Written by Bella | March 3rd, 2017

Sejak beberapa hari lepas, khabar angin mengenai seorang pelakon wanita yang sedang mesra serta bermain cinta dengan seorang artis lelaki yang sudah berkahwin dan mempunyai dua orang anak cukup hangat diperkatakan. Ramai juga yang tertanya siapakah gerangan artis yang dimaksudkan.

Menguatkan lagi dakwaan berkenaan, isteri kepada pelakon Aqasha iaitu Noor Baizura telah memuat naik beberapa foto bukti  perbualan antara suaminya dengan seorang artis wanita di akaun Instagram miliknya. Malangnya, foto-foto berkenaan sudah dipadam oleh Baizura.

Namun, selepas itu Baizura ada memuat naik sekeping foto bersama kapsyen yang cukup panjang menggambarkan situasi yang beliau sedang lalui sekarang. Ia jelas menyatakan beliau kini sedang berjuang mempertahankan rumah tangganya bersama Aqasha.

Walaubagaimanapun, hasil pemerhatian kami di Forum Cari mendapati ada ahli forum yang sempat untuk “screenshot” bukti yang dimuat naik oleh Baizura.

Baizura ada menyatakan bahawa artis wanita yang menggoda Aqasha sebenarnya sudah berkahwin dua kali (gagal dalam kedua-dua perkahwinan) dan berstatus janda yang kini berusia 40 an.

Untuk pengetahuan anda, ini bukan kali pertama artis wanita itu menghubungi Aqasha dan berbalas mesej “manja”. Sudah beberapa kali juga Baizura menegur artis berkenaan tetapi perkara ini masih lagi berlanjutan,

Hmmph, agak berat juga kes ini. Siapa agaknya artis wanita yang dimaksudkan oleh isteri Aqasha? Apa-apa pun, kami tetap berharap isu ini boleh diselesaikan,  hargailah isteri dan anak-anak anda Aqasha. Kepada artis wanita berkenaan, adalah lebih baik untuk anda tidak lagi mengganggu rumah tangga orang lain dan menimbulkan sebarang salah faham.

Sumber Berita : FORUM CARI

180 responses to Isteri Aqasha Mengamuk Suami Digoda Artis Wanita Popular Berstatus Janda

  1. sje komen says:

    ish ish ish

    3

    2
    • #TeamBaizura says:

      Rita royani diam je. Malu nak ngaku diri tu homewrecker jugak ke?
      Sebelum ni bukan main kutuk orang lain
      Sekarang diri sendiri pun sama je

      89

      0
      • Anonymous says:

        IG Rita Rudaini dicemari …..rupa2nya…mak janda ni. Jijik!!!

        #homewrecker #sayfu2homewreckers

        19

        0
        • Anonymous says:

          kan..org dok pakat2 hastag #homewrecker dalam IG dia: @ritrud727

          10

          1
        • amoi says:

          si RR mmg dah cuak laaaa…dah kantoi wei…gmbr DP kat IG dpt detact…haahaa..dulu kemain meroyan bagai..skrg ni x pasal duk kaco umah tangga org plak…hisk..propa kuat RR ni..

          14

          1
        • Expose That Bitch! says:

          Konon pejuang ibu tunggal lah…padahal bitch juga. Karma lah, dok kutuk bekas laki. Last2 ko ditelanjangkn okeh bini org tu. Podaaah!

          39

          0
        • Anonymous says:

          tepek sini bukti..the real one yg tu rita rudaini. setakat google sekrang semua benda org nak viral..dan bukan 100% betul.

          10

          8
        • cuba pikir. says:

          tkkn lah nk promote drama…suruh bini buat kontrobersi. x logik…terdesak sgt ke? ni mesti rita buat hal kt lokasi. kalu x mcm mana bini sampai boleh heret isu ni ke dlm insta dia? remy ishak pun dah perli si aqasya ni sebab ada kekasih gelap. akhirnya..kantoi.

          21

          0
        • Anonymous says:

          dalam website cariforum ada..berjela-jela kisah ritaik ni. dah lama la. cuma org x buka isu ni. si bini aqasha dah x tahan tu. kabarnya rita dah serang si adik baizura. korang bacalah, semua screenshot ada bukti.

          13

          0
        • R i t a says:

          yay, aku nak dapat spender baru….

          13

          0
        • Anonymous says:

          ss pun nak tutup2 dh apehal..kalau betul dia..tak yah la kaburkan. simple!

          0

          0
      • Mat Sahdo says:

        kan aku dah cakap rita rudataik ni mmg layak dihantar ke pusat rawatan tampoi. patutlah ex laki dan mak mertua anti ko. heheheh..jawablah.

        19

        1
      • Kiah says:

        @ritrud727 please hormat kat wife dan keluarga mereka..u sudah menghadapi ketika dulu dan u pernah merasa apa yang wife aqasha..bimbing lah anak2 u menjadi anak yang soleh.. jangan hampa kn anak2 u dengan kelakuan u mcm ne… if anak2 u tahu u buat mcm ani…. mereka sedih.. begitu jugak anak2 aqasha.. please move on with ur new life.. jaga lah maruah!!.. jaga bahasa.. ini dugaan Allah buat u.. assalamualaikum..

