Written by serenity | August 14th, 2017

Kisah rumahtangga penyanyi Hafiz Hamidun dengan personaliti media sosial Joy Revfa atau nama sebenarnya Siti Arifah Amin yang dikatakan bergolak kini hangat diperkatakan.

Gambar: mStar

Punca sebenar pergolakan tersebut masih belum didedahkan, manakala Hafiz memberitahu akan membuat satu kenyataan rasmi mengenai perkara itu dalam sedikit masa lagi.


Terbaru, kakak Joy atau kakak ipar Hafiz Hamidun telah mengeluarkan dua status di Facebook, dipercayai merujuk kepada Hafiz. Status ini dikirimkan pada penulis oleh seseorang yang enggan dikenali.:

20767779_1945104325775657_399670977029596940_n
20664953_1945106745775415_5243551030238145186_n

Pergolakan dalam rumahtangga Hafiz dan Joy mula diperhatikan kebelakangan ini apabila Joy dilihat sering memuat naik kapsyen dan gambar di akaun Instagramnya seolah-olah tidak berpuas hati dengan Hafiz, manakala Hafiz dilihat tidak lagi memuat naik gambar Joy, malah memadam semua gambar Joy dari Instagramnya.

Pasangan ini diijabkabulkan pada Mei lepas selepas perkenalan singkat dan menyandarkan untuk mengenali hati budi masing-masing selepas bernikah.

Joy Revfa pernah berkahwin sebelum ini dan mempunyai seorang anak lelaki berusia tiga tahun.-beautifulnara.com

75 responses to Isu Rumahtangga Bergolak: Kakak Joy Revfa Bidas Hafiz Hamidun?

  1. kaki tabur says:

    dia bukan ustaz pun…

    73

    0
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      sape cakap hafiz hamidun ni bagos sangat ? sape cakap ? jangan ingat muka ala ala ustaz pakai songkok sana pakai songkok sini tu baik orang nye padahal padahal padahal huh ! betol2 nye si joy revfa ni tk layak kawin ngan si hafiz pasal joy dia cantek jambu sweet cute…kawin ngan hafiz dapat ape ? mulot jantan malaysian are like that suka cakap2 pasal bini padahal salah sendiri takmu cakap asek cakap bini tu jahaaaaaaaaaaaaat je memanjang !! cerai pon cantek lah ! helo joy ravfa u gi makamah pon cantek ..tak payah u nak tungu laki macm ni…sape yg bikin prblem ?

      38

      48
    • JOY REPAH RATU TETEK says:

      JOY REPAH NI TENGAH KNE SINDROM KEJUTAN BUDAYA! YE LAH DULU XPEMES, ORG XKENAL PON DIE SPE, TAKAT DROPSHIP2 BOLE LA KNAL DIE, NOW DH KHWN RETIS EVEN XPEMES MNA PON SI HAPIS TU, AT LEAST BOLE LA MSUK TV, MELODI PELBAGAI! TU PSL ASIK DUK SELPIE MEMANJNG SI JOY NI, NK MINTA PUJI GTEWWW! DULU SELPIE 24KLI SEHARI XDE SPE YG KOMEN, LA NI SELPIE SEHARI SEKLI JE DH BERATUS KOMEN PUJI, MKIN MELAMBUNG2, SMPAI SNGGUP BLOK LAKI SNDIRI! BAD ATTITUDE POMPUAN NI, ATTENTION SEEKER! MEKUP SEKILO SIAP FILTER LG, MMG LA MCM DOLL, G SOLAT TRAWIH PON MNYEMPAT NK MEKUP, ADEHHHH! DH JD BINI ORG BEING SIMPLE XLEH KE ? NMPK SGT XDE CONFIDENT, EVEN ORG CKP LAWA, KE JUST PERASAN LAWA ? HIPOKRIT N PLASTIK

      71

      0
      • wekkkkkkk says:

        skrg adik bradik joy lak nk cari femes…joy tgh dduk di tepi tiang rumah…menangis x berair mata., tu lh kenal x sampai stahun, konon lepas kawen baru bercinta, padahal si HH tu tkut u d irmpas org…sbb di kaya..mana iklas cinta mcm ni…btullh kata bkas suami u tu..
        nasihat jugak utk DSV.

