Written by AbangNara | March 10th, 2015

Akhirnya selepas membiarkan para peminatnya berteka-teki, Taufik Batisah telah mengambil keputusan untuk memperkenalkan bakal isterinya. Gadis bertuah yang berjaya mencuri hatinya bernama Sheena Akbal. Sebelum ini, gambar Taufik bersama Sheena telah pun tersebar dan akhirnya ia telah disahkan oleh empunya badan sendiri. Memang sama cantik dan sama padan. Tahniah diucapkan kepada bakal pengantin ini.

taufik batisah

Tulis Taufik Batisah menerusi laman Facebook rasminya:-

Assalamualaikum :: I’ve always been private about my personal life…but these few days I have been asked by so many friends & media about who my other half is :: I will like to take this moment to share my happiness with everyone who has supported me all these years :: Please meet Mrs ?#?awakkatmane? to be, Sheena Akbal :: April will be a joyful month for our families and the both of us & I hope that everyone will support & pray for us :: Once again I sincerely thank you for your kind wishes & prayers, In Shaa Allah ?#?Fiknatics? ?#?MYfiknatics?

taufik batisah

Semoga segala perancangan perkahwinan Taufik Batisah dan Sheena Akbal berjalan dengan lancar. Tak sabar rasanya mahu melihat penyanyi kacak ini bergelar suami orang. Jutaan tahniah sekali lagi diucapkan. Selamat pengantin baru.

110 responses to Inilah Sheena Akbal, Bakal Isteri Taufik Batisah

  1. Peminatzamani says:

    Peminat zamani says:
    Mar 10, 2015 at 9:25 pm
    Surat terbuka kepada Puan R dan anak puan, Cik J.

    Saya merupakan antara jutaan peminat di seluruh dunia kepada Zamani bin Ibrahim dan kumpulan SLAM.

    Hari ini, saya terkejut apabila menerima berita yg mustahil untuk dipercayai kesahihannya.

    Saya mohon agar anda berdua untuk hentikan menyebar berita dan harapan palsu mengenai penyatuan Zamani dgn anak puan.

    Penyatuan yg saya maksudkan di sini, menurut apa yg saya dan peminat lain faham melalui komen puan di FB, adalah penyatuan 2 insan, lelaki dan wanita, antara Zamani dan anak puan, J, melalui upacara pernikahan dan setelah itu mereka akan bergelar suami isteri.

    Apa yg saya dan rakan2 forumer lain tahu dan difahamkan, cerita yg puan sampaikan tersebut di FB puan hari ini adalah tidak benar sama sekali.

    Saya mohon agar anda berdua beri ruang kepada Zamani untuk menjalani pemulihan agar dapat bebas 100% daripada bahan terlarang. Jangan disesakkan Zamani dengan desakan seperti itu.

    Zamani masih ada keluarga kandung yang sangat menyayangi dan lebih mengetahui perihal dan keutamaan yg diperlukan oleh beliau. Sedangkan Zamani sendiri, keluarga dan teman rapat beliau tidak pernah mengaku akan terjadinya perkara ‘tidak lama lagi berdua’ atau mengetahui perkara tersebut.

    Puan perlu hormati diri Zamani dan keluarganya seperti mana puan mahu orang lain hormati puan dan keluarga puan. Sewajarnya puan di pihak wanita, adalah lebih manis berdiam diri daripada mewar-warkan berita tersebut.

    Kepada J, saya mohon agar anda ambillah peluang dan ruang yang Allah bagi ini untuk dekatkan diri dgn Allah, seperti mana Zamani sendiri lakukan ketika ini. Sayangi diri anda dahulu, sebelum anda dambakan kasih sayang dari insan bergelar lelaki.

    Saya percaya jika benar anda ditakdirkan berdua, maka akan jadilah perkara itu. Tapi bukan dengan cara, desakan dan berita palsu seperti yang anda lakukan ketika ini.

    Ikhlas,
    PEMINAT SETIA ZAMANI

    0

    0
    • Malaysian says:

      Jangan peduli la yg mengutuk2 tu. Di Malaysia dan Di Singapore memang masing2 ada orang bodoh. Hidup tak bahagia jadi nak mengkucar kacirkan perasaan orang lain. Di Singapore dan Malaysia, wanita wanita nya ada yg kulit cerah, kulit gelap, kulit sawo matang, kulit putih melepak. Yang duduk hutan dan gua, memang tak pernah nampak. Di singapore, banyak je perempuan cerah. Kalau pun dah semuanya kulit gelap, apa masalah sebenarnya.

      0

      0
    • minah jambu sayang nenek says:

      sape anak si puan R ni ? yg kena tngkap besama ngan zamani ke itu hari ? eeeeeeeee mana boleh paksa2 zamani suroh kawin ngan anak dia !!! ingat zamani tu kurang waras ke kepala hotak dia nk terima aje surohan n jadi pak sangup nk kawin ngan anak dia si J tu !!! helo mak cik R ! u jangan nk pandai2 suroh zamani kawin ngan anak u si J tu eh ! kite sebagai peminat zamani tidak akan mensetujui nye pon ok !! huh !!

      0

      0
  2. aina rashid says:

    so betul la gambar yg tersebar tu..masakan ada pokok bergoyang kalau xde angin..not bad..boleh tahan seksi..haha

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Tahniah. Melepas lagi Fazura. Mana lelaki yang dikaitkan dengan Fazura mesti cepat kawin. Sexy tunang Taufiq.

    0

    0
  4. wak doyok says:

    Ada aku kesah ada ada aku kesah?

    0

    0
    • Hajar says:

      Kalau ko tak kisah ko cukur la misai ko yg mcm bulu NONOK tu !!!

