Written by AbangNara | October 19th, 2012

Terkejut beruk Abang Nara melihat gambar webcam yang didakwa milik Rozita Che Wan ini. Namun apabila diteliti selama 10 saat, Abang Nara dapat mengagak ini adalah teknik superimpose. Mungkin ada pihak yang iri hati dengan kejayaan Rozita Che Wan sehingga sanggup buat begini.

gambar webcam rozita che wan

Rozita Che Wan yang ditemui portal Murai mengenai berita ini dengan sekeras-kerasnya menafikan gambar “webcam” tersebut adalah miliknya. Kata RCW:-

Saya tidak pernah bervideo chat. Saya pun tak tahu apakah itu video chat atau webcam. Jadi, terus-terang, saya tidak pernah berbuat perbuatan terkutuk seperti ini. Lagipun, saya bukan muda lagi nak buat perkara sedemikian. Mungkin pelanduk dua serupa. Sekarang ini pun, saya difahamkan ramai wanita dan pondan menyerupai wajah saya. Sekali lagi, saya ingin memberitahu itu bukan gambar saya. Apapun, gambar ini disebarkan berkemungkinan besar ada pihak yang cemburu dan cuba menjatuhkan kerjaya saya. Apapun, terima kasih kerana memberitahu saya tentang hal ini untuk mengesahkannya. Ingat! Itu bukanlah diri saya ya.

Kalau bukan superimpose, sudah pasti ada pelanduk dua serupa. Logik juga kata-kata Che Ta yang ada pondan menyerupai wajahnya. Pasti pondan-pondan tersebut geram dan teruja ingin menyerupai kecantikan RCW. Tak gitu?

P.S: Menjadi ayah ketika berusia 96 tahun. Legend pakcik nie.

76 responses to Itu Bukan Gambar Bogel Saya – Rozita Che Wan

  1. Nonok says:

    So? apa penyelesaiannya? Ubah gaya make up you yang macam pondan tu. Nampaknya muka you dah macam ponen. LOL

  2. anggerik says:

    haha.. ayat yg syok tu.. “sy bukan muda lagi nak buat perkara sedemikian”..habis pakai baju kain singkat, ingat budak2 ke ingat comel sangat ke cik ta weh!

    • Sasha Sandha says:

      Kurlastt , nk ckp Pondan2 suma mengagumi kecantikkan Che Ta yg plastic dan berketul di wajah ittew lah ? SENDUUUUUUUUUUUUUUU .

  3. kamariah says:

    harap2 mcm tu la cik ta….utk kepastian cik ta kene buat sesuatu jgn berdiam diri..berani krn benar tkt krn salah….buktikan cik ta…

    • min says:

      hairan kan… che ta macam tak ambil serius hal ni berlaku pd dia, kenape tak repot polis je, kalau benar bukan dia, tak marah ke ada org sengaja burukkan imej dia… hairan, hairan

  4. yatt says:

    agaknye RCW ni ikon pondan2 di luar sane….ooopppsss…..

  5. Nera says:

    kalo tak nak org bt superimpose, pakai la tudung n brpakaian yg menutup aurat. . .takde la org nak ambik kesempatan. . .mengaku dah tua tp perasan muda. . .kesian mak bapak sikit sebanyak tempias dosa tu. . .

  6. miss Wawa says:

    ADA AKU KESAH????!!!!

  7. Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

    boleh jadi gambar ni bukan gambar rozita la tengok bibir tejongkit dia pon dh tau tu bukan rozita cek wan ……mungkin ada cek pon yg muka nye macm rozita ….dengan cara sengaja nye dorang pos gambar ni kasi satu malaysia tengok konon2 nye yg bibir tejongkit ni rozita……jadi peminat2 jangan pulak terpedaya ngan tipu helah orang2 yg mungkin musoh rozita yg dengki ngan kejambuan rozita……….jadi anggap lah kawan baik itu musoh ok……jangan pecaya ngan kawan baik buat zaman sekarang ni…

  8. kalis cinta says:

    terlalu ramai yang suka komen pedas dan menjatuhkan orang di BNara ni. Jangan lah terlalu buruk dalam berkata-kata, sedangkan adakalanya anda ingin menyampaikan nasihat..tapi dgn cara yang kurang tepat.

    • kiroro says:

      setuju dengan pendapat kalis cinta….mereka ini rasanya orang yang sama suka mengutuk….entah bila mereka ni nak mintak maaf…

  9. ntahnye says:

    ermmm

  10. ntahnye says:

    await la cik ta xtau webcam ooittt…buta gadget ka? lain kali bykan membaca..membaca kan jambatan ilmu…beauty w/out brain [email protected] (tp beauty ka)

    • [email protected] says:

      Dia tidak rugi apa2 pun kalau tak tau mcm mana nak guna benda ni, lain lah kalau dia memerlukan nya baru lah dia nak belajar macamana nak guna. Kebanyakan orang yg pakai benda ni adalah dikelangan org2 muda, yg bergayut 24 jam dengan computer lebih2 yg tengah bercinta! so maksiat sja melebih!

