Written by Bella | May 1st, 2017

Baru-baru ini, ruangan Mary Jane di sisipan Pancaindera di akhar Utusan Mingguan ada melaporkan gosip dimana seseorang telah melihat aktor, Iqram Dinzly mengunjungi sebuah kelab malam di Pulau Langkawi dengan memakai serban. Sejak daripada itu, ramai juga peminatnya yang tertanya adakah perkara itu benar kerana agak tidak sesuai untuk tampil sebegitu di tempat hiburan.

Terbaru, Iqram tampil membuat pengakuan bahawa beliau sememangnya ada ke kelab malam dengan memakai serban. Namun, beliau berharap masyarat tidak membuat andaian negatif kerana beliau tidak melakukan sebarang perkara tidak senonoh ketika berada di tempat berkenaan.

Ya, memang betul saya mengaku ada pergi ke kelab malam di Langkawi. Dengan memakai serban seperti mana yang diperkatakan oleh kolum itu di Pancaindera, ia memang saya. Sepanjang saya berada di tempat itu, saya tidak melakukan perkara-perkara yang terlarang.

Menurut Iqram beliau hanya ingin berjumpa dengan rakan-rakan dan dalam pada masa yang sama, gemar mendengar lagu dan muzik yang dimainkan di pusat hiburan berkenaan.

Bukan datang untuk berseronok sangat pun. Saya hanya ingin melihat suasana dan salahkah saya nak rapatkan hubungan dengan sesama manusia? Selagi perkara itu tak melanggar akidah saya sendiri, ia tidak menjadi satu kesalahan besar pun.

Saya sebenarnya pelik, kenapa ada pihak nak pertikaikan saya pergi kelab malam? Ramai lagi orang yang kita pergi ke sana untuk minum minuman keras tetapi tak ada yang ambil perhatian pun. Sebaliknya cerita saya pakai serban pula yang dijaja sampai ke Kuala Lumpur.

Sejujurnya kami rasa masyarakat mungkin tidak terlalu mencetuskan spekulasi mengapa Iqram ke kelab malam, cuma mereka berpendapat penampilan serban itu tidak sesuai dengan tempat dan keadaan. Perkara itu yang menarik perhatin ramai sebenarnya.  Apa pula pendapat anda?

Sumber Berita : Utusan Online 

45 responses to Iqram Dinzly Akui Pakai Serban Ke Kelab Malam

  1. Mak Becok says:

    Bangsat betul mamat penyamaq ni! Apa kejadahnya artis2 mcm. ni yg. makin meningkat nak hina Islam/umatnya; dahlah haritu ada yg. bercium mulut masa akad nikah?! Ada ka patut masuk kelab malam dgn. pakai serban yg. selaunyanya dipakai para ulama Islam kita?!! Boikot artis2 kurang ajaq mcm. ni!

    55

    0
    • Mak Becok says:

      Dahlah tu, ada artis2 bangang termsk. si hatt** tua bangka bangsat tu pun asyik buat lambang tangan Baphomet ni kat TV – apa kejadahnya?!! Ini juga sebenaqnya menghina Islam kerana memuja lambang setan – yg. sering digambarkan secara palsu sbg. mewakili industri Rock.

      Baphomet, tuhan puak Freemason/Illuminati yg. dikuasai puak Setan Homo Zionis – sebenaqnya adalah Iblis/Lucifer (tapi ada website puaka2 Freemason/Zionis yg. cuba mengelirukan pembaca dan mengaitkan Islam dlm. hal ni; jadi jangan tertipu dgn. website2 penyamaq Zionis ni)!

      Lihat apa sebenaqnya makna lambang Baphomet/Devil’s Horns ni di – A Complete Guide to Illuminati Symbols, Signs, and Meanings, illuminatisymbols.info; dan di – Freemasonry: The worship of Lucifer, SATAN, Part 1 of 5, theforbiddenknowledge.com

      0

      9
    • melly gofast says:

      kan, nk pergi kelab boleh.. tapi jgn sampai mencermar imej. cabot serban tu dulu, lepas tu kau nk pergi disco ke…spa ke…lantak ko lah.

      26

      0
      • NONA says:

        YANG LELAKI SIBUK NK TUTUP KEPALA, YG POMPUAN SIBUK NK CABUT TUDUNG. FENING I….

