Written by AbangNara | September 23rd, 2010

kereta fairlady shahir af8

Jeles gila kami melihat gambar kereta juara AF8, Shahir. Mana taknya. Inilah kereta idaman kami selama ini. Nissan Fairlady. Kalau dapat kereta nie makan maggi tiap-tiap hari pun takper. Oh ye untuk pengetahuan anda, Shahir AF8 baru-baru ini terlibat dengan satu kemalangan. Itu yang anda tengok gambar selepas dah hancur dah kereta Fairlady dia.

Tapi untuk kipas susah mati Shahir anda tak perlu risau. Shahir selamat. Tak ada cedera parah. Tapi dia belum pergi buat X Ray lagi. Manalah tahu ada kecederaan dalaman kan? Tapi buat masa ini Shahir masih sihat dan tak ada tanda-tanda kecederaan serius.

Kami masih geram lagi sebab kereta Fairlady ini memang kegilaan kami. Kalau ada AF9 nanti nak try masuk. Mana tau ada rezeki leh jadi juara. Lepas tue kumpul duit banyak-banyak dan boleh beli Fairlady. Tak gitu?

Apa pulak kereta idaman anda?

143 responses to Inilah Kereta Nissan Fairlady Milik Shahir AF8

  1. miss_pinky says:

    wah,byk duit.
    huhuu.

    • caramel says:

      tawu tape.. ini la kete yg saye mintak kt laki saye b4 kawen..tp n dia sdg berusaha ke arah itu..hahaha.. i loike! tp untungla shahir muda2 dpt beli sendiri.. isk3

      • Aidil says:

        wow…..
        ksian shahir…kreta bru bli dh rosak…
        nsib bek dia slmt…

        keta tu mhl bhaaiii……
        wuishh..klo aq, dh mnangis tgok kreta aq mcm tu

        • MeloveWaniee says:

          ksian2….
          mhl lak tu kretanyer….
          tp seb bek bkn krta peugeot yg dia mnang af tuuu
          heermmmmm
          alhmdulillah dia slmt..
          syukurr…..

  2. [email protected] says:

    hebat tu,,,,

  3. Rai says:

    uhu..laju neh bawak…klu keta proton mau dah hancusss….

  4. ...... says:

    shahir langgar dgn apa?

    • ada aku kesah.. says:

      shahir x langgar apa2…mybe dia x pandai nk handle kete tu lagi kot…dhla waktu ujan lak..alhamdulillah nasib baik dia terselamat…kete x penting nyawa yg penting…

    • zarita says:

      saya nampak accident nie hari isnin petang. accident highway PLUS. lepas sket je dari RR Tapah.. dia langgar devider. a very great lost.

  5. ada aku kesah.. says:

    kete malaysia kan…klu x hancusss meletop..skrg ni byk kete kluaran malaysia klu xcident terbkar…takut lak smpai ada yg rentung…pape pun semoga shahir tabah mgharungi dugaan…

  6. […] Panas, Inilah Kereta Nissan Fairlady Milik Shahir AF8 Submitted by selebriti on September 23, 2010 […]

  7. shahira says:

    ari ni terbaca lak dlm metro..shahir ada send msg kt RCW…biar betik shahir ni..x kan si RCW ni taste dia kot…x yah la shahir..ramai lagi ppuan yg sopan kt malaysia..jgn cari yg seksi2 tu..cari yg mntup aurat..sdap je mata mmandang..

  8. kita serupa says:

    ari ni terbaca lak dlm metro..shahir ada send msg kt RCW…biar betik shahir ni..x kan si RCW ni taste dia kot…x yah la shahir..ramai lagi ppuan yg sopan kt malaysia..jgn cari yg seksi2 tu..cari yg mntup aurat..sdap je mata mmandang..

