Written by AbangNara | March 7th, 2011

diana danielle

Nampaknya bermula April nanti kelibat Diana Danielle di Malaysia akan jarang kelihatan. Diana Danielle akan sambung belajar dalam bidang lakonan di Los Angeles bermula April ini. Tapi jangan risau sebab Diana Danielle akan pulang sekali sekala ke Malaysia untuk menyetelkan apa jua yang belum disetelkan lagi. Tahniah kepada Diana Danielle yang sanggup belajar untuk meningkatkan lagi mutu lakonannya.

[note]Walaupun kita sudah menjadi pelakon berbakat, beberapa teknik lakonan mampu membantu untuk meningkatkan penghayatan lakonan kita, Kebanyakan pelakon hebat terlibat dengan latihan lakonan. Saya mahu menjadi seperti mereka. Ia sangat berguna kepada saya apabila mendapat watak yang lebih mencabar. Sekurang-kurangnya saya mendapat beberapa teknik lakonan untuk dibawa pulang ke sana. [/note]

Fikir punya fikir, memang betul pun kebanyakan pelakon hebat semuanya belajar dalam bidang lakonan. Tapi berapa kerat pelakon Malaysia yang pernah pergi belajar jadi pelakon sebelum benar-benar bergelar pelakon? Mungkin ada seorang dua tapi kebanyakan pelakon sekarang dipilih kerana muka yang boleh dijual. Bakat lakonan? Suam-suam kuku je.

Semoga dengan pemergian Diana Danielle ke Los Angeles akan memantapkan lagi ilmu lakonan di dadanya. Bak kata Diana Danielle sendiri yang berbunyi:-

[note]Saya akan terdedah dengan banyak perkara baru dan belajar banyak perbezaan seni lakonan filem, drama dan teater serta peluang bekerja dalam dunia dan produksi filem sebenar. Saya berharap apabila pulang nanti, saya menjadi pelakon yang lebih bagus kerana itulah yang saya impikan iaitu melakukan yang terbaik dalam setiap kerja yang dilakukan. [/note]

Kalau anda peminat Diana Danielle, jangan lupa wish goodluck kepadanya di Facebook Diana Danielle dan Twitter Diana Danielle. Lagi gambar Diana Danielle dengan membaca entri ini sepenuhnya.

P.S: Nikmat hidup yang nikmat ialah….

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

133 responses to Jangan Sedih, Diana Danielle Sambung Belajar Di Los Angeles

  1. Lipstick Hijau says:

    kate nak belajar dlm bidang biologi……ape la..

    0
    0
  2. AcikGAGAP says:

    Tahniah DD!!!!!

    0
    0
  3. Orange Caramel says:

    wow~ hope we can see the new Diana Danielle after she comeback & finish her studies~!!

    0
    0
    • comei says:

      Good Luck!!
      P/S:
      1) Jangan blaja sekerat jalan
      2) Harap pandai bw diri.Jgn balik nanti bawa budaya barat yew..
      3) Take care:-)

      0
      0
  4. AcikGAGAP says:

    suke ati dia ar nk blajar pe pun……

    0
    0
    • suka says:

      tol tu..dah minat dia,duit dia, biarla dia nak study ape pun..mcm2 la…jgn asyik -ve je

      0
      0
      • DD Bajet Cun says:

        bukan duit dia tu. dia kena sponsor. dulu time kapel dengan si S, kena sponsor gak. tak caya? cuba tanya S.

        0
        0
  5. Adzriel AB says:

    belajar jangan tak belajar… tambah ilmu yg kurang.

    0
    0
    • Lovely says:

      Bagus la Diana
      Semoga tercapai segala apa yg diimpikan
      Kembali dgn segulung IJAZAH

      0
      0
  6. Allyen says:

    Nak belaja ke nak enjoy kat LA…ermm

    0
    0
    • Lipstick Hijau says:

      nak cari future husband mat saleh…nak kalahkan ning baizura, anita sarawak, serina redzuan….bla bla bla….hahaha

      0
      0
      • my lovely tomodachi says:

        apa la korang ni. cakap ikut sedap jerk.

