Written by Bella | April 18th, 2017

Nampaknya segala usaha keras Janna Nick dalam bidang lakonan dan mengawal keinginan beliau untuk berbelanja akhirnya berbaloi, kerana impian beliau untuk membeli rumah sendiri tercapai pada usia 21 tahun.

Janna menerusi akaun Instagramnya memuat naik foto ruang tamu rumah barunya itu dengan kapsyen meluahkan rasa syukurnya. Rata-rata peminat mengucapkan tahniah kepada Janna dan ada turut merasa kagum dengan beliau.

Alhamdulillah saya berjaya menunaikan hasrat membeli rumah pada usia 21 tahun, sekali gus merealisasikan matlamat sejak mula berkecimpung dalam bidang seni. Tipulah jika tiada keinginan berbelanja, namun nafsu itu dapat dikawal.

Saya memuat naik gambar di Instagram bukanlah untuk menunjuk-nunjuk, sebaliknya menyuntik semangat kepada rakan sebaya lain bekerja lebih keras demi mencapai impian. Usah mengikut gaya berbelanja boros, sebaliknya fokus untuk mengumpul aset.

Terima kasih kepada peminat, penggiat seni dan media yang membantu saya merealisasikan impian ini. Tanpa sokongan semua pihak, saya tidak mungkin mampu meraih sasaran ini.

Tahniah kami ucapkan kepada Janna yang sudah berjaya membeli rumah dengan hasil titik peluhnya sendiri pada usia yang agak muda. Semestinya ia adalah pelaburan yang cukup baik.

Sumber Berita : BH ONLINE

66 responses to Janna Nick Luah Rasa Syukur Dapat Beli Rumah Pada Usia 21 Tahun

  1. iq says:

    tahniah. ini sepatutnya masuk forbes under 25yr buy new house or proprety….
    hope can be like jannah nick

    43

    0
    • lilo says:

      lorr.. baru 21 tahun ke? Mmg bdk2 skrg nmpk lebih matang dari usia.. aku mati2 ingt dia sebaya or lg tua dr aku… anyway, tahniah sbb dpt beli rumah baru di usia muda.

      Fakta: ramai org malaysia mampu byr duit muka utk beli rumah pada usia muda.. dan ramai juga yg sangkut byr bulan2.. pastu jatuh semula ke tangan pihak bank untuk dilelong dgn harga below market value.. Dan akhirnya yg beli rumah lelong adalah otai2 hartanah yg kemudiannya dia wat umah sewa

      70

      0
      • Anonymous says:

        skrg ni budak yg lepas SPM nampak muka tua dari usia sebenar. muka macam 30an. dah ramai aku jumpa mcm tu.
        perubahan iklim ke budak tu genetik cepat tua ???

        38

        1
        • Anonymous says:

          tua sebelum waktu. Sebab banyak sgt pandainya dalam tempoh pembesaran

          11

          0
        • susher says:

          terlalu suka berselfie…aku xsuka selfie, org igt aku ni muda 10 tahun

          8

          1
        • amoi says:

          betul tu lilo..aku mati2 pk dia lebih kurg umo aku..rupanya baru 21thn…muka mmg matured betul dia ni…apapun tahniah sbb dgn umo 21 thn dah dpt beli umah..aku umo 21 thn baru nak mula idop dgn cari keja…dah keja, gaji ngam2 nak mulakan idop tmbh dgn kos sara idop tinggi..

          9

          0
      • Belacan says:

        btul lah Fakta tu..ada org ckp bila beli rmh..dlm 5-6 tahun yg awal pmbyran, kita hanya byr interest…kalau rege rmh tu la katakan RM250 ribu..kita dh byr brtahun dlm 5-6 tahun tu jika ikut btul2 jadual payment bulanan tetap …maka bila di semak selama 6 tahun tu..masih lagi ke RM250 ribu…bingung..last2 geram, sangkut, bank lelong RM250 ribu, kalau ikt rege skrg dh ceceh RM350 ribu…btul ker.

        5

        0
      • minah jambu suka sahara yaakop says:

        bagos janna..macmgini manah jambu suka usaha rajin kerja keras kite leh dapat ape yg kite nak n idamkn..terutama rumah..tahniah n bersyukur pada yg satu…lov uuu..

