Written by AbangNara | March 1st, 2012

Akhirnya gambar anak Mawi dan Ekin yang diberi nama Cahaya Malaika sudah pun dapat dilihat oleh orang ramai. Serius sangat comel. Muka Mawi pun nampak sangat teruja mendukung puteri sulungnya.

gambar anak mawi ekin cahaya malaika

Cute kan? Kalau anda geram dengan kecutean anak Mawi dan Ekin ini, sila cubit pipi anda sendiri. Hehehe.

Update: 1 lagi gambar anak Mawi dan Ekin untuk tatapan anda di bawah.

mawi ekin

Khas untuk sang suami sahaja, Dato’ Harimau untuk anda.

mawi ekinInfo di sini..

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

156 responses to Inilah Gambar Cahaya Malaika, Anak Mawi Dan Ekin

  1. Maya Kering says:

    First! Comel sangat. Gebunya!

    0

    0
  2. lis says:

    Tahniah. semoga menjadi anak yang solehah.

    0

    0
  3. merekareka says:

    walaupun aku xbape suke dengan mawi n ikin….tp tu xbmakna aku akan menafikan kecomelan anak mereka…….hoh!sangat comel itu baby!!!!! :D

    0

    0
  4. izz says:

    alhamdulillah…comel sgt2…

    0

    0
  5. lovelyvic says:

    Comel kan? Mana mulut2 yg lancang sgt kata anak mawi hodoh tu. Klu benci sgt kat mak pak dia pun, nape tergamak nak menghina anak tu, budak tu x salah ape pun.

    0

    0
    • elly says:

      kan..? baby tu baru nak nampak dunia…. dah di kata macam2… doakan yang terbaik jer laa untuk semua….

      0

      0
  6. sgfmkgccxdgu says:

    comeiinyerrr anak diorg…geram aku nk bg penendang kt muke mawi…tahniah..

    0

    0
  7. Anggerik Biru says:

    huduh banga baju mawi..

    0

    0
  8. bukan nama kau says:

    kalo da namenye baby, kbanyakannya comel,mulus,tulus gitu..xheran pon~~

    0

    0
  9. ooo says:

    comel nye…

    0

    0
  10. hana says:

    sgt2 comel bby mawi n ekin…..

    0

    0
  11. -not a mawi fan- says:

    Sgt comel..moga anak ini menjadi anak yg solehah..dan tidak akan dikecewakan dgn mana2 lelaki ..( Dijauhkan daripada apa yg berlaku pd ina ex tunang mawi..aminnn..)-tau jodoh ditangan tuhan..tp apa yg dibuat sgt mengecewakan ..bila dh berjaya terus lupakan org yg sgp susah bersama-sama dulu…sgt kecewa..tp xpela ina dh bahagia..if x berpisah dgn mawi x jumpa suami yg sekarang..mudah2an dUa2 jodoh berkekalan hingga ke akhir hayat…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Yes.. Wat goes around comes around

      0

      0
    • Jelita says:

      Alaa ina dah dapat suami yang beriman pun. Better. Dah pakai tudung labuh, berstokin. Nampak sangat perubahan.

      0

      0
    • Zul says:

      jangan lah ckp mcm tu.
      Ina tak jadi dgn mawi sebab ALLAH awal2 dah rancang bahawa suami dia skrg tu lah jodoh dia.
      berpisah dgn mawi tu “penyebab” je.
      mcm org mati accident, accident tu penyebab je, padahal memang ajal dia pun.
      jadi tak perlu lah di bangkit kan soal kecewa2 ni…
      both side berhak menjalani kehidupan masing2 tanpa dibangkin kan tentang their past.

      0

      0
    • liza says:

      Salam…jgn diungkit kisah lalu mereka… itu memang dah suratan takdir mereka sejak azali lagi… :)

      0

      0
  12. dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    cute nye baby mawi ekinnnnnn…. dh besar cmfirm jambu…..english education ok….

    0

    0
  13. not a mawi fan says:

    -sangat2 comel..suci bersih..ikut ibunya..moga menjadi anak yang solehah..dan bila sudah dewasa tidak sama sekali akan dikecewakan oleh mana-mana lelaki yang hanya tahu memandang pd kecantikan tidak pada kesetiaan dan keikhlasan yang hakiki..bila sudah senang terus dilupakan yang sanggup susah bersama dulu…( Maaf masih x boleh terima perangai mawi yg agak x sedar diri ..agaknya kalau dia msh jadi kerja kt giant/ econsave dijohor tu ekin nak tak kt dia…maaf juga tau jodoh ditangan tuhan..tp xpela..ina dah berjumpa dgn suami yg baik akhlak dan agama..itula yg sebaik utknya..dan mawi juga dh jumpa jodoh yg “selayak” utknya…)…

    0

    0
    • TakFaham says:

      Perlu ke ayat dalam kurungan tu? Who are u to judge people? :)

      0

      0
      • Anonymous says:

        Biarla dia dengan pandangan dia..rasanya bukan statement judgemental tp berdasarkan fakta..

