Written by AbangNara | March 18th, 2012

Sebentar tadi, Abang Nara telah membuat sedikit survey mudah di Facebook BeautifulNara tentang program Jalan-Jalan Cari Makan. Kalau sebelum ini memang sudah ramai yang meluahkan rasa tidak puas hati dengan pengacara baru, namun Abang Nara berpendapat bahawa kita tidak boleh mengadili mereka di episod pertama.

jjcm kecewa

Untuk makluman, minggu ini adalah episod ketiga JJCM menggunakan pengacara baru iaitu Shiha Mentor dan Iqbal Pilih Kasih. Nampaknya masih tidak ada peningkatan yang ditunjukkan oleh mereka berdua. Ramai yang memberikan komen bahawa pengacara baru ini “makan pun nak cover”. Antara komen-komen yang menarik ialah:-

jjcm kecewa

jjcm kecewa

jjcm kecewa

Untuk komen yang selebihnya, anda boleh membaca di Facebook BeautifulNara. Apa pula pendapat anda? Adakah TV3 telah membuat satu kesilapan besar apabila menukar pengacara JJCM? Atau kita sewajarnya memberikan mereka lebih masa untuk menunjukkan bakat yang sebenar?

Baca Yang Ini Pulak:-

172 responses to Jalan-Jalan Cari Makan (JJCM) Masih Mengecewakan, Pengacara Baru Tidak Sesuai

  1. tulip says:

    x best,nk tgk pun mcm x minat,tkr qi balik

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 58 Thumb down 1
    • 7 Pelempang Petala Langit says:

      tu la psl,tv3 konon nye nk bg peluang la kt muka baru tp penyudah nya mengecewakan..elok tangkap director JJCM tu pastu ikat kt tiang letrik dekat dgn psr malam pastu suruh org ramai yg lalu lalang lempang dia sedas satu..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 129 Thumb down 5
      • 7 Pelempang Petala Langit says:

        * bkn director tp producer..hehe

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 1
      • Maria Tengku Sabri lagi best…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 74 Thumb down 15
      • kalau kontrol benor makannnya, tukar je nama jadi Jalan-Jalan Mencari Lemak Tepu dan Kolestrol Appeton Weight gain Bukannya A Tetapi AAAAAAhhhhh

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 2
      • yang unlike komen aku tu mesti suka pengacara baru..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 3
      • JoyahYgTakBerapaEducated says:

        2 sebab kemungkinan mengapa org dislike ko nye komen
        1.maybe diorg dislike sbb ko mcm attention seeker.asal nick ko je mst dok reply komen2 yg ats..dlu user x suke dibah sbb pic dia,tp aku xnmpk tang mane releven nye pndangan org tu mengenai pic dibah smpai leh jd attention seeker,maybe dibah byk komen dln BN.itu je yg relevan bg aku utk kaitkan yg org kate dia tu attention seeker..faham?bab ko lak,aku ade bc 1 komen dlm BN ni yg mengatakan tgk muke ko lg wat rosak & kebanyakan ko nye komen semer dok ats2 @ reply yg ats2 je,bwh2 komen org len xd ,pastu dlm komen tu lg soh cek dlm entri2 yg baru dlm BN ni utk sah kan btl @ x yg byk komen ko dok kt ats2,so aku pon sblm nk komen ni aku cek le dlu..bleh tahan le byk nye nick yg ade pic ko dok ats..so,relevan la aku nk kaitkan ko dgn attention seeker & maybe sbb tu org dislike
        2. org dislike sbb maybe lbh suke qi/serina b’banding maria tunku sabri..itu sj pndangan aku..lg 1 aku nk bg kefahaman mudah kt ko,ape yg aku taip ni hanya PANDANGAN peribadi aku shja,bersetuju @ tidak dgn aku punye pandangan,itu hak org yg m’baca & memberi tafsiran.selamat mengomen. :)

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
      • ajering says:

        teman setuju bebenor….moh moh kita lempor selipar kat penerbitnyer

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • makcik k-pop says:

      pengacara palingggggg kontrol penah aku tgk… please la… nampak sgt buat2 sedap… yg perempuan tu bg jd pengacara rancangan gedik2 mcm melodi sesuai la… xleh blah la…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 61 Thumb down 1
      • comei says:

        1st episode:x pandai makan belut tapi ajak penonton g makan belut.
        2nd episode:langsung x makan makanan sarawak di restoran pelakon sarawak. (sori..lupe plak nama)
        episod hari ni plak:malas dah nak tengok.tkn je tv3, tgk 2 ekor ni asyik tangkap gambar.org nak tau pasal makanan, ape rasa, diperbuat daripada apa, cara masakan, tempatnye..bukan nak tengok 2 ekor ni menggedik. ish..memang geram la n terus buat keje lain.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 123 Thumb down 1
      • macho says:

        Time makan buat slow motion..pehh menyampah aku tengok..yg laki tu pulak makan sampai kena hidung..euww..haha

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 74 Thumb down 0
      • nengokOrangNgunyahJeLe says:

        haram deme cerita apa benda deme makan, awok yang nengok ni, nengok deme kenyang je le. makan tutup mata macam mata stim entah apa2.

        awok tunggu le juge kot deme nak komen
        masin manis pedas payau 10 bintang 3 bintang haram ada sampai ke sudah

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 0
      • Moshi moshi says:

        Yang pompan tu tkyahlah kasi jadi pengacara melodi ke apa2 rncgn ke.Apa2 pun tk menjadi. Tak payahlah nk improvekn JJCM ni.Terus tukar aje.Ambek pengacara yg dulu2. Menyampah betul tgk dorang tu bila nk suap makanan kt mulut.Very exagerate dan dibuat2.Tk sesuai langsung. Nmpaknye,tkdalah aku nk tunggu kol 12 lagi.psal JJCM pun apa2 ntah.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
    • Bro 10 Inci says:

      btol2… tadi episod burger tu, bukannya dorg makan sume burger tuh… at least 1 bite is enuf to show it’s deliciousness, posing je lebih apa guna?? lagi 1, 2 org pengacara menyemak je…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 68 Thumb down 1
      • jln tergedik gedik says:

        tak selera nk mkn tgk makhluk 2 org tu..mmg mlg kedai2 yg dilawati oleh pengacara gedik ni… yg burger2 tu ntah apa2..bkn smua mkn… asyik tunjuk gambar ngan harga je..klau camtu TAK PAYAH LA AMBIK PENGACARA SAMPAI 2 ORG. tak pyh ambik langsung pun tak pe..just display gambar mknan and harga je…puiii…

        aku rasa daripada ambik pengacara gedik tu jd pengacara jjcm lebih baik ambik budk2 jgn tido lg tu mengacara lg bagus.
        pengacaraa perempuan tu bajet mulut seksi kot..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 57 Thumb down 0
    • korang la yang mental. bahan Yuna sangat, Qi pun malas nak sambung kontrak JJCM. baik tengok Qi jalan2 pegi USA kat 8tv pagi sabtu.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 17
      • tak habih-habih Yuna...Yuna...Yuna... aku lempang jugak kang budak nih.. says:

        bukan ke masa entry JJCM yang sebelum ni pun ko dah ungkit isu “bahan Yuna” nih? baper kali langsung ko nak mention? Qi dah takder pasal tamat kontrak… apa kebodo nya Qi nak merajuk, berenti dari JJCM hanya pasal pengomen BN bahan Yuna.. ko gila ke bodo dik? atau kedua-duanya?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 4
      • oh yeah. it’s part of the plan. abis tu , tak ke sama dengan entry ni? bukan dah bahan pengacara JJCM dulu? lepas tu repeat entry macam ni lagi. ko tak baca ke? oh heck, malangnya kejadianmu….. baik ko marah entry ni je. ko tu bodddoooooooowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww!

        Hot debate. What do you think? Thumb up 1 Thumb down 9
      • Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 16
      • pink says:

        pe kes..ko org yg same..tukau2 name..sindrik komen sindri reply..sindri kutuk n puji…dan komen2 kt bwh adalah org yg same..cuz 1 avatar adalah utk satu ID yg same walau ko tukau2 name.sekian :)

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 5
      • Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 17
      • putih says:

        pink, kalau ko x letak email, avatar ko akan kuar mcm tu..ko try la..
        letak nama je, email xya, avatar ko nt msti sama ngan avatar kelabu kat atas tu.
        majoriti kat BN ni dah tau psl mende ni..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
      • ntah hapa-hapa ntah says:

        org gila skru longgar ni ada di mana2 ajer, nickname tukar2, komen mcm org x siuman.. mende dier merepek ntah.. bukan ader keje tu…hari2 ngadap komputer send comment mcm org x btul dlm bn.. konfom dia ni penganggur x ada kehormatan.. jobless!! kalo korang x caye, tengok la setiap entri bn org gilo ni mesti ader.. ader jer nickname dier yg pelik2 itu and comment dier yg ntah hapa2.. cian jugak nengoknyer… tp nk wat camner..? family dier dah x mampu kawal…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
      • cakaplah tak suka Yuna, kan senang.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • eh says:

        aku tak paham dalam kes jjcm ni ape kaitan ngan YUNA????

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • memang takde kaitan pun. sekadar ingin menunjukkan kegeleparan pembenci yuna.

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • ana lee says:

      kenikmatan semasa makan dibuat2.. unnatural… tak best.. please tukar pengacara lain…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
    • Purnama says:

      Hello korang.. apa yg korang tgk tadi semua tu rakaman pasni korang terpaksa gak hadap episod2 akan dtg dengan muke2 yg sama setiap hari ahad kalau nk suh ban bebudak dua org tu pn kena tunggu habis semua episod kena show dulu..so tuk masa ni korang redha je la mengadap muke2 diorang.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 1
      • sebenarnya boleh je ambik keputusan utk tak tengok dari terus membahan. tapi problemnya JJCM ni program yang disukai. orang nak tengok kesinambungannnya walau tukar pengacara. mungkin orang akan kurang komplen kalau program ni pakai nama lain macam Ho Chak ke. Jalan Jalan Mencari Pahala ke.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Kalau abang Nara post entry pasal host baru JJCM ni kerap-kerap, aku yakin TV3 akan bertindak tukar terus host JJCM.. dorang tu jadik pengacara rancangan kanak-kanak hujung minggu boleh la, macam teater alam ria tu ke.. Haha… :D

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 0
    • suke makan says:

      x bleh blah tu, siap tepuk tangan cam smbut birthday….gedik tuko je pengacara.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
    • cik omey says:

      amek qi ngn maria tg sabri kan..combine 2-2 mesti ag gempak..huahuahua

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    • Teruterubozu says:

      -masa memula aku tngok diorg promosi kedai mkn belut tp tak makan belut dan buat muka geli: …what the heck?
      -aku tngok diorg lari2 dengan belut : …seriously??
      -masa tngok diorg gi kedai Mahmud Ali Bashah pastu gedik2 nak amik gambar: ….aku rasa nak lempang laju-laju
      -gi kedai makanan sarawak tp tngok expression dua2 hos telan air liur mcm makanan dh smpai kt anak tekak nk muntah…aku rasa nak smash concrete blocks kat kepala mereka..
      -semalam dgn rashid sidek…aku rasa rashid pun pelik dgn diorg ni dok tergedik-gedik…
      -serius smlm masa camera clos-up wajah shiha time tgh makan burger kot…tngok dier punyer lipstik dgn make-up tebal…aku plak yg loya…

      p/s: kesian dekat kedai2 makan yg jadi pilihan time diorg mengacara ni…tak dpt coverage yg bagus utk penonton dtg menikmati sndiri sbb loya dengan kedua-dua pengacara nya… oiii Shiha n Iqbal, tiap2 kali ko mkn tutup mata ker?? agak2 laa sket weiiiii…dgn selow mo nyer…muntah hijau aku tngok expression korang….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 63 Thumb down 0
    • adley says:

      skang x tgk langsung jjcm geli la tgk pengacara dua org tu ntah ape2 jek mkn2 pastu blah dah la mkn cover comel wekkkk, dulu mmg suka tgk jjcm dr maria tunku sabri, serina, qi..diorang wat kitorang meleleh jek tp skang perut lapo giler pun xrasa ape tgk jjcm..please tukar pengacara tv3, farah fauzana ok gak ske tgk die lam alahai fafau tv9…;)

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  2. MISS AA says:

    btl jgk nk jd pengacara jjcm ni kene menarik perhatian penonton nk tgk…penonton bukan nk tgk pengara tu lawa ke x… yg penting best… erm

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
  3. atiqsalleh says:

    memang tak best pun.. cakap banyak lebih. terus tutup tv tadi

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
    • Ayin says:

      sama dgn sy. sy pn terus tutup tv. klu ckp byk psl explain mknn n tempat 2 xpe gak, tp klu da posing + melalut + gedik2, mmg tutup tv la jwbnye

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  4. Manis says:

    we want qi ! tak best arr shiha tu. Iqbal tu lagi menggelikan. Qi is the best ! Qi is the KING !