  11. bukan nak bela says:

    aku bukan nak sokong rozita cek wan..tapi ni serious nyer pengalaman.. 3 bulan lepas aku masuk eglish kat british council for one month..n terkejut perut aku. bila time kelas reading, ada sorang minah ni sebjik muka mcm rozita cikwan..aku ingat rozita cik wan masuk english class gak..risik2 nyer risik dia datang dari thailand..n eligsh dia pun slang swadikap..tapi sious sbjik mcm roziate cik wan..stim jap tgk..ha.ha

  12. oct1883 says:

    “sekarang ramai perempuan dan pondan berwajah seperti saya” HAHAHAHAHAH!!! statement tak bleh blah!!! guling2 dah aku gelak niiihhh!!!

  13. RCW says:

    ape u olls ni…itu bukan kami tau..u olls jangan percaya benda-benda macam ni..kami ada anak.. takkan kami nk buat lagu tu…hampa ni kan bab gosip kemain!!

  14. puihh says:

    Pedehal takat gmbr cmni… Aku tak rasa RCW sebodoh tu. Lg pun teknik superimpose mcm2 boleh jd fitnah. Dh byk gmbr superimpose yg aku tgk sejibik mcm btul. Lain la kalau video. Video lucah sorang artis (yg kunun high taste nye vvip jek) tgh main dgn mat salleh atas sofa kat living room apa cerr? Video tak bleh nak tipu. Mcm2 artis ni. Ayat mau mcm ustazah kt fb tp yg sbenar pangai ngalahkan dajjal.

  15. Anonymous says:

    suke sgt make up tebal2..gmbr ats tu pun dh serupo ponden2.. -_-‘

  16. MAK JEMAH says:

    Tak pulak diri tu dah tak muda.
    Bila nak pakai tutup aurat.
    Takkan tunggu kain kapan dah balut badan Ceq Ta oooiii??

  17. Selendang Putih says:

    utk si Nara, sudah2lah dok canang kisah org.. mmg tak elok, hasil blog mcm gini kau bg anak bini kau makan jadi darah daging.. kalau perkara ni fitnah, free2 je kau dapat dosa.. aku tak minat pun Rozita ni tp kena ingat, aib org jika diheboh2kan suatu hari nanti tak mustahil giliran kau pulak Nara ooooiiiii…. taubat2lah… aku dah lama tak masuk blog kau nih, mlm ni bila aku masuk setelah sekian lama.. masih tetap sama, topik kau buat mmg sentiasa panas/menjatuhkan org.. ini semua sbb kau nak raih komen2 org ramai.. aku rasa kau ni mmg jenis yg suka jaga tepi kain orang… kalaulah perkara ni benar maka Rozita lah yg tanggung tapi jika ini fitnah semata2, maka dosa dan azab Allah pasti kau terima…. kerana “Fitnah itu lebih buruk kesannya daripada membunuh”… wsalam wbt…..

    • Anonymous says:

      ko pun sudah2 la masuk blog mcm ni. dh tahu blog ni style mcm ni.. blog ni mmg nara buat bkn utk tazkirah

      • Boy says:

        sbb ituler selendang putih tu tegur abg nara..sbb blog ni byk sgt fitnahn mmg bukan utk tazkirah..mmg bangang dan bodohlah si “Anonymous October 20, 2012 at 8:55 am” kat atas ni.

  18. Ainan Tasneem says:

    Eh aku rasa dia dalam video chat tu memang bukan dialah. Cuba tengok betul2 kat keliling muka dalam video chat tu. Mcm kena cut and paste je. Not trying to defend RCW but it’s true and tak salahkan menangkan org yang betul :)

  19. abg mat says:

    ini baru bogel!

  20. la la la says:

    fap fap fap fap fap fap fap fap fap fap fap fap fap fap fap fap fap fap fap fap fap

  21. budak rntau pnjg klg says:

    hmmm…lpas satu…satu…artis wat prgai…sume sbok gak nk tayang tetekla…bontot la..nonok la…bila la sume ni nk brakhir!!!!
    Lpas ni sape lak artis nk tyang body…!

  22. cik kiah says:

    kire g masok bilik tidor dy
    klu same….. ye betol dy

  23. NOTA says:

    saya penah dijemput tgok ym webcam cik ta ni.. dia pakai id rozita_che_wan** ada nombor ape belakang tak ingat. Memula tgur2 je yela artis, tp skali bila dia on cam.. sexy.. cuma masalahnya kepala je gerak, badan keras. Macam real woo.. cuma tu software kot.. fake webcam.

