Written by serenity | November 5th, 2015

Sejak dua hari lepas pihak media melaporkan bahawa Ika Nabella, seorang pelakon baru telah membuat laporan polis kerana dipukul oleh seorang pengarah drama.

Dalam dakwaan itu, sumber yang menyaksikan kejadian tersebut memberitahu Ika telah ditumbuk secara bertubi-tubi pada bahagian badan dan muka ketika berada dalam set penggambaran drama Dawai Asmara di Hulu Kelang.Susulan dibelasah teruk,  Ika cedera pada bahagian mulut dan sehingga kini beliau tidak dapat membuka mulutnya.

Semuanya berpunca apabila pengarah itu merasa berang dan bertindak di luar kawalan kerana tidak dapat apa yang beliau inginkan daripada Ika.

Azma Aizal Yusoof. Gambar: Sinar Harian

Melalui mStar Online, pengarah yang dimaksudkan, Azma Aizal Yusoof, 33, menyifatkan laporan media yang dikeluarkan mengenai perbuatannya itu sudah ditokok tambah.

Ada sebab saya berbuat demikian. Saya pun baru sahaja memberi keterangan kepada pihak polis dan siasatan kini sedang dijalankan. Apabila kes selesai, saya akan menceritakan hal sebenar apa yang berlaku.

Bagaimanapun, cerita yang sudah menjadi viral di laman sosial itu sudah ditokok tambah.

 

Kata Azma dia tidak takut untuk menghadapi isu itu kerana Allah ada di sisinya.

Saya akan berdepan sahaja isu ini dalam apa-apa situasi pun. Allah sentiasa di sisi.

Dalam pada itu, saya juga bersyukur kerana diberi ketenangan dalam menangani masalah ini. Biarlah pihak sana ‘berkicau’.

Ika Nabella

Peristiwa ini telah menjadi kes polis, dan tidak dapat dipastikan apakah rentetan sebenar yang menyebabkan Azma memukul Ika. Rasanya tiada justifikasi untuk memukul orang lain selain sebagai pertahanan diri.

Sekiranya peristiwa ini benar berlaku ia agak mengecewakan kerana Azma dikenali dengan hasil kerja yang bermutu dan kreatif. Diharap semua pihak akan dapat mencari jalan penyelesaian terbaik untuk masalah ini.

Inspitari kembali lagi…..Hujung minggu ini 7 & 8 November 2015 di Auditorium DBKLPAS MASUK PERCUMA akan diedarkan…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Sunday, 1 November 2015

80 responses to Isu Pukul Ika Nabella: Azma Aizal Yusoof Percaya Tuhan Akan Menyebelahinya

  1. honey says:

    sape yg slh sbnrnye nie?..tp ptut ke kaum adam pukul kaum hawa…dlm islam pun xleh bt cmtu klo sekadar ada ckit kesalahan..jg tatasusila kaum lelaki la..

    0

    0
    • Anonymous says:

      dah la buat salah lepas tu ko gunakan nama Allah….please jgn memalukan nama Islam boleh tak?

      0

      0
      • Anonymous says:

        kannn…masa pukul ika tu tak ingat Allah ke? takde sebab laa nak pukul org…pukul perempuan lak tu…shame on you akmal…dulu johan pun pernah kena pukul dgn pengarah yg lain…johan saman menang! So, ika…bolehlaa start cari lawyer kasi ajar sikit mamat ni…

        0

        0
        • Anonymous says:

          bodo lah jantan pukul pmpuan..coward..xde telo.
          ok bai

          0

          0
        • Mat Sahdo says:

          Omak kau!!! Aku juga percaya kepada tuhan kasi kita akal utk berpikir dan bersabar, sebab sabar itu separuh drp iman. Kau ni baca kitab apa wey?

          0

          0
        • Pekerja Gomen says:

          Whatever it is… pukul pmpn tetap salah… no excuse..