      0

      0
      • minah jambu sayang nenek says:

        hahahahahahahahahahaiiiiiiiiiiiii ! wak doyok wak doyok hahaha geli hati minah jambu ngan kau wak doyok huhu..

        0

        0
  5. ng says:

    tu la…masing2 suka kenenkan fazura n taufik…mmg taufik sblm juri MLM pun mmg ade gf…media je suka bwk cite ckp taufik bercinta/bertunang dgn fazura…jodoh masing2…kite xde hak nak tentukn org tu buruk,hensem,hodoh….taufik dh tunjuk bakal isterinye kire ok la..xperlu nak kutuk…maybe sblm ni die nak privasi utk elak org ckp bkn2…

    0

    0
  6. i-puteh says:

    orang melayu singapore memang hitam hitam ke? lol

    0

    0
    • mawar says:

      yup.orang melayu Singapore especially perempuan mmg gelap.sbb kat sane panas sangat kot.entahla.tp they all mmg gelap2.but still manis la

      0

      0
      • yonie says:

        Mulut Malaysians mmg puaka ke?

        0

        0
      • orang singapore says:

        terima kasih part ‘but still manis la’ but panas sini tak mcm sana. kitorg kat sini suke feeling2 pergi suntanning kat sentosa bukan berjemuh mcm budak kampong.

        0

        0
        • SUSUK says:

          kau terasa asl singaporean adoh melayu singapore mmg cmni erk mcm tuttt untung la takde kawasan kampung but still CIKAI LA

          0

          0
      • Anonymous says:

        singapore panas? sana sini pokok & bumbung, susah nak kena matahari. malaysia lagi panas. bakal dia tu gelap bab keturunan pakistan daaaa. ramai pompan singapura kulit cerah uuu……………..

        0

        0
        • tupperwarepink says:

          eleh, orang pakistan cerah2 la.. kulit fair.. ni mesti ada kacukan India or Mamak

          0

          0
      • minah jambu sayang nenek says:

        helo ! cakap tu baik2 sikit eh ! mana ada minah2 singapore gelap2 ! kalau minah2 malaysia tu memang ada yg itam legam ! cakap macm orang cetek pemikiran pulak huh !!

        0

        0
    • yonie says:

      Oh and one more thing. It speaks VOLUME of how narrow minded you all can be. Go out and see more of the world. Kalau asyik terperok tepi longkang kampong main lumut.. samapi bila2 pon otak korang cetek.

      0

      0
    • Anonymous says:

      ada masalah ke dgn warna kulit?

      0

      0
    • orang singapore says:

      excuse me. kitorg bukan org kampong yg berjemuh okie. he got mix indian tu pasal dier gelap.

      0

      0
      • tony says:

        yelahhh mak dier kawen dengan Pakistan jual perfume murah kat orchard road. memang laa dapat hitammm

        0

        0
  7. cikikaka says:

    nangis x berlagu la peminat2 yg ingat taufik ni single…

    0

    0
  8. kui says:

    woii hagak2la pun nk komen warna kulit tu…makcik husband aku chinese look…smua family dok singapore…so pe cer…huh

    0

    0
  9. Singapore Girl says:

    Walaupon kita hitam, tapi kita perpelajaran tinggi, London Oxford educated, semuanya. Bekerja jawatan tinggi, pandai jaga suami dan anak-anak. Sebab tu suami suami di Singapura tak seperti suami-suami di Malaysia yang suka main kayu tiga. Alhamdullilah..Peace no War.

    0

    0
    • Sarimah ismail glamour says:

      Apa saja la..
      Hitam ke putih ke ..
      Siak la .
      Yg penting kita berjiran , malaysia dan singapore mcm adik beradik.
      Itam ke putih sama la jgk , sama sama berak keluar Najis .
      So stop the Comparison.

      0

      0
    • hotChocolate says:

      melayu singapore memang mcm ni. tak sedar diri. padahal kat sana masing2 kuli2 batak je. perasan bagus. bahaha!

      0

      0
      • Anonymous says:

        orang malaysia selalu ingat & having typical mentality yg melayu singapura kena tindas, hidup tertekan, tak maju & etc. walau macammana pun orang melayu singapura keja kuat utk hidup senang tanpa bantuan dari kerajaan atau sesaper pun. ramai yg mampu pegi haji/umrah, makan angin overseas tiap2 tahun, shopping sakan, gunakan hp terbaru, ramai yg angkat beg jenama beribu dolar, makcik2 pun pegi pasar angkat beg Coach dan banyak lagi kemewahan yg kita ada. rumah flat kita yg dipanggil pigen hole oleh orang m’sia berharga lebih S$300,000 sebijik equivalent to RM800,000 itu rumah kecik ajer.ramai jugak melayu singapura yg duduk rumah privet & beli rumah di Iskandar berharga jutaan ringgit. jadi dimana yg kita ditindas dan dipanggil kuli batak? aper yg kita dapat semua hasil dari keja keras kita.so jgnlah nak menghina melayu singapura tanpa usul periksa sedangkan kita tak menghina melayu malaysia.semua negeri ader diskriminasi bukan singapore ajer.jadi sebelum menghina orang melayu singapura ker orang indonesia ker orang brunei ker & etc tengok diri sendiri dulu & get some knowledge before main hembus ajer. peace ok.

