Written by AbangNara | January 17th, 2011

ayu, bakal isteri tomok

Mengikut firasat kami yang tak seberapa ini, memang 99% betul bahawa awek di atas adalah bakal isteri Tomok yang diberi nama Ayu (sila nyanyi lagu AYU dari kumpulan V.E sekarang). Dengar khabarnya, Ayu dan Tomok sudah bercinta sejak 5 tahun lepas. Kira dari zaman New Boyz dulu lagi. Respek kami sebab hubungan mereka akhirnya bakal ke jinjang pelamin jugak.

Untuk confirmation sama ada benar atau tak benar gadis di atas adalah bakal isteri Tomok, sila tanya Tomok di Twitternya. Hujankan jutaan soalan kepada Tomok agar dia menjawap persoalan ini. Apa pun, tahniah kepada Tomok yang bakal menjadi seorang suami bulan Julai ini.

P.S: Sori ek dengan penggunaan Chikaro sebelum ini. Abang Nara ingatkan makna chikaro tue awek. Sori sangat-sangat.

121 responses to Inikah Ayu, Bakal Isteri Tomok?

  1. Paan Jr says:

    wah. comel jugak hehe

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 4
  2. pashapushi says:

    leh thn gak ar minah ni..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  3. zu_CAD says:

    comei….. sesuwai gitu laaaa

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  4. pari2 awan says:

    b0leh tahan manis…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  5. enine says:

    tak nampak pon tua 5 taun dari tomok… ok jer…. sesuai gitew….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 7
  6. east woman says:

    maniz juga future wife dia

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  7. fuad says:

    hmmm… tuah badan dpt awek jambu cenggini….. congrats…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  8. dayana says:

    ok.sweet.klu betul, tahniah.=) muke dia nmpk natural jer.tk pyh pakai make up tebal2.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  9. farah-e says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 15
  10. dun says:

    bro nara…agak kasar gak arr bagi aku perkataan “chikaro” tuh…chikaro tu bohsia bro…konpom ke die nih bohsia bro nara..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  11. aq bukn artis says:

    cutee..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  12. nanz says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 10
  13. ezet says:

    okey jugak..cun seh..tapi kureng glemer ar..tahniah..=)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  14. nescafethreeinone says:

    den tak kisah sapo kekasih dio..ado tomok amik tahu sapo awek korang semuo hahaha

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 2
  15. singa tido says:

    elok tukar bro nara nama cikaro tu..kalau tak caya tanya mat rempit..cikaro tu bohsia…
    ape – ape pun,wa rasa lagu tomok lagi bagus dari ana rafalli masa ajl itu hari…hahahaha.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  16. lisha... says:

    ok gak…sweet je…moga b.kekalan..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  17. kurus says:

    satu jer ke gambo dier ni

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  18. nana says:

    mcm muka budak baik jr…
    sopan jer… hi3

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  19. benjamin says:

    nara, jaga bahasa sket.. x elok panggil minah tu chikaro? even chikarotu ade maksud yg lain ke, tapi fahaman org kini, chikaro tu kan benda yg x elok.. repair blk artikel ni.. jage sensitiviti peminat tomok.. ape ar…!!!

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  20. Reena says:

    Ari tu aku jumpa kat mid valley len mukanya..lagi lawa.. rambut panjang.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  21. dia says:

    asal panggil chikaro abg nara ? tak baik la.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  22. xx says:

    CIKARO?????????????TERKEJUT BACA ABG NARA PUNYE AYAT.KURANG AJAR.BIADAP!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
  23. awek cun says:

    Aku dulu belajar sama ngan Ayu kat UTM Skudai..dengar citer dia stewardess.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  24. Maimoon says:

    Ape maksud chikaro? Mcm comel je ayat tu ah. Anyway future wife tomok ni muka sepesen tomok gakz. Dh jodoh

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  25. Maimoon says:

    Euwww.! Chikaro mean bohsia. X mungkin!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  26. lisha... says:

    a’aah ape makne chikaro tu..bunyi mmg cute n comel…tp tak tahu ape maksudnye???

