Written by AbangNara | October 28th, 2014

Nama Wak Doyok memang hangat diperkatakan minggu ini. Mana tidaknya, para peminat Firman AF2014 rata-rata melahirkan rasa tidak puas hati dan mengutuk tindakan Wak Doyok yang tidak memberikan pelajar kesayangan mereka hadiah sedangkan pelajar lelaki yang semua menerima hadiah daripada ikon fesyen tempatan ini. Secara jujur, Abang Nara terfikir jugak takkanlah Wak Doyok sengaja nak buat macam itu. Pasti ada sesuatu yang telah dirancang oleh Wak Doyok bersama produksi AF2014.
wak doyok firman af2014Ternyata tekaan Abang Nara betul. Peminat Firman boleh menarik nafas lega kerana Wak Doyok akan memberikan hadiah ‘special’ untuk pelajar AF2014 itu. Wak Doyok tidaklah sekejam yang disangka walaupun nampak ganas dengan misainya, Kata Wak Doyok:-

Sebenarnya kami semua nak buat gimik kepada Firman… Kalau mereka semua perasan dalam video yang disiarkan semasa konsert itu ada menyebut saya akan kembali. Jadi saya dah sediakan sesuatu yang istimewa untuk Firman… Saya bukannya kejam tak nak bagi Firman hadiah sedangkan yang lain dapat.

Sebelum ini saya sebenarnya dah agak perkara ini akan jadi isu dan pastinya mengundang kemarahan orang… Tetapi saya dah bersedia dan pihak AF juga mahukan yang sebegini. Tak apalah… Nak buat macam mana benda dah berlaku dan saya sedikit pun tidak terasa marah terhadap orang yang mengutuk mahupun mengeluarkan kata-kata kesat di laman sosial saya.

Mungkin mereka tidak mengetahui hal yang sebenar ataupun tidak perasan dengan maksud video yang ditayangkan semasa konsert tersebut. Cuma saya nak pesan, kita ini janganlah terlalu cepat menghukum orang sekiranya tidak mengetahui isu yang sebenar kerana ia melambangkan ‘atitude’ yang rendah.

wak doyok firman af2014

Kadangkala para peminat memang fanatik terlebih sikit dan ia adalah perkara biasa. Siapa tak marah kalau penyanyi kesayangan diperlakukan sedemikian rupa kan? Diharap dengan penerangan Wak Doyok ini, para peminat Firman boleh bertenang kembali. Kepada Wak Doyok, jangan makan hati sangat. Sekurang-kurangnya dengan kontroversi ini, nama Wak Doyok semakin dikenali ramai. Tak gitu? Info asal Astro Gempak.

[flowplayer id=”29993″]

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

40 responses to Jangan Terlalu Cepat Menghukum Orang – Wak Doyok

  1. Semoga Wak Doyok tabah menghadapi Ujian Hidup :)

    0

    0
    • One Direction says:

      BREAKING NEWS !!!!
      One Direction broke the vevo record. hahahahahahahhahahahahahahhahahahahhahahahahahahahahaa..
      #1Dfandomslaystheworld. #EMABiggestFans1D

      0

      0
      • phui says:

        ala sudahlaaa.. peminat dah kutuk kow-kow, baru nak bagi tau ada lagi special untuk Firman la, ada agenda lain dgn pihak AF la.. buat gimix la, booo, gimik ko tak kena tempat la weh.. bila orang dah kutuk, tau pulak ko nak perli bagai, padahal gimik ko yang tak menjadi, so salahkan diri sendiri la ye

        0

        0
        • Anonymous says:

          what the calling what the calling?? prestige… terngiang2 kata2 ko ni wak doyok, bila nak masuk kelas oh my english wak?

          0

          0
        • Olga says:

          Hentikan ketahian lawak bodoh si Doyok ni ..just degrading my IQ jer.
          Eeee..please la cari idea lain!

          0

          0
        • Cili Padi says:

          Alahai, Akademi Fantasia 2014…..gimmick tak habis2 sedangkan mutu nyayian student2 masih berada ditahap persembahan ala kenduri orang kawin gitu. Lain kali waktu audition tu ambil yg ada rupa dan suara. Berminggu-minggu cari bakat, yg ada semuanya layak jadi DJ untuk Radio Era. Sedihhh!!!