        19

        0
      • Anonymous says:

        korang tau takkk ??? ni nak promote drama je…. aq kerja situ taula…

        0

        3
    • eeeee says:

      that’s why dulu bini aaron aziz pon tak bagi laki die berlakon ngan rita rutahik ni.. menggedik, lentok, manje2 bagai. menyampah hokeh..!!

      23

      0
    • Anonymous says:

      Pandai cakap orang lain homewrecker, sekali diri sendiri gatal dengan laki orang jugak.

      5

      3
    • ada ku kesah, bitch! says:

      x terkejut pun..tu gaduh dlm swimming pool dgn lisdawati dulu.

      11

      0
    • minah jambu say no to DRUG says:

      betol ke rita rdaini yg buat ni semua ? dlm malaysia ni artis janda hanye rita sorang ke ? rita sorang ke yg kawin sampai dua laki cerai ? bini aqasha jangan tuduh2 sembarangan ok ! nasehat kan laki kau si aqasha tu jangan nak mengatal ngan pompan lain tk kira anak dara atau janda ok ! yg penting aqasha n bukan rita yg nak kena di nasehat kan PAHAM !! aqasha yg perlu di ingatkn jaga anak bini jangan mengatal ok !!! kenape nak salahkn pompoan yg janda aje ???? kenape tak salahkn laki yg mengatal ??????????? tanye aqasha bukan rita !!! rita u sabar aje ok Allah akan lindungi orang yg benar…lov u ritaaaaa….

      14

      20
      • Anonymous says:

        kau kalau x tahu cerita x payah la komen. rita miang sama..tapi gambar IG tu dah dia padam….ada dlm cariforum. dua2 layak kena sular…

        4

        4
      • Anonymous says:

        habis kalau laki org gatal…ko pun perlu gatal sama la minah?

        9

        0
        • minah jambu say no to DRUG says:

          ofcos ! sape suroh laki orang tu nak mengatal ??? minah jambu memang pantang kalau laki orang nak mengatal ngan minah jambu ! minah jambu layan dia habis habisan kt phone pastu bila dia dh betol2 suka ngan minah jambu dia kol kt hp tak tau jangan angkat hahahahaha nak mengatal sangat kan hahahaha !!!!! eh helo minah jambu tak fancy ngan orang punye laki la tolong sikit eh….banyak lagi jantan2 yg hensem2 buat ape nak ngan laki orang !! tapi kalau terkena ngan laki orang ape nak buat dh jodoh tak gitu ??

          6

          5
      • jenab says:

        eceh sekarang la baru keluar ayat diam xbererti salah bla3..bukan memang patern dia xreti diam ke? lg la dihina mcm ni.. kalau biasa2 memang xdiam.. laju je dia respone.. ni mesti salah ni.. n dlm ig baizura pn org dok hentam rita..sikit pn dia xde cakap “bukan rita”….sooooooo?

        3

        0
      • Anonymous says:

        Betul2

        0

        0
  2. makrip says:

    ritrude la yuolsss

    3

    3
    • ANTI RITA RUDATAIKKKKK says:

      LEGASI HANEZ SURAYA KEMBALI MENYINAR…KAHAHA

      13

      0
      • Sporean Gurl says:

        ingatkan mula2 nk promote drama. tapi setelah baca forum “mforum dot cari dot my”…..byk bukti2 yg rita yg menggatal dulu kaedahnya. kesian…akhirnya kantoi si pejuang hak wanita. homewrecker juga lah ko. sesuai la berkawan sama izreen azminda tu. kan izreen ckp…dia laki org x kisah. rupanya mcm merestui hubungan member baik ni rita rudajamban.. full of shit!

        13

        0
      • Anonymous says:

        tahu pulak si ritaik rudaini tu senyap. x berani nk jawab kan. satu dah malaya tahu…

        3

        0
    • Anonymous says:

      memang mak janda terkantoi…..isu lebih dasyat dri loffatah ni.
      hingga rakan2 artis pun sound rita.

      8

      0
  3. hakak cun says:

    klu tepuk sebelah tgn xkan berbunyi.. laki ko pun kne tegur jgk.. sama2 miang lh tuu

    84

    0
    • #wanitagojes says:

      jantan mana x tergoda godaan wanita wei tp tulahhh pompuan tu gatai bijik sgt lama x dpt kot..opss

      9

      6
    • anonymous says:

      I AGREED TU HAKAK…….DAH TAU LAKI ORANG YANG MELAYAN JANDA TU BUAT APA?

      KENA BELASAH LAKI SENDIRI DULU………..SBB SAMA2 MIANG….LAIN LA KALAU SI POMPUAN MESSAGE LAKI SENDIRI TAPI TAK MEMBALAS…..NI DAH BALAS MEMBALAS…..NAK KECAM YANG POMPUAN JE??????

      39

      0
  4. Loveyoumrarrogant says:

    Rita rudani sila meninggal. Dlu laki dia kena kebas dgn zarima meroyan sampai seantero dunia pon tau. Bukan main jht lg mulut memaki zarima dan burukkan aidil. Ni dok menggedik msg busuk gitu dengan aqasha pulak. Ko buta ke x nampak aqasha tu dah ada wife? Dah tau sakit laki kena kebas skrg ko pulak nak kebas laki org tu napa?? Janda x sedar diri dah tua ek ko ni. Ptt dah umur 40an dah sedar diri x buat perkara x elok. Stress aku psl benda ni sbb aku peminat aqasha dr dlu lg ok! Dan aku suka tgk dia dgn baizura. Skrg ni tiba2 plak timbul rumour psl ni dan tau orgnya ko pulak..Haruslah aku rasa nak maki ko berbakul! Rita RUDEdani sila insaf!

