Written by Bella | November 14th, 2016

Isu komen Datuk Ramli MS yang membuatkan penyanyi Elly Mazlein menarik diri daripada program Gegar Vaganza 3 merupakan topik panas dan sensasi sepanjang minggu lepas. Ia membuatkan penyokong tegar Elly berang dan bertindak menyerang Tok Ram di media sosial.

Tidak pernah mengeluarkan sebarang kenyataan sebelum ini, Tok Ram akhirnya telah tampil memberikan pandangan beliau sendiri.

Beginilah, setiap kali seseorang peserta mula memegang mikrofon dan menyanyi, itu adalah satu bisnes yang serius buat saya. Bunyi tidak pernah menipu. Sebab itu saya katakan, di atas pentas seperti Gegar Vaganza, jangan main bangsawan dengan saya. Apabila saya katakan seseorang peserta itu tidak bagus, itu bermaksud tidak bagus dalam liganya sendiri.

Bukan saya bandingkan dengan pendatang baharu misalnya, kerana penyanyi lama sudah ada ilmu dan roh dalam nyanyian mereka. Jadi sebagai seorang penyanyi lama, mereka tidak lagi boleh masuk dalam zon melakukan kesilapan teknikal kerana itu sudah menjadi makanan mereka.

Berbicara mengenai orang ramai yang kini melabelkan beliau sebagai juri “mulut puaka” dan membenci cara beliau mengkritik, Tok Ram nampaknya tidak cepat melatah mahupun terkesan dengan setiap kecaman yang dilemparkan kepada dirinya.

Tok Ram merupakan seorang yang telus dalam penilaiannya dan hanya mahu setiap peserta didalam GV3 mempelajari sesuatu daripada kesilapan mereka.

Saya seorang yang berterus terang. Saya tidak cakap belakang atau suka memberi kiasan. Saya tidak pandai. Saya akan cakap telus apa yang saya mahu cakap. Tetapi bagaimana seseorang itu mengambil kata-kata saya secara positif atau sebaliknya.

Sudah lama saya menjadi juri atau melakukan tanggungjawab mengkritik. Tetapi saya juga mahu tanya, adakah pernah kritikan saya yang dikatakan tidak sensitif atau mengaibkan seseorang sehingga membunuh karier mereka? Tanya kepada para peserta, apakah pelajaran yang mereka peroleh jika mengambil kritikan saya secara positif?

Saya tidak boleh mengubah pemikiran seseorang yang mahu menjadikannya negatif, walhal apa yang saya lontarkan adalah satu hal positif yang perlu diambil untuk mempertingkatkan diri kerana pada akhirnya, ilmu itu adalah untuk mereka, bukan untuk saya.

Pada masa yang sama, Tok Ram enggan  mencampuradukkan antara kisah rumah tangga dan profesionalismenya dalam bekerja meskipun isterinya,  Alyah turut terkena tempiasnya apabila diserang peminat Elly. Tok Ram tidak akan membantu Alyah membayar kos guaman  jika isterinya itu mahu membawa hal  berkenaan ke mahkamah.

Sumber Berita : Kosmo!

95 responses to Isu Elly Mazlein : Datuk Ramli MS Akhirnya Buka Mulut

  1. Anonymous says:

    Setiap manusia harus bepandangan positive, mungkin agak kasar kita dengar kritikan tok ram tapi dalam dunia seni ini adalah asam garam mereka sekirannya di pertingkaikan begitu rupa sudah kita sentap apa lagi yang lain. tidak manusia sempurna tapi sebagai manusia kita harus berani menghadapi suka duka,kata hinaan dan segala dugaan. sebagai artis haruslah peka dgn semua ini, tidak mustahil kedudukan yg di ada diatas akan jatuh kebawah, dan yang di atas tidak mustahil boleh jatuh kebawah. wallahualam.

    48

    0
    • Che Lie says:

      I’d rather you hurt me with the truth, than mislead me with a lie.

