Written by serenity | February 21st, 2013

Hari ini melalui Harian Metro, seorang lelaki yang hanya mahu dikenali sebagai Ramli (bukan nama sebenar), menyatakan yang Fizz Fairuz tidak bersalah berkisar pertunangan secara senyapnya dengan seorang wanita dari Kuantan bernama Azlyn Massiela.

Fizz mengetahui tentang perkahwinan tersebut dari kawan kepada adik Azlyn Massiela empat hari selepas pertunangan, lantas memutuskan pertunangannya Ahad lalu.

Jangan salahkan Fizz dalam hal ini kerana dia mangsa penganiayaan dan penipuan. Saya cukup mengenali wanita itu kerana dia isteri yang ‘sakit’ selepas lapan bulan hilang ingatan.

Ramli yang berusia 40-an mendakwa, Azlyn bertindak demikian kerana kesunyian akibat kurang perhatian dari dirinya yang sering sibuk dengan perniagaan dan jarang meluangkan masa dengan Azlyn kerana tidak mahu perkahwinan mereka diketahui isteri pertamanya. Dia hanya berjumpa Azlyn beberapa kali dalam sebulan.

Wanita itu isteri kedua dan diakui ia kesilapan saya bernikah dengannya tanpa memaklumkan kepada isteri pertama serta keluarganya (keluarga isteri kedua).

Namun tidak disangka, perkahwinan di Thailand memberi kesan negatif kepada Fizz, sekali gus memburukkan namanya.

Ramli menambah, perkahwinan mereka tidak didaftarkan di mana-mana pejabat agama dalam negara, tetapi Azlyn masih isterinya yang sah. Ramli turut menyatakan yang dia menyediakan nafkah, tempat tinggal dan kenderaan untuk Azlyn, malah wanita itu turut menggunakan telefon bimbit miliknya untuk membuat temu janji dengan Fizz.

Ramli tidak menyalahkan Fizz langsung tentang apa yang terjadi, dan dia meminta masyarakat agar tidak terus menyalahkan Fizz.

Begitu pula ceritanya dari pihak usahawan yang mendakwa suami Azlyn. Nah, sekarang terserah pada anda untuk membuat penilaian.

Baca Yang Ini Pulak:-

271 responses to Jangan Salahkan Fizz Fairuz – Suami Azlyn Massiela

  1. Anonymous says:

    macam2…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 1
    • toma rei says:

      ish makin haru ni. da mcm keluarga 69!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 72 Thumb down 1
      • Farouq says:

        Blog nara ni pun dah jadi mcm Novel.. Siap ada sambungan cerita lagi. Sungguh! Dramatic!

        Para pembaca, jom kita terus baca apa kesudahan “Novel” ni. Best selling ni kalau di pasaran! -Sorry off topic. Confuse agaknya.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 92 Thumb down 1
        • ting tong says:

          pape pun kisahnya..point nya Fizz curang sbb melayan perempuan itu..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 120 Thumb down 0
        • julia perez says:

          gue ngak nyangka di melesia ada sinetron, lebih hebat dibandingin dgn sinetron indon, gue sendiri yg baca pusing dong, gue pikiran nanti akan ada watak baru…watak tok kadi thailand, istri no.1, mau kasi suspen lg tambah watak tok bomoh, waduh2…berapa episode semuanya ini tuan director, bg dikit aja…penat dong

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 146 Thumb down 4
        • Dewi Sisik says:

          Jupe, loh bisa pegang peran sebagai Istri No.1 dan dewi persik bisa jadi yg no.2.. Bisa hangat nih sinetron nya.. Ayo! Kita tonton aja gimana kesudahan nya

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 62 Thumb down 1
        • amoi says:

          Aiyo…dah x tahu mane yg betul mana yg salah…Laki bini kuarkan statement..mmg masalah jiwa laaa..

          Inilah masalah akibat kekurangan ilmu agama..ALLAH dah bg alquran utk dijadikan rujukan…tapi kita semua lalai n amik mudah dgn perkara2 mcm ni..sedeylah…

          NARA : tolong check la setting..knp thru mobile xleh komen n bila bukak thru desktop pun still kene view cam mobile!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 64 Thumb down 0
        • julia perez says:

          dewi sisik..kok gue jadi istri no.1 sich..? ngak mau arh…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          aku pun pelik gila.hilang ingatan ni boleh hilang part yg tertentu je ke?…ingat pulak dia kat mak bapak dia.dia hilang ingatan yg dia dah kawin je ke atau laki dia bomohkan dia bg dia lupa yg dia dah kawin supaya dia x serang bini no 1 or buat apa2 kenyataan tentang perkahwinan mereka.hmm..mungkin…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 1
        • Lembu Gemok says:

          diorang kawin/bertunang yang mengaitkan keluarga masing ni suatu permainan kot..ini realiti laa woii..main2 lak..memalukan keluarga kot..adoiii..FAIL lagi sekali di sini..

          *btw kenapa page BN ni kadang2 jadi mobile sites walaupon baca kot pc?ni pon FAIL gak..Nara please tgk setting balik!!!TQ~

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 1
        • suhan movie sdn.bhd says:

          boleh masuk slot AKASIA nih…hero n heroin kapel, lepas tu pihak ketiga muncul rampas hero..hero n pihak ketiga bertunang.. heroin dpt tahu hero bertunang…hero berusaha nk putus prtunangan…reka citer kena bomoh, tiba2 watak baru muncul ( laki pihak ketiga)…klaim pihak ketiga tu bini dia n hilang ingatan..
          bersambung minggu depan…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 87 Thumb down 0
        • lalalila says:

          aku yg jd bingung kes diorang nie..sape yg propa sape yg auta kite semua xtau..xsabar nk tunggu kesudahan cerita nie..ape2 pn almy skrg mesti rasa lega sb die xde sebarang masalah dgn diorang nie..aku cume nk ckp PADAN MUKE KORANG..buat taik kt almy..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
        • Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 12
        • ddd says:

          dalam banyak2 drama…antara rita rudaini n aidil, shila amzah n amir amzah n shahnaz, fizz fairus n ex tunang n suami ex tunang.

          drama ni la yg paling sampah…mcm x logik pun ade..mcm dirancang pun ade,,, mcm bodo pun ade..start dr fizz, ex tunang, suami ex tunang tu sampai lah ke keluarga pompuan tu sumer pelikkk…tp xde benda mustahil lam dunia ni..klu lah betol smua yg berlaku dlm drama ni aku syorkan fizz mandi air bunga la..malang bebenor…

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
      • asalnkkomenkuamobilesiteviewbodo!! says:

        apa susah, fizz, pompuan tue n laki dia si ramli tue, buat je sumpah laknat..mcm kes anwan n saiful tu…tgk sape betul sape pembohong kaki putaq alam…amacam?? ada bran???

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • lalalililulu says:

      perghhh … besar dose ko kt laki ko to lynnnn…slagi laki ko xmaaf kan ko , xcium syurge tau…!!! nk sedap je ko nieee … APTB !!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 8
      • Faridah Syam says:

        aku harap sgt benda2 ni dapat dijadikan pengajaran kpd lelaki yang nak berkahwin lebih dari satu! Kalau tak mampu nak handle atau nak control isteri pertama… baik tak payah kahwin lebih! Layan je lah muka kertu tua bangka tuh!

        Hello? awak tu lelaki! awak ada hak nak kahwin lebih dari satu! tapi pastikan semua tahu! perkahwinan adalah perkara yang mesti diheboh2kan (seperti mana Ustaz Azhar selalu cakap)

        Bila dah jadi macam ni, awak betul2 menyeksakan hati isteri kedua… Maaf cakaplah… Nafkah batin kalau lelaki tak boleh nak bagi, memang benda ni boleh jadi gilaaa, hilang ingatan!

        Jangan seksakan hati dan jiwa seorang perempuan!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 64 Thumb down 4
        • cik katty pinggang kerengga says:

          betul ker klau x bagi nafkah batin…perempuan blh hilang ingatan??? ada bukti tak yg boleh kukuhkan statement tu, mcm pelik jer

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 4
        • Anonymous says:

          aku rasa laki dia bomohkan dia bg hilang ingatan kot.wahaha…

          Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 4
        • NORA says:

          berkahwin lebih satu bukan hak lelaki tetapi amanah yang diharuskan hukumnya bila ada rukhsah atau keperluan. Dengan syarat lelaki itu berkemampuan dan boleh berlaku adil

          kalau dengan seorang isteri pun tidak mampu dibimbing, kenapa berani2 nak beristeri lebih?bukan setakat syurga dunia perlu disediakan tapi juga kena timbang tara mampu ke pastikan sebesar mana keluarga di dunia yang dimahukan mampu di bimbing untuk2 sama tempah tempat di syurga?

          Kalau niat memang nak memuaskan nafsu dengan yang muda2 dan indah dipandang mata sahaja memang mudahlah melupakan pengorbanan susah senang bersama dengan muka kertu bangka….

          Lelaki mana yang tak mahu berkahwin lebih? Tapi tidak semuanya yang merealisasikannya. Bukan atas dasar takut pada yang muka kertu bangka tapi lebih atas dasar menghargai dan mensyukuri apa yang ada lebih dari apa yang di inginkan nafsu semata.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
        • Anonymous says:

          ni mesti bini no 2 ni..apasal plak la nak labelkan si isteri pertama tu kerbau tua.

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • EMAK NANA says:

          YANG PEREMPUAN KENA LAH SEDAR DIRI…..KALO DH JD BINI NO.2 KENA BYK SABAR…BKN KENA KAWIN PAKSE PON, AWAK YG PILIH JLN HIDUP MCM TU…….JGN NK SALAH KAN SUAMI KE, BINI NO.1 KE…BYK2 LA MUHASABAH DIRI.. KALO RASE BAKAL SUAMI TU BACUL, JGN GATAL2 NK KAWIN, CARI JER ORG LAIN,,,

          Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
        • miera says:

          aah that’s it !!!!!!!!! mmg betol..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ape nak jadi dgn artis msia ? says:

        padan muka si betina ni…..mestilah “hilang ingatan” kerana dosa yg dipikul akibat bermain cinta dgn suami orang dan mengahwini suami orang tanpa diketahui bini pertama, kahwin senyap2 pulak tu tanpa pengetahuan keluarga, kehidupan berumahtangga yg kena “dirahsiakan”, mana tak jadi gila… lepas tu yg si jantan bujang pulak bermain cinta belakang girlfriend yg sedang menanti utk dilamar… bila pulak si jantan bujang ni nak claim “hilang ingatan” jugak?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
    • kamelia says:

      mane satu betol ni? :3

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        aku raser perempuan ni yg x betol.. dr skolah lg dia ni kaki penipu,,, so aku x heran kalo perempuan tu nak menafikan macam2.. bajet lebeyy..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 3
        • Anonymous says:

          mcm citer tamil berbelit2…pening btoi lah

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 1
        • ehh says:

          awk ni mcm knl je dgn lynn.jd nya lynn ni ada adik ke tak?di phk lynn ckp dia ank bongsu.phk lain ckp kwn adik dia yg pecahkan rahsia ni.ada adik ke xde ppuan ni?

