Written by Bella | September 14th, 2016

Isu foto bogel Idris Khan dan Atikah Suhaime yang tersebar cukup mendapat perhatian ramai, berhubung hal berkenaan, Atikah memberitahu beliau bakal mengambil tindakan undang-undang terhadap individu disebalik penyebaran foto itu.

Semalam, Idris menerusi akaun Instagramnya pula telah memuat naik satu luahan yang dipercayai berkaitan kontroversi yang sedang menghimpit dirinya kini.

Daripada luahan Idris, ia menggambarkan beliau memberitahu bahawa apa yang terjadi sejak beberapa hari lepas merupakan perbuatan dengki.

Berikut adalah luahan Idris :-

MATA,

TIDAK PERNAH SENANG DENGAN KEJAYAAN MANUSIA,

MATA,

SELALUNYA MERAH BILA MELIHAT MANUSIA SENANG GEMBIRA.

HATI,

TAK PERNAH LEPAS DARI HASAD,

HATI,

SELALUNYA BUSUK PADA BAIK BUDINYA JASAD.

USAH KHUATIR,

BIARKAN KAKI TERUS MELANGKAH,

KEDEPAN, DENGAN GAGAH.

BIARKAN KAKI MENJADI BUKTI DIATAS SETIAP PENGANIAYAAN.

BIARKAN KAMI PERSEMBAH ERTI SEBENAR KESETIAAN PERSAHABATAN.

INGATLAH REZEKI ITU DATANG BUKAN DARI MANUSIA, TETAPI DARI YANG MAHA ESA.

ALLAH MAHA BESAR,

ALLAH MAHA PENGASIH,

ALLAH MAHA MENGETAHUI,

ALLAH MAHA BERKUASA!

JIKA HARI INI, KITA TUMBANG KERANA MULUT DAN KEDENGKIAN MANUSIA,

ESOK KITA AKAN BANGKIT & MELOMPAT TINGGI KERANA KESABARAN DAN KEBERKATAN.

INI HADIAH DAN KURNIA DARI TUHAN.

AKU SENYUM TANDA SABAR,

KERANA AKU ISLAM YANG TAK PERNAH GENTAR!

#GodIsTheGreatest

Mereka yang membaca nukilan Idris itu berharap agar beliau kekal tabah dan bersabar dengan kontroversi tersebut. Ada yang mengatakan jika apa yang berlaku tidak benar, Idris tidak perlu merasa gusar.

Antara kata-kata semangat  buat Idris :-

Sekarang ini semuanya masih lagi menjadi teka-teki, tidak mustahil juga didalam dunia penuh dengan teknologi, sesiapa sahaja mampu memanipulasi foto berkenaan. Apa-apapun, kita tunggu sahaja perkembangan lanjut isu ini nanti.

49 responses to Isu Foto Bogel : Idris Khan Luahkan Di Instagram Ia Mungkin Perbuatan Dengki

  1. ffffffff says:

    x masalah skg ni afiqakim_official tu sape?

    0

    0
    • Anonymous says:

      Dr atas smpai bawah, xde penafian pon yg aku jmpa. ms sek cikgu suh buat puisi xde idea plak.la ni pandai plak kau mengarang. hahaa

      0

      0
    • Anonymous says:

      twitter da kecoh gambar bogel korang..full body..terlampau obvious mmg ko dgn atikah suhaime..x payah sebut nama allah la..jijik bila terbayang gambar tu…pergi search tweethandle @isk_haffiz atau @kaerazlan korang nilai sendiri gambar ori atau edit!

      0

      0
      • Pekerja Gomen says:

        Lumrah la artis…
        Bila dah ditelanjangkan keburukan dorang
        dan… dan.. tu ingat Allah…
        Tiba2 jadi islamik dan warak.. status fb bukan main lagi..