      75

      0
      • Alahaiii says:

        Astro..produser GV, tolonglah baiki sound sistem tu wei. Pesal semalam semua nyanyi vokal x keluar muzik hambar? Microphone cikai korang guna ke? Potonh stim la..

        32

        0
        • Lopah Mat Noor says:

          dia ni xleh nyanyi la. setaraf dgn najwa latip je!

          22

          0
        • T says:

          Elly mmg best tp peserta yg lain lg hebat dr elly
          Memang bila xde elly dlm GV mmg kurang serinye tu tapi lama2 naik muak + meluat gak kalau asik pasal Elly ni xsudah2

          54

          1
        • fakta says:

          vokal x seberapa sentapnya pula yg lebih2. sudahlah…talents win. azharina..tak pun siti sarah akan jadi juara. yg lain sila ke tepi.

          44

          3
        • kentut taik susu tin ???? says:

          nak bau kentut susu tin ????
          nak bau ????
          nak bau kentut taik susu tin ????

          0

          13
      • Melah says:

        Boleh x jgn cmpur urusan peribadi. Aku nk tengok vokal n persembahan bukan drama2 picisan! GV3 ni paling semak woi. Belah je lah. Tak payah invite pompuan ni lagi. Myampah dah aku!!

        34

        2
      • kentut taik susu tin ???? says:

        nak kentut taik susu tin boleh ?????
        nak bau tak ???
        nak bau ?????????

        0

        5
    • Pekerja Gomen says:

      kalau nak kira hina…
      Aku rasa peminat Elly Mazlein hina tok ram lagi teruk..
      Depan kiri kanan belakang kena hentam, kena maki…
      Habis hal personal org pun dihentam…
      Tp ko ada nampak Tok Ram merajuk?
      Nak tarik diri dari jadi juri sbb tak tahan kena maki?
      Nak jadi anak seni, jiwa kena kental….
      Kalau takat duduk atas jalan tar pun dah kena viral macam kena baling gaung…
      Sila mereput.

      143

      0
      • Talent Wins says:

        kannn?! dia yg sentap pastu dia nk salahkn tok ram? dah tu smlm buat lambaian miss uniberse konon mcm vokal ko sedap sgt. omg..enough la berdrama. vokal pun sendu..

        70

        0
        • Overlakkau says:

          Masa die duk lambai cam miss universe tu aku hampir2 nak sepak tv aku…nasib baik mak aku pegang…..gile gedik minah pompom girl tu…aku rs betul apa yg ogy ckp sblm ni, yg minah ni mmg kaki drama punye

          47

          0
        • jemah jem jem says:

          kan, suara kepit.. tu baru betul Purnama Mengambangang, bak kata Jihan@Tokti

          5

          1
      • Ahmeng says:

        seram lagi geli tengok dia dok buat miang mcm tu. lepas tu pose2 manja menggoda. choyyy!

        38

        0
      • KAK MAH says:

        HOI SUDAHLAH ELY OI!X PAYAH NAK PURA2 SGT,NAMPAK KETARA SGT!KONON2 MANJA LAH KONON2 LEMBUT KONON2 SEDIH KONON MENANGIS! SUDAH LAH OI ORG DAH RAMAI BENCI!RAKYAT MALAYSIA BERJUTA2 SETAKAT FOLLOWER KO BARU 300K TU TAK PYH NAK MIMPI LAH OI!
        BERJUTA2 BENCI MELUAT KAT KO!

        32

        1
      • Anonymous says:

        yg pelik tiba2 kak lina pom pom. adoi…letih la.

        22

        1
      • Saper2 je la says:

        Betul..setuju komen ko

        9

        0
    • Mazidah Arifin says:

      Setuju dgn Tok Ram. Ini bukan AF nk buat muka sememeh pelbagai raih simpati. Siapa yg hambar mmg tersingkir la. Terimalah kritikan dgn hati redha.

      50

      0
    • Wtf says:

      Yg paling nk termuntohhh waktu dia goda si Nabil tu. Ya rabbi..geli la weyyy!

      32

      0
    • bbycumil says:

      to elly..pasni join anak wayang plak ok?komfem ko juara kak lina oiii..

