arnab comel ni pulakkk dah di kerjerr kan Fasharr habiss habiss.. ADUHH… jgn masuk wad gilerr tau.. ambikk ‘advicee’ auntii k.. Siperr tauu.. dia ni dah plann .. kan dah di boikot mediaa.. eh ehh.. tapi dgn citerr Nora dia ni adee la drama sikitt.. Ehh FASHARR.. kau nii.. mana satuu lelakii nak pinang kau… dahh habis minum ayerr syaitann… ade pulakk citer u dulu dulu ambik ‘ice’ ( sampai shooting punnn ade problemm !! ) prempuann jalangg pulak tuu .. BERTAUBAT LAAA.. lagi lagi ade support mediaa.. tak tauuu mungkin support berbayerr kott.. atauu senyumann kilerr u tu dilemparr pade sasarann…huhuhuuuu…..

  52. anonym says:

    daripada kita dok senang mengata org lebih baik kita renung²kn diri sendiri dulu..w/bagaimanapun ambil yg jernih buang yang keruh..renung²kn dan selamat beramal..

  53. LILY says:

    aiyo……tak habis2x….actually 4 me iuther FS or ND tak bersalah…..yg bersalah kak eton yg suka sgt kontroversi dr kes NK tk jd smbg walay dh beli bju beribu, effa raziah miss kontrovesi alway pun tk smbung kontrak, kes gaduh NK n Effa, kessenja kak jijah yg kubur kata mari rumah kata pergi, kes tukar production bebaru ni dn mcm2x lagi…..yg pasti kak eton memang miss kontoversi….berjaya mengalahkan kak raja azmi dn sekutunya roslin hashim…..
    apa2x pun harap FS N ND bersabar…..yelah org tu dh kata tknk bertembung kt lokasi…ko kenalah fhm….atleast dia pulangkan blk check tk mcm penynyi nyanyuk tu dh amik wang pendahuluan…tk wat show tapi duit lesap…..
    actually geram sgt kak kak eton….

  54. chot'z says:

    furrrhh..komen2 yg penuh berEMOSI..

    wahai kawan2, se PROFESIONAL mana pun manusia ni, akan TERGUGAT gak kalau hal tu melibatkan HATI & PERASAAN..

    tak yah la kite nak KAJI sape betul sape salah.. yang PENTING, layannnnnn

  55. anony says:

    siapa nora danish tu?siapa??siapa??siapa?? siapa fasha sandha tu?siapa??siapa??siapa??LOL~~~ ^_^

  56. KRULIZA says:

    NAPE SBLM KES NORA NGAN C PASHA GADUH XDE ORG PUN NK AMIK DIORG LAKON SKALI.NMPK SGT NK HANGATKAN DRAMA DIA.AKUUUU BENCIIII ORG HIPOKRIT CAM ETOON N PASHA!!!!

  57. KEADILAN says:

    K.ETON DH PAKAT NGAN FASHA SIAL TU UTK MALUKAN NORA….KORG 2EKOR NIE MMG MELAMPAU!!

  58. hanazakarino says:

    Buat Nora…bersabar lah….Apepun yang penting Nora masih ader harga diri….Aku faham sgt perasaan Nora..kalau aku jd dia pn..akan elak la org yg meruntuh rumah tangga aku……..bukan nk emo…tp kn walau luka dah semakin sembuh..tp parut tetap ada…apepun lelaki yang baik untuk perempuan yang baik…..semoga Nora diberi hidayah n lebih dekatkan diri dengan tuhan untuk sembuhkan luka tu……Orang yang ambil kesempatan diatas kelukaan orang lain ..tuhan pasti balas.

  59. anonym says:

    Tiba² terfikir pula napa laa org sibuk sgt pasal cerita mcm ni??Mcm teda benda lain yang lebih berfaedah..Kalo nak bagi simpati ramai lagi manusia yang perlukan simpati bukan setakat nora jer..tu d Africa tu ramai kanak² kelaparan..renung²kn dan selamat beramal~~~ ^_^

  60. ikanemas says:

    hem, kalau aku jadi ND nih,lebih baik berdiam, tawakal,ingat ketentuan Tuhan…berdiam lebih baik supaya tidak mencetus kontroversi yang akan memalukan diri sendiri…kita pun tak tahu siapa salah…itu hal rumahtangga dia sebelum ni…kalau FS salah, dia akan terima pembalasan dari Allah…tak payah nak kecoh…buat dosa kering jer….

    • KRULIZA says:

      KLAU DIAM PEMINAT INGT DIA YG SALAH..
      WARTWAN PUN JGN LA NK BESAR2KAN HAL NIE!
      XPAHAM TOL AKU NGAN DIORG NIE!

  61. tutttt.... says:

    mcm2 dunia artis skang ni…kontroversi mcm ni sume just tuk memeriahkan dunia seni tnhair kiter jer…

  62. Geli Hati says:

    BACA PAPER SEMLM 22/11/09 NORA DANISH BAKAL DI SAMAN?

  63. shhhh says:

    aq xphm la ngan prodksi tu.. hada ke ptt sngja je nak gbngkan mereka berdua,, bg aq, produksi tu yg tak pro..

    haduyaiiii

    anjng ng kucing disuruh ddk satu rumah,.. amacam,, alamaknya gempak gile la beb

    len kali try plak amk dato siti ngan dato sharifah aini,, aq nk tgk camne

  64. kety says:

    ermmm… x pyh lh kiter nk ckp psl professional kew x.. pk lh ckit mse rizal tue wat hal mse tue ND dlm pantang kowt.. naseb baek x meroyan ND.. kiter x pnh skt dcurangi jgn ckp byk.. juz doakan yg tbaek utk kiter n jauh kan lh kiter dr pkara tue…

  65. to says:

    pihak produksi tu sengaja nk jumpakan ND dgn fasha nk kasi kontroversi n meletop citer la tu. bodoh dan penipu punya syarikat, inilah kehidupan di kalangan kamu, semuanya selfish…

  66. hoho says:

    dah hakikiat jadi artis, kita yg sbagai pembaca dan peminat, jgn nak kutuk slh sorang dr mereka b’2 tu.

  67. wow, awesome post, I was wondering the same thing. and found your site by google, many userful stuff here, now i have got some idea. bookmarked and also signed up your rss. keep us updated.

  68. I agree with your thoughts here and I really love your blog! I’ve bookmarked it so that I can come back & read more in the future.

  69. oying says:

    dunia artis……
    kalo xde cite2 kontroversi bagai mmg x sah..