Written by AbangNara | April 18th, 2013

Kelmarin,  Datuk Seri Najib Razak telah mengadakan satu pertemuan dengan artis-artis Malaysia. Di dalam pertemuan tersebut, Najib telah menjanjikan pembelaan daripada segi pemilikan rumah PR1MA dan kad Diskaun Rakyat 1Malaysia(KDR1M) kepada golongan artis Malaysia.

najib artis

Salah seorang yang telah hadir ke majlis ini ialah Datuk Aznil Haji Nawawi. Sebelum ini, Datuk Aznil secara terbuka menerusi Twitter telah menyatakan sokongannya terhadap kepimpinan Datuk Seri Najib Razak. Menurut Paknil, pembelaan seperti ini sememangnya dinantikan oleh artis Malaysia. Kata Paknil menerusi Harian Metro:-

Tindakan pantas yang diambil Perdana Menteri menunjukkan beliau sangat prihatin terhadap anak seni seperti kami dan tahu keadaan serta keperitan dialami selain tidak mahu mengambil masa lama untuk menyelesaikannya. Kita anak seni seharusnya mengambil iktibar supaya tidak mempunyai fikiran kedua atau ketiga untuk meneruskan kesinambungan pemerintahan sedia ada sebab kita tidak tahu mungkin kuasa yang ingin mengambil alih kepimpinan tiada “track record” seperti ini. (Najib) sudah menunjukkan prestasinya dan tak perlu berfikir panjang, rekod bersih dan cepat inilah yang sememangnya dinanti anak seni.

paknil
Walaupun mendapat pelbagai kecaman di Twitter kerana menyatakan pendirian politiknya, Abang Nara respek dengan keberanian Paknil. Setiap orang mempunyai pendapat masing-masing. Inilah keindahan negara demokrasi. Yang penting, jangan lupa jalankan tanggungjawab keluar mengundi pada 5 Mei ini.

P.S: Nak Lihat Testimoni Pengguna SkinRich Orang Melayu? KLIK GAMBAR INI

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

340 responses to Inilah Yang Sememangnya Dinantikan Oleh Anak Seni – Datuk Aznil Haji Nawawi

  1. Roundtable says:

    Lepas ni mesti Datuk Aznil tercalon jadi ADUN.

    0

    0
    • Rita vs Ayu says:

      Abg Nara, bukan semua pengikut blog awak ni penyokong Barisan Nasional. Sila berhati-hati dan sila bijak membezakan apa itu blog hiburan dan blog politik. Sekian…

      0

      0
      • buah bidara daun selasih says:

        rilek la bro, ko jangan la nak emo kat abang nara ni.
        meme la ni blog hiburan, kan ke pasal paknil tu.
        weh, kalau kita yakin dengan pucuk pimpinan yang kita sokong, bende2 macam ni tak gentar la untuk ditatap.

        0

        0
        • Nilla says:

          UMNGOK dan BN (bangkrup negara) !!!!!

          0

          0
        • Kak Tantunya says:

          Semua atas nama “Wawasan 2020” yang bertujuan membela projek-projek gila Mahafiraun dan Haman serta UMNO. Sekarang, Najib dah keluar amaran. Pada 2019, Malaysia bakal bangkrap seperti negara Greece. Maka, demi menyelematkan negara (baca: kroni), rakyat terpaksa berkorban lagi dengan penarikan subsidi. Penarikan subsidi ini akan menaikkan harga minyak, harga makanan, harga barangan keperluan, harga susu, beras dan sbgnya. Pada waktu yang sama, kerajaan UMNO/Najib tidak akan berbuat apa-apa untuk menaikkan gaji-gaji rakyat yang rata-rata tidak naik banyak semenjak Wawasan 2020 dilancarkan oleh Mahafiraun dan Qarun.

          Rakyat mesti bekorban supaya kroni-kroni terus menikmati kekayaan negara. Dengan pembuangan subsidi, UMNO boleh terus memberi direct award kepada kroni2 demi membolehkan kroni2 meratah kekayaan negara. Rakyat pula terus hidup terhimpit. Pendapatan semakin mengecil, kos hidup makin bertambah. Nak harap pada UMNO tak boleh kerana rakyat bukan kroni. UMNO cuma mahu menolong kroni dan korporat sahaja.

          Setiap kali belanjawan, cukai korporat semakin turun manakala harga barangan kepada rakyat makin mahal. Kerajaan UMNO/BN tak pernah berusaha menaikkan gaji rakyat dan membiarkan rakyat terhimpit dan tersiksa.

          Ya hidup Melayu ! :(

          0

          0
        • Say No To BN (Beruk Negara) says:

          Wow: Najib belanja RM609,000 sehari di Twitter Promosi Manifesto BN. Duit sape tu ha???? Duit korang la, bengong !!!!!!

          Kan dah kena tipu sama Najib kononya mansuhkan PTPN ..negara akan bangkrup. Hahahahahahahaha!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Blog2 UMNO suka buat video lucah dan kaki fitnah! Jijik cam komunis…lebih teruk dari Yahudi dan Zionis.

          0

          0
        • ZZZ...ZZZZ....ZZZ....ZZZ..ZZZ.ZZZ says:

          BUDAYA UMNO….PEMBUAT VIDEO LUCAH/ FITNAH ORANG2 TAK BERDOSA.

          0

          0
        • amoi says:

          Bagi aku lah, pttnye turunkan harga barang, minyak, n yg berkaitan lah…at least dpt ringankan beban rakyat…x pon bg je kad diskaun tu kat rakyat yg susah n yg lebih berhak…kekdg pemimpin ni nak raih undi je..tp x pk masalah rakyat tu sendiri…

          ok..komen utk anak seni yg dpt kad diskaun..aku nak tnye, adakah artis2 yg kayaraya cth spt norman, yusri n edry diberikan kad diskaun jgk???agak x ptt lah kalau artis2 yg berduit dpt kad diskaun tapi rakyat yg lain susah, umah bagai nak roboh tp x dpt kad diskaun..kata nak tlg rakyat kan???rumah PR1MA pttnya dahulukan pada rakyat pendlman yg berhak…artis2 yg xde duit…

          ntah la..kekdg sedey tgk cara pemimpin memimpin…

          0

          0
        • red says:

          aznil memang kaki ampu…camne la dia blh menang abpbh aritu, aku rasa better ac mizal lagi pada dia…dia nie bajet glamer, padahal mengacara pon over n plastik! elokla paknil ko ampu la PM kesayangan ko tu cukup2…penyokong umno/BN tegar tu sebenarnya tak sedar lagi yang pemimpin2 BN ni banyak yang makan duit rakyat…bukalah mata n minda….

          0

          0
        • amoi says:

          Bagi aku lah, pttnye turunkan harga barang, minyak, n yg berkaitan lah…at least dpt ringankan beban rakyat…x pon bg je kad diskaun tu kat rakyat yg susah n yg lebih berhak…kekdg pemimpin ni nak raih undi je..tp x pk masalah rakyat tu sendiri…

          ok..komen utk anak seni yg dpt kad diskaun..aku nak tnye, adakah artis2 yg kayaraya cth spt norman, yusri n edry diberikan kad diskaun jgk???agak x ptt lah kalau artis2 yg berduit dpt kad diskaun tapi rakyat yg lain susah, umah bagai nak roboh tp x dpt kad diskaun..kata nak tlg rakyat kan???rumah PR1MA pttnya dahulukan pada rakyat pendlman yg berhak…artis2 yg xde duit..

          ntah la..kekdg sedey tgk cara pemimpin memimpin…jadilah pengundi yg bijak yer wahai anak seni :)

          0

          0
        • MUNAH says:

          APALAH PUNYA TOLOL BIN BANGANG.BARU DPT KAD DISKAUN DAH RIUH SEKAMPUNG. KONTRAK MINYAK/BALAK UMNO-BN DAPAT BERBILION-BILION….KORANG PUN CIUM LA TANGAN2 ORANG BN YG MEROMPAK HASIL NEGARA & MAKAN RASUAH.

          ALAHAI…SEDIH LA ARTIS2 CENGGINI !

          0

          0
        • ZorroKL says:

          ….menyampah aku tengok muka pondan tua nehhh !!!!!!!

          0

          0
        • Korang Buta Fakta says:

          Mokhzani – anak Dr M….adalah sebahagian pemilik dan naib presiden Sapura Kencana Petroleum Bhd, memiliki kepakaran dalam minyak dan gas (O & G) yang telah dianugerahkan kontrak pengeluaran berisiko yang bernilai RM836 juta daripada syarikat minyak negara Petronas Bhd.

          Dengan aset RM11.85 bilion, Sapura Kencana adalah salah satu syarikat yang memiliki perkhidmatan (O & G) terbaik di dunia berasaskan dengan aset.

          Mereka naik Ferrari, korang naik Proton……ya hidup Melayu !!!!!!! :D

          0

          0
        • Kak Lala says:

          lepas pilihanraya..semua derita!!!! tol naik, gula naik, beras naik, minyak naik, rokok naik, rumah naik, korupsi naik & cukai naik ! rakyat diutamakan….lalalalalalalaala :(

          0

          0
        • Papagomol says:

          tabur duit..jgn tak tabur. election dah nak dekat. ptpn bila nak mansuh tak pasti. yg pasti hasil minyak negara rm80 billion setahun. Rakyat dibiarkan naik Proton, tak sampai setahun tanggal cermin. belah la penyokong UMNOporno.

          0

          0
        • Zack says:

          hoi bapuk umngok diam la kau. baru dpat diskaun dah menyalak cam anjing. gi mam….

          0

          0
        • Fed Up With A Mess says:

          zed zadi, aznil sumer samer jer…kaki bodek, kaki ampu. meluat ah…

          0

          0
        • Kila says:

          Aznil bin Haji Bodek Kuat !!!!!!

          0

          0
        • Fakta says:

          retis2 tak baca newpaper…HUTANG MALAYSIA 2013 RM 500 BILLION !!!!!!

          time to change…#reformasi

          0

          0
        • Yolo says:

          x sangka pak nil ni pun bangang rupanya !

          0

          0
        • Lembu gemok says:

          Si sanggul beracun bernama Rosmah….

          0

          0
        • Humbankan UMNO says:

          Bising plak bapuk Astro sekor ni. Aku kerja…baru graduate. Kena bayar..

          1)cukai/income tax
          2)sewa
          3)transport
          4)makan/pakaian
          5)kasi mak bapak
          6)PTPN…

          Kerajaan BN kasi apa pada aku?

          0

          0
      • Durian Crepe says:

        tak nak Najib jadi PM, nak Muhayiddin Yasin jadi PM, bini Muhayiddin Yasin pakai tudung

        0

        0
        • Ya Hidup Melayu says:

          Tahukah Aznil…. “Hutang Negara Malaysia Terkini 2013 Sebelum Bubar Parlimen (Lebih RM547.79 Bilion)” ?????

          0

          0
        • Budaya UMNO Budaya Mengampu says:

          Dr. Mahathir ini lebih dari Raja. Raja pun boleh didakwa di Mahkamah. Namun Mahathir kebal dgn undang2 Malaysia…Sbb itulah ramai ahli UMNO begitu TAKSUB dgn Mahathir ni termasuk Najib. Apa yg keluar dari mult mamak kutty ini semua betul. Malah dia hina hudud, Nabi dan agama Islam pun puak2 UMNO kata betul. Sbb itu jangan bagi muka lagi kat UMNO(BN) pada masa PRU13 nanti kerana Parti ini dah SESAT, RASUAH, KRONISME DAN KAKI BUAT VIDEO LUCAH !!!!!

          0

          0
        • Dalton Bibikyana Layola Al Sodomi says:

          Wow, Najib belanja RM609,000 sehari di Twitter Promosi Manifesto BN. Duit sape tu ha???? Duit korang la, bengong !!!!!! Kan dah kena tipu sama Najib kononya mansuhkan PTPN ..negara akan bangkrup.

          Hahahahahahahaha!

          0

          0
        • Ribut Suker BN says:

          Subhanallah, konsert bergerak BN-Najib kena ribut taufan…..satu petanda! :)

          0

          0
        • Bluek says:

          pak nil ni memang kaki pengampu/cium jubor org atasan..perangai tipikal ahli2 umno. sebijik..

          0

          0
        • diena says:

          setakat bini je pakai tdg..tp ank2 x reti nak bentuk x layak lg nak jd pemimpin yg baik

          0

          0
        • Anonymous says:

          2 x 5, 5 x 2 je tu.
          ABU!!!!! ABCD!!!!!

          0

          0
        • To Durian Crepe says:

          Weyyy….. tolonglah….. Aku x nak PM bangang dan penakut. Tau mengaut je mengalahkan jengkaut.

          0

          0
        • Manifesto BN Hanya Janji says:

          apabila pemimpin2 orang munafik? memberi balik kpd rakyat hasil rompakan….yg hidup melayu. korang yg tolol ni pun sembah cium bontot BN…tak melawan…hanya tunduk, melutut dan gembira! lepas PRU semua naik…pemimpinyg kononnya membela nasib rakyat hilang entah kemana…hanya sibuk memperkayakan anak bini, cucu dan cicit.

          0

          0
        • Muak says:

          bodek, kipas, cium, ampu, jack sama dia…..manalah tau dapat projek khas free, cukai pun kurang. silap2 dapat title tan sri. tak gitu?

          0

          0
        • cempedak crepe says:

          bini muhyiddin pakai tudung, anak dia?

          0

          0
      • UMNO-BN PENIPU RAKYAT says:

        Umno BN hipokrit kononnya bertindak sebagai pembela bangsa Melayu dan Islam dengan memfitnah anak sulungnya, Nurul Izzah sebagai menggugat status Islam tetapi bisu tentang kelakuan pemimpin mereka sendiri.