        0

        0
        • pah bedah says:

          kaya raya..mewah,…pegi umrah tp pakai tak cukup kain buat hapeee

          ..pigen hole tu apa?…pig yang vegan ke pigeon…la la la

          0

          0
        • makcik jaga parking says:

          apa rm800 000 dpt rumah flat jer????? kesiannyaaaaa
          ok lagi rumah makcik kat kampung rm80000 ada swimming pool lagi

          0

          0
        • Anonymous says:

          singapore tak cukup tanah, duduklah rumah kecik harga RM800,000 aper boleh buat.

          0

          0
      • Singapore Girl says:

        Memang bagus! Mata wang Singapure 2.65. Orang Malaysia datang Singapura merempat cari kerja. Tapi kita tetap cool tak memperkecilkan niat mereka cari duit halal di Singapura.

        0

        0
        • tupperwarepink says:

          sebok la korang nak back up2…

          0

          0
        • tony says:

          kesiannyer dengan Singapore girl bodoh nie. kau mesti kejer kilang kat Singapore kan? tak pon starbucks, kejer promoter kat orchard road kan?entah biler masa org Malaysia nak pegi Singapore kejer! bukan ker sinagporean yg merempat datang cari duit kat Malaysia pastuh cari rumah kat jb? ohh ya…. korang sewa flat je kat Singapore kan? kesiannn mcm kucing kurap dah korang nie……

          0

          0
        • Anonymous says:

          Org singapore muka tak malu bli brg harian tuang minyak kat msia.poooodah.

          0

          0
    • Anonymous says:

      orang malaysia selalu ingat & having typical mentality yg melayu singapura kena tindas, hidup tertekan, tak maju & etc. walau macammana pun orang melayu singapura keja kuat utk hidup senang tanpa bantuan dari kerajaan atau sesaper pun. ramai yg mampu pegi haji/umrah, makan angin overseas tiap2 tahun, shopping sakan, gunakan hp terbaru, ramai yg angkat beg jenama beribu dolar, makcik2 pun pegi pasar angkat beg Coach dan banyak lagi kemewahan yg kita ada. rumah flat kita yg dipanggil pigen hole oleh orang m’sia berharga lebih S$300,000 sebijik equivalent to RM800,000 itu rumah kecik ajer.ramai jugak melayu singapura yg duduk rumah privet & beli rumah di Iskandar berharga jutaan ringgit. jadi dimana yg kita ditindas dan dipanggil kuli batak? aper yg kita dapat semua hasil dari keja keras kita.so jgnlah nak menghina melayu singapura tanpa usul periksa sedangkan kita tak menghina melayu malaysia.semua negeri ader diskriminasi bukan singapore ajer.jadi sebelum menghina orang melayu singapura ker orang indonesia ker orang brunei ker & etc tengok diri sendiri dulu & get some knowledge before main hembus ajer. peace ok.

      0

      0
    • tony says:

      wei Singapore girl! cakap baik siket eh. melayu singapore laa banyak kena tindas dengan cina kat sana! blajar kat polytechnic n NUS pon beraper kerat je, boleh kire dengan jari! selebihnya korang keje kilang, kejer basuh kapal terbang jadi kuli cina kat sana, blajar pon tak habeh sebab $$$ takdak, pastuh menyemak beli rumah kat Jb sebab murah! London Oxford educated konon. puihhhhhh

      0

      0
      • Anonymous says:

        Encik Tony, peperiksaan pelajaran Singapura ialah GCE O LeveL, GCE A Level dari United Kingdom. Di sini ada 6 university bukan NUS saja. Bangsa Melayu cuma 13%. Tidak seperti Malaysia 80% Bangsa Melayu, tetapi 60% masuk University ialah Bangsa Lain.

        0

        0
        • tony says:

          aku tau, tapi 13% bangsa melayu singapura tu semua masuk 6 universities tu ke?? habis kuat pon dua tiga ekor je yang mampu! at least kat Malaysia ader banyak university. pilih jer mana kau nak! bantuan blajar ptptn pon ader! tak macam korang! buruk2 orang melayu Malaysia, ade sijil/diploma/degree! Uitm/politeknik tu khas utk bumiputera! cube kau kire braper Uitm/politeknik kat malaysia nie? braper byk graduate melayu laa, bodoh? GCE O level, GCE A level harap jer dari UK, tapi korang org melayu tak mampu nak masuk university sebab duit tarak!! mcm gini kau kata melayu singapura educated dan pelajaran tinggi?? puihhhhhhhh!! berpijak pada donia nyata laa, moron! habis kuat pon korang kejer ape? beli rumah Johor, pastuh pagi2 buta pukul 5 pagi dah beratur kat tambak Johor tu nak pi Singapore! kejer setakat promoter n kilang jer! tu pon nak bangga sangat dengan GCE o level n GCE a level UK kau tu! current MP parliament pon stakat 2-3 orang melayu! semua cina india jer!

          0

          0
        • Anonymous says:

          sejak biler org singapore takut dgn org malaysia or jb? aku tak tahu pun. duduk pat jb pun bukan beli rumah setinggan. ramai yg beli harga RM1 juta ke atas so apernyer yg merempat? bila masa pulak ramai melayu s’pore keja di m’sia yg aku tahu ramai malaysian keja pat mcdonald’s, kilang & starbucks s’pore.ramai malaysian yg keja kilang pat sini. pagi2 dtg dari jb berbus-bus. sales promoter di shopping malls singapore pun aku dah tak nampak lagi muka melayu s’pore keja. sekarang polytechnics berlambak anak melayu s’pura belajar pat polytechnics dan ramai belajar pegi U overseas. kau dtg s’pore zaman biler? kita tak jadi kuli cina pat sini. kita keja company cina ker mat salleh ker mnc ker singapore ker mamak ker janji kita keja dapat duit halal & kecapi hidup yg senang. tak makan rasuah & tak idup merempat.kita bershopping di singapura dan jugak abiskan duit pat jb sebab matawang kita besar ok & we have the spending power. hahahaha kesian kau tony mulut ajer pandai berbual tapi knowledge ZERO