        0

        0
      • ina bukan exmawi says:

        “Takfaham” nick pun ckp x faham mmg la ko semedang x faham btw baby mmg comel sangat2 moga perangai x ikut mak ayahnya..;p, jd anak yg baik ye ..

        0

        0
    • do care says:

      yg da berlalu 2 biarkanla..sume pun ade hikmah yg tuhan da tetapkan..xperlu ungkit-mengungkit..masing2 pun da bahagie sekarang..

      0

      0
    • lalola says:

      setiap benda yang terjadi ade hikmah. lau jodoh die gan ekin nak buek camno..lau mawi tu miskin mane pon tapi lau jodoh gan ekin kite xley ubah.soal jodoh di tangan tuhan,,anda xboleh buat sangkaan yg .agaknya kalau dia msh jadi kerja kt giant/ econsave dijohor tu ekin nak tak kt dia…salah ye..anda juga belum tahu anda akan setia di hujung nyawa bersama pasangan anda.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Lalola- mmg tu semua kuasa tuhan..tp bab perangai mawi yg lupakan yg lama sbb jumpa yg baru tu bkn sbb tuhan, tuhan dh jdkan dia berakal boleh berfikir , yg x setia tu dia sendiri punya perangai lerrrr ..

        0

        0
    • ntah hape-hape says:

      haiiisy… manusia ni kadang2 leh jadi terok betol kan.. ntah hape2 ungkit2 lagi..ntah hape2!

      0

      0
  14. Puteri Bongsu says:

    Wahhhh, mmg comel.. Tahniah ler Mawi dan Ekin.. Semoga smakin b’bhagia b’sma puteri sulung deme yep?

    0

    0
    • minaci says:

      alhamdulillah baby sihat nampak ye. lepas umur die dua bulan nnti, baby biasanya makin berisi dan bertambah comel. masa tu nnti kita akn geramm dn slalu picit2 baby…bestkan…anyway Tahniah sekali lagi dan semoga anak Mawi & Ekin menjadi anak yg solehah. ameen.

      0

      0
  15. rozi says:

    Begini rupanya anak seleberiti berpantang…

    0

    0
  16. mawi mabuk betina says:

    baby mmg la comel…ermmm x best la..nexttttt

    0

    0
    • norizan says:

      tahniah…buat mawi dan ekin…emoga di murahkan rezeki dan diberi sihat tubuh badan untuk meneruskan hidup ini..

      0

      0
  17. thehaniffs says:

    sudahlah.. kita peminat, bukan orang yang mengalami. kalau betul² beriman, mesti PAHAM dan boleh terima hakikat JODOH, PERJALANAN HIDUP TUHAN TENTUKAN, bukan sekadar hanya di mulut tapi hati..

    kisah lama jangan diungkit, doakan yang baik².. xnk doa pon xpe, hak masing².. insya allah, semoga tuhan berkati hidup anda, dan keturunan anda. amin ~

    anak mawi comel . semoga jadi anak yang baik, solehah, taat pada ibu bapa, anak yang cerdik, pandai mengaji, insya allah :)

    0

    0
  18. Cik Amiera says:

    Comey sangat. Semoga sentiasa membahagiakan ibu dan ayahnya.
    Dah lama mawi menanti.

    0

    0
  19. mamaaisah says:

    salam tahniah buat pasangan ini,tpkan baru 2 ari,nape dah dipakaikan baju mcm tu…sianlah baby tu,mak dan ayahnya yg nk melaram anak yg jd mangsa…buat masa ni mmglah x nmpk kesannya,akan datang…lg satukan warna merah tu x sesuai utk baby,carilah warna yg soft barulh hati baby tu nnt akan menjd lembut…itula kata2 dr.dato’fadzillah kamsah…fikir-fikir dan renung-renungkanlah…

    0

    0
    • lovelyvic says:

      Hmmmm, peliknya statement. Hasil dari bacaan sy, warna yg ceria mampu meerangsang minda anak2. Sebab tu kita digalakkan mengecat bilik anak dengan warna menarik dan ceria. Hasil kajian ia menjana perkembangan otak dgn lebih cepat. Sbb tu taska dan tadika biasanya di cat dgn warna warni.

