Written by Bella | June 19th, 2017

Minggu lepas, foto “screenshot” perbualan antara suami Adira, Datuk Red bersama seorang gadis di Instagram mula tersebar di Internet.

Menghangatkan lagi berita tersebut, ia dikatakan berlaku sebelum Adira bersalin anak perempuannya. Walaubagaimanapun, Datuk Red sudah memberitahu bahawa mesej tersebut tidak membawa maksud apa-apa dan sekadar usikan nakal sahaja.

Namun, ketika perkara itu hangat diperkatakan, Adira turut terkena tempiasnya apabila ada sesetengah netizen mengkritik beliau dan menyatakan ia adalah karma buatnya yang “merampas” suami orang. Adira akui beliau terkilan dengan komen-komen negatif yang diterima.

Apabila kejadian seperti itu berlaku, kesannya adalah kepada saya. Orang akan kata padan muka dan gelak kepada saya. Saya bukan nak salahkan suami. Bukan saya tidak percaya, saya percaya dia boleh jaga diri,cuma apabila berlaku begini, nama saya yang dikaitkan sama. Apa yang negatif semua pergi kepada saya, itu yang buat saya sedikit terkilan.

Memang tidak mati kalau kena kata-kata negatif sebegitu, tetapi saya masih ada keluarga dan masih ada mak.  Apabila mereka kata bukan-bukan, seolah-olah saya ini jahat sangat.

Dalam pada itu, Adira memberitahu hubungan beliau dan Datuk Red tidak mempunyai sebarang masalah tetapi suaminya itu, belum lagi membicarakan isu mesej tersebut bersamanya.

Sumber Berita : Kosmo

Kredit Foto :  imagestore.co

[jetpack-related-posts]

34 responses to Isu Datuk Red Mesej Perempuan Lain : Adira Luah Rasa Terkilan Dikritik “Padan Muka” Oleh Netizen

  1. benar says:

    Mamat bangsat ni memang tak pandai jaga air muka bini2 & mertua kan? Kalau ye pun batang kau tu gatal sangat, senyap2 je dah lah. kau ingat kau handsome sangat ke? Muka macam lubang jamban tapi berlagak playboy.

    90

    0
    • jejai says:

      betul la….aku ingat sdara mara pn segan nak mengaku sdara ngan mamat ni, pelir tu gatai benor, sunat lg skali la kali ni potong lbh sikit, bg kurang sikit nafsu serakah ko tu…..

      17

      0
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      memang betol …! asek bini aje nak jaga air muka laki ….laki tk jaga pon air muka bini macm siak kan ! bini adaaaaaa lah nak slamatkn laki dengan bertudung..laki ada jaga bini punye hati huh ! jadi bini tu jangan bodoh sangat la nak ikot telunjok laki eh helo..bukan senang nak masok syurga tau ! laki senaaaaang aje nak buat itu ini ..syurga di bawah tapak kaki laki konon tapi tengok la laki yg macmana huh ! kalau laki drug pukol bini mabok2 tk keja makan hasil bini pon syurga di bawah tapak kaki laki jugak ke ?????? jadi bini depan laki jangan nak bongok sangat…

      21

      0
  2. Pekerja Gomen says:

    Alaaaa… biaq pi la ngan depa tu Dira oii..
    Pmpn baik, sopan santun dan taat pun ramai dapat lelaki mcm penyamun tarbus…
    Yang mengata padan muka kat hang pun… silap2 laki dh 5 hari tak balik rumah..
    Tak pun otw pi sempadan nak nikah.. hahahaha

    16

    2
  3. melayu says:

    tiada ada hukum karma d dunia ini.jodoh dan pertemuaan semua di tangan Allah SWT.siapa lah kita untuk menghukum dan mempertikaikan nya.

    9

    2
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      memang betol tapi jadi bini pandai2 la jangan ape laki buat bini asek nak diammmm aje…takot nak marah takot nak tegor ape kalau tegor laki nanti tk dapat masok syurga eh ??? ha padan la muka si adira ni dapat laki yg macm gitu takot kena cerai ha terpaksa diam aje lah….!

