Written by AbangNara | January 9th, 2015

Ketika Zizan memaklumkan hasratnya membeli sebuah kereta mewah telah menjadi punca perpisahan dengan Emma Maembong, ramai yang tertanya-tanya kereta mewah apakah yang ingin dibeli oleh pelawak ini? Ramai yang meneka sudah tentu ia sebuah kereta Ferrari kerana jenama tersebut melambangkan kemewahan. Menerusi sebuah gambar yang dikongsi oleh Tauke Jambu, persoalan tersebut mungkin sudah ada jawapannya.

ferrari f430

Inilah kereta Ferrari F430 yang berharga lebih daripada 1 juta ringgit (baru). Kalau ‘used car’ harganya boleh mencecah 500 ribu ringgit berdasarkan tahun. Namun gambar di atas telah pun dibuang oleh Tauke Jambu. Jadi tak tahulah sama ada ia adalah milik Zizan atau tidak. Sekadar teori sahaja. Sebelum gambar ini dibuang, Tauke Jambu ada menulis:-

ferrari f430

Tidak diketahui sama ada kereta ini sudah menjadi milik Zizan atau sekadar dipinjam untuk ‘test drive’ sebelum membuat keputusan sama ada dibeli atau tidak. Memang smart kereta Ferrari ini. Memang kereta idaman ramai. Kalau dapat warna merah lagi cun melecun. Buka pintu je mesti beratur awek nak naik. Hehehe.

P.S: Sakit misteri sampai naik 51 kilogram

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

47 responses to Inikah Kereta Mewah Yang Menjadi Punca Perpisahan Zizan & Emma?

  1. sherry says:

    pasal kereta pun nak gaduh

    0

    0
    • Zizang says:

      Emma kalau you nak merajuk, you beli kereta kancil atau naik monorel je beb. Abang mampu k.

      0

      0
      • cili merah masak pedas asam says:

        si emma tu takut duit nak kawin bersanding kat hotel 5 stars tak cukup kan? ye la, kerabat2 si maembong ni satu gerabak keretapi KTM pun tak cukup. silap2 kau kawin kat hotel seri malaysia je. sabar lah emma. kalau ada jodoh x kemana.

        0

        0
        • Senyum Kambeng says:

          lelaki melayu2….tipikal. ada kereta sport/mula pegang duit mulalah ego x bertempat. tunjuk perangai buaya mereka tu. padahal….(isi tempat kosong)

          0

          0
        • sekadar menegur says:

          nak tanya satu je, yg sibuk retis-retis mengejar duniawi ni kenapa? kalau mati besok lusa, apa amalan yg nak dibawa ke “sana”? solat cukup je bro? zakat/sedekah dah buat? mekah dah ziarah? dah minta maaf pada orang yg pernah kau buat salah? pikir la….jangan riak sangat. saham akhirat cukupkah?

          0

          0
        • SURAT TERBUKA says:

          setuju sgt lah. kt pantai timur tu, rumah2 semua penoh selut dan keladak. sejadah2, peti ais, karpet.. habis semua kena buang. rumah2 habis tk de elektrik. yg engko, sibuk nk beli kereta berjuta harga ketika negara dilanda bencana tenggelam 3 negeri. engko tolong org2 kampong ngko tu dulu la wei. sehingga alpa n lupa daratan sebegitu rupa. huhasabah la zizan.

          0

          0
        • anon says:

          sekadar menegur 5.34……..saya pun nak tanya jugak, kamu ni pun dah cukop ke amal sedekah and dah baik sngt ke nak nasihat org tu. Kalau kamu ni jenis yg sebok cari pahala, takde lah pulak kamu baca blog gosip ni kan. Lbh baik kamu gih mengaji Quran je drp duk sebok hal org. Nak betolkan org lain tapi diri sendiri pun masih terumbang ambing… Jgn bizi bodi sngt. Ni mesti kes dengki dgn zizan ….biar dia lah, hidup dia. Kita jaga kehidupan kita…

          0

          0
        • dreamer says:

          senyum kambing 5.30 …..kamu pun sama, typical malays….mana boleh tengok melayu lain senang sikit, mulalah nak dengki & mengutuk2. Berdiam diri tu lbh baik drp duk iri hati kat org….. Kalau kamu tak mampu beli takyah lah dengki dgn yg mampu…

          0

          0
        • kelkatu says:

          Surat terbuka…..awak dah ramai ke tolong org2 kampung awak yg awak duk sibok tanya orang…?? Dah [ergi tolong mangsa2 banjir cuci rumah dia org ke?? Kalau belum, jgn duk sibok psl org ye??