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 1
        • nugget says:

          kalau org tu benar buat apa takut kan, kita tgk nanti…dia sembunyi pun, kebenaran akan terbongkar jugak, pendek kata klau ada masalah jgn lari..yg lari tu LOSERRRR

          Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
      • We can read, see what’s happening and follow the story.
        tapi kalau nak percaya pada mana2 individu…
        we can’t simply believed everything that we have ever heard, or anyone and justified them.
        because we don’t even know the truth.
        Just wait and see what will happen next.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 4
        • Sipot says:

          Hmmm.. Kalu bkn laki ko.. Sue je laki.. Dia x de adek. Tp ade kakak beza setn dr di

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Konpius says:

      Pulak dah… apa sebenarnya terjadi ni? Akak konpius ni..konpius!! Mcam tengok perlawanan ping-pong dah.

      Aku , kau dan dia

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 0
    • MissB says:

      ni gosip ke drama swasta?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
    • gegurl says:

      aku dah peninggg!… fizz salahkan azlyn… azlyn salahkan fizz… “suami azlyn” bagi kenyataan… mak azlyn pun bg kenyataan… apa2 pun almy nadia ttp jadi mangsa bila dikaitkan dgn penjelasan fizz dan azlyn dlm paper smlm n hari nih.. #aku sambung peninggg#

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 1
    • cik embun says:

      Seriously kelakar!! weyyy inilah yang dikatakan engagement of the year!!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 2
    • X suke lak dgn fizz says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 40
      • aku lg xsuke engko says:

        dh terang2 NIKAH SENYAP2..hanya lynn u tu dgn suaminyer je yang tau.masih nak bela dia lg..meroyan ke ko?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 6
      • Anonymous says:

        2 yg ko tahu..yg ko xtahu cm ne plak..ko igt semua bnde nk citer kt org ke terutamanye ko??!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sunshine says:

      hurmmm perempuan tu sakit hilang ingatan??? dasat jgak tu… x tau la mana satu yang betul yang penting almny nadia tgh goyang gerudi.. bukan masalah dia.. heee

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 1
    • hijau says:

      drama melayu tv3 satu plissss!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
    • eyre says:

      Apa pun masalahnya.. nasihat untuk anak2 prp..kalau nak buat apa pun..fikirkan lah perasaan ibu dan bapa.. mcm prp ni..menangis2 hilang ingatan pun tak guna..dulu time ada ingatan elok Allah bg tanak pikir sebelum bertindak..skrg dah jadi masalah..lain kali pilih la hidup berlandaskan agama islam..Allah dah bg jalan agar hidup tak susah..skrg tgk apa jadi..? isteri orang yang sah..bertunang dgn jantan lain?dunia akhir zaman betul..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
    • Miamor says:

      teruskan drama ramly,azlyn dan ff..lepas ni tunggu sapa pulak nak keluar kenyataa.
      hazab betul..perempuan2..jaga la diri..jgn malukan mak n ayah laa..yg paling kesian family la..mana nak letak muka..majlis tunang buat meriah sgt, tp tak tahu anak dah jadi isteri org.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      senang cite suami si azlyn ni tunjuk lah bukti yg dye memang suami sah kpd azlyn. kalau dh ada bukti kukuh&sah xde lah cite brpnjangan.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 0
      • tolong baca dgn teliti says:

        dh ramly ckp perkahwinan xpernah didaftar kan,xpaham ker???

        Hot debate. What do you think? Thumb up 17 Thumb down 8
        • tolong berfikir says:

          Benda ni mmg macam sinetron..kalau betol dia suami Azlyn, tunjuk kan laa bukti.even kalau kawin kat siam pun, x kan lah xder apa2 dokumen?..xkan la dorg x payah sign apa2 bila nak kawin?..xkan laa xder pic?..sbb klu nak ikot undang2,kalau nak daftar kat m’sia pun, kne gak bawak dokumen asal perkahwinan tu..so, kalau betol dier suami Azlyn, scan laa apa2 dokumen pastu tunjuk la kat kitorang..kalau takut kantoi dgn bini dier,kabur kan laa nama dier..n bulat kan nama Azlyn tu..
          Bila dah jadi mcm ni, mcm2 kemungkinan ada.contohnye:
          1. Azlyn memang hilang ingatan mcm dlm movie, Azlyn mmg menipu sbb nak cover line dier yang dah nak terbongkar tu. Azlyn mmg dari kecik ada penyakit penipu yang kronik atau sakit mental di tahap awal
          2. Fizz mmg ditipu n disihir atau fizz mmg nak kaver line cemerlang atau fizz nak balik pada Almy atau fizz da bosan kne tipu dgn Azlyn so tpaksa buat cara mcm ni utk nak blah
          3. Ramly burger tu mmg sah suami Azlyn atau sebenarnyer bukan suami pun tapi dibayar oleh sesiapa utk mngaku jadi suami Azlyn utk tujuan2 tertentu atau pun apa2 saja lah alasan…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          wpun x pernah dftr…tp sijil nikah thailand punye kan ptt nye ade

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 0
        • kau yg kena paham balik says:

          walaupun tak pernah didaftarkan sekurang2nya tempat dorang nikah tu mesti la ada simpan maklumat perkahwinan dlm bentuk bertulis kan walau sehelai! takde satu agama pun kat dunia ni yang kahwin takde bukti bertulis!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 1
    • bilasayahilangsabar says:

      setan punya mobileview nara ni!aku sakit hati gila!
      menguji kesabaran betul!nara!kau ni baca tak org complaint pasal mobileview ni.. aku online guna pc!tak guna phone!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 60 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      “malah wanita itu turut menggunakan telefon bimbit miliknya untuk membuat temu janji dengan Fizz.”

      yg ko sebagai suami kenapa biarkan je bini ko berhubung dgn fizz kalau betul bini ko tu hilang ingatan, ko yg patut leraikan semua ni sebelum bini ko ngan fizz bertunang!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 57 Thumb down 0
    • mart says:

      Aik?aku egt sinetron indonesia je mst apa part wajib hlg2 ingatan ni..huhu..Mn2 phk y rs diri die di phk y btl n teraniaya, byk2 laa bedoa semoga Allah swt permudahkan jalan kebenaran..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    • Olga says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 34
    • macam macam says:

      hilang ingatan pulakkkkkk

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Akak Z says:

      Jangan2 c suami a.k.a Ramli ni adalah watak ciptaan Fizz Fairuzz.. kekeke apasal yg kononnya c suami ni nak backing fizz fairuz pulak.. adeh

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      ikut lah ugama yg betul

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. fiqa mohammad says:

    heh.. first =) fizz ni pun satu, in the first place kenapa dia melayan perempuan ni.. perempuan ni pulak.. memang gila la.. mazhab mana yang bagi perempuan ada 2 husband.. memang gila kentang betul.. almy, hats off.. =)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 2
    • robo says:

      u bukan 1st place..cuba lg ye

      Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 16
    • Melati says:

      entry sebelum ni katanya Fizz kene Mandrem?

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • LESONG says:

      KO FIRST? OK, PI TERJUN BANGUNAN.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 17
      • qaak says:

        bukan maksud dia komen first…maksud ‘in the first place’..yang utamanya, kenapa yang si fizz ni layan pompuan tu le

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 0
        • sos cili says:

          bebal btul la dorg ni..in the first place pun x paham apa..kena bomoh ke hape ni hahahahaa

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 1
    • bunga says:

      aku pun duduk mencari tang mana dia cakap dia first =.=’ . pantang nampak perkataan first lah korang ni . hahaha

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  3. rama-rama says:

    haaa sudah.. dah mcm drama spektra ni.. next!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  4. agaga says:

    aiyoyo. ini macam pon boley jadik ka? (-__-“)

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  5. Almy Nados says:

    Pulok da??? Mana satu betul nie?

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  6. cun says:

    1stttttttttt..kekke org slalu wat, aku nkw at gak

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 5
  7. ahmad says:

    seorang lelaki yang hanya mahu dikenali sebagai Ramli (bukan nama sebenar),…cakaplah nama sebenar kan senang..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      takut bini pertama tau la tu..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 53 Thumb down 0
    • MissB says:

      kau nak google laju2 ke?kahkahkah

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • keledek says:

      dia kan usahawan. takut effect bisnes la tu.. atau takut bini pertama hahahaha pelik la apesal dia nak kawen dua kalau dia tak mampu luang masa dgn bini no.2 dia? no.2 tu stok utk sedap je ke? yg lelaki buat pompuan mcm touch and go, yg pompuan sudah tentu kerana hartanya. kahwin atas nafsu syaitan la korang berdua ni kan syaittoooooonn

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  8. miss mong says:

    eh kejap tk kawin kejap dh kawin..naik menyampah dh cite dorang nih.almy jgk yg bahagia..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
  9. toma rei says:

    ish makin haru ni. keluarga 69!!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  10. saliza says:

    hmmm… definitely extremely confusing… who’s telling the truth..? only Allah knows.. wallahuallam….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
    • ddd says:

      ramli pun bongokkk….keluarkan lah sijil kat siam tu..bukannya kalu xdaftar kat malaysia xde sijil dr siam..blurkan name ko, itu pun payah.. sumer nk kene diajor kalu dah namenye org tua ni..haha..dah lah name brand burger..hihi

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 60 Thumb down 0
  11. terbaik says:

    bagus lah macam ni. Jadikan pengajaran

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  12. bomoh says:

    adakah ‘ramli’ ini org upahan fizz? kadang2 manusia ni lupa yang tuhan tu ada..Maha Mengetahui segala isi langit dan bumi.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 13
  13. mael says:

    INI SEMUA POYO!!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
  14. kiah propa says:

    bila da jd mcm ni..mesti ada pihak yg betul n salah.jd kepada yg salah n memfitnah 2..hanya ko je yg tau..n tanggung la dosa fitnah yg amat besa 2..dunia2..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  15. Kak Long says:

    Pehh..giler ahh..Sorg ckp cmni, sorg ckp cmtu..
    mana satu yg betul ni entah..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  16. orang says:

    sian dia hilang ingatan..turut simpati

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 4
  17. melora says:

    zaman sekarang kena hati-hati kalau nak pilih teman hidup.. semua manusia ada rahsia masing masing. kalau betul la cerita ni.. kesian fizz fairuz..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
  18. Anonymous says:

    Macam tak logik je. kata 8 bulan hilang ingatan. tapi sebelah pihak lagi bgtau setahun dah couple. hrmmm!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 2
  19. lovely says:

    nak kawin 2 tapi tak bertanggungjawab… sian pompuan nie, lps dituduh buat mandrem, nie dikata hilang ingatan plak… kesian dia….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 5
  20. saya lalala... says:

    semua ni poyo!!! pelakon2 drama yg sakit mental!! huhhh…. perkahwinan dijadikan bahan jenaka! gilak!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  21. FF - ikan buntal says:

    makin haru biru…mkin putar belit… makin complicated… pas ni spe nk wat statement. adakah ibubapa 2blah pihak? atau mahkamah yg akan menentukan dan bilakah kebenaran ini akan terungkai? kite saksikan drama msyarakat ni di slot semuaredah. kehkehkeh

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  22. kamelia idora says:

    ????? dunia skunk mcm2 hal la!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  23. kerabi says:

    baca berita 1 lagi tu pompuan tu bagi kenyataan dia memang x pnah kawen! mane satu betul? poning boto laaa .. haaa lantak kau la

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  24. agaga says:

    eh eh.
    dah mcm drama bersiri pulakkk:

    episod 1 : si lelaki F bertunang dgn pompuan A tanpa pengetahuan girlfriend dia (pompuan N) ..pompuan N pasrah…

    episod 2 : si pompuan A kantoi sbnrnye dia isteri org. lelaki F kecewa. lps 2 mggu mereka pun putus tunang!

    episod 3 : pompuan A kata lelaki F tipu! pompuan A kate dia tak pernah kawen pun. lalu tiba2….lelaki R pulak muncul. mengaku sbg suami sbenar pompuan A. pompuan A dikatakan ‘sakit’ + pernah hilang ingatan.

    skrg anda tentu tertanya2.
    ape yg akan terjadi utk episod selepas ini :
    A) adekah lelaki F dan pompuan N akan berbaik semula?
    B) adekah betul pompuan A pernah hilang ingatan?
    C) adekah betul lelaki R ialah suami pompuan A???
    Z) adekah lelaki R akan diserang oleh isteri pertamanya lepas kantoi dia da kawen dgn pompuan lain di sempadan Thailand???

    kita nantikannn.
    episod seterusnyaa
    tungguuuuuuuuuuuuuuu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 70 Thumb down 1
    • Ara Daniz says:

      artis nie mcm xtahu agama ,sebut islam tapi perlakuan macam bukan islam
      macam sendakan agama je…xtahu hukum hakam.x belahkan mane2,tapi kalau hidup 2 dah bergelumang dengan dosa .mcm 2 lah…….