          Ok.. flight aku lagi sejam… nanti balik aku bawak kangaroo ngan beruang koala.

          Pekerja Gomen tiruan tu bleh ganti aku untuk beberapa hari ni. Ekekekkeke.. adios

          0

          0
        • Anonymous says:

          sah2 la mamat ni dah sewel.

          0

          0
        • Kiah says:

          org lain kat set x tolong ke?
          kenapa semuanya mcm xde telor?
          pelik juga yerk?

          0

          0
        • hamba allah says:

          sebab tu la org tua2 pesan..jangan libatkan diri dgn dadah. jadi mcm ni lah. kan terkenan lah penyakit mental/jiwa. waktu baby mak ayah bila anak kena gigit nyamuk sikit, disapu ubat mopiko. bila anak tu besar, cuba main benda haram tu. jangan, jangan sentuh x kiralah pil kuda ke, syabu ke…apa ke? rosak otak korang! mak ayah larang tu mesti ada sebab. masyallah.

          0

          0
        • Anonymous says:

          dia punya instagram pun profile dia siap ada surah lagi…hurm! sedih org yg suka gunakkan islam tunjuk baik. nk suruh orang hormati, kena la tunjuk pekerti yg baik. lead by example bukan cakap2 kosong mengenai tuhan. apa daa!

          0

          0
      • Pekerja Gomen says:

        oHhh…AKU BUKAN YANG DULU..YG PERNAH KAU COBA….YANG KAU PERLUKAN HANYALAH KEKUATAN….YEAHHH DE FAM..

        0

        0
      • sue says:

        precisely. couldn’t agree more.

        0

        0
      • wtf?? says:

        kalau mcm ni la punya perangai, nabi pun xngaku umat.

        0

        0
        • #justsaying says:

          sbb tu la dlm quran…”kaum2 yg terpilih” sahaja! just because you are islam talking cock and shit about god doesn’t mean you are…dari kaum2 yg terpilih. beza tu….

          0

          0
      • Anonymous says:

        yg pelik xkan rosyam noor x tahu? atau buat2 x tahu.

        0

        0
        • Anonymous says:

          takut la tu, nama syarikat dia busuk. ambil pengarah sewel.

          0

          0
        • Anonymous says:

          mungkin rosyam noor terlepas pandang. dia ni bukan level bi-polar lagi. dia dah memasuki level kronik…psychopathic/sociopath disorder. bi-polar x agreesive.
          org mcm ni kena rehatkan n pergi treatment. x patut suruh dia kerja lebih masa, stress dan sbgnya. bahaya tu, kejap lagi cacat pulak pelakon2 baru dibelasahnya. di usa tu, kes tembak2 kat sekolah contoh terbaik. org mcm ni xboleh bergaul dgn org ramai. harap pihak suwah/rosyam production ambil serious. tolong pesan2.

          0

          0
        • Anonymous says:

          rosyam noor patut rehatkan dia. bipolar budak ni dh masuk tahap psychopathic disorder. kena diagnosis betul2. ni bukan bi-polar. aggressive mcm ni kronik. sebelum bunuh org baik hantar dia gi treatment. kena pergi hospital yg betul2 tahu. bipolar x buat tumbuk2 lebam2kan orang dik.

          0

          0
    • whatever says:

      mcm x pcaya pon ada. kne pukul?. mcm xde org lain dlm set yg tolong kann..

      0

      0
      • Anonymous says:

        kalau masuk campur nanti kena buang. kalau nk berhenti kena bayar balik kontrok dgn roysham noor tu.

        0

        0
    • Anonymous says:

      tengah gian la tu…maklumlah bekas penagih!!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      memg si azma ni ada bipolar kan..jadi kena fhm org bipolar akan mencederakan org disekelilingnya

      0

      0
    • minah jambu says:

      kau dh si pompan ni mulot dh macm mulot chauchi patut di sumbat aje mulot dia ngan kontol bukan di pukolll …semoga Allah bersama mu azma…u sabar aje ok..Allah saje yg mengetahui segala Nye..

