Written by Bella | December 23rd, 2016

Beberapa hari lepas, kecoh dengan isu dimana Datuk Jamal Yunos yang membuat “protes tuala” terhadap masalah bekalan air di Selangor.

Malah, penyanyi nombor satu negara Datuk Siti Nurhaliza turut tidak bersetuju dengan tindakan Jamal dan memuat naik satu status di Instagramnya berkaitan isu tersebut.

Berang dikritik, Jamal menyindir Siti Nurhaliza kurang subur kerana tidak mempunyai cahaya mata.

Pesanan saya kepada Siti. Jaga air sendiri yang tidak berapa subur itu, atau cari air lain.

Komen Jamal agak seksis dan biadap tetapi Siti Nurhaliza bagaimanapun tidak cepat melatah dan menyifatkan  kritikan Jamal sedikit pun tidak memberikan kesan terhadap dirinya.

Kesuburan seseorang itu agak sensitif untuk dibicarakan kerana ia juga adalah soal rezeki daripada Allah SWT untuk mengurniakan cahaya mata. Apa pendapat anda?

Sumber Berita : Free Malaysia Today

168 responses to Jamal Yunos Sindir Siti Nurhaliza Kurang Subur

  1. anooooooooooon says:

    dua dua bodoh

    11

    90
    • bbycumil says:

      subur ke x, tu semua kerja tuhan…ko tu org dah bg notis xde air pon bengap..xreti2

      197

      0
      • maya babe says:

        undi lah lagi PKR , nak mandi pun x dapat

        25

        97
        • aaaa says:

          Kesian aku tgk kau ni..

          40

          2
        • Mmmmm says:

          Habis pahang tempat najib tu ko ingat selalu ada air ker..? Berani ker tv3 suku buat pendedahan..? Berani ker nak masukkan kat dalam berita tu..??

          131

          1
        • Dhia says:

          Maya babe ko tau tak air xda hari tu bukan masalah kerajaan negeri? Itu semua sebab TNB buat penyelanggaran. Ko tau tak ni? Ohh mestila x tau sbb tu pandai2 ckp. Sama la mcm jamal ni buat malu jeeee adoi sah2 isu ni TNB punye hal..kerana harta duit pangkat manusia..segelintir bukan semua sanggup buat apa saja
          Org2 pahang je tahu masalah air depa dah lama tp xde pulak masuk tv3??? Heran aku
          Xpelah cubaan2 nak “bodohkan” rakyat ni dr zaman dulu gune taktik yg sama. Harap2 generasi akan dtg lebih bijak menilai

          90

          1
        • Anonymous says:

          Isu bekalan air yg terbaru ni bukan masaalah politik. Pihak TNB buat kerja2 penyenggelaraan dan delay semua kerja2 tu. Zaman bn memerintah pun kadang2 tergendala juga air. sejak bila BN, DAP dan Pakatan yg menyenggelarakan sistem air? Jgn nk politik sgt boleh tak?

          51

          1
        • Maya babe says:

          Maya orang Selangor. Kat sini memang x ada air. Mandi pun terpaksa pakai air tangki simpanan. Yg korang melalut negeri Pahang ni dah kenapa ?? Aper dalam Malaysia ni ada parti Bn dgn PKR je ker ??

          14

          13
        • sokong lah parti islam Pas says:

          @Maya babe
          pilihanraya akan datang undi Pas ye sayang. Kalau maya babe undi Pas……maya babe akan dapat mandi 10 kali sehari tanpa gangguan air. Semoga Pas dapat menakluki Selangor pulak lepas ni.

          9

          4
        • Dhia says:

          Ya Allah maya saya pun org selangor. Masalah air ni pasal TnB laaaa bkn kerajaan negeri la…kan dh ckp jelas2 x kan x paham2? Pegi baca sebelum komen ok? Yg Jamal ni mmg confirm2 saja nak buat havoc..kenapa awak ckp isu air pahang melalut? Mesti awak ni tgk tv3 je kan..of coz la x melalut sbb tu confirm kerajaan negeri punya hal..selangor xda air sebab TNB..tahu ke tak ni maya babe??? Baca dulu tauuuu jgn tgk tv3 jeeee..nnt dpt info salah..peace from org selangor juga :)

          22

          1
        • KakLinaPomMeletop!!! says:

          Undi lagi PKR. Nanti MB tukar lg. X lama lg MB baru akan dpt

          1

          11
        • peahh sebelah umah jamal says:

          isu selangor mmg air sebelum pembangkang pgg lagi… ko nie mesti anak jamal sengal

          19

          0
        • Jamak Jongos says:

          Zaman bn pegang selangor lagi terok air tak ada kena catu ..dah tu berkeladak berkarat..

          17

          1
    • dasdsa says:

      kau pon bodoh jugak

      0

      0
    • OrangKampungKolot says:

      Sekurang2nya Jamal tu x gigit telinga polis mcm Naib Presiden PKR Tian Chua tu…walaupun cara jamal kurang sopan tp niat dia baik utk memperjuangkan isu air selangor. Dulu Khalid Ibrahim dh muktamadkan isu penstrukturan air selangor tp bila Azmin aiskrim naik dia tukar blk dan melambatkan pelaksanaan. Ini nasib baik isu air x teruk sgt, nanti akan dtg kalo ada kemarau dan loji langat 2 blm siap, isu air pasti akan meruncing. Nanti bila dh tiba masa tersebut jgn pula korang semua maki2 Dato Jamal sbb bukan dia yg berkuasa di Selangor. By the way penyokong pembangkang plg hipokrit. Dulu benci Mahathir, skrg sanggup bersama Mahathir. Kerajaan Pakatan Selangor plg caca marba dan hipokrit.

      5

      22
  2. sara says:

    2..2.. Dah tua pon.. Main sindir2 cam bdk wechat

    34

    17
    • Anonymous says:

      Padan muka siti perampas????