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • singa tido says:

      comel ape kebendanya ni korang merepek..
      tak faham2 lagi ke cikaro tu bohsia..atau pun membawa maksud perempuan liar yang ley wat maen(karo)…ada paham….
      sume laki tau cikaro ni.
      tapi aku tak paham asal la si bro nara ni tak tau…
      pelik2….

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
      • taktaunama says:

        waktu aku kecik2 ade orang kate chikaro ni bahase cine untuk pelacur tapi xtau la btol ke x

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  27. yana says:

    apew ni bang nara???
    chikaro 2 bohsia or gdis liar la….
    gune la bhase sopan sket…
    btw…cute nye future wife dier ^_^

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  28. anieziesai says:

    ayoyoyoyoyo…abg nara…lain kali…taip r…wanita ke….gadis ke…makwe ke….awek ke….ni cikaro…kurang sopan…klu la bakal isteri abg nara org ckp mcm tu…xkn abg nara suke plak kn????huhuhuhu…..kite sme2 org malaysia…jge la adap percakapan….ok….

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  29. xx says:

    abang nara punya CIKARO sape name pulak??kitorang nak gak tau CIKARO abg nara

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  30. LieYa says:

    CIKARO = BOHSIA/POMPUAN LIAR
    sila betolkan perkataan ni..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • taktaunama says:

      Perkataan “Chickaro” muncul antara lewat tahun 2000.

      Perkataan tersebut adalah kata ganti kepada perempuan antara 15 hingga 30 tahun yang gorgeous lagi mantap.

      Berasal dari perkataan pinjaman dari English “Chicks”.
      Tambahan “aro” adalah akibat daripada pengaruh filem dan drama America Latin. Chikaro melambangkan awek/gadis sexy mostly Melayu di Kalabul Malami atau Disco yang dressing macam awek latin. Kaler dan rupa dah lebih kurang sama, saiz je lain.

      sumber: http://digitalspine.blogspot.com/2011/01/asal-usul-maksud-chikaro.html

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  31. holly says:

    nara bodoh..sesedap hati je pggl org chikaro.tu la nara lain kali sblum nak tulis ape2 buat research dulu.jgn maen sebut je.tanpa mengetahui makna nya..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 11
  32. cikedi says:

    simple but really cute…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  33. zaza90 says:

    Huff…agak kasar bahasa cikaro itu… Takde ayat lain ke BN……???

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  34. pen biru says:

    comel budak nie..course mate masa kat utm skudai

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  35. justin says:

    awek cun says:
    January 17, 2011 at 3:39 pm
    Aku dulu belajar sama ngan Ayu kat UTM Skudai..dengar citer dia stewardess.

    PEH belaja tinggi tu bro lagi lu panggil cikaro jangan lah letak otak kat lutut @ tong sampah bro macam bau longkang gua rase….

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  36. jay says:

    x mcm chikaro pn muka ayu ni…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  37. missyqaldina says:

    JANGAN LA SALAH KAN ABG NARA 100%…ABG NARA MANE LA TAU MEANING AYAT2 SOSIAL ZAMAN SKRG…SBB TU BUKAN CARA IDUP BANG NARA…MUNGKIN ABG NARA TAK SEARCH DULU MEANING AYAT CIKARO TU…JGN LA MENGHINA SGT PON…TEGO CARE BAIK SUDAAA….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
    • pisau cukur says:

      aku pun rsa nara tk tau makna cikaro tu apa..lau nara tau tk kan lah dia nk ylis mcm tu kn..hangpa maafkan lah nara tu ya, tak baik maki hamun mcm ni, tgur lah baik2 aaiihhhh….