      5

      1
    • peminat biasa says:

      aku nak tahu, kalo jadi juri mesti cakap direct ye. mesti laser laser. mesti mulut dotdotdot.. ??
      itu ke nilai2 murni yg nk kita semai dlm anak remaja kita??
      main hembus aje juri kritik peserta.
      aku bkn merujuk pada tokram sahaja ni lebih kpd secara am.

      saya x mahu sebut nme trtentu tp peminat program realiti tahu siapa juri kategori ni, yg kerap mengkritik dgn teknik cenggitu .wajarkah?
      banding kan dgn contoh nya, syafinaz atau juri2 yg boleh mngkritik dgn baik dan cara mnarik serta mmberi ilmu kpd public yg mndengar?
      maaf kpd yg terasa, tp sudah3 lah drama je lbeh wahai penerbit program.

      kamu ada tnggunjawab utk mndidik anak bngsa jd berbudi bahasa. kita x perlu ikut acuan simon cowell.

      0

      6
    • Anonymous says:

      tak kisahla tok ram ckp bagus ke x bagus, buruk atau cantik.. meletop atau tidak.. tapi yang buat orang terasa hati bila tok ram cakap “TENGOKLA IHSAN KITORANG’ … yang tu bukan komen.. kalau x bagus ckp jelah x bagus.. nak main ihsan2 pulak.. pertandingan pun main ihsan2.. tengokla mcm AF.. yang mintak simpati semua x kemana..

      3

      29
      • Temah says:

        Betul la.
        Memang ihsan juri la nk bagi berapa.
        Aku rase tokram sebut ihsan je, tp peminat kak pom2 tu bash tokram siap sebut pktaan yg lagi teruk mcm depa tu sembah kak pom2’tu plak.

        Peminat elly pun, kot ye pun minat, jgn la pekakkan telinga sgt ckp dia nyanyi sedap sgt.

        2

        0
      • queen says:

        sesuai la tu, kan elly tu drama sgt nak mintak kesian.. tu tok ram paham la signal tu… nak kesian lagi ke tak, sanggup ke nak kesian lagi ke tak..

        1

        0
    • Anonymous says:

      Benda ni tak jadi isu sebab fan & hater si Elly tu je. Basic dia, standard la pompuan cepat emosi & sensitif. Bukan sbb dia Elly atau Alyah. Dah nama pompuan. Hrp fan & hater dorang ni pegi tambah ilmu akhirat dr meloncat-loncat puji @ kritik artis kesayangan tu.

      4

      1
    • Anonymous says:

      kesian Alyah, tokram tanak tolong byr kes peguam. jgn la ckp mcm tu, malulah alyah. hahah

      15

      0
  2. kipashijau says:

    “setiap kali seseorang peserta mula memegang mikrofon dan menyanyi, itu adalah satu bisnes yang serius buat saya”

    huhuhu… terbaik lah tok ram… betol lah tu..

    61

    0
  3. cik piNgu says:

    Tok Ram tidak akan membantu Alyah membayar kos guaman jika isterinya itu mahu membawa hal berkenaan ke mahkamah.

    ak rasa tok ram ni syg bini gtu2 je.. kalau ko kawin ngn dato siti x mungkin ko sanggup biarkan ct byr kos guaman even tokti mampu… maksud ak, dia ni kalau btl2 syg bini x de lah ko bgtau dunia ko xnk tlg bayar kos guaman bagai. ko biarkan alyah byr je la syp2. ni ko nk tunjuk ape pada dunia hingga perlu bgtau ko xnk tlg bayar???

    7

    20
    • Anonymous says:

      die nak tunjuk yang die tanak masuk campur.. haiguu…

      45

      0
    • Anonymous says:

      Alaaa biasalahh. Lagipun tok ram n alyah pasangan y matang dah. Rakyah nak sweet2 bagai. Kalau alyah tergedik2, dpat pulak tok ram syahdu2 romantik gituu mcm zul arifin. Tak geli kau tgok diorg?

