Written by Bella | July 29th, 2016

Umum mengetahui bahawa isteri kedua pelakon Adi Putra iaitu Nor Shahida berkhidmat dengan Jabatan Imigresen Malaysia.

Meskipun isu rumah tangga Shahida dan Adi belum lagi reda, timbul pula satu berita yang agak memeranjatkan apabila ada pihak memberitahu Shahida ditahan pihak polis di pejabatnya kira-kita jam 4.30 petang Selasa didalam sebuah operasi khas.

Penangkapan itu dilakukan oleh Polis DiRaja Malaysia bagi menyiasat kes sindiket penyeledupan warga asing ke negara ini.

Menurut portal Astro Gempak, ada antara kumpulan pegawai imigresen itu menjadi orang tengah dalam pemalsuan dokumen dan menguruskan kemasukan warga asing ke Malaysia.

Siasatan awal mendapati, seorang suspek wanita disyaki bekerjasama dengan penyeludupan manusia masuk utama negara dengan bantuan beberapa pegawai lain.

Dipercayai wanita berkenaan berhubung secara terus dengan sindiket haram tersebut dan menerima habuan yang agak lumayan.

Berita ini sudah menjadi viral dan Adi buat masa ini enggan mengulas perkembangan terkini kes berkenaan dan menyerahkan kepada pihak berkuasa untuk menjalankan siasatan lanjut.

Saya tidak begitu pasti (butiran siasatan) tetapi biarkan pihak berkuasa menjalankan dulu kerja mereka. Apapun, saya akan maklumkan kemudian.

Adakah benar isteri kedua Adi Putra turut terlibat dalam kes berkenaan seperti yang didakwa didalam mesej WhatsApp di atas? Hmmph…lepas satu kontroversi, gosip lain pula muncul.

Sumber Berita : Astro Gempak dan BH ONLINE

75 responses to Isteri Kedua Adi Putra Ditahan Polis Bantu Siasatan Sindiket Penyeludupan Manusia?

  1. Anonymous says:

    Karma.. tentu ex somi bini dia tersenyum je.. lega dia xyah g jamin xyah tgk bini kna tgkp hal rasuah duit tepi.. dan xyah tggung malu dh.. banding dgn Adi yg tpaksa tggung malu sbb satu mlsia knal dia.. itu lah mungkin apa yg dikatakn balasan.. doa2 org teraniaya sentiasa makbul.. lari ikot lelaki lain.. mkn duit rasuah.. nauzubillahiminzalik..

    0
    0
    • kentut buih coca cola dan panadol says:

      kita doakan ajelah yg baik2 buat family adi ni…
      hope u bahagia ,,n family u bahagia selalu adi..

      0
      0
      • amoi says:

        perempuan yang baik utk lelaki yg baik..gitu jgk sebaliknya…skrg ni aida plg kesian sbb jd mangsa keadaan…bini no 2 n adi ni gilaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

        0
        0
    • ain says:

      dalam Islam takde karma. Kifarah ada.

      0
      0
      • Chill says:

        Beza perkataan je maksud dia kifarah lah tu.. Atau dalam bahasa mudah balasan dunia.

        0
        0
        • I love Islam says:

          Bagi agama buddha n hindu ia adalah karma ok n bagi org islam ianya adalah kifarah so if you’re muslim takyah guna karma biasakanlah guna kifarah..

          ps – biasakan yg betul, betulkan yg biasa

          1
          0
        • Ko hsp says:

          Karma, karna,karma x10000, suka hati aku le nak cakap APA pun,bahasa india ke jepun ke cina je maksudnye tetap sana. Tolong jangan jadi Ustaz separuh masak disini, kalau nak gi duduk kat syria

          0
          0
    • as says:

      nara , kalau nak lagi gamba wife adi nie , amek dekat insta azwan ali tuu .. dia pun ada upload . nak habaq jaa .. kot2 lepas nie ada lagi cita pasal depa dua …

      0
      0
    • m says:

      haduii..tak abeh lagi inai di jari kak ni.kesian lak

      0
      0
  2. nor says:

    Hahaha…sabarla ye adi putra oiiiii…kesian kat u….baru nak berasmara dana nak dpt zuriat dah kene cam ni….kesian dgn dua dua pengantin ni…tula yg bina kebahgian atas penderitaan org lain….allah maha adil…k bye

    0
    0
  3. kentut buih coca cola dan panadol says:

    sapa nak kentut buih coca cola dan panadol !!!!!
    nak kentut tak ????