        21

        0
    • Makjang says:

      Mak jang nak bgtahu, Peraturan pertama dalam hal rumah tangga ialah mak bapak, adik beradik, kawan2 jangan masuk campur. Cari pihak yg boleh bagi nasihat dan jadi org tengah (pejabat agama) Bila masuk campur benda jadi kecoh. So kakak joy mak jang nasihat kau diam. jangan jadi anjalna no.2.biar mereka setel Hal rumah tangga diorang.mak jang harap jodoh diorang panjangla hendaknya.insyaAllah.

      199

      0
      • Fid says:

        Aku sokong mak jang 200%! Hal rumah tangga jgn cucuk jarum kecuali kalau ko rasa komen ko tu leh bawa kesan positif kt dorg. Ni aku baca ayat mcm mengapi2 lagi je. Please la grow up!!! Jgn sekali-kali up masalah dlm kain kt media sosial. Ni tiga2 ekor aku tgk jenis suka up benda2 mcm ni, so sefesyen la korg ni semua. Apepun, geli tgk muka HH & Joy ke apa ni pun simpan2 la selfie tu utk tatapan sendiri pulak. hihi… Peace yo!

        30

        0
        • wekkkkkkk says:

          mereka tu retis suam2 kuku, si joy tu pulak perasan, dia bkn retis pun. Tu sbb citer kuar kt media sosial. Kalau berani bersua semua ipar dua, cerita hal masing2 di tmtp luar..bila dh cerai, baru kuarkan kt media sosial. jdi org taulah sorang dh janda, sorang dh duda., senanglah lain kali nk kawen sbb x ada sapa punya.

          3

          0
      • NINJA BOY says:

        Kan. Orang lain tak perlu la nak sibuk rumahtangga family sendiri melainkan dah teruk sengat. Bg la nasihat yg elok2. Bukan maki hamun.

        10

        0
      • Ayam kepci says:

        Mak jang mmg betul, dulu member aku gaduh dgn bini biasala baru kawen, bini lak manja pegi bgtau ayah dia, ayah dia masuk campur p pulak tumbuk si member ni, dari gaduh yg patutnya boleh la baek lagi, terus cerai

        13

        0
  2. Mak jemah says:

    1st

    0

    12
  3. melati says:

    Saya tk Boleh Bayangkan kalau Hafiz Hamidon jadi Ins Daniel pastu Elizabeth Tan , Gedik dgn Hafiz Hamidon…!! Geli tk..!!! bukan kata saya Geli ..Joy Revfa pun Geli sebab tu lah punca Rumah tangga Badai….!!! Joy Rezfa silap Kawin tu , dia ingat Hafiz Hamidon tu Femes lah tujuan Joy Revfa nk promosi Barang2 dia…last2 Papa kendana & Suam2 kuku tu yg buat Joy Nyampah bila bgn pagi muka Rani Kulop tgh nk Kiss Joy Revfa…eeeeeeeee Geli tk …bayang kan lah…eeeeee Belut pun tk segeli bila Joy Revfa bgn pagi tetiba Muka pecah nk comolot …eeeeeeeeeee.waakaakakakkakaa

    7

    17
  4. ustut says:

    dia baru nk stat

    3

    0
  5. Bukan Peminat Sape2 says:

    Kau pun 2×5. Bukak aib orang gak.

    38

    0
  6. lotusinmud says:

    Stuju dgn sofia…

    0

    15
  7. Anonymous says:

    hang sbg kak ipaq dok diam2 la weh jgn dok simbah minyak lagi..biaqlah depa laki bini berbincang elok2

    79

    0
    • kakakbikinproblem says:

      Kannn.. awk tu sbg kakak, pun tak pandai tutup aib keluarga sendiri. Hafiz hamidun tu belum cakap apa lgi, dah bising. Kakak nye pun bikin masalah. PITY YOU TOO LA SISTERRR ! Cakap orang pandai. .. Biar lah hal diorang, kakak tak yah masuk campur. xyah bising kat sosial media. TAK BIJAK.

      Kita bukan nak belah pihak mana2 sebab suami isteri tu je yang tahu hal sebenar

      28

      0
  8. Pekerja Gomen says:

    Mengikut fail mahkamah syariah antara faktor2 masalah rumahtangga kecil menjadi besar sehingga menemui kesulitan untuk jalan penyelesaian adalah kerana campurtangan ahli keluarga.