    • zuhud says:

      macam ada yg tak kena dgn mamat ni, yelah imej yg cuba dibawa macam seorang lelaki yg beriman, pandai mengaji, sopan santun etc tapi “taste” dia is telling us a different story….

      biar betol mamat oi, jgn guna agama utk cari sedikit keuntungan dunia…..mungkin kecelakaan ini adalah sedikit warning dr Dia, wallahualam

      • sebokmama says:

        ala Zuhud jgnlah mare dgn shahir ni akak minat dgn dia, dia budak baik…entah2 gossip je ni, akak suka sngat dgn anak2 muda kita yg pandai agama ni, mcm imam2 muda tu..akak nak cari bakal menantu yg mcm mereka nilah klau boleh maklum anak pompuan ada 4 org he he…ala dulupun zahid minat dgn Misha omar ok je…..Minat je tu

        • zuhud says:

          akak jgn salah faham, saya minat gila dgn mamat ni since dia bawak lagu arab tuh….tapi mcm org kata syg kan anak tangan2 kan , syg kan bini tinggal2kan…tak gitu

        • sebokmama says:

          betul jgak ye ckp zuhud akak setuju juga….he he ingt mengingati itu kan kebaikan…

        • dia says:

          tak kan lupa kes Mawi yg dulu dipuja2 dgn imej islamik…tgk lah pompuan mcm mana yg dia minat…aku tak heran pun kalau shahir pun mcm tu juga…namanya juga manusia ada nafsu dan keinginan….oleh kerana itu jgn menilai org pada luaran sahaja….

      • cha says:

        zunud..dont judge the book by its cover k…kita xtau the truth..

        • zuhud says:

          aku minta maaflah kat mamat ni kalau aku silap, aku harap aku silap….

          dan nasihat aku selalulah baca doa naik kenderaan utk elak malapetaka di jln raya….(tak silap sebelum ni pon dia pernah accident)

          sebagai org yg dah diberi title idola perak haritu, expectation aku agak tinggi

          all the best

        • Rhue says:

          ini ujian tuhan. dia dah doa tu. dh nak jadi nk buat cmana. Expectation tinggi? heran aku. untuk apa? baik jaga diri sendiri. u have ur own parents yg hrpkan u. d way u tulis as if dia tu teruk sgt. walhal aku rasa ko lagi teruk. bukan nasihat lagaknya… tapi pendengki… tepuk dada tanya selera… betul ke ikhlas? he he he…. go thro’ balik apa yang ko tulis…

        • anti zuhud says:

          cha, memanglah kita tak tahu hakikat, manusia hanya boleh menilai pada yg kelihatan oleh mata kasar

          tapi kalau dah baca doa pon accident gak, is something wrong somewhere?

          heran gak aku ngapa tuhan tak dengar ‘doa’ dia

    • JersiNo20 says:

      sory nk mencelah jap, ak da lme xbc gosip nih, “si RCW” tu sape?

  9. sepah says:

    banyak ye klon kat sini ..hehe ..

  10. myra says:

    sygnye keta dia hancur…huhu

    • [email protected] says:

      insuran ader no hal punya,,,,,

  11. amirah says:

    uii..cantiknya kete ni..

  12. thanya says:

    keta hancur x pe bkn org…nyawa lgi penting lorh :)

  13. emilda says:

    fairlady bukan keta keluaran m’sia lahh…lgpon skrg ni semua kereta mudah terbakar sbb dowang kate skrg kereta byk pkai minyak ron95…minyak tu kualiti rendah..sbb tu mudah terbakar..itu kata mereka…tp..ntah la..tatau nak caye or tak…huhuhuhu…kereta pilihan saya ialah skyline r34….!!

    • [email protected] says:

      orang kat atas tu cakap, Kalo keter malaysia….

      kener faham ayat dia,,, baca gan nada yang berlainan cket mst faham

      • ada aku kesah.. says:

        btul tu pet..lain kali baca ayat tu n fhm betul2…jgn baca trgopoh gapah…susah nanti x fhm…dlu sek mne?hehehe..
        jgn mare erk gurau2 je

      • ada aku kesah.. says:

        tul ckp pet….lain kali baca betul2..dlu sek mne ni??hehehe..jgn marah erk gurau2 bulan rye ni

  14. wawan says:

    tapi kannn masa saya dengaq kat era pagi tu.. shahir bagitau keta ni memang dia ada sebelum masuk AF lagiiii

    kalau tak silap dengaq la. hehe =P

  15. emilda says:

    ohh…sila antonansi la skali..hekhekhekh…

  16. emilda says:

    eyh..intonansi..ape ntah ejaan die..hahahaa..

