Written by serenity | October 25th, 2017

Nama Zahirah Macwilson tiba-tba terkait dengan perselisihan antara Emma Maembong dan Kamal Adli. Semalam, Emma telah tampil memberitahu BH Online bahawa hubungannya dengan Kamal Adli telah berakhir kerana Kamal keluar dengan Zahirah tanpa pengetahuannya.

Emma juga mendakwa Kamal tidak mengaku keluar dengan pelakon wanita itu. Walau bagaimanapun, Zahirah telah mengeluarkan bukti perbualan WhatsApp dengan Kamal Adli berkenaan namanya dipetik lelaki itu untuk memberi alasan kepada Emma, sedangkan mereka tidak ada apa-apa hubungan.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

“Raja dan Pemaisuri Langkasuka begitu menginginkan anak, hinggakan mereka terpaksa membuat perjanjian dengan Naga Berapi. Tercapaikah hasrat mereka? Apakah perjanjian itu dan apakah yang akan berlaku seterusnya? Jom sama-sama saksikan Panggung Seni Tradisional- Teater Melayu Jikey di Auditorium Tuanku Abdul Rahman, MaTiC, Jalan Ampang, Kuala Lumpur pada 27 dan 28 Oktober ini, jam 8.30 malam. Tiket berharga RM 20 (biasa) dan RM 50 (premier) boleh anda dapatkan dengan menghubungi 010-3693964 / 019-5635036 #mysenibudaya ”


Zahirah menulis kapsyen terbaru di Instagram berserta gambar salinan perbualan dengan Kamal Adli di WhatsApp:

Petik nama org pandai, kencing girlfriend pandai, cover kesalahan sendiri kat media pandai, kutuk kawan baik pandai.

If you can’t be professional don’t drag people to your mentality.

Jangan disrespect nama orang, kerja orang dan life orang. Jadi matang sedikit dan jangan nak perasan lebih. Fokus dekat kerja instead of jahanamkan image orang. Tak pasal-pasal disebabkan kerja bangang macam ini, orang lain nampak teruk. Stop the storytelling.

Pagi-pagi buta dah kena hadap benda-benda macam ini. Apologise to both parties and stay the heck outta my way.

Sila swipe tepi. In response to a statement released 7 hours ago.

Setahu penulis, perhubungan Zahirah dengan teman lelakinya Zul Ariffin tidak ada apa-apa masalah. Penulis juga tidak faham bagaimana dia terkait dalam perselisihan antara Kamal Adli dengan Emma. Mungkinkah ada lagi maklumat yang kita tidak tahu? Bersama kita tunggu perkembangan seterusnya. – beautifulnara.com

 

84 responses to “Jadi Matang Sedikit Dan Jangan Nak Perasan Lebih”- Zahirah Macwilson

  1. Cik bunga says:

    Ahahaha…. terbaik zahirah! #teamzahirah

    51

    7
    • miamore says:

      oh…okok

      4

      0
      • Miss Unibes says:

        HAHAHAHAH aku gelak gila text ZMW “buto ah”. Macam gangster pulak ngan Sharnaaz masa sindir Patahkayu “uto lah”. HAHAHAHAH Ganas juga ZMW ni. Jgn main2 k. I lof yu ZMW.

        6

        0
    • galba says:

      nampak la zahirah ni buat hal sendiri.. kamal plak yang gelabah tetek

      40

      2
      • Anonymous says:

        Bila zahirah byk keluarkn kenyataan nmpk dh dia pun x educated..diam jelh kalau x de hal..pompuan kalau suka mbls kenyataan.. ni keperibadian mmg out..klau buat bini kuat menjwb tu yg kecoh rumahtangga x akn aman ..

        21

        40
        • Anonymous says:

          Dia nk bersihkan nama dia sebab emma dan public ingat dia org ke3.

          Pada masa yg sama zahirah kenalah jaga hati boyfriend.

          Org yg kena senyap macam perempuan2 yg kena divorce dgn suami, aib dalam kain jgn dikabarkan. Zahirah, dia ni artis baru juga, mesti nak jaga nama baik juga.

          Melainkan hari2 dia meroyan bolehlah kutuk. Ini nama dia dah implicate, memang ada right untuk defend diri kan.

