Written by Bella | April 19th, 2015

Sudah memberitahu untuk tidak lagi tampil berpakaian seksi dalam  lakonan, ramai pihak yang mempersoalkan keputusan Izara Aishah setelah tersebarnya foto babak seksi dan intim beliau bersama Remy Ishak di dalam filem Pilot Cafe.

Aktres itu menjelaskan beliau tidak pernah meletakkan sebarang syarat dari segi lakonan tetapi terpaksa melakonkan babak seksi atas pemintaan pihak produksi meskipun beliau merasa tidak selesa.

Untuk filem Pilot Cafe ini pun, babak saya kena pakai seksi tu sebenarnya saya kurang selesa tapi saya terpaksa akur dengan permintaan pihak produksi. Namun, dari segi lakonan pula saya tidak letak syarat apa-apa. Lagipun saya percaya yang kekasih saya faham mengenai bidang kerja saya sebagai seorang pelakon. Asalkan saya tahu menjaga diri dan batasan.

Kali pertama memegang watak utama dalam filem, Izara mengakui beliau agak berdebar untuk melihat hasilnya jika penonton suka ataupun sebaliknya. Membawa karakter penuh emosi, ia merupakan satu cabaran yang agak besar buat dirinya.

Ramai letak harapan tinggi terhadap filem ini dan sedikit sebanyak ia buat saya rasa tertekan, apatah lagi memikirkan bagaimana penerimaan penonton terhadap lakonan saya.

Watak saya kali ini berat dan banyak bermain dengan emosi. Saya juga banyak menangis dalam filem ini.Babak menangis dan babak melahirkan anak paing susah dan mencabar.

Jika sudah membuat perjanjian untuk menjayakan sesebuah filem, kadang-kala agak susah untuk artis menolak arahan pengarah untuk melakonkan babak yang tertentu meskipun merasa kurang selesa. Benda dah lepas tidak boleh buat apa-apa dah.

Sumber Berita: Malaysian Digest

 

 

 

65 responses to Izara Aishah Terpaksa Lakonkan Babak Seksi

  1. Anonymous says:

    kat kubur nanti,terpaksa juga kena pukul ngan mungkar nangkir.

    0

    0
  2. ace says:

    Hmm. Ayat cliche. Hidup ni ada pilihan.. Tp apa yg kau pilih menunjukkan siapa diri kau yg sbnr. Huhu

    0

    0
  3. aku cantik says:

    maaf ya saya kena nasihat juga walaupun izara tak membaca komen saya. kalau ada ambil tahu fasal agama dan fikir tentang akhirat, mungkin jwpn kamu tak macam ini.
    orang di sekeliling beliau sepatutnya menasihatinya. apa lagi pengarahnya pun orang beragama islam. naskhah ini soft porn kah? jabatan agama kecoh budak sekolah peluk kpop. yg org dewasa basah atas bawah peluk sakan ok je kah?

    0

    0
  4. kelab laga tetek sedunia says:

    kahkahkah…filem Fifty Shades of Grey di haramkan tayang konon x nak bagi rakyat rosak tapi kalau artis Malaysia buat berasmara peluk dalam air boleh pulak lepas tayang film tu. BULLSHIT SANGAT.

    0

    0
    • minah jambu sayang nenek says:

      elehhhh setakat seksi untok pilm aje ok la tuuu bukan Nye betol2 pon ..setakat nk idopkn watak tk perlu di gembar gembur kann n di remeh temehkn …orang dulu2 di kasi watak pelok ok2 ajee tkde pon masalah Nye pasal dorang pon tau itu hanye watak lakonan ajee tkde niat lain..minah jambu saying nenek

      0

      0
      • Anonymous says:

        betul tu….bknnya betul2 pun. berlakon je pun…kut berlakon citer rogol, terogol betul2, terpregnant plak tu…x de masalah pun…sbb sbnrnya yg pregnant tu watak tu…pelakon x pe…sila fahamkan secara halus ya..(kalau komen ala2 balasan akhirat, takut kn cop ustaz jelmaan plak).. peace yo!