          0

          0
        • SURAT TERLAZER says:

          Hey @Anon, dalam Quran dah mengatakan, “berdakwahlah walaupun dgn sepotong ayat”…. “ingatlah siapa Tuhan kamu dlm apa jua keadaan”.

          Sila beli terjemahan Quran sebelum ko nak sembur orang. Betulkan akidah.

          0

          0
        • Linda says:

          @SURAT TERBUKA
          bukan semua tempat di pantai timur di landa banjir. Saya tinggal di Kuala Terengganu…kat sini tak banjir pun. kawasan kat Terengganu yang banjir teruk ialah di kemaman, dungun, hulu terengganu.

          0

          0
        • Yahudi says:

          ni la perangai “Meleis” , kuat dengki , prangai nie la yg kena ubah , mmg la org bukan Melayu pon ramai yg pedengki , matsalleh , african american , jewish , chinese , semua pon ada sikap dengki … Tapi Malays ?? sucikan hati , dia nak beli Tesla model S ka , G Wagon ka , Range Rover Supercharged ka , Cherokee Jeep ka , Bugatti Veyron ka .
          And kepada MakCik yg bajet2 Ostajah tu , squeeze mi makcik , dlm Quran takda ayat ” berdakwah lah walau sepotong ayat ” , tu dlm hadith ya makcik , Makcik reti tak bezakan Hadith dgn Quran ? and plus kalau makcik nie begitu alim sangat , knp makcik nak dengki dgn rezeki dan anugerah Allah swt kat orang laen ?? Ubah mentaliti , mcm mana nk berjaya kalau tak leh tgk org lebih dari kita ?? kalau hati tu kerja nk tgk benda buruk ja kat orang ?? knp tak jadi kan apa yg dia ada tu , sbgai inspirasi , bukan dok dengki kat org ja kerja . Abes tu kalau dia dok tunjuk yg dia dok tolong org kampung sana yg banjir mesti makcik nk kutuk jugak kan ?? And kepada “Surat Terlazer” , saya juga syorkan awak beli terjemahan Quran ya , dan beli juga buku Hadith2 Sahih ya ? sebelum awak nak betulkan akidah orang ..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Biar le zizan nk beli kete idaman dgn duit keje keras dia…. Sapa kita nk menidakkan keinganan dia…. Dh duit dia byk… Xkan srmua nk derma kat mangsa banjir smpai diax boleh guna pulak duit sendiri….kita ni dh menderma ke untuk bntu mgsa bnjir….

          0

          0
        • noks says:

          Kalau aku la, duit byk gile camtu aku akan beli tanah kat tempat mahal.. pastu buat rumah. Buat investment. Kalau kereta lama2 tak ada nilai. Tanah makin lama makin tinggi nilainya. Tapi tataula kan, mungkin dia dah beli tanah dulu ke siap2, duit pun byk lebih, so beli kereta la pulak. Tapi pada aku daripada beli kereta mahal yg tak wajib tu, baik nikah dulu. Ni bawak anak pompuan org kehulu kehilir, kahwinnya tak jugak. Dengan kereta jugak yg dia nak kawen…

          0

          0
        • Yahudi says:

          Nara pls approve komen I pls !! Lama sgt dh ..

          0

          0
        • Faizal says:

          @SURAT TERBUKA….bukan semua ya kawasan pantai timur banjir, aku baru balik dari Kuala Terengganu, kat sana memang x banjir…Pelancong pun ramai kat sana. Cuaca pun mendung dan berangin je.