          132

          0
        • milah says:

          bongok la kau ni, emma tu terang2 kaitkan nama zahirah dlm hal ni. skangnampak mcm zahirah lak jahat. zul ariffin 10 kali bagus dari kamal tu la. zarihan cuma pertahan diri dia la. emma tu yg senang2 petik nama org dlm statment dia, tau tunding jari kat org lak, terang2 ckp dia putus dgn kamal sbb zahirah. dia putus ngan kamal sbb kamal tu sndri bodoh. jgn nak kaitkan dgn org lain pulak.

          38

          0
        • Pekerja Gomen says:

          Sila baca kenyataan Dato Dr Fadzillah Kamsah…..

          “Menerangkan kedudukan sebenar akibat difitnah bagi memelihara maruah kita adalah wajib!”

          Ingat! Wajib…. bukan sunat… bukan harus… wajib!!
          Kalau buat salah…. ko diam tak defend diri sendiri pun takpe

          36

          0
        • Anonymous says:

          Pendapat masing2 ok..jgn suka bongokkn org khas buat milah 11.35am..kau pun x tau citer yg sebetulnya..hanya kamal..emma & zahirah je yg tau apa brlaku..

          3

          1
        • cilimanis says:

          nope…bagus dia buat macam tu…what?Diam saja dan biar netizen mengutuk dia?That’s wrong…
          Thumbs up zahirah!!

          9

          0
  2. Lalalala says:

    Memalukan diri sndiri anak mc wilson neh.. ZA jg sikit gf ko neh…

    7

    79
    • Anonymous says:

      Asal nak malu pulak? Dia kena la pertahankan diri sebab ni membabitkan kerjaya dia. Dah si kamal tu suka hati nak drag nama dia sampai buat orang ramai percaya dia pihak ketiga. Dia pun nak kena jaga hati kekasih dia. Kawan tu padahal elok je hidup tak kacau kamal pun

      29

      0
  3. loneranger says:

    napa aku baca kt wassap tu mcm si zahrina ni gila babi je..
    org tak tuduh dia apa2 pon..tapi menggelabah lebih..
    punyla dok ulang konon kamal drag her into this..
    apa jadah la badut 3 ekor ni..
    issue kecik pon nak besar-besarkan…
    byk lg issue lain yg lbh penting dari korang la wey…get a life la..
    sbb tu la bila netizen cakap pelakon ni bodoh2 belaka..nah inila buktinya…

    112

    6
    • Lalalala says:

      kannn..menggelabah menggeletis lebey..

      13

      0
    • Anonymous says:

      Dia mrh sbb emma dh bgtau apa yg kamal cakap dkt dia dkt si Zahirah. Sbb tu Zahirah ni mengamuk tetiba libatkan dia. Kamal ni bukan leh pakai. dulu dgn Intan Ladyana mcm tu jgk. bercinta lama2, xde hala tuju. Dgn emma pun dia buat benda yg sama.

      32

      1
      • anonymous says:

        sebelum intan…dia main2 kan shira ayub tu..gf dia, pastu ada affair ngan intan, nasib shira tu dah kawin bahagia ngn zahiril ke apa nama laki dia

        11

        0
  4. cikikaka says:

    kamal adli kot yg over.. zahira xde ape pun dgn dia.

    14

    8
  5. kamil adli says:

    emma poyo … gedik . tu jer nk tulis .. okeh bai

    37

    1
  6. VooDoo Diva says:

    What Kamal Adli did, adik-adik, is what we called mind games. Level bercinta mcm budak bawah umur LOL. But what Zahirah did is very commendable.
    Girls, take note, women should always backup another woman, that’s what a real lady would do. Jangan nak sibuk caras laki orang jer…

    96

    0
  7. cik daun says:

    amboi..selambe nk maki org cmtu.. ZA, cmni ke gf ko? seddeyyy

    9

    13
  8. aku tetap aku says:

    amboi.. bermsg jam subuh.. time pasangan masing2 tdo, 2 beruk ni bermsg satu sama lain.. line clearrr katakan..

    2

    14
  9. Anonymous says:

    Jauhilah tempat-tempat yang haram kerana ianya akan mengundang banyak perkara bahaya. Mengundang kepada maksiat, mengundang prasangka buruk dari masyarakat dan mengundang kepada melakukan perkara-perkara dosa.