        “Siasatlah dia (Nurul Izzah) dahulu…tanyalah betul ke tidak. Yang kilang arak San Miguel terbesar Asia Tenggara milik anak Mahathir (Mohamad) itu, mereka (Umno BN) tak berani nak cakap kenapa?” tanya Anwar Ibrahim…

        Silalah Google wahai ahli2 UMNGOK yg bangang…

        0

        0
      • Pangkah pembangkang says:

        Lucu bebenor: Orang mabuk pun dibenarkan buat ceramah utk BN sekarang ni !!!!

        0

        0
      • Hinduraf says:

        GAY TUA !!!!!

        0

        0
    • minah jambu 24jam mengadap compter says:

      n besar kemungkinan nama datuk aznil akan di tukar menjadi tan sri mejar gendral datuk Dr Aznil Hj Nawawi AMN.OP.QRST mana tau kan !

      0

      0
      • pizza says:

        Minah jambu, I love you. I seriously love you this time. Antara sarcasm terunggul lagi berkualiti dari jari jemari Minah kali ni. Rare but awesome. Syabas bete…

        0

        0
    • UndiAndaAdalahRahsia--xlehpakaidaa says:

      Dah nak dekat mengundi mmg la macam2 nak die bagi..
      Ce bagi Baucer Kain 1 Malaysia tue ntuk artis2 nie..
      Comfem bebaloi2.. >__<

      0

      0
      • Melah says:

        biasalah…nak dekat pilihanraya baru nampak muka, janji macam2….lepas PRU…terus lesap.

        0

        0
        • Anonymous says:

          korang nie cakap tak pakai akal. siape yg. lesap???? org. BN or PR? ORG. BN reti buat keje. tak mcm. PR tau nak mengutuk jew. ape yg. kerajaan semua nye salah.

          0

          0
        • Indon ramai2 dpt IC... says:

          Ko tu komen lagi tak pakai akal. Kalaj xpernah baca paper n blog pembangkang, ari2 dok ngadap tv3, makan je apa yg BN auta kat berita, baik senyap. Student oversea cm aku ni pun tahu apa yg jadi kat malaysia.

          0

          0
      • bumblebee says:

        Be end la satu2nya tempat artis mesia ni bergantung harap krn hanya Be End saja yg mengagung2kan hiburan yg melalaikan ni.

        p/s: tiket konsert 1M berharga seringgit saja, jom pakat pegi ramai2!!!…

        0

        0
    • SCC says:

      Happy sangat muka Norman:)

      0

      0
    • SCC says:

      Semua gembira!!!!

      0

      0
    • dina says:

      tolong jawab…aku baru lg keje tahun lepas..xpaham sgt ngan industri cukai2 ni.. tpi sejak tahun lepas jugak lah aku kena bayar income tax…aku kerja ngan private company..apa rasionalnya untuk aku bayar income tax tapi aku tak pernah dapat apa2 in return? aku tak dapat br1m, aku xdpt apply umah pertama dll..ok, mungkin sbb gaji aku lebih drp yg dorang nak, tpi kenapa kna bayar income tax jugak?aku ni da mcm batak gomen ke kerja lelah2 utk bg dorang? kalau aku x dapat apa2 patutnye aku x payah bg apa2 lah kn??kalau nk niat sedekah, aku boleh pegi rumah anak2 yatim tu sendiri la utk sedekah pendapatan aku…

      0

      0
      • Anonymous says:

        dina,ko pernah apply tuk br1m tak?kalau ko pernah apply br1m online& tkdpt batuan br1m 2, automatik surat income tax akan sampai kat rumah ko beb…itulah kerajaan BN……
        dia menggalakkan org apply br1m,tp ada muslihat di sebaliknya

        0

        0
      • Anonymous says:

        mana ada negara dalam dunia ni tak payah bayar cukai?negara bapak kau agaknya.nak cakap pun biarlah pakai otak

        0

        0
        • Laros says:

          Nk reply pun biar lah mnjawab soalan… Die Tnye apa rasionalnye pekeje Swasta kne bayar kt gov “income tax” klau road tax ke gov tax kedai2 tu ok la lg sbb nampak la jugak kaitannya.. Jalan gov buat,,Oklah nk kne bayar pun.. Tp income tax??apa kaitannya?.. Kalau ko pun xade jawapan baik diam je… Kalau negara bapak sendiri xade la die Tnye org… Sengal ke ape

          0

          0
        • betul gak says:

          macam kat Europe..at least ada cuti beranak bergaji, insentif, lain lain…sini..bekerja hanya bayar cukai.

          saya paham masaalah anda. aku nak undi pembangkang…

          0

          0
        • missy says:

          like 101%…!

          0

          0
      • Koko says:

        ya hidup melayu…selama merdeka..baru kasi rm 500… lepas PRU harga mesti naik. tak caya…undilah parti munafik ni lagi sekali.

        0

        0
      • Ini Jawapan Masaalah Malaysia says:

        Semuanya kerana “Wawasan 2020” visi yang bertujuan membela projek-projek gila dan tamak haloba yg diasaskan oleh Dr Mahathfiraun diktator UMNO.

        Sekarang, anak didik Dr M itu, Najib sudah keluar amaran. Pada 2019, Malaysia bakal bangkrap seperti negara Greece. Maka, demi menyelematkan negara Malaysia yang tercinta ini (baca dengan teliti), rakyat dipaksa dan harus berkorban. Berkorban tak habis-habis semenjak merdeka lagi dengan penarikan subsidi-subsidi pula dialaf baru ini. Penarikan subsidi ini ditambah pula dengan keaikkan harga minyak, harga makanan, harga barangan keperluan asas, sayur, bahan mentah, gula, beras, rumah, hartanah, kereta, minyak, tol dan sebagainya. Tidak hairanlah di bandar-bandar besar harga-harga rumah melambung. Katanya mengikut harga pasaran semasa dan global. Bukankah BN yang berkuasa dan membentuk polisi dan undang-undang? Pada waktu yang sama, kerajaan UMNO/Najib tidak berbuat apa-apa untuk menaikkan mengawal kenaikan kos ini sedangkan Malaysia mempunyai pendapatan minyak dan hasil hutan seperti balak beratus-ratus billion…. SETAHUN !!!! Tetapi hutang piutang Malaysia sudah mencecah RM 500 billion 2013 sebelum parlimen dibubarkan baru-baru ini. Mengapa?

        Gaji rakyat yang rata-rata tidak naik selari dengan kos sara hidup semenjak Wawasan 2020 dilancarkan oleh Mahathirfiraun dan Qarun salah sebab punca mengapa jenayah-jenayah meningkat. Rakyat majoriti terpaksa tinggal dikawasan sesak, jauh dari pusat bandar dan juga terpaksa berdepan dengan ‘standard of living’ dan masaalah sosial yang teruk, daif dan tidak selesa.

        Rakyat “mesti bekorban” dibawah seruan UMNO ya…. supaya kroni-kroni mereka terus menikmati kekayaan negara. Taktik lapuk UMNO kalau tidak ikut, rakyat akan dilabel sebagai penderhaka dan tidak mengenang budi. Dengan pembuangan subsidi, UMNO boleh terus memberi “direct award” kepada kroni2 demi membolehkan kroni-kroni meratah dan melacurkan sumber kekayaan asli bumi negara secara halus yang menguntung hanya beberapa kerat individu. Taktik dan teknik perang psikologi urat saraf BN begini tak lebih mirip ala mafia di Italy. Sebab itulah media-media international menggangap Malaysia sebuah negara yg penuh korupsi dan rasuah !

        Rakyat pula terus hidup terhimpit dan tersepit. Pendapatan individu semakin mengecil, kos sara hidup makin bertambah. Jurang antara miskin dan kaya makin melebar seperti terdapat di India, Indonesia dan Thailand. Nak harap pada UMNO-BN tak boleh kerana rakyat dan anda semua bukan kroni. UMNO cuma mahu “menolong” pihak kroni dan badan korporat yg bank akaunnya besar dan jempol sahaja kerana merekalah yang akan membayar cukai2 yg tinggi kepada BN ini.

        Setiap kali belanjawan, cukai korporat semakin turun manakala harga barangan kepada rakyat makin mahal. Beribu satu alasan diberikan. Lebih auta dari fakta. Kononya cukai-cukai koporat dapat menjamin peluang pekerjaan untuk rakyat. Manakala disudut lain, pekerja-pekerja adalah robot untuk kerajaan. Kerajaan UMNO/BN tak pernah berusaha menaikkan gaji rakyat/potongan cukai dan segaja membiarkan rakyat terhimpit dan tersiksa contoh paling ketara PTPN. Muda-mudi bukan saja terpaksa bayar cukai tapi dihimpit hutang PTPN. Apa yg kamu dapat dari kerajaan? Diskaun telefon bimbit…tak sampai 2 tahun harus ditukar handset itu. Sudahlah bantuan rakyat RM 500 baru sekali sejak negara merderka, kolej-kolej dan pusat-pusat pengajian pula milik pro kerajaan. Memang UMNO-BN tidak mahu PTPN dilupuskan kerana ia adalah suatu “business” dan sumbangan yang besar kepada penyokong-penyokong dan koruptor-koruptor kerajaan ini dan anda adalah…….agen dan penyumbangnya. Tahniah!

        “Melayu” bagi UMNO hanya dibibir dan seruan…… bukan realiti. Rata-rata yang dibawah ini tak kira Melayu, Cina dan India menderita. Fikirlah anak bangsa…sampai bila minda anda mahu diperkotak katikkan? Anak2 kroni naik kereta mewah beratus-ratus ribu hargaya, anda semua naik bas awam dan kereta Proton bersesak-sesak cium hidu peluh keringat ketiak Bangla Indon dan Mynmar.

        Ya, hidup Melayu…! :(

        0

        0
      • hoi says:

        i feel u dina.aku keje dah dua tahun lebih.kawan2 yg tgh sambung master slalu assume aku byk duit.slalu suruh belanja.dehek.aku kena bayar byk benda kot.nak apply BR1M,takleh.nak dpt rebate henpon,takleh.henpon aku lagi cikai dari student2 sekarang.aku rasa nak nangis dalam selimut sekarang.sob sob.

        0

        0
        • Hancur says:

          sebab itulah ramai rakyat malaysia enggan pulang ke Malaysia bekerja di overseas…dah le gaji ciput, kerja teruk….apa2 pun tak dapat di Malaysia ni…asyik kena banyar cukai itu ini. time for a change….

          0

          0
    • Mak Jemah says:

      undi mak jemah…utk wakil rakyat yg buat kerja…bukan sebab RM 500…

      0

      0
    • pengundi bijak says:

      mohon anda semua nilaikan video ini dengan adil dan bijak..antara dua tokoh tersebut yang manakah anda akan angkat sebagai pemimpin

      0

      0
    • YUKS says:

      ADUN GAY !!!!! :(

      0

      0
    • Olga says:

      AZNIL XWT CADANGAN BAUCAR KAIN 1 MALAYSIA (BK1M) KT NAJIB KE???????????????

      0

      0
    • Olga says:

      AZNIL XWT CADANGAN BAUCAR KAIN 1 MALAYSIA (BK1M) UNTUK ARTIS2 KT NAJIB KE???????????????

      0

      0
  2. Anonymous says:

    o komen :P

    0

    0
  3. Anonymous says:

    x payah la. artis da kaya. nak bantuan benda lg

    0

    0
    • jejailani says:

      betul tu..jadi artis ni bayarannya memang lumayan..apa yg perit sangat dunia seni…kalau tak lumayan takkan la ramai benor nak jadi artissss

      0

      0
      • Anonymous says:

        aku tak rasa dunia seni ni perit, sekor2 artis kuat berjoli/bergaya maklumlah dpt bayaran tinggi, even ada sekor artis ‘adik2’ + suam2 kuku mcm irfan roslan tupun merasakan RM7,000 sgt ciput/sedikit bagi watak pak pacak 2-3 scene.. bayangkan artis yg popular dan yg dah ada nama, confirm bayarannya lebih RM10K kan?? tu bukan bayaran utk sebulan, bayaran diberi di kira atas satu2 drama/filem atau hasil seni yg diaorg berikan.. klu sebulan lebih dari 2-3 job diaorg dpt, adakah masih perit?? perit celah manalah hidup kau ni???

        dah dapat bayaran tinggi pun masih nak mengampu, camnilah perangai artis2 tempatan kita.. boleh di kira sgt artiskita yg perangai tu elok sikit, tapi yg bersepahnya yg berperangai buruk dan liar mengalahkan artis hollywood mcm si Nabila Huda tu dan bbrp lagi artis lain yg terlibat dgn dadah mcm Zarina Anjoulie Lavocah, Apek Senario, Yasin Senario dll….

        Tak payah nak mengampu sgtlah Pak Nil, kalau nak sokong biar secara betul dan sihat. tak perlulah nak pompang bagai seolah2 kamu tu sorang saja yg menyokong perjuangan UMNO..

        Daripada tolong/bantu golongan artis yg dah kaya tapi tak reti nak bersyukur ni, lagi elok tolong rakyat yg miskin dan daif yg betul2 byk menyokong pemimpin kita sbb rakyat mcm ni lebih tahu bersyukur dan lebih memahami erti perjuangan yg sebenar… zaman skrg ni, yg kaya dibantu2 dikipas2 dipuji2.. yg miskin hina pula dihina2 dikutuk2 difitnah dan diketepikan….

        Aku berdoa dan berharap akan ada seorang pemimpin yg benar2 adil+bijak di Malaysia ni yg boleh membantu/menjaga rakyat, agama dan negara.

        0

        0
    • Anonymous says:

      aku tak rasa dunia seni ni perit, sekor2 artis kuat berjoli/bergaya maklumlah dpt bayaran tinggi, even ada sekor artis ‘adik2’ + suam2 kuku mcm irfan roslan tupun merasakan RM7,000 sgt ciput/sedikit bagi watak pak pacak 2-3 scene.. bayangkan artis yg popular dan yg dah ada nama, confirm bayarannya lebih RM10K kan?? tu bukan bayaran utk sebulan, bayaran diberi di kira atas satu2 drama/filem atau hasil seni yg diaorg berikan.. klu sebulan lebih dari 2-3 job diaorg dpt, adakah masih perit?? perit celah manalah hidup kau ni???

      dah dapat bayaran tinggi pun masih nak mengampu, camnilah perangai artis2 tempatan kita.. boleh di kira sgt artiskita yg perangai tu elok sikit, tapi yg bersepahnya yg berperangai buruk dan liar mengalahkan artis hollywood mcm si Nabila Huda tu dan bbrp lagi artis lain yg terlibat dgn dadah mcm Zarina Anjoulie Lavocah, Apek Senario, Yasin Senario dll….