      6

      0
    • Anonymous says:

      so x romantik n like couldnt be bothered ke cmne??

      1

      1
    • Bebal ko ni says:

      Ko ni pun bebal mcm elly mazloin… itu maksudnya dia nk bgtau takyah amik pedulilah dgn benda2 bodoh ni… bnda2 bodoh je pun nak naik court ke? Bnyk lagi kerja berfaedah lain yg boleh di buat….

      26

      0
  4. Anonymous says:

    Dahlah elly di beri lagu2 dgn tajuk2 seperti ada kena mengena dgn dirinya..dia tetap tak kisah..dia teruskan juga bertanding..nabil kononnya bergurau tak bertempat..katanya cantik2 pun diceraikan..elly tetap ok..tahan jugak..lepas tu tokram lagi menambahkan lagi kata2 tengoklah belas ihsan kami..hai..kalau aku pun terasa..tak tahulah kalau orang yg tak punya perasaan..aku tak salahkan elly..cuma jgn ambil kesempatan atas kebaikan dan kesabaran orang lain..

    15

    47
  5. Anonymous says:

    Kenapa muka elly dulu dan sekrg sgt lain? Dagu memanjang dan hidung memancung. Hopefully x guna permanent botox.

    20

    2
  6. jaga Hati says:

    yer betul setiap orang harus bersedia terima kritikan. Cuma dalam hal elly mgkin pada masa tersebut emosinye tidak stabil jd hati perempuan terutamanya mudah terusik, dengan isu peribadi yg kita sendiri x tahu macam mana rasa bercerai..dan masalah2 lain yg elly hadapi. Hanya dia sendiri yg tahu. Tak semua orang ada hati yang kental. Apa pun benda pn da setle. Konsert semalam da clear semua. Team tok ram ke team elly ke or mana2 team pn tak perlu la panas kan lg isu ni terutamanya MEDIA . yg da sudah tu sudah la. Move foward ;) Hari2 nak maki hamun xdapat apa. Bersihkan hati sesama kita ^^~

    17

    1
  7. Anonymous says:

    Sebab tu lah dia sanggup sembunyikan perkhawinannya….. kawin pun di batam x nak di malaysia takut ikut udg2 malaysia….. mcm awie dan rakan2….. yg kawin di siam…. mcm dia bagus jak… suruh bininya ikut pertandingan ni… mcm org menagih simpati jak dr dia…..

    5

    10
  8. Fafau says:

    Kalau mcm ni susah la nk maju. Asyik sentap jer ko ni.

    16

    1
  9. Dr says:

    aku tengok dia ni dah mcm x betul. serammm woi. silap2 pisau naik ke pentas.

    15

    0
  10. Betty says:

    4 minggu hambar..sesuai la ko tarik diri. mula2 org kesian la..lama2 org naik meluat. tak sihat lah..kena buatan org lah, merajuk la…hish, haru biru betol ko neh.

    26

    0
  11. joyah zz says:

    gedik tak bertempat….

    15

    1
  12. Anonymous says:

    fan pun bodoh cm kerbau!

    18

    1
  13. noon says:

    respect lah tok ram ni…best answer…dgn bini pun dia x layan…hehe…
    peminat Elly ni cukup2 lah tu… Elly tu mmg saiko dr dulu…geli siut tgk aksi2 dia smlm..

    26

    1
  14. kak tina pung pang says:

    mmg patut la ko kena. tu belum roslan aziz atau kak ogy. hadam je lah mutu vokal kau yg x seberapa tu.

    19

    1
  15. Kak Lina Cak Pung Cak Pung says:

    tok ram bercakap melalui pengalaman. ko berapa tahun dah x nyanyi?asyik berlakon cerita hantu je seingat akak.

    23

    0
  16. Cikkit says:

    Yang paling mengarut peminat2. Elly.hadoilah makkk…bukan rms tu aniaya elly pon.bagi komen sb nyanyi asik salah.tapi dia ada puji jugak.tu korang tak amek kira pulak

    19

    1
    • abu says:

      kalau komen salah tkpa la. tak perlu la nak sebut ihsan astro. ko ni mcm tak tau cerita.