        Come on la…
        Jangan jadi penunggang agama..
        Berani buat berani la tanggung..
        Jangan menyorok belakang agama…
        Jijik! Mencemar nama Islam

        0

        0
      • bidin says:

        nampak naw editnye..awat kepala kecik?hahahahahahaha sian tak reti edit

        0

        0
    • Anonymous says:

      sikit2 dengki sikit2 dengki.kau sedap2 main..kau kata orang dengki
      yalah orang dengki tunjukkan gambar bogel kau yg tulen tulah..tulen tetap tulen..dengki tolak tepi.amacam??

      0

      0
  2. Taj habis2 says:

    Bukan first time benda ni bunyi. Kalau takde angin masakan pokok bergoyang. Pikir2 dan renungkan lah ye.

    0

    0
  3. Anonymous says:

    krik krikk

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Sapa suh bogel lps tu amik gambar siap… buat maksiat x pikir lak tu semua…. x pyh ckp pasal kejayaan le sbb dua2 artis suam2 kuku…

    0

    0
  5. Nek Nak says:

    Lain kali kalau gambar tak senonoh jangan nak upload/share/ senang cerita takyah nak buat benda tak senonoh. Senang je retis ni nak tutup cerita.. “Nak saman”, buat PC cakap kena aniaya, org dengki, buatan orang.. jelek aku dengan diaorang ni. Tak pernah aku dengar pelakon2 lama ada masalah ni..

    0

    0
  6. nok gebuzzz says:

    kalau ini fitnah kite percaya pon sama terlibat berdosa…lebih baik diam jer,biar mereka yg settlekan..satu hari nnty Allah akan tunjuk kebenaran……

    0

    0
  7. dina says:

    dah kantoi sebut2 lah nama Allah.
    u make me sick!
    please boikot these people.
    x payah lah nak support these type of people in the industry.

    0

    0
  8. melati says:

    saya tk kisah ko bogel kew aper kew….tapi cara pakai sut , pastu tak pakai stokin , korang ingat stailo kew????… org2 jakun terkejut jew pakai sut tk pakai stokin , contoh Zizan>>> dh lew dressing cam Bangla dtg Malaysia pastu pakai Sut tk pakai stokin ,nampak sgt org2 jakun yg terkejut..!!!

    0

    0
    • melati says:

      byk nya yg dislike tak tahu Fashion yer….Fleet shoe tu cuma kena dgn Jeans kalo tk pakai stokin..!!! kalau pergi Jamuan VIP pakai sut tk pakai stokin mesti jadi bahan ketawa silap2 kena halau dr majlis…..!!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      Kau pun jakun. Tak reti mengeja dengan betul.

      0

      0
      • melati says:

        biasa jew keyboard nk cepat taip ..biasa jew…kecuali org2 yg baru pakai iphone selalu komen eja tk btol lah salah sebutan lah …hmmmmmmm

        0

        0
  9. Larat ke... says:

    Kalau Buat…Pandai2lah korang settle cepat2…
    Kesian Keluarga Tersayang..
    Ingat eh… ini bukan ujian dari Allah..
    Ini Nafsu….
    So Jgn nak coverline…
    Allah nak Uji…
    Org Busuk Ati lah…
    Dan yg sewaktu dgn nya..
    Kalau Korang Tak Buat…
    Alhamdulilah……
    Takya nak Pening2 Kepala…
    Allah permudahkan…
    Jujur pd diri sendiri….
    Persoalannya skg….
    Yes We Did…
    Or…
    No We Did Not….
    Sendiri Jawap….!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      yg aku heran..selalu kalau benda ni berlaku kata orang dengki.memang orang dengki sebar gambar bogel kau..dengki tunjuk tapi gambar tu tulen..ada faham.

      0

      0
  10. Mak Temah says:

    Kebenaran pasti akan muncul. Kalau bukan di dunia, di akhirat nanti. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui Lagi Maha Bijaksana.

    0

    0
  11. hoiiii says:

    Kalau betul perkara tersebut MOHON TAUBAT!
    Some people suka guna nama Allah bila kantoi, tolong jangan jadi penunggang agama. JIJIK!

