Written by Bella | October 31st, 2015

Apabila Izreen Azminda bertindak untuk mengkritik lakonan Amar Baharin di dalam satu persembahan teater minggu lepas, ia tidak mendapat reaksi yang begitu positif daripada pengguna media sosial.

Walaupun pernah mempunyai hubungan rapat dengan Izreen sewaktu bergandingan menerusi drama Kerana Terpaksa Aku Relakan, kini mereka seakan dingin antara satu sama lain.

Ada juga suara yang mengatakan Amar cepat melatah dan tidak boleh menerima kritikan Izreen. Namun, buat Amar komen daripada itu agak negatif. Beliau menganggap aktres itu hanya ingin meraih perhatian ramai.

Bukan saya tak boleh terima kritikan, tetapi kalau kritikan yang terlalu negatif itu saya tak ambil peduli sangat. Pasal kritikan Izreen itu saya kalau boleh memang tak mahu ulas lanjut.

Sebab buat apa saya kaitkan nama dia dan secara tak langsung beri publisiti pada dia. Bila kecoh orang bercakap mengenai kritikan dia terhadap saya, komen daripada ramai peminat cara Izreen itu macam inginkan perhatian.

Sebenarnya saya beranggapan kritikan yang dia sengaja letakkan di akaun laman sosialnya itu bertujuan untuk raih perhatian.

Kalau dia tak suka lakonan saya, janganlah tengok. Saya memang tak kisah apa dia nak cakap cuma kalau boleh biarlah beradab.

Jelas Amar beliau enggan ambil pusing mengenai perkara tersebut apatah lagi jika kritikan itu lebih kepada untuk menjatuhkan seseorang.

Kalau terlalu ambil peduli sangat kritikan orang saya takkan dapat memajukan diri. Saya hanya akan ambil serius kritikan membina bukannya kritikan yang menghentam dan bertujuan menjatuhkan.

Lebih afdal kalau kritikan itu yang berunsur nasihat. Boleh kritik tetapi harus nyatakan cara penyelesaian agar saya dapat belajar membaiki diri dan kelemahan.

Erm..manusia ada pandangan mereka tersendiri akan sesuatu perkara, mungkin selepas ini Izreen boleh bertemu empat mata bersama Amar bagi menyelesaikan masalah mereka agar perkara ini tidak berpanjangan.

Sumber Berita: Mangga Online

38 responses to Izreen Kritik Saya Kerana Ingin Cari Publisiti – Amar Baharin

  1. Wawa says:

    Aikkkk..dulu kemain rapat lagi kena gosip bagai..skrg apa jadi??

    0
    0
    • Rooney says:

      perempuan kalau lama tak kena jolok..camtu la.

      0
      0
      • One Direction says:

        retis Malaysia kalau x der gossip sampah shit macam ni x sah.
        berlakon pulak drama cinta kangkang shit,,, bila lah nak maju ?

        0
        0
        • Pekerja Gomen says:

          Tentu Izreen rasa mcm ditampar….. pedih oooo…
          Dulu masa kapel bukan main lagi…
          Both also worthless for the industry… nothing to recognized on your both performance and acting.

          0
          0
    • Nana says:

      1. Amar bajet hensem (pose gmbar kemain konon laki melayu terakhir)
      2. Tak heran pun kalau btul izreen nak attention, mmg prangai dia org bleh nmpak.
      3. Mmg blakon tak best mana. Samada amar / izreen. Both sama je. Lain la kalau beto ke rosyam nor ke.
      4. Amar takyah la over menggeletis dgn amyra tu, dia sndri ckp kalau jmpa jodoh nak trus kawin, kiranya kau stok dia buat geli2 je.
      5. Tah hape2 mcm budak sek nak gaduh. Pdhal dlu time drama ape tah yg korg shoot skali kemain rapat, smpai fans attack ramona zamzam nyer ig sbb kata ramona nak rampas amar dari izreen. (Fans pun jgn la bangang sgt nak over taksub dgn retis, tak untung apa pun).
      6. Conclusion : ini semua nonsense

      0
      0
      • Anonymous says:

        Good comment!!!