          0

          0
        • tony says:

          ahhhhh kau membebel laa sorang2 banggakan melayu singapura yg jadi kuli batak tu! aper-aper pon aku kalau jumper melayu singapura perangai mcm kiasu memang kena lanyak la! so far tak pernah lagi yang kurang ajar! setakat dlm BN nie jer korang pung pang pung pang banggakan singapura melayu yang loser tu! berpijak pada donia nyata sudahhh sememangnyer melayu singapura merempat takdak kejer, takdak education (setakat GCE kau tu tahap PMR/SPM jer laa bahlol) tu laa kau banggakan! memang laa currency kau tinggi, saper pemimpin singapura kalau tak cina! dah laa sekongkol dengan US! hahahahahhahahahaha!! cian kau ni… pi berambos duduk diam2 kat singapura kau tu.

          0

          0
        • yonie says:

          Tony ni boring sey. Balik2 dia tau Orchard Rd. TU JER? Seriously??? Like I mentioned before, see more of the world. And you want to talk about education? Korang punya standard sana, kalau dtg spore, jatoh satu level down tau.. do you even realize that?

          0

          0
        • tony says:

          yonie. kau buat shift malam keje kilang ker? kesian kau ni kan. semua education sama jer, problemnya melayu sinagpura sampah masyarakat macam kau ni banyaknya loser n GCE level tu dah kira educated sangat laa kan. hahahahahahahahhaha! sorry laa bro, aku tak hingin nak tahu pasal jalan-jalan singapura kau tu! aku bagi contoh jer. see? bagi contoh and perumpamaan pon tak boleh beza. oh lupa, kau kan bodoh bebal melayu singapura blajar setakat gce London oxford tu kan. hahahahahahahahahhahahahahahahahahahah

          0

          0
        • pro-tony says:

          memang la asik2 orchard rd…ko hengat Singapore tu beso sgt nak mention tempat2 lain…duhhh

          0

          0
        • Anonymous says:

          Ape la korang ni adoiiyai…Sama-sama melayu..Kira adik beradik la woii.
          Sudah2 la tu..Korg pn klau ada duit, mna2 rumah pun korg boleh beli..x kisah la kt negara mana klu dh berminat msti nk beli. duit dorg skeati dorg la..yg x mampu nk beli rumah tu skt hati ke ape..bajet ko nk bli 1 juta, ko dpt lbh bsr kt msia bnding singapura, mne ko nk bli, msti lah yg lbh bsr sdngkn hrga sama je. Mcm kwn aku, singaporean, bli umah kt msia sbb dia kata lbih dekat dr segi jarak dn dekat di hati jgk(ngra asl nenek moyang).

          0

          0
        • Anonymous says:

          nampak sangat si tony ni membebel cam tin kosong abt malay singaporean. nampak sah terbukti dia tak kenal langsung melayu singapura or know anything abt them. tahunyer mengutuk ajer & pang pung pang pung pat sini with all the wrong facts. a complete loser.macam tak der point balik2 cakap melayu s’pore kuli batak, merempat tak der keja, tak der pelajaran, kucing kurap. kesian tony di abad 2000 masih duduk bawah tempurung lagi.aku tengok dia dok mengutuk orang melayu singapore tapi orang singapore tak der yg mengutuk orang malaysia. inilah ciri ciri orang yang low self esteem.

          0

          0
        • yonie says:

          takdelah keje kilang shift malam. pasal sini keje kilang mostly malaysians.. sorry to say lah bro… bgn pagi2 berpusu2 rempuh jam masuk spore .. keje kilang, cuci jamban or jual sayur- to name a few lah.

          tak hingin masuk spore ke tak MAMPU masuk?

          0

          0
        • Anonymous says:

          nak masuk singapore tapi tak mampu nak buat passport…………………………

          0

          0
        • Anonymous says:

          nak masuk singapore tapi tak mampu nak buat passport…………………………kesian tony

          0

          0
        • Anonymous says:

          tony kau ni tak berpijak di bumi nyata & in a denial. sekarang maner ader orang melayu s’pura belajar setakat GCE O Level or A level? Nak keja kerani pat s’pore pun perlukan Diploma from polytechnics.aper yg kau merepek O & A level ajer. ketinggalan zamanlah kau ni. baru turun dari gunung eh & tak mampu masuk s’pore or berkawan ngan melayu s’pore. aper yg kau tahu cuma champion mengutuk melayu s’pore ajer. get yr facts right idiot!!!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          tony berbual tak berpijak di bumi nyata. masih dalam dreamland & in a denial. skarang maner ader orang melayu s’pura belajar setakat GCE O or A level? nak keja kerani pat s’pore pun perlukan Diploma from Polytechnics & a degree for the malaysians.aper yg kau merepek O & A level ajer. ketinggalan zamanlah kau ni tony. cian kau. baru turun dari gunung & tak mampu nak masuk s’pore or tak berkawan ngan melayu s’pore . aper yg kau tahu cuma champion mengutuk melayu s’pore with all the wrong facts.kesian kau.