      Tak payah nak mengampu sgtlah Pak Nil, kalau nak sokong biar secara betul dan sihat. tak perlulah nak pompang bagai seolah2 kamu tu sorang saja yg menyokong perjuangan UMNO..

      Daripada tolong/bantu golongan artis yg dah kaya tapi tak reti nak bersyukur ni, lagi elok tolong rakyat yg miskin dan daif yg betul2 byk menyokong pemimpin kita sbb rakyat mcm ni lebih tahu bersyukur dan lebih memahami erti perjuangan yg sebenar… zaman skrg ni, yg kaya dibantu2 dikipas2 dipuji2.. yg miskin hina pula dihina2 dikutuk2 difitnah dan diketepikan….

      Aku berdoa dan berharap akan ada seorang pemimpin yg benar2 adil+bijak di Malaysia ni yg boleh membantu/menjaga rakyat, agama dan negara.
      Aku berdoa dan berharap akan ada seorang pemimpin yg benar2 adil+bijak di Malaysia ni yg boleh membantu/menjaga rakyat, agama dan negara.

      0

      0
    • red says:

      tau xpa…artis memang byk duit…tp hidup suka boros dan menunjuk gah diri masing2, tu yang bila ditimpa musibah dok mintak bantuan je macam susah sangat2….masa senang tak beringat, dah susah merayu2 kat rakyat(peminat) jugak penyudahnya….tak payah nak simpati sangatlah kat artis2 ni…si najib tu memang pancing artis jela, sbb dia tau kat malaysia nie golongan artis la yang paling berpengaruh…cuma artis yang menyokong dia je bodoh, tak fikir yang mereka tu sebenarnya dipergunakan…

      0

      0
      • Anonymous says:

        ERRA FAZIRA SIAP ADA ALBUM KASUT LAGI UNTUK ANAK DIA. KALAU NAK KELUAR KENA BUKAK ALBUM DULU NAK TENTUKAN KASUT MANA ANAK DIA KENA PAKAI.. ITU PUN NAK BAGI BANTUAN KE????

        0

        0
        • minah jambu 24jam mengadap compter says:

          eh mesti lahhhhhhhhhhhhhhhh kerajaan kalau nk bantu tk kire rakyat miskin atau kaya semua kasi sama rata tk kire tua atau muda janda atau anak dara bujang atau duda semua golongan kerajaan akan kasi punye temasok kau skali……

          0

          0
  4. Abang Pilot says:

    kenapa Zed Zaidi tak usulkan Bantuan Kain 1 Malaysia (BK1M) yang akan diberikan kepada artis malaysia yang suka pakai pakaian tak cukup kain ? why zed zaidi ?

    *Hampa*

    0

    0
    • Anonymous says:

      Abang pilot ni x abis2 dgn BK1M dia.. tp artis2 memg layak dapat bantuan ni, xkira umur plak tu. kah kah

      0

      0
  5. amir says:

    asal najib ta buat bantuan rakyat tutup aurat ?? . lg bgs dr sogok rkyat . najib bkn pemimpin yg ptot d segani sbb ta mampu suruh bini tutup aurat . azab azab

    0

    0
  6. Anonymous says:

    peliknye aku,bantuan untk artis?bukan diorg ni kayo2 ke?bodek2 sikit dpt sume bende diorg nak, yg pelajar2 ni kesian diorg,belajar teruk2,,grad>majoriti hidop untk byr hutang ptptn ,ape kejadah

    0

    0
    • zaza says:

      aku pon pinjam ptptn.. tapi aku dulu kat U bodoh, blaja main2.. pointer pon so~ so.. layak la kan.. jadi memang patut la aku kne bayar hutang yg aku pinjam kt ptptn.. kwn aku pandai..dah la every sem dekan.. dapat sponser skolership lgi..untung dia blaja pndai2.. xyah berhutang, xyah byar hutang..*peace*

      0

      0
      • go for free education! says:

        ye ke ko rasa ok kena bayar ptptn…phuiii!! ni jenis cai ni ckp tak sama bikin~

        0

        0
        • Woi anon bodoh says:

          Kebanyakan bukan taknak bayar la.. tapi caj pentadbiran sampai beribu2 tu apahal lak.. cuba kau pinjam duit kawan kau.. pastu kawan kau mintak caj pentadbiran beribu2.. marah tak?? fikir pakai otak jangan bangang sangat.. mungkin kau golongan kaya mana rasa sume benda2 nih.. anak orang kaya kan.. nak kata kau 1st class.. pemikiran kau tak sepatutnya mcm nih.. memalukan la kalau kau 1st class berbanding aku yg tak berapa pandai nih.. haha.. sekian terima kasih

          0

          0
        • dyla says:

          education free? abes, mintak la kereta free rumah free ape lg nak free? knapa kita xkisah bayar hutang kereta yg interest die 2.8+% tp kita kisah sangat nk bayar ptptn yg interest 1% tu? aku bkn student pandai so aku bayar jelah bulan2 paling senang potong gaji bkn susah pun..berhutang nak bayar taknak..pelik aku..xdenye sampai jatuh miskin kalau bayar ptptn tu

          0

          0
        • dyla lalalalalala says:

          hai dyla yang comel.. kan beliau cakap ramai nak bayar.. cuma interest die tak masuk akal.. Kata ada ujrah 1%.. penat dah call ptptn tapi status tak tukar2 lg.. jd nak salah kan siapa.. salahkan peminjam gak ke cik dyla oi.. caj pentadbiran tinggi tapi bab nak tukar status ke ape ke slow.. sikit2 “pegawai kami akan hubungi encik kembali” dah 4 bulan dah.. lawak tak???? hahaha..

          tak terfikir lak nak mintak rumah ngn kereta free.. thanxx cik dyla bg idea nnt kita bgitau menteri k… mana tau dpt ke kan.. kah3

          0

          0
    • Anonymous says:

      daa pinjam tp x nak bayar tu laa org melayu.cuba klaw org pinjam duit ko lpas tu org tu x bayar

      0

      0
      • ntah ape2 says:

        act,bkn hapuskan ptptn yg pelajar harapkan sgt..tp bunga die tuh harap dimansuhkan..bunga or “riba” tu yang x boleh sebenarnya..islam tidak membebankan umatnya..kbnyakan pelajar boleh je bayar ptptn tuh..tp bunga die yang sampai beribu..sampai mati pom x abis bayar…mana nk mkn lg,rumah lg,anak lg..kan?untuk pencerahan shj…

        0

        0
        • Anonymous says:

          Xpenah bli kereta atau Rumah?? Sumer tu ade interest kan? Mintak lah mansuhkan semua… Hapuskan semua RIBA… Knape nk tekankan kt ptptn je?

          Kalau komen Pakai hati mmg lah Akan ckp sampai mati pun x habis… Kalau ko konsisten bayar xsampai seploh tahun pun..

          Kalau graduate xkan la gaji 900 McM pekeje kilang kan? Katakan min fresh grade pun 2500, ko tolak ptptn 200. Ade lg 2200.. Anak? Susu? Pampers? Org keje kilang pun ade anak,,, die bg minum susu jgak…Pakai pampers jugak..kereta? Ko ingat dorang xpakai kereta? X bayar Rumah.. Diorang tu lg Susah tp mampu je galas tanggungjawab… Kalau Hidup banyak Alasan ini lah jadinya..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Ko nak konsisten? Ko konsisten la sorg2. Skang ni dia citer psl isu yg most of the students talk about. Sbb tu la dia kaitkan ngan ptptn. PLUS baki gaji yg lain tu nak kena bayar cukai yg macam2 kat kerajaan sekarang.

          0

          0
  7. akirakaede says:

    Berjanji selepas parlimen dibubar?..habis selama tempoh pemerintahan,apa yang artis dapat?.buka paper,minta bantuan sana sini?.bunyi memang yakin habis Dato Najib menang besar sedangkan selepas parlimen dibubar,yang tinggal adalah kerajaan sementara dan tidak boleh mengumum inisiatif baru atau perbelanjaan baru.Dan paling penting Abang Nara,undi saya bukan rahsia.Milik PAS sampai sepenggal dan sekiranya berlaku korupsi sama seperti yang dilakukan BN,saya juga menghentam perkara yang sama.Jangan nak putar belit penyataan sepertimana BN dan media sekutu memanipulasikan kata2 Nik Aziz. memetik kata2 dari Ustaz Azhar Idrus- Kita beri peluang kepada pakatan rakyat untuk memerintah bagi menggantikan kerajaan yang sedia ada. kita nak tukar bukan sebab kita benci pada mereka, pada tubuh badan mereka, tapi kerana merasakan mereka tidak mampu lagi memikul tanggungjawab untuk memerintah dengan adil dan menjaga kebajikan rakyat. Dan kepada AHLI yang bertanggung jawab menjaga industri hiburan Malaysia,ISLAM DIDAULATKAN DALAM BERKARYA,BARU BERKAT HASIL DUNIA DAN AKHIRAT.salam.

    0

    0
  8. Anonymous says:

    jum kite semua b’doa agar kte d beri pemimpin yg dpt memimpin kite d dunia dan d akhirat…….Allah maha berkuasa….jgn kite terlalu riakk takbur akn kesenangan yg kte ad skang….sbb takhta dan harta bt kte lalai dan tamak…

    0

    0
  9. rebecca says:

    Dah dekat pilihan raya banyaklah janji gula-gula. Artist atrist ni memang nampak kurang intelek ….tapi rasa nya dia orang takut nanti hukum hudud dilaksanakan…..kesian ada aku nampak tu artist-artist veteran…ingat oi….rumah kata pergi….kubur kata mari…..tak sedar-sedar lagi.

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap compter says:

      eh ape pulakkkkkk biar lahhhhhhhhhh artis veteran nk jumpa menteri kesayangan dia ! yg kau sakit hati kn sangat ni apesal ! lama2 nanti kau pn tua jugak ! skarang boleh lah kau cakap dorang macm tu !

      0

      0
    • Anonymous says:

      kelantan bila lagi nak buat hukum hudud..???

      0

      0
      • mia says:

        tau x perlaksanaan sesuatu undang2 kene dpt persetujuan kerajaan persekutuan, skng kerajaan persekutuan x bagi buat, cmne Kelantan nk buat? jgn sesuke nk pertikai kn kalo x tau bidang kuasa untk kerajaan negeri ngn persekutuan?

        0

        0
        • bosan says:

          mia, sesetengah orang ni, bercakap memang ikut sedap mulut. undang-undang tak tau. orang yang jenis macam ni la yang mudah terpengaruh dengan dakyah-dakyah yang tak betul. jenis yang mudah dimanipulasi. sebab tu pentingnya ada ilmu. baru tau membezakan yang benar dan yang salah.

          0

          0
  10. Anti-nara says:

    Fuck la.

    Nara = Macai = x jaga sensitivity Islam = K-pop bajet hot = perabih duit kerajaan = blogger murahan.

    0

    0
  11. dina says:

    Bagus artis mcm aznil n zed zaidi yang tahu hargai keamanan dan kemakmuran yang ada di malaysia ini hasil pemerintahan umno dan barisan nasional. Syabassss..:)

    0

    0
    • anid says:

      Alahai dina oiii, keamanan dan kemakmuran? Sblm komen fikir dl..kt ni aman ke mmg x boleh bsuara pon..x puas hati nak ckp kat media x leh sbb kena control, tunjuk prasaan kena tangkap so semua diam..tu bkn aman namanya..makmur? Makmur sgt ke hidup ko skang? Cuba g tgk hidup suku sakat kroni diorg lebih makmur dr rakyat..alim ulamak dihina skolah pondok dicaci, golongan artis dijulang..kalo artis tu brubah ke arah baik trus cop kerja pakatan menghasut..satu benda yg x penah d sebut yg smakin meruncing kat mesia ni ialah masalah free thinker yg smakin menular yg b end x dpt bendung..aku bckp sbb sedara aku trt terlibat dan mereka rs hebat sbb kerajaan ada utk lindungi diorg yg murtad ni.. Fikir2kn lah..utk masa hadapan bkn skadar material..peace..

      0

      0
  12. mulut puaka says:

    ak yakin UMNO menang tahun ni sbb artis2 tonggek xkan nak pakai jubah, bagai.. artis betina jalang dah x dapat main batang jantan lain.. adegan porno x boleh buat nnt kena sebat 100x..

    0

    0
  13. akirakaede says:

    abg nara,mana komen saya yang tulus lagi ikhlas tu?..kalau zed zaidi boleh tunjukkan sokongan keatas BN terang-terangan,apa salahnya saya tunjukan sokongan saya ke atas PAS yang sama?..apasal tak urban kalau sokong PAS?.malu sebab dalam PAS semua orang tua?.lagi gila ganjaran disana berbanding tawaran hiburan yang sementara?.abang nara ingat saya batak LIKE ke kalau pun komen tu ramai condemn.mengakui ini demokrasi tapi yang demorazy lagi menyerlah.

    0

    0
  14. akirakaede says:

    abg,mana komen saya yang tulus lagi ikhlas tu?..kalau zed zaidi boleh tunjukkan sokongan keatas BN terang-terangan,apa salahnya saya tunjukan sokongan saya ke atas PAS yang sama?..apasal tak urban kalau sokong PAS?.malu sebab dalam PAS semua orang tua?.lagi gila ganjaran disana berbanding tawaran hiburan yang sementara?.abang nara ingat saya batak LIKE ke kalau pun komen tu ramai condemn.mengakui ini demokrasi tapi yang demorazy lagi menyerlah.