    Sebagai ahli keluarga… kita boleh nasihat ahli keluarga dan beri pandangan, tapi jangan lebih sudu dari kuah kak… Elok2 ada jalan perdamaian… ko pergi gali lubang atas jalan… apa cer??

    105

    0
  9. L.o says:

    Walopon aku mmg tak minat si hafiz ni langsung..tapi aku tgk bini dia lg macam something wrong. Macam x betol pon ade. Org lepas kawen makin jaga adab. Ni lepas kawen kemain gambar seksi di upload. Pastu pegi upload gmbr free hair zaman dulu. Pastu delete. Tak ke something wrong tu. Awak bkn kali pertama kawen. Anak dah sorang dah. Patut nya kawen kali kedua nampak lah kematangan tu skit. Laki pon kalo nasihat tapi tak jalan laki pon jadi malas. Aku tgk si joy ni mcm hidup dlm fantasi je. Dia bajet dia cinderella ke ape. Sumpah pyscho.

    176

    0
    • Jang Nara says:

      Betul aku pun dah perasan perangai psycho minah ni.. Ada iras2 adik neelopak yang upload video tengah belek2 handbag chanel tapi takde suara.. Seram wehhhh

      4

      0
    • akak celah bedah says:

      theory aku la kan…dulu dia tak famous….skrg dia famous tumpang laki dia…so time dia dah famous ni semua org kenal…so dia nak show off la diri dia…kesian kan…trying to hard…dia makin ramai follower kat ig…so saja la tuh nak show off..konon time dia tak pakai tudung pun dia hot…hot hot chicken shit.

      2

      0
  10. wawa says:

    mmg dia bukan ustaz pun…pelik aku orang panggil dia ustaz, acah2 berdakwah sana sini….tolong la umat Islam sekarang ni, jangan jadi penunggang agama…nak nampak suci depan mata orang lain, padahallllll….

    0

    17
    • milah says:

      aku tak pernah dgr lg hafiz suruh org pggl dia ustaz.. penunggang agama konon. pandang diri sndri la dulu sblm ngata kat org

      19

      0
    • Personal says:

      Dalam agama Islam. Dakwah itu wajib, bukan umat nabi jika tidak berdakwah. Sudah title kita ni hamba, silap pasti ada. Yg suka komen buruk2 bertaubatla. Balik ke pangkal jalan. Jgn bodohkan diri tgok kain org Yg koyak tapi kain rabak X perasan.

      2

      0
  11. minah jambu suka sahara yaakop says:

    sampai nak buat kenyataan rasmi ape ni ??? mengarot kan !! jadi janda pon bagos lah revfa ni

    1

    2
  12. Rajoo says:

    Aku xnampak pon kat mana si hafiz bukak aib joy. ke aku trlepas train? Bg aku la, kau orang ke 3 baik duduk diam je la drpd nk curah minyak dalam api yg membara. Biasa la dugaan masa kawen. aku tgk kes rumah tangga dorang ni takde la dasyat sgt mcm aliff aziz gn bella. Since Joy yg start dlu, mmg sah la nitizen akan berkata2. tgk je la contoh artis lain yg xkecoh, brcerai cara elok, nitizen setakat buat speculation je pastu senyap.

    54

    0
    • kak maghia says:

      sama aku pon tak nampak hafiz kuar apa2 statement burukkan joy…baik orang tak tau dah jadi tau sebab akak joy yang lebih sudu dari kuah…ko tolong doakan je dah le…kalau tak pon habis2 cerai, tak payah nk tunding jari, ko pon bukan duduk serumah ngan derang, perangai adik ko..ko x tau pulak camana agaknya…adik beradik mesti backup adik beradik….jangan salah meroyan kak…amik kisah anzalna sbg sempadan…kikiki

      31

      1
  13. Mee Hooon says:

    aku pon rasa bini dia something wrong somewhere. cara pakaian dia pon kita bole nilai kan sndr. wlpun ko founder ke ceo ke, ko kena dgr ckp laki ko la, buruk baik wlupn income dia rendah drpd ko, ko kena selalu sedar yg ko da pon berkahwin dgn dia.kena la patuh pd suami ko. ni yg aku nmpk si joy repah ni asek nak kna dengar cakap dia je. degil. lagi satu kakak ko tu duk diam2, jgn masuk campo hal rumah tgg org, ko pon nak jadi anzalna jugak ke?