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • bujang says:

      ha..ha..ha…..jahanam….jahanamm……
      Ni baru dikatakan bertemu buku dan ruas…..
      kalau fizz rasa ditipu pompuan tu saman aje….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. halmah says:

    ntah kenape aku mcm suke lak bace kisah dieorg ni sebab masing-masing cepat je bagi respond.. berturut2 lak tu… hehe. betul ke x citer ni, wallahualam. yang penting aku suke bc.. almy steady arrr…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 0
  26. akucungilawei says:

    ana makin fenin la…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  27. BURGER RAMLI says:

    brapa riban lah kau dpt dr fizz ni ramliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 6
  28. illy diana benci mobile view says:

    wow…….drama makin hangat sey…
    Almy……kte tgk pasni ape lg drama diorg wokey !! ;) igt, jgn msuk campur…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  29. meow says:

    bole masuk slot akasia plak lepas ni ganti cite fahrin dgn fouziah grr

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  30. mak jemah says:

    mcm pelik je cite ni… si suami berkata isteri dia hilang ingatan.. n dia hanya berjumpa beberapa kali dlm sebulan.. mean dia ada jmpa jgk la isteri dia.. tp xkn dia x gtaw kt isteri dia yg dia tu suami perempuan tu.. aku ada musykil la kt sini…????

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
    • pak jem says:

      haha…aku pun pelik ngan komen ramli beger, mcm kelentong jer

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • bujang says:

      mungkin jumpa bagi nafkah batin kut……bila puas blahhh….
      tengok bentuk tubuh badan si Lynn tu pun macam ibu anak 3…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. ess says:

    bila dh jd benda2 mcm ni.. semuanya boleh jd fitnah..

    1) Mgkin si Massiela mgkin betul belum berkahwin, mgkn ada org dengki kat dia (xnak prmpuan ni kahwin dgn mana2 lelaki) , so buat la cerita yg dia dh kahwin.. so yg lelaki yg mendakwa suami pada massiela ni kena tampil la dgn bukti sijil nikah (x kisahla nikah kat mana pon) habis cerita..

    2) Fizz nk putus tunang pon, kena tgk bukti dpn mata (bkn dgr 1-2 org shj) kena kumpul dgn suami + bekas tunang + keluarga belah prmpuan. Bila sah si prmpuan ni isteri org, baru buat keputusan putus tunang..

    * BILA 1 PIHAK TAMPIL BUAT KENYATAAN TANPA ADA BUKTI KUKUH, MAKA AKAN MELERETLA LA NNT DRAMA YG NTAH BRP EPISOD AGAKNYA..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
  32. ambil iktibar says:

    jika benar lah dakwaan si suami… astaghfirullahalazim..ngeri+kesian bila suaminya kata ‘sakit’ dan hilang ingatan.. kita tak tahu apa kisah diantara mereke sebenarnya..wallahualam…

    yg jadi mangsa? pompuannn jugakkkk
    ambillah iktibar…. wahai kaum wanita n lelaki…
    jika nak kahwin 2/3/4… perlu telus…jika nikah di sempadan.. balik msia mesti daftarkan..jika tidak isteri ke-2/3/4 tersebut tidak mendapat hak yg sepatutnya… kalau dpt anak. mcm mana pulak? surat nikah yg official tak ada? nak letak bin apa? dh lah aniaya anak.. then anak pun dianiaya jgk..tidak mendapat hak yg sepatutnya… dah berapa ramai tu awak aniaya? nauzubillah…

    kpd wanita2 di luar sana..jgn lah membelakangkan keluarga dan nikah sempadan.. nak harta merah, kasih syg konon.. sampai lupa keluarga, kahwin lari.. mcm nilah jadinya.. akibat menipu dan membelakangkan keluarga.. ingat, bila susah nanti..keluarga jgk yg tolong.. bkn semua lelaki akan daftarkan pernikahan.. akhirnya.. hak mu jgk yg dinafikan.. meraung mcm mana pun dah tak guna….sape yg rugi?

    utk kaum lelaki.. jgn lah buat kaum wanita mcm ni…
    jadilah seorang yg bertanggungjawab.. anda sepatutnya meletakkan wanita di tempat yg mulia.. bukan buat aniaya pd mereka… bukankah ibu anda juga seorang wanita? dlm islam, wanita itu perlu dimuliakan. adakah anda rasa ibu anda patut di perlakukan sedemikan..di tendang sana sini.. suka nikah sempadan.. tak suka abaikan? astagfirullahalazim…

    kita ambillah iktibar dr kisah ini..wahai kengkawan sekelian…

    sorilah.. ter emo plak bila baca entry ni…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 0
  33. agaga says:

    episod seterusnye ape eh agak2?

    A) si azlyn tu mmg betul hilang ingatan ?
    B) fizz nk cuba berbaik dgn almy ?
    C) ‘suami’ azlyn kne serang dgn isteri pertama sb kantoi g kawen kt sempadan thailand ?
    D) lelaki yg ngaku suami pd Azlyn tu yg penipu?

    tungguuuuu.
    jgn lupe beli pop corn sblm kite sambung tgk drama seterusnyee.
    *omnomnomnom*

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 0
    • bujang says:

      mungkin fizz diupah suami Lynn untuk mendedahkan perkahwinan rahsia , bila jadi macam ni maka terbongkar tembelang selama ini.
      Lynn pun mungkin pakat sama….fizz jadi orang tengah dalam kemelut ini…..dan….dan…..mungkin almy dimaklum dahulu supaya jangan latah nanti.
      hai macam2 andaian …..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. hambaAllah says:

    ermm…dh mcm citer industan ler…lagi truk la dr industan..siap ilang ingatan bagai…semakin pelik citer dorg nih

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  35. ................. says:

    masing2 nk tegak kan benang y basah…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  36. Dr. Sakit Jiwa says:

    kenyataan perempuan salunya tepat… lelaki macam fizz fairuz ni bukan bole percaya sangat…nampak cam dia yang “ilang ingatan”..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 3
  37. Anonymous says:

    tak payah slot akasia.. masuk slot tanah kubur je. tengok sapa yang dapat pembalasan. hehehe!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
  38. mak c kina says:

    kelakar pn ada…sume statement xsame…msg2 btl…senang je klu nk settle…temukan sume org yg terlibat…fizz,ramli(yg konon suami tu), azlynn,fmli/parent fizz & lynn….n org tgh yg blh dipercayai…xyah masuk court kot….sbb lme nk tggu hakim buat keputusan…. :)

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  39. Zowie says:

    Haiya… menyampah aku. Yg kononya si suami tuh…dah kawin (kononnya la kan) tapi tak layan betul… pastu tuduh isteri sakit….

    Yg artis…Ini la kalo dah artis. Bakat tak banyak mana… cerita gossip yg lebih

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  40. ohsemeseme says:

    laaaaaaaaaaaa hilang ingatan keee?? tu si ramly tu pon.. kalau betul minah ni still isteri dia yg sah..pegi la daftar..buat cara betul.. kesian bini first.. haish!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  41. dary says:

    apa susah.. bg tunjuk sijil nikah je lah ( xkisah la nikah kat mana pon.. mesti ada sijil nikah kan!!)

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  42. anonnnonn says:

    banyak sangat tgk drama korea laa ni!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  43. adakah pak ramli pelakon tambahan yang diupah ???? so klu betui pak ramli suami dia,sila tunjukkan bukti perkahwinan hampa bedua..kalau pon hampa kawen luaq negara xkan xdak dokumen nikah langsung,gambar nikah lari tu ke…klu semua ni tipu semata-mata maknanya,INI SEMUA POYO dr penipu & seangkatannya

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
  44. Zee.H says:

    Hilang ingatan?? What the heck…. Mana satu betol ni sekali kata perempuan tu kesunyian, sekali kata hilang ingatan. Takut kene saman lah tu.Kalau hilang ingatan pandai pulak plan wat majlis besar2. Ni semua sebab perempuan tu nak publisiti je, yelah selama ni tak ade org yang kenal dia…..now semua orang kenal. Clever girl. Dan untuk Fizz, padan muka kau, nak tunjuk kat Almy kau boleh cari perempuan lain, haa…sekarang dah kene tipu. Tulah hati mau baik be……To Almy, all the best and wish you all the happiness in the world…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  45. Ramly Beger (bukan nama sebenar) says:

    ha ha ha hi hi hi …

    ape ke mende lah korg ni…dalam masa bbrapa hari ja jd popular gilos amat…semua nak tahu perkembangan korg.
    1.abg ramly tu macam org upahan je….(brani betol tampil dan bela fizz)
    2. mana datang kawan ‘adik’ azlyn? kata anak bongsu paling rapat dgn ayah….adik tiri or adik angkat?
    3. fizz keliru nak pilih isteri ke? byk2 doa dan solat…jgn main sapu je..
    4. 7 tahun fizz kapel ngan almy tapi tak mo menikah? why? tak berani pikul tanggungjawab?
    5. azlyn keluarga berada…jadi ‘cuci kaki ‘ je la fizz kalau jd kawen ngan azlyn….
    6. saranan : azlyn dan fizz, sila buat sidang akhbar ttg hubungan korang yg sangat mengujakan ni ye..
    7. almy…kami sangat harap anda dapat jodoh yg jauh lebih baik dan bertanggungjawab….doa byk2.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 0
  46. Kenapa sy xdpt duit BR1M? says:

    xbaik menuduh org kalau kta x tau cerita sebenar.kta xtau pn sape yg betul,sape yg salah.duit boleh buat manusia jd syaitan, xingat Tuhan, xingat diri. tp klu kta tgk dr kes fiz fairuz ni, mcm ada komplot antara Fizz dgn Si Ramli ni. Logik ke seorg suami buat kenyataan mcm tu??? “Jgn salahkn Fizz Fairuz bla bla…” padahal dah bertunang dgn bini dier tanpa usul periksa. Yg Rahman tu plak, xkn xtau bini dier nk bertunang n xkn dier xhalang. Dh skang bru nk wat kenyataan kat media. Nmpk sgt dayus. Sgt xlogik. Xlogik..ni msti Fizz upah Ramli ni mengaku jd suami gelap bekas tunang dier. Jahat tau wat fitnah kat org semata2 nak tutup kesalahn sendiri..Sy bukan menuduh, tp mcm xlogik. Sy cuma bg pendapat sy je

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  47. seroja says:

    Knp semua nk guna media sbgai org tengah???nape x jmpa duduk n brbincang???klu cm ni smpai bla nk selesai….nie smua poyo!!