        0
        0
      • MALAYSIA JAYA says:

        haha lipstick ijau mulut ko mmg mcm longkang..ni pasti jeles ngan DD tu..-ve sgt la korang ni..sbb die tau die lemah la die nk g cr ilmu dlm bidang lakonan tu

        0
        0
  7. bungakejora :) says:

    DD ..tu nk buat gempak jer…xpe la kita doakan jer dia b’jaya..:) GOOD LUCK

    0
    0
  8. bola says:

    bukan ke dia skang stadi bio kat Nottingham Semenyih? ke aku yg outdated :D

    0
    0
  9. linda says:

    mungkin die ubah fikiran last minute..minat die mungkin lebih pada lakonan..bagus ..sokong die smbung belajar ..walaupon lakonan die belom sehebat noorkhiriah dan beberapa artis ..sekurang2nye die de minat nak belajar untuk mantapkan lakonan die..mane tau t lakonan die mcm artis antarabangsa..boleh gak mengharumkan nama negara..good luck DD.

    0
    0
    • tomyam says:

      aku sokong DD smbg belaja..biar lah jadi artis yg berpendidikan..so bleh bg mutu lakonan or cite yg lebih baik..cuba tgk artis2 korea yg hebat2..kebanyakkan diorg masuk universiti.

      0
      0
  10. ctcomey says:

    tahniah.. semoga jadi artis yang penuh ngan ilmu… :-)

    0
    0
  11. miss_pinky says:

    COMEL.

    0
    0
  12. fyna says:

    gud luck…

    0
    0
  13. syaz says:

    wish DD luck !!!!

    0
    0
  14. hanipelangi says:

    pic yg luka2 tu kene coz kne pukul ngn SY ke DD??

    0
    0
  15. jemnenas says:

    belajar la…. jgn x hbis blajar.. udah.., atupun nma makin malap.. tp x pa, dh ada ilmu.. .tp knapa kat luar ngeri…

    0
    0
    • comei says:

      besa la artis…konon yang top kat oversea la.baru glame. kalo local,ape class gitu….

      0
      0
  16. kikilala says:

    Bukan dia nak sambung biology la, tapi psychology. Aku baca paper haritu dia dah habis foundation kat nottingham. so dia sambung degree kat sunway.

    0
    0
    • kui3 ak xbrsalah says:

      org kita nie..kalo bab mbrukan org memg 1st class… ble la bangsa2 ak nie nk brubah…hmmmm…..

      0
      0
  17. kikilala says:

    Bukan dia nak sambung biology la, tapi psychology. Aku baca paper haritu dia dah habis foundation kat nottingham. so dia sambung degree kat sunway. Tapi kalau aku pun dapat masuk terus skolah kat US tu aku pegi jer. Good luck DD!

    0
    0
    • Lipstick Hijau says:

      eee…dia ckp ari tu dia belajar biosains kat nottingham la….masa tu melodi or fuhh (x ingat ape program) g tanya dia..

      0
      0
  18. jon says:

    tak yang..i tggu u balik.jgn risau.i setia kat u sorang je.hek3..blaja elok2 ye kat obersea..

    0
    0
  19. jon says:

    takpe yang..i tggu u balik.jgn risau.i setia kat u sorang je.hek3..blaja elok2 ye kat obersea..

    0
    0
  20. kaki_g0ssip! says:

    WAHH GILER JAUH KOT NK BLJR B’LAKON?? NAPE X BLJR SMPI KE NEGERI CHINA JE? HUHU. LAU X HEBAT JGK LAKONAN, XTAU LA NK CKP APE.

    0
    0
  21. bb says:

    gud luck dear!=) nape tk ambek kos yg lagi mncabar sket.baru power.=)

    0
    0
    • Chantek says:

      tu ar.. setakat teknik lakonan buang duit jek pg jauh2.. dlm malaysia pn byk akademik jgk.. see, org yg tk bljr tinggi2 pn blh jd pelakon hebat2.. lakonan ni kena main dgn perasaan.. klu dh mmg hebat tu, hebat la jgk kn..