        32

        0
        • Anonymous says:

          last month after landed in klia 2…aku berjalan menuju ke gate 3… tempat ambil penumpang. ramai gila pukul 8 malam byk flight landed time tu. kt tepi tiang tu ada abang ni berketayap ada janggut sejemput tengah hisap rokok. aku pun senyum la kt dia kasi sedekah sket. dressing mcm org biasa dlm lingkungn 40an gitu. kt belakng tiang tu aku trperasan ada makluk berdiri. ingatkn ckp handphone ke apa sbb sesak dan agak bising..
          rupa2nya wife dia… hakak tudung dok hisap rokok baik punya dok sembur asap.

          8

          0
    • Melah says:

      ni pengikut ajaran mana plak ni ..berserban pelbagai. pakai tshirt atau kemeja dengan jeans x boleh? perlu ke ikut arab bro?

      pak arab datang sini pun pakai shorts je tpi bini d suruh….berkelumbong mcm ninja turtle.

      18

      0
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      iqram ni dia dh berhijrah ke arah kebaikan ke ? pakai sarban2 semua ape dh jadi ngan dia ? dh tknak berlakon lagi atau dh tk laku ?? masok club bersarban ok pe ..sape cakap salah ? lain la kalau bersarban n berjubah masok club..bukan tk boleh tapi tak cantek la kaaaaaaa…! kalau dh tknk atau dh tk laku berenti aje dari bidang seni….kalau dh bersarban nak lakonkn watak ape kalau di pangil pon watak wali ?? banyak lagi pelakon lain yg boleh bersarban n lakonkn watak wali…contoh Nye fatah amin….ashrat laki dayana…nasir bilal khan..beto..eh banyak lagi lah yg hensem2…

      5

      1
    • Anonymous says:

      Jantan bangang dia ni . Bodoh ke apa . Masuk kelab malam tu pun even tak buat apa apa pun maknanya dah menjejakkan kaki kau kat tempat maksiat . Takleh ke jumpa dekat restoran ke mamak ke ? Kalau ye pun cabut la serban tu . Itu pakaian suci alim ulama selalu pakai untuk hal hal agama . Pakaian anak anak tahfiz .

      17

      0
    • Mat Terengganu suka nasi ayam says:

      ni bukan serban lah… ni yg pakcik nelayan turun laut pakai atas kepala tu.

      25

      0
    • iqram psycho!!!! says:

      one word : PSYCHO!

      2

      0
  2. Lin says:

    Iqram ni bukan dah meninggal dunia tahun 2014 ke? Atau saya tertukar dengan artis lain?? Dah lama saya tak follow isu hiburan.

    btw tentang isu serban ni, saya tak nampak macam serban. Ia lebih pada ‘semutar’ iaitu kain serba guna (biasa nya batik) yang di guna oleh nelayan pantai timur untuk lindungi muka dari panas terik matahari di tengah lautan. Semutar ni pakaian tradisi, walaupun sekarang dah orang kurang pakai.

    19

    0
    • Mak Becok says:

      Isunya pemakaian serban juga selalunya berkaitan dgn. cara pemakaian ulama Islam! Lagipun, kalaupun ini cara pemakaian kpg., selalunya amat tradisional – tak sesuai pun utk. ke kelab malam yg. juga penuh si pemabuk dan si penagih2 dadah/porno! Jadi, juga menghina tradisi nenek moyang Melayu kami oi!

      Lagipun, lu ingat kafir harbi termsk. omputih tu tukah pedulikah perbezaannya si bangang oi?! Yg. penting bagi si MO si Kafir Harbi mcm. DAPig/PAPig SingaPORK; Islam dan para ulamanya terutamanya, mau dihina setiap masa!

      1

      8
      • MakAUpunyaP#@€! says:

        Nak tegur pun tegur la apa Singapork bagai…banyak org Msia yg salah bawak…kalau kita bilang kau Malaysial sebab mulut macam sial camne? Suka? MalaySIAL!!! MULUT BUSUK!!! HATI BUSUK mesti rupa hodoh.

        6

        2
        • anak mak becok says:

          Singapork negara kafir pemakan pork. Jiran sebelah goreng pork bau sampai rumah muslim. Hidup mak becok. ayuh tegakkan warisan melayu dan islam.