          0

          0
      • minah jambu sayang nenek says:

        eh ape niiiiiiiiiiiiiiiiiiii !! siak betol laaaaaaaaaaaa !!! singapore malaysia singapore malaysia !! yg nk kawin tkde ape2 yg singapore malaysia pulak yg kecoh !! eh helo ! orang yg hina singaporean ni dorang ni pengangurrrr tkde kejaaaaaa ! kalau tkde keja ha mari lah datang singapore ! tngok sepanjang kt orchard rd tu kebanyakan nye alaysian tau yg keja ! dorang tingal jb pagi2 buta dorang dh sampai singapore start keja kol 7am ! kite2 singaporean tkde hina pon malaysian keja kuli batak kt singapore ! kite punye gvment tkde ajar rakyat nye menghina bangse asing yg bekeja di singapore ! so ingat2 sikit eh kalau nk cakap pasal singaporean huh !!

        0

        0
        • minah jambu gila glamer says:

          Oooo minah jambu org singapore ghupenya…yelah org singapore cantik2..kaya2..mewah2..berpelajaran tinggi…..tp kuat sentap.. nak tau pasal post ni panjang berjela…pasal ada org singapore yg sentap sangat bila org tanya ‘org singapore hitam-hitam ke?…klu ye..katakan ye jelah..kalau tak katakan tak..ni sentap sangat sampai buat esei pulak..taulah korang tu EDUCATED!..tak yah nak buat sidang parlimen kat sini

          0

          0
        • Anonymous says:

          cuba baca betul2. yg buat si singaporean tu sentap bab mulut si tony merepek merapu kutuk melayu singaporean bukan pasal kulit hitam or putih. itu pasal satu esei sudah keluar. ader faham.

          0

          0
    • tony says:

      tapi aku salute dengan orang melayu Singapore nie sebab korang sangat-sangat hormat/takot dengan Malaysian terutamanyer org jb. yelah, dah datang Negara orang, merempat mcm kucing kurap kenalah hormat dengan tuan Tanah kan? hik hik hik hik

      0

      0
    • makcik jaga parking says:

      educated macam aliff azizz kannnn?

      0

      0
      • yonie says:

        I get where you are coming from. Aliff Aziz mmg buruk perangai! Seburuk Zamani, Benjy, Saleem..dan yang sewaktu dgnnya.

        0

        0
        • dukun singapore says:

          at least zamani .benjy n saleem tak tumbuk orang time mabuk pastu cakap kena sampuk bagai….so high educated yet sooo superstitious.orang bangang tahap ungka pun tak pecayala dowh..muahahahahahaha.. pastu dlm AF ada hati nak interframe belakon marah2..carik publisiti murahan la tu puiii

          0

          0
        • pah bedah says:

          jangan lupa aliff aziz pencuri handphone tu…kaya la kononnya… ada hati nak ngorat Adira yang putih melepak bak puteri salju…nak perbaiki keturunanlah tu… Anne Ngasri pun reject…pastu kena ganti dgn lelaki boroi..boroi2pun putih comel..dorang pun tak hingin berlakikan org singapore yg terang2 becium dlm pub…tak high class pun takpe ..itulah level yg korang bangga2kan tu…tak hingin aku

          0

          0
        • Anonymous says:

          sama lah tu buruk perangai.

          0

          0
    • adoi says:

      kau ckp peace no war tp ayat cari gado.

      0

      0
  10. Singapore Girl says:

    Isteri Taufik Batisah, berpendidikan Ijazah Kepujian Kelas 2. Seperti yg saya katakan perempuan Singapura rata-rata berpelajaran tinggi.

    7. Fine arts student

    She graduated with a Bachelor of Fine Arts (2nd Class Hons), in Arts Management from the Lasalle-SIA College of the Arts in 2008.

    – See more at: http://www.straitstimes.com/lifestyle/music/story/singapore-idol-taufik-batisah-reveals-his-future-bride-10-things-about-sheena-#xtor=CS1-10

    0

    0
    • not singaporean girl says:

      yelah…at least huduh huduh pun educated…

      0

      0
    • tony says:

      alaaaa…. kau nak compare kan bini topik batisah sekor jer. kau taknak compare ke berape ramai perempuan melayu Malaysia yg grad oversea ? yang menggangur with degree, engineer berlambak2! tak heran! setakat kau nak compare sekor jer tak payah laa! dalam MP pon 2 3 kerat orang melayu? mana lagi populasi 13% melayu sinagpura tu? kejer macam kau promoter, barista? bangga GCE London oxford kau tu? hahahahahhahahaha! loserrr

      0

      0
    • tony says:

      aku raser laa bagi kau Singapore girl, kalau perempuan ader degree tu dah habis tahap gaban educated laa kan? kau tak tengok kat Malaysia berape ramai graduasi with bachelor’s degree lepasan university? kesiannnn… sebab kau pon bukan blajar pon. pastu claim ckp Singapore melayu semua educated! educated taik kuceng! puiiiii

      0

      0
    • pro-tony says:

      elehhhh…pelajaran boleh ditimba..org bengap pun kalau 10 tahun belajar pun boleh dpt degree boleh dapat master… kalau huduh makin tua makin huduh…siti nurhaliza tu kalau campak kat zimbabwe pun pandai cakap zimbabwe tau

      pegi korealah buat hidung mcm yana samsudin…comel jer

      0

      0
    • hakkpui says:

      Kat malaysia. Budak2 yg malas blaja je ambik art. Budak2 yg tak pandai math sciene kimia fizik semua tu k. Sekian

      0

      0
  11. Anonymous says:

    let me add, melayu singapura terpelajar & berpelaran tinggi. pat sini budak2 kecik bangsa melayu budak2 sekolah bangsa melayu angkat hp canggih, ipad, iphones, psp, pat rumah permainan dia ps3/ps4 & x-box. budak kecik semua celik IT. dah tak der main panjat pokok lagi.tahap kehidupan very comfortable walaupun tak kaya raya.jadi kalau melayu singapura kena tindas tak maju kenapa kita hidup mewah hidup senang eh? pelik jugak walhal kerajaan tak pernah beri bantuan. tak kira bangsa nak hidup mewah nak hidup senang di singapura mesti keja kuat. itu yg aku tahu sebagai rakyat singapura. jadi please keep yr insults to yourself.