  17. ai pon minat FL ni….huhuuhuhuhuh…..selain dari tu still minat keta yg ai pakai skang…keta hello kitty….ekekekkeke

  18. Kuncu_jahat says:

    hmmmm ape nak buat…aku kalo duit dh mcm daun kering….bersepah2 je…mau gak aku try nissan fair lady…tp duit yg ade ckup2 je..pakai sentra pun jd la…hmmm yesss sgt setuju dgn miss emilda…bkn sebab keta m’sia …keta meletup or terbakar…but..sbb minyak…yg keta arwah achik spin..rasenye estima..terbakar gak..keta jepun kan…yg keta merc ke bmw yg bawa 1 famili dr melaka tu…pun terbakar juga..bkn keta m’sia kan…germany lg…so xdenye keta buatan m’sia ni xelok or low class….

    Tp tulah…kdg2 manusia ni kalo drive mcm lupe diri…mase aku balik dr kg haritu pun…kebanyakkan keta MyVi.. dipandu dgn sgt laju…hubby aku drive ikut had laju tp ikut lane kanan..tbe2 belakang MyVi cucuk…siap bg lampu tggi lg…yg peliknye kalo blkg keta aku merc ke estima ke..xde plak diorg bg lampu tgg suh ke tepi…bukan xleh bawak laju..tp masalahnye kalo ikut had laju pun sampai tepat pd masenye…xpayahla nk membazir minyak bw keta laju2… lgpun kalo bw keta laju2..tbe2 tyr meletup ke apeke…kan payah nk handle…so drive safely ye rakyat m’sia yg budiman…

    • sebokmama says:

      panjangnya komen “kuncu jahat” ni tp betul lah kata awak…memang rmai sngat yg pandu laju tu yg terbabas tu….hati-hatilah semasa memandu…tp slalunya yg eksen bwa kete laju ni yg kete diubahsuai n yg masih berdrah panas konon2 nak tunjuk terer la tu…(akak pun kdg2 terbabas gak bawa laju tp bkn nak tnjuk terer cuma dah lambat he he)

      • Kuncu_jahat says:

        hehehehe…samola sayepun sebokmama…kdg2 kalo da lambat g keje ..xnk punch card merah…bw laju gak ..tp jln saya nk g keje mmg xbyk keta….huhu….

        • sebokmama says:

          ye ke…kat tmpat akak g keje lalu Jlan Shapadu (port klang)..King of the road (Lori kontena) kat sana mcm semut beratur silap haribulan jd NASI AYAM PENYET kita…subhanallah…

        • Kuncu_jahat says:

          hehe..padanla..sayani kat pasir gudang..jln nkg keje pun m’hala ke kong kong…org sume hala ke jb…hanya kitorg yg keje 1 tempat je yg menuju ke arah yg sama…so mmg xde masalah la…

  19. mankuchai says:

    Kereta yang berenjin power ni kena pandai bawak,sebab berlainan sekali dengan kereta2 biasa…sayang kat keta tu…he3 :)

  20. emilda says:

    btol2…skrg semua kereta cpt terbakar…jadi gunakan lah minyak 97..atau minyak kualiti sikit..enjin kereta pon bersih..yeahh…skrg ramai bwk kereta laju2..dan merbahaya..kalau diorang yg eksiden tak ape..sbb perbuatan dowang..tp kesian bila sbb dowang…kereta lain or pengguna yg lain yg terkena..sbb perbuatan org lain.

  21. Reena says:

    Keta boleh dibaiki..nyawa melayang mana nak cari. Sibbaik nyawa panjang lagi.

  22. derp says:

    byk la duit keluar nk baiki kete mcm ni…jd miskin balik la.

  23. idam says:

    ada hikmah disebalik kemalangan tersebut.. fikir2lah tuan punya diri

  24. BELACAN HANGUS says:

    caya lah shahir..tinggi jga test dia,
    maklumlah dah kaya…
    kereta rosak tak apa
    ada insuran nak cover
    pentingnya nyawa kena jaga…

  25. aries_april says:

    NI KE KETA YG DIA DPT TIME AF ARI TU?

  26. ada aku kesah.. says:

    tul ckp pet tu..lain kali baca betul2..lain org tulis lain lak dia fhm….dlu sek mane emilda???