      0

      0
      • cik joyah says:

        merah bukan warna ceria… mereka yg suka warna merah mempunyai sifat yg sangat agresif dan kuat seks… warna2 ceria adalah warna warni…. pink cair + biru cair + ijau cair…. br lembut sikit hati anak….

        anak die comel tapi bile pk kan mak pak nyer… herrrmmm~
        papepon nak moga ko membesar jadi anak yg soleh… n jadi la seperti padi… makin berisi makin menunduk… jgn jadik cam mak apak ko dah la ye nak… hidung tinggi ckp pon meninggi~

        0

        0
      • Busuk nyerrr la Hati Ko says:

        Wei joyah, ko ni jenis yang kalau dah benci orang, tertutup semua hati ko nak nengok perkara yang baik ye. Ko cuma nampak jahat je, sampai benang yang basah pun ko sanggup tegakkan.

        Kira ramai lelaki mati pucuk yang pakai baju merah tu, lepas ni bleh bangga la… “hang kuat seks, joyah kata.” hahahahha

        Aku bukan suka mawi ngan ekin, tapi takdak la sampai yg baik pun aku kata buruk gak. Gelap hati sungguh.

        0

        0
      • chick says:

        betu lah. even warne oren pon akan rangsangkan minda kanak2 untk jdi kanak2 hyperactive.

        0

        0
      • yuyu says:

        betul tu..siapa entah ajar dia baby tak blh pki baju wrna merah?kuno betul!*bila org ‘terlebih pandai’ bercakap kan

        0

        0
    • mama mia says:

      baby masa kecil akan nampak 3 warna je MERAH, HITAM, PUTIH. so 3 warna ni akan rangsang minda dia.

      0

      0
    • lantakpilah says:

      biar la anak dia… dia xkacau anak org lain. hek!

      0

      0
  20. lieza says:

    Alhamdulillah akhir nya mereka dpt juga permata tanda cinta mereka..kesabaran selama 3 tahun mereka berbaloi..nasib saya bila la pula..dah 5 tahun menanti..tahniah mawi & ekin

    0

    0
    • lis says:

      lieza,
      jangan berhenti berdoa. moga ada rezeki anda. amin.

      0

      0
    • Meeradriana says:

      Jgn risau..
      InsyaAllah lieza ada rezeki..
      Ucapan awak kpd mereka tadi, insyaAllah Allah balas balik dgn mberi rezeki kpd awak..

      0

      0
    • noha says:

      lieza x pe banyakkan usaha, banyakkan doa n tawakkal…saya dan pasangan baru je dpt baby pada tahun ke 6 kawen….hehhe….alhamdulillah…pd mawi n ekin…tahniah….cute sgt2 baby tu

      0

      0
  21. memang bercahaya, tanhiah mawi and ekin

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Cantik baby nya…sungguh indah ciptaan Allah ini… Subhanallah…tahniah ekin n mawi…

    0

    0
  23. cikgulinda. says:

    wah comel nye baby mawi ikin ni….seronoknye setelah lama menanti….semoga bahagia membesar dan mendidik puteri tersayang ini ye. Indah sungguh perasaan apa bila mendapat cahaya mata setelah sekian lama menanti…

    0

    0
  24. Yva says:

    Bru bape ari dh pkai suar..naper xdbedung cm bb2 laen..

    0

    0
  25. aku pelik says:

    aku pelik tol la korang…korang yg komen ni dah anak lom??
    bedung x bedung x de mslh la…
    warna merah n or warna terang bagus utk ransangan bb
    korang jeles ehh??

    0

    0
  26. meeradriana says:

    Mawi x bg amik pic anak dia, korg bising mcm dia tu artis hollywood nk sorok anak..
    Bila mawi dah bg korg tgk anak dia, korg ckp x comel lah, x patut tulah nilah..
    Mcm mana nk puaskan hati korg..
    1st baby tu..

    0

    0
  27. biebie says:

    nak ambil gambar sj tu…sbb tu baby tu dipakaikan bgitu. apa la kamu ni cpt betul berfikiran negatif nak cari kelemahan org sj. cuba la berfikiran psitif sikit. itu la sbbnya melayu ssh nak maju…..

    0

    0
  28. Anne says:

    Comeynye baby..mudah mudahan sehat sentiase..bkn sng nk jg baby ni..
    Btw zaman skg dh jrg bedung2 ni..i pon x bedung sgt anak i..bedung xsmpai 5 minit, die bjaye kuarkn tgn die..;)

    0

    0
  29. cik biskut says:

    dia pakai camtu utk amik gambar je,masa2 lain sama je mcm baby2 lain jgk.rilex ok,jgn cpt menghakimi org. Kalau dia bg pakai tshirt lubang2 kang korang kata dia x mampu beli baju cantik plak. Isk isk isk.