    0

    0
  12. Tak Suka Hipokrit says:

    Dah kena timpa masalah macam ni, baru ingat nak ingat Allah, baru nak sujud kat sejadah.. Apa kau buat maksiat dengan si Atikah tu bukan dosa? Tak payah nak bermadah pujangga, bukan kau suami isteri pun. jelak lah aku dengan gossip2 macamni. takde gossip lagi bermoral ke nak tayang cek abang Nara oii..

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Kalau baca dr forum cari mmg sah2 laa tuu awak dgn atiqah suhaimie… member dkt ofis punn dah tgk video tuu, dia jenis pandai carik benda2 dlm internet… cap dlm gbr bogel tuu punn awak adaa pakai dlm gbr ig awak… tapi sayang awak dh buang… beriya sgt awak menegakkan benang basah… tapi sayang jugak sb CSI forum cari tuu dah copy paste semua gbr awak pakai cap dan ada satu tuu gambar awak, atiqah dan ammar, gambar tuu atiqah pakai baju biru spt dlm gbr yang tsebar… tak blh deny dah… klu awak g report polis punn nak report ape ye??? Klu report nak menghentikan penyebaran mgkin laa… kalau report kata itu bukan awak,, baik jgn sb skg bkn bkh buat mcm zmn dulu2… skg dh canggih… syg sungguh awak ni kacak c atiqah tuu pulak cantik comel je… tp sanggup buat keja mcm ni…

    0

    0
  14. Mak Jemah Lerr says:

    adoiiiyaiiii , takkan nak bagitahu itu bukan saya. Itu Shah Rukh Khan dengan Fazura ! Kamu tak dapat bezakan daa? #lopekk

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Gambar dia pakai cap yg sama spt gambar tsebar tuu adaa dlm forum cari… gambar bertiga denga ammar alfian dan atiqah, atiqah pakai baju biru spt gambar tsebar tuu punn adaa dlm forum cari… nak deny apa lagi? Member sama ofis saya pun dah tengok video tuu… mengaku dan kahwin laa dengan atiqah tu..

    0

    0
  16. Mak Jemahh Ler says:

    adoiyaaaaiii, itu bukan saya, itu Shah Rukh Khan dan Fazura !
    Itu pun tak nampak beza ke ? #lopekk

    0

    0
  17. Anonymous says:

    EI DHLA SUAM2 KUKU. NYAMPAHNYE DGN KAU NI

    0

    0
  18. ArtisMelayuBikinMalu says:

    Baru berlakon satu dua drama, dah buat kontroversi. konon hot sgtt.pastu acah2 tak mengaku pulakk..pelik aku yg sokong2 sgt artis mcm ni.eh tak kekal lama la dlm industri klau mcm ni punya perangai.xde pasal la org nk dengki klau setakat artis sampah

    0

    0
  19. Pelik says:

    Aku pelik Yg psl kimK with lollipop takde lak org bising..

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Kalau aku jadi peniaga Melayu yg jual ubat kuat seks itu, mesti ambik diaorang ni jadi model sebab mereka dah tentu sedia tayang body utk tunjuk cara guna ubat tu.

    0

    0
  21. Anonymous says:

    kimk ada cable kuat

    0

    0
  22. Useless says:

    Ya Tuhan..malunya aku. Sungguh takut akan azabmu..jauhilah kami dari perkara2 sebegini.

    0

    0
  23. anon says:

    Ala….mengaku jelah. Skrg ni semua org wat video seks. Kehidupan org2 m’sia skrg dah mmg kebaratan, bebas bergaul, kalau tak, takkan budak sekolah pun blh mengandung & anak2 luar nikah berlambak2.

    0

    0
  24. anon says:

    Bila dah kantoi, katalah nak saman, konon2 nak tunjuk tak bersalah. Yelah nak ngaku malu sb melayu islam wat tak senonoh mcm tu. Ramai je artis2 or bkn artis yg hidup bebas. Yg berpuluh thn dulu pun dah ada, si zarina zainudin bergambar bogel. Skrg fazura shahizi, ida nerina, zila along, ako, & ramai lagi yg kene tangkap khalwat..

    0

    0
  25. aku says:

    Dengki la sangat..daripada bermadah berhwlah baik ko bertobat..