    62

    1
  14. diva says:

    ACAH-ACAH USTAZ JE MAMAT NI…….

    1

    11
  15. kreuk says:

    Maslah laki bini selalunya bab komunikasi. maklumlah baru nak belajar hidup bersama, bila ada masalah dengan pasangan sendiri pendam, tak nak explain, dengan org luar rajin pulak explain (baik laki ke perempuan ke sama je) sudahnya org luar (termasuk la ipar duai) memandai buat assumption sendiri padahal baru dengar cerita satu pihak. duduk sama2 bincang la, pi cerita kat org luar mmg tak selesai masalah, takat buat semak ruang gossip je

    11

    0
  16. Groot says:

    Please settlekan dengan cara baik. Masing2 turunkan ego, berlapang dada, muhasabah diri. Abaikan segalan negative vibes from nitizen, even your own families.

    7

    0
  17. wekkkkkkk says:

    zmn skrg ni kalau di perhati dn di nilaikan, byk org melayu lelaki, bukan semua, tapi byk..tumpang hidup senang dari bini.. Dah la stakat SPM..ada hati nak kawen ada Diploma, dah la stakat Diploma, ada hati nk kawen gn Degree,dah la stakat Degree, ada hati nak kawen dgn Master, PHD…itulah hakikatnya jantan melayu skrg.
    Penah aku tanya member llaki kt tmpt keja (dia kelulusan Diploma), makwe ko keja apa, smpai mana belajar., kmudian dia ckp, kelulusan degree kak, boleh la kita tumpang senang.. Ya ke aku ckp, kalau x ada jodoh mcm mana, nak x ko awek yg setakat SPM je..kmudian dia ckp, skrg hidup kos tinggi kak, kenalah cari yg berduit jugk.

    samalah kisah dlm BN ni..

    31

    23
    • tipahhhhhh says:

      setuju…nak bini pandai serba serbi, sama2 melengas cari rezeki utk kehidupan yg selesa, binila beli keta binila beli rumah, pastu sampai rumah nk jadik bos goyang telur, bini melengas lagi mengemas memasak uruskan anak etc2, mlm lagi nk service suami sampai lunyailah..last2 suami yg dapat kredit especially dari family in law & org sekeliling and if terkurang service sikit mula berangan nk tambah cawangan..lelaki melayu nowdays! Sampah

      47

      33
      • soul sister says:

        AKU SETUJU YANG NI…HUH

        4

        10
      • Obesi says:

        Itu la mslh org melayu..aku ni dlk kt europe, laki mat saleh..sejak kawen smp la anak dua, aku la ketua keluarga..tp aku xkisah dah rezeki aku kot situ..aku xmintak lebih2 pun..just bersyukur dgn apa yg ada..xpernah pun kebulur..tp aku mmg garang..nak goyang teloq sila sign surat cerai..hahaha

        0

        1
    • Sisturnina says:

      Kau ingat laki, mak lelaki pun suruh cari perempuan bekerja, hidup senang….bersepah2 Wei laki mcmtu. Aku mengaku aku x kahwin lagi..prinsip aku mudah..lelaki itu penanggung…ayat tu ada dlam Al Quran. aku x tahu mcmana nak ikhlas hormat suami kalau semuanya aku tanggung. Silap sebelah kaki dah ke neraka. Laki yg meminang aku semua jenis tu. Acah2 sweet la…tapi yg sweet2 tu x boleh harap.nasib otak aku lagi power dari hati….takde nikmat dunia takpe asal jgn aku termasuk golongan isteri2 yg memenuhkan neraka.

      23

      16
      • wekkkkkkk says:

        oklah kalau dh nak mcm tu..haraplah ada lah mak/bapak tinggalkn harta utk awak di masa tua, atau awak sndiri yg cari harta, bila dh masuk 60an +++ nnti (x kawen) cpt2 la wasiatkn harta tu pada ahli kuarga yg ssh, kalau x buat, nnti jdi harta kerajaan. Kalau harta x ada, nnti tua, byk je rmh org2 tua di Malaysia ni..dn kucingpun byk ukt di bela.