      17

      41
      • sokong lah parti islam Pas says:

        pilihanraya akan datang undi Pas ye sayang. Kalau korang undi Pas……korang akan dapat mandi 10 kali sehari tanpa gangguan air. Semoga Pas dapat menakluki Selangor pulak lepas ni.

        5

        4
    • Kak Mah says:

      Jamban Yunos ni, dgn pompuan pun berkelahi. Itu baru retis, mcm mana kalu kena hentam dgn Trump? Meroyan gamaknya.

      29

      1
      • sokong lah parti islam Pas says:

        pilihanraya akan datang undi Pas ye sayang. Kalau kak mah undi Pas……korang akan dapat mandi 10 kali sehari tanpa gangguan air. Semoga Pas dapat menakluki Selangor pulak lepas ni.

        0

        3
  3. Pomss says:

    Hambarnya gosip kau harini bang nara oiiiiii

    16

    3
  4. Anonymous says:

    Org tu xkacau kau pon siti… ko bahan die kenapa??dah kena bahan baru ada akai…. kalaulah dato k yg buat peel mcm si jamal tu ade x ko nk bahan?? Hahaha…. bajet bagus. Family kau sndiri pun bukan elok sgt perangai tu… hahaha

    47

    63
    • Corse 848 says:

      Tu le pasai..yg di layan mamat tu nape..dah kena balik..hal air kat selangor ni bukan baru..seksa..zaman dlu pyramid boleh dibina..KLCC tu lg le susah nk bina boleh je buat..Singapore negara kecik xde air..boleh je settle..baik kerajaan negeri..kerajaan pusat..ketepikan ego masing2..yg susah rakyat..dah bg kuasa..susah kan balik..

      37

      12
      • eh says:

        mnde hal air issue Selangor nye? aku duk sgr elok je ade air. sah2 TNB buat keje. ni lg satu pkai hentam je

        26

        1
        • Anonymous says:

          Gambar jamal di atas bukti Selongor x dak air. Mengaku jelah Selangor negeri awak yg tercinta x dak air . Kalau Selangor ada air tak kan si Jamal tu pakai mcm tu ??

          7

          27
        • Pas says:

          pilihanraya akan datang undi Pas ye sayang. Kalau korang undi Pas……korang akan dapat mandi 10 kali sehari tanpa gangguan air. Semoga Pas dapat menakluki Selangor pulak lepas ni.

          1

          3
        • Shima says:

          Anonymous 2.32pm saya org selangor..area saya ade air..alhamdulillah syukur..bukan semua kawasan terlibat..kawasan2 terlibat dapat notis..come on ni zaman teknologi kot hanya yg malas membaca atau malas ambik peduli je yg cakap2 mcm ni..dkt website syabas ade,kerajaan negeri supaya dpt maklumat tepat. TNB buat penyelanggaran jadi air kene dihentikan, syabas kenela ikut arahan..tapi syabas pulak disalahkan

          23

          0
    • Mummy says:

      Hey penyokong Jamal jamban hidung penyek…Gila publisiti…Bau busuk melata2..
      Malulah punya suami n bpk mcm Jamal jamban tu…

      46

      5
    • Anonymous says:

      Lain Kali nk tumpang mandi umah Tok ti lah.

      21

      0
    • Scha says:

      Lain Kali nk tumpang mandi umah Tok ti lah.

      13

      0
    • Puii says:

      Tak pyh nak kondem famili org. Bajet suci mulia sgttt. Belakang mata ko bukan ko tau

      3

      3
    • NGO says:

      bukan pasal perangai elok ke apa dik. betul gak kata siti tu.
      ko ber towel tu pehal? kan pihak syabas dah kasi notis. jamal ni mmg sengaja nk politikan isu. dia ni mmg suka buat kecoh tak tentu hala. malu la umno dik dpt ahli2 mcm ni. patutla ramai yg x suka umno.

      48

      1
    • diva AA says:

      betul..siti ni selalu mencelah tak kena tempat..bajet tau hal2 politik! isu dia sound KJ dulu pun dah terserlah kebodohan dia..

      7

      1
  5. minah jambu say no to DRUG says:

    yg bagos nye jangan masok campur orang punye hal…! yg siti nak masok campur hal2 air ni dh kenape ??? biar kan tempat dorang tkde air u buat bodoh aje suda janji kt rumah kite ada air tk gitu hehe..

    47

    13
    • Ang ni biak betoi says:

      Dia tegur sikap jamal, bukan kondem tadak air, pahamkan isu sebelum komen, aku yg tgk pun rasa malu ang tau dak? Melayu sekok perangai macam kera, bangsa malaysia lain yg tengok mesti duk gelak ketawa sebab ada kera spesis manusia kat malaysia ni

      30

      1
  6. Siti poyo says:

    Org tu xkacau kau pon siti… ko bahan die kenapa??dah kena bahan baru ada akai…. kalaulah dato k yg buat peel mcm si jamal tu ade x ko nk bahan?? Hahaha…. bajet bagus. Family kau sndiri pun bukan elok sgt perangai tu… hahaha

    15

    46
  7. Anonymous says:

    sapa suh kacau orang..kan dah kena..

    30

    26
  8. Yemik says:

    Siti pon silap..org tu tgh panas air xda..hang pulak dok sibuk nk kuar statement mcmtu…kn dah sentap..hmm…len kali pikiaq dulu sblum keluar apa2 statement.
    Don’t worry siti hang pasti dapat anak punya.

    53

    8
  9. Jamal pak tongkol says:

    Tulaa sarang tebuan jgn dijolok, kan da kena. Bila tegur balik tahu sentap !! Kahkah

    35

    11
  10. biar tak mandi asalkan istinjak says:

    that’s a low blow, man… really low

    60

    3
  11. X says:

    Akhirnya terjawab sudah…kan dah tersebar seluruh malaysia air tak subur.Aku pun tak suka SiJamban.Tapi jgn ingat kita ada Dato orang tak bahan.Kan dah mendapat.