    Tahniah mawi dan ekin,moga anak ini bakal membahagiakan kalian dunia akhirat.amin

    0

    0
  30. saje jep says:

    comel sgt ank mawi n ekin..tahniah ea..:)

    0

    0
  31. gempak10 says:

    MEME COMEY GILEZZS.. GOJESS..EH SESUWAI KER??

    0

    0
  32. hebat says:

    comelnye~

    knape x di bedung budak 2…?

    0

    0
    • Anonymous says:

      sukati die, anak die..bukan wajib pun bedung, bedung nak bg tidur lena je, dah die ok camtu sekatiii mak bapak die laaa..kau dh ada anak ke belum??

      0

      0
  33. hehehe says:

    yg aku tau org tua2 kata kalo bedung tu nanti senang baby tido rs kemas jer mcm di dakap lgpun org tua2 kata kalo berbedung tu nanti jln tak pengkar…yg aku dgr la org tua2 kata…baby baru kuar mawi leh tido nyenyak lagi…tgk lar sebulan dua lg mesti mata jd merah atau jd mata panda…huk3x…tahniah dpt anak sulung…

    0

    0
    • ron says:

      x tentu gak..ikut budak.. ade budak kne bedung je trus mengamuk..bukak bedung br dia tdo dgn aman..

      0

      0
      • minaci says:

        betul tu…saye pn semua anak tak sama, ada yg suka dibedung ada yg tak suka dibedung…ikut lah masing2 kn. mungkin anak Mawi & Ekin msa dia tgh dukung begambar ni, bedung dibuka. Ialah orang baru dpt baby mesti lah kita bagi tunjuk yg baby tu mesti nampak cantek ape-apelah. Rasanye diaorang bedung tu masa baby tdo.

        0

        0
  34. nor says:

    bendung bby.. melayu je yg buat…tak ptg pun… anak sy semua tak berbedung tak de masalah pun..,benda2 kecik mcm tu tak perlu jdkan isu…tahniah mawi n ikin… alhamdulillah sihat dan sempurna…

    0

    0
  35. linda says:

    pada pndpt sy, berdasarkan pengalaman sndri..kalau bb blum ckup 2mggu kena pakai kn baju lengan panjang..lps drp tu ikut la nk pkai kn baju ape..fhm nak bergambar untk peminat sekian, tapi bb dh biasa dok dlm prut ibu slma 9bln 10 hari, so bila lahir bb tu kena sntiasa dlm kdaan yg selesa..hangat2 gitu..bukan apa..takut kena angin nanti, sebab baru bpe hari sangat dia menjenggah dunia, banyak jugak baju lenggan panjang yg berfesyen, maafla iya kalau pndpt sy ni wat korg xbest baca. apa2 pun congrats mawi n ekin..

    0

    0
  36. dea says:

    alamak. comelnya mawi baju merah.

    0

    0
  37. noriz says:

    TAHNIAH…. MAWI DAN EKIN. COMEL BUAH HATI KALIAN .

    0

    0
  38. cahaya lampu says:

    comel sgt..tahniah ekin dan mawi…semoga saya juga akan dpt baby girl nanti..amin.,.

    0

    0
  39. Mrs Beauty says:

    Tahniah Mawi dan Ikin setelah menunggu sekian lama…

    0

    0
  40. mat rambutan says:

    Wahh….comel mcm ekin… hehehehe

    0

    0
  41. suka hati says:

    korang bising2 buat apa. biar la anak dia. pelik org kita ni. mawi tk bg tunjuk gmbr kata bajet hollywood la, anak hodoh la tp bila tgk mcm2 kutuk. jgn sbbkn prngai mak ayah anak kena lak. isu bedung tk bedung jd masalah, kaler2 pun sama, berlengan pnjang ke tak. adoiii. cuba la ucap tahniah je n brsyukur tgk keindahan ciptaanNya. Fikir yg baik2. tak baik nk berburuk sangka.

    0

    0
  42. Nina fadzlin says:

    Nape x dibedung budak tu? Adoiyai….mmg ikut miut

    0

    0
    • mulut capoi says:

      Memang bedung tu baik…..
      – untuk memanaskan badan bayi

      keparas suhu normal, suhu
      badan bayi bila terdedah boleh turun mengejut.