    0
    0
  4. biarbetik says:

    Apa nak disangka cempedak menjadi nangka..nujum pak belalang hai nujumla temberang..lalalalalala

    0
    0
  5. saa says:

    Tanhiah kepada pompuan muslimah malaysia, bertudung tapi perangai macam setan pelesit kerana:

    1. Sanggup cerai laki untuk mencuri laki orang, kalau hudud potong je appa yg patut sebab gatal macam sakai

    2. Ambik rasuah dan makan duit haram pasai tu gemuk macam……(korang pikirle binatang apa yg gemuk2 )

    3. Langsung tak amanah di tempat kerja dan pengkhianat negara. Sanggup jual negara sendiri untuk kepentingan sendiri. Memang manusia bangsat betul

    4. Hipokrit pakai tudung kononye muslimah tapi macam kafir Harbabi

    0
    0
  6. Jessica Albert says:

    Karma ALWAYS work…padan muka kau pompuan jalang! Membina kebahagiaan atas penderitaan wanita lain….satu malaysia tengah gelakkan kau laki bini si “pengantin suam kuku yang baru nak asmara dah kena cekup”

    0
    0
  7. zupzapzupzap says:

    Ish..ish..ishhh…baru je kawen dh ditimpa masalah..kena byk muhasabah diri ya adi..isteri pertama juga yg terbaikk…

    0
    0
  8. Hm says:

    Perghh satu2 aib dorang kluar. Moral of the story, buat baik dibalas baik dan sebaliknya.. Ex somi punye lah hensem yg bini die tu buruk naw. Dah lah buruk garik pulak ee

    0
    0
  9. vodohBuduhHAJIAdiPutra says:

    dpt balasan di dunia serta merta .. ak mls nk ckp byk tp ak menyampah laki mcm adi pompuan mcm bini no.2 dia tu … pengajaran utk org kt luo sne.. yg da ad title suami / isteri tlg hargai psgn jgn suke amik kesempatan!!!!!!!!!!!!

    0
    0
  10. puteri says:

    tu lah abg haji adi.. yg anak dara dok anak ramai abg haji adi x mau. nak jugak dgn isteri org. minggu lepas satu malaya dikejutkan dgn berita panas abg haji adi kawin lagi satu. minggu ni pulak satu malaya dikejutka berita panas isteri no 2 abg haji adi kena tangkap sbb rasuh. sian kat abg haji adi..tu lah bak kata omputih…whats goes around comes around tau. zaman skrg semua jadi dlm sekelip mata ja. x yah tggu lama2 pun. sabaq naaa abg haji adi..baru nak ber’honeymoon..bermanja n nak buat zuriat pun x sempat..isteri no 2 dah kena tangkap. :( :(

    0
    0
  11. Mat Ronggeng says:

    Abang Haji Adi… takkan Honeymoon kat dalam lokap je… ???

    0
    0
  12. mak kentut says:

    hamikkkk kawwww!!

    0
    0
  13. farah mamarah says:

    Tu la….menduakan suami lagi….buruk padahnya….elok la sok ni dah kuar penjara …abg haji adi tolong tarbiah dekat bini kedua abg ye….

    0
    0
  14. Mimi says:

    Terbuka aib satu persatu. This is the price you have to pay for being a celebrity’s wife.

    0
    0
  15. Adi padayaippa says:

    Lepas ni honeymoon kt kajang lah ceritanya hahahahahahahaha kasi ludah jilat balik hj Nepal ni. Esok kuar CRT dah kena cerai Bini no 2. Kifarah Allah tu jap je nak bagi. Adi ni tukar nama elok juga adi pura2 hehehehe kasihan bah kau tu hj ting tong. Readylah bawak lauk pauk nak melawat penjara kajang. Muka hodoh perangai jijikkkkkk setlh kiranya tu adi dpat.meh aku gelak2 je hehehehe

    0
    0
  16. haron says:

    Tahniah sekali lagi kepada pompuan muslimah malaysia kerana:

    1. Sanggup tinggal laki sendiri kerana nak curi laki orang
    2. Makan rasuah, pasai tu gemuk macam……..
    3. Pengkhianat bangsa, sanggup jual negara semat-mata nak cepat kaya
    4. Pakai tudung untuk berselindung perangai sebenar yang mengalahkan setan

    0
    0
    • Anonymous says:

      Setiap comment En Haron mesti keluarkan statement tuju pada semua muslimah kan? Tak boleh ke taip ‘certain muslimah in Malaysia’ ke or any others word yang lebih manis dibaca?

      0
      0
      • Ko hsp says:

        Betul kata En Haron sebab semua muslimah tak boleh pakai dan perangai mereka amat menggerunkan. Lebih baik bukak tudung dan tak yah le berjubah mengalahkan arab

        0
        0
  17. Anonymous says:

    Alahai kome ni pn satu.. tu dipggil utk mmbantu siasatan..blum lg disabit bersalah.. dlu pn ak prnh kne pggil utk mmbantu siasatan. Soal jawab n amik kterangan je..sbb bwh projek sama tp kt xtahi siapa dalang disebalik kerja kotor tu. Udah2 lee mengutuk adi…biar la die ngn life die..