    41

    8
    • Izzy says:

      agreed.. bab2 politik ni, u as a selebriti x yah lah nk sibuk sgt. nak2 pulak melayan org yg muka x tau malu cam jamal tu.. skrg diri sendiri pun termalu….

      20

      5
      • Anonymous says:

        ASal pulak dia x leh nak sibuk hal politik? Dia pon rakyat mas jugak…bayar cukai..mengundi…dia menyibuk pon sebb nkkn yg terbaik utk negara…klau si jamal tu x leh nk terima kritikan, baik takyah jdi pemimpin g buat negeri sendiri pastu ajak pwnyokong2 dia sekali…wakaka…hei, pm pon selalu kna kutuk kritik dia wat dek jer bukn macm si jamal ni. Kna kritik melenting pastu kutuk dan hina org pulak.

        37

        1
      • Anonymous says:

        abis y artis sokong umno tu bkn politik??owhh…klu sokong umno x pe…klu x sokong umno dikata jgn masuk cmpr politik….low class mentality…

        0

        1
  12. Anonymous says:

    Bodonya ko tokti, gatal sgt nak mengata ja

    30

    15
  13. Anonymous says:

    jamal yang minta di bahan.

    51

    5
  14. apaapasajadunia says:

    aku pelik ada yg penyokong Jamal jamban (JJ) tu, macamana dapat anugerah dato pun aku tak tahu, bodoh tahap dewa,

    96

    0
  15. jamal jawa says:

    Bodoh punya jamal dasar umnongok mcm haram jadah. Dahlah jawa bodoh pulak tu dah miskin semak otak rakyat malaysia kau ni. dasar jawa totok sungai besar mari kau ni. sekolah tak habis mengeja failed entah dari mana DIA DAPAT DATO tu pun aku pening memikir. kau tu memang lah ada anak tapi entah2 anak kau semua macam setan bingai sama mcm bapaknya. sial punya jamal jamban

    3

    0
  16. Anaksyurga says:

    Next election pemimpin x cukup air ni ke yang korang still nak pilih jadi memimpin korg??!!!..pemimpin otak senteng!.. tok ti.. sabar la, sabar itu indah, sbb situasi kita sama.. anak bukan jaminan kita ke syurga, tapi, mungkin kerana anak manusia akan ke neraka.. ingat tu.

    60

    0
  17. Anonymous says:

    Dato J vs Dato Ct

    Rsa2nya Dato Ct tak brpa gemar cra Dato J tu kot..sbb tu trus mmbuat komen mcm tu..
    Psnn utk Dato J,jgnlah mngaibkn diri sndri smpai mcm tu skli..

    Maaf yer..andaian dan tegurn sja..hehehe

    53

    4
    • minah jambu say no to DRUGl says:

      kalau tk suka cara dato jamal pon diam2 buat keja dapor cuci baju suda laaa yg gi menyampok sebok pasal orang punye hal apesal ??? ha skarang tok ti dh kena 1-0 kate air tk subur ngan dato jamal…lain la kalau pasal anugerah juara lagu tok ti nak masok campor kire okj la jugakkk…agak2 sape jadi juara masa juara lagu nanti ? tok ti cuba teka leh ? ah ? sape ? Oooo ok kite diam2 dulu ok jangan cakap ngan sape2 thank u tok tiiii….

      20

      15
      • Mmmmm says:

        Sebab spesis pengecut mcm ko ni diam la kerajaan malaysia skrg parah.. pemimpin rompak duit rakyat.. shopping bercuti sakan.. ko hidup kais pagi.. duit malaysia jatuh merundum pun ko diam buat tak tahu.. esok lusa negara tergadai.. ko diam je membaca.. apa nak heran kan..?

        42

        1
        • minah jambu suka sahara yaakop says:

          kalau negara tergadai haaaaaa baru la rakyat boleh bukak mulot marah ngan kerajaan kenape gadaikn negara…kalau ada atau tkde ape2 isu2 kecik aje diam2 sudaa…! idop umno ! idop jalur gemilang ! idop 1malaysia ! idop pak najib ! lov u pak najibbbb….eeemmuah…!

          1

          11
        • Anonymous says:

          Minah jambu…
          2.6bil dlm akaun peribadi tu perkara kecik?
          Mesti ko ni berotak ikan kan! Kecik….

          2

          0
  18. Anonymous says:

    kak long kawasan acah acah ajak bertumbuk.. apa lagi.. sambut je la.. haha

    15

    0
  19. Encik keselematan says:

    Haha byk penyokong upahan jamal ni rupenye

    37

    0
  20. Anonymous says:

    X sangka ada gak org bodoh dlm ni yg menyokong si jamal tu.

    52

    1
    • Scha says:

      Kita sokong Jamal walau umah kita Ada air.. Kesian umah org yg xde air tu..

      4

      19
      • Anonymous says:

        Jgn jd mcm jamal dik ye.., kluar bertuala. Org tengok pn mcm tak betul je..

        20

        0
        • KakLinaPomMeletop!!! says:

          Nanti dh kena batang hidup ko sendiri. Nk mandi jenazah x de air baru ki tau. Ckp senanglah skrg semua kutuk Dato’ Jamal. Nanti suatu hari jgn ko melalak x de air

          4

          5
  21. Anonymous says:

    Ko plak Dato J, air banyak sangat letak kat kepala tulah perangai mcm tu..

    26

    2
  22. Nina says:

    X paham orang yang komen “dia tak kacau kau, kau kacau dia buat apa. Kan dah kena balik”
    Sama la kita semua pun, dia tak carik pasal pun, kita duk bahan dia. Aku pun bahan jamal ni sebab bongok sangat perangai tuh kahkah. Beza dia sebab tokti ni femes. Kena balas balik la. Jamal ni takde modal lain, satu Malaysia bahan dia, carik point kata tokti kurang Subur.