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      amboi… sampai macam tu skali ko punya obses kat Qi… siap tabal jadi KING lagi.. tapi mmg betul Qi mmg bagus sbg pengacara JJCM… :)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
    • malas says:

      tak dapat qi, serina pun best apa..qi best, serina best..amik dua2 la..lagi best!

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • gedik jer lebih says:

        Qi lagi best sempoi jer makan pakai tangan. Dia makan buat aku terliur jer…betul2 makan sampai habis.setakat makan nak jaga lipstik udah la.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. mamacute70 says:

    hilang selera tgk pengacara mcm rancangan utk budak2 je..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
    • anon says:

      budak2 pun x suka orang gedik2 berpura2 macam dua org tu.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  6. aienjenny says:

    suka tgok sblom nie sbb cter pasal makanan…tp now mls nk tgok sbb rase rimas…rimas dgn pengacara yg merimaskan…ahahaha..kesimpulan nyer…amik remote tv n off tv….sorry…not interested at all…QI lg best!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 0
    • malas says:

      disebabkan pengacara2 yg tak best nih la org tutup tv, tukar channel..kesian restoran2 yg terlibat…apa kata owner restoran saman dorang sebab menyebabkan coverage restoran jatuh…heheh

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  7. puterinatasya says:

    memang tak best. cover lebih. makan tu nak cover2…… kalau boleh semangat sikit bila nak makan tu, baru la orang tengok pun terliur……ni makan hujung sudu. Ape celop toqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
  8. momok says:

    nak buat macam mana? bagi tugasan pada mereka yang tak ada kredibiliti sebagai pengacara…kelam kabutlah!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  9. cik sha says:

    Pengacara JJCM yang best ialah Maria Tunku Sabri, Serina Redzwan dgn Qi..berselera kalau tgk dorang makan..panggil dorang balik lagi best!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 57 Thumb down 0
  10. rumah says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 43
  11. Fikri Adhey says:

    aku nak Maria Tunku Sabri, boleh tak??… serius, JJCM dulu lagi best.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 1
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Yang DISLIKE ko ni mesti si Shiha tu…. kesian….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  12. Anonymous says:

    setuju tukar Qi balik!!! sblm ni walau bertukar pengacara,saya & suami tk pernah miss tgk jjcm. Maria Tunku Sabri, Serina & Qi berjaya buatkn kami duduk melekat depan tv & terliur tgk mknan yg d/org mkn,tp pngacara baru nih….buatkn saya kembang tekak dgn kegedikkn d/org!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 1
  13. yuna suka tengok Qi makan says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 20
    • Q-R-S-T says:

      kalau tak penah tengok, tak payah la komen derrrrr.. Satu hal plak nak upload semata2 nak layan request ko!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 1
    • hahaboy says:

      baik xyah tengok. x pasal2 hilang selera nak pergi restoran yg diorang promote tu. baca komen2 pasal musim baru nih pon dah boleh agak camne gelagat diorang.

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  14. cik bedah says:

    seriusly menyampah . dengan nak ambik gambarlah . ingat kau makan tutup2 mata tu , orang akan fikir sedaplah ea ? mekap kau tu , klau aku kuis muka kau , comform bedak jatuh . aku memang doalah tv3 baca post nara nie .

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 53 Thumb down 0
  15. jalan jalan cari pasal says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 74
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Walaupon tv siaran percuma, kita penonton ni la yg bagi dorang kaya… sebab penonton berjuta-juta nilah banyak syarikat2 produk mcm sunslik, rempah adabi, tora datang lagi berebut2 nak siar iklan time tu… dorang TV3 kena la ikut selera peminat…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 58 Thumb down 0
    • this is the point when you dont get it. walaupun dengan produser yang dikata calang2 tu, tapi kalau pengacara yang jadi nyawa dan penggerak kepada the said program tak connect dengan penontonnya, what’s the use? perhaps, kita ambil mudah dalam hal pengacaraan ni yg bukan hanya perlu tau cakap dan look good depan tv, tapi perlu jadi wikipedia berjalan dan tahu tentang apa yang dikendalikannya.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  16. aku kesah? says:

    kalau berjuta org komen pun bkn TV3(producer n de gang)nk tukar pengacara pun..kena btl2 bg rating program 2 jatuh mendadak teruk br nk tukar kot..so,sama2 lah kita boikot smpai rating jth truk..br kita dpt Qi,maria tungku sabri or serina kita balik..serius aku mmg menyampah nk tgk dh sekarang..jgn harap ler aku nk tgk.hahahha

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 0
  17. triple j says:

    nasib baik takda burger belut ke, masakan belut dsb tadi, kalau tak mau melompat lagi si gedik tu. org kalau nak promosi tempat makan, kena buat bagi penonton berselera baru best. bukan menggedik2 tangkap gambar la, apa la.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 0
  18. sedappunjaditaksedap says:

    tolong tukar pengacara lain..sbelum ni setiap minggu pun tk pnh mis tgok jjcm..tp semenjak pengacara yang ni malas nak tgok smpai abis..tutup tv layan tenet..tv3 tlong buat sesuatu..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  19. Bukan Siapa-siapa says:

    tak payah nak tunggu bakat terserlah, dah terang2 shiha tuh penyanyi..tak gune buat program top host, kalau artis lain bidang jgk yg d ambik.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  20. stella says:

    seriously , mmg thp gedik n pondan . . Rmai yg x puas hati kt page jjcm . . Si jantan tu ada pla mkn pkai tgn kiri . . Wtf ? ? Tk d ajar ka cara2 mkn pkai tgn knan ? Mkn pla siap pjam mata sgala . . Mknan blm msuk mlut n telan da pjam2 . . Cm kimak perangai nya . . Shiha pla bgmbar2 sgala pahal . . Jakun ka ? ? Slama ne duk hutan kot dya ne . . N lg 1 , totally tiru HO CHAK ! ! Perlu ka tiru dgn ltak sound effect WAAHHH ? Sial laa . . Bgs tgk PROPAGANZA . . ( azwan ali blik dr umrah ttp x ubah prangai , ttp perasan diri tu diva )