    0

    0
    • tony says:

      terpelajar & berpelajaran tinggi orang melayu singapura?? ahahahhahahahahahahhahahahahahahahahhahahahahhahahahah

      gelak besar aku bacer. geli ketiak! educated sangat laaa! duit pon tarakkkkk! byk melayu sana kuli batak je! pastuh datang shopping Johor bawak Toyota vios penuh sampai atok nenek makcik pakcik sumbat dalam kereta sebijik mcm orang sakai sbb shopping Johor ! pastuh berlonggok kat Jpo sebijik macam kucing kurap! bagos2.. korang datang shopping kat Malaysia bukan sebab korang kaya, tapi korang takdak duit nak shopping kat singapore. lagi satu bagos utk ekonomi Johor sebenarnye. pitu u

      0

      0
      • minah jambu sayang nenek says:

        kite suka shoping kt jb pasal mate wang malaysia kite tukar dapat banyakkkkkkkkkkkkk..nk gi thailand jaoh sangat setakat gi jb ok laaaaa dapat beli makan n macm2 lagi lah kite boleh beli huh ! lagi pon harga jb ngan harga kt singapore tk jaoh bezaaaaa kire2 macm shoping kt singapore jugak laaaaa harga di jb tkde la semurah yg di sangka kannnnn..sikit lebih kurang sama macm harga singapore…lain la kalau gi shoping kt ulu ulu macm muar tangkak mugkin ada murah sikit ! tapi ape yg minah jambu herankn kebanyakan malaysian suka beli HP kt singapore…ape HP kt malaysia tk bagos ke ?????? itu aje yg dapat minah jambu komenkn untok hari ni terima kaseh aje lah ye thank u ….

        0

        0
  12. Melayujugak says:

    Malu laa.. melayu dgn melayupun bergaduh.. bangsa lain baca tepuk tangan.. tak kira la melayu singapore ke melayu malaysia ke tp tetap melayu.. kitakan serumpun.. peace no war..:)

    0

    0
  13. relax korang says:

    pasal ni pun nak gaduh ke? yang penting kiter semua orang melayu. tak kisahlah warna kulit ke, kaya raya ke, itu semua tak perlulah nk bahas. siapa entah yang start topic warna kulit harap dapat bertaubat ye, tak pasal2 orang dekat comment section bergaduh dapat dosa free pulak tu. tolonglah org Singapore dan Malaysia jgn hina ciptaan Allah and jgn megah sgt okay. kita melayu Islam kan, that’s the most important thing. aku budak Singapore ada saudara mara di Malaysia. assalamualaikum (klau spelling salah harap dimaafkan).

    0

    0
  14. ermmm says:

    alahaiiii, educated ppl wont give a damn on gossip blog lah…yg beri komen pasal warna kulit pun sama dangkal dgn komen dr org yg gelar singaporeans have higher mentality…lucu lahh…cetek dan dangkal minda…

    0

    0
  15. peace says:

    Sebagai sesama umat islam, walau dimana jua kita berada kita tetap serumpun dan bersaudara. Cantik itu subjektif. Warna kulit itu subjektif di mata masing2. Beauty lies in the eyes of the beholder. So itu pilihan taufik . So why kita nak argue. Saya tengok manis orangnya. Doakan yg terbaik buat mereka. From, Malaysia with love

    0

    0
    • peace says:

      For God’s sake it’s an entry abt taufik and people end up arguing psl malay singapore and malaysia? Seriously?! It’s a shame how poeple who are of the same race that just happen to come from different countries bergaduh and point out those silly little things. Instead of gaduh better la just be nice to each other. Muslims arent we? Even islam itself preaches us to treat everyone equally regardless of difference of genres and ethnics, yet kite yg same bangsa pulak kecoh2 gaduh. Lets just live our days and enjoy the overwhelming peace that we are fortunate to gain unlike saudara kita in some other parts of the world. Respect each other okay :)

      0

      0
  16. mrs crook says:

    btul la korang…ape nk gaduh..kulit je kot…hitam ke putih ke jnji hidup di redhai Allah..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Dorang x puas hati taufik batisah pilih awek dia nie. Dorang nak dorang yg dipilih lettew

      0

      0
  17. lucu says:

    So funny.. semua ciptaan Allah swt but I hv to agree.. melayu Singapore kulit gelap maybe sbb kacukan arab dan jawa. Bukan arab yg toberkulit putih. Arab pun ada gelap n Putih kan. Satu lagi I noticed org melayu Singapore pakai seksi. Dlm siri projek ceria yg zizan gi melawat remaja yg sakit kt Singapore. U can see pemakaian patient tu sendiri dan residents kt flat tu.

    0

    0
  18. makcik jaga parking says:

    actually takde satu post kat sini yg cakap GF taufik tu tak cantik..tak educated..tak sepadan…org2 singapore tu je yg sentap habis!

    0

    0
    • Anonymous says:

      cuba baca betul2. yg buat si singaporean tu sentap bab mulut si tony merepek merapu kutuk melayu singaporean bukan pasal kulit hitam or putih. itu pasal satu esei sudah keluar. ader faham tak kalau tak faham baca lagi.

