Written by Bella | April 23rd, 2015

“ Jangan jadi bodoh” itulah kenyataan Sharnaaz Ahmad kepada mereka yang sering mengatkan imej berjambang beliau menyerupai Wak Doyok.

Sudah berkali-kali beliau menafikan dakwaan beliau sengaja meniru imej Wak Doyok, nampaknya Sharnaaz sudah tidak dapat tahan lagi dengan segelintir peminat yang  sengaja membuat beliau bengang.

Menerusi kapsyen didalam foto yang dimuat naik oleh beliau hujung minggu lalu  di laman Instagram ia jelas menunjukkan dirinya tidak mahu disamakan dengan orang lain.

I may not be the best person uvd met in your life, but if u did, im sure ivd done even 1 good deeds to your life.. I grow long beard not curl mustache.. So jgn jadi bodoh :) salam hujung minggu..

Seperti kata Sharnaaz Ahmad ada bezanya jambang beliau dan Wak Doyok. Seperti yang anda semua maklum, Wak Doyok melakukan pelbagai jenis fesyen untuk menggayakan misainya dan bukan jambang.  Wa memang respect dengan brader Sharnaaz yang tidak hipokrit dan berani untuk menyuarakan pendapatnya.

Sumber Berita: Instagram Sharnaaz Ahmad

56 responses to Jangan Samakan Jambang Saya Dengan Wak Doyok- Sharnaaz Ahmad

  1. Anonymous says:

    Hal menyimpang janggut/ jambang yang pada asalnya sunnah Nabi dijadikan pun nak dijadikan bahan……

    0

    0
    • anonymous says:

      tak setuju cara dia reply macam tu kat budak tu. dia hanya samakan, bukan ada hina2 pun. apa salahnya reply “jgn samakan saya dgn wak doyok”?

      x pasal2 panggil org kera bukit.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Betul. Aku x kisah la klu dia ckp mcm tu reply kt org kutuk dia. Ni bdk tu kata mcm wak doyok, spontan kot dh mmg nmpk sama bila skli pndng. Dia cuma ckp mcm wak doyok je, nmpk bdk tu just ckp mcm biasa2 je pun. Lain la klu dia ckp tiru wak doyok. Ksian bdk tu. Ckp je la, jgn samakan sbb sbnrnya x sama ke ape ke, ini mcm bdk2 pmpn tacing lebey. Suka gk sharnaaz ni wlupn x minat, hrp yg ini kesilapan je, klu ni mmg perangai, cpt2 la ubah bg elok ckt.

        0

        0
        • One Direction says:

          dah memang sama macam wak doyok,,, terima jelah kenyataan.

          0

          0
        • mutiara says:

          kan..takde pun ayat budak tu hina die ke..kate die tiru ke..die just tulis macam wak doyok..
          suke2 hati2 kate org kera..adui..cakap la elok2 tak boleh ke..sombong sgt.
          normal kot kalau macam sama..contoh la, pakai baju abpbh tu sama macam kerabat raja konon..tak pulak die marah, tapi mintak maaf.
          pls grow up dan jgn touching lelebih..

          barui budak tu tulis camtu, agaknye kalau budak tu tulis die macam kera, mau meroyan sharnaz neh

          0

          0
        • sekadar tersenyum says:

          tebal sangat janggut nya. nabi pun x suruh simpan jambang hinggakan kutu2 dan hama2 pun boleh buat perkampungan….

          0

          0
        • tupperwarepink says:

          dia x nak disamakan dgn org ada gosip gay kot..

          0

          0
      • puding jagung says:

        sunnah nabi HANYA suruh simpan janggut jer sejemput yang di jaga rapi BUKANNYA simpan misai and jambang sampai penuh muka macam tu. Yang tu pengotor namanya.

        0

        0
      • Jemah says:

        betul, aku pun tak setuju. dia ni kasar betul mcm takda adab. and sikit2 nak melenting.

        0

        0
        • Anonymous says:

          biasa la mamak penang gigi karat…makan kari byk…rempah tu kan buat darah jadi panas.

          0

          0
    • zuanzuan says:

      mmg kita tak perlu jadi hipokrit, tp keperibadian dan akhlak semasa membalas teguran org sangat penting lebih2 lagi ko artis. Budak tue kata janggut ko mcm wak doyok (manusia) tp ko balas dia sama mcm kera (binatang).Adil ke?. so kalau ND lala reject ko as bakal menantu jgn la pulak marah sbb ND lala tue pun cakap direct sbb tak bersikap hipokrit mcm ko. win win

      0

      0
      • lempeng pisang nyioq says:

        setuju…. memang dia suka bashing pengomen InstaGram dia… kalau dah artis, silalah jaga adab dan tatasusila… menjawab balik macam apa lagi.. kalau tak salah skrg tengah buat bisness jual collagen.. kalau dah kita tu orang bisness..elok2 la sikit layan orang/ peminat …sopan santun sikit..baru orang suka, baru berminat nak beli produk kita.. langsung tak ada communication skills la dia ni..