    Bukan backup Tokti tapi padan muka la buat kerja bodoh. Lain kali pikir dulu sebelum buat. Bukan tokti je bahan kau, satu malaysia la hawau

    54

    8
  23. Anonymous says:

    omg..ak xphm spe pengikut c jamal ni boleh lak back up. mmg spatutnye kene tegor sbb bodoh sgt. ap yg siti ckp tu mmg btol. bengap sgt nk tnjuk protes pkai tuala. dh bgtau air xde. dh kne tgor ngn org sme pgkat ngn die tau gelabah c jamal bengap ni.

    40

    0
  24. troll warlord says:

    omg..ak xphm spe pengikut c jamal ni boleh lak back up. mmg spatutnye kene tegor sbb bodoh sgt. ap yg siti ckp tu mmg btol. bengap sgt nk tnjuk protes pkai tuala. dh bgtau air xde. dh kne tgor ngn org sme pgkat ngn die tau gelabah c jamal bengap ni

    11

    3
    • Anonymous says:

      Kan … Bongok le si jamal nie … Itu rezeki allah …. Nak kata bodoh .. Skola tinggi .. Nak kata pandai … Mcm x brapa ceredik je …

      19

      2
  25. Saper2 je la says:

    Padan muka ko ct…gatai campo wat pe…si jamal tu saje wat provok isu air tu.. yg ko gi bendul2 konon nk tunjuk baik akhlak sgt kt polower2 ko tu pase???? Dua2 bodo…jaga je la imej awak tu mak iti oiiii..

    21

    20
    • Anonymous says:

      Si jamal tu pon jaga la imej jugak sebgai wakil rakyat…ni tak, dah la memalukn diri g protes kt suk buat pe? Saja je nak politikkn keadaan dgn cari publisiti.Tnb dah bgi notis awal2 fahamlah kna simpan air…alahhh, masa bn memerintah dulu pon krisis air jugak. Pastu nk jatuhkn maruah pompuan pulak..hei, malulah…kau mcm x de mak anak pompuan ngn isteri…seksiss…eiii…mesti najib pon x nak ambik kau jdi wakil pru nanti

      13

      0
      • KakLinaPomMeletop!!! says:

        Celah mana Jamal wakil rakyat. Check your fact. Ckp dia Adun @ MP bahagian mana

        3

        1
        • Anonymous says:

          Hei kaklina ponmeletup haktuih…meletop ke?? Jamal yunos tu kan ketua umno bhgian sg. Besar…ko tu yg kna g check fact…jgn tau dok baca fitnah2 ja…puihhhh

          3

          1
        • Anonymous says:

          HEi kaklinaponmeletop…meletop ko? Jamal tu kan ketua umno sg. Besar? Ko tu yg kna g check fact…buknnya tau dok baca gosip fitnah org jer. Dah klau dia bukan wakil rakyat, bauk dok diam jer la…x yah dok g buat malu diri gitu

          1

          1
        • Anonymous says:

          Eh, bukn ke jamal tu ketua umno sg. Besar?

          0

          0
        • KakLinaPomMeletop!!! says:

          Ketua UMNO Sg Besar bkn wakil rakyat. Dia bukan Adun @ MP. Nilah kebanyakan orang ilmu politik kurang tp nk komen lebih…

          7

          2
        • KakLinaPomMeletop!!! says:

          Woi ketua UMNO bahagian bukan wakil rakyat. Aku tanya dia MP atau ADUN bahagian mana? Ada hati nk sound Kak Lina Pom Pom. Kak lina always check fact ok

          3

          1
        • Anonymous says:

          Amboi kak lina marah benaran…Laa jamal tu bukan wakil rakyat ke? Klu gitu dok diam kt umah sudah laa…x yah nk g berdemo bagai lpastu suruh je menteri2 cnthnya zahid ke g buat demo tu…kuikui

          2

          0
        • Anonymous says:

          Kak lina cayang meletop ko? Cuba jgn sempitkn pemikiran…wakil rakyat x bermaksud mesti jadi mp atau adun ja…maksud i bila i tulis jamal as wakil rakyat tu bila dia wakilkn diri dia sbg ketua utk sesebuah kump…x semstinya kna jdi mp atau adun bru boleh jdi wakil rakyat. Mcm tu jugsk ketua pengawas kt sekolsh, dia jadi wakil student aka student tu pon rakyat jugak kan…

          4

          0
        • Anonymous says:

          KLu ilmu politik lebih tapi tahu nk hina mengaibkn org x jadi jugak kak linaaa

          3

          0
        • Anonymous says:

          kak lina msti dh kene sumbat mulut dgn batang pelir jamal…bese laa artis dgn ahli politik berskandal berpisah tiada…hahahahaha….org umno mmg ske seks2 ni….kak lina pn sme jgk kannn…

          0

          0
  26. Anonymous says:

    cuba simpan sikit bodoh tu dekat sekinchan ikan bakar kau tu jamal. Jangan heret sana sini pergi SUK la, masuk internet lah. Kau obviously bodoh, apa yang siti comment tu berkaitan dengan sikap kau yang taknak faham issue atau masalah air, bukan pasal personal matter kau berkaitan tahap kesuburan kau, bendul. Kau nak sexist sekali pun, biar nampak bijak, jangan tunjuk sangat mcm budak tak habis sekolah.

    Tengok muka si jamal ni je dah benci, tak expect la bodoh macamni punya jahanam sekali. Gomen suka la orang bingai macam kau ni, boleh jadi pencacai.

    55

    0
  27. Jun2 says:

    Jamal bodo..hrp2 x de pemimpin umno perangai cenggini…bodo thp dewa….umno is 4 untuk melayu no otak.

