Written by serenity | May 21st, 2015

Sebelum ini kita telah mendapat berita bahawa isteri kedua Ashraf Muslim iaitu Wan Sakinah Ahmad Saburi telah hamil anak kedua. 
 photo 11192594_1382763682053953_989835894_n.jpg
Dalam entri blog yang sama BN telah menerima komen dari seorang menggunakan nama Dr. Hafizah bahawa Dayana juga telah mengandung dua bulan anak pertama mereka.
 photo dayanapreg.png
Kesahihan perkara ini tidak dapat dipastikan bagaimanapun Dayana ada memuat naik satu gambar memberitahu seseorang untuk bertahan dan segalanya akan baik-baik saja.

Sabar..Give me strength Ya Allah..Hold on there my dear..InsyaAllah..u’ll be fine..

A photo posted by Noor Dayana (@dayanalokman) on


Jika benar Dayana telah mengandung dua bulan seperti yang dikhabarkan maka tahniah diucapkan. Memang bertuah keluarga Ashraf Muslim dikurniakan zuriat yang ramai. Semoga segalanya berjalan lancar dan dipermudahkan sehingga tiba hari kelahiran bayi itu nanti.

Sahabat2 yang berada di Pahang…Mohle kita mandi sungai main air..sempena Pesta Air Chenor, Pahang pada 23 & 24 Mei ni…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Saturday, 16 May 2015

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

54 responses to Isteri Ashraf Muslim, Noor Dayana Lokman Sudah Hamil?

  1. Mat Sahdo says:

    Semoga Rita Rudaini contohi Dayana jd insan yg mulia….okbaiii.

    0

    0
    • Cili Merah says:

      RR tu hangjingggg. T u yg xreti2 duduk diam. Kerja korek bontot, kasi reporter2 hidu.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Padan muka Kinah….hahaha. Kaw ingat kaw sorang je ke ada rahim. Opss.

        0

        1
      • amilia says:

        Ya Allah klau betul berita ni aku rasa gembira sangat… tak tahu lah kenapa,walaupun tiada kaitan dgn dayana tp rasa mcm happy sgt.. jaga diri Dayana… ramai yg sayangkan awak.. Ya Allah Kau lindungilah kandungan wanita yg berhati mulia ini. Semoga dipermudahkan.. :`)

        0

        0
      • jonbeng says:

        Rilek lu….

        Korg ni funny la. Sumber tah dari mana-mana yg gelar diri sendiri Dr komen kat gosip column pun korg percaya ke?

        Like…. really, bro??

        Kamon..

        honestly aku sgt happy kalau apa yg dikatakan tu betul. But to trust sesuatu yg tak tau kesahihan ni boleh buat org lain stress.

        Bygkan apa yg dia rasa dan tanggung selama ni… laki kawen lain… madu dpt baby… dpt baby kedua lg… etc etc walaupun dia sabar dan tabah tp as human we know how she feels kan. Lg bertambah stress bila satu malaya ni asyik mention dah preggy belum, ada tu kat ig siap bg advise gi jumpa doktor situ sini…. what the heck people? Benda mcm ni biar jadi rahsia…. tup tup dah beranak ok kita tunpang happy but selagi dayana sendiri x cakap apa2 better keep out mouths shut boleh…

        Ok nak basuh berak. isy.

        0

        0
    • Anonymous says:

      Tahniahhhhhh….Allah pemberi segala nikmat dan rezeki. Amin.

      0

      0
    • mutiara says:

      kadang2 tuan badan nak rahsiakan dulu tapi ade je tukang canang..dah mintak izin dayana ke belom nak bagitau die pregnant dan komen kat BN tu? kecoh kadang2 org laen yg lelebih.
      aduh..tah pape kadang2..

      if betol, syukur, rezeki anak dah sampai..

      0

      0
    • sissado says:

      Sokong!!!..kalau x aman dihati,sbb tulh hidup x selalu aman..sbb hati penuh rasa sakit dan hidup pnuh dendam..

      0

      0
    • Kenapa pulak Rita yg busuk, yg rampas suami dia si Zarema tu, yg ganggu dia dgn panggilan talipon pon si Zarema, dah jadi psycho ke si Zarema ni?????? Apa dah jadi, dulu bukan main lagi terkinja2 atas pelamin dapat Aidil, skg, mcm takut sendiri. Ko nak jugak laki org, skg ko hadap lah ….. ko sendiri yg buat, ko sendir yg sentap skg.