          0

          0
      • KT Pari says:

        SURAT TERBUKA……yg kamu sebok psl zizan ni kenapa?? Kamu pun dah gih bantu ke mangsa2 banjir tu yg sibok duk dengki dgn org? Duit dia, dia punya sukalah. Kamu dah pergi menderma ke kat mangsa3 banjir tu? Pandai tegor org je… Cermin diri dulu…

        0

        0
        • SURAT TERLERAI says:

          tak payah nak cover line la…korang sama, tukar nama je. tak boleh terima teguran, ko gi duduk dlm jamban je.

          0

          0
      • Anonymous says:

        mungkin emma merajuk sbb ferrari boleh beli..tp dengan emma sampai sekarang x masuk meminang lg

        0

        0
    • Mak Jemah says:

      tunggu la ngko emma hoi, zizan nak settle duit sport rim dulu dan makamah dulu. ngko bukak la kelas menjahit ke…buat catering ke. lepas duit dah berkepuk-kupuk baru pikir psl kawin ye dik? sabar ye.

      0

      0
      • sedehhhhh ko zizang says:

        pembaziran yg terlampau.

        0

        0
        • josh says:

          Dia mampu, kenapa org lain perlu sibok? Adakah kerana kamu jealous sb tak mampu milik kete mcm tu? Be honest, kalau kamu mampu, kamu rase kamu akan beli tak? Biasalah melayu kuat dengki…

          0

          0
    • merina juki says:

      hey bro..settle la duit aku dulu. jgn dok berlagak sangat lah. ko pergi tolong mangsa2 banjir kampong ko agi berpaedah.

      0

      0
    • minah jambu tk suka hipokrit says:

      bila tengok kereta zizan eh tinggi jugak si zizan ni eh …memang sepadan zizan ngan emma embongggggg..biloa zizan nk datang minang emmaaaa ????? jangan tunggu lama2 nanti di kebas oranggggg cepat2 laaa kawinnnnnnnn…

      0

      0
  2. Anonymous says:

    kecoh la tauke.. semak!

    0

    0
  3. Melia says:

    Bukan putus pasal kereta laaaaaa. Pls jgn bodohkan diri percaya.
    Kereta itu bukan punca..Wuiiyoo..Bukan zizan je, aku yg pmpuan ni pun rasa dh terpikat kat kereta tu. Kalau pakwe aku nak beli, aku orang 1st angkat tangan! hahaha.
    Bermakna Emma lebih baik dari aku lah kan. Bertuah kau Zizan.

    0

    0
    • mael lombong says:

      jgn nak berpunca-punca sangat la. kau akan dijemput ke nikah diorang. sit down please…

      0

      0
      • Melia says:

        Tajuk gossip ni punca, ko nak aku sebut tntng lombong plk ke?
        Ko komen tntng mana2 artis sblm ni kau ada terima kad jemputan derang ke?
        Ko siapa nk suruh aku sit down bagai, get lost. Mcm sewel plk.

        0

        0
  4. Datin Semah says:

    wow, seksi wak! patut la emma terancam.

    0

    0
  5. Ferrero says:

    Aku caye ini slh satu punca, tp bkn punca utama.
    Mgkn psl keta, campur psl a, psl b, psl c, so bile dh timbangkan kesemua, jln terbaik ialah putus. Agaknye la………………………………………………………………………………??

    0

    0
  6. Bukan orang alim says:

    Dah tua nanti baru sibuk minta derma untuk bill hospital,artis malaysia. .

    0

    0
    • katak says:

      Sokong sesangat dgn kau Bukan orang alim…
      Tu dh jadi lumrah artis melayu….
      Bila glamer tak reti nak menabung..
      Bila sakit sibuk minta derma kat org..

      0

      0
  7. ikabyu says:

    Bukan pasal keta lah.pasal pompuan ni.dia kantoi ngan emma.bnyk text2 n gambar pompuan anta yg xxxx kt dia.dia ni kn playboyaaa.suka melayan..bnyk skandal.xcukup satu.emma tu jaminan dia nk buat bini.yg lain2 tu stok geli2.xcaya?tnyalah emma.or zizang,sila jawab.membe aku pun pnh kene ngan jijang ni..dulu masa before2 emma pun dia couple ngan org lain.pun benda sama jadi.kantoi..