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  48. RAMLI SAKIT JIWA says:

    aku rasa nama si ramli ni bukan nama btl .. kot nak ltk nama btl nnt tkt bini 1st tau lak nanti … mau keluar front page ” RAMLI KENE TETAK DGN MINI” ….. xpa lah kebenaran akan terbukti … jaga jaga kau ramliii … nama kampong habis ko bubuh kat paper ramliiiii …………….

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • BISNESS BURGER EN.RAMLI MEROSOT says:

      pastu lusa pulak kan..kuar paper front page Harian Metro “AZLYN TETAK BINI NO1 RAMLI”…tujuan dia untuk nak naik kan lagi glemer dier dan jualan Harian Metro dan bengang sebab sumber pendapatan dah xder sbb Ramli dah kne tetak dgn bini dier..

      Paling bernasib malang dalam cerita ni ialah AZLYN MASIELA MOHD NAZAR ni laa…mula2 org panggil dier PENIPU…PERAMPAS..pastu SIHIR fizz…pastu dah jadi ISTERI ORANG pulak…KAWIN SENYAP2 kat siam..pas da kawin, BERTUNANG pulak dgn laki lain..pastu yang last skali..minah ni ada MASALAH MENTAL…HILANG INGATAN pulak dah..yang aku nampak, dia laa yang paling bnyk masalah dalam cerita ni n dia laa penyedap cerita ni..watak utama ni..

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • BISNES BURGER EN RAMLI MEROSOT says:

      Lusa pulak kuar front page Harian Metro “BINI NO1 RAMLI KENE TETAK DGN AZLYN”…motif?..nak naik kan glemer dri sendri, tingkat kan jualan Harian Metro dan bengang sebab sumber pendapatan dah xder sbb Ramli kne tetak dgn bini tua.

      Aku rasa watak yang paling bermasalah dalam citer ni ialah Azlyn Massiela Mohd Nazar tu..mcm2 onar dier dah buat..mula2 dituduh MENIPU (statement kawan lama dia)…pastu PERAMPAS (rampas fiz dari Almy)…selang beberapa hari MAIN SIHIR (statement kuar dari fiz)..pastu bertunang dgn laki lain dlm masa yang sama dia tu ISTERI ORG..(statement dari fiz,Ramli [CEO Ramli Burger] dan juga adik Azlyn yang mana tah..mgkin Azlyn baru dapat adik baru kot)…dan yang last skali Azlyn HILANG INGATAN..(statement dari Ramli)…kira ada mental sket ler tu kan…so nampak mcm punca ni dari dia…tapi tgu jer r…esok lusa dia nak kuar statement apa lagi…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bisnez berger en.ramli merosot says:

      Lusa pulak kuar front page Harian Metro “BINI NO1 RAMLI KENE TETAK DGN AZLYN”…motif?..nak naik kan glemer dri sendri, tingkat kan jualan Harian Metro dan bengang sebab sumber pendapatan dah xder sbb Ramli kne tetak dgn bini tua.

      Aku rasa watak yang paling bermasalah dalam citer ni ialah Azlyn Massiela Mohd Nazar tu..mcm2 onar dier dah buat..mula2 dituduh MENIPU (statement kawan lama dia)…pastu PERAMPAS (rampas fiz dari Almy)…selang beberapa hari MAIN SIHIR (statement kuar dari fiz)..pastu bertunang dgn laki lain dlm masa yang sama dia tu ISTERI ORG..(statement dari fiz,Ramli [CEO Ramli Burger] dan juga adik Azlyn yang mana tah..mgkin Azlyn baru dapat adik baru kot)…dan yang last skali Azlyn HILANG INGATAN..(statement dari Ramli)…kira ada mental sket ler tu kan…so nampak mcm punca ni dari dia…tapi tgu jer r…esok lusa dia nak kuar statement apa lagi…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bisnes ramli merosot says:

      Lusa pulak kuar front page Harian Metro “BINI NO1 RAMLI KENE TETAK DGN AZLYN”…motif?..nak naik kan glemer dri sendri, tingkat kan jualan Harian Metro dan bengang sebab sumber pendapatan dah xder sbb Ramli kne tetak dgn bini tua.

      Aku rasa watak yang paling bermasalah dalam citer ni ialah Azlyn Massiela Mohd Nazar tu..mcm2 onar dier dah buat..mula2 dituduh MENIPU (statement kawan lama dia)…pastu PERAMPAS (rampas fiz dari Almy)…selang beberapa hari MAIN SIHIR (statement kuar dari fiz)..pastu bertunang dgn laki lain dlm masa yang sama dia tu ISTERI ORG..(statement dari fiz,Ramli [CEO Ramli Burger] dan juga adik Azlyn yang mana tah..mgkin Azlyn baru dapat adik baru kot)…dan yang last skali Azlyn HILANG INGATAN..(statement dari Ramli)…kira ada mental sket ler tu kan…so nampak mcm punca ni dari dia…tapi tgu jer r…esok lusa dia nak kuar statement apa lagi…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. orang says:

    adoii,kita sume mgsa tipu diorg nie..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  50. ambil iktibar says:

    jika benar lah dakwaan si suami… astaghfirullahalazim..ngeri+kesian bila suaminya kata ‘sakit’ dan hilang ingatan.. kita tak tahu apa kisah diantara mereka sebenarnya..wallahualam…

    yg jadi mangsa? pompuannn jugakkkk
    ambillah iktibar…. wahai kaum wanita n lelaki…
    jika nak kahwin 2/3/4… perlu telus…jika nikah di sempadan.. balik msia mesti daftarkan..jika tidak isteri ke-2/3/4 tersebut tidak mendapat hak yg sepatutnya… kalau dpt anak. mcm mana pulak? surat nikah yg official tak ada? nak letak bin apa? dh lah aniaya bini.. then anak pun dianiaya jgk..tidak mendapat hak yg sepatutnya… dah berapa ramai tu awak aniaya? nauzubillah…

    kpd wanita2 di luar sana..jgn lah membelakangkan keluarga dan nikah sempadan.. nak harta merah, kasih syg konon.. sampai lupa keluarga, kahwin lari.. mcm nilah jadinya.. akibat menipu dan membelakangkan keluarga.. ingat, bila susah nanti..keluarga jgk yg tolong.. bkn semua lelaki akan daftarkan pernikahan.. akhirnya.. hak mu jgk yg dinafikan.. meraung mcm mana pun dah tak guna….sape yg rugi?

    utk kaum lelaki.. jgn lah buat kaum wanita mcm ni…
    jadilah seorang yg bertanggungjawab.. anda sepatutnya meletakkan wanita di tempat yg mulia.. bukan buat aniaya pd mereka… bukankah ibu anda juga seorang wanita? dlm islam, wanita itu perlu dimuliakan. adakah anda rasa ibu anda patut di perlakukan sedemikan..di tendang sana sini.. suka nikah sempadan.. tak suka abaikan? astagfirullahalazim… kes2 mcm ni lah yg org bukan islam pandang serong pd islam…

    pd semua pelaku@pelakon dlm kes ni bwk2 lah.. muhasabah diri.. dekatkan diri dgn Allah..bertaubat, insyaAllah ketenangan jiwa milik mu.. ingatlah janji Allah itu adalah benar..

    kita ambillah iktibar dr kisah ini..wahai kengkawan sekelian…

    sorilah.. ter emo plak bila baca entry ni…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  51. Geram says:

    Apsal aku view blog ni jd veri mobile…dah lah guna ipad…
    Nara ko buat lah versi ipad sekali..kecik nak mampus tulisan…
    Benggang weh…
    Blog dah jadi novel satu hal…
    Ni tambah haru bori ngan aplikasi…
    Tolong pandang serious hal ni..takder mood aku nak bergosip…

    Taknak versi mobile n bagaimana caranya…

    *refresh 10x baru appear cam asal…penat weh jari…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  52. geram sangat says:

    kau hempuk jek ipad kau kat lantai geram woii .. hahaahahaaa

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  53. halmah says:

    ending ‘drama’ ni senang je.. fizz, azlyn & ramli masuk tanjung rambutan. Almy lak layan samarinda sambil makan kacang, senang lenang. peace yo!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  54. aku says:

    sudah2 la tu..yg tukang komen pun…korang xtau cite yg sebenarnya… yg penting..salah seorang dr mereka mmg dh memfitnah orang…dan kite tak tau lg sape yg fitnah sape.. tak payah la korg nk tuduh mcm2 sebelum mengetahui hal sebenar… sbbnyer korang akan same dosanya ngan salah sorg dr mereka2 ni yg memfitnah orang… ingat … memfitnah lebih teruk dr membunuh!!

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
  55. KAK TON says:

    mcm nie la..Kak Ton cadangkan belilah produk Kak Ton..kompem korang tak kan hilang ingatan…atau suka ckp putar belit…jgn lupa tonton WHI…ada slot Kak Ton…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 2
  56. loli says:

    kot2 fizz fairuz ni da takot di buatnye crita mcm2. pasal dala xtercalon abpbh.pminat2 dia sume lari.da takot priuk nasi xberasap tu yg di reka2 nye. ntah laki mn ntah yg di upahnye si fizz srh ngaku.tula aku mluat dgn jntan mlayu.sume bacul.ada buah tp prngai klh pondan.yg jntan kt laki si tunang ni jgn nk jd bacul sgt la.kalo btul tu bini ko tunjuk kn bukti n diri ko tu.kalo laki mcm fizz ni xde laki pon xpe.tgk da tau mmg jntan bacul.psl laki mcm ni xyah brebut.tuiihhh.almy ko jgn balik pd si fizz ni.biasala ntah asl dr ceruk felda mn kt pahang.tup2 jd retis.tu yg culture shock!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 5
  57. loli says:

    btw u ollz prasan x thun ni thun musim retis bikin sinetron???? bnyk sgt tgk sinetron dr ngara julia perez.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. Anonymous says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 16
    • Lala says:

      Ni lagi satu telampau bnyak tengok sinetron.. Hish2. Kan org dah cakap, tunggu dan lihat kesudahan cerita ni dulu baru tau…