  27. pakcai says:

    dulu si shahir ni hanya bawak keta bapak dia aja .Dia tak biasa lagi bawak keta ni .Pasal tu lah eksiden ..

  28. pascual says:

    meluat la aku dgn dia ni,pura2 alim.dia ni lbh kurang mawi je.xlama lg tenggelam la mcm si mawi tu..

  29. hairan says:

    harge kete ni sekitar RM180,000.00.. mak aii…baaanyaakkknyeeeee duittttt! bestnye jadi artis..perghhh..

    ala bang shahir..rilek ah..xyah sdey2..murah je kan nk repair tu..susah2 beli je lagi sebijik yang baru..

    • pascual says:

      mmgla best HAIRAN jd artis ni br2 mmg kaya.nnt tggula 5 or 6 thn lg.xpun bl dia da tua nnt..sbuk nk msk tv mintak bantuan kata xda duit.pdhal zmn muda sibukjoli.bdohla shahir ni.br mng da joli bli bnda2 mcm ni.xfkir panjang.

      • ada aku kesah.. says:

        biarla duit dia..bukan dia mintak duit ko pun bayar…ish ish ish si pascual ni…ada2 je dia

        • sebokmama says:

          kdg betul gak ckp pascual ni “berjimatlah sikit ye” utk hari tua…tp biasalah tgh byk duit klau akak pun ntah kete apa lak akak beli….klau CT RM70K satu jam buat persembahan agak2 shahir punya collection satu bulan berapa ye?$$$$$

          akak ingat nak minta ngan CT dia punya persembahan 1 jam tu biar akak yg nyanyi tp byar akak RM50K je masih untung apa dia RM20K…x yah keje akak 1.5thn..yeha haha… CT setujulah buat amal jariah kat akak ni hu hu hu

        • seha says:

          erm yang penting berkat gaji or berkat duit yang kite dpt…

        • aries_april says:

          akak..mira duet ngan akak ya?
          kta share

      • Hani Bunny says:

        I agree with part of pascual’s comment…

        Artis bukannye ade KWSP or SOCSO. Dunia artis ni is very competitive. Masing2 nk tunjuk who’s d best. Tak kuat iman, habis.. And then klau tak beringat nk saving duit, alamat kelamlah masa depan. Kite bukannye tau bile sakit tu akan datang kat kite. Nk harap duit insurance je mane boleh.. Kena fikir lebih panjang.. Lain la dato’ CT. Undeniable, dia mmg dah kaye gile..

        Yg pasti, all d best for Shahir. He has a great voice.

  30. matjoe says:

    idaman yg mampu ke x mampu,

    kalau yg mampu suv peugoet 3008

    yg tak mampu mmg byk, fairlady 370z, posh panamera, ferrari carlifonia, bmw x6

  31. Mya Amani.. says:

    dia x brpura2 alim pun…rasanya dia nie jauh brbeza ngan mawi yg botak 2..dia nie ensem lg…hikhik… keta idaman i yg i pkai skank nie ler…BMW 3serie.. Alhamdullilah.. dengan hasil titik peluh sndiri…

    • pascual says:

      aku xheran pon.xpyh nak show offla.kete aku lg mahal r dr kete ko..

      • ada aku kesah.. says:

        aku rse si pascual ni ada sakit iri hati kot…dengki saja bunyi ayat dia tu

      • Mya Amani.. says:

        WOI PASCUAL BINGAI…BUKAN I NAK SHOW OFF DAH BEAUTIFUL NARA TANYA APA KETA IDAMAN WE OULZ SO I CKAP BNDA YG BETUL JEW…IF NAK IKUTKAN U LG POYOS YG AMAT..KATE KETA KO LG MAHAL DRI KETA AKU ASAL…BTW JUZ LIKE WAT I SAY I BELI HASIL USAHA I SENDIRI ADA AKU DUIT KO KEW BAHLUL.. LOL..SO PITY ON YOU..COZ U HAVE NTHING DATS Y U ENVY DNGAN OTHER PEEPS..

      • ada aku kesah.. says:

        apa kete ko ada??kete kura2 atau kete lembu???

      • Rhue says:

        ala …. pascual penipu… pendengki…. he he he nampak sgt!!!