          1

          9
        • Mak Becok says:

          Tak habis2 nak hina Islam/umatnya terutamanya seluruh bangsa Melayu! Bangsat lu si Kafir Harbi Ci*aPAPig SingaPORK SIAL! Lepas tu nak hina Mak aku pula!

          Aku hina nega*a SIAL SingaPORK-penjilat IS-rael/MOSSAD lu tu; bukan bangsa, si keparat kafir harbi oi!

          Maka, lu ni memang spesis Kafir harbi homo porno RASIS tertonggeng tepi longkang busuk yg. dilahirkan dr. spesis MakAupunyaPu*i Hanyir-si betina sund*al pelac*r yg. asyik terlalak & copy-paste mcm. si sewel-pelahap taik. apahal oi?!

          Terlepas dr. Tg. Rambutan ka lu si spesis anjing kurap anak haramHOMO penyamaq Zionis ni?!!!

          Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si spesis sewel hodoh Kapir laknat Homo/porno puaka Zionis si pemakan taik dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/Ci*aPAPig SingaPORK oi!

          0

          2
        • Mak Becok says:

          Tak habis2 nak hina Islam/umatnya terutamanya seluruh bangsa Melayu!

          lu ni memang spesis Kafir harbi homo porno RASIS tertonggeng tepi longkang busuk yg. dilahirkan dr. spesis MakAupunyaPu*i Hanyir-si betina sund*al pelac*r yg. asyik terlalak & copy-paste mcm. si sewel-pelahap taik. apahal oi?!

          Terlepas dr. Tg. Rambutan ka lu si spesis anjing kurap anak haramHOMO penyamaq Zionis ni?!!!

          Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si spesis sewel hodoh Kapir laknat Homo/porno puaka Zionis si pemakan taik dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/Ci*aPAPig SingaPORK oi!

          0

          3
        • Mak Becok says:

          Anak Mb, Mekasih; mai kita terus pertahan warisan/hak/identiti Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu kita di negara pusaka nenek moyang Bumiputera berzaman kita ni ya! Dr. musuh2 Islam/Melayu spt. penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK!

          0

          4
    • SayNoToHasadDengki says:

      Lin,sy pn rs mcm tu. Takde isu pn sbnrnya. Lgpn biarla dia nak pakai ap pn. Dia bukan buat bnd tak elok dlm tu. Ada stgh org Islam,pakai kopiah dibelakangkannya smpi nambak jambul terjulur. Tu bukan ikut yahudi ke.Rilex je tkde sape tegur entah ap2.

      7

      2
  3. yo says:

    hahahahahaah… apa punya justification lah. facepalm sungguh

    5

    -1
  4. GURLZZ says:

    AKIDAH APE YG DIA PERTAHANKAN NI?? MENGERATKAN SILATURAHIM KAT KELAB MALAM? BETUL SERAM MAMAT NI.. TAK BUAT BENDE TELARANG MASUK KELAB? MEMANGLAH SEBAB KAU TENGAH CARI MANGSA NAK DI PANTATKAN .. KAN GAYBOY?

    16

    0
  5. boring says:

    bodoh betul la dia ni.dia tak tahu kah, besar nya makna serban tu bagi orang islam.dia pergi kelab malam.orang tak peduli le, tapi jangan pakai serban bodoh !!!!

    5

    0
  6. bored says:

    jangan sampai mendatangkan pitnah..mungkin sesame islam memahami,takut aja dipandang serong yg bukan islam..klu masuk viral bagaimana?org akan kata org islam pakai serban ada kat club..atau u nak sja cari publisiti nak masuk mediasosial.

    2

    0
  7. Anonymous says:

    Serban tu pakaian sunnah.. jngka cemar dgn kejahilan kamu wahai artis.. azab kubur utu benar, neraka itu benar..nauzubillahiminzalik

    2

    0
  8. Valetustaz says:

    Serban tu pakaian sunnah.. jngka cemar dgn kejahilan kamu wahai artis.. azab kubur utu benar, neraka itu benar..nauzubillahiminzalik

    1

    2
  9. Eleena mohd khor says:

    Apa bising diam kau sudah buat apa disco pergi sana jangan rosak nama busuk buat jangan lagi

    0

    0
  10. Moana says:

    Patut la.si fauziah ghous xnak dia ni…x matang sgt…bodoh pon ada…

    8

    0
  11. nyah says:

    mat jubo ni dok sebok cari publisiti sbab org dah tak kenal dia ,artis jijik

    7

    0
  12. past time says:

    serban besar,otak kecik…..hahahaha..