      *Sambil makan pop corn*

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  59. saya lalala... says:

    alaaa…. msg2 ade agenda tersendiri… almy pon same… kalo tak nape dia cakap dan syak suh fizz berubat?? means almy/ramly/fizz masing2 sepakat nak burukkan si azlyn ni yg konon sakit/bomohkn org/hilang ingatan/jahat/perampas/giler/lain2…. kesian kat parent azlyn ni jugak… tak pasal2 azlyn nak kene jawab sume tuduhan diatas… kalau pun azlyn ni jahat tak baek laa bukak aib dia terang2 cmni… kesian laa plak…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 10
  60. sayasokongazlyn says:

    aku rasa fizz and ramli ni bersekongkol. ni zaman bila woi. hilang ingatan? agak2 la nak menipu pun… si azlyn ni ada org berada and cantik.. takde la sangap sangat nak ke si fizz yg job berlakon pun tak banyak..poket pun ciput. so agak2 la nak kelentong org…si ramli ni mesti pak sanggup mana2 ntah. korang judge sendiri la. si fizz kata adik azlyn yg sms dia bg tau minah tu isteri org. adik? azlyn tu anak bongsu la.. fizz ni dah kantoi sangat dah ni. aku sokong azlyn sebab hilang ingatan boleh berubat, and confirm parents dia tau kalau dia hilang ingatan… ni bukan zaman p ramle ko nak kelentong org dgn cite dongeng… kat internet bersepah2 surat nikah thailand ada…org boleh copy and print nama sendiri kat situ. bagi aku, ko putus je la dgn si fizz ni, pastu kawen lain.. fizz ni yg GILO and ilang ingatan!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 2
  61. Anonymous says:

    Mmg terkejut bila baca kisah diorg ni sbb azlyn tu xda la jahat mcm disangkakan…
    Kita jgn la cepat je percaya semua benda ni, kalau betul azlyn tu da kawin wpun kt siam, mesti ada sijil nikah dan dokumen yg berkaitan, so pd “suami” azlyn tu, kan lebih baik dia jernihkan keadaan, g jumpa parents azlyn n tunjukkan bukti. Lagipun family azlyn sendiri nk siasat ttg kesahihan dakwaan ramli tu…
    Yang fizz fairuz pun, lawak apa pulak dia nak buat agaknya…da rasa bersalah sbb bertunang tiba2, nk dakwa la pulak kena tipu n kena sihir dgn azlyn tu…xkan la sekelip mata je sihir boleh hilang hanya disbbkan ada org bgtau fizz azlyn isteri org..tiba2 je fizz boleh sedar…nampak sgt la sengaja direka2 crita tu…
    So, utk azlyn massiela, andai awak difitnah dan masih belum berkahwin, xpayah la nk teruskan hubungan dgn fizz ni…cr lah lelaki yg boleh bimbing awak sebaiknya…tp andai awak terbukti isteri org, bw2 la bertaubat…jd la isteri yg baik..jgn malukan parents…
    Almy nadia pun xpayah da la harap fizz ni, akan ada lelaki yg lbh baik utk anda…
    Fizz fairuz, lebih baik la awak muhasabah diri, jgn aibkan org lain dan diri sendiri.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
    • lala nak menang says:

      kalau Azlyn xsalah n dier jadi mangsa fitnah skali pun, igt dia nak tinggal kan fizz ke?…memang tak laa..dia bukan nak lelaki yang boleh bimbing dia…dia nak lelaki yang dier boleh tumpang glemer dan boleh mengglemerkan dia..nak jadi pelakon, bakat xder…terpaksa laa buat mcm ni

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 6
  62. sukasuki says:

    skrg ni pompuan azlynn ni kata kate kat BH, die anak bongsu dlm keluarga…
    then camne leh fizz kata die telah di hubungi oleh kawan kepada adik Azlynn ni, memaklumkan yg azlynn ni dah kawen……….skrg ni, xkan la mak bapak azlynn sendiri pun xtau azlynn ni anak depa yg bongsu ke x, agak2 la klau nak mereka cite kata azlynn ni ada adik pon.azlynn pulak xkan nak menipu ckp die anak bongsu,mak bapak die mesti la tauu??sahla ade penipuan di situ…hahahha…nampak x kat sini…………si fizz ni, punye la xtau langsung latar belakang tunang die,sampai ade yg mengaku kata kawan kepada adik azlynn pon, die leh pecaya bulat2 ke?xkan la mu xtauu tunang mu brape bradik, anak sulung ke bongsu ke……………yg mu g bertunang ngn pompuan ni watpe klau mu dah tau x kenal fmily die,ltr blkg die..logikla sket..pastu tang2 tuu la nak kaitkan ilmu hitam sbb die jadi cmni…………klau yo pun ilmu tu hitamm, mu dah kenal almy 7taun,sepangjang tu apesal mu x penah terfikir ke nak meminang almy?mu dah tuo kot..mu baru kenal pompuan tu setaun, n baru ‘terkena’ ilmu hitam..jd 6 taun lps mu kawan dgn almy tu,ape cerrr nye mu bia tergantung cmtu?ilmu hitam celah mano nyeeeee

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
  63. Tita says:

    What a story.. The three of them making statement.. What have come from it? Publicity rite?? Hurm.. Cheap publicity.. Anyway, Like ur style Almy Nadia yg x masuk campur.. Stay cute n gorgeous Almy!!

    p/s : xsampai kemana pon dengan publicity yg macam ni coz it too cheap~~~

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      abang nara…. Please solve mobile view issue ni.. ssh nak comment nak view page by using computer.. huhuhu.. ~>.<~

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • saya lalala.. says:

      bukan 3 statement tp 4 termasuk almy jugak! memule tu bace komen almy ok lg laa bab tak nak msk cmpur.. tp bile dia ckp suh fizz berubat nmpk sgt almy pun syak azlyn tu gune2 kat fizz… msh nak sebelah kan fizz jugak!! same jek… sume point jahat tu daa tuju kat azlyn… pape pun tengok kan ajela…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
  64. Pak Rejab says:

    Cayalah!

    Cerita ini semakin hangat ! Plot yang menarik! Penuh kejutan yang diluar jangkaan!

    Sya rating 5 Bintang!

    Producer, mohon dipertimbang utk difilemkan!

    Tajuk Filem, ” Buih-Buih Ombak Laut”

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  65. A.Nadia says:

    Rasa2nya pakcik ramli ni kaki kencing jugak… Cuba baca statement dia…
    1) Azlyn hilang ingatan sejak 8 bln yg lalu. Tapi azlyn tu dah berkawan rapat dgn fizz setahun yg lalu. Pakcik ramli kata dia hnya brjumpa dgn azlyn beberapa kali dlm sebulan. Xkan pakcik ramli x tahu azlyn tu ada kekasih???

    2) Fizz dpt tahu yg azlyn tu adalah bini org daripada kawan ADIK AZLYN. tapi azlyn tu kata dia anak bongsu. Dari mana datang ADIK AZLYN tu???

    Cuba-cuba la matang sikit… Kalau x buat salah, keluarkan statement yg benar… bukannya nk kena ke tali gantung pun… apa pun kita doakan semoga kisah ini berakhir ddn aman dan damai…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • aku says:

      a.nadia.. awk nk komen pun..tengok betol2 statement pakcik ramli tu… kalo x perasan.. meh sy copy paste balik
      “Saya cukup mengenali wanita itu kerana dia isteri yang ‘sakit’ selepas lapan bulan hilang ingatan.”
      ok…nampak tak perkataan LAPAN BULAN HILANG INGATAN??? ade die tulis lapan bulan yg lalu?? hmmm..byk beza tu… 8 bulan hilang ingatan bole jadi thn lepas…or 2 3 thn lepas… sy x sebelah sape2… tp nampak sgt awk nk mengata or menuduh org tanpa tengok betul2 :)

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
    • aku says:

      die tulis 8 bulan je… mn de ckp 8 bulan yg lalu…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  66. damai says:

    Hmm, makin berpelit2. tapi semua org ingat tak kisah aziz m osman, isteri dia masih isteri org, itu lagi parah. so cerita ini lebib kurang mcm azia, tapi perjalanan dia lain sikit. so best of all, drp fitnah sana sini, baik all parties meet and have a talk. Skg macam2 blh terjadi

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  67. naru says:

    nara..sangat tak suka lah format baru you ni..buat pening jer..ada chance tak nak visit beautiful nara lagi ni..leceh lah. setting lama lah lagi ok.

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  68. annon says:

    …if btl perempuan ni kaki mandrem…knp dia x mandrem suami dia je biar suami dia bekepit dgn dia 24 jam…knp mesti nk tambahkn lg mslh hidup dia bertunang dgn fizz..?..apapun jom kt semua berdoa moga dowang dpt cr jln penyelesaian yang terbaik..amin..

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • tolong jawab says:

      Azlyn tak mandrem suami dier mgkin sbb suami dier dah tua ker…x hensem ker…atau sbb suami dia bukan artis…atau sbb kalau dia mandrem suami dia pun bukan dapat glemer pun…nak duit, dier gi la kat suami dia..tapi kalau nak glemer kene laa gi kat fizz

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 6
  69. Zamri Hashim says:

    Kesian ko Fizz… Tp aku kesian lg kat Suami bekas tunang ko……

    Apasal ko pegi tunang isteri dia pakai topi MAFIA????? Baik pakai helmet je..

    Bikin malu Suami bekas tunang ko je la

    Malu Beb!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • bujang says:

      MUNGKIN FIZZ DIJEMPUT JADI PELAKUN TAMBAHAN UNTUK SEBUAH DRAMA KELUARGA . TENGOK PAKAIAN FIZZ PUN DAH DAPAT AGAK DAH TERDESAK MACAM MAIN2 AJE…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. Anonymous says:

    Saksikanlah episod seterusnya….kwang kwang kwang…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. miss j says:

    team almy nadia ^^

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  72. Kak Ton says:

    Kak Ton baca kisah ni pun Kak Ton pening…ni lagi hangat dari kisah cinta Shila & Shaarnaz tu…apa pun Kak Ton da sepakat dan buat keputusan akan membuat satu drama tentang kisah percintaan mereka ini…Tajuk drama Kak Ton belum pasti lagi…ada sesiapa boleh sarankan Kak Ton apa kah tajuk sesuai untuk kemelut drama ini? Kak Ton berniat nak ambil Fizz dan Almy sebagai teraju utama…tentang watak Azlyn tu Kak Ton belum pasti nak amik siapa jadi pelakon…Mungkin Anzalna kot…
    Kita saksikan kesudahannya ya…sementara tu Kak Ton akan cuba siapkan skrip dan harap drama ini dapat disiarkan lewat tahun ini….nanti Kak Ton akan berikan perkembangan terkini….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  73. pening lalat says:

    dah mcm cite telenovela…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. singa lapaq says:

    macam2 hal…..sape dipihak yg betul saman saje lah baru kebenaran akan terbukti.biar polis siasat kes ni..peace!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. minat drama says:

    aku masih ingat drama mexico rosalinda tv3 dulu..agak tiru drama tu x diaorg fizz ni.cuma belum muncul watak anak rosalinda je..hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  76. ehh says:

    klu husband dia bg nafkah tmpt tnggal, keta bagai..xkan si lynn ni xtau tmpt tnggal tu sape pnya, keta dia pkai sape pnya.xkn fmly dia pn xtau?????ke keta tu turun dr langit?gile weeeiii drama diorng ni.pening mabuk aku baca citer diorng.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      lg satu..apsal lynn ni nak kawin kat thailand? adakah makpak dia tak restu? kalau restu buat apa kawin senyap2.kan?..stakat nak sorok belah laki boleh je kasitau family pompuan.cam rita.family dia tau je depa kawin kat thailand.belah laki je tak tau.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. sukeatiakula says:

    fizz ckp kn mandrem kt bekas tunang
    ramli kate bini dia ‘sakit’ = mental sbb xdpt nafkah yg spatutnya
    azlyn kate xpenah berkahwin
    pelik sungguh.. mane 1 yg benar la ni…
    duk berbincang 1 meja.. tunjukkan bukti le senang.. setel problem..
    ini duk bercerita tak media je.. mne nk setel.. haru biru lg ade laa.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  78. ms ma says:

    macamlah,boleh ceduk idea buat novel,hilang ingatan lah,bomoh lah,itu isteri kedua lah, kalah novel siti rosmizah…terlariss di pasaran tau