    13

    2
  28. Aku hanom says:

    kalau kita bahankan org lain kita kena bersedia utk kena bahankan semula. itu memang lumrah hidup.

    36

    0
  29. entah...don't know says:

    The power of businessman. tengoklah X lama cdato jamal akan keluarkan statement memohon maaf kepada dct. sebab apa…sebab businessman talking with brain and action but don’t forget politician always need busissman bcuz they don’t want to walk alone.

    3

    9
  30. zila says:

    Itu kiasan nk tunjukkn org takda air,dh thp gaban air takda,cuba2la phm kiasan dia tu,pdn muka ct,kan dah kena,dia ingt dia femes,jutawan sng2 kt kat org,dh mmg betul jml ckp

    7

    24
    • nice says:

      Kenape sokong Jamal yg ckp mcm jahil agama tu? Buka minda sikit

      12

      2
    • wan says:

      nk tunjuk kiasan xde air tp sygnya sebenarnya tunjuk kebodohan diri sendiri… bukan saje2 xde air tp krj2 penyelenggaraan TNB…klau penyelenggaraan x dibuat & kemudian ari berlaku apa2 pihak mrke gak kena…. dapat notis so pandai2 la simpan air sebelum tarikh penutupan dijalankan…isu air je nk hentam apa ingt ngri lain klau jlnkan penyelenggaraan mereka x tutup bekalan air ke??? fikir la cikit jgn mudah terpengaruh…asal kat selangor semua bnda nk di isukan??

      11

      0
  31. Yekeni says:

    Maybe should stop using the word ‘datuk’, ‘dato’. Semua jadi macam nyanyuk gitu. Mcm2 perangai……

    Dato colourful, datok rebut microphone, dato terlari2 takut kucing, dato tea in the cup, dato towel….

    What a joke… big joke….

    20

    0
  32. Si polan says:

    Notis takda air tu dah keluar awal. Siap ada jadual bila die pasang air utk ditadah. Sape suruh ngeng sgt tak alert semua tu. Org2 gaji kau tak buat kerja ke. Bia kurang subur sbb semua rezeki tu dtg from Allah drpd kurang adab dan akal yg dtg drpd peribadi sendiri. Tak bermaksud nak backup tokti but hes too much

    32

    1
    • Anonymous says:

      tak kira la notis tak ada air keluar awal ke apa ke.. air tu tak boleh ke hari2 ada? kejap2 tak ada air.. bosan laa!!

      1

      15
      • Anonymous says:

        OO nak politik yer boleh2…dkt pekan tu bolsh x de air tiba2 eventho notis x diberi…OPSssss

        4

        0
      • Anonymous says:

        Hang pun jenis dia jugak tak alert keadaan sekeliling. Depa ttup air sbb nak jalankan krja2 tnb. Ada la sebab ngape dema ttup. Simple example aku bg hang. Elektrik+air jd ape? Jd tengkorak la hang kena karen letrik. Akai ada?

        3

        1
  33. zzzz says:

    bodoh.orang dah bagi notis awal-awal ikut jela.lagipon kan dah bgtw sebabnya untuk kerja2 TNB.tu pon nak dipolitikkn ke?jamal pak tongkol la ko.shit.

    8

    3
  34. papela ko jamal jamban

    4

    3
  35. Joyah sporty says:

    ELOK PUN DI TEGUR.KLU XTEGUR BODO MANJANG..DH NAMA PUN MACAI.MCM2 CARA NAK MENGAMPU. MCM UMAH DIA SORG JE XDE AIR..MSLH BKN PADA MENTERI BESAR TSALAH PILIH KE APA..DH TENTU2 TNB BUAT KEJE.. ADA JE NAK KAITKN DGN POLITIKUS MALAYSIA NI..DH TENTU2 NOTIS DH DKELUARKAN UTK SIMPAN AIR..KLU JAMAL JAMAL JAMBAN XMAMPU NAK BELI TONG AIR, JOM BUAT KUTIPAN SEDEKAH KAT DIA. HAL KECIK PUN NK JADIKN ISU BESAR..MEMALUKAN NEGARA JE ADA MENTERI2 KE ADUN BUAT HAL BODO CAMNI..

    17

    0
    • Pas says:

      Keyboard rosak ke dik ?
      pilihanraya akan datang undi Pas ye sayang. Kalau adik undi Pas…… keyboard adik x kan rosak lagi . Semoga Pas dapat menakluki Selangor pulak lepas ni.

      0

      1
  36. Anonymous says:

    Jamal jamban sila pergi meninggal!

    3

    3
  37. jamalgilos says:

    si jamal ni meletakkan politik malaysia ke tahap low class dan sampah.

    8

    2
  38. nok gebuzzz says:

    sekurang2nyer dato ct pandai bisnes dari ko yg melingkup…
    kenapa la ramai sgt pengikut pak maslan semenjak pak jib pimpin ni…

    sepatutnyer masa bapak ko buat ko dulu pakai kondom dulu…

    5

    5
  39. maisarah says:

    eh apesal dato ct x boleh menyampuk isu air? dia pun marhaen mcm korang jgk kot. boleh je, korg pun menyampuk jugak cumanya berani membahan kt group wassap, sok sek sok sek kt opis, kt fb sibuk kt komen org lain je, ntah2 bahasa lg teruk. Cuma sbb dia artis terkenal je semua dia post org nmpk. beria marah dato ct menyampuk isu air kau tu menyampuk hal org ok pulak. lantak la dia. sebokkkkkkkk je

    11

    2
  40. Anonymous says:

    kuang ajar jamal,anak zuriat keturunan tu ketentuan Allah swt,berani kau main mainkan kerja Allah swt ye jamal.

    13

    2
  41. Wawa says:

    Haha..padan muka siti..