        2

        0
    • datuk TT says:

      Apabila anda seorang artis yang tidak bertudung, pastinye kerjaya anda membawa kejayaan. Banyak syarikat-syarikat besar di miliki oleh bangsa asing dan bukan islam, jadi merak lebih suka mengambil yang tak bertudung dengan sponsorship yang lumayan. Yang tutp seperti ninja hanya dapat sponsor mas kawen oleh ustaz – ustaz yang nak kawen 4. Rumah pun kena share dan sentiasa bawak kereta buruk. hahaha

      0

      20
      • fromthe_truestory says:

        ya,,btul2 datuk TT. Sokong bebonar.

        0

        2
      • fromthe_truestory says:

        ya..btul la datuk TT..Sokong bebonar.

        0

        2
      • JChs says:

        Allhamdulilah, apabila kita menghayat al quran maka allah akan memberi rezeki dan berkat kepada anda.

        Bacalah quran, perempuan tidak perlu pakai tudung dan dalam quran tidak ada ayat langsung mewajibkan pakai tudung.

        1

        10
        • ish ish ish says:

          Apa yg kau mengarut ni oiiiii

          4

          1
        • xx says:

          memangla tak sebut pakai tudung. tapi wajib menutup aurat.
          kalau tak pakai tudung abis tu nak pakai apa? takkan nak sangkut baldi atas kepala masa keluar dari rumah??

          13

          0
        • pikir cerdik says:

          mmg betul tak wajib pakai tudung, tapi scara konsepnye, memang wajib menutup aurat. tak nak pakai tudung? fine. pakailah shawl, kain batik, selendang baldi, asal tutup aurat. klo ko gila sgt, pakailah baldi. hahaha.

          ko nak petik pstu buat konklusi tak penuh dr ayat al- Quran, sila lah berhati2. jangan lurus bendul sgt , nt menambah mudarat kpd pemahaman netizen. gi belajar dgn ustaz sana.

          11

          1
        • JChs aka Sesat says:

          Sesat laa sorang2 sayang jgn bwk org lain dengan pemahaman durjana kau tu.. tutup aurat.. tlg fahami.. da kata rambut perempuan aurat kene laa tutup sethannn.. kalo tak tutup pakai tudung xkan nak tutup pakai kasut mak kau pulaks.. kepala bana laa kau ni..

          1

          1
        • Anonymous says:

          ko nak mnyesat dan mngelirukan budak2 mentah kot?

          0

          0
  2. Adudu says:

    Wow congrats. Contoh yg baik.

    7

    0
  3. lia says:

    kalau masuk u ambik degree 23 or 24 baru grad..pastu menganggur setahun sementara tggu konvo..kalau ada rezeki dpt kerja yg ikut kelayakan lps tu 5 tahun kerja belum tentu dpt beli rumah..nak fkr htg ptptn lg..

    47

    0
    • Julia Julai says:

      Dia blaja sekejap. Sthn xpn 2 thn. Dye stat femes mse umor 19 thn & pastu blakon non stop drama walopn drama crita ntah pape.

      Dye pnh bukak cafe mse umo 18 thn x clp
      aku pastu tutup. Mse jd artis nila duit byk. Non stop blakon. Pilihan tepat utk dia. Mukin bkn pilihan tepat utk kita klu nk hidup cm dia. Jd artis lg2 x btudung mst tdedah pd maksiat.

      X semua akan jd artis br dpt bli uma besar. Keje len pn bleh. Lps aku tgk kwn2 aku…mcm2 cara kumpul duit.

      Blaja kt U tu slh 1 tuntutan dlm hidup. Jd yg smbung blaja smpi degree xde uma mcm dye jgn rasa down. Rezeki akan dtg mst ada.

      82

      0
      • Melata says:

        xpe rezeki manusia tu lain2 dan dah ditetapkan..
        mungkin bkn skrg rzeki kite utk dpt rmh tp kite ade rzeki bulanan yang Allah swt bagi iaitu kerja makan gaji.
        perancangan Allah swt tu adil la syg2ku sekalian..
        Belajar ke tak belajar tinggi ke..
        Rezeki tu tetap ada…
        Allah swt dah tetapkan..
        kot2 yg mkn gaji ni Suatu hari nanti Allah swt bg rezeki beli rumah cash ke kan..sape yang tahu..hihi..