    40

    6
    • orgtua says:

      Rasanya mmg dah hancur pun marriage Rita sblm Zarima masuk dlm hidup Aidil.

      18

      2
      • Anonymous says:

        rita mmg…berapa kali cerai weyyyy. paham2 je lah perangai. alim taik kucing…
        so? sape dia x gadoh dlm msia ni?

        3

        0
    • Anonymous says:

      Mcm confirm je kau ni si RIta punya kerja. Sesuka hati suruh orang meninggal.

      14

      1
      • Anti RR Janda Birah!! says:

        Eh hello!! Bukti screenshot janda miang mintak anak kacuk Jepun + Siam kat laki orang dah bertebaran sana sini.. Tak payah nak indenial sangat la!

        10

        2
        • Anonymous says:

          Kau ada bukti RR ke…ckp ikut sedap molot..

          11

          4
        • Anti RR Janda Birah!! says:

          Bongok! Google la sendiri.. Sekarang ni zaman Internet, maklumat kat hujung jari je..

          3

          1
        • Anonymous says:

          Dasar kepo taraf antarabangsalah kau…entah betul entah tidak berita tu..

          4

          4
        • Anonymous says:

          Kalau bertebaran sangat pun, ko tu maksum ke nak doa orang meninggal? Bahasa ko pun dah menunjukkan ko se-level dengan homewrecker yang takde otak kacau rumah tangga orang. Kalau tak suka pun, doakan je ko tak jadik homewrecker macam si Rita ke, si Zarima ke, si Hanez ke. Rita dulu kutuk homewrecker macam kau jugak.

          11

          0
        • Anonymous says:

          pergi baca website cariforum..ada jawapan. ni bukan drama. ni kes kantoi la bangang.

          2

          4
      • Loveyoumrarrogant says:

        Ritrud fan detected! Ko dok dlm gua ek?

        5

        4
  5. Fidot says:

    Nak salahkan 100% kt pempuan tu pun payah jgk sbb tgk msg tu mcm dpt layanan mesra dari suami. Semoga suami2 kita dijauhkan dari betina2 perampas. Amin…

    42

    0
  6. kekwa says:

    Jgn kita membangun kebahagiaan ats airmata org lain..biar org buat kita jgn kita buat kat org…rs bersalah tu sampai bila2 kita tanggung..lainlh klo laki org tu btl2 status duda brlh masuk line…hurmmmm..kawal2 lh diri bw2 diri dktkan pada pencipta..

    18

    0
  7. Anonymous says:

    Rita ke??? dia mana ada anak perempuan????

    4

    3
  8. Hang 2x5 says:

    Yelah mmg lah bertepuk sebelah tangan x kan berbunyi. Tapi aku x sangka pulak yg berbalas tepuk amai2 dengan Aqasha ni RITA RUDAINI yg lantang kutuk si zarema, jue aziz.. Semuanya di kutuk kata rampas si aidil ni haa. Si Hanez suraya & Nora Danish pon dia kutuk jugak padahal x babitkan die pon kes hanez & nora tu.. Sesape jer yg bergelar perampas habis die sibuk masuk campur.. Sekarang ni ape?? Ko buat benda sama jugak Rita? So ko pon 2×5 la. Cisssss Sgt!!!

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Cari pasal la Aqasha ni klu btol dgn Rita.. to Rita ko nk jd sendu senduk mcm Hanez ke smpai berlori2 org maki.. silap2 kafe kueh ko pun melinkup.. klu btol la Rita kn.. Aqasha dia nk rase Naik trun mahkamah byr nafkah itu Rita tuntut ini Rita tuntut msa cerai nnti.. nak rase mcm bkas Rita Naik trun mahkamah..

    7

    1
  10. kak pah says:

    Janda2 ni tk kira yg pakai tudung ke tk pakai tudung ke..tetap sama perangai buruknye..mungkin tk semua tapi kebanyakkan nye mcm tu lah..janda bermasalah sebab kawencerai dah 3 kali..dan juga gatai merenyam nk berlaki sampai sanggup ambik laki kawan sendiri..huh inilah yg terjadi dlm famili aku..dah la kawen dgn laki kawan dia..dia plk over post kt fesbuk gmbr2 konon dia sorang la bini org tu…sorry aku terlepas geram kt sini…fuh release tension jap..

    6

    6
    • ikan says:

      takde kaitan dengan tudung. tudung tu wajib pakai. wajib. macam wajib pakai baju. perompak n pembunuh pun pakai baju g merompak. tapi tetap jahat. seriyes aku x paham tiapkali mesti ade yang kaitkan dengan pakai tudung tak pakai tudung. mende takde kaitan.

      25

      0
  11. Anonymous says:

    Rita Rudaini…KANTOI.

    11

    1
  12. Kak tom says:

    Bagi je kawen dgn jantan tu.. biar dia rasa nti.. dah dpt bru tau perangai sbenar artis ppuan tu.. xyah nk pening2

    3

    1
  13. Fidot says:

    Tapi kan korg, rita tu dua kali ke kawen cerai? bukan dia kawen sekali je???

