Written by serenity | February 18th, 2015

Beberapa hari lepas pengacara Azwan Ali telah memuatnaik satu status di Instagram mendakwa seorang selebriti yang namanya bermula dengan huruf ‘J’ telah menyihir beliau menyebabkan kakinya  berbisa. Kemudiannya Azwan telah mendedahkan siapa selebriti tersebut melalui Instagramnya.
 photo Jaafar Onn mandi buih.jpg

Hari ini melalui mStar Online, Jaafar meminta selebriti yang menghinanya dengan memanggil dia sebagai ‘bapuk tua’ agar insaf dengan perbuatan itu kerana ia mencerminkan kelemahan diri sendiri.

Abang Jaafar yang kini berusia 64 tahun memberitahu  tidak terkesan dengan hinaan berkenaan kerana sudah lali dengan pelbagai tohmahan sepanjang bergelar artis namun hanya mengetahui mengenai perkara itu apabila ditanya oleh wartawan.

Apa tujuan saya nak sihirkan dia? Siapa dia? Saya tidak pernah ada apa-apa urusan dengan dia pun? Jadi perlukah menuduh saya sedemikian rupa. Saya bersumpah tidak melakukan perbuatan itu.

Azwan Ali bagaimanapun telah menafikan kepada sebuah portal hiburan yang dia pernah memuat naik status seperti itu, sebaliknya ia dilakukan oleh pihak lain yang tidak bertanggungjawab.

Abang Jaafar mendakwa sudah lama tidak mempunyai urusan dengan Azwan dan tiada sebab baginya untuk melakukan perbuatan syirik seperti itu kerana tidak mempunyai apa-apa kepentingan.

Tidak diketahui siapa yang berada di pihak yang benar. Apa pun secara umumnya di media sosial kita semua harus berhati-hati kerana mungkin apa yang dimuat naik itu menyusahkan orang lain pula.

Share saja benda-benda bermanfaat dan berfaedah, kalau ada benda yang tidak baik simpan saja untuk diri sendiri apalagi jika kebenarannya tidak dapat dibuktikan. Tak gitu?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

50 responses to Jaafar Onn Minta Selebriti Yang Menuduhnya Menggunakan Ilmu Hitam Agar Insafi Diri

  1. milah ssirus says:

    tapi..serius geli tengok gambar mandi berbuih2 sabun tu…motiff??

    0

    0
  2. Anonymous says:

    Saman je si AA tu.. abis crite..

    0

    0
    • HAMBA ALLAH says:

      ASTAFIRRULLAHALAZIM.. KENAPA LAH AA NI SUKA SANGAT MENUDUH ORANG. MENGATA ORANG SESEDAP MULUT DIA SAJA KAN. JAAFAR OON TU KALAU NAK SIHIR KAN DIA PUN DAPAT APA? BANYAK SANGAT KE JOB YANG AA ADA? NILAH ORANG KATA KERANA MULUT HABIS BINASA. BAWA2 BERTAUBAT DAN INSAF LAH AA OOI.

      JAAFAR ONN NAK MANDI BUIH KE APA KE ADA KE DIA TUNJUK AURAT DIA? TAK KAN. JADI JANGAN SIBUK NAK CERMIN ORANG SEDANGKAN DIRI SENDIRI TAK TERCERMIN. MOHON LAH SANGAT AGAR AA NI DI SAMAN, BARU DIA TAHU LANGIT TU TINGGI KE RENDAH LEPAS NI.

      0

      0
  3. Anonymous says:

    huhuuuuhuhuuuu dua2 kna cermin diri.. bkn 1 pihak je… umo bkn muda lg!! tu azwan nk ckp org bapok tu.. dh tgk cermin blom??? yg japar on pun xyah upload gmbar2 mandi buih ala2 model seksi tayang bdn seksi… seksa je aku tgk… hahaa

    0

    0
  4. Ida says:

    Org2 ni spatutnya xperlu amk kisah sgt….mcm cri publisiti murahan je…ignore saje sudah…

    0

    0
  5. KAKAKkental says:

    masalahnyer,kakak tgk.. dua2 bapok..azwan bapok geli perut tersembul keluar.
    jaapar geli sgt lah buih2.

    korang berdua tak malu dgn org ke..kalau tak reti segan dgn masyarakat dgn tuhan mcmana..

    aku doakan korang ni berubahlah..jadi jantan sebenar..bukak lembik mcm taufufa,,taufufa tu sedap mkn tgh panas2..korang..panas ke sejuk..tak lalu tekak..