      – membuatkan bayi selesa bagai dipeluk.
      – mengelak sejuk dan selsema.
      – Elak bayi tergamam atau terperanjat.
      – menggalakkan bayi tidur nyenyak.
      – salah satu faktur keselamatan untuk bayi..elak tertutup ngan
      selimut / kainan , bila bedung ianya kelihatan kemas x serabut.
      – Elak dari kembung perut.

      Ini hanyalah pendapat dari aku aje….kalau setuju klik like.

      0

      0
  43. Cik Kuntakintailalaluli says:

    Huyoiii..bru 4 hari beranak bby dh pakai bju merah myala tu..setahu klu nk ikut petua org melayu dulu..pkaian by bru lahir harus kaler yg lembut2 @ putih..nenek aku ckp kaler merah warna kesukaan hantu setan…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Xpyh la sibuk nk bg pendapat nenek moyang dulu2 le, mawi just nk share kgmbiraan dia je..apahal le sibuk ckp ya bukan2….tahniah mawi untuk anugerah Ilahi lepas lama menunggu…baby gurl.

      0

      0
    • atok nenek kata...tapi Allah kata ker? says:

      hati2…percaya pada bende2 turun temurun nenek kata, atok kata…bende2 yg x berlandaskan al quran takut tergelincir akidah nnt…

      0

      0
    • kepala hotak nenek kau says:

      pandai je lah statement kau dgn nenek kau tu…SYIRIK tu tau tak statement kau tu…mana ada firman atau hadith mengatakan warna merah tu kesukaan hantu setan…SYIRIK hukumnya tau tak…kalau tak suka mawi n ekin tak payah menyebok baca kat entry ni….FAHAM TAK? bengong!!!!

      0

      0
    • lantak says:

      mazhab mana ko ni? sedehhh

      0

      0
    • zozo says:

      belajar xhabis ke kamoo ni??hahaha…nenek kamoo pon xhbis ngaji la tuhh

      0

      0
    • cahaya malaika says:

      kita sibuk ikt adat, kepercayan karut nenek moyang kita.. tp kita x sibuk ikt sunnah nabi.. ada dlm alquran ke baby xblh pkai bj merah??? lantak dia la nk pkai bj warna ape pun.. itupun nk d jdkan isu..

      0

      0
  44. zue says:

    Amboi.. cOmel sgt2. geramnya..rasa nak cubit2 pipinya tu..

    0

    0
  45. what the? says:

    eh, boleh je pakai suar, masa pose amek gambar takyahla bedung, takkan nak bedung 24 jam .. lemas budak tu, aiyooo anak zaman skang ni moden sangat .. anak aku pon tak bedung ko tau tak .. bila bedung asok tertanggal jek ..

    malaika sangat comel .. pandai ekin letak nama .. persis mama dia la .. :)

    0

    0
  46. kasut putih says:

    alhamdulillah.. semoga menjadi anak yang solehah. Siyes comel!

    0

    0
  47. TeruteruBozu says:

    aku pun ade anak jugak..tapi takderlaa nak sebok2 dok komen bedung laa, kaler baju laaa …bla bla bla. Anak diorg wehhh lantok laa demer… esok2 korang ade anak buat laa ikut tradisi korang yang korang suker, takyah dok sebok nk tunjuk pandai kat anak org lain… kalo x suker mak ayahnyer, kiter doakan anaknyer sehat dahlaa…bayi tu x bersalah pun. Anyway congrats…semoga beri didikan yg baik kepada anak itu setelah susah payah anda berusaha utk mendapatkannya…

    0

    0
    • Anonymous says:

      like 18juta kali komen ko, aku pun setuju..aku pun ade anak takde la kecoh cam diorg ni, bedung la ape la, lengan pendek la, baju xde lengan la..heeeeee kecohhh… buat anak seniri jaga anak seniri la.. kat sini la plak nak kongsi petua turun temurun jaga anak..

      0

      0
    • elly says:

      betul tu… masing2 jaga anak masing2 dah la.. bukan dier kacau kita pon…

      0

      0
  48. JEJARI KONTOT says:

    ekin senduk dan cahaya sudip

    0

    0
  49. Sayang Cahaya Malaika.. says:

    Alhamdulillah.. Tahniah kpd Mawi & Ikin… Cahaya Malaika sangat comel dan sihat sempurna..

    Kepada Mawi, Ikin dan sanak saudara tak perlu hiraukan komen-komen negatif kat sini.. Berbangga dan bahagialah dengan kurniaan Allah itu. Setiap ibu bapa pasti mahu yang terbaik untuk anaknya.. Mawi, didik lah Ikin dan anak baik-baik. Semoga hidup akan dimurahkan rezeki dan diberkati Allah.. Dan semoga Cahaya Malaika menjadi anak yang solehah, pintar dan seorang yang berguna kepada agama, bangsa dan negara bila besar nanti..