        Tapi adalah lebih baik kawen, kalau ada anak lagi bagus, dpt merasa nikmat jadi ibu…walaupun payah utk membesarkan mereka..bila kita besrkan mereka, kita bkn minta di balas…hanya segelintir ibubapa shj yg bernasib baik jika anak berjaya dlm hidup dn perihatin trhdp org tua.
        Kawen je..

        0

        5
    • Anonymous says:

      btol weh… ak nmpk skg cmtuh dh jantan melayu kt msia nih.. hmmm

      0

      0
    • Anonymous says:

      Sy kwn ngn pmpuan kje nurse.. bkas tnang di tipu dia wt loan along msa dorg tunang…smpai x de gaji dia byar utang…dia ptus sbb kantoi laki tu suami org.. smpai skag sy still ngn dia n x pnh nk tmpang senang dia..sy pun nk minang n kwin dia…x de istilah nk tumpang senang bini dlm idup sy

      2

      0
  18. B.R says:

    Kita sebagai org luar, tak tahu apa sebenarnya yg jadi. pakat doa elok2 moga diberi penyelesaian terbaik. Bukan masalah darjat, rupa atau harta, tapi semua atas diri kita sendiri.

    Suka tgk Noh hujan dan Mizz Nina. Noh bukanlah org kaya seperti keluarga Mizz Nina. dan kita dapat tgk macam mana keadaan Mizz Nina sebelum kahwin dgn Noh. Bila dah kahwin, keduanya saling melengkapi.

    34

    0
    • Anonymous says:

      Btul2…
      Paling salute psngan Miss Nina & Noh..diorg kawen pn…pkai bajet ciput jer..tpi alhamdullilah diorg sme2 berubah ke arah yg lebih baik skrg..

      14

      0
  19. tudung tu rambut dia says:

    dalam hal ni..sy dgn ini buta2 salahkan si Joy tu…sorryy..dan aku bukan peminat Hafiz..ini pandangan secara kasar

    17

    0
  20. Shhh says:

    DARI AWAL LGI AKU DH AGAK, HAFZ DGN JOY MMG TK SESUAI, SBB APA AKU TGK PENGALAMAN DATO VIDA SENDIRI, PERNAH KAWIN DGN LELAKI WARAK, TPI APA JADI, BERCERAI GAK, DATO VIDA PERNAH CKP LEPAS DIA BERCERAI DGN SUAMI BARU DIA DULU. CARI YG SEKUTU, YG TERIMA KITA SEADANYA. NTAHLAH. ALLAHUALAM..AKU CUMA RASA APA YG AKU NMPK JE. ANTARA PENYEBAB MGKIN HAFIZ TK GEMAR KEHIDUPAN JOY, YG MMG DIKENALI DI INSTA. SBGI SORG USHAWAN DLM BIDANG KECANTIKAN, JOY KENA SENTIASA TONJOLKAN DIRI UNTUK ORG KENAL DIA DN PRODUK DIA. KECANTIKAN DIA SBNRNYA MMG UTK SUAMI TPI BILA DH DALAM BUSINESS LAGI2 MELIBATKAN KECANTIKAN NI, KO PAHAM SENDIRI LAH MAKSUD AKU..

    16

    0
    • Anonymous says:

      kalau rasa x gemar dah tu kenapa ambik keputusan drastik ajak kahwin? pdhal baru sangat kenal dah ajak kahwin dan hafiz pun tau yang joy tu businesswoman. kalau jadi hal mcm ni mesti org semua slhkan perempuan. pdhal mungkin ade silap kat suami.

      6

      6
  21. Insan terdampar says:

    Ada ke Hafiz Hamidun aibkan Isteri dia? Yg aku nampak sebaliknya. Maybe keluarga Joy ni yg ada masalah dgn Hafiz. Boleh jadi perkara kecil di perbesar2kan oleh family Joy.