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • benjamin says:

      mustahil nara xtau.. da kerap digunekan da.. klu x salah, artikel sebelum ni pn die ade gunekan perkataan yg sama tp pada situasi dan org yg sesuai.. perkara ni menyentuh sensitiviti rakyat malaysia la sis.. nara bknnye penulis baru dalam dunia blog ni.. should be die kene concern dlm setiap ayat yg nk digunakan.. klu die nk gunekan jgak, better google dulu atau at least tnye sesape yg tahu.. mustahil la sumer kwn2 die xtau.. ataupun, klu x dpt mksud die, better jgn gunekan..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  38. missj. says:

    Betul..Memang tepat sangat2…Tahniah untuk Ayu dan Tomok..
    P/s: Ayu, Jangan lupa jemput k…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  39. guest says:

    knapa mesti tegur dgan bhasa kasar? tak boleh ke tegur ngan bahasa yg elok2 sikit? apa perasaan korg kne tegur pastu kne ckp bodoh? pikir2lh sebelum ckp

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  40. AbangNara says:

    ooo. alamak. chikaro tue bohsia ke maksud dia? ingatkan maksud dia macam awek. aduh. sori ek. jap tukar

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
    • singa tido says:

      orair orait…
      elax2…its ok….

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • pisau cukur says:

        kan aku dah habaq nara tk tau apa makna chikaro tu..aku tau hang tak slaah lah nara aaiihh…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • justin says:

      cayala abg nara gua pon minta sori kalau tekasa bahse sori bang nara

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • singa tido says:

      bebudak ni cepat na naik angin bro nara,
      banyak sangat makan angin agaknya nya…
      hahaha
      chikaro slalu kuar waktu malam minggu..huhuhuhuhu

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
    • dun says:

      takpe bro…tekejut gak tibe2 apsal kasar pulak bahasa bro nih…kalau term camtu kena pada orgnya takpe gak…ni ntah sapa2 kita pun tak taw…huhuhu…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • benjamin says:

      better careful next time.. u might hurt tomok’s fan.. btw, apology accepted..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  41. cikepal says:

    rasanya betul. sebab pernah nampak depa berdua dating pegang tangan semua dekat klcc hari tu

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  42. dun says:

    haih…tego elok2 tak boleh ke korang ni pun…pelik betul aku…kandungan teguran dah bagus dah, tapi cara teguran plak tak diplomatik…haih…sbb tu aku kadang tu meluat ngn cara org2 kat BN ni bagi komen…masing2 nak tunjuk bagus je…padahal…kosong…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • singa tido says:

      dah dah tu..
      dah setle da sume ni…
      bro nara pun dah say sorry..
      wat baru..
      kang ko pulak yang kena tegur….

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
      • dun says:

        bila masa pulak aku salahkan bro nara tuh…aku merujuk pada pengkomen2 BN ni ha..ko tgk la satu2 budak2 kat atas tu..tego pun siap nak maki hamun bodo sume keluar..ckp elok2 tak bole ke..mcm yg aku ckp td..ramai yg suka menunjukkan tahap IQ diorang takat mane…
        bukan kat post ni aje, kat entry sebelum ni laaagila melambak2…

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  43. shizuka says:

    btul la..ayu tua 5 tahun dr tomok..lau x caya buka ROTIKAYA…ada kat c2 beritanya……
    lau ingat dulu2 time skul..mmg minat gila ngan nb dulu….aku kompom la minat Tomok….ada g gambar aku ngan dorg masa ada funfair kat Tawau mc aku simpan g……..huuhuhuu…punya fanatik aku ngan dia hingga la sekarang…tuptup nak khwin dah…….huhuhu….harap2 bahagia hingga ke akhir hayat…..amin….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  44. orang orang says:

    cikaro tu ayat sepuluh tahun lepas ,
    nara ko takkan tak tau,
    buat citer pasal gosip mesti tau maaa..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  45. Kahwin jer…kapel lame2 tak elok gak.. duit pun dah ade tu..;)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. Auta says:

    BN ni xtahu bahase2 bdk x gi scool la..cikaro pun tarak tahu ke??? penat jd penulis blog..tu pun xtahu..ikut sedap mulut je letak word cmtu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. Kimie says:

    Ha ah, mmng dia awek tomok..stewardess mas..sama padan diorng ni..i like

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • iziey says:

      oh stewardess MAS ke? ingtkan Air Asia
      Cabin kru MAS boleh pakai cermin mata ker?..
      dulu rasa cm x boleh.ker dah linean skit skrg?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. BOB says:

    comei…sikit2 cam muka tomok pun ada gak..
    InsyaAllah kuat jodoh nih..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. AbangNara says:

    10 tahun dulu saya tiada di malaysia. sekian terima kasih

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Jejai Sendat says:

      BN dulu ada kt Korea…chikaro dulu di cedok drpd bahasa Korea..sorry..sorry…(SS3) :p

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • mmmmm says:

      abg nara kt mn 10 thn yg lpas???korea kew??????lame benor kt korra best x???sy nk gi korea tp x de duet la………… :p

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. missty says:

    aku pon ingat chikaro tu awek..sbb aku ingt lg dlm Nabil n Co. ada ayat dia ” mana chikaro gua”..xtau plk maksud dia bohsia…btw bang nara baik la tu maknanya..xpenah sebut perkataan xelok..hehe..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  51. salsabila79 says:

    Btol btol btol….ayu ni mmg cun dr zaman UTM skudai dulu…ramai sangat yg admire dia sbb wajah cun+cute dia tuh…kami dulu sama2 kat Fakulti Sains Komputer dan Sistem Maklumat….terrer jugek budaknya…lost contact,n tak tahu pulak now dia dah jd stewardess…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  52. akira says:

    comeyyyyyyyyyyyyyyy

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  53. watever says:

    untungnya dye dpt tomok

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  54. minah jambu paling jambu says:

    comel nye…puteh melepak ! untong tomok eh dapat pompan mcm gini punya jambu eh….tapi hati mau baik eh jangan jahat2 tau……” kita berdua sama2 jambu jangan jeles he he he….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  55. minah jambu paling jambu says:

    macm sharifah amani pn ada si mateair tomok ni

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  56. mamamia says:

    la tomok nak kawin ngan ayu ker…kenal sangat la klu ayu…member sekelas masa kt UTM dulu…lepas utm dulu mmg dia jadi stewardess…dia x lah putih melepak…tapi hitam manis orgnya…mmg sweet tuannya…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  57. marcia says:

    abg nara tlg cerita ttg ciita khurafat

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  58. alamaya says:

    cute jugek…. semoga jodoh berpanjangan sehingga ke hujung nyawa

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  59. miza says:

    Hmmmm,..rase nye btol nie la awek tomok cz kite org penah jmpe dorg dating kt cineleisure damansara,..
    mmg sah,..tp waktu jmpe 2 kulit die xla putih,..gmbar nie putih lak,.huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  60. Rina says:

    La..ayu ni kerr?? Ni ex-coursemate aku masa belajar kat utm dulu..mmg cun dia nih..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. tahniah tomok.
    Tak sabar tggu wedding tomok.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. comey says:

    ayu ni mmg putih la, sape yg ckp hitam manis tu tpu la kot… sape yg pnh jmpe mmg tau dia ni cun n kulit cerah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. exjusco says:

    bos tempat keje aku…cantik siot…
    manager..ngeh3

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  64. g says:

    dia (mungkin) bks pelajar MRSM dan juga (mungkin) bekas pelajar UTM

    ;)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. yusri says:

    ayu abas…my classmate kt mrsm pc…(lame x jumpe ko ayu…tup2 couple ngn artis …hahah)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. nor says:

    hai..i ni cousin ayu..anyway u so beautiful..semoga ayu bhgia dgn pilihan ayu..buat tomok,jaga ayu baik2..miz u all

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. gadis are-you says:

    cnfirm ni awek tomok.. sbbnyer pnh jmpe depa bdua dating kt JUSCO CHERAS SELATAN… cntik owgnyer.. tomok lak sempoi giler time tu… bsua pndek…agknyer bru pas tgk wyg kot…. anyway smoga hbngn depa kkl smpai bila2.. aminnnnnn….=)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0