    12

    14
    • Anonymous says:

      kann…

      5

      5
      • Anonymous says:

        Aq kesian dgn ko wawa…nama pompuan tpi x de langsung sikap hormat dgn sopan santun. Klau la si jamal tu ngata gitu dekat mak kau, atau kakak adik atau kau, kau rasa cemana? Ingt…Allah balas cash je dekat dunia skrg ni dekt org2 yg menganiaya hambaNya

        7

        4
  42. faktab says:

    Lagi baik air tak subur drp air subur dpt hasil macam kau ni jamal. shame on you!

    22

    2
  43. jamil says:

    Bodohnya statement Jamal Pak Tongkol nie…hahha..
    Dahlah bodoh, degil plak tue…hahha..

    5

    2
  44. X says:

    Ceh.. sitot ni tak beri kesan konon.. hahaha
    Padahal dlm hati membuak2. Mesti ko nangis2 kan terkenang nak benih.. bagus nye jadi diva kesayangan ramai (ramai ke?) org tak kecam pun kalau buat jahat..

    15

    13
  45. Anonymous says:

    Mlu pulak tngok pmakaian seseorg mcm tu..

    Kiter nak tngok sample dress,not simple dress..

    Maaf yer,juz my opinion

    3

    2
  46. Zarine says:

    Jamal jamban-sila pergi meninggal!!!

    3

    4
  47. Mat K says:

    Kalau aku jadi Dato K, aku sendiri turun terajang Jamal ni. Kurang ajar.

    7

    3
  48. Anonymous says:

    kalau 4 hari xde air tu dah melampau lah….patut pun ada yg protes.
    yg ctdk tu nak masuk campur apahal lah….awak tu celerity no 1…kalau x prihatin pasal rakyat x payah lah sebok nak komen…..kan dah kena perli….
    mmg si jamban duk cakap apa yang orang lain pikir kan pasal ctdk selama ini.
    sama2 mmg cari pasal…eloklah jodohkan jer.

    1

    11
  49. Anonymous says:

    dct x ubah mcm fathia gak lah….nak malu kan orang kat socmed last2 kena batang hidung sendiri….

    14

    11
    • Mat K says:

      Bodo mung. Ni melibatkan kuasa Tuhan. Jamal buat 1 Malaysia gela, bangang.

      Fathiya tu memang bangang. Dgn kau sekali.

      3

      1
  50. Anonymous says:

    aku setuju jamal buat camni depan suk.
    at least dia voice out suara rakyat….walaupun cara dia mungkin dapat hinaan orang. xperlah….
    ctdk tu gang bersih buat protes jalanan mengganggu lalu lintas dan membahaya kan rakyat lain xper pulak…..ntah apa yg di protes pun x tau lah siap leh buat bisnes jual baju kuning.

    5

    17
    • maisarah says:

      aku duk selangor kadang2 je ade mslh air, yg psl jamal ni ngengade, sah2 tnb yg nk selenggara. Tu air kt pahang tu lg byk isunye. senyap je memasing. WTF! Dah lama x byr air sbb percuma je x smpai rm20. Ko ape tau????

      10

      0
  51. Haters will hate says:

    Tokti critik jamal protest air x dak.. mcm tak da tamadun pakai tuala lah apa lah…. and then jamal balas cakap pasal air kesuburan ??!?? *toink* Apa kena mengena dengan kesuburan?? Dua benda yg berbeza! ada akal tak nak pakai ooo sebab tu lah pakai tuala je protest haritu.. malu weih.. akai dah memang tak de rupanye

    11

    1
  52. Anon says:

    Haters will hate oiii…bengapnyer ko.
    Isunya air.
    Jamal yg tak mandi.
    Yg c tokti plak nak tunjuk pandai tapi bodoh sebenatnya.
    So jamal PERLI LUCAH lah.
    Ko umur brapa dik? Blom baligh ya ha ha ha ha

    7

    10
    • Anonymous says:

      Yg si jamal ni pon bengap jugak. Nak dpolitikkn isu air watpe. Buknnya salah pembangkang…yg salah tuh tnb ngn syabas. diorg wat kerja2 nk naiktaraf sistem pengairan. Tnb tutup kuasa, so loji pon x leh jln oi. Masa bn perintah selangor dulu pon krisis air jugak…ambik saliran air dri pahang wat g sana sampai org2 kt jengka pon selalu kna gangguan air. Baik ko pegi dok pekan sana…bela kitorang yg berhari2 air takde.

      10

      0
    • Haters will hate more says:

      lawan dengan ke lucahan memang tak de standard.. lu pikirlah sediri.. tak ada adab..memang mentality lucah ke jamal ni? (N his supporters too)

      5

      1
  53. Geli2mat says:

    Wat malu kaum melayu je Jamal bodoh ni..tu TNB yg nk wat penyelenggaraan.
    Klu nk siap cpt,bek ko je yg wat penyelenggaraan tu.entah2 sebulan pn tk ciap2. Gler.

    11

    0
  54. Anonymous says:

    Macam lah ct tu perfect sangat?

    6

    5
  55. Anonymous says:

    siti kaya umah bungalow besar2 sebab tu la xde prob air..kalo die dah kaya raya mesti la system air rumah die pon canggih or dia ade tempat takungan air..macam rakyat yg xberapa kaya mcm kita ni mmg susah la nk ade takungan air..sbb tu betol la kata siti…syaas dh bg notis awal tuk standby sbb akan xde air..so pandai2 la arrange …tp yg si jamal ni xkn la rumah bungalow besar die lgsg xde takung air…n dh ade notis xde air xkn la xle standby simpan air…aku yg duduk umah pangsa biase2 jer lepas tau akan xde air terus tsandby air bnyk2..alhamdulillah xde prob pon…

    4

    1
  56. jamal otak lembu says:

    biar lh x subur dan mandul jnji jgn bacul. jamal jawa toktok bodoh asal sungai besar which is most of stupid people alive on that area. org kg yg x bertamadun dan x pnh ada perubahan. jln raya msih teruk station bus sungai besar mcm nk roboh jadi jamal tu buat apa selain main telur. dengan ank dia yg jet2 kacak tapi hasil dari jamal jamban. kesian kau jamal bodoh kau terlalu sgt aku geli tengok muka jawa sungai besar kau which is low class area come from.