      0

      0
    • Godek says:

      Bawak2 la berubat azma oii..Awak ubat x abis makan lagi dah sibuk nak mengarah. Kalau stress,mmg bertambah bipolar la jd nya. Sapa pun slh,jgn la sampai tumbuk org bertubi-tubi.Kau ingat Ika tu punching bag kat umah sakit jiwa kau?X pyh nak guna nama Allah sgt lah,ni dh byk kali jadi erk,bkn first time.

      0

      0
  2. Kiah says:

    apa pun alasan, kekerasan bukan utk menghalalkan niat …..

    0

    0
  3. Anonymous says:

    ni bukan kali pertama la si bipolar ni pukul pelakon2. dah byk cerita dia ni. sumbat dlm jel je.

    0

    0
    • penghisap vape says:

      bipolar kononnya lah. dulu dia ni kan penagih. klau dh hisap dadah mmg lah risiko utk sakit jiwa tu tinggi.

      0

      0
      • sekadar tegur says:

        sebab tu la mak ayah pesan, jgn main benda haram tu. kalau orang tua pesan tu memang ada baik nya lah. bukan saja2 nk tegah anak. kalau nasib baik, boleh keluar, kalau terjebak cmni….seumur hidup la otak korang putus saraf. jgn main2 dgn dadah spt syabu dan ais. bahaya!!!

        0

        0
    • Semah says:

      lawan pengarah..ko masak la beb.
      mcm jugak ko melawan najib…habis la ko kena siasat nanti.
      hehehe

      0

      0
  4. Anonymous says:

    macam org mental je statmentnya.. klu plakon wat hal pun bkn hak ko nk pukul smpai lebam bgai…

    0

    0
  5. Rahsia says:

    eh dia nie bukan ada kes pukul pelakon and kes dadah ke sebelum nie?
    Kenapa crew tak tolong? Crew semuakan ko yang bayar for sure la diaorg takut nak tolong ika. Hilang job pulak nanti.

    0

    0
  6. Dhia says:

    Weh azma…bila pulak si ika nabella ni berkicau…dia xde keluar ape2 statement pun..ko yg pertama wartawan cari tau tak..ko yg berkicau dulu nih…ape2 pun salah atau musabab ko..x boleh pukul perempuan..ko laki ade kudrat yg kuat..faham ke tak ni…mase pukul ingat Allah ke tak

    0

    0
  7. analulu says:

    Eh jantan dayus tol la dia ni! Tak kisah la pompuan tu buat apa pun ko mana boleh pukul. Lainlah dia datang nak tikam ko ke. DAYUS DAYUS DAYUS DAYUS DAYUS

    0

    0
  8. Lina says:

    Apala Azma ni…ape2 pun perbuatan yg melibatkan sentuhan dan kecederaan yang dilaporkan kepada polis ko betul ke ko salah ke ko tetap kene gak wlpun sikit. kecuali kalau ade pihak lain yg naik tangan kaki kat ko dulu or ko pertahan kan diri dr serangan ke…haiiyyaakk…body contact beb..

    0

    0
  9. anon says:

    aku rasa kalu dia ni yg mengarah drama mr. perfect, lagi byk pel;akon yang akan lebam2

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Kalau nk tgk sifat sebenar seseorang itu, tgk mcm mana layanan dia pd makhluk yg lebih lemah dari dia. Apa justifikasi ko azma untuk pukul pompuan yg kudrat lebih lemah dari ko? Kalo ko pukul sama lelaki, itu tak heran… sbb mungkin ko pertahankan diri. Apa alasan ko, azma dayus? Senang je ko nk bg ko nampak tak bersalah terus pakai nama tuhan konon tuhan di sisi ko. Puihhhhh.. . Takyah nak berdrama sangat letak dialog innocent… Tau la ko pengarah drama. Ni jantan keparat pukul pompuan…. Pukul la yg sama kudrat atau kalo ko nk nampak hebat gagah perkasa, pukul yg lebih tough dari ko. Bukannya pukul pompuan, bangang!