      0

      0
  2. Kiah Kongo says:

    Akhirnya….kini pastiiiii……Alhamdullilah. Allah SWT is great.
    (Silalah like… sehingga seratus)

    0

    0
    • Anonymous says:

      yer.. Allah Maha Penyayang..

      0

      0
      • Kiah Kunte says:

        Kiah happy sangat lah utk dia. Mcm Kiah plak yg bunting. Tapi tak kisah la kan. She deserves it dan para malaikat pun akan mendoakan Kiah bila Kiah pun sama2 berdoa utk orang lain. Bukan Kiah cakap tau, tp ustaz cakap.
        Amin.

        0

        0
  3. aku says:

    alhamdulillah

    0

    0
  4. Anonymous says:

    alhamdullilah kalu ia berita yg benar.. semoga mereka berbahagia.. melalui kehidupan yg baik.. doa yg baik2 sahaja utk mereka..

    0

    0
  5. lala says:

    YES YES YES YES YES YES YES..AKHIRNYA DAYANA MENGANDUNG..INILAH MASANYA DAYANA TUNJUKKAN PADA MADU PERAMPASNYA TU YG DIA TAK MANDUL.SAKINAH KAU TAKYAH BERASA MEGAH LAGI DAH..SI BUAYA ASYRAF PUN BOLEH NGANDUNGKAN DAYANA.SAKINAH KAU CUMA NO 2..BOLEH BLAH LEPAS NI…

    0

    0
    • yana says:

      Dia dh redha dpt madu..yg awk hangin sgt dgn sakinah..knape plak….
      Dh ditakdirkan ashraf kawin dua….dayana yg dpt pahala brganda2….doakan baik2 je utk mereka sekeluarga…..

      0

      0
    • SENAH says:

      da kenape ko nie? dayana pn xckp pape ko yg lebih2. Tak abis2 kisah perampas. Dorg tu da bahagia hidup bermadu. Allah da takdirkan.

      ps: aku bukan peminat ashraf & bini-bininya.

      0

      0
  6. Dayana yang tabah says:

    terima kasih semua…

    0

    0
  7. mel comel says:

    aku bosan dgn kesah rumah tanga artis sendu nih…next please!

    0

    0
  8. sakinah says:

    Aku ingat pepek aku je yg laku..aku salah rupanya

    0

    0
    • kokpun says:

      yg kau ni dah kenapa? komen macam bosiaaaaa

      0

      0
    • dayana says:

      jeles I, kalau tak sondol pepek I abg serap sondol pepek bini no.2. tiap2 ari best dier dapat sondol 2 pepek, kiter ajer yg makan ati kat sini kalau dier tengah sondol pepek lagi satu tu……….

      0

      0
      • Anonymous says:

        blh tak jgn tulis komen yg mcm ni? Ini bkn mengaibkan diri awak sendiri sbb org tak kenal sape awak tapi ini mengaibkan orang lain, yg public kenal. Please la guna otak sikit bila nk tulis komen tu @ jangan komen langsung…itu lbh baik kut.

        0

        0
  9. jemah jemahan says:

    salam alhamdulilah jika betul kak Dayana mengandung. . tahniah kak. . saya yang tak mengenali kak dayana ni pun sungguh gembira. . apatah lagi kak Dayana sendiri. . baru semalam saya komen dgn BN ni sebab kasihan akan nasib yang menimpa kak Dayana. . Tapi hari ni dikejutkan dgn berita gembira. . syukur. .
    #ambil tisu lap air mata lagi. .

    0

    0
  10. kambing hitam says:

    Tengok Dayana punya post, ingat pulak filem Ombak Rindu, bak kata Lisa.. Redha tu ikhlas, pasrah tu menyerah ( cer baca ala2 Lisa)…

    0

    0
  11. lala says:

    Yana kau sedara sakinah eh..atau kau pun senasib dayana. Memang patut pun kau redha ikut contoh dayana.