    Apa yang orang cakap biarlah.. mulut orang memang tak boleh tutup.. Mereka tak pernah pikir macam mana perasaan orang yang mereka kutuk..

    Wassalam…

    0

    0
  50. illa says:

    yer2 je ckp nk tunjuk muka anak masa cukur jambul..ni dh x sabor2 la plak..tp dh nm baby mestilah comel..tentu manja tp nanti jgn ikut prangai umi nyer udah ler..

    0

    0
    • Anonymous says:

      ko ngata org..jgn terbalik kat ko lah ye..ko pun..kalu ko dah beranak atau mgkin 1 hari nnti ko akan ada anak..slmat mendidik anak supaya x macam ko..umpat org.

      0

      0
    • jejari ayam says:

      Astagfirullahalazim…..
      mengata orang jer ko ni… cuba beristighfar banyak2..

      0

      0
    • dyna says:

      ikut peragai umi nye x pe..jgn ikut perangai KAU dah ler…..muhahahah

      0

      0
  51. x pahammmm says:

    Org tu tunjuk gmbr baby je pon. Yg korg meroyan ckp benda ntah pape apesal? warna baju x sesuai la, baju mawi x lawa la, asal x bedung la. Kata-kata dan cara berfikir menggambarkan HATI. Negative sgt pale otak apesal. Tgk dan relax2 sudaaaa..

    0

    0
  52. Anonymous says:

    Org tu tunjuk gmbr baby je pon. yang korg meroyan ckp benda ntah pape serius aku x phm. warna baju baby x sesuai la, baju mawi x lawa la, asal x bedung baby tu la. Kata-kata dan cara berfikir menggambarkan hattiiii.. X yah nk negatif sgt hidup kt dunia. tgk dan relax2 sudaaa..

    0

    0
  53. jejari dompak says:

    cute…tp x elok bb x dibedung……

    0

    0
    • salimah says:

      suka ati mak pak dia laaa oiiii… yg kembung budak tu… yg kena berjaga malam mak pak budak tu bukan ko….

      0

      0
    • mulut capoi says:

      Nampaknya ramai jugak mokcik2 , pokcik2 , tok aki dan tokwan
      doh berleter ni…. dan bagi nasihat……….bedunglahhh anak ko tu Mawi….
      Mawi……jangan ko bedung Ekin udahhh……
      Ekin pun kena pakai barut dan bertungku nanti baru ada umphh….

      0

      0
  54. Bukan aku yg kebas pensil ko says:

    Tahniah Encik Mawi & Puan Ekin..comei anak ko..harap2 Baby Cahaya mjadi anak yg solehah & taat kepada ibubapa bila beso kelak…Kepada Puan Ekin..harap anda berusaha berubah jg penampilan pakaian anda kpd yg lebih sopan & sedap mata memandang..seluar & baju yg sendat mendat sebelum ni sedekah kat sapa2…hehehee

    0

    0
  55. noriko says:

    anak dia, lantak dia la nk watpe pon…tu kn just nk share gambar anak dia pd semua…bile mawi xtunjuk ckp anak mawi xmolek la apa la…bila dh tunjuk korang kutuk2 bagai…kang klo tunjuk gambo pakai bedung kang korang2 kata tangan budak tu cacat lak….hadoiiii….cetek tul la pemikiran korang ni….btw…anak mawi&ekin mmg sgt2 comel…putih, suci & bersih…semoga jadi anak yg solehah, beriman, taat pada ibu bapa ye malaika :)

    0

    0
  56. linda says:

    Tahnya… bila mawi tak tunjuk gambar baby, mcm2 cakap. Bila dah tunjuk mcm2 komen, tak bedunglah, baju teranglah… apalah korang ni…. biarlah dia. Bagi dia ruang sikit, baru ja mawi ngan ekin tu nak kongsi kegembiraan, tak abis2 nak kutuk diaorang ni… tak de rasa belas ke… yang nak diungkit2 kisah2 lama diorang bedua tu apa kekdahnya…?

    Come on lah… be realistic, redha dengan ketentuan allah…. aku tak paham yang masing2 komen teruk2 ni… anda jeles ke atau apa? patutnya kita doakan mereka bahagia bersama dengan baby tercinta… ingat sikit, ekin tu dalam pantang… reti sikit maksud “GIVE THEM A ROOM”…. and one more thing, ada ke mawi ngan ekin ketuk pintu korang mintak beli beras…. sorry to saylah, aku ni bukannya fan si mawi, tapi as a human being, tolong ada sikap respect pada people’s life…..