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 0
    • conan says:

      lagi 1, belum makan dah cakap sedap.aku suggest la kan, selain tukar pengacara, jjcm ni kena ubah plak konsep jalan2 cari makanan HALAL. baru la sume makan tanpa was2. hehe…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 1
    • Mat Jambul says:

      Hehe. Gua pun kalu makan pakai sudu/garfu lebih selesa guna tangan kiri. Gua kidal btw, memang dah jadi kebiasaan n susah nak ubah. Tapi kalu makan pakai tangan, secara automatik akan guna tangan kanan.

      Mungkin dia tu pun kidal? Btw, gua tak sokong sapa2. Just kasi pandangan je. Peace yaw~

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
    • makan cover2 says:

      yup…memang nk tiru cam HO CHAK tp x jadi..makan cover2..tak bernafsu je tengok

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  21. taktengokpon says:

    baru ku tau ramai gk lyn jjcm ekk…ak xmenyempat nk tgk da..las tgk jjcm msa maria tunku sabri jd hos..dan die hos sgt bessttttt….bapak r meleleh ai lio tgk die mkn

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
    • Mat Jambul says:

      Sama la kita. Gua pun layan takat maria tunku sabri je. Lepas tu dah malas nk tengok tv..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
    • sally says:

      Sama la kita i pun tngk masa zaman Maria Tunku Sabri je sbb lps tu dah masuk hostel la apa la so x dpt tngk tv dah. tp mmg Maria Tunku Sabri best gile jd hos jjcm ni,mmg sesuai sgt2…serina pun bagus (sempat tngk a few times zaman serina). zaman Qi tak pernah tngk langsung sbb dah pindah oversea tp nmpk ramai kata Qi pun best so im sure Qi pun berjaya hos dgn baik just like MTS and SR..hmm kat youtube ada tak episod2 yg hos baru ni ye, nak try tengok la

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  22. aku x suke shiha says:

    azwan ali??apekah??tibe2 die terlibat..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  23. erra fazira says:

    aku tengok rancangan ni sbb maria tunku sabri je dlu..sjk tkr pngcara dh lama x tgok…x best lgsung dh JJCM…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  24. Anonymous says:

    untuk episod td, yang berkenaan dengan burger, letak burger banyak2 depan pengacara tp x makan?!!!!..apakah?!!!! ..dan rancangan melodi ni ada tiru konsep rancangan “ho chak”!!!…seriously…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
    • Cik Kiah says:

      –> ‘Rancangan melodi ni ada tiru konsep rancangan “ho cak”!!!’

      Apakah maksud kamu dgn rancangan MELODI?? kamu mabuk kah?? orang tgh cite pasal Jalan-Jalan Cari Makan laaa!!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 5
      • cheq says:

        cik kiah…dia bukan ckp rancangan melodi…tp melodi muzik lam jjcm tu..hadoi la cik kiah oi…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  25. hara says:

    sy pun kidal laa . . Tp bab mkn ne , pkai sudu ka tgn ka ttp mkn pkai tgk kanan . . Muka pgacra jantan cm pondan laa . . Betina lak cm sundal ( make up tebal ) . . Jjcm nt jd JALAN JALAN GEDIK GEDIK . .

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 2
  26. kaki kasut says:

    dulu rancangan yg dtggu tp skprg x lg.tuko pengacara or boikot sj.lg bgs

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  27. otak kiri says:

    serius geli geleman!!aku tgk.shiha mmg control makan macam miss universe konon yg si iqbal tuh makan dengan muka ‘nikmat’ konon sedap.tp aku tgk rasa nak bg penampor.patot tukar program nih jadik jalan2 cari pasal…haktuiii

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 0
  28. gadyss says:

    lari topik jp..
    abg nara, please keluarkn entry pasal laki si rodah gigi senget b’gmbar dgn gdis msteri..nak jgk thu cite.

    *BENCI SI RODAH GIGI SENGET

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 1
  29. Dato minah jambu 24jam megadap computer says:

    ambek pengacara asal bolehhhhhhhhhhhhh aje ! kalau jambu tk pe jugak ! mana maria T sabri tu ????minah jambu suka tengok dia jadi pengacara jlan2 cari makan….minah jambu kalau tengok dia rasa makanan dkt restoran emmmmmmmm selera betol tengok dia makan …….pengacara yg baru ni minah jambu macm tk selera lah tengok muka dia………..peace !!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
  30. Anonymous says:

    Ntah tgk muke 2 ekor ni mkn …. mcm nk mintak penampor laju2…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  31. Noorra Sham says:

    rasenyer JJCM telah ngubah konsep pd musim nie…mcm nk control budget jer…pengacara tu xpayah cite lah…nmpk terlalu keanak-anakan……xmcm Serina & Qi gaya yg sedikit matang..cara mereka mkn btl2 menikmati kelazatan mknan tu…dan mereka juga pandai mengkomen & meneka bahan2 yg dimasuk dlm msakan…penerbit harus peka kerna ini program yg berkaitan makanan…harus diberitau penonton mknan itu pedas,masam,ada rase halia ke…bkn sekadar ckp “oohh pedas la tp sedap” tp mknan tu pedas sbb cili ke atau lada hitam ker…pe yg wat mknan tu sedap??tepuk dada tnye selera… :) peace..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
  32. budak baru says:

    saya copy dr komen kt post fb..

    betul sgt2…haha

    (tk thu la nk ckp mcm mana lgi…kecewa sgt..!! hari nie bru tgk 5minit je jjcm pas tu terus tkr channel maaf la ye..!!