    • tak mngkn tu cikta...hnya kebetulan je tu..tkpn orng nk kenakn dialh tu...sabar ya cikta...dugaan.... says:

      ada lg tk webcam gambar serupa cik ta ni..tp klau ada lgpn..tkut jgk nk tengok..klau kepala je gerak..dh serupa gambar mcm orng yg terkena sumpah jd mcm buaya kat youtube tu..eeeee..mengerunkn je…nk2 fesyen baring2 mcm ni..tp aku pn rasa bukn ciktalh nikn…saja je dorang nk kenakn cikta atau kebetuln serupa dgn cikta jekn….apapn cikta orngny cool je walaupn ada berita2 terlampau yg melibatkn diriny… teruskn sifat2 mcm tu ya cikta…sabar ya..dugaan..dugaan apapn pasti tuhan syg orng tu…mgkn tuhan nk murahkn rezeki cikta lg tu..lg mcm2 dugaan dn lg bnyk orng bnci dn sakit hati dgn cikta..lg tuhan syg,lindungi dn prmudahkn hidup cikta kearah yg lebih baik..kn..kn..kn..semoga cikta berjaya dlm apa juapn…;)

  24. nyah tetek says:

    dasar janda jual tetek!!

  25. hahahahahuhuhuhuhukkk~~~~ says:

    so sbg penutup, kpd jantan2 kt luar sane yg dok trgila2 bayang ngan cik ta tu pasni bleh ler menarik lafaz lega ye krn telah trbukti kt luar sana blmbak2 jer pn yg muka cam cik ta ni….. elehhh, klu nk dpk kn plastik tolak campur kali bahagi lbh kurang jer pn… malah lbh uummmpp! lg…

  26. che na says:

    huhh sekali tgk pun tau itu bkn che ta laa…tak pyah laa nk layan sgt gambaq2 mcm tuh…dan lagi satu che ta bkn jenis gila gadjet2 it …fb dia pun bru buka aritu…

  27. Anonymous says:

    dah byk sgt suntik…operate sana sini….dah rupa mcm pondan!

  28. $$$$$$$$ says:

    kan dah pecah tembelang..umur dah senja tp nak juga pakai seksi2..nk tunjuk sgt dan bangga dgn kecantikan yg bersifat plastik tu..skrg bila dah kantoi..mcm2 pula alasan..knp tak mengaku mcm slalu ckp ego ..ikut tema lah..biasa2 lah..ingatkan tak kisah rupanya kisah juga..

    Mana ada org nk mengaku pun buat salah kalau ianya akan menyebabkan kemudaratan..dan tutup periuk nasi..tp rasanya org2 Msia kini tak kisah pun dgfn benda2 mcm ni..malah lg popular dan penerbit pun akan buru mereka ni kerana nama mereka tgh hot..itulah sbb artis Malaysia tak tkt mana pun buat kes2 mcm ni kerana mereka tau tak ada efek apa pun..dunia alaf baru lah katakan..tunggu kat akhirat ja lah..

  29. che ta(ik) says:

    “Sekarang ini pun, saya difahamkan ramai wanita dan pondan menyerupai wajah saya.”

    bukan muka pondan yang macam ko…. muka ko yang macam pondan… bajet org nak ikot cam dia la… ceh….

  30. CIan says:

    Kaum Hawa janganlah jeles ngan Che Ta…cian dia…hakikatnya memang ramai lelaki minat ngan Che Ta…dia ada aura

    Wartawan ni pun kerja nya asyik nak sensasikan berita ajer…

    • berita sensasi mmglh akn disebarkn dgn pantas...betul atau tk..mmg dh krja wartawan.... says:

      biasalh tu…cerita sensasi..mn blh tk diberitahu…tp tu mmg bukan cikta.. nmpak sngt gambar tipu muslihat atau secara kebetulan je tu…

  31. Katakan says:

    Yerla…katakan..si wartawan sendiri yg buat picture ..just untuk naikkan trafik blog dia…

    Aku nengok RCW ni…jenis orang yang suka berterus terang dan tidak melenting tapi sifatnya ini diambil kesempatan pulak oleh wartawan/bloggers.

    Blogger/wartawan skrg mudah jer…ceduk citer dari internet dah ada berita. Sepatutnya dia org buat scoop kat sumber berita…

    Kesian kat RCW… dah lah perempuan yg jeles kat dia…ambil kesempatan kutuk sebakul pulak kat dia…

    Apa2 pun aku respek Rozita sebab dapat mendidik anak2 dia dalam bab pelajaran walaupun dengar citer anak dia keluar asrama semula.