    • kaWan says:

      ape mslah pascual ni agknye yek..kan bang nara tanye tu ape keta idaman..adoiiii die ni gaknye mmg xleh tgok org lebih kan?ni msti spesis org ade bini 2 die pon nk 2 jugak..hahah

      • [email protected] says:

        xyah nak kecoh2 kat cini,,,, apa yang kita ada bersyukur kepada Allah yang telah memberi pinjam hak dia kepada kita,,,,

        ujian ah xsemestinya kepada orang yang tak baik jer, orang yang baik lagi banyak dapat ujian n dugaan dari Allah,,,

        walaupun beli keter gan titik peluh kta mcm mana pun, kalo Allah nak tarik adalah sebab tertentu,,,,

        jadi takyah nak cakap gadoh2, sepatutnya kita bersyukur dengan apa yang kita ada….

        mintak Allah murahkan rezeki kepada semua orang

    • j0cKeRz says:

      dia x brpura2 alim pun…rasanya dia nie jauh brbeza ngan mawi yg botak 2..dia nie ensem lg…hikhik… keta idaman i yg i pkai skank nie ler…BMW 3serie.. Alhamdullilah.. dengan hasil titik peluh sndiri… << kecoh la lu .. org lain kete juta2 xde pon bg tau .. nak riak la tu .. insafla

      • HAHA says:

        dia cuma bgtau keta idaman eh n dlm masa yg sm dh dpt hasil titik peluh sndiri.. xde plak bunyi riak dlm ayat tu.. ada ke dia bgtau harga keta tu atau dia beli cash ke.. xde plak kan… mmg pndai wat joke la ko ni jockerz.. aduhaiii

  32. [email protected] says:

    jangan jeles gan rezeki orang lain,,,,
    kalo niat tak baik rezeki tu tak kemana pun, Allah maha Adil,,,

  33. Syita says:

    bkn ke dlu dy xngaku bli fairlady??

    • ada aku kesah.. says:

      shahir ni bukan jenis yg suka mnunjuk2…klu dia nk mnunjuk mmg dia dh ckp tu ari…dia kan seor rendah diri…bukan buat kebaikan utk mnunjuk kt peminat sndiri…

  34. pascual says:

    shahir baik u sediakan duit bnyk2.i da jumpa tukang tilik dia kt u akan jatuh dlm ms 2thn lg.

    • ada aku kesah.. says:

      dunia akhir zaman skrg ni…suka cari mcari kesalahan org..ko siap pi jupe tukang tilik tu knp??ko percaya ngan tahyul2 ni…atau ko ni toyol…???

    • kaWan says:

      wahh si pascual ni siap tilikkan utk org..hahah klakonye..diri sndiri dh tilik lom??ape daaa

      • [email protected] says:

        sapa yang bersifat syirik n khurafat ni,,,, benda yang xbetul xle nak kongi kat cini

        • Bom aTOM says:

          Memang produk AF tak boleh bertahan lama. 2 thn tu kira ok lah tu.
          Ada juara, bila masuk musim baru AF dah tenggelam.
          Mawi jer tahan skit, tapi skrg….
          Tu pasal Astro bila buat prog, bebudak AF yg nyanyi/berlakon. Nak tlg produk sendiri.

  35. ME says:

    salah satu punca anak melayu xmo belajo tinggi tp nk jd artis…cepat kayala..tp tue klu laku la…erm,nasihat aku…belajala kasi tinggi adik2 oit…xrugi pun,plg cikai klu xlaku bile jd artis nnt ade backup ijazah tue,akai sempit tul.

    • Hani Bunny says:

      kurang setuju la ME.. kat US pun ramai yg obsess nk jadi singer/actor by participating in e.g. american idol..

      • ME says:

        betul tue,tp tgk pasaran gak,kt US lain sekali kelua album worldwide akan beli,tp kt malaysia cmne plak?lgpn most artis yg kt oversea tue ada education sbg backup,contoh Mr.Bean dr Oxford,Anglina Jolie dr NYU klu xsilap dll…yg malaysia nie??iye mmg kkdg xpyh belaja tinggi leh berjaya,tp brape lama plak masa nk diambik tuk berjaya,iye x?sy bkn pe sy kecewa tgk2 anak melayu skrg nie,xpentingkn pelajaran,at least abiskn spm dulu,kt malaysia nie ade master pun blom tentu senang nk dpt keje..itu je la…sy niat nk bg nasihat jek.