    0

    6
  14. Apa aku cakap ni says:

    Sedihnya. Tak sangka rita. First ingatkan fitnah. Tapi semua duk komen pasal rita kat ig baizura ni tapi baizura tak menafikan itu rita infact dia siap cakp nak hentam xpe asal jgn libat anak2. So mmg betul la itu rita. Tapi intention rita mesej macam tu kat aqasha tak tau la hanya rita je tau. Itulah gunanya pandai bawa diri kalau dah tau org tu beristeri jauhkan walaupun kawan sebb laki mcm dia ni gatal nampak sgt. Baizura ckp laki dia dah ok dah kena brainwash tp rita ni yg still push the button. Biar betul rita ni gila sgt dgn aqasha tu. Baizura ni pun satu siap back up aqasha. Salahkan rita je jgn salahkan laki dia. Dia kata x nak aibkan suami dia tapi looks like aib dh terselak. Laki tu pun satu kalo rita goda iman tu kena kuat kalo ingat diri tu dh jadi laki org. Tp iman tak kuat macam tu la. Dasar laki murahan. Rita pun x menafikan juga. Agaknya betul la tu

    0

    0
  15. Aku pon org utara says:

    Patutla member kamceng aka izreen azminda ckp x kisah klau dpt jodoh ngan somi org..rhupernya member baik pun sama nk caras somi org..elok la hampa 2 org..sama getik nk blaki..

    15

    0
  16. Anonymous says:

    ALAHAI wa mmg panas u olz kalo dgr gosip2 rampas laki org!rampas bini org! C rudaini ke?rita hang mai dgr sini wa nk bisik sama lu,lu msg manja2 sma LAKI C BAIZURA tu wei,ANAK DORANG DUA/2 wei janda wei! Kang ko ingt bhgia bla ko dpt c aqasha tu? Edok ape kalo aqasha tu hensem,ne mcm pekeja counter kfC jew pun..alahaii ko ne mmg nk kena kecam smpai hangus ne wei janda! Utk AQASHA, astaganegara oi ko laki org pun,bapak bdk 2 org cmpur bini 3.. Ko byk mau tanggung wei,sndri pikir pnya lawak punya cantekk bini ko tu dr c janda RITA tu ko nk?panas aku geng huhuhu wahai baizura..ko redha je,laki ko pn sama..pkir yg bek2 k? Orait?hve nice day!

    2

    1
  17. Anonymous says:

    yang cakap kami ni aku kenai 2 org je artis…rita ngan izreen . uzren pernah la ari tu cakap dia tak kesah bermadu. tp tak tau la kalu dia dah 40 an…

    9

    1
  18. Miloaistabur says:

    Betoi ka rita perangai macam ni? Macam desperate sangat nampak tu..malu baca conversation diaorang tu..”bagi kat kami mcm ni boleh?” uish uish uish bagi apa rita? Cakap macam tu kalau dah sah suami tak pa..huhu malu mana malu? Ak yang baca ni pun maluu

    19

    0
    • Fid says:

      Betul2, sian msti hancur isteri baca msg mcm tu. Ko dh kawen msti la tau if bagi tu meaning suami isteri dh bersama. Malunya baca ayat mcm tu. Jaga maruah oi!

      7

      0
  19. nora says:

    Sebelum ni bukan main ko kutuk nora danish…

    5

    2
  20. sentap says:

    jantan x layan x jd…dua2 miang

    13

    1
  21. antilelakigatal says:

    kebanyakan lelaki memang sama je baik yang alim or sosial ke (berlakon je lebih kalau alim tu)..isteri baik macam mana pun memang tak kan korang nak hargai..nak juga cari luar yang lawa..yang kat rumah korang tak reti bagi duit ke nak repair diri..pergi spa, shopping beli makeup pakaian lawa..pergi wellness ke..gym ke..isteri banyak berkorban tp suami macam lahanat..menggatal..

    2

    0
  22. Anonymous says:

    Bodoh punya betina perosak bngsa dn negara kang ank2 ko kalo da beso ikut tapak kaki ko! Bangang bikin panas! RR pls out!

    7

    0
  23. Anonymous says:

    Ko gila rita nak layan jantan sendu mcm aqasha….apa barang…rita high class aqasha low class…mesti ada org menyamar jadi rita…nak menyamar pun cari la jantan elok sikit woiiii

    1

    9
    • fuhomewrecker says:

      high class jadah nye duk maki hamun ex laki bertaun duk panjat mahkamah sebar air rmhtgga..high class?.?.puihhhhhhhh
      sama jah low class dedua

      0

      0
  24. Anonymous says:

    Rita… awat lagu nie.. buat ape kacau laki org… cari je yg bujang… lagi senang..

    9

    0
  25. momo says:

    aku follow IG Rita…yg few weeks ago kot, kerap dia up gambar & video uqasha..mcm adore gila ngan uqasha nyanyi sedap la ape la…aku tgk pun rasa x patut..laki org ko xyah nak admire sgt la…..tup2 naik citer ni..haha…

    9

    1
  26. Anonymous says:

    Ko gila rita nak layan jantan sendu mcm aqasha….apa barang…rita high class aqasha low class…mesti ada org menyamar jadi rita…nak menyamar pun cari la jantan elok sikit woiiii…tak da otak ke!!