    0

    0
  11. dianmalek says:

    isma ni ada bipolar. dia memang gila. ambik dadah pun dikatanya semua Allah yang dah tentukan. main dengan sesam jenis pun, pakai nama Allah. kalau dah gila, macam tu lah.

    0

    0
  12. yayazhamila says:

    tak kira la ada sebab tersendiri ke… tuhan menyebelahi kau ke…. apa alasan lagi la..

    IT IS NEVER OK TO HIT WOMEN!

    0

    0
  13. yeke says:

    xkisahlah sape betul sape salah..y penting ak mmg benci lelaki pukul perempuan,xksah alasan paper pun x pyah nk pukul perempuan..mmg benci btol lelaki spesis nie y suka naik tangan nie…

    0

    0
  14. Nas says:

    PUNCANYA AMBIL DADAH BERLEBIHAN DAN ALKOHOL. Bipolar is just side effect to taking too much synthetic drugs and alcohol. Penyakit ini dicari sendiri oleh Azma Aizal Yusoof. Tak dinafikan dia kreatif, tapi pihak produksi kalau nak ambil dia jadi pengarah dengan keadaan mental sebegini harus ambil tanggungjawab untuk pastikan tiada kekasaran & threat kepada pelakon. He’s mental state makes him a dangerous man to work with.

    From Utusan:
    Kehidupan Azma tidak diuji dengan penyakit bipolar sahaja. Malah ketagihannya pada dadah dan alkohol menyebabkan dia dimasukkan di Pusat Pemulihan Penagihan Narkotik (Puspen) selama dua minggu.

    Bercerita detik dia dimasukkan ke Puspen, jelas Azma, selepas dia dibawa keluar daripada wad psikiatri oleh ibunya, dia masih lagi menagih dadah.
    Selepas itu, salah seorang daripada adik-beradiknya yang juga seorang tentera telah menangkapnya dan membawa dia masuk ke Puspen.
    “Berada di Puspen memang sesuatu yang mengerikan kerana kawalan ketat kepada semua penagih.”

    “Tidak ada gunanya menjalani kehidupan dengan dadah. Contohnya ialah saya. Bergelumang dengan dadah, akhirnya dimasukkan ke hospital,” jelasnya.
    Bercerita mengenai penyakit yang dihidapi, Azma mengakui pemikirannya agak berbeza dengan manusia lain.

    Malah, setelah mengetahui tentang penyakitnya, banyak kajian yang dilakukan untuk mengetahui lebih mendalam mengenainya.
    Menurut Azma, beberapa golongan selebriti antarabangsa dan tokoh ternama yang dikaitkan dengan penyakit bipolar termasuklah Mozart, Jim Carrey, Plato dan Robbie William.

    Jauh di sudut hati Azma, dia tidak pernah malu dengan penyakitnya biarpun satu ketika dahulu ada yang menggelarnya sebagai orang gila.
    “Penyakit yang saya alami ibarat satu pemberian tuhan dan saya bersyukur. Kesakitan inilah yang menjadikan saya berbeza cara fikir dan memberi kelebihan untuk saya berkarya dalam industri.
    “Pernah ada orang kata saya gila tetapi saya tidak ambil kisah. Cakaplah apa sekalipun kerana saya tidak pernah hidup atas pandangan orang lain.
    “Saya menjalani kehidupan saya sendiri.”

    Mengimbas kembali bagaimana dia mula mengetahui penyakitnya itu, jelas Azma, semuanya berlaku pada tahun 2009. Tahun itu menyaksikan dia begitu sibuk dengan penggambaran dan kerja yang berterusan hingga terabai waktu rehat.