        0

        0
        • minah jambu sayang nenek says:

          tkan terjadi yg semacm tu..jangan la jadi bodoh sangattt n jangan nk mengarott..

          0

          0
      • Anonymous says:

        Berlakon pun yang haram tetap haram niat tak menghalalkan cara, kenapa masih nak menegakkan benang yang basah?

        0

        0
  5. Anonymous says:

    Untung Remy, dapat rasa free. Dalam laut pulak tu , mesti la kena peluk sakan. Kata kalau berlakon pakai seksi pun tak nak. Berpeluk2 nak pulak. Rasanya kalau awal2 diberitau pada Pengarah boleh je…macam Izzue Islam buat. Walaupun ianya hanya watak yang perlu dilakonkan tapi ingat la, bila dilakukan ianya real. Benar2 berlaku.

    0

    0
  6. dina says:

    apa dah jadi dgn lembaga penapis filem negara?
    makin longgar peraturan sekarang ke?
    harap yg beragama Islam boikot mana2 filem yang ada adegan maksiat sebegini.
    tolong boikot ye …jangan kita2 semua masuk sekali neraka disebabkan benda2 bodoh macam ni.
    dan artis2 beragama islam tu…cukup2lah.

    0

    0
  7. mimi makan maggi mee says:

    Artis kat malaysia ni apahal. Bagi komen tak fikir dua tiga kali. La..ni semua artis yang bagi komen cover lain yang sangat B.O.D.O.H. cuba belajar dari pak pak menteri kita: “sounds like me, looks like me but not me” atau “saya hanya pakai swatch itu bukan rolex” atau “kenyataan saya disalah ertikan dan diputar belitkan oleh pihak media”. Kalau tak reti…meh kak mimi ajar korang pr. Kalau bengap sangat jawab aje “no comment”.

    0

    0
  8. anon says:

    bullshit… shame on pengarah and script writers. buat cerita merapu sampai peluk peluk. tak masuk akal bila kata ‘terpaksa’ berlakon seksi hahaha…. say NO if you know babak tu melampau! tahu la orang akan criticize, but still nak teruskan

    0

    0
  9. Nek Bunga says:

    Dasar direktor/produser-KEPARAT yg. boleh pula PAKSA artis Islam/Melayu buat perkara JAHANAM kat NEGARA ISLAM kita ni – mana JAKIM?!

    Malangnya, makin BERLAMBAK juga puak artis-GATAI/MIANG-nak -MAMPOS! Terutamanya yg. dah TUA BANGKA tu! Dan puak artis-artis muda yg. terikut sgt. budaya Barat-mcm-MONYET, sungguh MEMUAKkan! Terutamanya si BETINA-tak-tahu-malu-hampir-TELANJANG-dililit bendera US/Zionis-KEPARAT tu!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Jakim, Jais sibuk beb…sibuk kejar org yg dorang declare sesat sbb lebih cerah otak dlm hal memahami kitab…kalau setakat artis tayang dada, tayang paha, berpeluk sakan dlm filem, dorang x berani nak buat apa….aku rasa dorang takut nak ambik tindakan sebab nanti public ckp “oooo…pak aji pun tgk ek citer camni, kalau x camna pak aji tau…” reputasi lbh penting baq ang… :)

      0

      0
    • kembar minah jambu sayang nenek says:

      kau ni dh kenape ? sakit ke ? dorang nk telanjang ke nk bogel ke nk jadi monyet ke ape kena mengena ngan kau ? ape kena mengena ngan jakim ? jakim hanye tngkap orang kalwat n buat bende yg tk senonoh di lam rumah..ape kena mengena jakim ngan pengarah penerbit pilm ? dh bodoh jangan jadi bodoh lagi huh !!

      0

      0
  10. disgusted says:

    Minah ini poyo…cakap berbelit belit…dah keturunan cakap berbelit….susah nak buang….tepuk dada tanya selera.