        0

        0
    • Lagu Terbaru says:

      Semoga di berikan pencerahan akan kebenaran

      0

      0
      • Anonymous says:

        kojaq sungguh.
        budak tu bukan samakan dia dengan binatang pun, yang nak kata kat budak tu kera bukit buat pa?
        jenih lelaki camni, panas baran dan suka melenting.
        minatk dijauhkan dapat suami camnih

        0

        0
  2. shilaamzah says:

    Bajet hot sgt jew

    0

    0
  3. Anonymous says:

    apa salahnya org kata sama mcm org lain..ckp yg baik kan boleh.. perasan bgus sgt sharnaz bulu ni..

    0

    0
  4. minah jambu sayang nenek says:

    idop umno ! idop jalur gemilang ! idop pak najib ! idop 1malaysia ! lov u pak najibbb…

    0

    0
  5. hi says:

    he got no chill.

    0

    0
  6. Anonymous says:

    tp mmg btul pun cam wak doyok…maaf jgn kera kn sy

    0

    0
  7. tak kisah lah jambang mirip siapa. tapi saya rasa sharnazni memang ada bakat berlakon. lakonan dramanya semua menjiwai watak

    0

    0
  8. anon says:

    Tak kiralah ape pun, sharnaz ni mmg jauh lebih hensem dari doyok tu….

    0

    0
  9. whateva says:

    OMG…how rude. It’s not even an outright insult. He’s the real kera bukit.

    1. Kerana biadap. Kalau tak pandai nak jawab diam ajelah. Mamat kamarul tu pun bukannya mengutuk.

    2. English grammar berterabur. Jangan nak poyolah dan menjawab dalam bahasa inggeris kalau tak reti.

    But yea….he’s a kera bukitkan manalah nak tahu beradab dan berbahasa english.

    0

    0
  10. Sharnaaz koyok moyok gigi kuning says:

    Macam wak doyok je..bela jambang nak cover mulut kecik,gigi kuning isap cigar macam nak tertelan je.sebab mulut kecik.lolo je bagus mulut puaka cam tu.

    0

    0
  11. aku cantik says:

    apa benda la beautifulnara. respect? adab pun tak ada. apa wajarkah dia mngkera kan org sedangkan org tu bkn mngata dia mcm beruk etc. jgn konpius between berani jujur dgn rudeness. sharnaaz should learn about respecting people jika mahu dihormati. dah mmg doyok buat jmbng as his identity. u can’t avoid being compared.

    0

    0
    • lempeng pisang nyioq says:

      setuju sangat …. he`s being rude …arrogant dan sombong pun ya jugak.. tak lama la kot dalam industri ni kalau kekal dengan perangai macam tu.. sayang bakat ada.. artis ni kadang2 lupa..yang bagi bakat, rezeki, populariti tu semua kerja Allah.. belajar sikit PR kalau nak bertahan dalam industri ni.. tengok Shaheizy Sam, Shah Iskandar pun ok layan peminat or haters..relaxla brader..brader relax..

      0

      0
    • Aku pun cantikk says:

      akak setuju sangat dik..!! Comment kau bagus

      0

      0
  12. shilaamzah says:

    Kalau betul2 nak unik and xnak kene cop mcm wak doyok ape kate you bela bulu ketiak. signature gitew. kompem xde sape nak lawan. X gitew? Patah seribuuuuu hatikuuu.

    0

    0
  13. lempeng pisang nyioq says:

    Bila dah jadi artis..apa kita buat, apa yang kita cakap, apa yang kita pakai apa yang kita komen kat Instagram semua jadi bahan perhatian umum…. so Sharnaaz…silalah jaga adab dan akhlak anda.. kita ni kena cerdas sikit walaupun tak belajar tinggi .jangan suka suka panggil orang ‘bodoh’ dan ‘kera’.. akhlak, attitude dan class kena ada..ok.. baik pi belajar communication skills dan PR dulu..kalau rasa nak survive lama dalam industri ni..

    0

    0
  14. dina says:

    sama ke tak…ada org kisah?

    0

    0
  15. chek mek molek says:

    org utara mmg bahasa kasar sikit…tambah yang suka dok melawak (gurau)…org kata gurau kasar. kalau dgn kawan2, tak rasa pun dia menghina tp mungkin dgn fan, dia x blh gurau kasar mcm tu noo…sbb org tak faham cara mcm tu.

    0

    0
    • indah says:

      Saya orang utara. Bagi saya Sharnaz tu bukan bergurau. Itu kurang ajar namanya. Gurau kasar orang utara takdalah tiba2 saja nak panggil orang kera.