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. Anonymous says:

    naraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    silap2 bleh hilang ingatan aku sebab view mobile ni.tolong la dengar keluh kesah aku ni.aku benci dgn format baru ni.kalau ko dok sebelah aku,memang aku lepuk2 je ko ni nara.haishh…geram aku

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
    • hempuk says:

      saya teropong abg nara tgh terkucil2 baca ini statement. dia tgh dengan melahapnya cuba membetulkan kesilapan yang telah terjadi sejak dua menjak ni.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  80. noin says:

    Aku kenal azlyn dah lama.kalau btol dia dah kawin dai mmg akan kecoh bgtau org sbb dia mmg seorg yang kecoh suka bercerita..even kawin dkt thailand skali pun.yang bodoh dan bangang si fizz fairuz ni ko kalau nak tau saih citer ko pg jmpe lyn tu bwk jantan yg kononnya suami pada lyn tu tunjuk kesahihnya..xyah duk wat stement bodoh ckp kena buatan org dan sebagainya..kalau lyn tu nk bomoh ko apa yg dia dpt sbb ko pun bkn anak org kaya…Aku kenal lyn tu la…dia nk bomoh dah lama dia bomoh jantan2 len tu..ish2 akal pendek btol la ko ni fizz fairuz.dah dasar playboy tu playboy jgak..xyah nak salahkan org len.pda lyn lebih baik ko pasang lawyer supaya ko saman je malu pda org yang aib ko.satu malaysia tau ni…kalau aku jd ko saman malu 1 juta..senang citer

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 8
    • ehh says:

      1 juta je????xckup k.noin oiii…klu aku mtk lg byk.ni bkn kes tuduh curi.ni kes tuduh khwin.klu btl ppuan tu dara lg,xke naya 1 mlysia ingt dia bini org..

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • mizz says:

      kawan dlm selimut pun lom tentu tahu semua cerita kt…ko pun sama akal pendek kot yepun kenal xyahlah canang kat cni sure org igt ko backup azlyn…ko kenal dia dah lama kan…dia ada adik tak? hurm bila last jumpa azlyn? and adakah stp kali ada status baru azlyn akn update dgn ko?…

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        sokong dgn mizz,xsemua perkara kite boleh kongsi dgn org lain..aku sndri pn suke kongsi cerita dgn org lain tp bukan semua perkara ok..mungkin ko kenal lame die tp ko xcukup kenal die..dlm hal ni azlyn salah fizz pn salah sb dua2 GATAL,GEDIK…

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  81. yui says:

    :P aku berfikir… menilai… ketawa… confuse… bengang. aku baca komen2… best! hehe macam2 ada… memang pelik cita ni. ada cara terbaik selesaikan, nak juga darang ni guna media… yang betulnya.. ada orang yang memfitnah… siapa? ada orang yang difitnah… siapa?
    paling cun.. cita ni jadikan drama! ramai orang tonton.. x leh lepas satu episod pun! slot AKASIA! heehe

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  82. Anonymous says:

    kekhinziran apakah smua ni.. puihhh..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  83. ssshhhhh.. says:

    sume tkot nk tunjuk kebenaran..
    pelik btol aq..
    tunjuk jelah bukti2 nya..
    senang,x delah owg pndg serong kat kowang sume..
    x taw nk cye kat sape2 skg nie..pening..pening..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. LUTUTBESAR says:

    ini lah kehidupan….masing2 hnye thu menyalahkan org len sblm meliht kesilpan sndri.kenapa fiz tu x ckp sy yg bersalah sbb sy x thu latar blkg tunang sy,kan lbh sedap gitu.knp perlu mengaibkan sume pihak?sebarang kenyataan yg anda keluarkan tu bnde tu mengaibkan seluruh keluarga anda juga.kesian kesian kesian….
    cetek sungguh pemikiran sume…….
    to fiz : jdi la seorang lelaki yg lbh bertanggungjawab.selama ni ko diam jer,skrg ni ko nk tuduh2 org bomohkan ko lak.kalo yea kena bomoh pn kn xkan la ada org sms ko g thu tunang ko tu dh kawen isteri org ko tbe2 leh tersedar kan.hihihihihi kire power gak la sms org tu.cer tnjuk ckit sms org tu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      die ckp mcm 2 sb die nk almy balik..statement die menunjukkan kononnye die xslh..n then die fkir almy pn akn percaya dan akn terima die semula sb nye die teraniaya…ini semua poyo…

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  85. Kak Ton says:

    Kak Ton lagi tunggu ni komen-komen yg lain untuk sarankan apakah tajuk yg sesuai untuk drama baru Kak Ton ni….Kak Ton ada satu tajuk iaitu Kemelut Di Muara Kasih..apa kata anda…sila jawab ya…segala komen anda akan Kak Ton pertimbangkan…tak sabar rasa nya nak terbit kan drama ni..Kak Ton yakin pasti meletop dari Adam Dan Hawa…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
    • nodame says:

      saya cadangkan, akak letak jelah tajuk drama baru akak, “Kak Ton memang comel!!!”

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. RAMLY says:

    Wahai Pembaca ,

    Sebenarnya anda semua jgn lah menyalahkan bekas tunang FIzz.

    Kan husband dia dah cakap, dia sakit, hilang ingatan….. Bukan niat dia nak main2… Kalo dah lost memory nak buat cmne…Tau2 hilang ingatan, macam kena reformat le memori tu… Macam kain putih le bro! So kawen lg la…Pmpuan tu tak salah….

    Lg satu, macam mana korang kompom yg suami dia ni tak gila jugak?? ambik bulat2 statement dia… Hok gilo hangpo!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
    • Anonymous says:

      kalau hilang ingatan cm ne lak bleh ingat mak bapak die..byk kemusykilan yg berlaku..tp dua2 salah…dua2 gatal..dua2 busuk hati..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  87. phuket says:

    ni promo drama/movie baru fizz fairuz kot hmmm

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  88. tupai berjanggut says:

    makin best slot samarinda ni,x sabar nak tengok final episod :-)

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  89. Syed says:

    Nak hilangkan mobile view issue..
    tgk dekat url.. ada http://m.beautifulnara.com/jangan-salahkan-fizz-fairuz-suami-azlyn-massiela

    buang “m.”…

    then, press ENTER!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  90. sue suri says:

    aku rase mmg ramly ni org upahan…tp di sebelah pihak siapa yg mengupah itu belum pasti..(alamak aii ayat cam detektif) boleh jadi jgk almy yg mengupah ramly brdasarkn kenyataan dia sblum ni yg suruh fizz g berubat..erm..bkn nk menuduh almy..tp jgn plk disangka air yg tenang xde buaya…manusia bole bertukar 2-3 rupa bile dh sakit hati..entahlah…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 3
    • saya lalala... says:

      same jek seperti ape yg ku fikirkan… ‘ baling batu sembunyi tangan’ kekekeke….

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  91. Anonymous says:

    jgn menyalahkan sesiapa fiz!!!!!!!!!!!!
    dan jgn tagih simpati!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  92. ASAL2 KAMPUNG says:

    nie sbnarnyerr gimik filem baru laaa….pelakon utama fizz n almy….azlyn nie watak baru yg akan dipopularkan…mungkinkah gimik by david teo??

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  93. truji says:

    nak caya kat si fizz.. fakta die masih nampak ragu2.mungkin betoi tapi macam x kene contoh die x kenal bagai sebelah pihak perempuan n tunang die tu… nampak x logik kat situ..lagi satukan ,kalau iyer pun kata kene buatan..kenapa leh tersedar lak lepas dpt tau kebenaran..kalau org da kene buat2 ni slalunye akan bengongggg sampai kene berubat.. ni boleh cakap dlm waras lagi..dan dan pulih … siap kesian kat almy laa.. tertipu laa.. kat sini pun leh rasa keraguan skit… huhu… tapi kalau da citer berbelik gini tentu ada cerita yg kita x tau mungkin sbb nak cover diri masing dan yg paling pasti adalah Allah nak bagi bahagian masing2…. bersebab semuanye…allahualam….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  94. Anonymous says:

    Kalau byk jer rintangan pada Almy menunjukkan Tuhan dah bagi message. Mungkin akan diberi sesuatu yang lebih baik. Kita tak tahu rancanganNya. Jangan mengharap lagi, walau pun pedih u have to move on. Lagi satu jangan keluarkan apa2 statement nanti akan membuka kelemahan diri.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  95. Anonymous says:

    adoiii pening..dunia..dunia..x tau y mna btul n y mna salah..kita tggu dan lihat kebenaran pasti Allah akn tunjukan

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  96. siputsedut says:

    Aik….belum habis lagi drama swasta ni ye? adoi…mana satu yg betul ni? Rasanya kena tunjukkan bukti. Harapnya En. Ramli itu boleh menunjukkan bukti. Whatever it is, to Fizz Fairuz, the damage has been done!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  97. Cik Ti says:

    Zed Zaidi, sila ambik tindakan! pening kepala aku ngan sinetron ni..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  98. kun fa yakun says:

    apa2 pon kesian kan pompuan ni dan keluarga nya .Yg nyata nampak fizz yg salah .Memutar belitkan keadaan .Siap suami pompuan tu cakap fizz x besalah .. ntah siapa la yg fizz upah …… mcm drama pulak …..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  99. hamba allah says:

    hai la makin tua makin tak berakal …. kembali ke pangkal jalan, dunia akhir zaman mcm2 jadi, inilah akibat kalau hidup hanya mencari keseronokkan bkn mecari keredhaan ALLAH SWT ….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. walawey says:

    buk peri bila nak masok set nih?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  101. Anonymous says:

    glemer la ko fizz, x tercalon kat ABPH pn tak pe kottt..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  102. karl hanafi says:

    sekiranya bnr bagai yg d kata oleh sang suami, alangkah berdosanya sang isteri kerana sanggup menduakan sang suami.. itu nasib baik baru bertunang, kalau kahwin terus, mcm mana pulak??? ya Allah, tunjukkanlah kebenaran agar tiada sesiapa yg teraniaya.. Amin…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  103. guli pecah says:

    mcm tak masuk akal crita ni….apapun jgn mudah prcya pada crita tnpa ada bukti yg kukuh..ckp siapa pun bleh ckp..bukti tu mesti ada..peace no war..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  104. Kiah says:

    lantak la diorang nak bercakar.
    Yang penting Almy,ko dapatkan lelaki sejati pasni ye.
    Bukan yang asyik pusing cerita je.
    Fizz fairuz,ko boleh terjun lombong sekarang.muahaha….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  105. SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

    aku rase laki bini mental dah sasauuu masing2..fizz pun dah sasaau jugakk..tu la akibat hidup di landasan yang salah!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  106. Zue says:

    Yang sebenarnya Dragon Ball ada tujuh biji kesemuanye….. LOL

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  107. bisnes berger ramli merosot says:

    Kepada Ramli Sakit Jiwa

    Lusa pulak kuar front page Harian Metro “BINI NO1 RAMLI KENE TETAK DGN AZLYN”…motif?..nak naik kan glemer dri sendri, tingkat kan jualan Harian Metro dan bengang sebab sumber pendapatan dah xder sbb Ramli kne tetak dgn bini tua.