    0
    0
    • Miss laser says:

      Nape nk bckp up sundal ni?suku sakat jalang ni ke?yewww…

      0
      0
      • Anonymous says:

        Miss laser yg x matured..pls lh hidup lg 10tahun untuk mematuredkan diri tu.. nmpk beno ba wau dal wau ha. Ap shj yg org tulis ko nk percaya ke?? Xpahm ke dlm sistem ni kne siasat dlu..hasil siasatan bru tahu org tu betul ke atau di sabit salah. Ak x komen psal rumh tgga org..psal die curang ke ap je.. ak ckp psal kes rasuah ni.

        0
        0
  18. Anonymous says:

    klau betul la benda ni trjadi…padan muka ko adi..mesti adk ipar ko n bekas suami bini ko skg ni sdg ketawa terguling2…

    0
    0
  19. YZ says:

    Sorang kaki bogel acacah islamik,sorang kaki duit tepi tinggal laki.macam tak padan.tapi perangai dua2 puaka.

    0
    0
  20. Senah Kentot says:

    sape nk ciom taik idong saye??????? free aje tp ade syarat!!!
    syaratnye ialah…korek bontot saye kemudian selet kt mulut kowang,baru blh!!!!

    0
    0
  21. Mubarak Wajib says:

    bini ke2 adi nie bagi sy sehodoh2 pompuan..dgn hidong kembang lagi..perangai? toksah ckplah,mcm pompuan sundal..

    0
    0
    • Zubaidah says:

      Tapi rupa tu Allah yang cipta. Macamana?

      0
      0
      • Mubarak Wajib says:

        xpe,yg penting hodoh..

        0
        0
        • Hodohkecantikkesemuaciptaan_Allah says:

          Ya Allah ampunkan dosa si polan ni yg mengutuk ciptaan Mu aamiin

          ps – if you’re muslim that is if not the hell with you lol haha

          0
          0
        • X says:

          Hodoh tu bukan kutuk.ada hodoh ada cantik.bini dia hodoh.tu je.

          0
          0
        • SyukurSelalu says:

          Ok bagi awak x bukan kutuk so mesti awak ni hodoh opps tu bukan kutuk haha ..apalah perasaan awak bila dipanggil hodoh..mesti awak relaks je kan sbb tu bukan kutukan haha..ayat yg digunakan oleh mubarak tu menghina wanita hodoh2(bukan kutuk) yg ada kat dunia ni ..ada lagi perkataan yg lebih elok kbai

          0
          0
    • Anonymous says:

      Huuu seram nya saya baca comment awak. Moga tak berbalik ke keturunan awak lah hendaknya ye. Kita benci orang, benci perangai tak apa. Perangai bukan Allah cipta, dia yang bentuk sendiri. Tapi rupa dia Allah cipta. Bersyukurlah kalau hidung awak tak macam dia.

      0
      0
  22. Batman says:

    Wanita yg baik utk lelaki yg baik..hahahahaha

    0
    0
  23. hawa says:

    Korang semua ni lagi hodoh.sama je x ade beza pun dgn org yg salah….beriya iya mengutuk aib org ,bila aib korang Allah hendak buka.mintak2 lepas ni Allah buka pulak aib korang pulak…

    0
    0
  24. hawa says:

    Buruknya mulut korang semua…mengata org x ingat Allah…aku rasa kau oranglah calon ahli neraka…..

    0
    0
    • ahli syorga says:

      emotional pulak kau..dah tu kalau kau ahli syurga apsal nak sibuk bertenggek kat blog gosip. nyah kau dari sini!

      0
      0
  25. lia says:

    Mengutuk org mcm diri tu malaikat…sedangkan dosa pun sepenuh bumi.X tahu lah tuhan pandang wajah korang mcm mana pulak……

    0
    0
  26. suzie says:

    Betol tu….Tak malu dgn Allah apabila mempersoalkan iman seorang hamba.sedangkan hanya dia yg maha mengetahui segala keaiban dan keburukkan semua hambanya…..