        • Bom aTOM says:

          Saya setuju ME, kalau tanya kenapa nak jadi artis?
          Mesti jawab nak tolong keluarga.
          Kalau nak tolong keluarga, belajar rajin2.
          Kalau takde kerja pun ada ilmu org hormat juga.
          Cth ada ilmu mcm Lisa Surihani.Kalau dah tak laku nanti leh jadi Lawyer. Backup plan namanya.
          Jadi artis berapa lama leh tahan.
          Macam si Pascual ckp, 5-6 thn jer.

          Jangan tengok 2-3 kerat yang berjaya, tengok ramai yang dah tua tak tentu hala.

  36. nobody says:

    takpe shahir byk duit, buleh beli yg lain..huhu…tapi sayangnya, keta tu bukannya murah..

  37. scorpioncat says:

    dier ni ank org kaya ke? sori la aku tak ambik tau pasal bebudak AF, x minat la..tapi sygnyer nengok keter remuk cam tuh…aduhhhh

  38. it's me says:

    anak2 didik KRU yg lelaki mesti minat nak beli keta ni kan?? adam pun pakai jenis yg sama cuma beza soft top n warna oren..
    i prefer skyline lagi fr ni.. :))

  39. kaWan says:

    ooo ron95 mudah terbakar ek..naseb baik aku pakai v-power..hehe

  40. gosipgurl_fea says:

    tudia….mahal tu mahal tu… :( napa boleh excident ni… nasib tak apa2 ya, boleh claim insuran okla tu.

  41. notpinky says:

    mcmni la gaya org muda bwa keta mewah xhengat..sepatutnya lebih bhati2..

  42. nuyul says:

    oo keta shahir rupanya yg saya nampak accident kt tapah ari tu.. xsgka plak.. mb laju lpastu jln licin plak. xpe, ade hikmah disebali ape yg terjadi =)

  43. GIGISIFU says:

    Tulah tak geti bawak laju, nak jugak bawak laju2. Kan dah terbabas. Blajar lah dulu safety and tip sblum bawak keta sport. Apalahhhhhhhhh

  44. dia says:

    kereta jenis mcm tu tak kan bw slow2 kan..mestilah laju2 baru ada kelas….dulu aku tak suka Mawi kerana imej islamic yg sengaja ditonjolkan….pada hal hipokrit….pandangan saya pun sama terhadap shahir…kalau saya …silap bagus lah….kebanyakan kita juga bukan tgk bakat sgt tp tgk penampilan luaran semata2…..terus terang bakat shahir suam2 kuku ja….mcm mawi juga…tak boleh pergi jauh dan sukar utk bertahan…..melainkan dia berusaha utk memjaukan diri…

  45. pari pari says:

    tinggi jugek taste shahir ni, rase mcm nak beli jek satu kete mcm ni..hehe…jgn riso semua..first time accident insurance cover utk repair, selamat duit shahir :), ape nak heran…duit dia byk…lpas ni beli lg satu…hik hik

  46. anyss says:

    beli kereta mahal2 adalah pelaburan yg kurg bijak…suatu mse nt akn susut nilai n jd besi buruk..
    lbih elok beli rumah…smkin lame smkin tgi nilainyer…
    aku xbangga pn org ade kete mewah.org cmni xkn puas…klu ade kete trend tkini mst akn tkr lbh canggih lg..n bgitula strusnya…ni akn mybabkn tgung utang keliling pinggang..”kje smpai ptg..ujung bln byr utang!” .