    Aku rasa watak yang paling bermasalah dalam citer ni ialah Azlyn Massiela Mohd Nazar tu..mcm2 onar dier dah buat..mula2 dituduh MENIPU (statement kawan lama dia)…pastu PERAMPAS (rampas fiz dari Almy)…selang beberapa hari MAIN SIHIR (statement kuar dari fiz)..pastu bertunang dgn laki lain dlm masa yang sama dia tu ISTERI ORG..(statement dari fiz,Ramli [CEO Ramli Burger] dan juga adik Azlyn yang mana tah..mgkin Azlyn baru dapat adik baru kot)…dan yang last skali Azlyn HILANG INGATAN..(statement dari Ramli)…kira ada mental sket ler tu kan…so nampak mcm punca ni dari dia…tapi tgu jer r…esok lusa dia nak kuar statement apa lagi…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 4
  108. bisnes berger ramli merosot says:

    Lusa pulak kuar front page Harian Metro “BINI NO1 RAMLI KENE TETAK DGN AZLYN”…motif?..nak naik kan glemer dri sendri, tingkat kan jualan Harian Metro dan bengang sebab sumber pendapatan dah xder sbb Ramli kne tetak dgn bini tua.

    Aku rasa watak yang paling bermasalah dalam citer ni ialah Azlyn Massiela Mohd Nazar tu..mcm2 onar dier dah buat..mula2 dituduh MENIPU (statement kawan lama dia)…pastu PERAMPAS (rampas fiz dari Almy)…selang beberapa hari MAIN SIHIR (statement kuar dari fiz)..pastu bertunang dgn laki lain dlm masa yang sama dia tu ISTERI ORG..(statement dari fiz,Ramli [CEO Ramli Burger] dan juga adik Azlyn yang mana tah..mgkin Azlyn baru dapat adik baru kot)…dan yang last skali Azlyn HILANG INGATAN..(statement dari Ramli)…kira ada mental sket ler tu kan…so nampak mcm punca ni dari dia…tapi tgu jer r…esok lusa dia nak kuar statement apa lagi…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
  109. Sendoks says:

    Ya aku peliknya.. Kenapa si lyn x cr lelaki yg megaku suami dia.. Kalau dia x salah. Saman je.. Yg lelaki claimed to be her husband tu.. Napa x teruskan saja pergi makamah daftar trus perkahwinan.. Mmg org muskil x de paper work alasan nikah dkt selatan thai. Selain takot bini…
    Sekarang dh made in public x takut bini pulak ke? Tahu plak nk takut Tuhan.. Yg time nk nikah tu ade ko rasa takot x ambek anak org x inform sesape?
    Yg si fizz ni napa x bwk je husband si lyn.. Terang direct to parents lyn tu.. N family seblom nk putus tunang.. Bwk lawyer pon boleh sue saja azlyn sb tipo fizz.. Ni kt kena guna2. Mmg byk org gelakkan fizz.

    Konlusi-lyn.. Rasa ditipo lyn. Fizz.. Tp x rasa lelaki yg mengaku suami penipo atau salah.
    Fizz: rasa di tipo oleh lyn. Kena buatan katanye
    Lelaki org. Rasa kesian fizz.. N lyn sakit.. Bkn penipo..

    Hmmmmm next episode.. Seriously..

    Benda simple je..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • yelah tu says:

      teringat satu kawan aku yang mulutnya memang gatai dok menyebut nak kawin lagi satu, aku yang dgr hari2 pun naik pening, last2 cakap ngan dia..macam nilah, kalau nak kawin sangat kahwin jerlah kalau mampu. dia cepat2 kata, mmg aku mampu. last2 saya balas balik. dah tu?? tunggu aper lagi? cakap lah ngan bini kamu?? dia pun buat muka kerang busuk..’tu aku tak mampu..hehe’.

      so ader kemungkinan, ramli tak report kat mahkamah sini tu sbb tak mau ‘bala’ jatuh sekelepok ke kepala bila bini no 1 tau. tu pasal sanggup sembunyi. tapi kan, ini menganiaya jugak namernyer, sampai bila bini no 2 tu nak disembunyi2kan, terpaksa berahsia ngan semua orang? orang lain berlaki, dia serupa tak berlaki. bukanlah saya menyokong dia, tapi bila dah kahwin, hak pompuan zahir batin tu tetap sama dengan isteri pertama. so ramli ni pun bersalah gak. kalau dah tau tak boleh terus terang/tak mau kacau bilau, buat per nak kahwin lagi no 2? kan dah masuk kategori menganiayai pompuan lain pulak??? baik kko terus terang, daftarkan perkahwinan tu, and pastu ko nak cerai..pilah cerai. selagi tak daftar, tergantung2 status perkahwinan korang, aniaya jugak perasaan pompuan ni. tunjukkanlah anda tu layak berkahwin 2. berani beb!

      haa..kan tak pasal2 aku membebel!

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  110. gelak saje says:

    xsabar nak tunggu esok tengok gosip dorg ni lg….mencabar minda benor…:)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  111. DetectiveConan says:

    Pada pendapatan aku, Azlyn selamber je bertunang dengan Fizz sebab dia pikir ada masa untuk dia mintak suami dia ceraikan dia dalam tempoh pertunangan dengan Fizz, sementara Fizz tengah nak kat dia ni kan. Perempuan kan sifatnya terburu-buru a.k.a tak dan-dan..

    Pastu rasanya Fizz tak kena buatan orang.. Tetibe je waras bila tau tu bini orang, moskel aku.. Hati milik Allah, boleh berbolak-balik sekelip mata je. Jadi tak kiralah dia kenal Azlyn baru setahun terus nak bertunang ke. Mmg possible..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 6
    • Anonymous says:

      aku pn fikir benda yg same…ade kemungkinan jgk ramli ni xwujud pn..pada aku popuan ni n fizz salah tetap salah..yg pompuan gatal da tau fizz kwn dgn almy yg fizz plak gatal layan pompuan lain padan muke…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  112. nenek bongkok berbukit2 says:

    hish zaman nenek dulu xde pun cenggini..lg hebat kot sesi perbomohan dan saka menyaka..pendek kata,semua salah..yg si fizz tu curang..yg si lynn dok rmpas pakwe org..yg ramly kalo btul lynn bini ko,lpaskan la dia..jgn le begitu..dia tu is3,bukan pmpan simpanan..tak adil pd kedua2 istri…tempang ko dkat akhirat nti..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  113. Anonymous says:

    pada pendapat sy…. fizz yang salah… dia kate tak penah jumpe family azlyn tapi azlyn kate penah bawak fizz jumpe ayah dia…
    bagi aku takkan la mak bapak perempuan senang2 je nak kasi kawin anak kalu lom jumpe… at least kene jumpe sekali…
    aku rasa pihak yang kene tampil ayah azlyn… nak tau betul ke statment fizz yang menyatakan tak penah jumpe family azlyn sehingga lah majlis pertunangan diadakan…
    kat sini nampak fizz banyak buat statement yang bercanggah… harap pakcik ramly pulak tunjukkan bukti penah kawin ngan azlyn… sekiranya anda takut bini tua tau, baik ceraikan je azlyn tu… n azlyn bule idup tanpa terikat dengan pakcik ramli lg..

    apa2 pun sgt teruja nak tau episode seterusnya….. huhu

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      tp kn fizz bg statement die kene sihir..kalau kene sihir mesti xsedar klu die penah jumpe pn..yg c ramli ni plak kawen senyap2 so xboleh la die tunjuk bukti kawin..bijak kn alasan die (kawin senyap2)..hahahaha…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  114. key Pop says:

    yang pasti kalau naik mahkamah, siapa yang SALAH tu saman je berJUTA²..

    #apa tunggu lagi..SAMAN je.. baik si FIZZ.. baik c AZLYNN..sekali si RAMLI.. SAMAN JE SEMUA..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  115. Anonymous says:

    usahawan tu silap2 org fizz jgk.. sblm ni kan dia semunyikan diri dia.. mesti malu sbb bcinta dgn org lain tunang gan org lain.. hilangkan diri tu cari idea la tu.. huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  116. Anonymous says:

    ini smua poyo!!!! drama jer phuii

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  117. SeTia TaK BeRteMpAt says:

    wah…..macam2…:
    statement fizz:
    -pmpuan ni isteri org….dapat tau dari adik pada pmpuan ini sedangkan pmpuan no anak bongsu….kena ilmu hitam….

    statement ramli:
    -isteri sakit hilang ingatan 8bulan….wanita ini menggunakan telefon bimbitnya utk membuat janji temu dgn fizz….jgn salahkan fizz…wah sangat mulia ko kan ramli….fizz tunang kot ngan bini ko..xkan ko xmarah lgsg kat fizz..statement ko kat atas ni cam cool je..

    statement perempuan itu:
    sampai ati fizz wat sy cmni..memalukan keluarga..jgn memburukkan sy cmni…..(ada sesetengah pengomen kata pmpuan ni kaki kencing…)

    so conclusionnya…???????si suami tnjukkan lah gambar korang kawin kat sempadan tu….si azlyn tu…buat medical checkup tnjukkan yg awak tu xpenah sakit…dan si fizz fairuz….kalo betul sakit g berubat….tp slalunya menda ni amik masa..tp cepat ko sedar yerk…sbb aku rasa citer diorg ni amik masa seminggu je…da mcam2 konflik ada…LOL………

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      tp kan die kate kwn kepada adik pompuan ni…hanya tuhan saje yg tahu ape yg sedang DIA rencanakan..yg benar akan tetap benar..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  118. jadore says:

    aku x sabar nak tunggu episod telenovela seterusnya!! esok agak2 nyer apa lg statement yg keluar dari mulut pelakon2 nih! yg sorang tuh pun sama dari hari pertama kes bertunang kata x mau masuk campur tp hari2 bg statement jg! isyyyyy poyooooooo aje semua nih!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 3
  119. ade aku kesah says:

    ko pun mcm tak taw kerja wartawan..mesti dia asyik bertanya nak tak nak dia jawab la jgk sepatah dua..dia bkn bt statement dia cma menjawab soalan..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • jadore says:

      alaaaaaa jawab aje la no comment…. nih hukum karma laaaa…. mcm laaaa fiz fairuzz tuh jd laki dia…..!! huhhhhh kan dah kata semua nih poyooooooo aje….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  120. hulahop says:

    ramli (bukan nama sebenar) tu wujud ke??????????????