      2

      16
      • Sumi says:

        Tokram ckp “ihsan kami” (juri).
        Mana ade dia ckp ihsan astro.

        17

        1
        • Anonymous says:

          kami tu termasuk juri dan astro..kdg2 produksi ni kejar rating n masuk campur juga walaupun markah juri tu dh diberi..sbb tu kdg2 xsemua yg vokal hebat je masuk,ada jugak yg dr segi karakter dipilih..tu lah permainan stesen tv..klu x jd hambar program..

          2

          7
        • positive vibe says:

          Yep tok ram ckp ihsan kami iaitu juri yg memberi markah. Astro ada bg markah ke? Kalo ambik kata tu positif maka positif la..kalo nak ambik negatif negatif la.

          13

          0
        • Sumi says:

          Masalahnya, tokram ckp “ihsan kami”

          Kak lina pom pom ckp “ihsan astro”

          Xsama..

          5

          0
  17. mIke says:

    muka dah la mcm kena isi dgn simen. keras semacam.

    4

    4
  18. abu says:

    berterus terang ke?? bila penyanyi lama yang geng ko buat silap ada ko nak cakap mcm tu? ko ada berani nak cakap macam tu kat zur eda??. nak kena carut cakap la. ko ni berani dengan artis yang lemah je. sebab ko tu penakut. hipokrit. ko dengan ogie sama je. mulut puaka.

    0

    19
    • Anonymous says:

      dh suara x sedap beb. zur eda tu at least suara ada la juga karekter.

      14

      3
    • Anonymous says:

      apa yg aku tgk..bila otai mcm ameng lupa lirik dh bape kali pun tutup sblh mata je..x diperbesar pn isu lirik ni..tp bile peserta yg xbpe nk top mcm elly ni,berani je melebih2 komennye..x adil..blh lihat dr minggu pertama lg..klu ikutkan nyanyian berpisah jua tu ok je..bukan sng nk nyanyi lagu zz

      6

      11
      • Xsokong sesape says:

        Kan..ms elly lupe lirik tok ram kte ‘spttnye pnyanyi profesional cm kamu xde mslh lupe lirik’..tp ameng stp mgu lupe lirik,tokram xkte pe pn..msh bthn,shidi plak yg tsingkir..nmpk sgt astro da atur semuanya

        6

        4
        • Temah says:

          Rasenye tokram tu maksudkan, kalau dah teknikal lain pun hancus, lirik pun lupa, mmg masalah la…. Ameng tu nyanyi ok, so lupa lirik tu kekurangan. Kak lina pom2 nyanyi pun dhla xberape ok sgt, lirik pun lupa…. Pndpt I la…

          18

          1
  19. Anonymous says:

    Elly x best.

    12

    1
  20. Anonymous says:

    Final
    1) Azharina
    2) Sarah
    3) Zarul
    4) Gmie
    5) Nora

    9

    1
    • lantaklah says:

      kena 6 orang, sebab ada battle. Tambah Intan Sarafina sorang lagi. Improvement dahsyat dia tu! Graph naik cantik macam GMie.
      Next week Ameng out. Lepas tu Zur Eda rasanya.

      0

      1
  21. Anonymous says:

    smlm gv si Elly ni menggelitis betul.
    tgk muka tok ram bengang giler.

    13

    0
  22. Ntah sapa2 says:

    Semalam dia naik pentas buat2 mcm nk minta maaf ke Tok Ram tu … ku tgk pun nyampah … dia yg dok jaja maruah dia sendiri …

    15

    1
    • Anonymous says:

      bg aku astro yg letakkn elly dlm situasi memalukan..nmpk sgt permainan astro nk naikkan rating dgn drama low class..nasib tok ram dh sound awal2 xnk drama ..to netizens die dua org xde pape masalah pn,korg je lebih2 hentam dlm social media bagai..elly dh mcm dipergunakan..konon stesen tv bajet suci nk clearkan keadaan tp x mnjaga aib org..blh pulak diletaknye elly duk sblh fafau ngn shila..dh tu aku tgk fafau duk bercakap berbisik2 ngn shila je..almaklumlah shila artis international..elly x dilayan