    6

    0
  13. stupidity in an actor says:

    serban besar,otak kecik…

    2

    0
  14. Anonymous says:

    Tentu best klu dpt kwin ungkasa. Perangai sama. Bahagia dunia akhirat

    1

    0
  15. Ketam batu says:

    serban…jubah… adat arab atau sunnah…??? pak arab msuk kelab gelek @ msuk stadium bola pn pkai gitu… xde nas psl tuntutan kelebihan berserban @ jubah… klu ikut fatwa saudi, ia termasuk dlm perkara adat arab… kt nusantara ni je klu pkai jubah serban ni dh mcm level ustaz2…

    3

    1
  16. Miahahha says:

    Attention seeker detected

    0

    1
  17. Exora says:

    Tu bkn serban ..tu kain mcm org tua2 kg zaman dlu2 pakai masa tgh bajak sawah..ekekeh..dah tak laku mamat ni…coba nk tarik perhatian dgn bt bende2 bodoh…kita abaikan je..bt xtau..lama2 senyap la dia..dia seronok jd bahan..dia bt cmni mgkin nk producer amik dia berlakon..ala mcm syarifah sakinah bt sblom2ni..kan pastu terus laku

    4

    0
  18. Makjang says:

    Dia tengah berdakwah….biarkan ….biarkan

    1

    0
  19. Kirana says:

    Napa muka dia look lain? Macam makin kurus dan hitam… Tak macam dulu

    0

    0
  20. tarabas says:

    paham2 je la bila dah x laku…

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Sedihh.. Bile artis xde ilmu bercakap..

    0

    0
  22. maria says:

    bukan issue pun pada saya..pakaian apa pun dia pakai, itu bukan masalah selagi dia tak tayang bahagian2 yg menjadi auratnya..dia nak pakai serban ke, semutar ke, lantak pi laa..pakaian tak melambangkan tinggi@rendah iman seseorang..Nabi pakai serban sebab senang melindungi muka dr bahaya dan kekotoran sewaktu ribut pasir dan panas terik matahari..pakaian adalah bergantung pada sesuatu tempat..tu sbb kita tgk masyarakat di europe memakai pakaian tebal ketika musim sejuk..takkan nak pakai pakaian tebal di Msia, itu saja cari penyakit namanya..kalau dikaitkan dgn pakaian Nabi etc, tak relevan pun sbb yg penting adalah akidah kita..selagi mana kita ikut ajaran Islam, selagi itu lah kita dilandasan benar..kalau sebab nak berpakaian seperti Nabi, itu hanya ikut2an, bukan sunah pun..jgn lah kita pandai2 buat hukum sendiri ya..tak berdosa kalau kita tak ikut pun..kopiah, serban, jubah tu semua adalah ikut2an saja..YG PENTING, KITA MUSLIM IKUT SURUHAN ALLAH, JAGA AKIDAH, JAGA AURAT, JAGA LIDAH, BERBUAT KEBAIKAN ETC..pelakon ni berserban ke keleab malam bukan issue, tapi kehadiran dia di kelab malam yg terkenal sebagai pusat maksiat yg patut kita fikir2kan, tapi tak perlu lah nak keji dia..cukup sekadar ambil sebagai pengajaran..

    0

    0
  23. AKU says:

    ko ni poyo je la…….ape motif ko berseban

    0

    0
  24. akak celah bedah says:

    bangang nye…dah kau pakai serban masuk kelab memangla org berckp…

    pastu kau nak babitkan org lain yg gi kelab minum semua org tak mengata…dia yg pakai serban gi kelab org mengata….eh dua dua org mengata la…tapi kau yg terlebih poyo gi pakai serban tuh buat ape

    aduh kesiannye dia ni…publisiti murah siot lately…

    0

    0
  25. ikrambodoh says:

    saya tidak melakukan perkara-perkara yang terlarang..,….

    BODOH

    0

    0
  26. SilentGold says:

    Nak bt salah or anything is between you and Allah. Tak perlu bercerita atau jelas kan apa2. Diam sahaja.

    0

    0

Leave a Comment

Optional