    0

    0
  15. rosmah rambut besar says:

    “Tindakan pantas yang diambil Perdana Menteri menunjukkan beliau sangat prihatin terhadap anak seni seperti kami dan tahu keadaan serta keperitan dialami selain tidak mahu mengambil masa lama untuk menyelesaikannya” pak nil macai kaki bodek

    -cara najib bersalam mcm ponds..awww :D

    0

    0
    • UndiAndaAdalahRahsia--xlehpakaidaa says:

      Pantas la sbb nak dekat pilihanraya..
      Klu idok ingat pown x..

      0

      0
  16. Anoying says:

    Apa tindakan pantas tu? Selepas 50 tahun baru dikatakan pantas? Malaysia sudah terbalik…fikiran jauh masih jauh kebelakang.

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Sedih bila tgk sesetengah rakyat Malaysia yg masih tak sedar2 lagi. nak kata sedih sgt pun tak jugak sebab yg buat statement pun artis. Manusia ni akan sokong kalau ada kepentingan sendiri. Tindakan pantas hanya akan berlaku bila dekat dgn pilihanraya. kalau tu pun tak nmpk jgk, kita pakat2 doa la Allah buka mata mereka2 ini

    0

    0
  18. simi says:

    yeahh. hidup UMNO. harap2 jangan merepek2 yang menang pilihan raya kali ni. kang ada yang kena jual kat orang negara ni kalau PKR yang perintah. merepek2 je yang dia ubah kang.. baik2 negara dah okay, aman.. kau pulak tetiba nak rusuhan sampai dah jadi apa dah rakyat skrang ni.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kes kat Lahad Datu tu PR ke yg memerintah? Baghal punya unta.

      0

      0
      • Anonymous says:

        habis tu kalau orang luar serang negara kita,pemerintah yang salah?macam tu,orang palestine pun salah la sebab israel serang diaorang.bengong punya orang.mana patriotisme kau?kalau dapat kat orang mcm ni la i.e anwar aljuburi tergadai negara.kalau anwar jadi pm,dia akan kangkang kaki dia sambut masuk US,israel :P

        0

        0
  19. clonenara says:

    oi..
    org lain ada hak nk skong spe..
    yg sesetgh pihak nk influnce org lain skong yg itu atau yg ini pehal?
    jgn sbb politik ko nk boikot periuk nasi org len..
    ak yg x artis lak jd emo…

    0

    0
  20. kuks says:

    Yelah..dengan UMNO je artis-artis ni boleh cari makan. haruslah dorg jaga periuk nasi dorg kan.dunia2..kalau PAS yg ambil alih, konfem2 lepas ni artis2 ni xdek job..kena duduk senyap2 dlm rumah.nak2 artis yang layak terima bantuan kain 1 msia.just saying

    0

    0
  21. Bobo says:

    Bantuan PANTAS apanya..brapa hari lagi nak mngundi baru turun jumpa..PANTAS SANGAT. ;p

    0

    0
  22. politik says:

    kebulur sangat dah artis malaysia ni.nak bantuan bagai. ce tengok instagram/fb/twitter artis. tak nmpak macam orang susah pon. hdp x reti bersyukur.
    AKU PELIK KALAU ADA RAKYAT KELANTAN YANG PANGKAH BN NANTI. SEBAB SETAHU AKU BN SUKA KUTUK NEGERI KELANTAN.RAKYAT KELANTAN TAKKAN BUTA SANGAT NAK PILIH ORANG/KERAJAAN YANG KUTUK ASAL USUL KPRANG KAN..

    0

    0
    • Anonymous says:

      kelantan bila nak buat hukum hudud..??

      0

      0
      • ulatbuku says:

        kelantan tak buat hukum hudud sbb bercanggah dgn perlembagaan malaysia.

        perlunya menurut perlembagaan malaysia adalah kerana itu yg menyebabkan sesebuah negeri tercalon sbg negeri naungan negara malaysia. perlembagaan malaysia adalah ditiru bulat-bulat perlembagaan india yg mananya juga adalah hasil nukilan british. oleh kerana terlalu byk hal teknikal yg perlu diambil-kira, maka terpaksalah kelantan menangguh dulu untuk membuat hukum hudud.

        YANG PALING UTAMANYA di sini…

        hukum hudud bukan setakat hukuman potong tangan sahaja. tolong jangan jadi kerusi. pernah dengar piagam madinah? sape cakap politik dan agama perlu dipisahkan? kod hamurabi adalah set undang2 pertama yang bertulis, tapi piagam madinah adalah perlembagaan pertama yg wujud atas muka bumi ini, mencakupi semua corak pemerintahan, pendidikan, ekonomi, hubungan antara kaum. dah lupa ya?

        kalau salah jangan maki hamun. mintak tolong betulkan.
        saya pun budak baru belajar, tp saya tidak kurang ajar.
        terima kasih.

        0

        0
        • Dolton Bibiyana Layola Al hijab says:

          INI BUKAN DEKAT NEGERI ARAB. INI MALAYSIA OK .TKDE MAKNA NYE HUKUM HUDUD. KITE ADA KERAJAAN BIAR KERAJAAN SAHAJA YANG MEMBUAT KEPUTUSAN. ADA KAH HUKUM HUDUD INI HANYA DI KELANTAN SAHAJA?

          0

          0
        • hoi says:

          the best and informative comment i’ve ever read.tahniah ulat buku.tabik dari saya :) buat Dolton Bibiyana Layola Al hijab,nama ada al hijab tapi ayat mcm siot je.hukum hudud tu hukum Allah.apsal ko nak cakap takde maknanye pulak?takut kena rejam ke?opssss.

          0

          0
      • kata ko says:

        bila.. bila..bila najib kasi la..kelantan mmg nak buat, tp semua tue memerlukan persetujuan dari kerjaaan persekutuan..apa da..

        0

        0
        • minah jambu 24jam mengadap compter says:

          elehhhhhhhhhhh eksen pulak kau ni….Helo pak najib tolong jangan ada kn hukom hudud hudud pleaseeeeeeeee…..kalau tangan n jari jemari dorang kena potong sapeeeeeee nk kasi anak bini dorang makan nanti. jangan ok pleaseeeeeeeeee…lov u pak najibbbb cenyum cikit ;}.

          0

          0
  23. politik says:

    tah… artis ni dah lupa ke. ritu xde jemput artis msia pon buat konsert. panggil artis korea. paham mendanye camtu. hihi.
    artis2.. sedola wei. pancing tu

    0

    0
  24. x mnat bab politik! All bullshit!

    0

    0
  25. UMNO Cam Beruk says:

    UMNO perosak negara !!!!

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Burung Tempua Bersarang Rendah !

    0

    0
  27. PEMINAT AZNIL NO 1 says:

    PAK NIL, APA SUDAH JADI NI? SAYA KECEWA LAH DENGAN PAK NIL. PILIHAN RAYA NI KITA BAGI PELUANG DEKAT PR UNTUK MEMERINTAH SEBAB NAK BAGI PENGAJARAN DEKAT BN YANG DAH MEMERINTAH NEGARA 55 TAHUN TAPI RASUAH, KRONISME SUME BERLELUASA.

    0

    0
    • nenek kao says:

      Kalau bagi peluang kat PR dari hutang 500b terus tergadai woi tanah melayu. Bodoh!

      0

      0
      • Anonymous says:

        ape pasal pulak ko nak kecewa…undi hak masing-masing..aku tengok majoriti kat sini semua kutuk bn..tapi pada pandangan aku yang tak kutuk bn lagi ramai..yang mana tahu bersyukur atas keamanan sekarang ni..kau boleh jamin ke kalau PR memerintah takde rasuah, kronisme sume tu…

        0

        0
        • mia says:

          belum cube belum tau, bg mase 5 thn tengok, kalo x bagus, hak ko nk tukar. tp ko pon xde jaminan kn yg kalo BN menang, negara bertambh bagus atau tergadai sbb utang negara yg makin berlambak.. lagisatu, kite hanye berusaha, Allah SWT yg tentukan segalanya. Bersyukur? keamanan bukan BN yg bagi, tp Allah SWT yg bg.. jgn bongkak sngt ngn ayat bersyukur ko tu..

          0

          0
        • Anonymous says:

          bongkak?? hai cakap bersyukur dengan keamanan sekarang tu pun dikira bongkak ke..dan aku tak cakap keamanan sekarang bn yang bagi..tapi kerajaan BN yang memerintah..diamanahkan menjaga keamanan, kesejahteraan rakyat dan negara..selebihnya memanglah kita berserah pada Allah..dan kalau kau rasa kerajaan sekarang menyusahkan hidup kau, buanglah undi..undi hak masing-masing kan..

          0

          0
        • Harakah Daily says:

          apalah punya bodoh dan bangang…selama UMNO/Mahathir memerintah pun, balak, minyak, tanah, gula, beras, …….. semua dapat pada UMNO-BN-kroni juga. hutang Malaysia..toksah cakap la..dan dekat rm 500 billion. masa utk reformasi…

          0

          0
        • Anonymous says:

          yg reply komen pun harakah daily..paham sangat dah bahasa macam mana yang digunakan…nama je PAS..tapi bab maki, mengutuk..memang hebatttttttttt…

          0

          0
      • murni says:

        nenek ko!! sapa ckp tergadai tergadai tanah melayu.. kita penyokong pr pun or melayu gak..x kan kita biarkan tanah kita tergadai.. ni lah jadinya kalau sokong BN dr kecik.. hahaha

        0

        0
        • hoi says:

          betul tu murni.saya sokong anda!haha.yg anon ni pun satu.oo,orang PAS ja la yg mengutuk.orang BN/UMNO suci bersih dan tak pernah mengutuk.ada skali aku TERbukak buletin utama,trang tang tang kuar muka muhyidin cakap PAS tu Parti Ajaran Sesat.pastu macai2 kat belakang bantai pi gelak.terus aku rasa nak humban tv tu.

          0

          0
    • mawar says:

      PR pun amalkan kroni. Awak semua saje je tak nampak. Ataupun memang tak nak
      nampak. Perkataan “memberi pengajaran” tu biasanya supaya pihak yang
      berkenaan akan sedar kesilapan lalu dan membuat sesuatu pembaharuan di masa
      akan datang. Tidak cukupkah dengan pengajaran buat bn selama 5 tahun ini. Teruk sangatkah hidup di Malaysia selama 55 tahun ni????????

      0

      0
  28. AZNIL GAY says:

    APASAL AKU TENGOK AZNIL NI MACAM GAY JE? AKU DENGAR DIA KENA TANGKAP MAIN BELAKANG DENGAN PESERTA ON AIR HARITU

    0

    0
  29. NO NAME says:

    Meh sini aku habaq mai kat hangpa semua…dari tadi dok melalak kata yg semua ni janji time nak PRU13 je kan..SAMA LA dengan PKR and PAS bodoh!
    depa tu skg janji macam2..tapi lepas ni habuk pun takdak!!! dulu janji kalau menang ibu tunggal dapat duit setiap bulan..MANA?? MANA??

    Bagi aku, UMNO, BN, PAS PKR sama je! time PRU semua nak berjanji.
    yang penting biar MELAYU ISLAM pegang negara ni..kau org boleh janji ke? boleh jamin ke PKR menang Anwar 2 jadi pemimpin?? dia pun ikut cakap orang cina!
    aku takut Malaysia ni cina yang pegang. sekarang dah cukup aman. itu je yang aku nak.
    Aman, negara Islam.. kau nak negara Islam yang macam mana lagi?? nak yang xde maksiat langsung. kau org boleh jamin kalau PKR PAS pegang negara ni maksiat takdak???
    sekarang kita dah cukup aman. MELAYU. ISLAM..BERSATULAH! dunia makin akhir zaman..

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku setuju…mana-mana parti pun akan buat macam yang BN buat, janji sana janji sini..Tapi yang membezakan, BN tunaikan janji. Tu saja.

      Oh lupa, manifesto bukan janji.. lol

      0

      0
      • aku semut pink says:

        aku sokong dgn statement ko…mmg BN je yg tunaikn janji..aku skrg ni tnggl kt area pembangkang..jnji mcm2 tp haprak,apa pn xde..dlu ckp klau pr dpt area sni rumah ppr yg sewa akn d jual tp smpai skrg xde..org prumahan siap ckp lg”adk..slagi pr pgg sni jgn mmpila nk beli rumah ni.tnggu la BN mng nnt,insyallah mmg akn d jual”.

        0

        0
    • aquaria says:

      aku nk betulkan statement ko… tak semestinya melayu yg pegang or jadi PM…as long as pemimpin yg jadi PM tu adalah Islam… janji ISLAM jadi ketua.. mana tau Lim Guan Eng dapat hidayah…mengucap 2 kalimah syahadah…dia jadi PM aku sokong

      0

      0
      • Anonymous says:

        PALA HOTAK KO!

        0

        0
        • hoi says:

          apsal lak ko nak cakap pala hotak.bertambah satu lg umat Islam ko taknak ke?patut ko amin kan je la.bodoh.