    -suh tukr host mybe tk bleh coz terikt dgn kontrak black n white. korng dh sign kan..so memng payah ler..

    -mjoriti nk QI kembali smula n kita semua fhm yg dia juga ada komitment yg perlu dia settle kan.ok itu kami fhm…

    -suh bg masa untuk dua2 host nie wat perubhan tpi smpai bila dh mask epsod ke3 dh.oh ye la semua recording n komen2 nie dtg slepas
    dtyngkan.alasan.tk sempat la host nk usha2 komen n bg perubhan yg mana pmnt jjcm nak…

    -nk bg peluang kt pedtng bru…peluang dh ade tpi tk pndai guna nk trik pemnt pun wat per…rugi sgt ler..!!

    - over..?? yes memng sgt over dr kelakuan anda ber2. klu rasa nk jga makeup tk nk comot2 dgn mknan dan takut gemuk,sila jadi pengacara SERI,NONA OR MAHLIGAI CINTA..semuanye cntik2 belaka..tk risau pasal makeup nk saiz badan

    -maaf klu kta2 nie semua buat korng tersentap..tpi hakikt dr pemint yg mahukan JJCM seperti dulu..!! kembalikan aura JJCM seperti dulu dan tolong tukr attitude anda. jgn over nk bergmbr sja,baik tukr job jdi cmraman,model or buka agensi ftogrfi korng sndiri.mybe itu lah yg sesuai dgn korng..terima kasih.)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 0
  33. [...] Sebentar tadi, Abang Nara telah membuat sedikit survey mudah di Facebook BeautifulNara tentang program Jalan-Jalan Cari Makan. Kalau sebelum ini memang sudah ramai yang meluahkan rasa tidak puas hati dengan pengacara baru, namun Abang Nara berpendapat bahawa kita tidak boleh … Continue reading → [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 9
  34. maybe jjcm kena ada satu host je..yg 2 org tu mcm tak ngam je..maybe syanie gemok sesuai jadi host baru

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 7
  35. kamal says:

    plissss la tkr host ni..dh la saaaaaaagaaaat:-
    1) gedik thp mcm mtk terajang
    2) gileeeeeeerrr pure2
    3) bajet ensem n cun..giler control smpi aku rs nk bling lesung btu kt mulut drg tu…jjcm=jalan-jalan control macho
    4) konsep dh xbest..
    5) td pnye episd, iqbal mkn brgr tp bukn stkt msuk mlt tp dgn hidung2 skli msuk brgr…eeeewwww…jjk..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 0
  36. me220784 says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 38
  37. mak kucing says:

    dah ar tgk time makan… tgk lak pompuan tu dok wat muke hipokrit.. adoyaiii rasa nak terkeluar balik smua yg dh masuk.. gedik x bertempat… ape kejadah nk amik2 gmbr gedik2 gitu.. mcm x teruja lnsung nak makan.. lebih nk poyo2 je… takut nk makan sbb takut gemok ke cikkk….
    makanan dah nmpk ok dah.. tp pencerita makanan tak dpt membangkit kan kesedapan tu.. owhhh rugiii

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  38. syud says:

    yg aku tak paham perlu ke ada adegan dengki2 burger sapa paling besar n tinggi tadi. sepatutnya fokus pada makanan n rasa bukan lakonan yg ntah pape. @#$%^&*

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
  39. Lanun says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 22
  40. blackpepperpedas says:

    sejak jjcm ni tukar pengacara baru, saya dah x de minat nk tgk jjcm…baik layan kartun daripada layan jjcm…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
    • tepat skali... says:

      a’ah…..baek lyan 616 x pn nick kn……………ak sggup tgk spongebob square pants dr tgk insan2 gedik tu

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  41. apa says:

    hai,
    sepanjang JJCM masa Qi jadi pengacaranya,saya cuma brkesempatan untk tengok 1 episod saja..masa tu saya xtak tau lgi sapa Qi..tapi cara dia mengacarakan program tu,ditambah lagi dengan style dia makan yang seolah2 sangat berselera,terus saya pun rasa teringin sangat nak makan apa yang Qi makan..nampak sedap habislah makanan yang Qi makan tu..kalau banding dengan style pengacara2 lain prgram pasal makan2 ni,memang Qi la yang nmpak sangat menyelerakan makanan yang dia makan tu..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  42. akak says:

    jjcm makanan sedap2 tapi dah tak selera plak bila akak tengok pengacara 2 org tu. so keinginan akak nak try makan kat tempat2 yg ditunjukkan pun macam malas.Gedik la dorg tu,semua nk control.nampak sgt dibuat2.nyampah.

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  43. nemo says:

    Baru tgk jjcm hari ni. Mmg tak best la. Shiha npak sgt control makan. Iqbal plak mcm pura2 je suka mknan tu. Mmg boring la.

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  44. comellotey says:

    tdi tertgk… Ya Allah sgt geli ketiak tgk dorg… Mkn pun mcm poyo je…msk dlm mlt slow2 pastu ttp mata… Xde la manawan sgt aski tu…. Mmg sgt x best jjcm skgni….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  45. saye says:

    Ape kate amek razif je jd host?sgt3 best masa die jd host Best in the World kat 8tv dulu.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
  46. Anonymous says:

    bnyk merepek je..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  47. peminatJJCM says:

    setuju dengan komen yg ini!!!
    copy dr fb…..