    “Ketika itu, saya lakukan kerja dengan jadual yang padat kerana saya fikir, menghasilkan kerja dengan cepat adalah bagus dan boleh puaskan hati semua orang,” jelasnya. Dalam kesibukan itu juga, jelas Azma, ketika itu kehidupan sosialnya sangat liar, sering berparti dan mengambil pelbagai jenis dadah dan alkohol.

    Tanpa disedari, badannya mula merasakan kesan buruk akibat kehidupan sosialnya itu. Otaknya mula berfikir perkara yang tidak sepatutnya hingga membuatkan dia sendiri menjadi seorang yang kurus.

    “Ketika itu saya mula bercakap mengenai tuhan hingga rakan-rakan menganggap saya sesat,” jelasnya. Dek kerana risaukan Azma, rakan-rakannya memberitahu ibunya tentang keadaan Azma ketika itu. Akhirnya dia dimasukkan ke wad psikiatri di Pusat Perubatan Universiti Malaya, Petaling Jaya, Selangor.
    Diikat pada katil adalah antara pengalaman yang dialami oleh Azma sendiri ketika berada di hospital hinggakan dia tidak dibenarkan untuk bangun membuang air kecil.

    “Mereka suruh saya kencing dalam plastik. Memang saya tidak mahu dan saya pun meronta-ronta atas katil hingga mereka lepaskan saya,” jelasnya.
    Lapan hari berada di hospital pada bulan Syawal membuatkan ibunya risau dengan keadaan Azma dan mengambil keputusan untuk mengeluarkannya dari hospital. “Sebenarnya, untuk setahun yang pertama, saya memang tidak boleh terima yang saya menghidapi penyakit bipolar.
    “Penyakit bipolar ini sebenarnya boleh mengubah seseorang itu berubah dalam sekelip mata sahaja daripada gembira kepada rasa yang teramat sedih.
    “Itu yang buat orang kata saya gila dan saya sendiri tidak boleh terima selama setahun sehinggalah keyakinan itu datang untuk menerima rawatan,” jelasnya.
    Kongsinya, pelakon, Syarifah Amani adalah orang yang bertanggungjawab mencari hospital dan membayar kos perubatan ketika dia mula yakin untuk menerima rawatan. “Menerusi rawatan itu, doktor mengakui saya mengalami penyakit bipolar dan memberi saya ubat untuk mengurangkan sakit saya.
    “Ketika itu, saya tidak malu dengan penyakit saya kerana ia sama sahaja dengan orang kurang upaya yang lain cuma sakit saya ini tidak nampak.
    “Bagi saya, adalah satu kesedaran untuk saya beritahu kepada orang tentang salah satu daripada penyakit mental yang sebenarnya dihadapi oleh ramai orang.
    “Ada yang menganggap sebagai panas baran, ada saka dalam dirilah. Padahal sebenarnya ia adalah sakit mental dan boleh diubati,” jelasnya.

    0

    0
  15. Anonymous says:

    gila…guna nama tuhan plak tu. eeee…please. penjara je tempat kau!

    0

    0
  16. Anonymous says:

    pengarah biol..sakit otak.

    0

    0
  17. Nas says:

    PUNCANYA AMBIL DADAH BERLEBIHAN DAN ALKOHOL. In his case, Bipolar is just side effect to taking too much synthetic drugs and alcohol. Penyakit ini dicari sendiri oleh Azma Aizal Yusoof. Tak dinafikan dia kreatif, tapi pihak produksi kalau nak ambil dia jadi pengarah dengan keadaan mental sebegini harus ambil tanggungjawab untuk pastikan tiada kekasaran & threat kepada pelakon. He’s mental state makes him a dangerous man to work with.

    0

    0
  18. Anonymous says:

    senang2 je nk pukul anak orang. ko pehal mamat?

    0

    0
  19. Nas says:

    From Utusan:
    Kehidupan Azma tidak diuji dengan penyakit bipolar sahaja. Malah ketagihannya pada dadah dan alkohol menyebabkan dia dimasukkan di Pusat Pemulihan Penagihan Narkotik (Puspen) selama dua minggu.