      0
      0
      • Lipstick Hijau says:

        betol tu….kalau pendapat i, buang duit jer…..ala..atas usaha sendiri pun lakonan boleh gak jadi mantap…tgk jer fasha sandha..awal2 dlu, lakonan memang tahap konkrit…kaku..tp now, lakonan dia mantap jer…. n lagi 1 noorkhiriah…dia bukan ade diploma or degree lakonan tp kalau dia berlakon mantap sgt…kelas A++++++ lagi….

        kate minat sgt dgn science stream….hmm…
        lantak dia la…dia punya duit…dia punya badan….dia punya kemahuan…dia punya impian…..gud luck jer la….

        0
        0
    • kui3 ak xbrsalah says:

      korg nie akan… dye g blaja 2 bkn semata2 lakonan la..adoooaaaiiii…. nape la cetek sgt pkiran korg nie… mcm2 kita ley blaja wey kalo sal lakonan nie… ley blaja sal produksi adoooiii…. jgn la ckp cm org xde ilmu je wey….

      0
      0
  22. aspire5580 says:

    x de aku nak sedih..nak p blajaq mana pun..p la..study rerajin udahle

    0
    0
  23. zzzz says:

    kerana kecewa kot dgn farid kamil… mungkin nak bagi dengar2 dgn farid kamil yang dia nak p jauh2, nak minta pujuk kot jgn pegi…hahahhahah… farid+lisa gabungan mantap!

    0
    0
    • Chantek says:

      tu yg aku pelik tu.. dlu aq dgr farid couple dgn lisa.. tetiba dgr plak putus dgn diana ni.. sebenarnya farid couple dgn sapa?

      0
      0
      • zzzz says:

        farid couple dengan lisa dalam filem je kot. tapi mmg mantap la gabungan dorang dua ni… kalo bercinta btl2 lagi best…ada chemistry… dd tu kdg2 aku tgk gedik je…

        0
        0
  24. dr ally says:

    bkn dlm bdg sains ka dia nak smbung?berapa byk u dia nak blajar neh?confuse aku.

    0
    0
  25. ety says:

    waaaa…die ni mmg cantek~~blajar kat over c..besnyer~~

    0
    0
  26. [email protected] ulAr........ says:

    pe benda la NEGATIF korang ni..
    boleh x doakan yang baik2…..
    .
    NAK BELAJAR PUN SALAH..
    DE DUIT BNYAK SAMBUNG BLAJAR KE OVERSEA PUN SALAH…
    NAK GI BELAJAR TINGKATKAN ILMU PUN SALAH…
    NAK TUKAR COURSE DARI BIOLOGY KE COURSE LAKONAN PUN SALAH…

    PE BENDA YANG BETUL????????

    0
    0
    • kui3 ak xbrsalah says:

      btol3… org nk smbg blaja pon slh..x smbg pon slh..ntah ler wey..x pham ak…

      0
      0
  27. jessica4141 says:

    D, gi sambung belaja ke gi bwk perut…
    huhuhuu.. saje tanye…
    habis je proses ‘belaja’ tu balik malaysia kan??
    bukn nye xde artis dh buat cam tu…
    Kak rock galaksi pun dh bgtau terserempak ‘mereka’ kt genting… kan kat sana ‘dunia ini ana yg punye’….
    tmpt ‘proses anak n buang anak’….. aku tgk dgn mata aku sendiri… ramai ank2 melayu yg gi sana buat2 ank n selesai turun balik rumah… dunia.. dunia…

    0
    0
    • no need says:

      wow, sentap mak baca. he.

      0
      0
    • zzzzzz says:

      to jessica4141,molot tak sayang. derrr! aku pun study oversea. aku tau la mcm mana student2 kt oversea sbb aku hidup bersama2 dgn diorg.

      dan aku nak cakap kat ko:–> WOI!! tak semua student oversea bawak balek perut, buat bayi kat sana la wei. yg bawak perut membusung tu, yg mmg dah sah2 rosak dari tempat asal lagi, kpg asal lagi. akar umbi agama mmg dah tak utuh.

      ko tau x, budak2 yg study oversea tu lah yg biasanya akan berubah menjadi lebih baik. ada yg sebelum fly ke oversea, smyg tinggal. tp bile dah fly, trus berubah jd muslim sejati. yg duduk dlm msia ni je yg xberubah2. ko pehal nak kutuk2? negative thinking la ko. dengki la tu kat DD dpt study oversea.