    1

    0
  10. biarbetik says:

    Kan dah kena…lagi Emma malu dah dua kali kisah cinta jadi bahan ejekan…cuba la grow up

    9

    1
  11. melati says:

    aikkkk ..bukan dr dulu lg “Emma Mailkembong ” ni Benggong kew…hmmmm

    6

    2
  12. elle says:

    why lah ZM u posted this, btul kate KA this will make things worst for you. think twice before u post something ok wpon utk clearkan name u, tp from this conversation nmpk mcm u were pushing him too hard for an explanation. if u x buat, then biar pi jela. who cares dgn si emma tu!

    49

    0
  13. Jgn jadi bangang boleh? says:

    Fuck that. Buto ah.

    Mestilah kena maki. Dia tak tahu pape kot pasal isu ni tetiba nama dia kena petik. Lagi pulak dia ada bf and tak pernah kot nama dia kena petik sampai ke media pusing2 cerita la ape la nak lagakan dorang semua melainkan cite dia dgn si bf dia la kan. so thats y dia pissed off. I can feel you zahirah.

    Memang masalah tu masalah emma dgn kamal. Why nak kaitkan zahirah, betul tak?
    The problem is emma pun jenis cam mulut tempayan. kalau nak settlekan hal kau dgn kamal tu senyap2 sudah. Tak yah la kot sampai nak kecoh kat media. Dia bukan Suami kau pun. Bapakkkkkkkkkkkkkkk childish!! Boleh je kot kau nak settle bebaik benda bukan besar sgt pun. And for me, aku tak rasa zahirah tu keluar dgn kamal sebab suka. Maybe sebab kawan2 je, and the whole industry tahu kot kamal with emma and dia pun ada zul ariffin yg bg aku much better than kamal adli. Takkan la zahirah bodoh camtu sekali. Kalau org taktau relationship dia dgn zul still on ke off ke kau boleh tgk mcm mana dia punya secretive dia pandai jaga relationship dorg drpd media social yg mcm hanat ni. Compare to both tu macam haram, putus nak kecoh couple balik pun kecoh. pastu jeles pun kecohhh. mendeeeeeeeeeeeeeeee kau. takyah nak kepochi laaa oi.

    80

    1
  14. lilo says:

    isu ni rasanya kecik je.. because nobody cares about emma n kamal dh pn skrg. tp zahirah siap post conversation kat media mcm isu besar.. tgk la cara erra n siti handle reporters. komen skit2 je.. selebihnya setle scr private.. ni, bila ko dh post sume, lg pnjg la isunya dik non… nnt tgk la ape si emma nk bls plk.. aku hrp nara jgn la cover cinta 3 4 segi dorg ni.. mcm isu bdk skolah la.. cara dorg setle pn mcm bdk skolah br nk up..

    22

    0
  15. Sara says:

    Emma maembong nk tambah koleksi xbf… Yg pasti.. Xde org pon nk rebut bf2 dia dulu.. Dia jer yg perasan xbf dia hensom sampai org nk caras…hahahhahhaahahahha

    11

    0
    • sari says:

      emma ni macam aku, pantang ditipu. so i feel her. ni belum kahwin, dah buat perangai nipu. KA tu yang jeles tak bertempat. motif sangat nak menipu. kata ada gf, then treat her right.

      5

      1
  16. melati says:

    Lagi satu , kalau Dunia Seni nk Maju Astro tolong lah jgn amik org2 mcm Emma Mailkembong ni , terutama Si ” Achey ” camner Super Spontan boleh Amik dia ? Tahun sebelom nya terselamat sebab Fad dpt Kuasa untuk pilih antara Kamal Adley @ Achey…dh tentu lah Fad pilih kwn..!!! sedih masa tu aku tgk , Kamal Adley yg jauh lebih lawak dr Achey boleh tersingkir..Tahun ni Amy Mastura plak jd Mangsa Achey..!!! ASTRO tlg lah amik perhatian : Attention seeker cam Achey tu ko simpan watper… berapa jew Bangla2 kt Malaysia ni, mentang2 lah Bangla2 jer Minat Achey ni..!!! saya tgk Achey yg terjerit2 cam gampang tu rasa nk Baling kasut jer kt TV tu….!@#$%^&*()

    21

    0
  17. loversvshaters says:

    copp…copp…emma ngan kamal tu dah jadi husband n wife ke? nape nak kne lelebih sgt cerita ni ek????