    Bercerita detik dia dimasukkan ke Puspen, jelas Azma, selepas dia dibawa keluar daripada wad psikiatri oleh ibunya, dia masih lagi menagih dadah.
    Selepas itu, salah seorang daripada adik-beradiknya yang juga seorang tentera telah menangkapnya dan membawa dia masuk ke Puspen.
    “Berada di Puspen memang sesuatu yang mengerikan kerana kawalan ketat kepada semua penagih.”

    “Tidak ada gunanya menjalani kehidupan dengan dadah. Contohnya ialah saya. Bergelumang dengan dadah, akhirnya dimasukkan ke hospital,” jelasnya.
    Bercerita mengenai penyakit yang dihidapi, Azma mengakui pemikirannya agak berbeza dengan manusia lain.

    Malah, setelah mengetahui tentang penyakitnya, banyak kajian yang dilakukan untuk mengetahui lebih mendalam mengenainya.
    Menurut Azma, beberapa golongan selebriti antarabangsa dan tokoh ternama yang dikaitkan dengan penyakit bipolar termasuklah Mozart, Jim Carrey, Plato dan Robbie William.

    Jauh di sudut hati Azma, dia tidak pernah malu dengan penyakitnya biarpun satu ketika dahulu ada yang menggelarnya sebagai orang gila.
    “Penyakit yang saya alami ibarat satu pemberian tuhan dan saya bersyukur. Kesakitan inilah yang menjadikan saya berbeza cara fikir dan memberi kelebihan untuk saya berkarya dalam industri.
    “Pernah ada orang kata saya gila tetapi saya tidak ambil kisah. Cakaplah apa sekalipun kerana saya tidak pernah hidup atas pandangan orang lain.
    “Saya menjalani kehidupan saya sendiri.”

    Mengimbas kembali bagaimana dia mula mengetahui penyakitnya itu, jelas Azma, semuanya berlaku pada tahun 2009. Tahun itu menyaksikan dia begitu sibuk dengan penggambaran dan kerja yang berterusan hingga terabai waktu rehat.

    “Ketika itu, saya lakukan kerja dengan jadual yang padat kerana saya fikir, menghasilkan kerja dengan cepat adalah bagus dan boleh puaskan hati semua orang,” jelasnya. Dalam kesibukan itu juga, jelas Azma, ketika itu kehidupan sosialnya sangat liar, sering berparti dan mengambil pelbagai jenis dadah dan alkohol.

    Tanpa disedari, badannya mula merasakan kesan buruk akibat kehidupan sosialnya itu. Otaknya mula berfikir perkara yang tidak sepatutnya hingga membuatkan dia sendiri menjadi seorang yang kurus.

    “Ketika itu saya mula bercakap mengenai tuhan hingga rakan-rakan menganggap saya sesat,” jelasnya. Dek kerana risaukan Azma, rakan-rakannya memberitahu ibunya tentang keadaan Azma ketika itu. Akhirnya dia dimasukkan ke wad psikiatri di Pusat Perubatan Universiti Malaya, Petaling Jaya, Selangor.
    Diikat pada katil adalah antara pengalaman yang dialami oleh Azma sendiri ketika berada di hospital hinggakan dia tidak dibenarkan untuk bangun membuang air kecil.