        Assalamualaikum…
        Selamat Pagi

        1

        0
    • sis says:

      x payah bersedih sis. sis dulu grad luar negara, balik msia zmn merudum. xde keja. ramai kwn sis yg dh stabil. sis keja lompat2 kerha tp sis mmg x minat bidang retis walaupun kwn sis byk jadi retis sbb sis xmau duk dlm bidang yg sis rasa cenderung arah tu walupun sis dianggap cumil. well syukur sis dpt juga,keja bidng yg sis minati dan dpt beli umah. alhamdulillah. yg penting nya kita kne tau our strength. bkn nya sume org dpt beli umah jika jd retis. tu rezeki dia. bljr x abes dpt beli umah. tp hopefully her story x menyebabkan bdk2 jd teruja utk jd retis dan jd malas belajar. ilmu tu tuntutan dan tnggunjwb kita. sabar dan insyaaAllah sis akan capai impian tu jika terus berusaha.

      1

      0
  4. lalala says:

    so sume lepasan spm mohon jd retis .

    15

    0
    • Shidah puaka says:

      Hahaha

      1

      0
    • Julia Julai says:

      Xkn nk jd artis klu cara hidup bkn mcm dyeorg. Klu prasan kbykkan artis byk duit and keje mst artis x btudung….pakaian mst style ketat gtu…blakon mst de sentuh2…. gmbo mst de sentuh laki skit….popularati nk bgantung dgn gosip murahan..sosial gler…..
      Aku xnk anak aku hidup cara cm Janna nick…biapn dye pandai….fans ramai.. tp blakon sentuh2 laki….siap de laki pegang angkat dia lagi…tu blum sentuh bab aurat lg…Ko nk cara hidup anak ko camni? Lainla klu ko tu mmg open minded…x btudung….

      Camne pn……
      U created ur happiness…

      1

      0
    • Anonymous says:

      tapi make sure muka sedap dipandang if not jadi pelawok je la haha

      1

      0
      • Kapal selam says:

        Takpe..Maharaja lawak kan ada. Lepas tu ASTRO serap kan ke radio diaorang. Formula ASTRO untuk AF, GV Dan lain lain lagi.

        1

        0
  5. Rezeki masing-masing says:

    Aku ms umur 23thn dh dpt beli 1st rumah rm360k atas usaha sendiri pun tak kecoh..skrg ak umur 27thn dh ada 3 biji rumah, 2bj kereta..kecoh ajeee

    0

    42
    • Timah says:

      Sebab xde sape pun teringin nk amik tau pasal engkau. Engkau sape? Artis??

      41

      0
    • Anonymous says:

      beli rumah cash ker bayar muka jer ??
      kalau setakat bayar muka jer berlambak malaysian buat mcm tu.. rumah x abis bayar lagi.

      11

      2
    • xXx says:

      atas “usaha sendiri” byk maknayer..Salah satu masa muda umr 23 dh beli umh rege 350k..boleh cari RM35 dulu pjm kt bapak yg kaya..atau apa2, Sbb jika mkn gji “akaun 2 epf u x ada lagi RM35 tu. Sbb umurpun 23 kan. Melenkan pjm dan disponsor oleh ssorg. cri 10 prcent tu.

      Senang la citer. Then tmbah lagi ada 3 buah umh, dh tetnulah guna nama syarikat.
      Tolonglah jgn takbur jika “syarikat yg byr bulanan” rmh tu. jika gaji u RM3500 sebulan..duit gji u tu x akan di usik byr rmh. Utk duit mkn u je…yg hari2 mkn kt luar.

      9

      0
    • Maisarah says:

      Olololo…ko dah knapa? Ko pn kecoh gak. Org xtau tp ko sibuk bgtau. Yeke ade 3 biji rumah 2 biji kete? Setakat taip sini sume boleh dikkk. 10 biji rumah pn boleh. Sbb ape tau? Org kalau mmg ado2 die x mcm ni perangainye. Rileks2 je harta ape ade.