    1

    11
  27. Anonymous says:

    to baizura….u married the guy….u urself should know the kind of person he is.
    kalau dia jenis tak melayan then u have nothing to worry about. kalau dia jenis melayan then its ur husband that u should confront. what do u get by spreading this in social media? is it really that woman or someone else using her photo and pretending to be her? when u display ur own problems is actually showing ur own weakness. people will not help thinking …dia ni tak pandai layan suami ke? u have a hot looking husband who is a great actor…therefore there is bound to be women fans….not blaming the janda at all if she does like him….so take a good look at urself….change if need be….the answer actually lies in urself..the wife.

    4

    1
  28. aku says:

    rita ke izreen nie?? dua2 klu bcakap pakai kami-kami… rita mcm mustahil jeq. klu izreen mcm ye, sbb pnh kate xkisah klu jodoh ngn somi org…

    1

    5
  29. Pe daa says:

    Rita jnda dua kli ke?sdap2 mnuduh org ni.bini dia bg hint..korang lak lg terer.jgn main2 u all..mnuduh bsar dan berat dosa dr mmbunuh.sorang ckp rita,suma yg kne ccuk lmbu mngikut mcm xde akal.korang lak lg mroyan dr bni aqasha.

    1

    10
  30. adelia says:

    rita mmg janda 2 kali, izreen sy tak tau. ingat sekali jer.
    tp apa pun tatau la sapa yg gatal. mgkin bukn dua org ni..Wallahualam.
    yg maki hamun ni dapat apa…udah2 la…

    8

    1
  31. Anonymous says:

    umur rita tu dh bape??y ni kate 40-an…klu bkn rita camne??haa abis ala korg…bersepah je artis wanita malaysia y janda..cume kt je xtau..y kt tau rita ni je..

    5

    1
  32. elle says:

    Bagus wife uqasha ni, if ko gi kat RR (if btullah ni) n tinggalkan wife yg pertahankan marriage ni, mmg ko bodo lah weh, satu msia tau RR tu cmne weh, aku paling suke pompuan yg berani mcm wife die ni & die tau bile sepatutnye die patut stop n lepaskan relationship pelan2, xdelaa bodo manjang laki da wat cmtu pon ko still diamkan je sbb xnk menjanda nye pasal. at least biar laki ko tau takde die pon ko leh survive. good baizura i sokong you!

    27

    1
    • annabelaa says:

      Betul. Kalau aku, mungkin dah mengamuk sakan dekat laki aku sebab kantoi menggatal dengan perempuan lain. Tapi wife Aqasha cuba mempertahankan rumah tangga diorg. Dia pertahankan konsep “complete family”. Semoga yang baik-baik sahaja diorang tak kisahlah siapa tukang pelakunya. Buat wanita bujang, sila elakkan menggatal dengan laki orang. Hidup ni macam roda. Peace

      12

      0
      • Anonymous says:

        mano ko tau dia xngamok? up kat ig tu kira sikit..kat rumah konpem kuali terbang

        5

        0
        • annabella says:

          Babe, aku tak cakap dia tak mengamuk. Hati mana yang tak sakit bila tahu kena sampai macam ni. My point is, aku puji pendekatan dia untuk mempertahankan keluarga dia. Kalau perempuan dah kena benda mcm ni, hati dah tawar kot tapi wife Aqasha sangat berpegang teguh konsep “complete family”. Artis lain, kalau bergaduh dgn husband/ex and obviously laki tu yang salah habis dicanang salah laki dia satu Malaysia.

          3

          1
  33. ohyeah.. says:

    kalau jadi kt aku org pertama yg aku soal siasat mestilah husband aku. tujuh hari tujuh mlm belum tentu habih.

    zaman skg ni cepat sgt nk share cerita2 peribadi dengan org luar. kalau tuduhan didapati tidak benar, laki ko gak yg malu. walaupun ko ckp ko tk nk memburukkan laki sendiri.

    15

    0
    • Nat says:

      Dia dah siasat. Benda ni dah lama. Both of them ngaku – Rita siap pi jumpa minta izin nak nikah dengan Aqasha. Pi la skodeng ig Rita. Siap panggil Aqasha B* tak tau la kalai dia pi delete semua.

      3

      1
  34. Spender Rita Bertaikk says:

    Instagram.. Rita di maki hamun :)

    4

    0
  35. kk says:

    serius weh RR ke? sbb caption ig die skrg ni len mcm sket, cthnye mcm if u’re unhappy, dont cheat, just leave.. amboii kemain. btw, si tiz n remy dlu break pon sbb si aqasha ni kan, tiz kantoi dgn aqasha mase diorg shooting kat sabah dlu tu.. huhu…

    11

    0
    • Aku Kaya says:

      Ouhh patut laaarr si remy dok peghli2 si aqasha.
      Rupanya ada sejarah silam.
      Eloklah sijantan merenyam di satukan gn mak jan bighah.

      1

      0
  36. Anonymous says:

    aler kongsi je ler,dapat madu,boleh sama sama gi shoping,sama sama tengokkan anak,sama sama berkasih sayang ngan suami.Aku ahli pas siap tambah lagi tiga bini,tak bising pun.

    1

    12
  37. Anonymous says:

    Qasha pn bangang.. laki bangang..rs nk sepak je kepala BAPAK YG MIANG.. QASHAA… BACA LA WOIII….KO AD ANAK BINI…YG HARAM KO PERGI CARI…BANGANG!!!