    “Mereka suruh saya kencing dalam plastik. Memang saya tidak mahu dan saya pun meronta-ronta atas katil hingga mereka lepaskan saya,” jelasnya.
    Lapan hari berada di hospital pada bulan Syawal membuatkan ibunya risau dengan keadaan Azma dan mengambil keputusan untuk mengeluarkannya dari hospital. “Sebenarnya, untuk setahun yang pertama, saya memang tidak boleh terima yang saya menghidapi penyakit bipolar.
    “Penyakit bipolar ini sebenarnya boleh mengubah seseorang itu berubah dalam sekelip mata sahaja daripada gembira kepada rasa yang teramat sedih.
    “Itu yang buat orang kata saya gila dan saya sendiri tidak boleh terima selama setahun sehinggalah keyakinan itu datang untuk menerima rawatan,” jelasnya.
    Kongsinya, pelakon, Syarifah Amani adalah orang yang bertanggungjawab mencari hospital dan membayar kos perubatan ketika dia mula yakin untuk menerima rawatan. “Menerusi rawatan itu, doktor mengakui saya mengalami penyakit bipolar dan memberi saya ubat untuk mengurangkan sakit saya.
    “Ketika itu, saya tidak malu dengan penyakit saya kerana ia sama sahaja dengan orang kurang upaya yang lain cuma sakit saya ini tidak nampak.
    “Bagi saya, adalah satu kesedaran untuk saya beritahu kepada orang tentang salah satu daripada penyakit mental yang sebenarnya dihadapi oleh ramai orang.
    “Ada yang menganggap sebagai panas baran, ada saka dalam dirilah. Padahal sebenarnya ia adalah sakit mental dan boleh diubati,” jelasnya.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kasihan ad pnyakit bipolar. Ad dua kwn ak pn mengalami msalh yg sama. Tindakn mrk diluar kwal sbb skit psikatri. Ini bkn mslh jiwa sbb x sembhyg ke ap. Ni pnyakit ujian dr Tuhan

      0

      0
      • Anonymous says:

        dia bukan bipolar.
        dia dah masuk level lain- psychopathic disorder . bi-polar x pukul orang dik.
        kena diagnosis betul2.

        0

        0
  20. Abang Sados says:

    “Ada sebab saya berbuat demikian. Saya pun baru sahaja memberi keterangan kepada pihak polis…” (Oii Setan,pukul tetap pukul,tak kira ler ada sebab ke takde sebab ke,perbuatan pukul tu memang terjadi sbb kau sendiri mengaku.)

    0

    0
  21. zahra says:

    kita belum tahu kebenaran nya, siapa lah kita untuk menjatuhkan hukuman… sekiranya dia tidak bersalah itu sudah menjadi satu fitnah, sekiranya betul dia melakukan kesalahan tu…terima lah hukuman…negara kita ada undang2…Bawa bersabar…

    0

    0
  22. Anonymous says:

    suruh mamat ni buat urine test…..mcm kena ais je.

    0

    0
  23. Anonymous says:

    hai, pukul bangla kena rm 5000….takkan pukul pelakon boleh lepas kot?

    0

    0
  24. Anonymous says:

    mamat ni muka dh hodoh perangai pn hodoh jugak…

    0

    0
  25. tanpa nama says:

    rasanya ini semua babak dalam drama .. mungkin azma tu sendiri berlakon ada babak dalam cerita itu .. ini semua untuk mensensasikan drama yg akan diterbitkan oleh syarikat rosyam tu .. strategi marketing jer ni … tak caya tengoklah

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Ada sebab kenapa saya pukul dia… mmg dah mengaku pun n pelakon tu dah buat report kenapa polis x tahan dia…
    Nanti dia pukul org lain pulak lepas tu bagi statement kat polis ada sebab kenapa saya pukul dia????

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Pengarah bengong nak tumbuk pompuan. Dia salah ke tak salah bersebab ke aper ke mmg tetap salah beb sebab menumbuk pompuan. Aduhai tak de ke cara lain nak settle kan masalah. Panjangkanlah akal fikiran tu wahai pak pengarah.

    0

    0
  28. ilahz says:

    for whatever your reason , u hv no right untuk memukul org lagi2 perempuan. Bukan soal knp ko pukul dia yg org bisingkan tu tetapi tindakan memukul tu. Ngok x bertempat. Sedangkan suami pun tidak boleh memukul isteri , kalau nk pukul juga hanya dgn benda yg lembut dan tidak sesekali boleh di bahagian muka, tangan, kaki dan perut, siapa pula engkau nk memukul perempuan yang bukan isteri ko. Hanya orang gila sahaja bertindak sedemikian.