      10

      0
      • aptb says:

        Yg paling tak cool apabila elly komen kat ig fafau kata fafau perli dia tu x masuk kat tulang dia tu..siap ckp suruh fafau cuba lagi…ni siapa perli siapa ni? Walau apa pun masalah kita…org mmg x semuanya paham so kena la kuat. Kerja kat company mana pun kalau orestasi x meningkat bos tak akan simpati punya…ckp masalh apapun bos akn ckp hal rumahtangga x nk campur kerja kena perform. Begitu juga kerjaya sbg artis..x perform kena keluar la…mudah mudahan peminat elly nasihatkn dia supaya jaga adab tu jgn menggedik sgt pakai baju ketat2 pastu pose muncung2…yg tgk tu bkn perempuan je ye. Byk2 bdoa ye elly dan dekatkn dr dgn tuhan hrp lebih kuat

        12

        1
      • Anonymous says:

        Eh eh eh eh kau pulak yg sentap lebeeeyhh si fafau dok berbisik gn silah.
        Sesuatu sgt kau nokksss

        0

        6
  23. . says:

    Ameng dah dua konsert asyik lupa lirik.Tu pekak ke buta?Lagu Melayu pun dipop kan.Tu pekak ke buta?

    6

    4
  24. Anonymous says:

    standard Astro. org tu dh cool lepas sehari due sibuk nk panjang2kn crte. kisah 2 3 tahun lepas sharnaz pn ungkit konon2 lwk. ptt artis2 ni xpayah layan sgt drama astro ni.. murahan.. peminat pun xpyah over nk emo. bagus zainal abidin smlm smash tepat dkt pengacara br ada akal.

    5

    0
  25. JustSaying says:

    Seriously Elly ni memalukan kaum perempuan terutamanya ibu2 tunggal dgn gaya getik, fake dan mintak simpati x abes2. Asyik nk main sentimen ‘ sy janda, sy ditinggalkan masa pregnant, sy diabaikan.. ‘ well u know what Elly, ramai lagi perempuan yg dianiaya 10 kali ganda from what you experienced. Tunjukkanlah contoh yg elok sikit pd kaum perempuan yg menyokong you, show them that you are strong, yg we dont need to play a victim card and can still survive. Stop taking advantage of the support that you get to attack org2 yg kononnya ‘memerli’ you. Just stop memalukan diri you and menjatuhkan maruah you sendiri. This is not a game and you’re not gonna win anything from playing with fire, but get burned.

    4

    0
  26. Mak Becok says:

    Si jantan hodoh sombong ni – dahlah asyik cakap omputeh; berlagak betul dia ni, kesian betul Makcik2 kat kpg! Tak dak kah pengkritik lain: mcm. dia sorang monopoli!

    Dan apa kaitan kritik pasal persembahan Elly dgn. kehidupan peribadi Elly sbg. Ibu Tunggal malang/dianiaya?! Jgn. nak berlakon baiklah! Dahlah jantan bangang ni miang nak mampos!

    1

    17
    • Anonymous says:

      hahaa….leh tahan gk sejarah skandal chipsmore ni ngn artis2 top,dulu2 nye cite..jgn xtau nokks..last2 alyah yg dpt..teringat lak aku die puji faradhiya baju cantik nmpk ramping..smbil nyelam minum air..