    17

    0
  38. Anonymous says:

    Amboi kauuuu rita rudaitaikkkk.. dulu masa kau cerai.. kemain kau macam perempuan teraniaya di bawah lindungan kaabah..
    sekarang kau pulak nak runtuhkan rumah tangga orang… tak ada jantan lain dah keeeeee….

    8

    0
  39. Cikebumm says:

    Amboi kauuuu rita rudaitaikkkk.. dulu masa kau cerai.. kemain kau macam perempuan teraniaya di bawah lindungan kaabah..
    sekarang kau pulak nak runtuhkan rumah tangga orang… tak ada jantan lain dah keeeeee….

    2

    1
  40. Wawa says:

    Btul ke Rita Rudaini??tkkn la dia nk wat mcm tu..Harap2 bkn rita la puncanya..

    6

    0
  41. hiks says:

    ni semua propaganda nak melakukan drama akan datang, rita n aqasha at tv3.

    3

    1
    • Anonymous says:

      la…cinta lokasi la ni..resepi lofattah jgk ke….

      5

      0
    • Anonymous says:

      kalau nk promote drama mmg ko bodoh la…kau aibkan nama bini ko dan famili ko. ni mesti kes terpecah lobang..pastu konon…nk prmote drama. laki org kot..

      5

      0
    • susher says:

      aku pun rasa camtu, sekarang ni produksi wat cara baru nk up kan drama diorg, korg jgn terpedaya…

      6

      0
  42. Wokyoh says:

    Berebut pelir

    6

    1
  43. Anonymous says:

    drama rita n aqasha nak keluar.. “misi laksa & laksam”.. mulalah kontroversi..

    5

    1
  44. M says:

    Why ritaaa? Saya suka rita. Suka aqasha. Follow dua2 kat IG and both tgh shooting sama2 dalam cerita baru kan? Maybe betul kot Rita sebab ada org dah hint org tu Rita dalam post yang di delete tu. Bongok la rita ni kalau dia buat benda ni. Iskk

    5

    0
  45. Pok Hang says:

    Jantan betina sama gatai. Tapi percayalah kalau kawen still takkan bahagia sebab depa bukan nak membina masjid sangat pon

    2

    0
  46. Anonymous says:

    X malu punya janda…kekasih gelap rupanya laki org

    3

    0
  47. aku says:

    aku nak komen 1 ja…dah wifenya kantoikan suami, wife jugak dah jumap si janda tu, y la nak berdolak dalih lagi?? alang2 dah public, sound direct la ..headline “RITA STOP KKACAU LAKI I” ha! kan senang. tak la netizen tuduh org tu org ni….kemon, its ur husb k. u yg pilih nak public..ne brave. ni pesanan penaja katwife2 yg bakal kena caras ka. next time husb u olls kantoi & PROVEN, kasi sound CLEARLY. jgn kasi org pusing maa…..

    15

    -1
  48. Suasuwei says:

    Fight fight fight…. Kau jadikan marriage sebagai gelanggang bertinju ke apa? Kalau mindset gitu. Pasti ada kalah ada menang. Kalau kau jadikan marriage as tool to get closer to god…kau lagi bertakwa. Btw banyak kau punya fight menunjukkkan aqasha ni dah banyak kali buat perangai. Just leave him la… Buang masa laki begini bagi je ke pompuan yg hadap tu. Sikit2 betina jugak salah. Jantan miang sentiasa terlepas.

    25

    1
    • Sambal belacan says:

      Aqasha dulu penah ada kes dgn tiz zaqyah ,tu psl tiz zaqyah n remy putus dulu tu. So no wonder la kan..

      0

      0
  49. Anonymous says:

    Tak kisah la RR ke tak. Yang aku stress bila komen typo – Uqasha instead of Aqasha. Adoii..

    9

    0
  50. Anonymous says:

    lepas ni kawen, pakai tudung , post gambar bahagia dgn tag ‘alhamdulillah, syukur’. org lupa. the end.

    7

    0
  51. Netizen Terpelajar says:

    Baizura my dear, I’m surprised you took this long to fight and not ditch him when he had an affair with actress bujang yang sorang lagi tu (the one with tahi lalat di bibir). Cukup2 lah berjuang you should have left his sorry ass long time ago. Masa nak kahwin dulu pun you dah tahu perangai dia macam ni kan? Hang in there babe. You deserve so much better.

    23

    0
  52. Anonymous says:

    Lama lama keluaq juga kan rahsia karat Rita. Org dlm industri dah lama tahu. Sebenarnya ramai yg dah perangai dia ni…tau tapi acah-acah baguih suci .. sat lagi terburai laaa..semua pecah.

    3

    2
  53. ain suzana says:

    sapo tahik mlalat d bibir tu…

    4

    0
  54. adelia says:

    Anonymous says:

    March 3, 2017 at 3:10 pm

    Tak kisah la RR ke tak. Yang aku stress bila komen typo – Uqasha instead of Aqasha. Adoii..

    hahahahah…aku pun pening baca….

    4

    0
  55. Anonymous says:

    dah lama la org tahu kisah rita ni.
    berapa byk anak2 ikan dia ni….