        0
        0
        • yaya says:

          Nak jadi insan seni, kena la berjiwa besar bang…kalau asik nk sentap je baik duduk dlm gua…boleh pulak suruh org bg komen bersama jln penyelesaian….dah ko name pelakon, pk la sendiri cmne nk improve diri sndiri…xkn smua nk kene suap je…p la tgok lakonan dr pelakon2 yg hebat, beLajar dr situ…bukan asik belek cermin je…woha

          0
          0
      • Anonymous says:

        Setuju!! Yg amar budget handsome tu, sbb ade org komen kt ig dia ckp tak handsome mana, dia marah ok. Prasan betul. Biarla org ckp tak handsome ke apa

        0
        0
        • LAra says:

          Dah sah sah dia mmg tak hensem, tak der mana nyer jejaka Melayu terakhir, macam lembik manja jer pesen dia ni (not based on paras rupa, but personality). Lagipun we like jejaka tall dark and hansdome.

          0
          0
        • Anonymous says:

          si hidung kembang ammar ni mmg bajet ensem pun…kah kah kah…org lain pn hidung xde laa mancung mne tp amar ni mmg ketara kembang hidung die tu…lubang hdg besar….bdk2 skola je y tergila2 kat ko mar….

          0
          0
    • minah jambu says:

      memang betol ape yg amar dh cakapkn tu si izreen ni nkan pblisitri murahann aje n dia nkan perhatiaaan cian nye si izreen ni nk [perhatian rupa nye ye..nk perhatian dari sape ? dari amar eh ? helo izreen amar dh tknk ngan u laaa dia nk keja keras dulu kasi hepi dia punye famili thennn baru dia cari bini untok kawin..dia nk kejar dulu cita2 yg belom tercapai ! lagi pon dia lelaki bila2 dia leh kawin huh ! helo amar…u kejar dulu cita2 u ok u tak payah la nk ingat2 pasal pompan dulu buang masa aje ! lov uuu semoga sakses..god bless..

      0
      0
  2. tengkujuh says:

    Ala lama lama senyap ler tu

    0
    0
  3. Izmar says:

    Bergadoh pulak..lame perhati..salahkan amyra rosli!! Dialah puncanya..hishhh

    0
    0
  4. aku says:

    masalahnya mamat ni berlakon tah pape je. dah la bajet hensem terlebih. haisshhh~

    0
    0
  5. Anonymous says:

    Ansem ke dia ???

    0
    0
  6. alahai says:

    Si amar ni cepat betul melenting, dulu masa org komen kat ig kau and cakap yg kau ni tak menarik pun kau mengamuk, siap nak block bagai. Org kritik sbb nak kau jd lebih bagus. Belajarla terima pandangan org.

    0
    0
  7. me says:

    sbt psl izreen ni mlm td t’tgk la rncgn actif 5 kt tv1..eee np over na ..nk wt gla2 tp x jd..sgt gedik tkinja2..malu tgk..awk tu pkai tdg..x suai la cmtu..br tau mcm ni ye izreen azminda

    0
    0
  8. senah says:

    nak tegur pun biarlah private aduhai

    0
    0
  9. tutti fruitti says:

    Da belakon mmg x bagos xkan expect org nak puji kut… kalau bukan izreen mayb org lain plak yg berkata2.sib baik ada org tegur…kalau x mesti dia xtau yg dia sbenarnya hampeh.perasan! Terima je la dan move on sbb perkara betul.xyah sentap k wahai amar bajet ensem.muka putih pakai qu puteh eh??

    0
    0
  10. chintami says:

    Bagi akulah kan…hensem lagi si Dazrin tu..

    0
    0
  11. sara says:

    kau blakon memang xbes…… kau ngan amyra pon nampak gedikss…. dazrin lg macho n nampak matang….. amyra suka gelak… walau perihal yg xlucu n xde hapebenda pon….. gelak jew keje….. aku nampak dazrin lg matang………. sori…kbye

    0
    0
  12. sakit mata says:

    Alahai..Amar ko berlakon memang tak apa2 pun..yg tukang komen tu pun kalau berlakon pun over..bagus la tu

    0
    0
  13. najwa says:

    Betul betul betul..Dazrin & Atikah Suhaimi memang the best !!!

    0
    0
  14. Tomi says:

    saya dah tonton teater tu. mmg betul apa yang Izreen komen. Amar belum layak untuk berlakon teater dan perlu banyak belajar lagi, malah seluruh produksi mengecewakan. rakan di sebelah saya tido sepanjang 3/4 persembahan. saya juga kecewa apabila naskah hebat Hamka jadi begitu ditangan amatur.

    0
    0
  15. amir says:

    ko mmg berlakon out pun. start dari anak wayang lagi dah ko ni jenis berlakon nak tunjuk hensem and control. so ta payah nak sentap kalau kena tegur. learn how to handle criticism. jgn berlakon syok sedirik. kena tegur sikit menggelupur macam apa tah. in the first place actually bagi aku ko belum layak dapat lead actor untuk teater. so…. booooo amar boooooo.