    0

    0
  29. Chi says:

    Sorry lari tajuk sikit..jika punca belasah ni sebab lakonan tak sampai si ika nabila ni kena belasah sampai tak dapat buka mulut, si pelakon wanita (sorry xtau nama dia apa) watak utama dlm cerita hello mr perfect pkl 7 tu mesti akan kena belasah sampai masuk ICU. First time aku ngan kawan aku suka tgk drama adalah sbb kami nak mengutuk cerita tu..haha

    0

    0
  30. JEBON says:

    kalu kene rogol jgn la nak salahkan si perogol plk ea . nnt xpasal2 malu dpt sedap pon dpt …

    0

    0
  31. Anonymous says:

    sejujurnya dia bukan “bipolar”. penyakit bipolar penyakit mood swing. kejap dia happy kejap dia depressed/murung. kalu dia depressed hingga mencederakan orang itu dh masuk tahap level sociopathy/psychopathy! they become preoccupied with power and dominance.
    bi-polar dia x pukul orang.bi-polar senang nk cure sbb ada ketidaksimbangan chemical dlm kepalanya. itu saja. ada ubat nak balance. sebelum dia cederakan pelakon2 lain, baik hentikan saja dia. suruh dia pergi rawatan dan berehat. bahaya ni.

    0

    0
  32. ntah pape says:

    ‘ada sebab berbuat demikian’… means mengaku pukul ika… x kisah apa reason sekalipun, it shows yang awak tu lelaki dayus… even suami nak pukul isteri pun ada adabnya inikan pulak yang bukan bini…..bila dah agak2 nama tu nak buruk baru nak guna Tuhan? sekolah dulu x belajar agama ek?

    0

    0
  33. Ika says:

    masa sedang naik hantu….x pulak pikir allah yer?

    0

    0
  34. Suku Kaum Apa Dia Ni? says:

    dh le pukul org…siap lebam plak tu2. ada hati cakap allah nk lindungi dia?
    serammmmm….please.

    0

    0
  35. DiamDiam says:

    Ok lantak korang la nak bertumbuk ke hape ke. Yang ntah pahape nye skrg ialah kenape abg nara pilih gambar ika yg sexy? Nak suruh peminat komen oww balasan la tu ko sexy sebab tu kene tumbuk. Nampak x game nye skrg? hahahaha

    0

    0
  36. jwanieta says:

    ada setan dlm kepalanya.

    0

    0
  37. tidbits says:

    This guy has bipolar. He shouldn’t be directing at the first place. Mentally x that strong. Bila normal jadi religious. When he’s not..well you know what will happen. Ramai actors/actress having the same issues but too shy to admit it. That’s why ada yang tak betul.

    0

    0
  38. nenek jebat says:

    sabar yer butang,,, nek tetap sokong kau.. drama2 kau suma nek layann..suma superb..ko pengarah kreatif dik non…

    0

    0
  39. mendouza says:

    ni yg buat i tkot nak berlakon semula..uhhhhu…i takutt..:(

    0

    0
  40. Anonymous says:

    Kau tak bedal budak tu , adalah pulak nk mintak Tuhan lindungi ko.
    Apala matlamat ko ni.
    Mmg la nk mampos !!!

    0

    0
  41. Tasya says:

    Adakah Allah akan menyebelahi dan menolong lelaki yg memukul perempuan?Ckp x guna otak mcm nilah jdnyer…Even suami pun x boleh pukul isteri sembarangan, ini apatah lg xda kene mengena pun…Aduhhh sedih sungguh dgn kenyataan die ni, apalah nak jadi…Sila SAMAN…bg sedikit pengajaran pada org mcm ni, jgn suka2 nk gunakan nama Allah selepas buat silap…

    0

    0