          0

          0
        • Boikot AF14 says:

          tenaga produksi AF14 macam cibai. show utk golongan IQ serendah kerbau !!!

          0

          0
        • Leha says:

          Doyok mendoyok apa pulak lagi neh?
          Rimas la aku heh. Korang ajar budak2 tu nyanyi dah ler. Sibuk bawak masuk si doyok bapok hauk ni kenape?
          Perlu ke?

          0

          0
        • Abang Jailani says:

          Sorry Wak Doyok, your beard and mustache is so scary…WHAT A FREAK!
          Give it a year or two.. your FREAK beard and mustache will be outdated look !!! Honestly a lot of Bengali in Malaysia having that beard and mustache…. I just cannot imagine when you having a cold…..hinggus meleleh kat misai….issyyhhh GELI !!!

          0

          0
  2. Semoga lebih banyak peminat tidak fanatik dan bersederhana dalam kehidupan hendakNYA.

    0

    0
  3. ina mop lantai says:

    *cough*to all hanez suraya’s haters!!*cough* oopss!!

    0

    0
  4. Wak Dokok says:

    Wak Doyok dengan pihak AF duadua propa je lebih. Wak Doyok dengan misai dia dah boleh berambus dah. Fashion pun dia pun dah bosan. Next.

    0

    0
    • Lara says:

      Propa jer kan dorang, mesti sebab tak ramai ang tengok AF dah sebab tu nak kena provoke, create isu-isu macam ni.

      0

      0
  5. […] Nama Wak Doyok memang hangat diperkatakan minggu ini. Mana tidaknya, para peminat Firman AF2014 rata-rata melahirkan rasa tidak puas hati dan mengutuk tindakan Wak Doyok yang tidak memberikan pelajar kesayangan mereka hadiah sedangkan pelajar lelaki yang semua menerima hadiah daripada ikon fesyen tempatan ini. Secara jujur, Abang Nara terfikir jugak takkanlah Wak Doyok sengaja nak buat macam itu. Pasti ada sesuatu yang telah dirancang oleh Wak Doyok bersama produksi AF2014.Ternyata tekaan Abang Nara betul. Peminat Firman boleh menarik nafas lega kerana Wak Doyok akan …read more […]

    0

    0
  6. senyum says:

    kesian wak doyok kene bash.. tapi salah WD dgn produksi AF.. kot ye nk wt gimik takkan la dye je yg tak dapat sedangkan yg laen dapat. kalau aku dlm keadaan gitu pon kecewe beb.. ape salah bg firman adiah jgak, gimik tetap gimik.. kate nak mbantu firman

    0

    0
  7. Jenab says:

    Nab geli betul dgn jambang dia ni ,jadi ikutan anak2 muda zaman skrg , sikit2 wak doyok , nab tengok pun tak selera .

    0

    0
  8. x-klasmate wak doyok says:

    dah kau provok…..terimalah akibatnya…
    skrg zaman pantas..takyah nak gimik lama2..org mengomen ko nak tunggu?

    0

    0
  9. dogol says:

    siapa wak doyok ni? kenapa dia famous?

    0

    0
  10. Anonymous says:

    buruknya nama wak doyok. nape tak guna je nama koyak rabak

    0

    0
  11. mama says:

    ah,sudah la kau wak doyok! kau dah kena hentam kaw2 baru kau kuar statement nak wat suprise kat Firman.. g mamPOOOOOOSSSS ngn kau punya ‘gentleman’ kau la!!
    kau pandang hina org yg x setaraf kaya mcm kau.. kau layan Firman tu mcm jijik je kan?? kau ingat kau mati kain kapan kau x sama ke ngn kain kapan org miskin??!!!
    kau x payah nak cover2 la kau punya kesalahan…org yg ada akal mmg dah nampak betapa kau pandang pada harta!!.. sedar sikit wak doyok kau pun manusia..sama macam firman tu cuma Allah uji kau ngn kekayaan..sampai kau lupa daratan!! tapi Allah uji si Firman tu dgn kemiskinan supaya dia sedar dan akan hargai apa yg dia ada & akan dpt 1 hari nanti..