      1

      7
  27. Anonymous says:

    Juri professional akan komen berkisar tentang tempo, keupayaan diaphragm simpan angin untuk sustain high note, body language, penhayatan eye contact dll.
    Juri yang komen berkisarkan belas kasihan ada lah JURI MULUT PUAKA

    2

    6
    • Kak pin pin says:

      Ko lagi teruk
      Tokram sebut ihsan kami je.
      Ko ckp puaka
      Sanggup betul puakakan org semata2 kak lina pom2 hihi

      1

      0
  28. Dia says:

    Alahamdulillah, kak lina pompom tak diserap masuk balik… kalau tak +++ dosa ku coz duk komen pasal ko jew. nak jd anak seni nee mmg jiwa kena halus tp bkn bermakna ko kena sentap bila org komen ko. dah ko nyanyi mmg teruk dr yg lain kan, percayalah pd rezeki yg ALLAH telah aturkan.

    kalau nasha aziz cakap meleleh tuu aku leh terima lg coz mmg fizikal dia pun lemah gemalai.. nee ko nak leleh sgt dah kenapa? Plz kurangkan leleh ko tuu coz nampak fake sgt2.

    6

    2
  29. Penonton je says:

    x habis lagi ke?
    bukan ke Elly dah keluar??
    Yang ko tak puas hati nk kutuk2 dia memanjang nih dah kenapa?
    Sb orang dah mula pertikai cara ko jd juri?
    Kejap kata penyanyi x patut lupa lirik…
    Tp kena kt org lain, ehhhh! xpe pulak….

    pastu ko nk hentam kata teknikal dia kena bagus laa…
    apa laa….org lain punya teknikal bagusss sgt ke?
    ke ko patut sedar yg manusia tak semua sempurna….
    walaupun dah otai pun, ada je yg lupa lirik….
    ada je yg kena terus belajar, termasuklah teknikal dalam menyanyi…
    ko dah kenapa aspect semua org perfect?
    ke sb ko orang Singapore yg tak tahu adat & budi bahasa orang Malaysia??

    Bini ko nk tolong bela pun ko xnk masuk campur laa kononnya?
    Defensive sgt ko kan….
    Buang je la ego ko yang dah tua tu….
    ko pun bukan perfect sangattttttt sebagai juri ye…
    jalankan tangungjwab mengkritik katanya…
    rasanya ko pun kena belajar jadi juri & pengkritik yang berkaliber….

    yang ko, ogy ngn producer GV3 tak move on lagi ni dah kenapa?
    aku bukan peminat elly yer…
    tp aku rasa korang ni yang TAKBO TERIMA TEGURAN & KRITIKAN orang lain…
    terutama penonton & pendengar diluar sana…
    ko jangan ingat kitaorang wp penonton shj…
    kitaorang ni bongok sangat ke?
    ko je tau teknikal??
    teknikal laaa sangatttt!!

    nk bgtau laa…
    kdg2x kitaorang yg pendengar ni pun…
    muak jugak kalau asyik dengar org nyanyi jerit2x…..suara tinggi2x macam nk pecah halkum tu….penat tau dengar lagu2x macam ni…
    dah bukan zamannnnnn lagu jerit2 mcm mak lampir sekarang ni ye….
    tu zaman korang dulu2x ok….
    dah kira zmn dinasour dah…
    kitaorg lbh suka lagu2 yang santai & relax mcm najwa latip, yuna, k.elly etc…
    terima je laa dah zaman skunk ni bdk2 suka lagu camni….
    ko dah kenapa semua nk kena jd ziana zain??

    pastu korang nak label semua penonton ni fanatik laaa haper kat elly semua…
    elly kena kuat laa…apa la..
    ko dah kenapa?
    bukan ke dia dah pilih utk keluar?
    so what??
    perlu ke ko judge apa dia nk buat dengan hidup dia?
    dia kata xbo tahan org kecam dia….
    itu hak dia laaa….
    lagipun bukan dia yg boikot GV3…
    dia ok je….sokong kwn2 artis semua….
    korang yang takut rating jatuh ke haper?

    dah zaman ni derang suka artis macam elly?
    takkan nk tgk Tok Ram ngn K.Ogy nyanyi kot?
    pitammmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!

    Move on laa ooi….
    Orang dah tak kuasa nk dengar korang punya defensive statement ni…
    Belajar2x laa jd juri yang boleh terima kritikan orang lain ye….
    kita ni semua manusia biasa…..
    selagi kita masih bernyawa, kita mmg sentiasa kena belajar sepanjang hayat….