      0

      0
    • mutiara says:

      hagakkk sikitt kalau nak memback up tu..kasar dnegan kurang ajar jauh beza

      0

      0
      • Anonymous says:

        woi, kalo ko tu rapat dengan orang tu, adik bradik or kwn yg btul2 rapat je yg kita bole nak gurau cmtu.
        ni tetibe ko tak kenal dia, pastu nak cakap orang camtu.
        ko suka ke?

        0

        0
  16. saya bukan kera tp kyra lydia says:

    setahu aku wak doyok yg rajin berfesyen jambang mcm tu..so x slh org ckp mcm wak doyok…dh mmg mcm wak doyok..kembar wak doyok la sng kate….bukan nak kutuk pun cume sekadar ckp jer….tu pun nak melenting…aptb!!!jgn kera kan aku dh ler…

    0

    0
  17. melati says:

    typical artis msia..kalo org kutuk atau komen baru mati2an reply sampai keluar perkataan x sesuai tapi kalo peminat puji, wish, atau tanya..harammmmm nak reply

    0

    0
  18. ganja says:

    Kite ramai-ramai plak cakap dia bodoh. Nak tengok dia reply tak.

    SHARNAAZ BODOH.
    SHARNAAZ BODOH.
    SHARNAAZ BODOH.

    0

    0
  19. dida says:

    kalau saya kata macam nick wooster mesti sharnaaz tak marah

    0

    0
  20. rita says:

    sharnaaz…tlg la buang jambang tu….dh mcm kera bukit la awk ni…

    0

    0
  21. hehe says:

    kalau cam nie kamarul bleh saman sharnaz la cam kes black ..

    0

    0
  22. Koko Chanel says:

    Mmg mamat ni poyo…prasan artis kelas A agaknya. Pnh ada seorg fan yg brtaraf akak2 komen biasa2 jer psl gmbr dia potong jggut…dia reply akak tu; ska mgomen ig org dan srh jg tpi kain sndri hmm. Aku yg mbc pn hran apasal lh mamat ni sentap. Aku yg tgh dtg bulan pn tk fhm apa yg dia nk sentapkn. Sharnaz oi, ko tu bkn tkt artis tp businessman, mulut jgn mcm org kna skit mroyan. Org business mulut tk blh puaka.

    0

    0
    • lempeng pisang nyioq says:

      ya betul..dulu saya follow instagram dia..lepas baca cara dia menjawab balik komen fan dia..mmg unfollow terus.. berlagak minta ampun…kira baik dan bersyukurlah ada fans yang follow instagrm kita..itu menunjukkan orang ambil tahu pasal kita, hargai bakat kita dan ingin tahu perkembangan kita…tak bolehka layan orang elok2 dgn perkataan2 yg elok..betulla cakap ND Lala –>bahasa kita menujukkan sikap dan peribadi kita,<–yang ni aku setuju…..kalau terus sombong dan cakap kasar dan kurang ajar macam ni..orang boleh naik meluat ..business pun boleh melingkup …syarikat produk berjenama pun tak hingin nak amik artis macam ni jadi duta/jurucakap produk diorang… .

      0

      0
  23. safiq copot says:

    _ kamarul tu mesti bangga sharnaaz reply komen dia hahahaaa

    0

    0
  24. shea says:

    kau hensem, serious i like

    0

    0
    • Anonymous says:

      hensem tapi kurang ajar buat apa.
      lebih baik yang takde rupa tapi tinggi budi pekerti.
      orang boleh hormat

      0

      0
  25. hobo says:

    Muka macam pelir syphilis tak cukur bulu.

    0

    0
  26. Seri says:

    Mohon Sharnaz masuk kelas English…x paham aku status yg dia nak sampaikan…cakap bahasa Melayu pon boleh…entak entah dak kamarul tu lagi power BI nyer…

    0

    0
  27. dotdot says:

    fmily i pon from utara,tp xde bhasa mcm sharnaz,common…pmint tu xsmekn shanaz dgn beruk pin,n bg i komen tu ok je,so no need la shanaz ckp mcm tu wpon nk bgurau…kwn i dr melaka n johor pon xde nk bhasa kasar like shanaz…

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Aku pun da xminat mamat ni skunk ni.kurang beradap..menymph……masalah jiwa…

    0

    0
  29. mojo says:

    Bila sikera bukit nie bersuara acacah bagus.ingat orang nak pandang dia gengster kera bukit.tak tahu pulak aku ada kera kat atas bukit.biasa tengok kat atas pokok..ooo.yang berjambang tulah kera bukit rupanya.

    0

    0
  30. Evaah says:

    Kalau lelaki jenis baran ni memang pangkah la kalau nak buat suami…..

    0

    0
  31. terimakasih gan infonya

    0

    0