      0

      0
  19. Anonymous says:

    org sgpore mcm tuttt nk2 mlyu sgpire ni.mai shopping giant pnuh bertroli2…klau kau kya dik ko x gigih dtg sni shopping..dahla mostly blgk n kurg ajr..mai jb bwak kte mcm sakai kt ngra sdri x brni..lst2 pking mcm org bdoh skli aku ochkn crmin kreta kau..pdan mka mlalk nk report..mlgnya pois glak je dlm blai..pdan mka…x smua mlyu sgpore batak tp nsbh yg x btal 0.23% dari 50000

    0

    0
    • minah jambu sayang nenek says:

      aaaaaaaaaaape yg kau bebual niiiii minah jambu sepatah haram tk paham..peminat2 yg lain paham takkk ?????? bagos ! dia bebual pon macm batak jugak satu orang pon tk paham !!

      0

      0
    • Anonymous says:

      memang langsung tak faham, cam sakai berbual………….kaya sangat educated sangat berbual cam sakai tolak trolley kosong dlm giant.

      0

      0
    • Anonymous says:

      memang tak faham langsung. berbual cam sakai, educated sangat kaya sangat tolak trolley kosong dalam giant…………

      0

      0
  20. zabedah zabit says:

    tajuk entri nara ni..inilah-sheena-akbal-bakal-isteri-taufik-batisah

    kenapa komen..pasal melayu singapore n melayu malaysia.. namapun melayu jugak..kot mana korang tercampak jepun je..uganda ka.. kalau kroang jumpa melayu..korang still lega dan rasa selamat.

    korang ni yang komen macam hangguk ni..adalah hangguk yang bodoh.

    komen sepatutnya kat entri ini : eh, tahniah..lawa GF taufik

    bodoh kampang korang ni.

    0

    0
  21. maklong says:

    KAT MALAYSIA PUN KERANI PERLU ADA DIPLOMA KE ATAS… kecuali company cina , SPM pun boleh sbb dia ambik keturunan dia jerk , gaji pun dia bg tahap Diploma kat keturunan dia walaupun kerani..

    Maklong haraplah , korang ni semua melayu , takyah lah nak gaduh2 bab nie. Korang kena kuatkan diri masing2 berusaha agar tak di tindas oleh kaum lain.

    Bab2 gini mmg maklong resist byk , tapi maklong x resist dengan kaum kerabat maklong asalkan korang keturunan melayu. Baik buruk korang , korang yang tanggung , tapi tolonglah jangan bertelagah sesama keturunan.
    Kalau korang nie palajar tolong lah belajar dengan bersungguh2 . kalau korang ni bekerja tolonglah bekerja dengan baik. Kita hidupkan semula semangat MELAYU KITA.

    tak mo gaduh2 yer….

    0

    0
  22. Malaysia says:

    Its ok Singaporean… da mmg org melayu suka kutuk mengutuk. jgn kate singapore n indon, same sendiri pon dok kutuk mengutuk kan… hermmm. For those yg dtg dr kg esp pantai timur yg dtg bekerja di kl, dikutuknya knape x kerja kt negeri ko jer, nehero ko miskin x der peluang pkerjaan n so on. ini kan pulak singapore. aku pon x phm org melayu dr negeri mane la yg dok suke ktuk mengutuk bangsa laen dtg cri rzki, pdhal hakikat mmg ramai pon malaysian yg kerja di singapore. So for singaporean, just ignore org2 yg macam. Mybe diorunk terlalu kaya samapi tak ada kerja sbb tu dok mengutuk org jer…

    0

    0
    • Manis says:

      Komen macam orang mabuk je kau ni. Dah lah orang singapore and malaysia dah gaduh, ni kau cuba nak api apikan sesama malaysia pula. Perangai macam haram. Kau ingat cool lah kutuk orang pantai timur and back up orang singapore ? Kau diam2 sudah tak payah nak ungkit pasal kenegerian kat sini.

      0

      0
    • Manis says:

      Komen macam orang mabuk je kau ni. Apa masalah kau nak api apikan sesama malaysia. Dah lah singapore and malaysia dah gaduh. Diam2 dah la. Ingat kau cool lah dapat backing orang singapore and buruk2 orang pantai timur. Kau tak perlu burukkan orang lain untuk backing singapore. Lagipun kita sesama melayu.

      0

      0
  23. CAHAYA says:

    PASAL ARTIS JE KOT..YANG KORANG NAK BANDING2 KAN KENAPA..MASING2 ADA KEISTIMEWAAN..YANG DUK KELUAR PASAL SUAMI2 MALAYSIA..SUAMI2 SINGAPORE..WARNA KULIT LA APE LA..KELAKAR MACAM TAK BOLEH TERIMA SETENGAH DARI SANA ‘GELAP’ WARNA KULIT..MALAYSIA PON ADA ‘GELAP’ TAPI XDALA TERUK2 NAK PERTAHANKAN ..SEBAB ARTIS KORG DUK GADUH2..MULUT TU JAGA..JANGAN SAMPAI MAKAN DIRI BILE CAKAP LIBATKAN SUAMI2 TU..YE..
    cik Singaporean girl..take note !

    0

    0
  24. HAJAR fan s mr arrogant says:

    Hahahahha ..
    Banyak nya komen antara negeri ni ..
    Sudah la , ada baiknya kita hormat menghormati.
    Yg baik kitakerja sama majukan asia .
    Jgn la sampai kita brrgaduh sampai PENJAJAH pulak kaya dgn hasil kita pulak..
    Jgn lupakam sejarah ok kawan kawan .. Peace

    0

    0
  25. Hajar fans mr arrogant says:

    Well done Abg Nara.,
    Blog u antara BLOG MELAYU yg popular.
    Harap pembaca sedar apa tu hiburan, jgn emo .