    7

    6
  57. kelam.. says:

    Sape yg sokong siti sama bodoh dgn siti, dah tentu2 la jamal tu ‘a front’ for political purpose from ‘someone’ higher position, ie pakmenteri.
    Aksi dan peranan Jamal tu memang dibuat untuk divert another issues..

    Tak pandai politik jgn campur siti, buat tambah malu je.
    Your husband kena halau dulu dari istana, konon2 cakap dgn pegawai istana kamceng dgn agong, tak pasal kena halau keluar.

    Take care your singing and product beauty business/career, don’t mingle into politic when you don’t know the game play. Nnt memakan diri. Bila Jamal reply dgn pedas tahap kesuburan ko, tau pulak melatah nak cerita bab ketuhanan, mintak simpati public, dari tak pernah reply, terus reply peminat…

    tengok cermin dulu, pakai baju/dress utk pergi function jangan ketat, sampai tersembul bontot sebakul. Kena tang dahi sendiri, tau cerita otak kurniaan Allah, tak pulak cerita bontot kembang sebakul tu kurniaan Allah gak tuk suami, bukan untuk khalayak mahram…hehehe

    0

    5
  58. Cik Jah says:

    Org mcm si jamal ni jgn dilayan sgt…dia idokler brapa bijak.sel otak2nya x bersambung.jadi org yg idok cerdik..jgn kita layan.dia buat benda2 bodoh..kita tepuk tangan.layan kan ajer…mcm monyet; lagi kita tepuk..lagi beriya dia buat.

    7

    1
  59. Siti Payong says:

    Aku tengok dlm blog Nara ni ramai tul pengomen yg anti ngan Dato Siti Norhaliza ,apa saja yg Siti buat tak pernah ada yg kena.Aku nak tolong ingatkan sekali lagi jadi2lah kalian dok PHD dengan Siti tu….semakin kamu2 dengki dgn Siti semakin bertambah rezki yg ALLAH tambah untuk beliau……apakah kamu2 ni srmua secantik dan sekaya Siti??….kalau tak pesan aku muhasabahlah diri…..ok??…..

    6

    4
  60. penentangKERAjaan says:

    ramainyer PENYOKONG JAMAL kat sini…
    kalau mentaliti ramai orang macam jamal, macam mana kita nak tumbangkan
    BN dan ganti Rafizi ni??? aku mahu Rafizi jadi PM… Tuhan, tolong kasi orang pandai jadi PM aku… aku suka orang pandai… aku x boleh terima orang yang lebih bodoh dr aku jd PM…

    6

    2
  61. Anonymous says:

    dua2 pun bodohhhhh….
    tok mal tok ti….x sekolah tinggi camni lah….
    yg tok ti ni apahal perasan muda nak sebok berselfie n letak caption malu kan org?

    4

    3
  62. Anonymous says:

    Beautipulnara yg menjadi batu api pun berdosa jugak…. nonsense

    0

    1
  63. Fyda Noh says:

    Senang je nak bergadoh sekarang ni.. main taip2 ja

    3

    0
  64. Kamal says:

    Jgn nak batu api lah nara… Jgn main2 dgn politik.. Org politik ni gila. Takut nara kena simen pulak. X pasal2 kan. Lol… Haaaa tahu marah.

    0

    1
    • KakLinaPomMeletop!!! says:

      Apalah yg neelopa tengok pada Fattah Amin…u deserve someone better…jgn jd mcm Kak Lina mencintai sepenuh hati tapi…????????????…tp Kak Lina dh move on

      1

      0
  65. ct says:

    Jamal jamban..jahat mcm jebon..jenglot aka jembalang..pagi2 ahad ni gigih plk aku ngutuk ngko ..dh laa nk sambung tido balik..zzzzz

    0

    6
  66. Mak Becok says:

    Makin BERLAGAK pula si pompuan ni – aku sebelum ni punya sokong dia; sekarang boleh BERAMBOS! Teringa pula aku; ko tu kan PERAMPAS laki orang; jadi JANGAN nak MENYOMBONG dan berlagak ALIM!

    Artis kalau TAK paham sesuatu isu politik complex; baik TUTUP mulut aja; JANGAN nak jadi BANGANG!

    2

    5
    • Anonymous says:

      Wow…
      Careful jgn esok2 Allah terbalik kata, ko plak jd perampas, X pun keturunan ko.
      Masa tu aku doakan ko ingat sgt2 apa yg ko pernah kata kat org.

      Kbai….

      1

      0
  67. Apetah says:

    Ni lah pemimpin yg korang sokong…mempertikai kuasa dan ketentuan Allah swt…
    Jgn angkuh sgt sebab ko subur, blm tentu semua keturunan ko subur..lagipon otak ko pon bkn subur sgt.hahaha..
    Sian anak,bini,mak bapak yg dpt keturunan mcm ni.

    3

    1
  68. Anonymous says:

    abg jamal i love you

    2

    1
  69. Jiji says:

    Kalau aku jd tokti…aku jwb…jwpn mcm org tade otak n tade agama…

    0

    0
  70. Jiji says:

    Kalaupon blh lahirkn bnyk keturunn…klu keturunn yg ckp mcm tade otak n tade agama…baik takyh wujud keturunn tu.nauzubillah.