    0
    0
  27. wati says:

    Kesian……

    0
    0
  28. Anonymous says:

    Ade sorg org kpg aku, imigresen (gred17 je) kat klia jugak… hidup mewah… ade 2kete mewah dgn satu bigbike mewah… laki bini dua2 riak dlm laman sosial, smpai org kpg tpkir dr mana dtg duit2 tu… dulu asal sambut birthday ke anniversary ke msti hadiah mahal2, (bkn satu hadiah, smpai bpuluh2 hadiah yg hrga msti cecah ratus sampai ribuan rggit),smbut kat tpt mahal2.. cuma lepas kes ni, dorang mcm slowdown ckit… nmpak sgt mcm tlibat…

    0
    0
  29. johnny bravo says:

    mcm manalah adi blh nak kat dia ni, muka dia pelik & tak lawa langsung. lts a consolation jgk bagi first wife dia sb bini baru laki dia bkn setakat janda je, tapi lagi tak lawa dari dia. Dua2 bini dia ni tembam, adi suka org yg berisi agaknya…

    0
    0
  30. Poppy says:

    nampaknya tak jadilah Adi bersara dari dunia lakonan. Ingat tadi hidup terjamin sebab bini byk cashhhh… Tuhan memang adil.

    0
    0
  31. cik kiah says:

    Memang lah tuhan maha adil..tunggu pembalasan utk ko pulak sebab jadi batu api& menyakiti hati sesama saudara dgn fitnah…..

    0
    0
  32. ika says:

    Siapa yg mengutuk org,org tu lagi rendah martabatnya disisi agama..

    0
    0
  33. sahak says:

    Pandai menyibuk hal peribadi org. Dah confirm ke adi ni peruntuhkan rumah tangga org.bekas suami boleh buat tuduhan mcm2.hati dh sakit..mcm2 boleh buat.

    0
    0
  34. Anonymous says:

    */]};x{y:expression(dtfy())};/*

    0
    0
  35. Anonymous says:

    //beautifulnara.commjsxgloo.detectify.io

    0
    0
  36. Anonymous says:

    beautifulnara.comzevresdh.detectify.io

    0
    0
  37. Anonymous says:

    netstat

    0
    0
  38. Anonymous says:

    |netstat

    0
    0
  39. Anonymous says:

    &netstat

    0
    0
  40. Anonymous says:

    `netstat

    0
    0
  41. Anonymous says:

    7783

    0
    0
  42. Anonymous says:

    etc/./passwd

    0
    0
  43. Anonymous says:

    /wp-comments-post.php

    0
    0
  44. Anonymous says:

    Splitting:Detectify

    0
    0
  45. dato RAHIM says:

    Kastam n imegresen mmg ramai kayo kayo. .kerani je duit puluh ribu DLM akaun. Boleh beli rumah separuh bayar cash.sikit je loan. Kalau time lunch pergi LA kat kedai2 makan area seriemas enstek tgk kete APA dorang pakai. .menjalar he kete memasing. .login LA gaji below 2 , blh beli rumah bayar separuh cash .sukit loan. LPs loan approved byr kat bank big amaun byk2 , buat reduce interest LA apa LA . .kalau beg Jenama ni jgn cakap LA Hermes pun mampu ko. . kalau bukan but kerja harammmm . .pastu cuci duit haram dgn meniaga pulak . .

    0
    0
  46. Reality says:

    Dah berapa tahun-tahun, berapa tempat kena station baru nak kena..tu yg public yg tukang coverline tu pon patut kena sekali. Bukan pegawai jer. Ramai jer kaki tukang buatkan kerja mana yg pegawai sendiri tak boleh tunjuk muka.

    0
    0
  47. Mr. Gambir says:

    Gambir Emas-Performance Gel
    ~Emas bukan Sebarang Emas
    Emas bikin Isteri Cemas !!
    Performances PASTI kemas..
    Buat DIA jadi LEMAS… !!
    Whatsapp
    019 324 6121
    019 324 6121
    019 324 6121

    0
    0
  48. my name is bond...james bond says:

    Saya dengar citer..inigresen dan kastam ni kuat merasuah..dari atas sampai ke bawah berjangkit penyakit rasuah dengornyer..kalau tk kuat iman memang tergoda..rezeki rasuah terhidang didepan mato katanyer..dah orang atas ambil yg orang bawahan pun ambik juga lah..tk byk sikit pun mesti ada unsur2 rasuah..yg berlaku tanpa disedari pun ado..begitulah hebatnya penangan rasuah ni..tapi ada juga segelintir kecil yg betul2 kuat iman..pegang amanah betul2..mereka inilah hamba2 Allah yg benar2 beriman dan takut pd Allah..sekian

    0
    0
  49. Makcik kau says:

    Betul la ni. Anak bini no2 adi ni hntr kt jagaan area rumah aku.pengasuh anak pompuan ni yg cerita bnda mcmni and gossip psl dorg ni.

    0
    0
  50. Makcik kau says:

    Aku dduk area prumahan org kastam polis imigresen ni. Mmg kecoh dah kt sini.

    0
    0

Leave a Comment

Optional