      1

      0
  6. greenfingers says:

    Alhamdulillah, rumah mmg berbaloi utk beli. Sbnrnya undang2 n akta utk pengguna beli rumah terlalu longgar. Loyer lmbt buat keje, kita jugak yg kena byr penalti. Pemaju blh suka2 hati buat keje separuh jalan, pastu tinggalkan mcm tu xkena apa2, pastu pemaju yg ni bukak lg satu kampeni lain tp guna nama lain, buat taik lagi.belum lg pemaju yg bangsat xnk apply strata lg. belum lg masuk pak menteri yg berpakat dgn pemaju beli rumah baru siap then juai blik ngan rege rumah 2nd. Mmg rmi bangsat dlm jual beli rumah ni. Ni salah satu punca kenapa masih ada golongan umur dh senja tp still xdpt beli rumah, dgn deposit nya lg, dgn rege umah tak masuk di akai lg. Mmg bangsat la sng cite

    14

    0
    • greenfingers says:

      Psl strata tu mmg btl, aku salah seorang yg umah blum dpt strata lg. Korang yg tinggal area putra perdana puchong mesti kenal dgn company TALAM kan? Haa, talam ni mmg sume projek situ dia conquer, lps tu bangkrap. Then anak syarikat dia cekap mesra plak amik, pon sama xleh pakai. Bkn nk puji PKR, tp sejak pkr amik alih selangor, diorg tlg kitorg2 ni mana2 yg belum dpt strata utk dptkan title tu. Tp bila dgr je kos nk dptkan strata tu kena kuar dlm 3-4 ribu, rmi dh pasrah. Tak adilkan?

      9

      0
      • puchongite says:

        patut la taman putra perdana tu agak hazabedah.. tapi ok la skit dari dulu.. dulu duk pulau meranti nak cari makan kat TPP tu takut sebab gelap gulita takdak lampu lansung.. ni dah ada petrol pam 2 ok la.. cuma tak berkenan tang pokok2, semak2 rumput rampai dengan batu2 kecik kat corner trepik lite nu. ishh semak perut laa

        2

        0
      • RV-Blok 21 says:

        “Salam”greenfingers..tu hri aku x smpt nk habiskn dgr ‘meeting pada 15. Apr..sbb ada hl sgt pntg..aku cuma tulis nama kt kedatangan tu je..borang dn dokumen sokongan sperti yg perlukan aku blm hantar kt JMB tu..(utk dptkan Strata)..jdi lain hari boleh hntr tak ke JMB nnti bila dh complete. Akupun mcm dh serik nak bela “maintenance” kt rmh aku tu…skrg nk sewakan dn proses nk jual. Tapi ada “agent ckp” rmh yg blum dpt strata..agak lambat utk dijual..dn hanya 1 bank je yg boleh approved..btul ke.

        1

        0
        • greenfingers says:

          Salam.. Still blh hantar lg, blh hantar kat loyer di klang yg dilantik utk uruskan putra perdana punya title. Blh check dgn pengurusan rumah masing2 diorg pnya email address. Ekceli, diorg perlukan at least 80% dari penduduk situ br blh dptkan title tu dgn cpt. Mmg umah yg blum dpt strata susah nk dijual, sb xsilap aku gomen pnya panel mmg xnk approved umah yg lum dpt title.Bank pn susah nk lulus loan. aku dl sib baik public bank xkisah.. Sb tu umah situ rmi yg sewakan sb mmg susah nk jual. Meeting dl pon xrmi hadir, aku rasa penduduk situ pon bila dgr kena kuar modal riban2 terus pasrah. Sapala ada cash byk tu, klu kita byk duit xdak beli rumah low cost and middle cost ni. Mmg tak adil.

          1

          0
    • C Y says:

      Aku pnah kerja JMB & bdasarkn pngalaman ni semua…aku takkan bli rumah de btingkat tinggi byk ni sume….tp klu duk area klu duk kl/slgr rumah cmni nila yg murah.
      Pe aku bleh simpulkn cmni :
      Rumah mahal = Mentaliti penduduk lg bagus.

      Mostly camtula.

      & tak payahla Malaysia nak buat Jmb ni semua wakilkn pemaju utk menguruskn rumah. Ni semua komplot pemaju rumah untuk kurang kos kerja & larikan tanggungjawab diaorg menguruskn rumah penduduk.
      —————————————————-
      Kenapa dekat tempat kerja tapak pmbinaan ramai pendatang asing kerja? Sbb syarikat bayar rendah & gaji2 x bbaloi dgn bbahaya dkt tapal pmbinaan tu. Klu de yg legal pn byaran msih rendah(kcuali utk se2tgh kerja). Sbb tu org kita taknak kerja. Last2 rmai lari kerja paip milik mat salleh.