  47. Hariisa says:

    I’ve met Shahir a few times and he’s so sweet. Gentleman! First man to look handsome with braces!He gave me his number but i never called him..we usually interact with online chatting. I think he’s a great friend. I’ve seen him drive this car on the road and i don’t think driving dia laju sgt? I don’t know what happened before the crash..maybe rushing

  48. uhuk3 says:

    bukan kalo ron95 tu kete 2.0 ke atas xleh pakai ke?penah tgk bmw tersalah isi,xleh jalan kete tu,kuar asap je lebih…aku rase bukan masalah minyak la,kdg2 eksiden ni kite xtau impak kat dpn tu cane,bile kabel minyak bocor sbb impak,sedikit cetusan pon leh akibatkan kebakaran,terutama wayar dari bateri,bahaya,ritu hampir gak kene,nmpk mcm letupan mercun kat bonet dpan,skali wayar bateri tu tercabut sket dan touch bonet tu,tu pon dah nak berlubang bonet depan,adeh….mungkin ada sebab lain menyebabkan kete terbakar..

    pasal shahir ni,jgn la sangka buruk kalo xder bukti,lain la dah nmpk dpan mate,pelik la org zman skang ni,xleh nak pk positif lansung,asal camni je ckp bkn2,lbh2 lg suke merendahkan produk buatan malaysia,adoi….

    p/s: fairlady atau kete yg tarik belakang,memg sush nak kawal kalo ujan,lbh2 lg fairlady ni,kalo xtau bwk,mmg sush,amik mase nak bg mahir kawal ^^

  49. Lalaland says:

    Hmmm…xde sorg pun terfikir xkan shahir dah mampu pakai kereta cmni punye mahal padahal baru berapa bulan jadi artis?

    Peminat2 shahir..nk minat die minatlah…tapi jgn defensive sgt sebab shahir xdelah baik sgt..biaselah budak muda..takut nnti korg kecewa jer bile kuar cite PELIK2 pasal die….tp ye..suara die mmg sedap.

    anyway…betul…Allah tahu ape sebab bende ni jadi…something is definitely wrong somewhere…

    • tukang sampuk says:

      mak aku pon kata gitu….something is definitely wrong somewhere…..hmmm

    • team fairlady KL says:

      la…sekarang nie beli keter bukan susah sangatpun macam beli rumah.downpayment 10k pun cukup or ful loan pun bole..dalam konteks si shahir mybe downpayment dia above 10k.1 show menyanyi bole dapat rm5k or lebih.dah 10 show berapa dah???kalau mampu apa salah memiliki dari mencuri..

      • open mind says:

        Pernah juga terfikir benda yang sama ,kadang-kadang manusia cepat buat telahan dari apa yang mereka nampak, sebalik apa yang tersirat itu adanya kebenaran yang tidak semua orang tahu.

  50. aku says:

    orng kl kaya raya dr keturunan kaya no wonder pkai keta mewah..tp ble kita talk about artis yg baru nk naik..i dun think satu show bole kaut 5k..and mampu beli dgn cpt..plus..beli keta mahal ,maintainance pon mahal..he should aware bende tu..mcm pelikla die bole cover dlm beberapa bulan ni..xkesah nk berkereta mewah..tp tgk family background die nmpk so diff with him..just my opinion…can see “smtg “behind his personality~ anyway nice car..n be careful la shahir..jgn jadik cam cek M..yg ckp xserupa bikin..

    • psycho says:

      you mean split personality?….aku pun terfikir juga…ada yg tak ‘tally’

      ada yg sanggup jual agama dan maruah diri utk sebiji kereta….org kata peluk, peluk…org suruh tonggeng meniarap .. tonggeng….(menyembah bumi utk menyanyi)

      senario sebegini buat aku terkedu….dilayan sebegitu rupa…tak ubah spt lembu di cucuk hidung…mana pergi maruah diri….

      malazzz nak cakap….duit punya kuasa beb…dosa pahala tolak tepi

  51. E'lyn says:

    ABAG NARA…..CRI GAMBAR KERETA (ADAM AF2)dieorg ckp kereta die pon smart jgak

  52. awal says:

    eksiden la pulak.. abis kegayaan sudah hilang.. pastu camne g keje?

  53. nana says:

    kalaula kau dpt kete ni.. kan syok.. myvi s.e putih je yg mampu.. sporty gak.. huhu..