    19

    1
  22. kakikucinghitam says:

    satu je nak ckp…. isteri kena ikut ckp suami selagi x bertentang dgn syarak. InsyaAllah kalau ikut benda satu ni je, bahagialah korg walau baru kena sejam dua

    21

    1
  23. anon says:

    kakak mesti nak cover adik ?
    ko harapkan TERIMA SEADANYA ? DENGAN MENADAH APA YANG TAK SESUAI ADIK KO BUAT TU ?
    SEBAB ADIK KO BERHARTA DENGAN HARAPAN LAKI IKUT CKP BINI ???
    HAHAH …
    SEBENARNYA PALING KESIA APIS …PATUT KO TAK PERLU MULAKAN LANGKAH BERNIKAH DGN PEREMPUAN SPESIS GINI

    8

    0
  24. hrmmm.. says:

    kesian hapis…tu jer nk komen. manja2 ngan kucing lagi bagus..

    5

    1
  25. Anonymous says:

    sdgkan kenal bertahun2 pun boleh bercerai. inikan pula br berapa bulan. ya..mmg ada yg bahagia bercinta slps bernikah. seelok2nya kenalilah perangai buruk/negatif psngan terlebih dahulu.bila dah jd begini, bgs duduk berbincang elok2, berbanding main perang dingin.luahkan apa yg masing2 tak puas ht dan trnkan ego masing2.

    5

    0
    • susher says:

      dr belom kawin gan dah kawin perangai xakan berubah sepantas kilat…sampai satu tahap si suami/isteri dpt hidayah….kalu indah je mmg xbest gak…ada pasang surut…peace yo!!!

      3

      0
  26. nomoreapisfan says:

    kakak apis tu pon ade up status fb dia last week…

    1

    10
  27. Milah says:

    Kakak dia ni apehalll!!!! Sindrom anak dara tua x laku ke ap???? Hahhaa…. x kawin lg tp sibuk mcm dah kawen….

    10

    1
    • Amethyst says:

      Anak dara tua apanya akak dia ni..janda gak..kawin pun sekejap je….sekarang xtaula dah kawin lg ke atau masih janda…memalukan nama2 janda lain he

      Kalo korang follow adik beradik ni dari dulu taula…diorang ni memang jenis attention seeker punya org…Hafiz pun bole tahan gak poyo kadang2 tapi bolela hadam lagi..joy ni aku bole kategorikan sebagai weirdo walaupun dr segi kerjaya…bole tahan

      Korang searchla kes joy ngan tan sri abdul rauf..tu contoh betapa weirdo nya joy ni

      16

      0
    • Anonymous says:

      kakak dia dah pernah khwin dgn la ..orang melaka..tapi dah bercerai jugak..

      5

      0
  28. pemerhati je says:

    Ipar duai yg lebih2 dari empunya badan. Moralnya jgn updated kat media sosial masalah rumahtangga. Mengundang cacian & fitnah saudara mara. Cerita rmh tangga biarlah tinggal di rmh. Bila kita sendiri jajakan cerita rmh tangga sendiri ke luar bermakna kita sendiri ada masalah dlm menjaga maruah rmh tangga sendiri. Baik suami atau isteri yg bersikap begini bagus kick out je…

    7

    0
  29. Sebenarnya hafiz hamidun ni xlah bagus mana… dulu pernah pergi satu event ni dgn dia… time2 maghrib kita ni sibuk dok mencari surau, sbb tmpt tu ssh nk cari surau, dia elok je lepak2 lg, tergedik2 dgn cina seksi… bkn nk kata kita baik, tp jgn lah percaya org yg mengaku ustaz ni baik sgt… sbb dia ni ustaz express, bkn yg betul2 mendalami agama punya org, sbb tu la dia ni penyanyi… faham dok? dalam rmh tangga ni, suami lah ketua, kalau salah ke betul ke, suami lah yg xdidik isteri… unless lah kalau isteri curang, betul2 terbukti curang,,, adoiii lah hai…

    3

    13
  30. Amira says:

    Semua nak jadi anzalna. Menyibuk rumah tangga org

    1

    7
  31. anon says:

    tak ada siapa pun anggap apis ni ” ustaz lindungan khabah ” ..
    keluarga korang je yg anggap gitu …
    semua nya nak jadi retis lahh tuh …

    7

    0
  32. Anonymous says:

    I like Joy Revfa.