    9

    0
  18. Random says:

    ok my opinion.
    Kamal Adli and Emma maembong..u guys are a couple semua org tahu..ini just kes jeless much? i guess..yela zahirah tu cun kott..laki mana tak menggelatar tgk dia..emma pun cun..but mcm x berapa classy bila berperangai mcm ni..buat lekk sudaa..kalau laki kau keluar dgn dia pun.lek jee..now thats matured..sbb laki penipu akhirnya akan jatuh ke tanah jua..so chill la babe..

    To Zahirah pulak..bad move posting this whatsapp, you are childish as well sbb from the conversation nampak u dun want to listen at all Kamal cakap apa..give him a break..but i understand u takut u jadi punca KA and EM break up kan.but girl,its not your fault..u should know that u xyah komen langsung pasal hal ni..paling penting Zul tau..dah cukup..

    wahh..banyaknya masa aku nk komen kali ni..

    57

    0
  19. Anonymous says:

    Aku rasa masalahnye emma…dia ni dr dlu lg aku tgok lelaki hanya mmpu jdkan dia makwe…tp jd bini mungkkn x kot…tgok latar belakang pndidikan dia mmbuatkan lelaki malu kot nak kenalkan ngan fmly…tgok adk beradik dia pun…buat org llaki pkir boleh ke aku nnt ngan fmly dia…tgok bapak dia yg pelik tu…lelaki pkir…mcm manala nnt klu dah jd bapak mertua…mmg emma ni mcm xde keistimewaan langsung…klu btol ada keistimewaan dah lama lelaki kahwin ngan dia…yelah …lelaki klu dah suka perempuan tu….dia xkan tnggu lama2

    3

    11
  20. Anonymous says:

    anak ikan kembong mmg kuat jeles, tak matang gedik … kalo i jd zahirah pun i marah sbb reporter suka cerita2 mcm ni padahal dia tu ada balak lg hensem kot. cut the crab je so next time c kamal tu jgn pandai2 nk kaver salah dia main petik nama org lain

    2

    3
  21. sakit mata says:

    Emma tu dah terdesak..asyik kantoi je tak kawin2 tu yang meroyan lebih…lagipun dia kan dah ckp masa launching tudung nak dia nak kawin ngan Kamal Keli tu..kut nnt tak jadi malu lagi…kesiannnn

    4

    2
  22. Kipas says:

    Nampak macam KA betul dalam hal ni.. Berulang kali dah dia cakap yg dia xpetik nama bagai..

    Yg ZM pulak tak habis2 dok cakap KA petik nama dia walhal KA dah deny mende tu.. Nampak sangat2 xmatang.. Plus siap post the conversation.. KA dah cuba warn dah jangan keluar statement.. Hatoi…..

    10

    1
    • taksukaemmakembong says:

      mmg dia tak petik nama ZM dekat reporter but dekat si emmakembong dia g petik keluar dgn ZM and rakan berempat katenye..so emmakembong jelesss..dia kena post conversation to show the truth.

      2

      1
    • apoooola says:

      dekat reporter tk petik….tp petik and guna nama kat awek dia si emma…

      8

      0
  23. wawa says:

    sebenarnya ini lah cara kamal nak lepaskan diri dari emma…hello kamal, kalau tak suka, cakap je secara gentleman dengan emma, jgn buat drama mcm ni lah!

    15

    1
  24. X says:

    KOMEN AKU MANA…MANA..MANA

    1

    0
  25. Anonymous says:

    ZM ni nk org tahu dia dgn zul ariffin..tu faktanya…bukan dr mulut dia.kl dia ngaku kan org dia perasan.tapi ni kamal yg tulis dlm whatassp ka..so ternyata la.tu je tujuan dia.dia x kisah po kes emma dgn kamal ni.yg dia nk buktikan zul dia punya.Zul ape cita bawa ayda jebat jumpa mak? ayda jebat harap x termasuk jadi kambing hitam sudah.