    3

    0
  56. adu du says:

    Jgn nak nafi tu rita.
    1. even gambar dp tu dipadam..tp masih nampak warna biru kt situ (check ig rr..gambar dp anak dia pegang something)
    2. emelda pun dah sound rita. so?
    3. tgk la ig rita duk adore sgt kat aqasha time aqasha nyanyi sambil pegang gitar
    4. janda 2x..anak 2..40s..bahasakan ‘kami’..(rr pernah bkahwin dgn pembaca berita sblm kahwin dgn pemain bola)
    5. ura2 bhembusan: start kenal kt Tambun

    6

    4
  57. Anonymous says:

    aqasha ni pn mmg jns gatal…alahaiii..aku nk nasihatkan wife qasha,klu dh tau perangai laki hang mmg gatal x blh di rawat awat hang dok sibuk fight lg…tinggalkan je laa laki camtu…ni bkn fisrt time pn qasha buat perangai sblm ni pn penah kann cb x kecoh kat public je…xpyh laa nk tkut sgt tittle janda tu..drpd u makan hati baik blah je…hdp dgn anak2..

    5

    0
  58. Anonymous says:

    mampus rita..kena maki sama si netizen. kenapa diam? takut ke????

    3

    0
  59. Rahsia says:

    Relax korg.. yg gatai merela is aqasha.. fakta bkn auta.. dlu dgn sari pun dia menggatal.. aler mcm sembang biasa ja tgk screenshot tu pun.. infact pernah jumpa aqasha mmg gatai xtipu lsg pls! Xpasal semua mak janda kena kesian.. nasib sari dah kawen huhu

    1

    3
    • kak ta says:

      sebab kau pun perangai memuki gak kan…mcm tu gak kan perangai ko?

      0

      2
    • suzie says:

      Ni org yg berpengalaman cakap..antara gatai anak dara dgn janda..janda lagi terserlah dia punya gatai merenyam..sbb dia prnh dapat..bila dh kemaruk sgt hilang malu sanggup mengorat laki orang pun dia tk kisah..euww

      1

      1
  60. dora says:

    agagaga… RR da kantoi senyap plak, cube klu kena kat batang hidung die mau seantero msia dah bace ape yg die makin hamun kat IG. oii aqasha, ko brani ke nak masuk dlm mulut buaya, kang ade yg kurangnye mau satu msia tau kekurangan ko kang. dgn RR ni baik ler ko pk 14ribu kali aqasha oii.. RR ni sejak jd duta produk pembesar tuututt tu kemain lg hormon gediks hang na. mane propa hang kate nak jd contoh ibu tunggal laa ape laa.. hang dgn bff hang si izreen tu pon sma laa 2×5 gediks manjang.

    1

    2
  61. Lisda says:

    mana rita…takut le tu…hahahahaaaa…..terkantoi.

    2

    0
  62. Anonymous says:

    #homewrecker…..

    1

    0
  63. Mak Becok says:

    artis janda miang; suami pun miang! Yg. jantan miang tu – hang tak ingatkah kasih sayang isteri & anak2 hang yg. masih kecil! Hang mampukah tanggung 2 bini mengikut Islam – kalau setakat nak beromen mcm. si miang; jahanam betul lu!

    1

    0
  64. Mak Becok says:

    Betulakah janda miang tu RR? Haritu kata dah cekup bujang muda; apajadi pula?! BOIKOT artis janda miang tergedik ni!

    2

    1
  65. ikan says:

    femes ko chicsinred. hahahaha

    1

    0
  66. Anonymous says:

    Jom mak becok,aku sokong mak becok kali ne ayo kita BOIKOT JANDA jANDA PEROSAK RUMAHTANGGA NE! Bwa drg suma masuk jamban cuci taik! Lebi suci dr rampas kebhgiaan org! Laki tu pun bwa dlm jamban kutip taik! 2×5 miang!

    1

    1
  67. vroom says:

    sian rita.. asyik2 org je rampas dia punya laki.. dlu lisda rampas fauzi dr dia.. pastu zarema lak rampas.. lani biaq dia lak rampas…

    2

    0
  68. pro aidil says:

    Tk nak ngaku pulak dia…alah kalau dulu kau boleh bohong sana sini kata bekas suami ko x nk bayor nafkah la..itulah inilah..tak mustahil ko menipu lagi. cakap ajer terus terang ko perangai terok semua org ko gaduh. padan muka ko..dok ajer rmh jadi maid..dah 40an pon ko ritaikkkkk.

    0

    4
  69. Anonymous says:

    Geli la dah perangai dedua macam @#$%^*() tapi still nak cakap MashaAllah, InsyaAllah semua.

    0

    0
  70. Anonymous says:

    Kakak baizura..i know its hard…tp.i know u r a strong woman…please miskin kan akashah dgn tuntutan2 harta segala bagai…biar that #homewreckerbitch n #suamigatalmiangnakmampos mereput

    0

    1
  71. Awek Borneo says:

    Saya ingat rita rudaini kapel dengan donna… kalaulah benar rita rudaini sedang dalam ingin bercinta dengan aqasha, saya dengan ini tidak lagi minat dia. Ayu tapi bakal homewrecker… Dear God, bless upon the victims, may all their problems be solved. Amen.

    1

    0
  72. Anonymous says:

    Bukan rita dengan pengacara donna muslim tu ke?

    0

    0
    • Mora says:

      Donna dah lama blah dr hidup rita yg bongkak ego acah2 suci.. xde si donna hadap pempuan tue cam tu… mulut ya ampunn… tetiba now diam..