      0
      0
  28. Oh, ye ke..? says:

    biar la kat dia..bagi aku, kalau kita minat dalam satu bidang tu, kita ambik peluang yg ada n wat btul2..kalau itu yang kita rasa dekat dgn kita..kalau pun dia ambik bidang lain klu dia xboleh wat rugi masa n kos nak watpe…maybe dia pk long term tuk masa dpan dia..muda2 ni la nk belajar n kembangkan bakat..maybe dah tua nnt, bakat yang ada tu akan diberi kpd pelapis muda..

    0
    0
  29. faizal says:

    org yg komen kt sini tau nk jatuh kan semangat je..education 1st! pelakon2 kelas A hollywood dorg semua ade class la weyh!dorg amik class!! D nak jd mcm dorg..nk explore mcm2..kalo stakat bawak watak minah kampung,ppuan gatal sape2 pon boleh…bodoh!

    0
    0
  30. aku pengomen says:

    nanti lau ader scene french kiss cmne hah??? ape2 pon <3 DD!

    0
    0
  31. gold says:

    kalau belajar ok le ..jangan ngandung udah..lepas beranak kata dah habis belajar

    0
    0
  32. gold says:

    like mother like dotter…sapa le sponsor blaja kat sana..

    0
    0
  33. gold says:

    dengar cite suka berhutang..ini mesti kes nak lari dari hutang..daddy mana le yang sponsored

    0
    0
  34. kakchubby says:

    bagus DD sebab nak upgrade mutu lakonan. pastu boleh la share dgn pelakon2 lain pulak. jadi artis yg berilmu mmg 1 kelebihan.
    buat masa sekarang lakonan DD pun setakat boleh tahan. harap lepas ni dpt jadi pelakon gred A+ pulak. aku sokong usaha DD. chaiyok DD!!
    dlm ramai2 pelakon kat m’sia ni aku paling suka & respek lakonan zul huzaimi. mamat ni mmg pandai hayati watak dgn berkesan. yg pompuan aku suka tengok lakonan norkhiriah. mmg dia handal berlakon.

    0
    0
  35. wakaka says:

    makin dekat la DD dgn ak..jgn lp dtg indiana DD!leh date dgn ak..hehe~

    0
    0
  36. what the? says:

    tiada standard belajar dalam Malaysia

    ps: lakonan perlu diasah setiap masa, bukan dengan hanya belajar tapi tidak pratikkannya.

    0
    0
  37. aida says:

    tak faham betul dengan perangai orang melayu.

    DD nak sambung blajar, bagi je lah sokongan. jangan asyik nak hentam sana sini.

    dia nak blajar kat US, ada ler tu sebab2 dia. dia nak international exposure kot, atau mungkin sambil blajar sambil tengok dunia orang ke.

    haish

    0
    0
    • zzzzzz says:

      yess,, betul ckp aida. study x bmakna menghadap buku 24jam. kite study buku juge, study people disana juge, stdy culture diorg, yg baik dijdkn cth, yg buruk jdkn teladan.

      study oversea luas pemandangan n pengalaman. xde la terperuk kt msia je. bukan aper, slagi kite duduk di takuk lame, kite xkn sedar kelemahan diri n negara kite ni. lps hbs study nnti, kongsi2kn lah ilmu yg ada dgn org tempatan. inilah yg dinamakan MODAL INSAN.

      0
      0
    • kui3 ak xbrsalah says:

      yes!!! even ak blaja takat diploma kta kolej je pon..tp ak skong korg nyer pndpt 2!!! pkir bia matang weyh…think +ve la… jgn la -ve sgt la wey… malu la cm nie… ble r shbt2 kwn2…seagama sebangsa ngn ak nk brubah la….

      0
      0
  38. min says:

    tp statement die, wlpn kite sudah menjadi pelakon berbakat…” tu yg xbleh blah tuhh?????