    18

    0
  26. kosser says:

    Benda kecik tapi semua pprt dan bbnu. Emma pulak manjang cemburu dulu Fathia nasib Fathis tu tak melayan now Zahira. Zahira pun senyap2 sudah jadi retis kena la hadap kan .. jgn ikut mak ayah awak gadoh merempan dekat soc med. Dan kamal pun jangan nak mengatal nauw! eh benggang pulak aku dengan perangai bebudak macam ni!!

    3

    0
  27. fanatik o o o o fanatik says:

    to b honest i suke if zahirah betul2 dgn kamal adli. dont know y i see the chemistry. kesian kamal adli dah tercouple dgn emma xpsl2 name die pun org xsuke. sbnrnye bukan org x suke kamal tp sbb die dgn emma tempias sekali peminat die kurg. pd aq lakonan kamal lg bagus dr fatah amin yg sentiase cover macho tu. well emma awk tu terlalu mengada merimaskaaannnn..,perempuan tgk pun rimassss ni kn plak lelaki.. 1 2 hari blhla..nk wt bini ooo tidakkkkk rimasss aku! ni semua punca dr emma kuat jeles xpyh bercinta la

    6

    2
  28. Jebon says:

    Semua yg tak matang bercinta. Selesai pun cara tak matang. …..

    2

    0
  29. BUDAK SEKOLAH says:

    budak budak baru nak up memang suke post2 macam ni.hehe.rileks sudey.tapi bonus la boleh tambah follower kikiki

    2

    0
  30. Anonymous says:

    maka zizang bertepuk tangan sambil makan popkon tengok drama bbnu mereka ini….

    6

    0
  31. ...... says:

    kah kah kah..kamal adli kantoi…
    gelak gelak gelak..berjemaah

    0

    0
  32. Anonymous says:

    zahirah u r young u can get kamal or whoever u dgn kamal pon ok carry on je dgn dia u ni suka na kacau kacau org bila zul dgn adya dulu na rapat ramai peminat sokong tiba tiba kau pula porak perandakan sekarang ni kau na main kayu tiga dgn emma pula lau da bosan dgn zul pi cari yg lain da dpt kamal go wit it…..lau boring dgn kamal nanti u urat n jadi ulat bulu dengan dealer yusof yg tu gee tampan .saya sokong emma let go of kamal dia ni btaun cinta dgn intan….lpas tu dengan kau emma ….terakhir dgn kau pula zahirah cun padan sekali play gil & playboy can be together.gd luck

    0

    2
  33. anon says:

    YG PALING PROBLEM YE LAH EMMA
    DIA MCM PSYCO YANG RESUME BENDA KECIK JADI BESAR
    ZAHIRAH NI BENGANG SEBAB MACM DIA YG SALAH D MATA EMMA

    5

    0
  34. Anonymous says:

    zul arifin tabik kat kau u pon have to leave zahirah,kita senang hati bila dengar u berbaik dengan adya miss u two,u and adya r my first adola bila da u sama zahirah pudar ta suka folo dgnr da balik u balik dgn adya well done,so u two r my 2nd idola so now fazura n fatta my first favourite idola.gd luck to u guys

    1

    5
    • Boo says:

      Ayda kat dgn reda Roslin.. Ko dah kenapa.. Sesedap rasa je nak match match org.. Ko ingat puzzle ke? Gila… Nak kena kapel ikut hati kau pulak suka ke idak.. Emma tu yang lele ih meroyan, drag habis semua org.. So childish.. Ko boleh geng dgn Emma.. Sama sama gila meroyan

      3

      0
  35. cik kiah says:

    err. seriously zahira?
    childish.

    3

    3
  36. suzi says:

    dalam hal ni nak salah zahirah tak boleh sebab kamal pon bermasalah jugak, emma pulak mesti la cemburu… emma lepas ni cari bf baru dan terus kawin la ye..