      0

      0
  4. 2F says:

    Kesian jgk ngn sang2 isteri dia ni..dh klu ko tu gatal merenyam sgt..x yah kot ko dedah muka smpi send2 pic..mmg mmalukn betul..even ko kata ko mengaku ko mmg gatal..at least time bln puasa ni..ko behave la sikit..hmmmmmm mmg ngok punya jantan

    26

    0
  5. Yaya says:

    Anak dia comel dowh..

    7

    3
  6. kamal daud says:

    adira, katakan alhamdulillah….cukup. ada hikmah disebalik setiap yang terjadi./

    4

    0
  7. Ex-Amnet Forumer says:

    Kalau takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pantai; Sekarang dah berumah di tepi pantai, kena terima la sekali sekala ombak nak lambung.

    20

    0
    • wekkkkkkk says:

      ya..nara kuarkan citer suami dia ni bagus jugk..skurengnya dpt hidu sgala perilaku si suami masa di blakang isteri…patutnya berterimakasih pada nara dn komen2 natizen, agar dpt tau pragai seseorg tu., jika x disiarkan kisah pragai suami (walaupun laki bkn retis) maka MUNGKIN si suami dh ada nikah lain dlm senyap2..lpas tu bila dpt tau akan dtg la..sudah ada anak 2 rupanya…ini contoh.
      Betulak kata mu ‘tagline Ex-Amnet Forumer”…peribahasa tu..” Kalau takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pantai; Sekarang dah berumah di tepi pantai, kena terima la sekali sekala ombak nak lambung”..

      8

      0
  8. aiyo says:

    ala..dalam isalam pon memang ada bagi laki kawin 4 kan..even adira pon cakap takpe kalo laki dia nak kawin baru. lagipun tak baikla kata padan muka dengan adira tu. diorang kawin pon bini 1st dengan adira rilek2 aja. netizen yang lebih2. asalkan diorg semua bahagia dahla. kita orang luar ni sapela kan. lain la kalau bini2 dia dia tak bagi.

    2

    3
  9. Anonymous says:

    “tetapi saya masih ada keluarga dan masih ada mak”… aku x kan ckp padan muka, tp lu pikir la sendiri! time hang dulu, madu hang xde keluarga & mak ke..?

    30

    0
    • wekkkkkkk says:

      ” etapi saya masih ada keluarag dan masih ada mak.” btul Anonymous…u ulang kata2 ini.
      masa nak nikah dulu susah tak nak “explain pada mak:..sbb laki org.
      atau kerana “duit dn title manusia”boleh terima apa shaja..

      wang, wang, wang. Hrp brkekalan hingga janah dgn suami, tapi jika x kekal, boleh la nanti maafkan natizen…

      3

      0
    • Anonymous says:

      Best ah comment kau!!!

      Bila kau nak kahwin kau tak ingat Datin Red punya emak punya perasaan.

      Orang mesti ckp menantu awak kahwin dgn Adira?

      Kesian Datin Red sekularg.

      Memang padan ah muka kau Adira!!!!

      9

      0
    • acrrta says:

      tak payah kata padan muka kat Adira, sebelum kawin dengan madu Adira sekarang datuk Red sudah beristeri..entahlah mungkin isteri tu tak mau bermadu dan bercerai…jadi madu Adira jadi lah isteri pertama..

      1

      0
      • cakap pandai sangat kau says:

        ko tak tau susur galur memandai jer nak bcerita jugak kan..

        yg dulu tu bercerai sbb tak sanggup hidup susah.. kawin ngan datin red tu mereka sama2 berniaga.. tiada isu datin red merampas datuk red pun.. masa datin red kawin ngan datuk red he got nothing ok!!! tu yg datin red sedih bila dah senang datuk red lupa daratan..padan muka kau adira gatai nak rampas laki org.. now telan jelah apa org kata….

        3

        0
  10. Anonymous says:

    pakaila tudung tu elok sikit…takde style langsung..nama jer retis..

    2

    0
  11. mawar says:

    Andai kata la si jantan ni ditakdirkan semula menjadi pemandu lori, agak2 sama jugak ke perangai playboy dia tu?