  54. lily says:

    klu aku…bek bli rumah…mmg la kter ni idaman org..tp,ble da jd cm ni……sape nk tngong??so,bg aku la…knderaan..mmg penting..tp,fungsi kenderaan adelah utk keperluan…bkn kehendak…so,kte pki kter bese2 pun smpai jgk kan destiinasi??cume kte ni..manusia..X pernah puas dgn rezeki kte dpt…klu bli rumah 2,3 bji….sewekan ke…da untung da tiap2 month income sok..drpd ni…………..ape yg kte dpt??mngis air mate drh pun x gune

  55. lily says:

    klu aku…bek bli rumah…mmg la kter ni idaman org..tp,ble da jd cm ni……sape nk tngong??so,bg aku la…knderaan..mmg penting..tp,fungsi kenderaan adelah utk keperluan…bkn kehendak…so,kte pki kter bese2 pun smpai jgk kan destiinasi??cume kte ni..manusia..X pernah puas dgn rezeki kte dpt…klu bli rumah 2,3 bji….sewekan ke…da untung da tiap2 month income msok..drpd ni…………..ape yg kte dpt??mngis air mate drh pun x gune

  56. BumbleBee says:

    alah…peminat shahir, xyah laa puji artis pujaan tu melambung sgt…takut pisang berbuah dua kali. Dulu time mawi diatas, fuhh fans dier punyerlaa back-up x hengat biler golongan yg x minat dier kata dier mcm2…last2 kantoi gak. Skang nk back-up shahir plak…adoi. Minat tu minatla…tp jgn smpai terlalu obses dan seperti x ade cacat celanya..

  57. pascual says:

    shahir ni nk bwk kete mahal la konon tp tak pandai nk handel…hahahaha

  58. Lalaland says:

    come on laa…artis mcm shahir nak dapat 5k lebih satu show..mmg taklah..ko igt die dato’ siti? lagipun kalau betul die dpt 5k pun…tolak lagi dgn percent yg management die amik..berapa je?

    shahir ni kire boleh dikategorikan suam2 je…xdelah letup2 mcm mawi dulu…mustahil la dpt beli kereta cmni dlm masa berape bulan je..kereta yang die menang AF tuh pun xnmpk rupa lagi..dah beli kereta lain..ape ke tamak sangat..

    banyak dahh cerite pasal shahir ni keluar..cume tak kecoh and org tak tau je…

  59. sangmi... says:

    “Kalau dapat kereta nie makan maggi tiap-tiap hari pun takper”- aq setuju sgtttttt….

    hehhh……
    aq peminat Fairlady Z (bukan peminat pemilik tu ahh), x la jeles nan sebuah shahir ni. sepepupu papat aq cakap: kalau ko ada keta mahal2 ni, rosakkan je, tu pown kalo kau kaya, tgk macam contoh pemain bula sipak, CR, relax jerr….
    wahaha….jahat tol aq,
    anyway, lain kali kalau bwk kete sok2 ati2 ekk shahir! harap2 bule beli sebuah Fairlady Z tuk aq gak..hakhak..gurau jerkk

  60. umi says:

    xberkat kot???? ya la….dah kuar tp…..

  61. sean says:

    nak bawak kete sports kena ada skill beb. kalau ni la jadinya…terbabas je memanjang. kawan aku ramai beli kete sports…kaya la katakan…tapi kejap je asyik accident. takde skills :p

  62. ayumiHamasaki says:

    ala… SHARIR …setakat nissan fairlady 2 berapa sangat la harganya klu kat Labuan ni…. X payah la ko sedih2…nasib ko idup lg…

  63. sisip says:

    fizikal memang ler tak parah….rasenye hati hancur berkecai huhuhuhu………….

  64. PERIUK KERA says:

    BERDARAHHHHHH……masyuk bleh r pkai kete neh..pecah bumper pn BERDARAHHHHHHH poket lu…

  65. tu la,lain kali kenalah bercakap benar. jgn menipu. allah dah marah la tu. ambiklah iktibar

  66. ayumiHamasaki says:

    sayang nya kereta ni……………

  67. gosipkampung says:

    SETIAP YG BERLAKU MESTI ADE HIKMAH…MUNGKIN JG SBG PERINGATAN KEPADA SHAHIR…

    PERINGATAN? FIKIR2KAN LAH….

    BUKAN INI SAHAJE DUGAAN2 LAIN PASTI AKAN MENJELMA…

    WELCOME TO THE CLUB….

  68. This is a well crafted article, if only all bloggers offered exactly the same value of content material while you, the internet would be a much better location. Make sure you keep it up!