    0
    0
  16. ikan says:

    Mmg tak boleh terima komen amar ni. Bajet bagus je. Ckp ko x hensem pun marah. Klu betul ko hensem, org ckp ape pun ko ttp hensem. Sendu

    0
    0
  17. krios says:

    Memang la disamping memberi kritikan dia (izreen) tu pun mencari publisiti juga, nama pun retis. tp come on la bro, your acting sucked too. ce pegi amek kelas berlakon or belajar dgn pelakon2 yg lebih senior, bkan duk menyombong mcm ko dah power.

    0
    0
  18. acik says:

    org kata hang x hensem hang marah.
    izreen tegoq lakonan hang x menyengat pon hang marah.
    abes, kalau org rasa hang salah tapi buat dek aje.. kot bawak keta x nmpk depan ada longkang besar, depa biaq pi ja hang masuk longkang macam mana?

    pon marah gak..

    Haa.. marah! marah! marah!

    Sekian.

    0
    0
  19. che ton says:

    kikiki adooiiii

    0
    0
  20. yusri says:

    Senang je ko ckp kan…x suke xyah la tgok….masalah nye, ko berlakon naskhah dr pengkarya hebat…hamka bro hamka…karya tenggelam nye kapal van der wjick tu bukan alang kepalang…mcm mane ko boleh rse lakonan ko dah cukup bagus????
    poodah chit betul ko ni

    0
    0
  21. im says:

    izreen sah2 tau kalu komen ttg Amar ni sah2 akn jd viral..
    so y should she comment in the first place?

    0
    0
  22. Anonymous says:

    alaaa sama jela dedua pelakon tu baik si amar baik si izreen…si izreen tu over sangat konon menghayati watak…taik kucing la…over jemah tergedik gedik…dulu kene cerai sebab menggatal menyundal dgn si amar ni kt set…smua crew tahu la woi..xpayah nk ustajah jadian sgt…lepas dah tak rapat thegeh2 nk komen org tu pjg lebor…alahai si amar pun sama…klua statement mcm good good…wey amar sedar sketla…nk harap hensem?…hensem kejadah la idong besar rabak mcmtu…dgn gigi bersepah2…pastu suara terkepit…dahla tu berlakon mmg kayu…konon terer sgt berlakon..xpayah..ko jual muka jela boleh…bakat ko mmg takde..tu sebab anak wayang ko tak menang langsung pon…berbekalkn muka…bakat kelaut…nk meletop bila org comment ko plak…puiiiiiiihhhhhh….pegi blajar jd pelakon la..mcmmana nak hayati watak dan skrip…ni main atas angin….sakai!

    0
    0
  23. Anonymous says:

    amar pe kate ko cabar diri ko tu bw watak laki gile ke,saiko ke,selekeh ke,miskin ke..ni tak bl berlakon je pegang watak hero anak org kaya…bajet cam cool laa konon..cth cam cite kerna terpaksa aku relakan..puiii..nk muntah aku tgk…x mencabar lngsg watak ko ni…tp aku rs ko mmg x sesuai pn klu nk bw watak ganas2 sbb muke ko tu jambu sgt…sesuai bw watak laki lembut kot…keh keh keh…x nmpk macho klu bw watak ‘jantan’…

    0
    0
  24. Nina Rahim says:

    Jantan ni berlakon mana reti? Macam tahan cirit je ekspresi muka dia bila berlakon. Rasa nak tikam je. Perempuan bangang mana ntah peminat dia ni

    0
    0
  25. kanji says:

    Izreen pun patutnya komen jangan personal sangat, bagi improvement points je. Ni aku tgk komen dia a bit personal. Kalau nak personal, email terus je kat amar. Kan senang

    0
    0
  26. Lisa says:

    Saya taknak publisiti, so saya boleh komen tak lakonan awak Amar? Lakonan awak kayu, intonasi suara mendatar, takde penghayatan watak. Scene sedih pun awal gagal hayati, tak sampai langsung suasana tu pada audience. Production play tu sendiri memang teruk. Probably why they went with you for the main character in the first place. Pelakon tambahan yang cuma ada 2, 3 ayat lebih bagus dan lebih hayati watak dan intonasi dari awak. And they’re not even famous actors. Tapi mereka pelakon teater sebenar yang berbakat dan belajar seni itu.

    Rosak karya Hamka. Memalukan ada anak dia pada malam play tu.

    0
    0