    0

    0
  37. Anon says:

    Aku tak rasa emma and zahirah salah? Aku rasa salah kamal sebab dia yg start buat cerita konon nk bg emma jelous or apa. Zahirah dia mula start post ni semua sbb emma kata dia keluar karok and wayang dgn kamal which is kamal yg bg tau or dengar dari org. Kalau nak keluar, pi je la asal tal mengaku kat emma? Zahirah pun sbb dia tak nak nampak mcm dia rosak hubungan org plus imej dia akan tercalar. Benda ni boleh settle dari awal lagi tapi si kamal lambat bertindak, emma yg kata bila dah jadi teruk mcm ni baru nak mohon maaf semua. Yg korang kata emma and zahirah childish? Aku rasa yg ni je kot zahirah nk bukti kat semua org dia tak bersalah, and emma sbb dia insecure sebab relationship before this dgn zizan pun sbb bnda yg sama? At the end aku rasa kamal yg salah, dah ada awek jaga la and kawin terus. Toksah duk drag sampai kesudah

    0

    0
  38. kosser says:

    cinlok lokasi je punnn .. tak payah la sampai heboh sekampung

    1

    0
  39. angah says:

    Good terbaik zahirah… sll kalau bab mcm nie , pompuan sama pompuan yg meroyan berbalas2 hentam2 mesej… Terbaik , kali nie jgn bagi peluang sama lelaki.

    1

    1
  40. gilergiler says:

    pd akulah emma tu kan kne lah faham dunia pelakon ni mcmne….xyah kecoh2 kt reporter….aku rse emma tu matanglah sikit…xkanlah kluar dengan kawan sikit nk cemburu…….emma tu matang jgn buat ape2 statment…bila die buat statment smua org ade maruah msti marah….. emma matanglah…klau x ko ikat kamal tu kt bilik ko…

    0

    0
  41. Artis malaysia poyo jer lebih says:

    Well…xboleh salahkan emma terus. Emma jer yg kenal kamal ni siapa orangnya. Mungkin ada isu lain sebab tu emma bertindak mcm tu. Perempuan ni kalau dah puas makan hati mmg xkisah pn putus cinta. Mgkn btul pada zahirah..tpi mgkn btul jgk pd emma. Lelaki ni mana boleh caya sangattt..lagipn dah lama sgt emma dn kamal bercinta..c kamal ni nak buat emma bini ker atau takat jadi gf bawa ke hulu hilir jer?

    1

    0
  42. Senah says:

    Emma ni ikutkan emosi. Cuba belajar control emosi tu. Benda boleh discuss kot . Aku rs kamal cr Alasan je nk tinggalkan Emma. Budak tak matang nk bercinta giniler jadinya . Nasib ko la kamal adli oii.

    0

    0
  43. tak gitu says:

    kalo aku jd zm pn aku melenting…korg pehal babitkn nama aku dlm perselisihan korg..kalo zm xpost this conversation kang za xcaya kt dia plak..xpepasal zm dgn za plak gaduh..u go girls..bia hubungan dorg yg retak menanti belah tu..jgn slamat kn hubungan org kang hubungan korg plak bermasalah..u go girl

    0

    0
  44. Sumandak says:

    Ngam la tu Emma blah dari KA.. kalau awal2 dah nipu.. pakat2 nak kenakan Emma la..which is lagi bongok n childish.. org yg confident tinggi ja boleh buat decision utk walk away dari hati terus sakit. Selalu perempuan Ada yang bagi alasan ‘teringat memories Manis la..’ , ‘si dia tertekan la..’ utk sedapkan hati Dan force themselves to stay with the guy walaupun sebenarnya ‘ hati ini telah disakiti’.
    Dua2 pun masih muda.. soal berapa banyak ex gf or x bf bukan semestinya gambaran sebenar personalities seseorang.. Kalau memang jodoh Ada lah jalan Allah tunjukkan utk balik bersama, kalau bukan jodoh, this is 1 way HE show them n move on.. peace..

    0

    0
  45. Anonymous says:

    3 ketul ni dulu aku suka.
    Skrg di sebab kan isu yg x penting ni tiba2 aku jadi menyampah pulak.
    Si zahirah kecoh giler padahal org x peduli langsung kisah dia. Si Kamal ni pulak mempermainkan Emma… ntah bila nak kahwin. Si Emma ni pulak cepat benar sentap n fikir yg bukan2….grow up people… What kind of people do we have in this industry daaa..

    0

    0

Leave a Comment

Optional