    0

    0
    • kakakXKentalMana says:

      tak lalu tekak ler, jantan lembik ler,geli ler…kalau bapok 2ekor ni hulur barang, akak tadah jugak

      0

      0
  6. Kelilawau says:

    Mustahil ada bomoh yg bole ubat penyakit bodoh yg amat AA…
    Bapok tua yg ada job & x ada job adalah Bapok tua juga….

    0

    0
  7. anon says:

    Rasa mcm tak percaya pulak org islam kita blh guna bahasa mcm si azwan ni, guna perkataan anjing, tak mencerminkan keperibadian yg mulia. Dah lah pegi mekah hari tu, ingatkan berubah perangai……dunia akhir zaman betol. Sedih,,,,sedih…,…insaf n bertaubatlah.

    0

    0
  8. boyah says:

    I’m not homophobic or anti-gay..
    But these two, seriously, they are pigs.

    0

    0
  9. lanjiou says:

    kenapa bomoh tu tak pi ubat mulut si azwan babi ni skali?

    0

    0
  10. Aku BukanKau says:

    AZWAN ALI ni kalau ayah kau masih hidup kompom dia pijak bagi mati kecik2 dulu.. Sungguh memalukan keluarga Haji Ali..siapa Azwan Ali ni nak gelarkan orang anjing? Mulia sangat ker insan bernama Azwan Ali ni? Perangai dah serupa Israel! umur dah tua..badan pun dah bau tanah… Bawak2 la berubah… Kesian kalau maut datang menjemput saat hidup asyik dok maki hina orang..

    0

    0
  11. Anonymous says:

    adoyai mcm2…si AA pulak menafikan die buat status tu…tp gaya penulisan mcm AA yg tulis..kite pun dh sedia maklum si AA ni kalo hambur orang mcm mn…

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Jaffar onn bkn gay la dia lembut je kan di pernah kawin ada ank lg klo xsilap….azwan tu ye yg bapok

    0

    0
  13. Islam Itu Indah says:

    Allahu Akbar…. x nmpk aurat dia kan? sudah la. bende2 remeh buat apa diperbesarkn?

    0

    0
  14. propa says:

    AA tu dah takde job, meghoyan ler tu! Saja nak cari publisiti murahan. Org tak pernah tau pun yg kau sakit konon kne sihir. Bila wartawan interview, sibok ko nak kata kena sihir. Kemonnnnnn… Org mmg tau la ko desperate of attention. Takde citer ko, sibuk nak buat berita hangit. Jakpo, saman defamation je dia tu. Dah terang lagi bersuluhkan spotlight dia mengata kau sihir dia. Bagi tutup sket mulut tempayan AA tu.

    0

    0
  15. Islam Itu Indah says:

    Ambil gmbar berlatarbelakang kan Masjid / Kaabah (maaf klu tersilap, gmbr x clear) tp status maki hamun org.. klu agama lain tgk apa agak2 pandangan diorg terhadap Islam. Islam itu sgt indah.. Hanya penganutnya sj yg tidak tahu menilai. Wallaahu’alam..

    0

    0
    • minah jambu says:

      orang yg gi haji..umrah..smbahyang tongang tongek laaaaaaaaagi banyak dugaan yg datang…sebelom n selepas gi haji prangai macamana ok ke tk ok…bukan senang selepas gi haji nk jadi orang baik baik kalau orang tu betol2 baikk..

      0

      0
  16. Anonymous says:

    Tapi yek… kenapa British India nak saman pengurusan Suria KLCC????

    0

    0
    • AZ says:

      kau ni dah la lari tajuk lps tu baca berita tak habis,

      habiskn la baca berita tu dlu br tanya tanya org. kau tau british india nk saman klcc tp xbaca sebab apa.

      0

      0
  17. Anonymous says:

    Macam berebut nakkan Prince Harry jek…..