    0

    0
  12. minah jambu booo layan merah says:

    helo wak doyok ! lain kali jangan nk gimik gimik lah ! menyampah ! bila dh kasi orang malu di depan banyak orang pastu cakap itu gimik ! u ingat tu rancangan wakenabeb ke ?? huh ! cian firman tau betapa malu Nye muka dia hari tu..last last eh gimik pulakkkkkkkk ! melampau betol ni wak doyok tau ! tarek u punye misai jangot baru tau eh huh !!

    0

    0
  13. Wak lu says:

    Byk bnda lain blh gimik lh..AF.tp jgn libatkn
    prasaan org..sensitif ooooi.klu aku brada d tmpt
    Firman pn ngn malu nya,sedihnya.agk2 lh klu
    nk gimik pn..walaupn gimik AF mmg sesangat boring
    dh blh d ramal org rmai.satu je aku nk tau..wan doyok
    ni sape??doc or majistret??x nmpk pn kpentingan
    dia dlm industri ni.

    0

    0
  14. naimstar says:

    nampak sangat cover line…abis kalau konsert hari tu firman kena out…so xdelah hadiah utk firman ye…jgn ingat penonton ni bodoh..klu x cukup hadiah..x usah bagi..ni dah la depan konsert…wak doyok…better ko pi mintak maaf ngan firman..bagi org yg hidup susah/miskin..diaorg ada rasa segan dan malu..korang buat mcm ni..boleh hilang keyakinan diri firman..dah buatkan dia jadi malu..nak kata x belajar tinggi..dgrnya si wak doyok ni belajar tinggi. tp no manners!!!

    0

    0
  15. Oya says:

    padan muka! dah tau gimik tu akan mberi kesan kena kutuk sapa suruh ko ikut? buduh mmg tak btempat! rasaiiiiinnn lorrr hahahaa

    0

    0
  16. Nazim says:

    Motif Doyok ni ada dalam AF. Semak la wei. Takde relevan nya. Buat orang nyampah lagi ada.

    0

    0
  17. klcc says:

    aku xtau la apesal aku xleh tgk muka si doyok ni meluat siot! dah la xtau mana asal usul pastu nak bongkak je puihhh!

    0

    0
  18. N says:

    Wak Doyok ni apa benda sebenarnya dalam industri?

    0

    0
  19. mk says:

    ikon fesyen tempatan???? please la

    0

    0
  20. Evaah says:

    Gimik apa ni ? Tak sangka ramai lagi yang tengok AF ni… Choiii !

    0

    0
  21. wak kronyok adela says:

    wak doyok ni apa benda sebenarnya

    0

    0
    • kuning says:

      Gimik yg tak berhemah, mengelirukan penonton, mengaibkan pelajar dan mendouble standardkan pelajar, sdgkn firman pelajar yg berbakat, juri pn selalu puji.

      0

      0
  22. kuning says:

    Gimik yg tak berhemah, mengelirukan penonton, mengaibkan pelajar dan mendouble standardkan pelajar, sdgkn firman pelajar yg berbakat, juri pn selalu puji.

    0

    0
  23. JB- doyok friend says:

    ramainye fanatik firman kat sini.. tak faham ke wak doyok da explain, ni sume af yg plan… nak bash pon, fikir la dulu .. bash la af tu!!! sengalll !!! for those yg tak kenal sape wak doyok tu, pls do a research… jgn ckp mcm tin kosong.. shame on u..

    0

    0
  24. nina says:

    Welcome to Malaysia…evything seem negative

    0

    0
  25. Anonymous says:

    maksudnya pihak af dah tau siapa akan keluar setiap minggu , kalau tak macammana nak buat kejutan pada firman selepas konsert ?! buatnya firman keluar malam tue ..

    0

    0
  26. errmm says:

    siapa mamat serabut ni?

    0

    0
  27. stronger says:

    ramai pulak org bodo baca bn nih..i bkn pmnt wak doyok tapi kalau diingat balik konsert tu mmg ada video yg mcm dia kata tu..ofkos la berkaitan ngan firman sbb apa motif dia kata mcm tu…bila dah explain camni baru la i tau dan terfikir, tapi ada jugak yg dah tau buat2 bodo tak fhm..memalukan blog ni je

    0

    0