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Bila disentuh pasal bangsa, ugama & negara pasti ribut jadinya.blog hiburan or blog politik those are sensitive issues.jgn disentuh.

    0

    0
  27. Anonymous says:

    [ TAZKIRAH HARI INI ]

    Ada orang bangga dengan suaminya…
    akhirnya suaminya itu CURANG padanya.

    Ada orang bangga dengan anaknya…
    akhirnya Allah ambil nyawa anaknya. Tinggal semua di dunia.

    Ada orang bangga dengan hartanya…
    akhirnya DISAMUN, DIRAGUT, DIROMPAK.

    Ada orang bangga dengan jawatannya…
    akhirnya dia diberhentikan kerja. Jadi penganggur.

    Ada orang bangga dengan kecantikkannya…
    akhirnya kena STROK. Habis herot. Hilang kecantikkannya.

    Ada orang bangga dengan ketampanannya…
    akhirnya dia mengalami kemalangan. Pecah mukanya. Putus kakinya. CACAT semua.

    Ada orang bangga dengan pimpinannya…
    akhirnya dia angkuh dan gila kuasa. Tak sedar BERPECAH-BELAH.

    Ada orang bangga dengan ilmunya…
    akhirnya dia menjadi JAHIL kerana tidak mengamalkan ilmunya itu.

    Siapa kita untuk berbangga dengan apa yang kita ada di atas dunia? Semua itu Allah bagi pinjam sementara. Tak perlu nak bangga dengan apa yang kita ada. Sedangkan pengakhirannya kita tak tahu akan jadi apa..
    Manusia hari ini suka sangka-sangka

    Ada sangka baik..

    Ada sangka buruk..

    ????Orang beribadah disangka riak

    ????Orang rileks disangka malas

    ????Orang berpakaian baru disangka menunjuk

    ????Orang berpakaian buruk disangka hina

    ????Orang makan banyak disangka pelahap

    ????Orang makan sedikit disangka diet

    ????Orang yang senyum disangka mengejek

    ????Orang yang masam disangka merajuk

    ????Orang berbincang disangka mengumpat

    ????Orang yang diam disangka menyendiri

    ????Orang yang menawan disangka menggoda

    ????Orang yang ceria disangka mengada

    ????Orang yang bertanya disangka menyibuk

    Hakikatnya…

    Mana tahu yang senyum itu kerana bersedekah

    Mana tahu yang masam itu kerana mengenang dosa

    Mana tahu yang berbincang itu memberi pendapat

    Mana tahu yang diam itu kerana beribadah

    Mana tahu yang menawan itu bersih wataknya

    Mana tahu yang ceria itu cerdas mindanya

    Mana tahu yang bertanya itu prihatin orangnya

    Justeru….

    Sesuatu perkara yang kita lihat..

    Jangan suka sangka-sangka

    Sikap sangka-sangka akan memusnahkan jiwa

    Kerap sangka-sangka mengundang celaka

    Jangan terlalu bersangka-sangka

    Jauhi sikap bersangka-sangka

    “????? ????? ?????? ??????? ????? ?? ???? ?? ??? ???? ???..”
    “Wahai orang2 yang beriman jauhilah kamu semua kebanyakan dari sangkaan kerana sesungguhnya sebahagian dari sangkaan itu adalah dosa..”
    (AlHujurat:12)
    mari kita belajar ABC…Z

    A llah
    B eri kita hidup
    C uma seketika
    D i dunia ini…
    E lok kita muhasabah
    F ikir akan akhir hayat
    G erbang akhirat pun
    H ampir tiba
    I nilah hakikat hidup
    J anji Allah itu pasti
    K alimah syahadah
    L ailaha Illallah
    MuhammadurRasulullah
    N ak di ucap tak pasti
    O rang muda atau tua
    P asti merasai mati
    Q ualiti Iman jaminan syurga
    R asulullah s.a.w sabda :
    S iapa ucap jaminannya syurga
    T api..jika gagal…
    U ntuk mereka adalah neraka
    V isi kita adalah akhirat
    W alaupun dunia dpn kita
    Y ang pasti semua akan tinggal…
    Z alimnya kita jika tak ada Iman dn Amal…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Cerita kedai kopi
      cerita kedai kopi
      tiada hakim tiada saksi
      cerita sensasi di kedai kopi
      di Eropah orang bentang idea
      topik-topik intelektual didiskusi

      0

      0
  28. anonymous says:

    giler kesian si tony tu, tunjuk sgt cara kau berfikir kelas ke 3. kau ckp org spore takut dgn org johor? kau rasa tu takut ke meluat eh? jangan kata org spore orang negeri2 lain dalam malaysia ni pun tak suka org joho.berlagak bagus tapi zero..orang2 macam tony ni lah yang buat kita sama2 melayu berbalah. ops lupe aku nk cakap aku orang malaysia tapi langsung tak berpihak kepada orang2 yg berfikir macam tony dan sekutu2 low class dia tu.

    0

    0
  29. mesra says:

    dah lah sudah2 sudahlah.. yg islam pergi amik wuduk.. tunaikan solat. ok.

    0

    0
  30. kak cik fc says:

    sedihny bce komen2 kat ats… kn sdar la, msg2 ada klebihn n kkurangn… terimalah seadanya… msg2 bkn mnusia smpurna… baik sgpore or malaysia or negara lain jgk ttp sm… apa sbnrny yg mbezakan kte???? pmbawakn kte…imej kte..imej negara,bgsa kita…jom kte bkawan smua.jd kan medan scial pghubung ant kte..kgsi idea n smgat pstif…. PEACE!!!

    0

    0