Written by Bella | June 20th, 2017

Semalam, pelakon Norman Hakim ada memuat naik foto isterinya, Memey Suhaiza yang mengenakan purdah di akaun Instagramnya. Foto itu mendapat reaksi positif daripada netizen yang memuji betapa cantiknya Memey dengan imej tersebut.

Ada juga yang tertanya adakah Memey sudah berpurdah sepenuhnya? Beberapa netizen juga turut mendoakan agar Memey terus istiqamah.

Berikut antara komen netizen di Instagran Norman:-

Memang cantik dan manis sekali melihat Memey dengan imej berpurdah. Jika berita ini benar kami harap Memey akan terus mengekalkan imejnya itu.

33 responses to Isteri Norman Hakim, Memey Suhaiza Sudah Berpurdah?

  1. Lin says:

    Jangan isteri aje sungguh2 nak tutup aurat betul2. Suami pun improve lah.. semoga norman kurang pakai baju ketat2.

    29

    0
    • minah jambu suka saahara yaakop says:

      klau dh berpurdah tu tk payah la nak ambek gambarrrr bukan nye cantek ponn…tknk main bowling macm yatt ?

      20

      0
    • Anonymous says:

      Nyampah betullah..tkyahlah nk tunjuk2lah time tgh sembyhg ke..tunjuk pakai tutup2lah..purdahlah…riak datang pahala pun hilang..

      19

      0
  2. aku tetap aku says:

    sesat.. islam tak de suruh tutup aurat sampai nampak mata ja.. isteri disuruh ttp aurat. laki pi tayang aurat sana sini pakai ketat. agama tak adil.

    32

    7
    • Sisturnina says:

      Entahlah..jelasss .Allah suruh tutup semua kecuali tangan dan muka.nabi pun bagitahu perkara yg sama bila ditanya dia tunjukkan kecuali muka dan tapak tangan. mungkin ada alasan .tapi memey ni pun cantik….tapi taklah secantik perempuan2 Timur tengah…muka lontong dan soto tu masih ada jugak.

      19

      1
    • ohAku! says:

      berpurdah utk elak lelaki pndg dan bernafsu. lelaki kan bodoh tgk bibir skit dah tbayang mcm2. biarlah dia nk tutup cmne pon, bekalan dia kt akhirat. ko gi la kumpul bekalan ko sendiri bgokkkkk. sebok pertikai org.

      6

      2
    • vo says:

      kau Tuhan ke nak kata dia sesat? jgn kau yg sesat sudah.
      mmg tak ada suruhan utk tutup muka dlm Islam, tapi Tuhan tak larang pun nak tutup muka..so, dah kenapa kau pulak nak labelkan org lain sesat? kau yg berfikiran kolot dan jumud sebenarnya.

      1

      2
  3. Anonymous says:

    xtau nape tp ak xminat tgk norman hakim mcm ni…mcm sado sgt..geli pun ade….

    11

    0
  4. wekkkkkkk says:

    lepas ni purdh tu ada berlambak kt kedai diaorg, strategi pmasaran..

    11

    1
  5. Courts mammoth says:

    kecoh nak jadi arab kepam

    23

    0
  6. lola says:

    wah.. kalau muka cam memey ni pakai purdah munasabah jugak sebab cantik dalam purdah tu..

    maaf ye aurat pompuan muka n tapak tangan aje… jadi ni i share skit org arab pakai purdah ni biasa nya ada dua sebab satu sebab nya pasir.. kat sana kalau kena ribut pasir leh semakk weii pernafasan mata semua and kedua sebabnya nak elakkan lelaki lihat kecantikan mereka… ni seriously mmg betul.. ada minah arab kat harrods ni jalan2 pakai purdah masuk harrods buka purdah gileee weii muka dia mmg mat salleh pun tertoleh2 tengok sbb gile cunnnn nasib baik tak terpotong tangan.

    harap maklum. tapi suke memey skrg ni so pretty and lemah lembut..

    21

    0
  7. Anonymous says:

    cuaca kat malaysia ni panas. cukuplah pakai tudung labuh pun dah berpeluh. pakai purdah pun bukan jaminan masuk syurga,.

    29

    0
  8. Suasuwei says:

    Myvi PLH 734. Driver pakai niqab.reverse kereta langgar kereta estima parking depan KFC parit buntar.rilek buat dek jer ye kau. Akhlak tak selari dengan pemakaian langsung.ni yg buat aku anti geng niqab.belum masuk bab kebersihan yg agak failed.

    23

    1
    • Anonymous says:

      Boleh sembunyi dari kesalahan..tkde siapa kenal dia..boleh bukak hijap pas tu buat bodoh..ya tak.