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Cantik kete tu

    0

    0
  9. katak says:

    Zizan beli keta ni berapa down payment dia?
    CCM dia berapa yek?
    Dia byr berapa tahun? 5, 7 @ 9 tahun?
    Kalau dia ambik 9 tahun, abislah kau emma…kompom tak kawin grand kat hotel 5 star…
    Kawin cara kampong je lah…Pakat dgn org kampong buat gotong royong masak utk kenduri kawin…Lepas tu panggil mana-mana live band buat persembahan…
    Lagi best…sebanyak mana pun saudara mara sepupu sepapat boleh tengok kau kawin…
    Bersanding tu buatlah kat padang bola… Letak pelamin kat tengah padang tu…. Satu Malaya dapat tengok kau kawin gitu…

    0

    0
  10. nik says:

    Kalau dah bekawan dgn Tauke Jambu tu kompom perangai 2×5…
    SUKA MENUNJUK NUNJUK HARTA & POMPUAN KELILING PINGGANG…
    Ehhhh…. Tauke Jambu tu tak reti tukar kasut….dok bergambar pakai kasut 6 ribu dia tu je aku tengok…

    0

    0
  11. Peminat Ijam Ashburn says:

    Out of topic. Korang dah tengok ke cite terbaik dari langit?? Best sial. Lagi best dari tgk drama zizang ngan emma ni. pasal keta nak gaduh. Baik gaduh pasal ufo. Lulz

    0

    0
  12. Peminat ijam ashburn says:

    Out of topic jap. Weh korang dah tengok ke terbaik dari langit?? Memang terbaik la sial. Lagi terbaik dari drama emma n zizan ni. Daripada gaduh pasal keta baik gaduh pasal ufo. Kbai

    0

    0
  13. hannah says:

    Korang ni biol la haha dah dia mampu biarla dia duit dia. Mana tau dia menyumbang duit untuk mangsa2 banjir tu, dah ko buat dosa tulis benda yang ko sendiri pon tak tau. Nauzubillah…Sangka baik je lah. Dengan saudara seIslam kot. Dok kait ngn Emma lagi, Jodoh x panjang…Simple as that… Adoi Manusia…

    0

    0
  14. Pemerhati Bebas says:

    duit hasil titik peluh dia. biar la dia nk buat korg ni kurang ajar la. kalau korg kerja, duit gaji mestilah nk beli something kn. bodoh korg ni. mmg bodoh nk marah dia tk tlg banjir la ape la. dia dh tlg. dia dh buat termampu dia. korg tkyah ckp mcm bagus sgt. bodoh punya org

    0

    0
  15. Nasihat says:

    Zizan2. Udah ko fikir masak2 sblom beli keta tu? Memang lah itu duit usaha ko tpi perli ada penelitian. Ada ko pegi minta nasihat dari org2 yg betul2 berjaya dlm bidang perniagaan & perfileman dan hiburan dll nya? Saya berharap ia nya tidak berlaku tentang pembelian keta itu oleh Zizan.

    0

    0
  16. jgn lupa akhirat yer – kedaionlinemy.com

    0

    0
  17. cik manis says:

    zizan ni 1 je aku suke..sebab dia bagus dengan mak dia…

    0

    0
  18. Bukan sesiapa says:

    Kalau korang nk tahu hari tu zizan ada buat festival link dan ztf(zizan true fan) festival kat terengganu,dan hasil jualan banyak dihulurkan kepada mangsa banjir di pantai timur…tapi bukannya dia nak masuk dalam tv nak cakap bende tu kot..korang yang mane tuduh dye nanti padang mahsyar cari lah balik minta maaf atau tidal pun mintalah ampun pada-Nya

    0

    0
  19. Johan says:

    fuiyoo. ferrari tuu..

    0

    0
  20. […] sebab itu? Ada ura-ura yang menyatakan perbuatan Zizan membeli sebuah kereta Ferrari menjadi punca keretakan perhubungan mereka. Namun itu telah dinafikan oleh Emma Maembong. Baru-baru […]

    0

    0
  21. […] sebab itu? Ada ura-ura yang menyatakan perbuatan Zizan membeli sebuah kereta Ferrari menjadi punca keretakan perhubungan mereka. Namun itu telah dinafikan oleh Emma Maembong. Baru-baru […]

    0

    0