    0

    0
  26. Crew says:

    Ala memang betul pun video dah tersebar merata lah weh. Dulu pakat bangga kan show off ngn kru2. Siap cabar nk tgk wujud ke x. Come on lah. Stakat kote kecik hitam mcm tu, taraf budak 5tahun je. Hahaha. Hai lah rakyat jelata sekian, mmg wujud ye video tu. Dengan amar alfian sekali. Tu lg kaki free sex. Dulu dgn puteri sarah, tuhan je tau sex life dorang mcm mana. Depan blkg puteri sarah tu amar dh merasa. Ramai jela artis2 bangsat ni kaki free sex. Yg fazura tu asal diam lak? Xde kecoh cmni. Lg adik beradik senrose tu pun sama je kaki free sex, cover baik punya. Boikot artis mcm ni. Boikot!!!

    0

    0
  27. Yekeni says:

    The pic looked superimposed. Badan dan kepala tak proportionate. The same goes for all other celebrities like cheta, emma, neelofa dll yg muka mereka disuperimposekan ke gambar2 lucah.

    Kalau korang hanya tengok muka, memang ye lah muka mereka. But the editting is so bad takkan tak boleh nampak yg gambar tu fake? Dengan kepala yg kecik dan badan yg besar, agaknya atiqah tu terkena virus zika ke masa gambar itu diambil?

    Jangan sebarkan fitnah… Subahat tu…

    0

    0
    • Pekerja Gomen says:

      gambar mmg la senang nak superimposed.
      Ini video…..
      Nak superimposed camno???

      0

      0
    • Anonymous says:

      Itu sbb camera angle la bodoh cuba ko selfie camera dari bawah. Mmgla kepala jd kecik.

      0

      0
      • Yekeni says:

        Ohhh… Dengan cepat dan senang u bodohkan orang. Haha

        Oh ada video eh? Tak tengok pulak. Bila i buka laman yg gambar. Berderet gambar artis lain yg lucah…

        Anyways, hal doranglah. Maksiat dorang, dosa dorang.

        Ramai lagi yg buat tapi tak leak aje perbuatan mereka.

        Perkara begini is too common amongst the young generation. Ambil ini sebagai pengajaran untuk menasihatkan anak2 kita.

        0

        0
        • Anonymous says:

          kak..klu y berzina ni,Allah turun bala kat depa ja x pa jgk kak…lantak laa nk henjut smpai ke subuh,24 jam tanpa henti pn xda org nk kisah..masalah nye kak bala tu Allah turun kat semua org kak…y buat jahanam hdp bahagia xdak kene apa2 pn…Allah br bkk sikit ja aib tu dh gelabah…sbg org islam kt wajib tegur klu nmpk kemungkaran dpn mata…nk terima,tak nak terima tu hal diorg…tggjwb kt dh lepas..hrp kt x dipersoal di akhirat nti..

          0

          0
  28. kak long petir says:

    “KERANA AKU ISLAM YANG TAK PERNAH GENTAR!”

    agama kau gunakan…nanti bila kebenaran terkeluaq baru ko sedar langit tinggi ke rendah dik oi…

    berlakon tak kemana pun..gossip sampah je lebih..haktuiiih

    0

    0
  29. Sam says:

    Meh aku tambah lagi satu

    OTAK

    TAK PERNAH BETUL BETUL BERFIKIR BAHAWA MENGAMBIL GAMBAR BOGEL DIRI SENDIRI IS SUCH A STUPID THING TO DO

    c’mon la retis mesia. tahu la korang punya lifestyle is so social tapi tak perlu la tiap kali buat nak amik gambor. vongok betul.

    0

    0
  30. PIE says:

    Nara pemilik blog ni pun bukan sebab dia betul 2 ambil kisah pun tentang manusia lain… dia buat blog ni pun cuma nak sara hidup dia n family dia je…dia bukan kisah tentang aib dan maruah orang, dia pakai siar je… bagi dia, kisah orang lain adalah sumber pendapatan dia..

    0

    0