    Ros Putih — dalam banyak2 rancangan pasal makan2 ni, rancangan jjcm musim ni plg teruk di kritik pengacaranya~ rancangan makanan len ramai yg puji sbb penerbit pandai cari pengacara yg bijak bercakap, sempoi dan ada style tersendiri~ bukan dr kalangan yg jd naib juara menyanyi dan juara berlakon utk naikkan rating rancangan tersebut~ tgk rancangan sarapan di tv3~ walaupun disiarkan pukul 9 pagi namun ramai yg tgk coz pengacaranya bagus mengacara, sempoi dan ada style tersendiri walau dia bkn dr mana2 rancangan realiti tv~

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
    • Teruterubozu says:

      tul tu…rancangan sarapan hos by Sham(botak) tu walaupun pukul 9 pagi…ari ahad plak tu tetap aku layan… last week dgn shila amzah… mmg sempoi. Ade gaya tersendiri…tak buat2 makan…layan jer dier sarapan…tak perlu pun tutup2 mata, selow2 kunyah …tetap aku rasa nyum2…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  48. puiiihhh says:

    sebabkan pengacara 2 org tu,
    jatuh rating jjcm..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  49. Akus says:

    benci betl aku tgk dua ekor tu..rs cm nk bling ksut jek! si shiha tu gedik..meluat aku.ingt dia lawa sngt asyik2 nk brgmbr jek.jakun mcm duduk hulu.si lelaki buat2 msra lh sngt.tukr je lh host yg asl.br ari ni aku tgk rs cm nk cll jek ters tv3 srh hentikn ters diorg tu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  50. cikjoyah says:

    skarang tggu pkol 12stga 4 melodi je.. seriously buhsannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn:)

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  51. hahaha says:

    eyh xde lak nick@pett n de geng dtg mengomen??t mesti die kata ‘lama da xkomen kt BN’..basted sungguh..hahaha ngan muke skema bajet bgus tu mang mintak ludah je….anyway da xtgk da JJCM..pengacara due2 gedik..laki lau gedik da la hodoh..hohohoho

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  52. aNJe says:

    TO SHIHA N IQBAL, MNTK SIMPANG ,NKO 2 ORG TLG LER JGN G KEDAI AKU WOKEH~~~~

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  53. JJCM ntah aapa2 says:

    alu TERtengok JJCM semalam.. pastu menyesal. haihh.. baik la amik Maria Tunku Sabri balik.. semangat kalo makan. tapi kalau Qi jadi pengacara semula lagi bagus!!

    Tp takkan TV3 nak tiba2 stop kan JJCM musim ni sbb org komplen kan.. sebab mesti la kanak2 dua org tu dah ada kontrak dengan TV3. so.. layan jela.. atau jangan tengok biar rating jatuh hahahaha

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  54. minah_kampung says:

    saye tgk sekali jek..tu pon x abih..x bestla diorg neh..makan control (mcm x bg kene lipstik bile makan..he3).. bile tgk diorg langsung xde rase nk try ape yg diorg makan.. x mcm Qi… pls invite Qi balik.. i adore him so much… he3.. he’s much better…

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  55. ibu ngan anak says:

    dulu memang tggu kul 12.00 tepat dok depan tv..la ni dengan muncul plak pengacara gedik ngan control hensem tuh…menyampah aku tengok..baik ..QI mkn tak de control2…sedap tengok…siap aku gi cari tpt mkn tu esok nya plak…TV3 patut ambik perhatian hal ni..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  56. Yang Suka Makan says:

    komen saya plak psl pengacara baru
    -dorang nak wat cuba pamerkan skill lakonan .tp kayu
    -nak tiru rancangan Ho-Chak! satu pengacara girl and boy.and nampak happening tapi dorang kasi pening lagi ada la
    - yg lelaki makan kunun sedao la sangat.tapi tah nape.nampak tak sedap!
    -yg pompuan nak makan ala sexy-hellooooo…geli tekak ok!
    -boleh tinggalkan video cam tu?sumpah nampak poyo!
    - lagi satu,apasal kali ni kelam kabut semacam arr???tetiba je bg plaque JJCM????

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
  57. stylo says:

    tak best..tak best..tak best..meloya tgok kegedikan..diorg jadi pengacara dekat channel TVIQ bolehla..rncgn budak2 memasak.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  58. artis malaysia ntah pape! says:

    sejak2 shiha n sape ntah pngacara yg sorg lg tu msuk jjcm,aku x tgk dah..menyampah lak aku tgk!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  59. Jeng jeng jeng says:

    Ada satu kali show tu (aku lupa rancanagan ke berapa),dua org ni tgh taste food & bila dah rasa sikit memek muka mcm tak boleh cover yg food tu tak sedap. hehheehe. And lagi time tgh berinteraksi dpn camera jgn over sangat, mcm terlebih berlakon(maybe nak ingat script kot), Kalau korang buat spontaneous & bersahajer dik i think lagi menjadi. Jgn marah ni just komen membina. Bila dah baca komen2 kat sini harap2 boleh perbaiki lagi..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  60. nz says:

    serius xbest lgsg…yg ppuan dah gedik semacam, yg laki pun hipokrit je mkn n buat perangai gile2.aku tgk separuh jer smlm..biasenyer tgk mesti berselera nk mkn, ni nk tgk pon xde mood.apela tv3 cr la pengacara yg best ckit.yg penting mkn tuh xpyh nk cover2 sgt.adoiii, ayat pulak mcm ikut scrip jer…hmmm mggu depan xpyh tgk pun xpe.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  61. buah ceri says:

    pengacara JJCM ni kalau buat program romen okey aku rasa… seswai… bila time dia makan… aku rasa mcm nak pancut kat muka…..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  62. mak lampir says:

    xseronok pon..
    adeke ‘ekspression” makan yang sedap kunyah makanan sampai muncung2 pejam mata…
    die ingat ni buat iklan ke???? yang pempuan plak..gigit ujung roti cakap sedap dah..
    makanla mcm maria tunku sabri, serina n qi.. – makan beriya2 pkai tangan merah bibir tahan pedas, bepeluh2, air liur meleleh2. hingus siap nak merembes… baru thrill namanye…MTS siap jerit2 sonok tgk makanan, serina tu siap jilat2 jari..Qi mkn sampai bibir “pijor” bepeluh2 merah muka… memang feeling habih..ni baru reality!! mkn ade org makanan selambak dlm pinggan mkn ujung sudu?????
    sure krew yang buat editing nak bg ‘feeling’ sedap ni seksa – sbb adik ulang shot sama je.. hahahah

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  63. suke makan says:

    diorang actually nak ikut mcm cite makan2 yng 8tv buat tuh “Ho Chak”, but tak bape nak menjadi…kalau sesape tengok “Ho Chak” yng tuh lagi beshh even chinese version,kalau tengok diorang makan…harus asee nak gak pi maknn..JJCM kena improve bnyk..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  64. Nasyuha says:

    Hai Abg Nara, saya peminat JJCM dari Spura. Tak best lah host yang baru tu.. Maaf sekiranyer ape yang bakal saya komen nie menyinggung hati sesiapa.. First, host2 tu..baru sampai tempat makan dah nyibuk nak ambil2 gambar sampai control ayu.. Kedua, makan malu2.. Taklah di suruh menganga sebesar bole tapi biarlah genuine macam Qi.. Ketiga, Si Iqbal eh nama dia?? Saya rasa dia ada terbaca atau dah ditegur yang dia tak natural sebab tu dia nganga sebesar bole bila makan burger.. Bukan begitu caranyer. & kita bole nampak cara Iqbal makan & cara dia merasai & menikmati makanan tu macam dipaksa-paksa, macam di buat-buat.. Tak seperti Qi yang kelihatan betol2 menikmati ape saja yang disaji oleh JJCM, sampai berpeloh-peloh pun dia tak kisah..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  65. Anonymous says:

    klu Qi jadi mengacara JJCM tgk dia mkn terus terasa lapar…klu yg baru ni terus tukar siaran astro 104

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  66. Akus says:

    smlm br aku tgk jjcm dh rs cm nk baling jek kasut kt meraka berdua..pengacara cm sampah..meluat aku..tergedik2 sana..tergedik2 sini..asyik2 nk brgambr jek mcm jakun..makn kontrol tkut lipstik hilang..yg si lelaki plak ckp buat2 syok..lansung x de keserasian..lebih baik tukar semula jjcm yg lama..sebelum semua org boikot!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  67. nini says:

    Mane kempen pasal makanan nie..!!!! x abes2 begambar posing sana sini..gedik2 dah 10 min..begamba 10 min…makan slow motion dah 10 min…tau2 je dah pg banyak tempat…tolongla..konsep nie x bekesan langsung…JJCM ngn Buletin Utama sama je..!!!!!!!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  68. nicky says:

    bagi aku Qi pon xde la best sangat ponnnnnnnnn..cari le org lain.. yang best razif hashim pengacara Best in the World NTV7

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 11
  69. kasut putih says:

    sorry to say, dari awal saya dah nampak ‘kegedikan’ this girl, cuma sbb dpt protege hebat, terpaksa control.

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  70. suanne says:

    tak suka pengacara baru ni…konsep pun tiru HO CHAK….tukar la balik ke konsep lama…QI the best!!!….diorang xpandai makan & introduce food….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  71. Ayin says:

    Maria Tengku Sabri, Serina n Qi mmg ada aura t’sendiri, b’beza personaliti tp even b’beza semuanya mmpu buat penonton terliur. Ekspresi muka mmg t’baik, xover, yg penting isu kebersihan t’jaga. Xde mknn nk kne kt hidung..ewwwwwwwwww

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  72. armin says:

    Korang pernah x tengok rancangan masakan asing spt di Jepun ?. Kalau nak tahu, yang iqbal dan Shiha buat tulah yang mcm di TV Jepun. Pada saya ok je. cuma orang Malaysia susah nak terima perubahan. Kan derang ikut arahan penerbit saja.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 9
  73. burung kenyalang says:

    yelah..JJCM ni mcam tak best dah…pengacara tak best..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  74. fatin nabila says:

    kepada producer JJCM…tolong la prihatin & ambil berat t’hadap komen2 b’kenaan pengacara baru tu…dh mmg sah2 tak laku nk buat mcm mane…kita urg mmg minat giler dgn rancangan JJCM tp bila pengacara 2 ekor tu kluar…uuuwwweeekkkk…dh jd boring pulak nk tgk JJCM tu…..tolong lah prihatin kpd komen2 ini…..nnti tak pasal2 rating JJCM merundum jatuh trus sbb takde urg nk tgk dh…….harap maklum, terima kasih.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  75. abc says:

    scene time mkn pon x bnyk, dorg just rase je mknan tu…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  76. B says:

    Dua2 fake…plastic…pura2 buat expression muka bila makan, bg aku klu dh nama kaki mkn diorg mkn xde cover cun punya…mmg boleh nmpkla riak muka…ini idak..masing2 plastik!!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  77. beta draconis says:

    apo laie..pado yg tak pueh ati..antola cdgn atau komen pado penobit JJCM…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. naz says:

    untuk program jjcm ni seharusya pengacara yang dipilih adalah orang yang sempoi dan suka makan,,,,,, br la berkesan,,,, bkn silap pengacara silap pemilihan pengacara,,,,,

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  79. aku perempuan says:

    serious weh, aku gelik ah dengan pengacara laki tu..memula 1st episod lg aku dah meluat tegok si laki tu, terkinja² cam beruk kene belacan..plslahhhhhhh TV3, kalau nak rating JJCM naik, tolonglah tukar Qi or Kak maria kelasssssss kau or serina..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  80. PASAR SENDUK says:

    jangan risau kengkawan semua..tak lama lagi tukar la pengacara tu..tunggu je la…tak caya udah..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  81. Aduhsss..Time makan jugak sedap

    Tngok JJCM nak makan jer..Best……..:D

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  82. mia says:

    hmmm, tengok JJCM time Maria Tengku Sabri , Sherina & Qi jer, coz tengok dorang makan pun, perut terus jadi lapar. JJCM baru nie, rela tukar channel ke Propaganza. Ntah, tengok cara dorg makan pun tak selera dah. Soriiiiiii..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  83. insan sepi.. says:

    dah tak tengok dah sekrg..dulu ye mmg tgu dpn tv..Qi the best!!! budak 2org tu jadai pengacara rancangan kanak2 dah lah..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  84. zureen says:

    bila tgok cara d owg mkn,mcm tak sdap aje mknan tu. si ppuan tu,liptick tebal sgt. bila tgk dia mkn nmpak geli. masa Qi jd pangacara,best sgt2. perut kenyang jd lapar bila tgk dia mkn. harap TV3 buat rombakan. tukar pengacara..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. shiha & iqbal boleh gi mampus says:

    aku dah lama x tngk JJCM ni sejak aku keje ahad. Tetiba ahad minggu lepas aku MC, aku tngk JJCM, aku tertanya2 mana Qi??? Serius aku x tau dah tukar pengacara. & aku benar2 tambah loya & mual tengok beruk dua ekor ni jadi pengacara. Macam bangang. Serius macam bangang. Drp aku jadi tambah nazak, baik aku tukar channel laen. Nyampah!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  86. bang toyib says:

    mmg x sesuai pon..trip meriah padahal x meriah.nma jak jalan2 cari makan. tapi gaya jak lebih maknnya kureng…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. mizan says:

    kalau pengacara takut gemuk, nak control cun …. pi la conduct program lain … jgn laa nak try jalan-jalan cari makan ….. Qi tu baguih …. makan banyak pun maintain kurus jer !!! macam tu la kalau makan … ni nak kontrol badan, kontrol cun, kontrol lipstic … tak boleh laa …..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  88. han says:

    kita semua pulaukan jjcm ni je

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  89. cikgu lawo says:

    memang x besttttt…ms episod makan belut tuh….seha x makan pun…so mcm mana nk tarik minat penonton…mmg hempehla…x sedap..bnyk main…makan x bsungguh2…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  90. cikgu lawo says:

    bukan nk kata la…itulah pertama kali n terakhir aku tgk jjcm…lps tu aku da x tgk..sbb apa korg taw….sbb x menarik….klu dulu aku smpai ternanti2 nk tgk jjcm.rela tercongok depan tv…ms zaman maria lg……smpailah qi..mmg x mengecewakan…..tp ngn yg bru ni…hmmmmmmm

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  91. danny says:

    nama pun jalan2 cari makan..org nak tengok kedai mana yang sedap..cara pengacara baru makan control macam tak sedap jer..dah tak sedap buat apa nak tgk JJCM..kalu tgk Qi makan, adess..tros jadi lapor ler..tuh baru nama JJCM..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. refelsia says:

    yes setuju sangat2 tak sesuai shiha jadi pengacara……..over sangat,biarlah natural…..ni post2 dah tops model lah pulak….ni segmen jalan2 cari makan ok wat lah reseach hai…. dari situ dah tau tak berpengalaman langsung…. sellain maria tengku sabri sherina chef wan pun best orang dah biasa makan ngan wat2 selera makan lain sangat…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  93. koko says:

    HanYe Tgk EpIsOdE 1 SAHAJA!!!sEkaRang TePat Jam 12 Tukar SiaRan Lain…12:30 bR BUka Tb3 BaLik….sEriuS BoSan TahP dewA!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  94. me says:

    pada pandangan saya..qi mmg tak sesuai..sbb sarena lagi best..qi mkan mcm org xde adap..main masuk je dlm mulut..tak habis kunyah lg dah sumbat makanan..naik geli tgk..pengacara baru ni ok la jgk..bgla peluang dulu..kalu tak ok mesti dieorg tukar lain..maria tunku sabri pun best..ala payah2 ambik jela farouk pengacara warong kita..mmg syok gile tgk die makan..nyummy!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 4
  95. jaga-jaga cik salmah... says:

    MACAM BODOWWWWW JE NK JD PENGACARA JJCM TP TAK PANDAI MENGACARA…TOLONG LA TV3 a.k.a TV politik, tukar le pengacara tu…mcm sial pempuan tu tegedik2 bejoget la, amik gambar la hape la..jadah nye makan pun nak cover2, jantan tu pun same… adoiii…cik salmah pun tak kuasa kau….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  96. Jalan-jalan Mintak Penyepak says:

    yg x bole bla time las2 episod 2…
    bole plak nak mnari2 gaban…
    mcam ‘tut’ btol aq tgok…..
    lg2 yg laki 2,,…senyuman die 2 mmbuatkn aq trase cam nk sepak2 je…
    yukz btol!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  97. Reena says:

    Kalau nak kekalkan 2 org pengacara tu boleh…tp kena tukar nama la..dr JJCM jadi Jalan-Jalan Cari Pasal..mmg cari pasal la TV3 ni.. kot bukan Qi pun, carilah pengacara yg best sket..bukan stok control ayu mcm kayu..btw, Sarimah Ibrahim pe ceta ar selain dr jadi penyampai radio omputih..Kak Mah Gali tu pun cam ok jer..aku rasa laaaa..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  98. sha says:

    pengacara jjcm yg dulu lagi best! paling tak boleh blah makan sambil tutup mata..ingat drama ke apa? adoiiiiiii meluat….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  99. dewi says:

    diorang ni mentah lagi.. pergi berguru dulu dgn pengacara2 jjcm sebelum ni. come on tv3, carila pengacara best sikit. but what ever it is, tolong panggil QI balik!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  100. EMAI says:

    Celaka nye pengacara baru JJCM muka dua2 dah la tahap teletubbies..aku rasa better kita boikot je JJCM 2012 yg cam gampang ni..or bukak new FB group target 1,000,000,00 dislike dlm masa sehari!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  101. sha says:

    Cukup Menyampah ngan 2 ekor pengacara baru… Makan langsung x bslera nengoknye. Makan pon cover2 sebab Nak control kut make up ilang.. Cuber korg study lebih sket, nengok Serina & Qi macammaner… Hopefully TV3 lebih professional ambik host utk rancangan yg rating paling menarik Kat TV3 ni… Yg 2 ekor pengacara baru ni, korg langsung x professional & x sesuai utk jd pengacara… Gediks jer lebey dik..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  102. Eazy says:

    Saya rasa problem format tu salah.

    Dulu saya tgk JJCM sebab makanan & restoran tu sebenarnya star show tu. Pengacara hanya untuk membantu penonton tgk betul ke sedap apa yg diorang makan tu. Ini pengacara pulak yg lebih2.

    Lagi2 sorang pengacara tu alah seafood. Producer tak rasa ada risiko ke pengacara kena allergic attack tesilap bawak ubat? Apasal still ambik pengacara tu kalau dah tau die alah seafood?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  103. miguel says:

    pengacara poyo.. nyampah lak tgk..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  104. Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for?
    you make running a blog look easy. The full glance of your site is magnificent, let alone the content!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  105. Azman Ahmad says:

    TV3 nie boleh di tegur ke??? Kalau boleh kena la memahami selera penonton.
    Jangan rosakkan populariti sesebuah rancangan yang diminati ramai hanya kerana ikut Bos TV3 yang bangang tu. Kita hidup di dunia nie kene la ada prinsip , kalau xde prinsip maknanya dah xde makna la jawabnya…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0