      Sama juga knape guard dkat apartment ramai pendatang asing. Dlm Jmb akan de org syarikat mnguruskn Jmb & pemaju. Slalu apertment truk x dpt kumpul baik maintenance akn pilih quoatation guard harga bpatutan utk ahli2 Jmb. Bpatutan bmakne harga paling rendahla. Bila harga rendah korang akn dpt guard yg bangla,bangang kerja,xde permit & xlh ckp melayu baik. Dyeorg sume de gred tau. Makin mahal lg ok la dyeorg. Guard ptt org Malaysia xpn Nepal je.

      Kenapa rumah x dpt diuruskn dgn baik?
      Sbb utama sbb pemilik xnk bayar duit maintenance dgn alasan tinggi la….mcm x jgela…..x thu kna byr.
      Halo….klu ko thu de duit maintenance knape ko g bli rumah..knape sain agreement? Reti bace kn agreement….org x pakse ko bli uma tu..jgn memalukn org mcm kes Wawa Zainal & laki dye dgn David teo?
      Dh pancut dlm xnk tanggung plak…hahaha.

      So
      Yg byk x bayar ni aku tgk biasa jd kt apartment sederhana & ke bwah. Sbb tu aku kate Rumah mahal = Mentaliti penduduk lg bagus. Ble 300 org x byr jd byk duit xde utk pbelanjaan nk byr maintenance lif, tukang sapu, duit air, duit elektrik dll. Jd jmb kena cr duit len xpn kasi ttunggak dlu byr bil. Bile x byr bil air syabas. Syabas akan tutup 1 paip besar yg salur ke apartment tu tau. Paip besar ni masuk ke apartment br pecah msk ke setiap rumah. Ble dyeorg tutup paip besar tu….maka semua x dpt air. Korg paam x?
      Mse tu tkial2 & gile org jmb cr duit. Sedangkan pemaju goyang kaki & dyeorg x kena tanggung kos lebih untuk urus ni semua. Dyeorg still kelua cek nilai same tiap2 bln byr company yg urus Jmb tu. Setakat layan aduan & g tekankn org jmb buat keje setelkn kje ni semua.

      Tgk semua nk kurangkn kos…
      Cmnela malaysia nk maju….
      Klu de uma bru runtuh aku x pelik…
      Ni semua hal ni penyebab.

      0

      0
  7. Anonymous says:

    Tahniah. Bagus dia beli rumah dari joli beli macam2. Walaupun bayar 10% ke, that’s hakikat. Nak ada rumah, kereta terpaksa berhutang, monthly commitment. Nak tunggu bayar cash? Bukan tak boleh tapi 10% daripada rakyat Malaysia ni shj yang mampu nak buat begitu. Ada juga netizen yang kecam, korang dengki ke apa? She bought a house, kot. Mesti dia dah tahu how to manage her financial affair. She’s smart bukan sekolah tak habis.

    18

    0
  8. Anonymous says:

    bagusla dr budak2 kalut beli keta mahal menunjuk2..keta cam gadjet kejap jer value jatuh..

    12

    0
  9. Anonymous says:

    mantap…stim wooo

    1

    0
  10. Awang din says:

    Janna ni umah tok wan dia selang 3 buah ja dgn umah aku. Org kaya kg wei tok wan dia ni.

    2

    0
    • lain clear says:

      patutla..”duit muka di sponsr”…mcm tu kita yg x kaya jgn harp lah umur 21 thn dh dpt beli umh.
      Mcm kt tmpt keja lama dulu tu, bapa kaya, anak baru lpas degree, kawen mgkn ratusan ribu, terus bli umh 2 tkgt di kaw yg mahal, keta bmw 3….flt v…bla22. kaya sng ckp..ssh x payah ckp.

      0

      2
      • Anonymous says:

        biarlah..tu rezeki die.. rezeki ko pun akan dtg jgk nnt.. xtaulah dlm bntuk ape.. yg penting kne usaha n doa la..+ve sudahh…

        2

        0
    • susher says:

      bg aku ok la kalu family dia support, mmg patut pun…takkan nk tgk anak cucu tersungkur di tengah jalan??? tp ada jugak parents yg lebihkan diri sendiri dr anak2…pkirkan2

      3

      0
    • Anonymous says:

      ala org x brp senang pun kena support bkn main bebudak skang..siap bagi duit muka keta..kawin awal duit kahwin pun siap sponsor…ada samapi beranak pinak pun masih mengharap duit mak bapak…

      0

      0
    • Nuridiah says:

      Dye de keluaga thailand belah mne?
      Aku tgk mak dye pn pki bmw kt kg.
      Ayah dye aku kje pbalakkan xpn ptanian x clp aku.