    0

    0
  11. dotdot says:

    malaysia negara islam,tp industri filem xmlmbgkn neg islmkn…wahai dirextor,producer..pk lah,b4 nk terbitkn gilem letakkn islm yg plg ats,bkn hanya babak lakonan..igt,filem juga slh 1 fktor berlku mksiat yg mkin meluas..buat artis,tlg jgn kluarkn statement yg xmelambgkn kecerdikan anda sbg umt islm…..”bertudung xsemestinya baik,freehair xsemestinya jht,yg pentg hati n lidah”..ckuplah..iman perlu selari dgn akhlak..

    0

    0
  12. whatever says:

    pelakon ni jgn jadi bodo…ikut sgt ckp produksi..rasanye kalo produksi nak sgt ko berlakon die x kisah ape syarat ko…kalo babak tu dipotong buat rugi ko je berpeluk sakan mcm tu..baik x payah..aku pelik nape osman ali slalu sgt ade babak2 intim mcm ni…dulu maya karin pun sama…

    0

    0
  13. weng weng says:

    boifren ko kan banyak duit..brentilah berlakon..bukak butik muslimah..weng ..weng

    0

    0
  14. yayazhamila says:

    Takpe Izara, Next time, kalau ada babak seksi lagi, kau suruh je DIANA DANIELLE jadi body double kau. Dia sanggup buat. She can go as far as memakai bra sahaja , but if kau coax dia sikit lagi, mungkin boleh buat scene bikini. wahaha

    0

    0
  15. Jawaoan Aku says:

    nampak bodoh sangat kau kluar kan statment macam tu.terpaksa?kau brpeluk dgn remy ishak pun terpaksa? hmmmm..kau ada hak kan nak buat atau tak.

    0

    0
  16. drama queen says:

    siapa paksa kau? meh kita ramai2 belasah dia. suka2 paksa orang pakai seksi2 ni.

    0

    0
  17. K says:

    Pekerja kat Jabatan Agama Islam Malaysia sibuk ‘ambush’ orang kat disko n kelab malam pastu saman diaorg sbb pakai seksi padahal tujuan utama ialah……bila lagi nak p tempat camtu n cuci mata tengok pompuan2 pakai seksi kat situ

    0

    0
  18. sama2 kita perbaiki diri utk jadi lebih baik….

    0

    0
  19. safiq copot says:

    abd rani kulup…sila buat bantahan..

    0

    0
  20. Anon says:

    ni lah artis yang bernabi kan prooducer dan berkitabkan skrip..

    0

    0
  21. melati says:

    sajer nk tahu …saper yg kater saya ni hutang dia….tulis no talipon???…aku nk bayaq hutang hg ni maner nom nya….kalau ko tk tulis nom talipon makner nya …Mak & Bapak ko pencuri…jujur saya kater saper yg kater saya hutang dia tu dtg lah umah saya yg kater nk Gegar….tapi saya kunci pintu dulu maklum Mak & Bapak ko pencuri…so turun kat ko lah…….Bagi lah No talipon org yg kater aku Hutang dia tu…kalau tidak aKU SUMPAH KO 7 KETURUNAN JADI KULI ORG ….

    0

    0
  22. nyonya mansor says:

    Pak menteri..pihak agama tak sekuat TOK MAT…semua BACUL.DAYUS..filem kita mengalakkan persundalan secara halus…sape yang nengok..sape yg lulus.sape yg arah.sape2 yg terlibat..korang ada saham nya..BOIKOT

    0

    0
  23. nyonya mansor says:

    Nak sambung.tolong jng guna ayat sy terpaksa..sy ikut skrip..sy profesinal..sy menjiwai..sy pandai jaga diri..tuhan bagi ko akal..tp akal letak kat buntut…ingat satu perkara..jika ada yg terangsang dan buat benda haram sbb ko..ko mendapat la…tak takut ke…ke ko dh practice main api bakar kulit ko..mana la tahu