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Diaorang yg bermadu, korang yg meroyan.
    Dayana takde pulak bising pasal madu dia. Korang je yg lebih lebih. Diam diam je kan lebih baik daripada meroyan kumpul dosa dgn mengutuk bini kedua Ashraf si Sakinah tu.
    Biarlah diaorang aman dgn rumahtangga diaorang. Siapa kita sampai nak selak kisah dalam kain diaorang?

    0

    0
    • Anonymous says:

      Perampas dah datang bekap kaum! Dayana mmg x bising sbb simpan dalam, yang menyundal x abis2, madu diaa..

      0

      0
  13. Kinah X Rela Bang says:

    pepet aku jatuh jadi barang second-hand la. :(

    0

    0
  14. Anonymous says:

    nampak sangat rita rudaini tu pompuan jahat…

    0

    0
  15. sakinah says:

    Kokpun..aku ni sakinahlah..aku cuma nak luahkan perasaan.tak boleh ke..mana pulak aku bosiaaaa.ckp tak agak2.

    0

    0
  16. LOLA says:

    sebaik la bukan bulan puasa..kalau tak, ade laa makhluk2 alam yang dapat dosa kering dok mengutuk2 sakinah..
    to dr.dayana : congrats:)

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Tahniah Dayana…Tentu ramai tak sabar nak lihat baby Dayana. Itu la hikmahnya orang yang banyak bersabar. Diharap Asraf Muslim tak cari no 3 pulak bila kedua2 isteri tengah hamil ye . No..no..no…

    0

    0
  18. WAKKK LABU says:

    Hari ni tetiba macam nampak dua perbezaan antara Dayana dan Rita Rudaini, perbezaan antara Sakinah dan Zarema Zainal kuang kuang kuang…

    0

    0
  19. hamba Allah says:

    kenapa ek org nk compare rita ngn dayana..xpaham aku..kenapa x compare perangai aidil ngn asyraf??nmpak x sape yg lagi xleh pakai..nk compare pon biar la betol sket..bias sungguh..jgn nk tgok sebelah pihak je..kalau aidil tu mcm asyraf, mesti rita tu x mcm tu..

    0

    0
  20. Bob says:

    Biar betul berita ni. Seelok2nya biarlah tunggu confirmation dari tuan punya badan sebelum letak di blog. Dulu pun ada khabar angin tentang Dayana hamil…so I hope this good news is truly good news indeed for Dayana’s sake.

    0

    0
  21. anon says:

    cili merah, mat sahdo, zack…..kau org ni buta ke ape? ni artikel psl si ashraf dgn dayana lah. Kenapa pulak terbawak2 mengutuk rita kat sini?? kamu org ni mesti suku sakat keluarga aidil n zarema kan??? Busuk hati !!!

    0

    0
  22. CubA bukak mind aket says:

    Kalau belum disahkan empunya diri boleh tak kita semua jangan sibuk? Tak payah nak tahniah bagai,buatnya berita ni karut, mesti sedih Dayana kan? Orang Malaysia mmg kaki sibuk terutama hal mengandung ke tak. Tak payah la nak obses sgt pasal dalam kain orang.
    Kalau dpt anak, ia satu rahmAt dan nikmAt tapi ia juga satu amanah. Tiada anak juga satu rahmat. Satu bentuk rahmat yg Allah taala sediakan buat yg terpilih sahaja.

    0

    0
  23. pening says:

    bende2 sensitif mcm ni elokla jgn disiarkan…kalau betul mmg alhamdulillah…klu xbetol?xkan la org komen kt blog pn sampai nk jadikan cerite…better tunggu kenyataan ashraf kt melodi ke galaksi ke..sudah2 la jd penyebar cite yg belum cnfirm BN oiii…bnde pregnant ni snsitive…ramai kt lua sane yg nak pregnant tp lom dpt rezeki…klu bnde ni x btol kesian dayana org dh tahniah awal2…jgn bodo sgt BN smpai org ngaku dr kt blog pn ko wat cite…haiiiiilaaaaa….

    0

    0
  24. Hamba Allah says:

    Alhamdulillah Dayana..Allah sentiasa berpihak kpd orang2 yang sabar kerana org2 yg sabar itu menang dan ada hikmahnya yg kita sendiri tidak ketahui..

    0

    0