          0

          0
      • minah jambu 24jam mengadap compter says:

        betol jugak ape yg kau cakap kn ni aquaria minah jambu sokong. hidayah bila bila boleh datang kt Guan Eng kan . tapi boleh ke dia jadi PM? mari kite pikirkn bersama

        0

        0
  30. kepohcie says:

    thniah pak nil..komen anda yg anda myokong parti yg menggalakkn hiburan n mghalalkn pergaulan lelaki n prmpuan mybbkn sy unfollow anda d twitter..thniah pak nil…

    0

    0
    • Anonymous says:

      ingat Aznil ni ikhlas dan bijak dari artis2 lain, rupanya 2×5 je.. suka mengampu dan bodek

      0

      0
      • anonymous's says:

        oh..bru aku tw,klau sokong BN je smuanya kaki ampu la,kaki bodek la..ceteknya pemikiran ahli2 pr ni ye

        0

        0
    • Anonymous says:

      dah dia bekerja dalam industri yang macam tu..ko nak harap dia yang macam mana..komen guna otak la sayang…

      0

      0
  31. i like green says:

    kena pantas ngundi lagi bape ari kan,ge satu artis2 ne nk x nak kena undi bn kang nti xleh menonggek bagai kalo hudud da dikuatkuasakan.inilah jadinya bila islam pada ic jek

    0

    0
  32. Miss A says:

    artis takkan KAYA ! sebab duit yang dorang dapat semua tak BERKAT ! sebab tu bila sakit je mintak derma bagai nak rak. mane duit korang berlakon menyanyi semua tu?

    salah satu kenapa duit tak berkat !
    Tak tau duit pergi mana. Pendapatan bertambah, tapi asyik tak cukup jer. Duit banyak dihabiskan pada benda yang sia-sia. Patutnya bila duit dapat banyak, sedekah pun kena la bertambah. Tapi tak, kita jadi makin kedekut. Sedekah tak bertambah, duit tetap habis ke tempat lain.

    and artis-artis memang suke hiburan ! amik amik BN ko. kat depan Allah nanti tengok ko nak salahkan siapa. semua artis jahil !

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap compter says:

      keje jadi pelakon ni bayaran Nye bukan lah sebanyak macm pelakon Hliwood ! bodoh sangat kau ni lah miss A ! biasa laaaaaaaaa pelakon mlaysia bayaran berlakon bukan Nye lumayan sangattttttttttttttt sekadar cukop2 makan ajeeeeeeeeeeeeee ! nanti bila artis mintak bayaran lebih sikit start la pengarah ke ape ke cakap pelakon demand pulakkkkkkkkkkkkkkkkk .bis kalau sakit masok hospital tengok la ape penyakit atis tu ! kalau setakat sakit demam demam sikit2 tkan lah artis nk mintak bantuan tol tk?

      0

      0
    • Anonymous says:

      Artis ramai2 bukan menaikkan gdp ataupon ekonomi malaysia. Menaikkan dosa…. yg tu terbukti berjaya. Biar bn kalah. Naik pr nanti kurang la budak2 melayu terhegeh2 nk jd artis. Fokus belajar pastu carik keje yg berkat. Bila bn terhumban… zed zaidi dan konco2nye pon akan terhumban sama. Pereka2 pesen pon akan bersedia untuk menghumbankan idea baju tak cukup kain yg selalu dipakai dek artis islam.

      Pstttt nara….katanye ko la yg selalu menyuakan pendapat dlm blog pr dengan hujah2 tak bernas sebab sokong bn. Kan kan kan……

      0

      0
  33. Aku says:

    aku sukak kambek UNMO…..retis y high class ramai y umno…retis y poyo2 ramai y pembangkang….

    0

    0
  34. story says:

    sekarang tak rasuah duit tapi rasuah makan

    0

    0
  35. ini darablah says:

    artis korea lawa bukan sbb pakai Skinrich tapi buat plastic surgery daa..

    0

    0
  36. org PAS says:

    Artis2 ni berape kerat je yg kaya, yg ramai2 tu nak kaya camne, aurat tak jaga, melalak sana sini, maksiat sana sini, tu yang rezeki tak berkat, simpan dalam bank pun habis cepat….huhu…. paknil ni taik umno, ayat tu pengampu abeesssss….

    0

    0
  37. Anonymous says:

    nampak bebenor pak Nil ni kaki mengampu. ingat ko sorang je ke yg sokong UMNO?

    0

    0
  38. Anonymous says:

    aku tak rasa dunia seni ni perit, sekor2 artis kuat berjoli/bergaya maklumlah dpt bayaran tinggi, even ada sekor artis ‘adik2’ + suam2 kuku mcm irfan roslan tupun merasakan RM7,000 sgt ciput/sedikit bagi watak pak pacak 2-3 scene.. bayangkan artis yg popular dan yg dah ada nama, confirm bayarannya lebih RM10K kan?? tu bukan bayaran utk sebulan, bayaran diberi di kira atas satu2 drama/filem atau hasil seni yg diaorg berikan.. klu sebulan lebih dari 2-3 job diaorg dpt, adakah masih perit?? perit celah manalah hidup kau ni???

    dah dapat bayaran tinggi pun masih nak mengampu, camnilah perangai artis2 tempatan kita.. boleh di kira sgt artiskita yg perangai tu elok sikit, tapi yg bersepahnya yg berperangai buruk dan liar mengalahkan artis hollywood mcm si Nabila Huda tu dan bbrp lagi artis lain yg terlibat dgn dadah mcm Zarina Anjoulie Lavocah, Apek Senario, Yasin Senario dll….

    Tak payah nak mengampu sgtlah Pak Nil, kalau nak sokong biar secara betul dan sihat. tak perlulah nak pompang bagai seolah2 kamu tu sorang saja yg menyokong perjuangan UMNO..

    Daripada tolong/bantu golongan artis yg dah kaya tapi tak reti nak bersyukur ni, lagi elok tolong rakyat yg miskin dan daif yg betul2 byk menyokong pemimpin kita sbb rakyat mcm ni lebih tahu bersyukur dan lebih memahami erti perjuangan yg sebenar… zaman skrg ni, yg kaya dibantu2 dikipas2 dipuji2.. yg miskin hina pula dihina2 dikutuk2 difitnah dan diketepikan….

    Aku berdoa dan berharap akan ada seorang pemimpin yg benar2 adil+bijak di Malaysia ni yg boleh membantu/menjaga rakyat, agama dan negara.
    Aku berdoa dan berharap akan ada seorang pemimpin yg benar2 adil+bijak di Malaysia ni yg boleh membantu/menjaga rakyat, agama dan negara.

    0

    0
  39. Dolton Bibikyana Layola Al-Muslem says:

    Laa biasalaaa taktik nak dekat pru ni takkan paknil tak tau org nak raih undi, pasni kalau dah menang mintak tolong mula dorang cakap k bai….

    0

    0
  40. hoi says:

    tindakan pantas?pppuiiiiiiiiiiiiiiiii! sebelum2 ni takde lak nak buat ape2.dekat2 nk PRU melobi sakan si najib ni.pastu main kutuk2 orang.meluat aku nk bukak tv dah skrg.baik layan movie kat laptop.hati tak sakit,telinga tak sakit.

    0

    0
  41. akira says:

    Berjanji selepas parlimen dibubar?..habis selama tempoh pemerintahan,apa yang artis dapat?.buka paper,minta bantuan sana sini?.bunyi memang yakin habis Dato Najib menang besar sedangkan selepas parlimen dibubar,yang tinggal adalah kerajaan sementara dan tidak boleh mengumum inisiatif baru atau perbelanjaan baru.Dan paling penting Abang Nara,undi saya bukan rahsia.Milik PAS sampai sepenggal dan sekiranya berlaku korupsi sama seperti yang dilakukan BN,saya juga menghentam perkara yang sama.Jangan nak putar belit penyataan sepertimana BN dan media sekutu memanipulasikan kata2 Nik Aziz. memetik kata2 dari Ustaz Azhar Idrus- Kita beri peluang kepada pakatan rakyat untuk memerintah bagi menggantikan kerajaan yang sedia ada. kita nak tukar bukan sebab kita benci pada mereka, pada tubuh badan mereka, tapi kerana merasakan mereka tidak mampu lagi memikul tanggungjawab untuk memerintah dengan adil dan menjaga kebajikan rakyat. Dan kepada AHLI yang bertanggung jawab menjaga industri hiburan Malaysia,ISLAM DIDAULATKAN DALAM BERKARYA,BARU BERKAT HASIL DUNIA DAN AKHIRAT.salam.

    0

    0
  42. Ex student u says:

    Aku rasa xptt PTPTN ni dmansuh kn.. Aku ni everys em dekan n alhamdullilah xyh byr PTPTN.. bljr giler utk dpt result tbek.. pent lelah aku bbaloi.. tp yg aku perasan kn org melayu or student melayu ni, dpt je duit ptptn, enjoy giler2.. tukar hp, tukar laptop.. enjoy kluar sana sini.. beli tang buku, smua photostat, alasn duit dh hbs.. SO PTT KE BG FREE?????? aku berani jamin 90% student smua mcm tu! Bnda nk free je kn, bljr ke laut.. blm msuk bcinta msa bljr.. konon kuar nk g bljr tp akhirnye cinta cintun yg lbh! pOyo lh!!!

    0

    0
    • ddd says:

      aku sokong utk laksanakan undang2 islam..tp aku x setuju nak mansuhkan ptptn.. aku pun fikir mcm kau fikir, kalau taknak bayar hutang belajar pandai2 dapat first class buta2 je langsai hutang..kan? kalau xnk blajar pandai2 xdapat 1st class berpijak lah dibumi yg nyata..dah pinjam..bayar.. taknak bayar jgn pinjam.. senang.. lg pun yuan kat malaysia ni x mahal mane pun bg aku.. contoh uitm, yuran semester 500, ptptn bg satu semester 3500. mane belen? makan pakai handphone laptop ko pun nk ptptn tanggung ke? uni2 lain paling mahal pun 1k+… mungkin korang ckp family x mampu.. org tak mampu dia tak duk saje kalau taknak berhutang.. aku cuti semester kerja pasaraya sebulan dapat 700.. 3bulan dapat lah 2000.. x cukup lagi nk bayar yuran 1sem? mungkin korang akan ckp, abes xpayah mkn? hello bebudak…kalau ko tak kerja, ko x makan ke? so aku ex uum, yuran 1sem lam 1k…aku tak buat loan.. jadi student kne sedar diri jangan nk blagak..aku tahu aku bkn plajar cemerlang, so aku dah kerja xde hutang gaji aku solely for myself! proud jadi student yg hidup susahh..

      0

      0
  43. Apa dahhh.. says:

    X semua artis di bwah seniman semua kaya raya, yg tgh meletup jer larr…mungkin die nk bagi bantuan untk artis veteran yg tgh susah…

    0

    0
  44. ct oliza says:

    dah dapat datuk harus la sokonggg..puihhh

    0

    0
  45. misz says:

    huntunglaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa……………….. artis dapat macam2 keja gomen dapat mcm2…………… swasta??????????????????? apa pun xdpt………….. loan pun interest tinggi……….. nk buat itu ini pun xlayakkkkkkkkkkkkkkk………….. huntung laaaaaaaaaaaaaaaaa korang………………………………

    0

    0
    • ehh says:

      btl3x..swasta di ank tirikan..padahal swasta pn byr cukai.xde swasta rsenya negara pn blh bankrap.diorang duk pk bos2 swasta yg kaya xperlu bg apa2.kuli2 yg bwh ni jgk merana..lg2 ble dh ada fmily.

      0

      0
      • hoi says:

        betul tu uols.kalau dapat kompeni swasta yg bg bonus berbulan2 gaji,takpela.tp kalau dpt kompeni yg biasa2,redha je la iols dengan ketentuan inihhhh.jd la hamba duit selama2nya. :(

        0

        0
  46. no says:

    Xder sapepown brhak kt ngre ni antara umno,ps,pr ke..yg brhak sume ni Allah jer..

    0

    0
  47. ehh says:

    tindakan pantas ke benda nya paknil!! nk dekat mngundi bru nk bg.klu pantas dri dlu lg dh buat pknil oiiii….

    0

    0
  48. anti zed zaidi says:

    Celah mane pantas…? Bersepah je artis hidup miskin & merempat bile dah tua… Siap mintak simpati orang ramai lagi…. Yang bukan artis hidup susah pun ramai… Tu kat Sabah Sarawak tu, letrik pun belum tentu ada. Ada diorang kisah….? Prihatin konon… Puiiiii….!!!!!!

    0

    0
  49. miss Y says:

    yg korg nk gado2 ni ape korg dapat?? fikir la selama ni kemudahan yg korang dapat dari sape?? ape yg pihak sane bagi??? pihak sane jji tp pihak sini yg laksanakan… fikir guna akai..bukan gune lutut…..

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku tak pernah dapat ape pun drp kerajaan skarang..kerajaan yg lagi satu belum tahu lagi sbb blom diberi peluang..so nk jugak rasa…. kalau dapat alhamdulillah..kalau x dapat pun x apalah sbb xde beza pun bg aku

      0

      0
    • hoi says:

      ko ni miss Y,bukan main suruh org komen guna akai.tp aku tgk komen ko macam guna tapak kaki je.bukan takat lutut dah.ops.dh BN kerajaan persekutuan skrg,confirm2 la diorg kena bg apa yg rakyat berhak dpt.pembangkang tu nk seluk duit dari mana nak tunaikan janji diorg?tp kan miss V,eh silap.miss Y,duit2 guna utk kemudahan ni semua sebenarnya dari rakyat jugak kannnn.rakyat yg gaji ciput tp kena bayar sara hidup tinggi.rakyat yg membanting tulang keje dari pagi sampai malam,tp hujung bulan gaji kena tolak beratus2 sebab nk tlg kerajaan katenyewww.pppuiiiiiiiii!so,skrg rakyat nk tukar kerajaan baru sebab rata2 dah tau cerita sebalik BN ni.org2 tua je sokong BN,sebab diorg dh terbiasa lama sgt dah.belia2 skrg dh bijak,dah boleh menilai.so,apa salahnya kalau tukar kerajaan,bg peluang pembangkang tunjukkan kredibiliti diorg.kalau tak layak,boleh tukar lagi time PRU seterusnya.yang aku pelik sgt,yg BN takut sgt ni kenapaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa???