    0

    0
  57. […] Akhirnya gambar anak Mawi dan Ekin yang diberi nama Cahaya Malaika sudah pun dapat dilihat oleh orang ramai. Serius sangat comel. Muka Mawi pun nampak sangat teruja mendukung puteri sulungnya. Cute kan? Kalau anda geram dengan kecutean anak Mawi dan … Continue reading → […]

    0

    0
  58. lantakpilah says:

    suketi dia la… anak dia. bkn anak korang… panggg!!! layan suda.

    0

    0
  59. putihkaseh says:

    Tahniah mawi & ekin, semoga anak tu akan mengeratkan kasih sayang, now mawi & ekin akan rasa betapa berharga kasih syg seorang ibu pada anaknye nanti, nak lak bila anak dara kita dikecewakan oleh insan2 yg x menghargai ….. apa2 pun respect pada Ina & suami, walaupun x berpelajaran tinggi tapi profesional bila dia org menghadiri perkawinan mawi & ekin, apa kata mawi n ina berbesan, …… he he he just joking ……. suka tgk malaika tido, rasa nak cubit jer pipi dia, sedondon baju ngan mawi …..

    0

    0
  60. alolo cute nyer..agak2 ada cute macam kita tak..hehe
    ayah hensem + mam cntik= ank comel,,,hehe

    0

    0
  61. dyna says:

    hantu setan tu…KAU ler..muahahah

    0

    0
  62. kesian says:

    serious kesian kat korang. tak share gambar salah, share gambar pon salah. lantak la tak bedung ke, pakai baju merah ke. Anak ko ke?

    0

    0
  63. si comment says:

    Congratulation for both of U. May Allah bless your family. Bila nak yg ke2 pulak. Ekin pun buka muda lg. He he he

    0

    0
  64. Chantek says:

    Alhamdulillah..

    0

    0
  65. This&That says:

    Congrats & btw, a cute baby.

    Do educate yourself with baby development.
    Learn what is Autism.
    Keep track on baby’s milestone.

    For more info, just Google.

    0

    0
  66. kulai says:

    Jgn la doakan diorg berbesan.aku org pertama tk setuju.ina dan suhaimi pilih la keturunan baik-baik.keluarga materialistik dan lupa diri tk sesuai untuk jadikan besan.Pengajaran untuk mawi dan ekin,ingatlah sampai bila-bila pun korang dan keluarga akan dihina jika melibatkan penganiayaan org lain.kalau 1 hari nanti malaika putus tunang/dikecewakan org akan ckp,blsn dosa ayah dia dan kalau malaika rampas tunang org,org akan ckp ikut jejak mak dia.so taubatlah dan mohon la maaf pada yg teraniaya.

    0

    0
    • whatever says:

      kau pun bertaubatlah sebab mengata orang…

      0

      0
    • adha ku kay shah says:

      kau tu patut bertaubat sebab mengata orang….

      0

      0
      • bujang says:

        Apa kejadah ko orang ni asyik bertekak kang sumbat
        mulut ngan lampin taik Cahaya Malaika baru padan muka…kehkehkehhh…………

        0

        0
    • elly says:

      jodoh masing2.. nko sapa nak menolak ketentuan..? nko confirm ker ina tu baik sangat…anak mawi tu baru beberapa hari menjengah dunia… nko dah citer pasal dier putus tunang…. semua perkara yang berlaku ada hikmah disebaliknya…. dan salah satu hikmahnya.. ina berkahwin dengan suhaimi yang mampu mendidik dan membimbing dier…. tak usah la asik nak citer pasal buruk orang itu dan ini… doakan sahaja yang terbaik untuk semua …

      0

      0
  67. gurp2 says:

    tak suka tengok paper kosmo hari ni, ada ke patut bila mawi kata isterinya bersalin secara induce, dalam ( ) ditulisnya secara sedut bayi. langsung tak betul maksudnya. nampak sangat KEBODOHAN si wartawan dalam istilah medical term.

    0

    0
    • bujang says:

      Wartawan tu x faham x mengapa sebab bukan bidang dia….
      kalau ko faham mai sini terangkan kat kamik semua.
      Sebab apa ibu bersalin kena Induce……ubat apa yang diberikan dan bagaimana ubatan itu diberi.
      Dan apakah kesannya terhadap ibu tersebut?.