    Rozita Che Wan ibu yg bertanggungjawab….dia bekerja keras untuk anak2 dia..

    Dia pulak ulang2 kali cakap nak cari lelaki bujang jadi suami (aku bujang gak, duit jer tak ada), orang salah tafsir cakap dia suka pucuk muda..

    Bila dia keluar dgn lelaki bujang orang cakap dia dah kahwin ngan Dato K lak….

    Wartawan2….

  32. Anonymous says:

    skrg ni, rata2 pondan dan nyah dan mcm perempuan tulen..susah nk beza.

  33. Pelik says:

    Pelik..betulkan ramai pompuan muka mcm ROzita Che Wan
    ATAU
    ramai lelaki2 dah angau nampak perempuan lawa sikit disamakan macam ROZITA CHE WAN…?

    sebab selalu orang kalau asyik fikirkan seseorang semua dia nak samakan ngan orang yg asyik dia fikirkan….FIKIRKAN…

    Kaum Hawa janganlah jeles lebih2….

  34. Abang Long says:

    Abang rasalah….bukannya ramai muka orang mcm Rozita Che Wan…TETAPI…lelaki-lelaki kat Malaysia ni dah angau nengok muka ROzita ni..sampaikan semua pompuan yg ada salah satu ciri2 muka mcm RCW dikatakan mcm dia.

    Psikologinya orang yg tengah angau seseorang akan nampak semua benda yg dikaitkan dengan sseorang yg diangaukan.

    Ini terjadi kat kawan abang, dia memang minat RCW ni…satu hari terserempak ngan sorang minah ni ada lah pakai bulu mata palsu sikit ngan rambut style RCW..terus dia kecohkan satu hari suntuk cerita umpa minah muka mcm Rozita Che Wan.

    Sekali abang nengok sendiri…tak lah serupa .

    Powernya RCW….kaum hawa jangan lak jeles….

    Abang lak minat dia part lakun dulu2 tu…now minat gak…gitu2..

    Tapi pic tu confirm superimpose…sebab perasan ada pic muka dia mcm tu dlm drama yg lakun ngan Neelofa tu.

  35. ck beatriz says:

    hahahahhahahahha…bedekah siak bce komen2 ni

  36. kambing says:

    tu bukan rozita cik wan la……tu kakak JIBAM!!!!!

  37. kambing says:

    tu bukan RCW Laaaa….tu kakak JIBAM!!!

  38. KAMBING says:

    KEPADA SIAPA YANG WAT SUPERIMPOSE ROZITA CHE WAN TU……. AKU CABAR TOLONG SUPERIMPOSE ABG NARA SAMA ..MUAHAHAHAHA.. NAK TGK ABG NARA NAK PUBLISH DAK DALAM BLOG DIA KALAU DIA YANG KENA SUPERIMPOSE

  39. Hot says:

    Xnk ngaku same la juga kes edry kru n linda tu ..sah2 gambar bogel betul …artis keje menipu je …

  40. Xpert says:

    “Xnk ngaku same la juga kes edry kru n linda tu ..sah2 gambar bogel betul …artis keje menipu je ”

    Relax bro, confident jer cakap …edry ngan linda pun pic palsu… Dah check pun. Masukkan dalam photoshop tinggikan gamma value dia… nanti kau nampak kat tepi pipi edry tu ada contrast bekas tepekan pic lain.

    Adios….zaman IT ni kita kena sama2 bijak berfikir. Jangan cepat buruk sangka walaupun itu artis yg kau tk minat.

  41. choko cip says:

    saya tak minat RCW ni tp saya rasa ni bukan dia sebab saya rasa dia ni tak berteknologi savvy sgt sebab akaun fesbuk pn baru bukak. fesbuk n twitter tu kn mcm satu kewajipan bg artis2. klo tak, cmne peminat nk folo, tak gitu? ini pdpt saya lah. kalau ada yg tak setuju, tidak mengapa. pndpt org kn berbeza2.

  42. ezam says:

    sbb tu la ALLAH menwajibkan kaum hawa menutup aurat.. lbh elok berjilbab!!.. jika kita menutup aurat sbg cth berbaju yg tak menmpakkan tubuh,,lekok tubuh.. pasti para syitran yg menyerupai manusia.. tertnya.. dan takut untuk berbuat fitnah.. kerana pakara yg ingin di bt tak pasti… mcm cik ta ni.. berpakaian nauzubillah.. ketat shingga sain seluar dan bra pon dah bleh tau..

  43. Anonymous says:

    cian cik ta!jhat nya 0rg tuew…sbar larh ya cik ta

  44. taik mubg says:

    npk mcm klon jer