      Aku x pelik klu Janna ni de 1 juta dlm akaun. Kje non stop. Ig review & duta produk bsepah. Dye ada produk sendri lg.

      Tp klu kate dye x bbelanja sgt tu banding dgn org kebiasaan…aku rse tak betul. Periuk dye len…periuk kte len. Klu banding ng artis bleh. Mcm ko dgr artis kate nk kawen buat sderhana. Skali ko tgk cmne klua kt gmbor….umpama camtula.

      Tp dye pandai gune kelebihan. Bagus..Xnk jd cam artis dlu.

      Rezeki masing2.

      0

      0
      • Bapak Janna ni org VIP says:

        Haa?? Ayah dia keje pembalakan? Kau biar betul? Sebab setahu aku, bapak janna ni, somebody VIP and org kata bapak dia menteri tp dirahsiakan atas sebab2 tertentu, try search nama org2 vip, munir.

        0

        0
  11. penasihat ismet ulam raja says:

    halal ke duit buat beli rumah tu?
    #tanye je

    0

    8
  12. nda says:

    ni armanee terrace ke? hampir 1mil jgk rumah ni. murah rezeki dia muda2 camni. Alhamdulillah

    3

    0
  13. ohyeah.. says:

    haha…rasanyer tk perlu kita pertikaikan haram halal duit org. buang masa ja. jaga diri sendiri lagi bermakna!

    1

    0
  14. Ex-Amnet Forumer says:

    Janna Nick anak tunggal. Kot parents dia loaded dan sponsor sket.

    1

    1
  15. annon says:

    Untung gf dia.. mesti kali ni lama sikit relation tu.. ye lah gf yg lepas berjaya and x pandang… now, u showed to her and let her regret for what she does to you janna.

    1

    2
    • 234 says:

      uih. siapekah ex-gf beliau?

      0

      0
    • Anonymous says:

      gf??bukn bf?

      0

      0
    • Jangan fitnah orang says:

      Astaghfirullahalazim tak baik kau buat fitnah. Janna ni satu sekolah dgn aku dulu. Dia sangatlah baik. I mean dr segi agama, dia tak penah tinggal solat. Memang bagus dia ni. And walaupun korg tgk dia rambut pendek mcm tu, dia bukan suka sesama sejenis. Tu semua yg kenal dia, tahu dia bukan mcm tu. Dia straight lah wehhhh, masih tahu mana yg salah, mana yang dilarang Tuhan, mana yg buruk, mana tak. Dia sangat jaga solat. Tu yg pasti dan yg aku tahu.

      4

      0
  16. Anonymous says:

    alahai salah dia x bertudung je…dah nk cop api neraka
    dia bkn pakai seksi pun, x gedik gesel2 badan kat jantan, x mengilai walau dh jd hajjah. doa je la satu hari nnti dia bertudung. ape pun yg ckp bnyk tu pun belum tentu ada rumah sendiri. so ape yg dia buat tu sbb dia ingat masa depan

    2

    0
  17. Anonymous says:

    kalau aku jd artis dpt duit bnyk setiap kali show ke, berlakon ke..mmg aku kmpl utk bli rmh. rmh itu aset..kalau lebih blh jd pelaburan. mcm maya karin jutawan kot dlm bdng hartanah. langkah yg bijak sbb hrg rmh semakin naik.

    3

    0
  18. adikmannis says:

    Bagusla jgn jd mcm che ta dok apparmentje

    0

    0
  19. janna nack says:

    Armanee terrae kondo damanasara perdana

    1

    0
  20. Fidot says:

    Tahniah kalau dia bayar cash utk sebijik rumah. :D

    0

    0
  21. anon says:

    so rumah ko beli masa umur 21 gak ke dgn tak menutup aurat spt yang Quran sebut???

    JChs
    says:
    April 19, 2017 at 10:24 am

    Allhamdulilah, apabila kita menghayat al quran maka allah akan memberi rezeki dan berkat kepada anda.

    Bacalah quran, perempuan tidak perlu pakai tudung dan dalam quran tidak ada ayat langsung mewajibkan pakai tudung.

    0

    0

Leave a Comment

Optional