      1

      0
  73. Nat says:

    Hampa pi la duduk kat Rumah Kueh tu – Ritaik dengan Aqashababi memadu asmara – Elok la bela biawak hidup. Jalan jalan pun naik kereta Rita. Tak malu jantan tak dak teloq perempuan gatal bijik.

    0

    0
  74. Sepaun says:

    Kalau betul rita rudaini, apa ka beliau lupa beliau kena cerai kerana apa?!?!? Apa ka dia sanggup/tergamak tgk isteri org lain terkena mcm yg dia kena dulu.. Apa ka dia sampai hati tgk anak2 org lain terpaksa lalui benda yg sama mcm anak2 dia..
    #sekadarbertanya

    1

    0
  75. Mak tie says:

    Bersabar jer dengan dugaan

    0

    0
  76. Anonymous says:

    Sabar pun ada limitnya kak oi..nanti sabar punya sabar jdi gila pulak,hah sapa nk jwp?buang jew laki tu..hdup tenang dgn anak2 awk,n then tgklah kalo lelaki tu bhgia ke tido ngan ppuan perampas tu.. Sy da byk nampak kes mcm ne,yg rugi si lelaki..rosak abehh hdup dia lepas tglkn bini dmi janda.. Banganglah laki mcm gini sumpah btl2 bangang lah!

    1

    0
  77. dsfdgrnt43mwt, says:

    Same je 3 orang – the wife, the husband & RR.

    Come on lahh, dah adults semua responsible la skit. i understood the wife agaknye dah sampai boiling point, tapi cukup2 la malaysian ye bwk masalah rumahtangga kt media sosial. Cari le cara baik utk selesai kan masalah y’ll. sindir sane sini kt media sosial xselesai masalah pun ler. Discuss heart to heart with ur husband, what he actually did etc, etc. Make a point nak settle masalah. Ini menambah masalah je advertise kat sosial media. Org keep on buat speculation .. nti u sendiri jgk stress.

    I fight, fight, fight! :P

    2

    0
  78. lalalaland says:

    Kenapa baizura takot nak marah kat aqasha? Kenapa nak marah kat rita sorg jer? Eh hello kalau somi ko yg ko anggap suci tu tak melayan, boleh la ko meroyan bagai. Ni kes minta simpati kat netizen lah ni. Aku rasa aqasha pun dh fed up ngan baizura ni.so dia kalah2 buat la strategic mcm ni. Hey baizura ko tau tak, cara ko ni mcm nak tutup periuk nasi suami ko tau, nanti c aqasha tak de job, dh tak da duit nak bayar sara hidup anak2 ko, jn lak ko meroyan nanti. Mengadu kat sosial media, lebih baik ngadu kat allah. Perangai baizura ni tak baik, bagai langit dan bumi, jika dibandingkan dengan isteri adi putera. Penyabar dan hormatkan maruah suami.

    3

    2
  79. Anonymous says:

    Ko telan jew suma cekelet tu tak de masa! Bongok

    0

    0
  80. Yasmin says:

    April 11, 1976 (age 40 years) Rita rudaini . 40an kan ??

    0

    0
  81. Googlechrome says:

    Ada gak yg back up rita royani, vongok btul

    0

    2
  82. Anonymous says:

    entah2 tu screenshot conversation tu salah satu babak dalam drama baru diorang..mungkin ni saje bagi publisiti utk drama tu ???

    0

    0
  83. Aku sebatang kata says:

    Aikk Rita tak tercirit pulak..Selalu cirit tak ingat…

    0

    0
  84. gm says:

    If any of this is true, memang sedih sangat bagi pihak wife Aqasha. Apparently, this is not his first, so every body says. You know what, just leave him. Kalau kita dah ikhtiar dan berusaha sebanyak mungkin tapi dia masih begitu, it’s okay to leave. Penceraian bukannya sesuatu yang haram. Mungkin ia jalan penyelesaian. Semoga sis tabah dan dipermudahkan semuanya. Especially for your kids as well.

    1

    0
  85. Anonymous says:

    jenis laki macam ni tinggal jela sis baizura… memang laki ni suka tengok mende cantik tapi at the same time kena tundukkan pandangan. kalo da nama retis dok peluk sana sini dalam drama nak tunduk pe bende ye dak?

    1

    0
  86. justnasihat says:

    1. si mangsa yang cetuskan isu mohon bertaubat, setiap yg mencerca dosanya si mangsa yang tanggung. walaupun yg buat jahat org lain, dosa die cuma tu je la.
    2. sebaik2nye mase kantoi tu terus bincang dgn suami klu tak boleh perlu harus libatkan family suami.mohon nasihat. dah tak boleh baru g kaunseling di pjbt agama. sbb sane ade cara selesaiknnya bukan d media sosial.
    3. dah usaha baru tawakal berserah diri pada tuhan, sbb hati suami milik tuhan.
    (pengalaman)

    2

    0
  87. nora says:

    Hmm..sapela pompuan gedik tu ye..perasan lawa kot..napela aqasha layan..buat baizura.come on..klu laki da x suka,mgatal,say bye2 je..focus pada anak2..itulah bekalan kita di akhirat sana..moga anak2 berjaya dunia akhirat..Amin..In sha Allah..ada laki yg lebih baik utk awak baizura.

    0

    0

Leave a Comment

Optional