    1

    20
  33. sri says:

    Rasanya ipar due ke sape2 ke nk2 lg org luar, xyah la komen lebih2 seolah2 korg 2 sucibersih drpd kesilapan.. Ks nshat bole gak diterima tp klau nk tolong sekali robohkan masjid yg br dibina, fikir2 la suatu ms korg pun akn berkahwin…Suami istri 2 pun xkeluarkan apa2 kenyataan tp org lain lak yg lebih2.. Berilah dorg ms utk berfikir. Klau ada jodoh, adalah… klau xde xyah la korg yg meroyan… OK??

    5

    0
  34. DOKTOR GIGI says:

    JUST NAK TANYA PENDAPAT KORANG.
    ELOK GUNA UBAT GIGI DARLIE KE COLGATE EH?
    ATAUPUN SENSODYNE SEBAB RASA SAKIT TU SUPPPP!

    3

    4
  35. Cat says:

    ” Taat kepada seorang perempuan ( selain ibu ) adalah kejahilan yang paling besar dalam kehidupan .” – Imam syafie

    2

    1
    • Mimie says:

      Takde sape suruh taat pada isteri/wanita. Cuma jadilah lelaki yang ada ilmu pastu gunakan ilmu dgn akal bukan guna ilmu dgn nafsu. Setiap orang lelaki atau wanita sama hebatnya kalau ikut yang diatas tu. setiap orang juga berbuat salah silap dah nama pun manusia seorang hamba Allah tapi dgn ilmu dan akal salah silap tu tak lah besar atau bersinambungan seperti ada ilmu ikut nafsu! Sekadar pendapat.

      1

      0
  36. Yong says:

    Hahaha..bini udah meroyan kt ig sekali dgn adik beradik dia sekali..hafiz rileks je..bunga bukan sekuntum..byk lagi yg baik2 n muda n cantik..yg natural beauty..si joy ni ntah2 malam2 rupa sundelbolong..hahaha

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Eh eh..kakak dia pun senget. Sibuk campur. Orang sekarang berkomunikasi via WhatsApp. Suka popularity. biar semua baca. sedangkan isu serious macam ni, sebaiknya bersemuka n bincang. Yang di hakak ni melalak kenapa? Adik kau kena sondol ke? Adik kau kena belasah ke?

    1

    0
  38. Anonymous says:

    Korang tatau pa berlaku sebenarnya dah sembang kencang. Kaki2 gosip ni sebenarnya bodoh. Suka buat spekulasi sendiri.

    0

    0
    • Chibi Chan says:

      Hurm betul… Ada baiknya kita tak perlu bercakap benda yang kita tak pasti kebenarannya. Diam lebih baik. Dan siapa kita sampai nak menghina Hafiz Hamidun acah2 baik atau ustaz.. Tak semua di antara kita sempurna. Dia hanya penyanyi nasyid. Buruk baik dia hanya Allah SWT yg tahu. Hanya Allah saja layak mengjugde dia bukan kita. Walaupon Hafiz bukan ustaz Sekurang2nya dia tahu kan sebagai suami, dia wajib menegur isteri dia. Cara berpakaian, mekap.. Haram bg seorang isteri berselfie di media sosial utk menunjuk2kan kecantikan dia dekat umum. Kalau hafiz sbg suami tak tegur, hafiz yg kena tanggung dosa2 isteri dia. Even jahat mcmna sekalipon suami kita, kita sbg isteri wajib ikut perintah suami.

      0

      0
  39. Rania says:

    Ayat2 masalah ialah joy X sebut suami tp guna dia dlm statement Di ig.kongajor ler gamoknya gitu

    1

    0
  40. vnytrghu says:

    apasal kakak dia ni berlebih2? adik kau yg kahwin, kau plk mulut mcm najis mughalazah.

    0

    0
  41. Salmah gebu says:

    Kakak monopos x …. tu yg trlebih emo….hahaha….tgok muka kakak dia x selera aku tgok…muka mintak penampor….dia pulak bnyak bunyi mcm dia yg kena sondol ngan apis tu….hahaha…. cik kak…diam2 jelah cik kak….umur mcm cik kak yg da nak ke makcik2 ni patotnye lebih matang…. muka jek tua tp pikiran mcm budak tngkatan….cik kak oiiiiii….

    0

    0

Leave a Comment

Optional