    0

    0
  24. Mana LEMBAGA penapisan filem..?? Kalau cita pasai sejarah mcm Tanda Putera tu hampa tapis sgt..hgga scene yg prlu org Melayu taw pun hampa tapis..filem2 kemaruk mcm ne hampa buat pejam mata buley pulak nooo..please lar produser/director..cuba buat filem yg sama2 kita smua buley renung2kn..silap2 najibon n kak rosmahpanda pon buley tgok n sedaq sama..sjrah kita smkin trkubur..sdaq lah..
    P/s : dah lama perasan cina sibuk buat drama cita pasai dinasti2 lepa..supaya ank cucu lepa xlupa pd sejarah..#peacenowar

    0

    0
  25. Nek Bunga says:

    Yg. aku heran tu, JAKIM baru buat garis panduan hiburan termasuk lelaki/pompuan tak boleh bercampoq kat konsert, tapi industri PERFILEMAN/DRAMA Islam/Melayu dibiaqkan pula sewenangnya berpakaian atau buat aksi LUCAH/PORNO mcm, ni! Tengok saja siaran-siaran kat ASTROBANGANG tu, iklan/program BERCIUM mulut-sampai-terkeluaq-lidahlah, wanita hampir telanjanglah, promosi budaya HOMO-LESBI, penggunaan dadah-alkohol dsbnya, terutamanya kat stesyen Barat spt. Fox TV; Star World dll! Sedgkan Malaysia ni NEGARA ISLAM – jadi jgn. salahkan jenerasi muda yg. TERPENGARUH akibat kecuaian/pengkhianatan pemimpin Islam/melayu kita!

    JAKIM/MAIN dah terlalu LEMAH!

    0

    0
  26. kita jd lembaga says:

    boikot jer lembaga x berfungsi kita boikot ramai2 ,bajet gud2 jer minah ni laga2 pipi dgn ct kengkonon konpem jdk menantu kat award mn tah ari tuh..cerita melayu raya konpem kuar..x payah bazir ah..

    0

    0
  27. sue says:

    in the first place, perlu ker babak asmara bagai camni dlm apa2 filem tempatan? is there a need in the first place? can the story goes on without these scenes? boleh kan?

    0

    0
  28. Anonymous says:

    kat malaysia ni ramai menteri bodoh.. ap lagi retissss..

    0

    0
  29. kembar minah jambu sayang nenek says:

    Aishah ni pon satu bahalol kalau dh berlaku sesuatu lakonan pelok2 kt dlm air ngan remy diam2 suda laaa benda dh terjadi nk buat camana ? buat bodoh sudaa…….jangan cakap ape lagi..memang betol istilah TMPA PEMINAT SAPEE LAH KITE ” peminat boleh menaikn n peminat jugak boleh menjatohkn se2orang pelakon…so lain kali benda yg dh berlaku jangan di ungkit n cakap lagi buat bodoh pon cantek..lov u Aishah..

    0

    0
  30. rena says:

    Izara, I minat you tapi kalau xde adegan mcm tue pon takpe..i still minat u..next time berhati2 dgn permintaan pengarah…dlm kontrak bubuh ‘tak termasuk adegan seksi, buka2an…’..ok?

    0

    0
    • minah jambu sayang nenek says:

      dengar tu Aishah nasehat dari peminat u ok ..lain kali u nk kena berhati2 dengan pengarah kalau u dh tknk seksi seksa lagi di dlm drama or pilm ok ! lov u..

      0

      0
  31. Aminah jambu says:

    Sudah la korang.. Dia ni kan muda lagi..
    Maafkan aje la..
    Lagipun yg dapat hasil lakonan beribu rm dia yg dapat.
    Korang bergaduh bertekak pat sini apa kejadah???
    Kalau batang REMY TEGANG PUN bukan nya korang Tahu pun!!! Hahahhaha

    0

    0