      0

      0
      • lilani says:

        sebab dia wartawan lah dia kena buat research apa maksud induce.

        induce akan dibuat jika si ibu belum bersalin bila dah limpas dari due date. induce juga akan dibuat jika si ibu mengalami masalah kesihatan, contohnya darah tinggi. proses induce ni akan trigger rasa ingin bersalin. dalam erti kata lain, bersalin secara paksa.

        how do i know about this induce thingy? i just Google it. They didn’t create Google for nothing.

        0

        0
  68. awatif says:

    pasni sibuk mengutuk anak memei n norman, lisa n yusri, ezlyn, ana rafali plak kn.. ? hmmm…

    0

    0
  69. jijah says:

    jgn ikut perangai mak nye dah ler…..asyik ngikut jer mane-mane jantan

    0

    0
  70. elly says:

    cik jijah…. sumer orang ada masa silam dan sejarah hitam…. tak payah la nak bangkitkan segala benda yang tak elok…..

    0

    0
  71. aku kesah? says:

    hahhaaha..gadoh la korg..aku xda anak..so aku nk ckp..comeyyyy nye baby…hahaha…..

    0

    0
  72. Untie Memey says:

    Comel sgguh Cahaya Malaika ni ^__^ (i loikeeee),,,walaupun untie xbape nk loike daddy & mummy Laika…

    0

    0
  73. […] Tahukah anda bahawa Mawi & Ekin menamakan anak sulung perempuan mereka Cahaya Malaika & gambar pertama sudah terbit di’internet, di’samping iklan ubat kuat untuk lelaki. Hmm. – Beautiful Nara […]

    0

    0
  74. Anonymous says:

    -terigt ekin kena temuramah kt melodi, ms tu dia dh pakai tudung, mmg cantikla, tp bila je dia bersuara utk menjawab soalan..errr kenapa mcm hmm org tak sekolah..nk ckp org x sekolah pun ada je org x sekolah yg bila bercakap berhemah..ni mcm err bohsia kot ckpnya..sgt x sesuai dgn muka n cara pakaian..

    0

    0
  75. yasmeen says:

    Alhamdulillah…comelnya baby mawi & ekin…tahniah…korang ni pon ….org nak amik gambar…mestilah pakaikan baju yg cantik cantik..pastu mesti la dia tukar balik baju “newborn” baby & berbedung….jgn la hal-hal baju pun jadik “big issue”…doakan la yg terbaik buat family mawi…lagi bagus

    0

    0
    • mulut capoi says:

      warna merah tu warna untuk stimulasikan baby,
      kalau baby ada masaalah visual cepat dikesan…..dalam kata
      lain mengesan penglihatan mata bayi.

      0

      0
  76. Ada Nur di matamu.. says:

    suka tgk sorang lg khalifah allah dilahirkan ke bumi…alhamdulillah..sgt2 comey baby malaika ni..rezeki yg amat2 bernilai buat mawi & ekin.aku kagum dgn mawi & ekin..suka duka hadapi bersama..skrg dah ada pengarang jantung hati,lagi lah kuat ikatan antara mereka..mawi ni baik budaknya.tak pernah busuk hati dgn org..dia masih lg mawi yg pernah kita kenal satu masa dulu.ekin pun sgt2 muhasabah diri..

    0

    0
  77. linda says:

    aku tengok statement kulai tu jauhhhh ke laut…. Ko ni mcm nmpk dengki kan dengan kebahgan ,awi n ekin. Udah2lahh…. P amik wuduk…. Gi semayang lg bagus…. Aku pun jap lg nk g semayang gak ni…. Nak doakan kesejahteraan kalian…. Amin…

    0

    0
  78. batang berjuntai says:

    SEMAK LA MAMAT MAWAS NIE, ORANG LAIN BERANAK JUGA, XDER LA KECOH2…

    0

    0
  79. Bodoh lagi bangang says:

    KORANG SIBUK PUJI2 MAWAS NIE PESAL? YANG MAWAS NIE ADER SIBUK2 PUJI ANAK KORANG? LEBIH BAIK KORANG BERI PUJIAN PADA ALLAH & RASULNYA DAPAT JUGA PAHALA.. ORANG ALIM KORANG ADA PUJI2? DIA NIE ARTIS LA..

    0

    0
    • (^_^) says:

      comment mcm nie agak2 dapat pahal ke dosa ye.. huhuhu…

      0

      0
    • merahmakngah says:

      yg ko ni emosi ni kenape…kalo x suke x yah bace, x yah tgk entry ni..ni ko dh bace entry siap bace komen sumeorg pastu emosi….ko agak2 ko komen mcm ni dpt pahale ke?

      0

      0
  80. ummi najwa says:

    comel sangat lah

    0

    0