    0
    0
  39. kikilala says:

    Pepandai je korang ckp dia ditaja. Dia cakap dlm kosmo haritu Finas yang biaya kos dia blaja kat sana la wei. Melayu melayu. Tak habis2 nak jatuhkan org. Tak tau malu lansung. Korang tu lagi la xde pape. Sekurang2nya dd tu 19 tahun dah ada karier yg meletopsssss. Gooooo DD. Pedulikkan otak sengkek diorg ni.

    0
    0
    • kui3 ak xbrsalah says:

      memg sengkek hbs..ak rase nie budak2 skola nie… ibu ak ckp..jgn lyn org bodoh…hehhee…

      0
      0
  40. me says:

    aiiikkk,kantoi ke dalam biosains aritu cik DD??huhu

    0
    0
  41. Mr.Satan says:

    hebatnya spm kamu!! hehehe….

    0
    0
  42. Nina says:

    blajar je la dgn x-laki I…xcelent pelakun, bakat natural terlahir tapi so far kutip bini je.Kalo ada suami kelengtong tomato award aku nak tajakan.

    0
    0
  43. Myra Dolce says:

    ade duit sume jadi…
    pe de hal…

    0
    0
  44. LuSelipar says:

    will she be missed?

    0
    0
  45. Unim says:

    LoL.. DD amik biosciene kat nottingham.. saya tau sbb saya student nottingham gak.. And 1 lagi,, DD sebenarnya kena kick dr nottingham sebab fail byk subjek… Kena resit exam pun still xlepas..

    Pape pun gud lark kat DD..Semoga tekun belajar… :)

    0
    0
    • kui3 ak xbrsalah says:

      perlu ke bg tawu 1 dunia yg kaw tawu dd kena kick kua? suke sgt mengaibkn org…

      0
      0
    • me says:

      haha..btul tu unim…coz sy jugak salah seorang student bioscience in microbiology, but now dah keje..so sy tahu mcmane tough this course..huhu,so mybe ada paper sangkut..huhu…i guess…..sorry DD kalau silap =P

      0
      0
  46. bie says:

    die nak further study pun korg nak kutuk?bukan salah pun, tak kisah dulu die ade repeat paper ke, dismiss ke,haish tak faham la, anyway good luck dd

    0
    0
    • kui3 ak xbrsalah says:

      btol bie… org sumer x perfect la… kegagalan bkn brmakna hdup kita tamat…

      0
      0
  47. Anonymous says:

    Ape jadik pada course bio yg ambik kat uni apa ntah nama nye tu.sangkut ke?

    0
    0
  48. lolyat gang says:

    diana danielle
    mmg cun tp perangai mcm budak2

    0
    0
  49. Kurus says:

    pergi la DD
    aku restu pemergian mu dengan rela hati
    adalah lebih baik dari lama kelamaan org naik bosan pulak.. sebab bakat jugak yg kekal sepanjang zaman

    berlakon ni bukannyer posing jerk

    0
    0
  50. Kurus says:

    seriously n sincerely aku nk confess

    kadang.. aku rasa nk persilakan jerk org2 yg dalam industri tetapi tk berbakat.. atau setakat bakat ciput.. tu meletakkan jawatan jerk dengan hormatnya..

    sebab aku ni bayar karan, bayar service.. bayar tiket..etc
    aku tk kuasa nk layan cerita ‘luar’ dari screen yg aku tengok tu.. sebab aku bukan Tuhan nk judge orang.
    aku hanya ada ‘kuasa’ nk judge dari apa yg aku tengok kt layar persegi atau pentas tu jerk. sekian. terima kasih.

    0
    0
  51. Wak Lu says:

    wat everla..i wish u gud luck DD..berbakat or x..org lain xboleh same mcm kite n kite xboleh same mcm org lain..yg penting fikirkan tentang mase depan u….gud luck gurl….muahxoxoxoxoxoxo!!!!

    0
    0
  52. goodbye my love

    0
    0
  53. nadya daniele says:

    wan maimunah study kt Universiti No Way xkecoh pown… apa daaaaaa

    0
    0