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Mana Azwan tau siapa yang bomohkan dia? Tak baik tau main tuduh2. Buatnya orang yang dituduh tu tak buat , macammana. Tak aniaya namanya tu. Kadangkala cakap tok bomoh ni susah nak percaya sebab tak ada bukti. Kalau dia tunjuk video orang tu tengah buat lain la. Dia main cakap je. Selalunya orang yang gi jumpa bomoh ni percaya je bulat2. Kalau tok bomoh tu kelentong pun dia orang kata betul. Sebab tu la syirik . Kan lebih elok gi check hospital dulu sakit apa. Kalau doktor kata tak sakit barula gi berubat cara Islam. Jadi tak ada la tuduh menuduh orang tu buat orang ni buat.

    0

    0
    • klcc says:

      ye betul tu kalau betul dia pegi kat ustad mmg pembohong ustad xkan cakap punye keje sape even dia tau sekalipon unless ko pegi bomoh la bomoh selalu kaki kelentong. xpernah tgk astro oasis ek?

      0

      0
  19. anon says:

    Buruknya mulut si azwan ali ni. Mcmlah dia tu bagus sgt. Sendu je aku tgk. Kalau byk offer appear kat tv tu takpelah jugak nak mengata org takde job. Btw, ko tu pun bapuk tua jugak. Sedar diri la sikit. Kemana2 nak berkipas mcm makcik tua.

    0

    0
  20. minah jambu sayang nenek says:

    kalau tk tau jangan tuduh2 pasal bomoh2 ni semuaaaa biasa laaaa orang dh berumur kaki mesti la ada sakit2 masok angin ke pe…bejalan banyak pon kaki sakit…kaki bengkak pon ada kalau terlalu banyak n lama berjalannn..tkan la kaki sakit ada orang suroh bomoh buat pulakkkk…tk pasal2 AA dahhhhhh ada dosa baru menuduh Jaffa onn suroh bomoh buat kaki diaa..

    0

    0
  21. atak says:

    AA bilang kakinya berbisa. Jgn2 gout tak?

    0

    0
  22. Anonymous says:

    geli la upload gmbar mandi buih… si azwan kasar cara ckp.. 2×5 jerr

    0

    0
  23. Zain Sardin says:

    Si AA ni ingat dah dapat hidayat gi umrah byk kali tapi masih nak cari gaduh ngan org lain, abg pa tu lebeh tua dari dia, seeloknya hormat laa sikit org yg lebih tu ni tidak nak hembus kata kata kesat dlm twitter jer siang mlm.

    0

    0
  24. wak doyok says:

    2-2 bapok tua dah tak releven. next!

    0

    0
  25. Pot pet says:

    AA ni aku perasan betul… Asal nak tenggelam je dia akn buat kecoh.. Ada je..

    0

    0
  26. piopiopiooo says:

    Klo ye pn x suke jgn la gune bhse ksar n nape azwan cpt sgt pcaye… Jgn khurafat dh le…

    0

    0
  27. Anonymous says:

    hat kata kat org bapuk tua .tuu tak sedaq diri jugak kut…dia pun cam, bapuk jugak….elok zaman mudak keras elok..org makin ketua..makin elok..dia makin ketua jadi lagi terok…sedaq diri dulu..baru nk kata kat org….kalau tgk tweet tuu bila masuk waktu…ajak org semayang..kt situ dah abguih dah..tapi tgk komen2 yg len..adeh laa…baguih ajak org semanyang…tapi!!!???…..hmmmm…

    0

    0
  28. lynn says:

    Dan-dan ada org lain naikkan status. Well satu cara je-Saman. Buat report dan Saman. Then br tau betul ke org lain yg letak status bangang tu.

    0

    0
  29. nazi says:

    azwan ali gout tu…….jgn le nak tuduh org pasal sakit betis awk tu………Allah bg ujian sakit tu……………..

    0

    0
  30. Nurul Gebu says:

    Ish JO ni ! Kot yer pon nak mndi buih jgn la upload gmbor bg org tgk. Ko bkn x tau c AA ni x blh org selangkah lebih dr dia. Haa kan dah kene ‘kokak’ !!!

    0

    0
  31. kay says:

    AA ni jenis bodoh tak dpt ditolong. meluat seh!

    0

    0
  32. duchess says:

    Hmm, dah malu tak tahu nak respon apa, cakap orang tak bertanggungjawab yang post. Apa la. Duk fitnah orang tak ingat dunia.

    0

    0
  33. adoi ko ni AA!! says:

    suke2 dia je nak meng’anjing’kan orang..pelik aq..

    0

    0