    9

    0
  12. melati says:

    ingat kan Pokemon Phone Game org tak main lagi….tetiba muncul balik..!!! Adira cuma terkilan sebab Adira ingat Kawin gan Dato Red dpt lew naik Supercar.( Lamboghini @ Ferrari)..rupa2 nya dpt naik Toyota Vellfire Tukun thn 2011 ….Nasi lemak anak dara pun mampu pakai Vellfire tu..!!! pastu yg mengatal dgn Dato Red plak pompuan2 yg buta Kete @ Kewangan..!!! contoh mcm Nora .D.. tgk Suami dia walaupun kurang minat dgn suami dia tapi suami Nora D..tk pernah pun tunjuk Kete @ Kemewahan …!!! kalau org Mengatal dgn suami Nora D ..baru lah org Respect..!! hmmmmm

    4

    0
  13. c says:

    rasanya x ada sapa yg hingin bermadu..baik yg pertma atau seterusnya..kalau terkawen dgn laki org baru takdir namanya, sbb tak tau, kalau dh tau tu suami org…fikirlah sendir ya.
    hati bini mana yg sng kalau si suami balik ke rumah madu2, bila laki balik ke rumah itu…maka hati akan x tnterm sbb si suami akan tidur dn……maka hati trbayang yg bukan2…lalu menangis, atau mkn ubat atau pil tidur nk hilangkan ingtan apa yg dibuat suami dkt rmh madu..mcm tu jugak madu2 yg lain.

    hati x akan tnterm sbb bermadu…hanya lelaki je yg happy..ada aku bohong ke ckp ni.
    bagi aku biarlah aku menjda SELAGI MUDA ni, harap jgn kawen ngan laki org lah…zmn skrg bkn mcm dulu2, laki boleh kawen senyap2 tanpa pgetahuan isteri…skrg susah sgt nak kawen bgi lelaki melenkan di beri izin si bini yg lain..

    3

    1
  14. FC says:

    Adira, just take a stand, it’s not too late to make your move. Enough of ‘defending and covering for’ this jerk of a husband … nampak sangat he’s a player wannabe! :(

    2

    0
  15. ex-gf Red says:

    Nasip engko la Adira oiii .. dapat laki cam dia ni . Butu bercabang. Tak cukop satu lobang. Sabar jer la…

    4

    0
  16. Mamu sesat dok selangoq says:

    Red, kalo hg tak kesian ke bini2 at least kesian la kt ank2 hg!!! Pernah hg peduli apa depa rasa, apa depa akan jd bila dh besaq?? Allah bg akal utk pikiaq! Bukan nafsu yg kawai hg. Bawak2 bertaubat la red. Nyawa n nikmat yg hg dpt la ni Allah boleh tarik bila2 masa ja.

    5

    0
  17. Rosebump@gmail.com says:

    Kalau pemandu lorry tak de nye Adira nak.

    Alhamdulillah Hafi da happt dengan isteri.

    Begitu jugak deng Aliff Aziz… Tula nak buat mcm mana. Kau mainkan perasaan orang… Tunang kau pyn mainkan perasaan kau. Now hubby you si lorry driver..

    Terima ajerla Adira… You shd be desrved a better guy!

    3

    0
  18. brunes says:

    i feel bad for you adira.. lepas beranak pun nak kasi trauma la lelaki gila ni.. adakah ini yang dinamakan dayus? tolong jawab yang arif

    0

    0
  19. Min Ah says:

    Awwww.dato red you just too hot..i like….ummm….

    0

    1
  20. anon says:

    Dah nasib ko adira, nak wat camne. dahlah dpt jantan yg dah kawen, gatal pulak tu. Menyampah habis dgn mamat ni. Dia ingat dia tu hensem sngt ke. Masa jadi drebar lori dulu ade tak perempuan nak kat ko mamat poyo ooi..

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Nasib tak macam datin red kwin dgn dato red tinggal bini dan anak bini pertama. Mgkin sdh besar anak dgn bekas bini pertama. Kesian datin red merasa mcm mana bini pertama di buat. Sekurang2 nys dia x kena cerai. Seperti bini pertama

    0

    0
  22. Cupcake says:

    agaknya laki muka x handsome ni mostly Playboy kot. Tengok ah jejai tu:(

    2

    0
  23. 24 says:

    Ni lelaki tua blom matured lg ni..ada krisis kecelaruan memori zaman remaja semasa proses akil baligh…aka …zaman koleksi awek2..lol

    0

    0
  24. wekkkkkkk says:

    org kaya..kaya ke..tapi baju cap ayam…di taja oleh cocacola..

    0

    0
  25. Anonymous says:

    brya lh kau surg diri

    0

    0

Leave a Comment

Optional