    1

    17
    • Anonymous says:

      kau pahal tulis panjang2 lagi tak ada orang kesah. ahahahahahaha

      3

      0
    • wtf says:

      Penonton je…kalo elly dh keluar buat la cara keluar and move on dan bagitau sekali dgn fans dia to move on and shut their mouth up and dont barking at others and blaming others.

      1

      0
    • Anonymous says:

      penonton je..panjangnya karangan..pendek2 udah ler..asalkan tepat dan padat..
      k bai.

      1

      0
  30. abam laa says:

    OMG! Last week ramai yg bash ogy sbb cakap elly byk berdrama atas pentas. This week how? Tu la korang… kak ogy yg lbh lama makan garam dari korang, korang bash dia balik. Aku bukan la peminat elly tapi aku rasa klu korang nak bash dia teruk2 pon x adil jgk. Semua dah maklum pasal personal life dia which aku pon xnak elaborate kat sini. One thing yg korang patut tau, elly nyanyi balik lps cuma baru lps 7 bulan bersalin. Siti sarah pon ambik masa yg lama utk nyanyi balik. Cuba fikirkan!

    So x adil nak cakap dia nyanyi x ok sebab dia pon penah jadi recording artist n penah keluar dgn 3 album. Bagi dia masa sikit. Bagi aku, lagu2 yg diberikan pd dia utk konsert GV mmg blh create drama coz byk kena mengena dgn dia.

    2

    0
  31. Anonymous says:

    heran kenapa Ogy n fafau nak tumpang sama… x ada kerja lain ke… dunia awak tu kecik balik2 circle tu juga… dah mula muak dgn OGY n FAFAU ni…

    2

    4
  32. Nina says:

    Si elly ni pun satu.. last week masa GV jmput dia naik atas stage tu, sepatutnya dia ckp la dia mntk maaf or dia maafkan tokram ke. Mntk la tutup buku pasal yg terasa hati tu ke.. pastu dia patut rasa bersalah la sbb peminat dia serang org professional dlm industri tu. ni tak, naik stage melambai2. Nk kasi kek pun jalan slow2. Time tu aku siap pikir either dia control ayu (tp tkde la ayu mn pun) or dia tak reti jalan pakai high heel. Hmmm

    4

    1
  33. Anonymous says:

    gosip paling meletop tahun ni kisah elly mazlien..terima laa hakikat orang luar sane weyh..sib baik takde yang berbunuhan kerana dah lame aku perati nih..komen2 dari peminat dan bukan peminat…taksub sangat..haiihh

    0

    0
  34. jejai says:

    nasib la ko alyah dpt laki mcm ni….aku tgk gambar tokram klu bergambar ngan alyah, smua macam kena paksa bergambar jer, pastu tokram klu ckp jer pasal alyah mesti komen yg kuar tu mcm xbest jer mcm x menunjukkan alyah tu org yg paling penting dlm hidup dia. Macam ko buat hal ko aku buat hal aku. Aku kesian ko alyah sbb kwn aku pn penah dapat laki jenis ni, ego yg melampau2….makan hati kwn aku. Tapi dia tak mengalah dia g jumpa ustaz mintak pandangan ustaz. Ustaz ckp ajak suami solat jemaah sesama inshallah hati suami akan lbh lembut. Kwn aku cuba la ajak walaupn dia ckp siap kena tengking lagi byk kali tp dia cuba gak byk kali….sampai 1 hari laki dia lembut hati dan solat sama, alhamdulillah selepas beberapa tahun, aku tgk skrg berseri2 jer muka member aku tu…..

    1

    0
    • meowww says:

      aku setuju. tk nmpk pun mcm dia care dgn alyah. or nmpk sayang kt alyah. tak terasa ke alyah sbg bini dia.

      0

      0
  35. wana says:

    Memerlukan pinjaman peribadi segera ? Blacklist bank, CTOS, CCRIS @ masih ada pinjaman (syarikat lain)di tmpt lain ??? Pm, call, whatsapp @ msg 017-3697337 (cik lia) tq

    0

    0