      8

      0
  9. Fidot says:

    X wajib…

    14

    0
  10. Anonymous says:

    apa yg cantiknye cuma nmpk mata,klau semua pkai mcm tu mcm ne nak tau ngan sape kau bercakap

    26

    0
  11. Anonymous says:

    apa yg cantiknye cuma nmpk mata,klau semua pkai mcm tu mcm ne nak tau ngan sape kau bercakap,,,tk perlu kot

    14

    0
  12. Hanna says:

    Mula mula semua pakai tudung ….now semua nak ikut pakai pudah pulak kut hijapnista sekarang …. atau strategy pemasaran ?

    12

    0
  13. senjakala says:

    berpurdah adalah pilihan. menutup aurat itu wajib.

    10

    1
  14. anon says:

    Cantek berpurdah?? Kat mana canteknya sb tak nampak ape2 pun kecuali mata je dua biji. Buat apelah nak berpurdah bagai, tutup aurat je dah mencukupi. Terikut2 dgn org arab ke, tak faham aku.

    22

    0
    • wekkkkkkk says:

      berpurdah wanita malaysia, lpas tu mata di ukir dgn celak tebal2, buat mcm cleopatra dn mcm org arab, tapi hakikatnya…hidung kemek mcm org sakai..ini ayat bukan utk Memey..ada org tu saya ternampak..bukan main lagi tebal celak dia, di runcingkan celak ke hujung mata…konon mcm arab la…wekkkkkkk

      apa2 pun..muka memey kami dh tau “gambarannya”..mmg manis, kalau berpurdhpun dah tau mcm mana ropanyer..hehuhehu

      4

      1
  15. meme says:

    xde maknenya la memey berpurdah..baru an hour ago ade post kat ig dia..pose dgn tudung biase je..xde pon tutup muka..saje tu kot norman post memey saje berpurdah..tula org xtahu hujung pangkal just assume she dah perpurdah for good..hmm..

    5

    1
  16. Anonymous says:

    free hair lagi cantik..pompuan berhijab ni hipokrit

    12

    1
  17. Ex-Amnet Forumer says:

    I still remember what you did last summer, years ago….

    12

    0
  18. Anonymous says:

    suka hati kau lah..
    yang masuk surga ko
    yg masuk neraka ye ko jugak
    pilihan ada kat tangan ko.
    tapi aku rasa..better pi pelajari islam yg sebenar2nya
    yg cakap free hair lagi cantik tu

    2

    2
  19. ada says:

    suka hati ko la
    yg masuk surga ko
    yg masuk neraka pon ko jugak
    pilihan ada pada ko
    esok2 klu dah mati pun ko pi kapan diri ko sendiri
    ko pi guling2 sendiri masuk kat kubur ko
    tapi aku rasa..
    better pi pelajari agama Islam yg sebenar2
    nya.
    baru ko boleh tau knp kn tutup aurat termasuk lah rambut mu yg cantik tu.

    0

    1
  20. yang perihatin says:

    bukan nak membelakangkan agama..tapi pakai purdah ni ada bahayanya kepada org lain..especially bayangankan klu lelaki pakai purdah dan menyamar masuk toilet prempuan? tak ke bahaya? klu diorg buat jenayah org ramai susah nak bagi keterangan atau jadi saksi sb x namapak muka, klu ditangkap dan dibicarakan pula pulak die senang2 boleh terlepas dgn mengunakan resonable doubt yg bukan die yg buat jenayah sb org tak dapat cam muka die. Macam ade satu kes ni kt negara arab lelaki menyamar pakai purdah culik budak lelaki dan liwat lepas tu bunuh, budak tu ikut die sb sangka die perempuan.. untuk zaman sekarang ni pemakaian purdah agak bahaya dari segi kejadian jenayah dan keselamatan. malahan pemakaian purdah sama sekali tak diwajibkan dalam islam..klu boleh x perlu pakailah cukuplah tutup aurat dengan sempurna. Kalau lelaki masih bernafsu kt perempuan yang tutup aurat dengan sempurna tu maknanya diorg yg ade masalah mental tak boleh salahkan perempuan. Tak paham knp org melayu suka salahkan perempuan dalam bab ni patutnya lelaki dalam islam ditutntut menjaga pandangan.

    6

    0
  21. Yun says:

    Purdah budaya arab..rasanya bkn tunjuk kita lebih islamik nak2 war2kn kt media..just pakaian tradisi..norman sbg imam kluarga makin teruk imej pakaian…x padan umur..respek nina n hubby x de riak or glamour berubah kearah kebaikan dgn aktiviti2 kemanusiaan peringkat internasional…ambil isi jgn kulit sahaja.. setiap apa pn nk org tau untuk tunjuk baik…

    5

    0

Leave a Comment

Optional