      0

      0
      • miss Y says:

        BN tidak takut ape-ape…. cume nye rakyat boleh ke nk tgu pada PRU yang akan datang selama 5 tahun lagi apabila kerajaan sendiri dh muflis baru nk bagi kepada kerajaan BN kembali untuk mentadbir supaya kerajaan kembali membanganun…. Pada masa itu jgn korang kata kerajaan xtolong korang semua apabila semua subsidi dh xde n harga lagi melambung tinggi…. yang senang lagi senang n yg susah bertambah susah…. kalau betul pihak sana boleh mentadbir kenapa di selangor banyak masalah sampaikan ibu tunggal file kn saman kepada kerajaan negeri kerana tidak mendapat apa yg dijanjikan pada PRU yang lepas. Pihak pembangkang kata nk hapuskan tol di penang jika menang pada PRU yang lepas kenapa tidak buat juga… kenapa tol di jambatan pulau pinang masih ada lagi… n kenapa juga tol kt sana makin lama makin naik jer aku tgk. Pihak sebelah sana kata juga kalau dia menang kt selangor dalam tempoh 24 jam akan tutup kilang carlsberg kt shah alam tapi aku tgk kilang tue lagi besar lagi ada …. semua sekadar cakap sahaja tapi xpernah nk menunaikan…. lau cmtue aku pn nk jd kerajaan sbb nye kita hanya cakap jer tapi xpyh nk tunaikan,……

        0

        0
  50. coklat says:

    rekod bersih?sape?najib?alahai..utk ank seni je kot rekod bersih..aku igt dato pak nil ni xpenah tgk brita kot..xpn brite tv1 ngan tv3 dan utusan je kot die tgk n bace…melangit tu dato puji..xtgk bwah dah dato ni klu puji..malu la..org dah tau najib cmne…sikit2 dh la puji…

    0

    0
  51. tidak adil says:

    patut yer bantuan perumahan utk artis ni bg pada artis vetera yg kurang berdaya, kurang kemampuan dan yg dah tak mampu utk bekerja membanting tulang dah…yg muda2 ni xlayak dapat sbb duit lakonan atau nyanyian die org lebih byk dari kite yg makan gaji ni….lgpun muda2 leh lagi membanting tulang…masih kuat utk bekerja….tak perlu nk bg kt die org jugak…kalo yg muda2 pun dapat, kite org pun nk jadik artis la kalo cmtu….suma kemudahan senang tul nk dpt….rasa tak adil tul….

    0

    0
  52. Alahai says:

    Buat apa nak kecoh..
    Bagus aper najib tolong retis..nak harapkan parti pas…lama dah kena sula…korang nih..

    Kesian pada golongan2 retis yg dedah sana sini nasi lemak 50 sen, dengan berlakon gairah d ranjang nyer…dgn togak arak nyer… Dgn berzina nya…
    Kira oklah abang najib tolong..
    Abang najib kan suka tolong golongan2 fakir miskin..

    Artis cth fakir miskin yg patut d bela..tgk saja pada pakaian mereka, nak beli kain lebih untuk tutup aurat pun susah/tak mampu..

    Majulah artis ke arah 1 malaysia…

    ( banggangnakmampustuduhorangsanasinimakanhasilharamcurihakrakyatbantulakgolonganygtaksepatutnyadibantu ) pegi mampuslah golongan artis yg jahil…

    0

    0
  53. kak ton jugak comey says:

    antantuyaaa+c4+cincin+hbeg+kakmah= pokjib
    sila ubah!

    0

    0
  54. mon says:

    apa masalahnya kalau dia sokong umno..kate negara demokrasi..terpulang kat dia la kene sokong siapa pun..die mesti ada sebab kenapa sokong bn..korg mesti ada sebab kenapa sokong pakatan..respek pilihan masing2 dah la..tak perlulah nak kata macam2..inilah masalah org taksub politik..tak boleh terima perbezaan pendapat…susah2..rasa diri sendiri je betul..

    0

    0
    • Anonymous says:

      suke mon…..komen ringkas, padan n tepat..
      orang pilih lain dari dia sebok nak dicemuhnya..terpulang masing-masing la nak sokong apa. sedih la, kecewa la, ape la…ntah pape je…

      0

      0
    • intan88 says:

      sokong sgt2..ikut die je la nak mengundi masuk mane2 pn kn..berpolitik nie xkemane pn cuma duniawi je sebenarnye..xpayah la nk taksub sgt..dan xsemua yg mengundi pas or bn or pape pn tu x pnh buat dosa..semua ada dosa pahala masing2..korg yg komen kata mcm2 nie dah2 la tu buat dosanya…

      0

      0
  55. Anonymous says:

    BARU SEKARANG LAHHH NAK BG kat artis semenjak nak PRU13 ni . . nape tak lg dulu DSN? baru sekarang nak kuar fitnahhh video khalwat . .ustaz berkhalwat lah . kenapa tak lg dulu . musykil kami rakyat malaysia . alhamdulillah ramai yg mendokan keburukan untuk ulamak nik aziz tp lg ramai yg mendoakan yg terbaik untuk nik aziz . .
    naik takut sini sana fitnahh yg berleluasa . .

    0

    0
  56. Mirai Suenaga says:

    naik lemak betul lah artis2 ni. dah lah kaya. bila time kegemilangan dia elok joli2 lah apa. Bila sakit, reti pula minta sedekah. teruk betul.

    0

    0
  57. Anonymous says:

    Artis mcm Pak Nik ni mcm lalang je. Sapa yg perintah yg itu lah dia sokong. Nak cari makan beb….

    0

    0
  58. bibihabiana says:

    alaaa, pak nil yang cam lalang dan kuat bodek konfem la gtu gayanye. pe kata bang nara list kan aje artis bn and artis pr satu post, senang. leh bincang sekali harung je pasal politik neh. haaah tuh ashraff muslim umno pasir gudang tu pon hot gak cte. akim pon af pon sama, artis suam2 suku cmni la, tak bpe berbakat, masuk politik lak kan,puiiii

    0

    0
    • Anonymous says:

      jadi masalah ke bila artis nak masuk politik..diorang rakyat Malaysia jugak..asalkan diorang tak over macam si tut tut tu dah la…

      0

      0
  59. macam2 says:

    korang skrg ni lg benggong ..sesama islam pon mau gdh ka sbb blandaskan parti dan ideologi yg berbeza..weii plsla bersatu la sikit ,trma ja pndapt msg2 tntg parti msg2..tosah nk bruk2kan sesiapa,msg2 ada agenda dlm parti depa..klu nk kata najib baik xla gak ada gak kkrgn dia,nk kata nik aziz bgs,bgs kot mna dgn mempermainkan kalimah allah bila da kena hentam bru nak tarik balik,.nk kata anwar ibrahim bgs,lgsg x keja nak p ngara asing mtk cmpur tgn luaq xpasai2 ngara ni t dya perintah hbs kna juai kat org luaq,nk kat lim guan eng tgk sndri nsb rakyat mlayu penang xterbela di tindas gerai d robohkan alasan bina tepi laluan pejalan kaki tapi mai tang bangsa depa siap buat gerai baru tak caya p tgk sndri kat jln.perak..org mlayu x d beri ruang lgsg tapi nk kata camna rakyat melayu kat penang xbersatu..bg aku la,tentang vdeo maki hamun umno dan ceramah laloq org umno serta pngikut umno di katakan cderakan polis yg korang upload tu ,buatla mcm pas,pkr,dap xbuat sdgkan dorg pon sama gak..2la manusia bila da benci upload yg dia xsuka..yg dia suka bruk pon simpan dalam kain!!!seorang ulama blh ka maki hamun ikt suka,sama gak cam vdeo korg upload tu nik aziz ada jgk maki hamun umno,anwar ibrahim pon sama jgk p la dgr cramah dy kat pmtg pauh xmaki xsah!!!cramah cam laloq gak..bruk kan sana sni jgk..plsla dorg pon hipokrit gak xda bza pon suma,,,yg mbezakan janji yg dorg tabur di tepati atau tak..jgnla ltk otak dan pmikiran korg d bawah tapak kaki,mengagungkan sesuatu yg trg2 xmbuahkan hasil,pas mnegakkan islam apanya klu mnegakkan napa hukum kalimah allah blh di perkotak katikkan dan plg dasyat blh lak nik aziz kata smbahyang org umno x d trma allah,kafir berbagai..2 ka ajaran islam sbnar???dya bkn allah hnya yg mpu trma dan mnilai kbaikan serta amalan sesorg hnya allah kita sbg umat n hambanya hnya mpu beribadat spya amalan kita di trma,bkn kita nk kna ltkkan dri sbg seseorg yg kuasanya seperti maha esa..pk la rakyat mlaysia terutama yg dlm blog ni asyk nk bkomen ntah pape jaa bgdh x tentu pasai upload vdeo berbagai,korang ada akal dan korang blh pk mna yg btui dan salah jgnla terlalu taksub ngn parti msg2 sampaikan kita sesama umat islam nk bpch blah dan btikam lidah..kesimpulan undi msg2 dan msg2 ada ideologi msg2..trima kasih..assalamualaikum

    0

    0
    • Fulamak says:

      Jgn kerana ko suka sgt dgn bn..ko main tuduh jer org alim…
      Takutnya aku ngan ko…tuhan gelapkan hati sampai sanggup bersetongkol tuduh nik aziz.

      0

      0
    • hoi says:

      ekskius mi cik “macam2”. ko tulis ayat mula2 “orang skrg ni lg benggong ..sesama islam pon mau gdh ka sbb blandaskan parti dan ideologi yg berbeza..weii plsla bersatu la sikit ,trma ja pndapt msg2 tntg parti msg2” tapiiiiiiii,aku tengok ayat ko mcm berat sebelah je.berat ke arah BN.suruh orang bersatu, tapi ko sendiri berat sebelah.kata penyokong dacing.tapi dacing berat belah kiri.gitewwww

      0

      0
      • mulut puaka says:

        biarlah nak sokong apa pun. ko gila ke nak paksa2 org benci UMNO. nk paksa2 org suka PR ngn PAS.. beza org UMNO adalah org UMNO x pernah paksa org PAS atau PR suka diaorg k.. tp sama2 suka mengutuk sama sendiri.. itulah POLITIK.. yang rakyat bawah2 ni bodoh terpengaruh ngn permainan politik kerajaan.. diaorg mcm mana pun tetap kaya raya.. korang bodoh sebab bergaduh pasal org yg xde kena mengena dgn hidup korang.. kah3… bodoh2 la korang ni..

        0

        0
  60. Retis Sangat says:

    haih.
    bilalah kita pekerja swasta dapat mcm depa ni.
    untunglahhh retiss.
    patutla ramai anak muda nak jadi retis.
    glamour dapat, duit pun dapat.
    pekerja swasta di anak tirikan. nak keja gomen kena ada cable.
    nak jadi retis takda bakat hahaha

    0

    0
    • Glamer lah sgt says:

      TKperlah ..
      Lagipun kita mmg patut bersyukur kita tak jadi retis yg mudah lupa akhirat.

      Bab kerja tu aku sokong sgt..ada kable banggang mcm lembu pun boleh jadi manager..
      Laki aku hempas pulas kerja…
      Nak sara anak bini…
      Pastu mai lak kerajaan suka hati potong cukai….

      Pastu bg plak duit cukai tuk pada manusia banggang yg rasa duit tu duit najib… Puiiii….

      0

      0
    • Anonymous says:

      Yg ramai jadi artis skrg ini pun bukannya ada bakat pun. Bakat nak cari laki kaya ada le.

      0

      0
  61. Papa Zola says:

    sudah kaya lagi mengayakan.

    sudah senang lagi menyenangkan.

    bodohnya la Be End ni. yang susah taknak tolong. sibuk nak bagi kad diskaun kat artis. walhal artis sume kaya raya. pakai bag branded bagai. apa lagi kau nak bagi?? rakyat yang susah, menderita ni kau tolonglah. RM500 setahun cukup ke? kau sendri mencekik RM500 sehari… apa punya kepala negara daaaa….takde otak tul. Artis ni konfem la sokong Be End sebab dengan Be End saja dorang leh hidup enjoy joli katak cmtu. Clubbing, seksi sume…haii…hidup dah tak lama…kembalilah segera sebelum terlambat.

    K Bye Najib!! u r fired!!!

    0

    0
    • hoi says:

      setuju!aku paling takleh blah bila org kutuk2 yg duit BR1M nak ambik,tp taknak undi BN.dehek?BR1M tu duit aku jugak kot,bayar tax segala.walaupun aku tak layak dapat BR1M tu,aku halalkan je laa duit aku tu dengan pasrah.pastu BN melobi macam diorg la penyebab rakyat hidup selesa.diorg la pemberi rezeki kat rakyat.hai,nak jadi tuhan pulak ke?puhlissss.rakyat yg gaji kecik ni kena bayar tax punya banyak,yg menteri2 gaji banyak ni,dibagi lg elaun2 yg pelik2.bukan ratus2.ribu2 di baginya.keje buat takde byk pun.merepek je lebih kt buletin utama tu.

      0

      0
  62. IZA says:

    yg sesetengah pihak TAKSUB GILER kat Nik Aziz, Anwar and cina sorg tu boleh plak…so biarlah if ada org nk pandang tinggi or taksub pada Tun M. what is ur problem…tunggu ajelah 5 Mei… pegi pangkah sape u oll nak..

    bab bg retis diskaun for me mmg x patut!!!!!

    0

    0
  63. Werkkk says:

    yg sokong UMNO ni semuanya otak cam lembu..hanya kena cucuk hidung…ditarik2 demi BR1 Malaysia….rm 500…sedih melayu.

    0

    0
  64. Mata Ke Atas says:

    baru dapat diskaun dah melalaj satu dunia….rakyat menderita, cukai naik, gula naik, beras naik…tak pulak kau sibuk ber twitter???????

    0

    0
  65. Anonymous says:

    rekod BERSIH…….biar betul kasi statement….

    0

    0
  66. Belah Lah says:

    bapuk tua..pencium jubur UMNO…sedihhhh.

    0

    0
  67. Mayangsari says:

    Aku nam sejak dua menjak ni….blog beautiful nara (BN) dan macam jadi bloh barisan nasional (BN) lah pulak….artis yang yang sebulu denga BN …ko kutuk kutuk. Apa si Nara ni cybertrooper UBN ke?. Satu lagi Najib tu bukan PM…..bekas PM je…+ president amerNO je.