    1

    0
  71. Anonymous says:

    ala siti tu …x payahlah backing sangat.
    setakat penyanyi jer pun….bukannye malaikat….dosa menyanyi tak terhingga banyak nye ….x masuk lagi dosa goda suami orang…..menari dengan pakaian yang ketat2…. tu pun nasib baik si jamban tu tak cakap lebih2 lagi.

    11

    -4
    • Anonymous says:

      Apa yg hang dok merepek ni? Jodoh tu kan ketentuan Allah… ex wife datuk K pon dah kahwin, pastu aq tgk bahagia je ct dgn ex wife tu…HAbis yg ko mengutuk memfitnah dia ni tak berdosa? Merangkak la ko nk g mintak maaf kt dia nnti kt mahsyar nu

      3

      2
  72. Anonymous says:

    orang cetek agama macam jamal ni tak layak di buat ketua keluarga apatah lagi ketua mana ngo

    1

    1
    • KakLinaPomMeletop!!! says:

      Omg…mcmlah ko tu alim sgt. At least niat Jamal mulia walau cara dia kurang sopan.

      0

      4
      • Anonymous says:

        Betul ke niat dia mulia? Ke kemaruk sgt nk dpt supporters nk jdi mb pru nanti?klu niat dia mulia…dia terima je la teguran tu, x yahla sampai nk g hina ct gitu..even jibby org dok kutuk hina dia kt insta fb dia buat dek jer, x de lak dia g hina org..jibby jugak ok drpd jamal tuh

        4

        -1
  73. Jamal pak tongkoiii says:

    Jenuh aku nak scroll untuk ruangan komen..yang melalak ckp pasal notis pon bodo samdul jugak.ckp xserupe bikin.pemimpin ape ke hey ni…tnjuk towel murahann..kalau gini la gamoknye,mmg idokle teman nk p mengundi.
    Budaya kita wajah kita taw,xde sivik

    0

    0
  74. manusiabiasa says:

    macam nie nak jadi pemimpin…nauzubillah…jauhkanlah,

    1

    0
  75. Racook says:

    Aku peminat siti tapi dalam hal ni siti ni yg salah. Semua tahu Jamal tu x berapa betul tindakannya, x perlu dijolok orang macam tu. Sekarang siti dah jadi satu level dengan dia. Kita ni kalau dok asyik berpolitik jadi la macam politicians yg bodo tu.

    Aku perati siti ni dulu sokong UMNO, la ni bangkang. Pastu member aku cakap siti ni akan ikut Mahader. Mana Mahader pergi, siti akan sokong. Aku nasihatkan siti x perlu la berpolitik ni. Baik jadi berkecuali. Sebab zaman sekarang orang boleh attack kita sesuka hati. Habis maruah tercemar. Kang jadi la macam Abby. Gila berpolitik, sekarang jadi kutu. Apa pun x bley.

    2

    1
  76. Pkbetul2 says:

    Tlglah sedar rakyat malaysia,tindakan mencerminkan pemikiran, rendah sungguh tahap pemikiran en jamal ni. Tindakan mcm ni,level bdk tadika..bkn level pemimpin..semoga en.jamal sedar..

    0

    0
  77. UstAZAh says:

    x silap, Jamal tu pukul anak sindir menantu…. hu hu

    JAGA AIR SENDIRI YG TAK BERAPA SUBUR TU. ATAU CARI AIR LAIN
    lebih kepada memerli suami kpd dato ct,

    ada 2 kemungkinan ayat Jamal;
    1. memerli Dato K yg dah x berapa nak subur, atau
    2. minta dato ct memcari suami yg lain.

    hmmm…. wallahualam

    0

    1
  78. UstAZAh says:

    x silap, Jamal tu pukul anak sindir menantu…. hu hu

    PESANAN SAYA KEPADA SITI. JAGA AIR SENDIRI YANG TIDAK BERAPA SUBUR ITU, ATAU CARI AIR LAIN.

    ada 2 kemungkinan ayat Jamal;
    1. memerli Dato K yg dah x berapa nak subur, atau
    2. minta dato ct memcari suami yg lain.

    hmmm…. wallahualam

    0

    1
  79. UstAZAh says:

    x silap, Jamal tu pukul anak sindir menantu…. hu hu

    PESANAN SAYA KEPADA SITI. JAGA AIR SENDIRI YANG TIDAK BERAPA SUBUR ITU, ATAU CARI AIR LAIN.

    ada 2 kemungkinan ayat Jamal;
    1. memerli Dato K yg dah x berapa nak subur, atau
    2. minta dato ct memcari suami yg lain.

    hmmm…. wallahualam

    apapun yg berkaitan dgn kerja ALLAH swt kita x payah nak sentuh, nasib keturunan kita pun x tahu lagi, esok lusa jika anak kita pun tidak dikurniakan zuriat nak suruh cari air lain jugak ke?? Bertangki2 air pun kalau ALLAH tidak mengizinkan menjadi benih, tetap x menjadi. Cakap guna otak please….

    0

    1
  80. meluataku says:

    Jamal tu bukannya ape…
    Rasa bengang tak dapat kawin Dato CT la tu..ahahaha

    bangang lah kau ni jamal..
    kalau CT tak ada cahaya mata sekali pun , dia dpt berbakti pada keluarga dia ..dgn usaha dia sendiri.
    Kau tu macai balaci umno je! duit celah mana tah dtg kau pun rembat…puii!!

    2

    1
  81. wHATEVER says:

    bodohnye ape ke hal kome bertuala bagai.. klu ye nk protest pun wat lh dgn cara bermaruah…knp nk kondem stiti plak…anak tu rezeki tuhan klu ko dpt anak byk pon sume parangai cam jamban ni baik x yah ade anak..

    2

    1
  82. Anonymous says:

    takperla..mungkin ct belum ada rezeki lagi mendapat anak mcm org lain..tapi rezeki ct pada perkara2 lain yg kita tak dapat, terlalu banyak..syukur alhamdulilah..

    1

    0