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  121. ADA LA..... says:

    kes di sini…’siapa mangsa?’,siapa pemangsa?,siapa dimangsakan?….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  122. Anonymous says:

    Apa2 pun..patut siasat dulu sbb ada yg mengaku, suami pompuan tu, kalau betul isteri org..kan kes naya je..kalau x, saman malu balik…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  123. chick says:

    sapelh agk nyer master mind ni yer…kwang..kwang..tgguuuuu………..makin berbelit..xtau sapa yg terbelit….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  124. Anonymous says:

    1 je…masa bertunang buat diam2…bla tersebar berita pertunangan ff kata tk sangka blh tersebar n marah…okkkk…if dh bertunang u nk buat diam2 ,Y dh putus tunang n timbul kekeliruan yg memalukan mcm ni nk dihebohkan? Benda baik nk disorok tapi benda yg buruk nk dihebahkan…pelik kan manusia ni…lgpun kan lbh baik FF settle kan semua dpt kan semua kesahihan n kebenaran baru diceritakan kpd umum…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  125. Mummy Jenab says:

    Menurut firasat mummy Jenab la..si azlyn nie mungkin pura2 sakit mental dpn laki dia..tp dlm senyap2 dia kawan dgn Fizz..bila 1 Malaysia dah tahu yg dia bertunang dgn Fizz…br dia puas hati sbb dpt balas dendam kat si Ramli tue..bila dah gloumor…br la si Ramli tue x tentu arah…ESOK LUSA BINI NO.1 SI RAMLI TUE PULAK BUAT KENYATAAN…endingnya mungkin si Ramli tue yg sakit jiwa gaknya..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  126. fizz fairuz tipu says:

    last skali…ending cite ni ialah…

    fiz fairuz akn ckp;;;

    “INILAH FILEM TERBARU YANG AKAN DITAYANGKAN BULAN MARCH NI..JANGAN LUPA SAKSIKAN DISELURUH PAWAGAM DI MALAYSIA:..

    Tajuk die” TUNANGKU BINIMU JUA..”

    WAT SASPEN JEK…HUH!!

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  127. Hullahoop says:

    Pegi jer itu sempadangg thaii, cali itu cert kawing maa. talak susah ppunya.. itu pelempuan nama asily kasi ketuk kapla susah2 mau ingat.. sendili kaweng pun talak ingat. lost lah sangat memori..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  128. fenin sudah ini cerita says:

    hey..pening2 citer korang ni..bermula dari break up almy-fizz jer, panjang lah pula citernyer..sampai ker si ramli ni pulak dah. nanti bini no 1 pulak punyer version. moral of the story tuan2 puan2 ialah, bila awal2 dah salah/bengkok, janganlah mengharapkan lurus pulak jalannyer sesudah tu. ia akan terkait2 dan semakin terkepit dan bercelaru. hanya dengan berterus terang, jujur, membetulkan keadaan maka kekeruhan ini bisa diperbetulkan termasuklah si ramli ni yang aku tak tau saper ker dier nih. fiz-almy tu memang dah. tu..tolong cik ramli, diri tu pun patut make it clear ngan bini no 1. sekian aku yang memerhati.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  129. melati putih says:

    kalau tak ada document nikah, gambar ke, kan boleh check passport
    ada chop ke tak.. :) senang jer nak selesaikan masalah diorang nie..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  130. Bukuberatur says:

    “Fizz mengetahui tentang perkahwinan tersebut dari kawan kepada adik Azlyn Massiela empat hari selepas pertunangan, lantas memutuskan pertunangannya Ahad lalu.”

    Pelik jugak ye..macam mane plak Azlyn Massiela ni ade adik sedangkan dalam post lain dia kate dia ni anak bongsu..cerita sape yang betul ni..hmm..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Sweet minah jambu merah biru says:

      mak bapak si pompan ni buat sidang media lagi bagos ..mesti mak bapak dia akan terang kn satu persatu tentang anak pompan dia ni samada anak dara dia ni dh kawin atau pon belom…sekira nye fiz yg cakap bohong n mengaib kn pompan n fmili dia buat surat saman n saman si fiz ni kerana dia telah memalu kn pompan ni n fmili dia ….dn jantan yg mengaku laki pompan ni tolong tunjok kan diri jangan sembunyi n lari2 ok ! pandai ngaku n pandai la bertanggong jawab atas kenyataan dia cakap tunang fiz tu bini dia ! jangan pandai cakapppppppppppppppppppppppppppp aje tapi muka tk nampak n tkde bukti kukuh ! jangan2 jantan yg ngaku laki pompan ni kawan fiz kan mungkin dorang ni dh berpakat …mari kita fikir kn bersama ape yg akan terjadi seterus nye

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • loli says:

        aku stuju dgn ko minah jambu.ape bengapnye pmpuan tu ilang ingatan.nmpk sgt si fizz bacul ni da sentap psal gmbr tunang dia tsebar,xde pminat,sume org sumph seranah dia.tu yg dia buat cite.

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  131. bda2ry says:

    wahhh…seronok banget sinetron ini…adaptasi dari novel apa ya?
    pokok…pokoknya…pokoknya….harus ditebang!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  132. eyla says:

    akupun rasa nk ilang ingatan baca komen korang ne..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  133. budakbijak says:

    macamni lah. utk membuktikan masing2 tak bersalah:
    Fizz: boleh bawa suami azlyn @ sijil nikah
    Azlyn: boleh report polis and saman malu.

    Malu seyh aku orang kuantannnnnn!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  134. liza zul hadi says:

    hahaha…………kelakar glr… tak yah nak berdooh sapa yg buat cerita karut ni…. saya kenl lama dah tunang fizz………….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • dealova says:

      so siapa sebenarnye tunang fizz ni? maksud sy ade posibility ke die yang bersalah?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  135. mak bedah cute sangat says:

    Dah habis tonton sinetron “PATAH SERIBU” now turn untuk sinetron “TUNANG KU ISTERI ORANG” pulak…..nampak macam lagi best je cerita ni..layan!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  136. keliru says:

    mcm cete drama la plak laki org, tak mengaku isteri org, hilang ingatan, takut bini 1st tau, kawin kat sempadan, kene bomoh, mak bapa tak tau anak da kawin..oh god!!!!! tolong la…boleh buat cete drama bersiri mcm adam & hawa…..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  137. hunny says:

    kalau lyn di pihak yg benar, x perlu panjangkan hal nie, statement itu ini.. ye dak..
    dah tentu2 lyn akan saman malu dekat fizz kalau lyn di pihak yg benar..fikir logik la klu jadi kat diri sendiri, org buat fitnah sampai 1 malaysia tau..xkn senang2 kita nk berdiam diri dimalukan+difitnah.. so apa lg mesti kita saman malu.
    so kesimpulannya dlm cerita nie mesti ada 1 pihak yg benar,,tp klu pihak tu x saman maknanya ada something wrong la kan.. btl x?

    kita tgu n lihat

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  138. dary says:

    klau aku jd massiela ni.. xyah byk cite la.. klau berada di pihak yg benar, saman malu jer.. malu ooo … mana nak letak air muka sndiri & family.. sbb benda ni melibatkan masa dpn..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  139. honey bunny says:

    aku sudah tidak percaya padamu lagi, lebih baik aku segera angkat kaki. aku benci2 pada dirimu aku bosan2 pada dirimu! Dulu kau bilang masih setia, ternyata kau khianati dia. kau berdusta pada kawanku! perghhh layan dangdut sheeda-angkat kaki (makan kaki aku)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  140. Anonymous says:

    habis tu mak bapak azlyn pon hilang ingatan ke?? takkan sume /xde org sorang pon xhalang pertunangan ttu??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  141. bungateratai says:

    The longer the explanation, the bigger the lie..laga kepala sekor2!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  142. GadisSunti murahan says:

    Mana mana penrbit nak buat drama rantaian silakan buat skrip citer nih dari sekarang yer, pelakon utama nya fizz dan neelofa sebagai azlyn and almy nadia sebagai dirinya sendiri sure meletopssszzzzz

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  143. Azlynn ( bkn name sebenar ) says:

    To azlynn : Simpati atas apa yg menimpa kamu Lynn.. Dari dlu lg tak pernah kecapi kebahagiaan dlm percintaan.. Ya mmg kamu kaya.. Punyai harta utk dibangga2kan.. Tp kamu tidak miliki kebahagiaan yg kamu inginkan.. Nasihatku jgn ambil hak org atau bermain cinta dgn suami org ( kalau btl lah.. Ke btl nih?? Hehehe only u know ) jgn suka ckp cam padayapa dan memfitnah org ( kan skg 1 malaysia fitnah awk pulak ), jgn menggedik sgt boleh?? Jgn menyalahkan takdir atas ape yg berlaku skg.. Kerana Allah itu maha adil, maha berkuasa. Allah bg kamu ujian mcm ni sbb nak kamu insaf, tersedar dr terus hanyut oleh duniawi, nak kamu bertaubat n kembali ke pangkal jalan. Jauh ngat dah menyimpangnya tu.. Yg pasti Allah masih sayangkan kamu.. Insaflah wahai teman..

    To fizz : Ingat blk siapa gadis2/pmpuan2 yg pernah kau per” main ” kan.. Ngan kaki clubnya..sweet talker.. Kau pon kne bertaubat jgk sebelum terlambat. Kembali ke pangkal Jln. Dlm drama/filem kemain baiknya.. Hbs semua makcik2, gadis2, budak2, cair ngan kau. Tp in reality??? Such a liar!

    Semoga kabar angin yg menyatakan kamu dah berkahwin tak benar Dan silalah lantik lawyer Dan kemukakan saman malu difitnah Dan diaibkan. Fizz sila tunjuk bukti ttg “adik azlyn”, bwk si ramli ni bersemuka ngn semua yg terlibat.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  144. itonlyhurtswenisneeze says:

    jagat…jagat

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  145. ieda says:

    jap2 aku konfius kt sini. FF kata dia dpt sms tu dr kwn adik azlyn tp kata azly tu anak bongsu apakah yg sebernya terjadi? jeng jeng jeng

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  146. rainbow says:

    slalu tgk sinetron je yg mcm ni..tak sangka kt msia jd btul2..huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  147. Detective Conan says:

    Misteri sungguh cerita diorang nie , daripada infomation yang tak seberapa , berikut adalah hypothesis yang boleh dibuat :

    1. Hubungan Ramli dan Lynn : Diorang mmg sepasang suami isteri , tapi pernikahan diorang dirahsiakan dari pengetahuan family dan isteri no 1(tak ada saper pun tahu ) .Berkemungkinan perkahwinan ini berlaku atas sebab sebab tertentu ( cth , lynn sakit , ramli ambil berat dan tolong jaga dier , untuk memeudahkan , ramli kawin ngan lyn senyap2 sebab ramli dah ada bini ) Sebab itu , family tak tahu akan rahsia perkahwinan diorang dan beranggapan yang lynn tak pernah berkahwin .

    to be continued ….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  148. Ana Suhana says:

    Alahai , mcm-2 .. Conclusion nyer korang x perlu masuk campur urusan dorang , x payah susah-2 bace diorang punye story .. Simple :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  149. I think the admin of this web site is in fact working hard for his web page, for the reason that here every information is quality based stuff.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0