    0

    0
  68. K bye says:

    bising la si gay keparat ni !!!!!!

    0

    0
  69. Anonymous says:

    DIAM LA BAPUK….!!!!!!!!!!!

    0

    0
  70. Malasia Boleh says:

    transformasi rakyat…negara hutang rm 500 billion.

    wow, hidup Melayu..

    0

    0
  71. tiadanama says:

    kalau miskin? yg baru suam2 kuku bcinta dpt ke beberapa negara eropah berkepit…tu dpanggil miskin,susah ek?yg dpt pyment rendah tp sggup tolak siap kuar kn ayt me***C*P tu? mcmtu susah? hak mgundi hak masing2…kalau nk habaq bagi org ssh ni,lagi berlambak yg ssh..kat IG tu tgk ramai je kaya raya..beli kasut channel lg? haaa….

    0

    0
  72. Anonymous says:

    yay alhamdulillah,BN akan kekal memerintah.kalau tak suka orang,kita tak boleh emo sangat macam korang penyokong PKR ni.tak payah la nak emo,doakan benda tak baik pada orang lain sampai maki2 semua.lagi korang emo,lagi BN akan menang.untuk tau lebih lanjut bacalah buku ‘the secret’ by Rhonda Byrne.hahahaha.yay BN akan menang lagi tahun ni.Hidup BN!Hidup Melayu!

    0

    0
    • Contoh Terbaik says:

      5 negeri2 Melayu bakal terlepas. Bye UMNO-BN.

      0

      0
    • hoi says:

      memang penyokong PKR emo and bising2 sebab diorg nk pertahankan pemimpin diorg.selama ni aku tak pernah nampak lak pemimpin PKR/PAS atau pembangkang lain publicly humiliate pemimping UMNO/BN.slalu aku nampak pemimpin UMNO/BN yg slalu dok kutuk2 pembangkang.siap gelak2 lg.paling aku takleh terima kalau kutuk Tok Guru Nik Aziz.itu kan ulama.dunia dah mengiktiraf dia,tp UMNO perlekehkan dia.sikit yg Tok Guru cakap,di putarbelitkan bg nampak buruk.kesian dia.tp syukur alhamdulillah,byk pahala Tok Guru dpt :)

      0

      0
  73. Kuladip says:

    BN= barang naik

    0

    0
  74. benar says:

    UMNO_BN= musang berbulu ayam…

    0

    0
  75. pro PAS says:

    MENGUNDI UMNO-BN IBARAT MENOLONG ANJING TERSEPIT…LAMA2 AKAN DIGIGIT JUGA TANGAN KORANG……

    0

    0
  76. Lucah says:

    perangai2 ahli2 UMNO.. begitu biadap.

    0

    0
    • YA RABBI says:

      TERUK NYA…INIKAH ISLAM UMNO??????

      0

      0
      • minah jambu 24jam mengadap compter says:

        kenape nk ambek undang2 sendiri sampai bakar DAP punye bendera? malaysia kn ada undang2….dlm keadaan yg semacam gini police tk datang n ambek tindakan ke? penyokong Umno tk sepatut nye berperangai sial macm gini ! minah jambu nk tanye ada ke parti lain yg membakar bendera Umno? sepertimana penyokong Umno membakar bendera parti DAP ? orang2 yg semacm gini patut nye di tangkap n di dakwa saja. persoalan nye kenape n mengape dorang membakar bendera DAP ? kenape ? barang siape yg dapat memneri kn jawapan yg bagos minah jambu akan arah kn bang nara untok calon kn anda dlm ABPBH yg akan datang nanti dlm ketegori > orang yg paling paling pandai kasi jawapan dengan betol ok !!! hadian nye ye lah …Seluar dalam yg berbentok berlobang di tengah lelaki/pompan yg berlampu. suka tk? kalau suka cepat cepat jangan lepas kn peluang yg ada selagi hadian maseh bnyak lagi ni cepatttttttttttttttttttttttttttttt !!!!

        0

        0
      • minah jambu 24jam mengadap compter says:

        ni bukan islam nama nyeeeeeee…kalau islam tkan prangai macm gini tol tk…..dorang suka suka bakar orang punye bendera ape ni ! n suka suka panggil orang komunis . keadaan yg semacm ini tkde police yg datang ke? macm gini ke prangai orang mlayu islam? cakap orang pandai ! prangai sendiri macm sial !! huh !!

        0

        0
    • minah jambu 24jam mengadap compter says:

      eh baru ni minah jambu tengok vdeo samseng umno ni. eeeeeeeeeee kenape prangai dorang gitu? maki sana maki sini bakar bendera DAP eeeeeeee mana boleh buat macm gitu? macm sial aje prangai mlayu2 ni ……malaysia kn ada undang2 mana boleh ambek tindakan sendiri bakar orang punye bendera ! kite idop berbilang kaommmmm ada mlayu india cina serani ! dn kite harus menghormati antara satu ngan yg lain nye ! macm gini ke prangai orang mlayu ? eeeeeeeee buat malu Umno aje dapat penyokong macm gini ! ada tk parti lain yg bakar bendera Umno? sila jawab soalan minah jambu yg dh hot tengok vdeo bakar bendera DAP ni !!!

      0

      0
  77. incik jejol says:

    wahh ramainye komen. untungla abg nara dapat komisyen iklan kih kih. jadi blog politik plak. komisyen iklan kena cukai tak??

    0

    0
  78. Harus Tengok says:

    HAHAHAHAHAHHAAHAH…..UMNO -BN KANTOI !!!!!!!!

    0

    0
    • Kwang kwang kwang says:

      Kkakaahahahahahahahaha….errrr….rrrrr….erk!

      Raja Nong Chick….penipu besar di Parlimen !

      0

      0
    • Pee says:

      standing ovation untuk Nurul izzah !!!!

      0

      0
    • minah jambu 24jam mengadap compter says:

      minah jambu tengok jantan kt dlm vdeo ni macm jantan mat saleh ngan minah cina ni n bukan Anuar Ibrahim …minah jambu tengok aje pon dh tau ni bukan Anuar Ibrahim tk payah lah nk kasi terang kan terima khaseh aje lah ok. dlam vdeo ini bkan ANWAR IBRAHIM THANK U.

      0

      0
      • yulanda says:

        Papagomo blogger UMNO tu la punya kerja…kaki buat video seks…
        Dulu Anwar..sekarang Nurul Izzah…takkan la satu family terkantoi video lucah…memang tak lojik…

        0

        0
        • Umnocelakalahkahat says:

          Video seks Anwar: KENAPA DLM BENTUK BLACK & WHITE bukan warna ??? Itu saja sudah cukup bukti yg video ni memang UMNO celaka nak kelirukan muka pelakon…

          0

          0
    • minah jambu 24jam mengadap compter says:

      tk paham betol si kecik ni kasi ceramah cakap bahasa budu eeeee tk paham betol lah !!!

      0

      0
  79. Takbir says:

    Manisfesto BN- membawa janji; memperkayakan kroni !

    0

    0
  80. Bodo says:

    pas ni si pondan tua bangka ni buat la muka sememeh dia tu..bila kena interview kat TV…

    meluat!

    0

    0
    • Podahhhhhhhhh La Aznil says:

      Kat Twitter dia dah mula buat perangai…buat2 konon sayang sangatlah pada Malaysia kan? Nampak sangat kaki membodek…..terus aku report spam…hahahahahaaha

      0

      0
  81. effariezajohari says:

    apalah bg kat diskaun dkt artis..dorg punyalah kaya raya…pakai LV, pakai brg mewah2..tak relevan lansung!

    0

    0
  82. Tilaa says:

    korang hantar je video kat Pak Nil yg bodoh tu…

    0

    0
  83. Muak muak says:

    mcm bodoh jer statement pondan antik ni…bersara je lah haih…penat la tengok muka kau yg tak seberaper ni. geli lagi ada…

    0

    0
  84. Wak Subardijono says:

    umno menipu rakyat…malaysia airlines boleh kasi plak berjuta-juta walaupun beberakali rugi & hampir lingkup…sedangkan ptpn kau cakap Msia akan bangkrap.

    apa lah punya bodoh melayu2 yg masih nak undi umno ni !

    0

    0
  85. hmnnnnnnn says:

    apa rasionalnya untuk aku bayar income tax pada kerajaan tapi aku tak pernah dapat apa2 in return?

    0

    0
    • hoi says:

      aku pun tertanya2 jugak rasionalnya sampai sekarang :( jgn kata BR1M,rebate amende pun tak dpt :(

      0

      0
  86. Dacing Bau Hancing says:

    Aznil pondan veteran dah tukar gambar profile kat Twitter…lambang dacing BN weiii!

    Sebelah kiri- anak ikan cute; sebelah kanan – massage boy ! wakakakkaakaaka

    0

    0
  87. KAKKAKAKAKAKAKAKAKKAKAKAAKAKAKAKAA says:

    Bukan main hebat lg publisiti propaganda najib ni dan kuncu2 nya. Haih ajak berdebat pengecut …..bayang pun xnmpak

    #SayNoToBn

    0

    0
  88. mulut puaka says:

    sudah sudah! PM sepatutnya beri bantuan pada yang memerlukan.
    1. kami org biasa perlukan rumah, bg kelonggaran la blacklist pun boley buat loan lg. contonya syarat kena ada surat sumpah ke apa..
    2. artis2 x perlu bantuan rumah ni. artis2 janda nak bantuan batang2. diaorg xde batang nak menjolok. PM tolong jolokkan
    3. artis tua bangka x sdar diri perlu bantuan kain sebb xcukup kain. tu pakai abis sume tetek jubor kendur nak tayang.. jijik
    4. artis jantan kote miang perlukan bantuan lubang buret kalo x hari2 nak melancap je
    5. artis yg kaya raya dah tp duit rasa x cukup sbb nak kambus masuk sekali lubang kubur plak nak bantuan dapat gelaran tan sri ke, mejar ke x pun bg je yang dipertuan agung terus

    0

    0
  89. :"D says:

    Ramai betul orang2 pembangkang yg emo bace blog hiburan..kelakar2…

    0

    0
    • Jom Ubah says:

      aku bukan pembangkang tapi kali ini aku AKAN undi pembangkang sebab sudah tiba masanya negara ditakbir bukan dari golongan BN. Negara makin hancur dibawah Najib -UMNO…

      0

      0
    • ....... says:

      Najib penakut….mana hilang duit rakyat?????

      0

      0
      • Dolton Bibiyana Layola Al Sabar says:

        SAYA SOKONG ANUAR IBRAHIM DAN SAYA YAKIN SEKIRA NYA ANUAR MENANG DALAM PILEHAN RAYA YANG AKAN DATANG INI ANUAR AKAN MEMBAWA PERUBAHAN YANG BESAR UNTOK RAKYAT

        0

        0
  90. STFU Pak NIL says:

    rakyat sudah fed up dgn BN !!!!!!

    0

    0
  91. Sila jawab says:

    kalau umgok DACING pandai sgt memerintah ,kenapa kita jauh ketinggalan dr? singapore,korea,taiwan tu ?????

    0

    0
    • Anonymous says:

      SEBAB RAKYATNYA YANG PEMALAS………….. SUME NK FREE…. KEJE XNK…. BILE HARGA BARANG NAIK ITU INI… BISING….

      0

      0
  92. Pah Bedah says:

    Pas nk buat hudud, apa kata DAP? gerenti xdok diam.

    0

    0
    • hoi says:

      cik bedah.setau saya la kan.hukum hudud untuk org islam.org bukan islam akan dihukum mengikut peraturan/ajaran masing2. betulkan saya kalau salah :)

      0

      0
      • penat membaca says:

        pastu ramai la org melayu yg murtad sbb takot kena hukum hudud…
        inila sbbnya kenapa susah nk laksanakan hudud kat malaysia…
        at least skrg malaysia negara Islam,PAS boleh tegur kesalahan kerajaan dlm part keislaman tp utk memerintah negara,sori la..undi x pecaya!

        0

        0
  93. Breaking News says:

    Terkini: Datuk Kamilia Ibrahim dari Wanita UMNO mau bertanding atas tiket Bebas..tak mau lagi bersekongkol sama UMNGOK !!!!!!

    *standing ovation*

    0

    0
  94. minah jambu 24jam mengadap compter says:

    bang nara !!! mana minah jambu pnye komen yg tadi tu ! kt mana bang nara selitkn! bang naraaaaaaaaaaaaaa !!!!

    0

    0
  95. luthfi says:

    Semoga semua bisa berpikir bijaksana

    0

    0
  96. HHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAA says:

    TERKINI- DATIN ROSMAH MAU BERTANDING ATAS TIKET BEBAS MENGUNNAKAN LOG0- SANGGUL BERACUN.

    0

    0
  97. .........memang lucu........ says:

    Padan muka penyokong2 UMNO…Hahahahahahahahahaha..kena tipu !!!!!

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap compter says:

      gitu Al kesah nyeeeeeeeeeeeeee…emmmmmmmmmmmmm kesian pulak minah jambu tengok jantan ni ngamok2 …dia ngamok ngan sape ar ? dh lah kalau dh tk sesuai ngan parti yg di sokong ni kelua aje n sokong parti lain pulak ! mungkin parti lain akan memberi rezeki dn keceriaan untok masa depan sape tau kan…

      0

      0
    • Tipikal says:

      “nak kena kautim, karaoke,…..baru dapat kontrak” !!!!
      hehhehehhehehehehe

      0

      0
  98. sanggul beracun says:

    lepas 57 tahun baru nak bela artis???

    0

    0
  99. Haliza Misboon says:

    Pekejadah suma nih?? pehal bg kt diorg.. si paknil naik keta Elgrande ke vellfire aku tak ingt.. tp penah tgk laa.. pun dapat diskaun.. retis naik keta hebat2 umah beso2 mkn tpt class2.. shopping barang LV la aper la.. kita orang besa xdpt diskaun dpat apa? keta produa.. proton.. bli harini esok tingkap dah rosak… mkn kt gerai.. pakai baju pun tgu gaji baru leh bli tu pun ada sale baru dpt beli. Tak boleh diterima akal langsong camni..

    0

    0
  100. Haliza Misboon says:

    pahal komen aku xkuar pun.. dh 2 jam lebih dah..

    0

    0
  101. minah jambu 24jam mengadap compter says:

    minah jambu ngah tengok melodi ni kt Tv3 minah jambu kesian ngan pelakon maimon mutalip. mari kite sama sama doa kn untok dia semoga penyakit dia cepat sembuh …. dengan keizinan Allah Inshallah akan berlaku satu keajaiban.amin…

    0

    0
  102. Adolfo says:

    Hi there! I could have sworn I’ve been to this website before but after reading through some of the post I realized it’s new to me.
    Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be
    book-marking and checking back frequently!

    0

    0
  103. Markus says:

    Thanks for some other informative blog. The place else
    may just I get that type of information written in such a perfect way?
    I have a project that I’m simply now running on, and I’ve been at the look out for such information.

    0

    0
  104. null says:

    Having read this I believed it was extremely informative.
    I appreciate you spending some time and effort
    to put this short article together. I once again find myself personally spending way too much time both reading and leaving
    comments. But so what, it was still worthwhile!

    0

    0
  105. sar says:

    Bising plak bapuk Astro sekor ni. Aku kerja…baru graduate. Kena bayar..

    1)cukai/income tax
    2)sewa
    3)transport
    4)makan/pakaian
    5)kasi mak bapak
    6)PTPN…

    Kerajaan BN kasi apa pada aku?

    kerajaan kasi pelajaran. gaji cikgu/pensyarah yg mengajar ko dr drjh satu sampai uni ko bayar ke?? kerajaan bayar!!. Ko cume bayar yuran pengajian 10% je kt uni. tah2 mkn rmt pon dapat. banyak bunyi. kalau baru grad ko dh kene byr income tax maknanya gaji ko 3000++ yer dak?

    sape jadi kerajaan pon ko ttp kene bayar
    1) income tax
    2) sewe (xde makne pr akn byrkn sewe rumah seluruh rakyat malaysia)
    3) transport (xde makna pr nk byr transport seluruh rakyat malaysia)
    4) makan/pakai (xde makna pr nk belikan ko baju setiap bulan n byr makan ko hari2)
    5) bagi mak bapak(xde makne pr nk tolong bgkan duit kt seluruh ibu bapa warga malaysia 2-3 ratus setiap bulan
    Jadi ak bagi ko jln penyelesaian

    1) cari keje gaji rendah – xkene byr income tax
    2)cari keje yg company sediakan rumah/duk umh parent/duk bawah jembatan
    3)gi keje jln kaki/naik beskal
    4)carik company yg provide meals n uniform – mekdi/kfc/piza dll
    5)mak bapak ko kott-mase ko sekolah ade mak bapak ko berkira bagi ko belanje sekolah?? ade mak bapak ko mohon bantuan kerajaan bg ko belanje sekolah.

    0

    0
  106. lulu says:

    kalo artis veteran tu xpe la dpt kad diskaun gn PR1MA..ni yang dapat payment beribu2 pun bk diskaun gak? tak patut langsung..baik bagi kad diskaun tu kad penerima2 bantuan kerajaan lagi bagus

    0

    0
  107. Have you ever thought about publishing an ebook or guest authoring on other blogs?
    I have a blog based upon on the same subjects you discuss and would really like to have you share some stories/information.
    I know my audience would enjoy your work.

    If you’re even remotely interested, feel free to send me an email.

    0

    0
  108. My family members every time say that I am killing my
    time here at web, but I know I am getting knowledge all
    the time by reading thes pleasant articles.

    0

    0
  109. Wow that was strange. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my
    comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again.
    Anyways, just wanted to say excellent blog!

    0

    0
  110. I seldom write comments, but i did some searching and wound up here Inilah Yang Sememangnya Dinantikan Oleh Anak Seni – Datuk Aznil Haji Nawawi |.
    And I do have a few questions for you if it’s allright. Could it be simply me or does it seem like a few of these remarks appear like they are left by brain dead folks? :-P And, if you are writing at other places, I’d like to follow anything fresh you have to post.

    Would you make a list of the complete urls of all your shared pages like your Facebook page, twitter feed, or linkedin profile?

    0

    0
  111. Thanks on your marvelous posting! I actually enjoyed reading
    it, you might be a great author.I will ensure that I bookmark your blog and definitely will come back someday.
    I want to encourage you to definitely continue your great writing,
    have a nice afternoon!

    0

    0
  112. image says:

    Appreciating the time and energy you put
    into your site and detailed information you offer.
    It’s great to come across a blog every once in a while that isn’t the same outdated rehashed material.
    Wonderful read! I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my
    Google account.

    0

    0
  113. I’m not sure exactly why but this web site is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this issue or is it a issue on my end? I’ll check back
    later on and see if the problem still exists.

    0

    0
  114. scotsman says:

    If you would like to obtain a good deal from this post then
    you have to apply these strategies to your won blog.

    0

    0
  115. Heya i am for the first time here. I found this board and
    I find It really useful & it helped me out much.
    I hope to give something back and aid others like you aided me.

    0

    0
  116. Today, while I was at work, my cousin stole my apple ipad and tested to see if it can survive
    a twenty five foot drop, just so she can be a youtube sensation.
    My apple ipad is now destroyed and she has 83 views.
    I know this is totally off topic but I had to share
    it with someone!

    0

    0
  117. My coder is trying to persuade me to move to .

    net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses.
    But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on numerous websites for about a year
    and am worried about switching to another platform.
    I have heard excellent things about blogengine.

    net. Is there a way I can transfer all my wordpress content into it?

    Any kind of help would be really appreciated!

    0

    0
  118. Hi there, i read your blog occasionally and i own a similar one
    and i was just wondering if you get a lot of spam comments?
    If so how do you protect against it, any plugin or anything you can recommend?
    I get so much lately it’s driving me crazy so any support is very much appreciated.

    0

    0
  119. ANON says:

    COMPANY AKU LAGI TERUK UOLS. APE PUN XDE. GAJI 2K TAPI SUME BENEFIT XDE MACAM BONUS, ANNUAL DINNER EVERYTHING DONT HAVE. HANYA BERGANTUNG PADA GAJI SEMATA-MATA. NAK APPLY BRIM LAGI LAH XBOLEH. AKU NAK TUKAR KERAJAAN!!

    0

    0
  120. Please let me know if you’re looking for a author for your weblog. You have some really good posts and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d really like to
    write some articles for your blog in exchange for
    a link back to mine. Please send me an e-mail if interested.
    Many thanks!

    0

    0
  121. tangos says:

    Hello! This is kind of off topic but I need some help from an established
    blog. Is it difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking
    about creating my own but I’m not sure where to start. Do you have any ideas or suggestions? Thank you

    0

    0
  122. needs says:

    This post will help the internet people for creating new webpage or even a blog from
    start to end.

    0

    0
  123. this site says:

    Hey there this is kinda of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.

    I’m starting a blog soon but have no coding knowledge so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

    0

    0
  124. I am no longer sure the place you are getting your info, but good
    topic. I must spend some time learning more or working
    out more. Thanks for fantastic information I used to be searching
    for this info for my mission.

    0

    0
  125. I absolutely love your website.. Pleasant colors & theme.
    Did you develop this amazing site yourself? Please reply back as I’m looking to create my own personal blog and would like to learn where you got this from or exactly what the theme is called. Kudos!

    0

    0
  126. Anonymous says:

    orang gila x cukup makan x cukup duit semua gila nak tukar kerajaan. sbb diarg pikir kerajaan kena tanggung perut buret diaorg.. org cerdik yang usaha cari duit sendiri xde bising nak tukar kerajaan sbb pasti rezeki datang dr Tuhan.. apa yg pemimpin buat salah bukan nya terlepas nnt dari azab tuhan.. apa yg kita nak takut? ke penyokong pr x percaya pembalasan selepas mati? ingat dunia je.. itu x cukup ini x cukup.. ingatlah rezeki dari tuhan.. mintak pada dia.. tp kalo asik bsing x cukup memg tuhan x kan bg senang.. walau tukar lah kerajaan bulan sekalipun

    0

    0
  127. It’s very easy to find out any matter on net as compared to textbooks, as I found this piece of writing at this web site.

    0

    0
  128. lloyd irvin says:

    It’s an remarkable post in support of all the web viewers; they will get benefit from it I am sure.

    0

    0
  129. home page says:

    Today, I went to the beachfront with my children.
    I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed.
    There was a hermit crab inside and it pinched
    her ear. She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but I had to tell someone!

    0

    0
  130. payday loan says:

    Please let me know if you’re looking for a article author for your weblog. You have some really good articles and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some articles
    for your blog in exchange for a link back to mine.
    Please send me an e-mail if interested. Kudos!

    0

    0
  131. Magnificent beat ! I would like to apprentice
    while you amend your web site, how can i subscribe for a blog site?
    The account helped me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept

    0

    0
  132. more says:

    Excellent blog! Do you have any hints for aspiring writers?
    I’m planning to start my own blog soon but I’m a little lost on everything.
    Would you propose starting with a free platform like WordPress or
    go for a paid option? There are so many options out there that I’m completely confused .. Any ideas? Thanks a lot!

    0

    0
  133. Asking questions are truly good thing if you are not understanding anything totally, but
    this paragraph presents pleasant understanding yet.

    0

    0
  134. Hey there! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask.

    Would you be interested in trading links or maybe guest
    writing a blog post or vice-versa? My site discusses
    a lot of the same topics as yours and I think we could greatly benefit from each other.

    If you are interested feel free to send me an e-mail.
    I look forward to hearing from you! Great blog by the way!

    0

    0
  135. Hi! This is my first visit to your blog! We are
    a group of volunteers and starting a new project in a community in the same niche.
    Your blog provided us useful information to work on. You have done a marvellous job!

    0

    0
  136. Do you have a spam problem on this site; I also am a blogger, and I
    was curious about your situation; we have developed some
    nice practices and we are looking to exchange techniques with others, please shoot me an email if interested.

    0

    0
  137. This is a really good tip especially to those new to the blogosphere.
    Simple but very accurate information… Thank you for sharing this one.
    A must read article!

    0

    0
  138. jump button says:

    Awesome! Its truly awesome paragraph, I have got much clear idea concerning from this post.

    0

    0
  139. My relatives always say that I am wasting my time here at web,
    except I know I am getting familiarity everyday by reading thes
    nice articles or reviews.

    0

    0
  140. Right here is the perfect site for anybody who wants to find out about this topic.
    You understand a whole lot its almost tough to argue with you (not that I
    actually will need to…HaHa). You definitely put a new spin on a
    subject that has been written about for years. Great stuff, just wonderful!

    0

    0
  141. What’s up, I want to subscribe for this webpage to take newest updates, so where can i do it please help out.

    0

    0
  142. This article is genuinely a nice one it assists new net viewers,
    who are wishing for blogging.

    0

    0
  143. Good post but I was wondering if you could write a litte more on this subject?
    I’d be very thankful if you could elaborate a little bit more. Thanks!

    0

    0
  144. I enjoy, lead to I discovered exactly what I was having a look for.
    You’ve ended my four day lengthy hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

    0

    0
  145. Hi! I realize this is sort of off-topic but I needed to ask.
    Does running a well-established blog like yours
    require a lot of work? I am brand new to blogging however I do write in my diary
    everyday. I’d like to start a blog so I can easily share my own experience and feelings online. Please let me know if you have any kind of ideas or tips for brand new aspiring blog owners. Thankyou!

    0

    0
  146. You really make it seem really easy with your presentation but I to
    find this topic to be really something that I feel I might
    never understand. It seems too complex and extremely broad for me.
    I am having a look ahead to your subsequent submit, I will try to get the
    cling of it!

    0

    0
  147. close window says:

    Hi, i think that i saw you visited my site so i came to “return the favor”.
    I am attempting to find things to improve my site!
    I suppose its ok to use a few of your ideas!!

    0

    0
  148. address says:

    I think that is one of the such a lot important information for
    me. And i’m satisfied studying your article. But want to observation on some normal issues, The web site style is ideal, the articles is truly excellent : D. Excellent activity, cheers

    0

    0
  149. When someone writes an paragraph he/she retains the image of a user
    in his/her brain that how a user can understand it.
    Therefore that’s why this article is perfect. Thanks!

    0

    0
  150. Hi there friends, how is everything, and what you would like to say concerning
    this paragraph, in my view its really awesome in support of me.

    0

    0
  151. Blair says:

    Aw, this was an incredibly good post. Finding the time
    and actual effort to create a very good article… but what can
    I say… I put things off a whole lot and don’t manage to get anything done.

    0

    0
  152. Neat blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?

    A theme like yours with a few simple tweeks would really make my blog jump out.
    Please let me know where you got your design. Appreciate it

    0

    0
  153. Great weblog here! Also your website loads up very fast!
    What host are you the use of? Can I am getting
    your associate link in your host? I wish my website loaded up as fast
    as yours lol

    0

    0
  154. If some one needs to be updated with hottest technologies then he must be visit
    this web page and be up to date daily.

    0

    0
  155. get girls says:

    Quality content is the key to be a focus for the users to
    pay a quick visit the web page, that’s what this web page is providing.

    0

    0
  156. What’s up, this weekend is pleasant for me, as this time i am reading this wonderful educational piece of writing here at my house.

    0

    0
  157. Useful info. Lucky me I discovered your site by accident, and I am surprised why this coincidence did not happened in advance!
    I bookmarked it.

    0

    0
  158. viagra says:

    Your own post features verified beneficial to myself.
    It’s extremely informative and you’re clearly really knowledgeable in this region. You have got exposed our face for you to different opinion of this subject matter using intriguing, notable and reliable written content.

    0

    0